NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Schutter

2News.be / Trefwoorden / Schutter

Wat dreef de 18-jarige schutter in Texas? Gerechtspsychiater over de mogelijke oorzaken van de dodelijke raid in basisschool
26 Mei, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Extreme frustratie, een persoonlijkheidsstoornis en een cultuur waar wapens nog altijd beschouwd worden als een adequate manier om problemen op te lossen. Gerechtspsychiater Rudi Verelst, die al tientallen verdachten van zware feiten onderzocht, ziet hij een aantal typische fenomenen terugkeren.
Moeder schutter van Texas getuigt: ?Salvador was absoluut niet gewelddadig?
26 Mei, 00:01 Gazet v. Antwerpen

?Er worden vooral leugens en halve waarheden over ons verteld. Ik weet ook niet wat mijn zoon heeft bezield. Maar gewelddadig is hij nooit geweest?, zegt Adriana Reyes. De moeder van de schutter van Texas leeft mee met de nabestaanden, zegt ze.
Schutter in Buffalo wilde volgens politie nog meer mensen gaan doodschieten
17 Mei, 00:01 HLN.BE
De achttienjarige schutter die zaterdag tien mensen doodschoot aan een supermarkt in Buffalo, in de Amerikaanse staat New York, was van plan om op een andere plaats nog meer mensen dood te schieten. Dat heeft de politie maandag meegedeeld aan Amerikaanse media.


Bakkerij De Schutter wordt bistro Le CuisineJ: ?Meer dan brood alleen?
14 Januari 2021, 18:18 Gazet v. Antwerpen

Greg De Schutter laat zijn bakkerij en verbruikszaal over aan Jimmy Van den Panhuysen (45) en Elke Van den Plas (36). Het koppel bouwt er aan de eigenzinnige bistro Le CuisineJ, die op 21 januari de deuren opent. Greg De Schutter blijft brood en patisserie leveren.
Drukste zondag voor polderbakker De Schutter: 10.000 stuks
11 Januari 2021, 04:19 Gazet v. Antwerpen

De traditie van worstenbroden en appelbollen bezorgt polderbakker Greg De Schutter traditiegetrouw de drukste zondag van het jaar.
Video toont moment dat de politie laatste aanval op schutter uitvoert in Luik

Bij de schietpartij in Luik op dinsdagochtend kon een getuige op beeld vastleggen hoe de politie de dader kon neerschieten. Het waren de speciale antibanditisme-eenheden die uiteindelijk het finale vuur openden, nadat ze zelf nog beschoten werden door de 36-jarige Benjamin H.
Dodelijke schietpartij Luik: wat weten we van de dader?
29 Mei 2018, 14:36 NOS nieuws

De dader van de schietpartij in het centrum van Luik, waarbij vanochtend behalve de schutter zelf, twee agenten en een omstander om het leven kwamen en vier agenten gewond raakten, is de Belg Benjamin Herman. Hij komt uit het stadje Rochefort, in de Ardennen, waar hij in 1987 werd geboren.

Herman zat een celstraf van 15 jaar uit voor verschillende vergrijpen, maar was zich aan het voorbereiden op een vervroegde vrijlating. Daartoe had hij al dertien keer verlof gehad en dat was altijd probleemloos verlopen.

Maar gisteren, toen hij acht uur buiten de gevangenis in Lantin mocht doorbrengen, keerde hij 's avonds niet terug. Er gold een opsporingsbevel tegen hem; mogelijk wilden de agenten die hij doodschoot hem controleren en liep de situatie uit de hand.

Marginaal en extreem gewelddadig

Overigens heeft Herman al een langer strafblad. Hij is verschillende keren veroordeeld voor drugssmokkel, geweldpleging, diefstal en vandalisme. Zo overviel hij in 2008 samen met een broer een supermarkt in Marche-en-Famenne. De buit bedroeg 180 euro. Het tweetal ging ervandoor in een auto met gestolen nummerplaten. Herman en zijn broer waren op dat moment allebei verslaafd aan heroïne.

Herman was belijdend moslim, maar berichten dat hij geradicaliseerd is, worden door de politie ontkend, al zou hij in de gevangenis wel contact hebben gehad met geradicaliseerde moslims. Medegevangenen omschrijven hem tegenover de Franstalige omroep RTBF als "marginaal en extreem gewelddadig". Herman had geen contact meer met zijn familie.

Terroristische daad

Justitie onderzoekt of het bij de schietpartij in Luik om een terroristische daad gaat. Of H. op het moment dat hij de agenten doodschoot "Allahu akbar" heeft geroepen, zoals sommige Belgische media melden, is onduidelijk.

Ook wordt onderzocht of Herman achter de overval op een juwelier zat, afgelopen nacht in Rochefort. Nadien is een 30-jarige man door het hoofd geschoten in Marche-en-Famenne; of Herman daar ook mee te maken gehad wordt eveneens onderzocht.

Het federaal parket maakt woensdagochtend meer bekend over de resultaten van het gerechtelijk onderzoek tot dan toe.
Schietpartij in Luikse school: twee agenten overleden, twee gewonden, schutter ?geneutraliseerd?

Op een Luikse middelbare school is een schietpartij aan de gang. Een onbekende man nam er twee politieagenten onder vuur, volgens l?Avenir.net zijn de twee politieagenten overleden. Er is ook sprake van twee gewonden en volgens de kranten van Sudpresse werd de schutter ?geneutraliseerd?.
Schutter Columbine: van welopgevoede jongen tot koelbloedige moordenaar. Ging het in Texas ook zo?
21 Mei 2018, 08:48 Volkskrant
Dylan Klebold was welopgevoed, zelfstandig, makkelijk in de omgang - tot hij op een dag twaalf medeleerlingen doodschoot op Columbine High School. In dit interview, oorspronkelijk gepubliceerd in 2016, blikte zijn moeder terug.


Schutter die bloedbad aanrichtte in school legt bekentenissen af, familie ?gechoqueerd en verward?
20 Mei 2018, 16:36 Gazet v. Antwerpen

De verdachte van de schietpartij in de Santa Fe High School, in de Amerikaanse staat Texas, heeft bekentenissen afgelegd. Over het motief van Dimitrios Pagourtzis bestaat nog geen duidelijkheid. Intussen heeft de familie van de verdachte een mededeling uitgestuurd waarin ze zegt dat ze ?even gechoqueerd en verward is als iedereen door de gebeurtenissen?.
'Meerdere doden bij schietpartij op school in Texas'
18 Mei 2018, 16:00 NOS nieuws

Bij een schietpartij op een school in de Texaanse plaats Santa Fe zouden meerdere doden zijn gevallen. Een lokaal televisiestation meldt zeker acht doden.

Officiële bronnen bevestigen dat er een schietincident op de school heeft plaatsgevonden, maar melden vooralsnog alleen dat er gewonden zijn gevallen.

De schietpartij vond volgens CNN in de vroege ochtend plaats. Ooggetuigen zeiden dat de dader een les binnenviel en begon te schieten. De school werd daarna meteen geëvacueerd.

Gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis in de nabijgelegen stad Galveston. De politiesheriff twitterde dat er na de schietpartij twee personen zijn aangehouden. Het is nog niet duidelijk of het om de schutter gaat.

De Amerikaanse president Donald Trump liet kort na het incident van zich horen via Twitter. "Eerste berichten zien er niet goed uit", aldus Trump. Vicepresident Mike Pence liet via Twitter weten te bidden voor de slachtoffers.

De schietpartij in Santa Fe, gelegen op zo'n vijftig kilometer ten zuidoosten van de stad Houston, is het 22ste schietincident op een Amerikaanse school dit jaar.
Schot gelost op station Brussel-Zuid, schutter nog niet gevonden
9 Mei 2018, 18:18 NOS nieuws

Op het treinstation Brussel-Zuid is aan het eind van de middag wel degelijk een schot gelost. Dat zegt het Brusselse parket. De spoorwegbeheerder meldde in eerste instantie dat er voetzoekers in het station waren afgestoken en dat dat voor paniek had gezorgd.

Meteen na het incident werden de stationshal en twee perrons ontruimd door de politie en het leger. Op bewakingsbeelden is volgens de Belgische krant De Standaard een verdachte te zien die iets na 17.00 uur een schot afvuurt naar de grond. Ook is er een kogelhuls gevonden.

De politie is op zoek naar de man. De twee perrons zijn nog afgesloten vanwege het onderzoek. Bij het incident is niemand gewond geraakt.
Tien jaar cel voor schutter die twee mannen raakte in Sint-Katelijnestraat
3 Mei 2018, 12:54 Gazet v. Antwerpen

De Mechelse correctionele rechtbank heeft Abdelali E.O veroordeeld tot tien jaar cel. De man vuurde vorig jaar op twee mannen in de Sint-Katelijnestraat in Mechelen. De twee werden geraakt maar overleefden de aanslag. E.O. bleef ontkennen dat hij iets met de schietpartij te maken had.
Beelden inval schutter Las Vegas vrijgegeven
3 Mei 2018, 00:54 NOS nieuws

De politie van Las Vegas heeft nieuwe beelden vrijgegeven van na de schietpartij in Las Vegas, waarbij vorig jaar 58 mensen omkwamen. Het zijn beelden van de bodycams van twee agenten die de hotelkamer van schutter Stephen Paddock binnenvielen.

Op de beelden is onder meer te zien hoe de agenten een geweer vonden bij een kapot raam en er liggen ook andere wapens. Er zijn geen beelden van de eerste agent die de hotelkamer bestormde, omdat die zijn bodycam niet had aangezet. Mogelijk overtrad hij daarmee politieregels.

Ook het lichaam van Paddock is op de camerabeelden te zien.

De schietpartij was tijdens een openluchtconcert in Las Vegas. Paddock (64) opende het vuur vanaf de 31ste verdieping van een naastgelegen hotel en pleegde daarna zelfmoord. Volgens de politie handelde hij alleen. IS eiste de aanslag op.

Meer materiaal

Amerikaanse media hadden juridische procedures aangespannen om de beelden in bezit te krijgen. Ze willen dat nog meer politiegegevens over de schietpartij naar buiten worden gebracht, zoals opnames van bellers met alarmlijn 911. De autoriteiten zeggen dat de komende weken meer materiaal wordt vrijgegeven.

Volgens de politie bevatten de beelden geen nieuws. "Wat te zien is, verandert helemaal niets aan wat we kort na de misdaad al wisten", zegt sheriff Joe Lombardo.
Dader van fatale aanval Toronto: boos omdat vrouwen hem niet wilden en geobsedeerd door Amerikaanse schutter
24 April 2018, 15:18 Gazet v. Antwerpen

De man die maandag inreed op voetgangers in de Canadese stad Toronto was sociaal onaangepast en boos dat vrouwen niet met hem wilde slapen. Dat portret wordt geschilderd door Daily Mail op basis van het social mediagebruik van de dader. Daarnaast werd dinsdag het eerste dodelijke slachtoffer van de aanval geïdentificeerd.
Man die wapen van Tennessee-schutter afpakte, 'het ging om leven en dood'
23 April 2018, 06:54 NOS nieuws

De man die de schutter in Tennessee gisteren zijn wapen afhandig maakte, handelde uit eigenbelang. Dat zei James Shaw Jr., vader van een kind van 4, over zijn heldendaad tijdens een persconferentie, twaalf uur na de schietpartij. "Ik vocht niet tegen hem om iemand anders te redden, dat is misschien niet zo bewonderenswaardig."

In de nacht van zaterdag op zondag plaatselijke tijd opende een halfnaakte man het vuur op bezoekers van een restaurant van fastfoodketen Waffle House in de staat Tennessee. Vier mensen kwamen daarbij om het leven; twee slachtoffers werden op de parkeerplaats doodgeschoten, twee anderen in het restaurant. Nog eens vier mensen raakten gewond. Toen de AR-15 van de dader blokkeerde, wist Shaw het vuurwapen in een worsteling af te pakken.

Waffle House-topman Walter Ehmer kwam woorden te kort om de moed van Shaw te beschrijven. "Je komt niet veel helden tegen in je leven", zei hij tijdens de persconferentie met tranen in zijn ogen. "We zijn je eeuwig dankbaar."

Shaw: ik ben geen held

Shaw zei dat hij zichzelf probeerde te redden en dat hij geen held is. "Toen ik de loop van het geweer vastpakte, was die heet, maar dat maakte niet uit. Het ging om leven of dood." Hij was die avond uitgegaan met een vriend. Twee minuten nadat hij het wegrestaurant was binnengegaan, arriveerde de schutter.

Toen hij schoten hoorde dacht hij eerst nog aan een stapel omgevallen borden, maar al snel werd duidelijk dat het om geweerschoten ging. "Ik keek om en zag een persoon naast de ingang op de grond liggen", zei Shaw. "Ik sprong op, ging onderuit en dook weg achter een draaideur."

De dader schoot op de deur en schampte de arm van Shaw. "Op dat moment dacht ik: hij zal zijn best moeten doen om me te vermoorden. Toen het vuurwapen blokkeerde, sloeg ik hem met de draaideur." In de worsteling die ontstond, wist Shaw het wapen af te pakken. "Hij was aan het schelden, alsof ik het was die iets verkeerd deed." De schutter sloeg vervolgens volledig naakt op de vlucht.

"Ik ben er niet trots op dat ik een geladen vuurwapen heb afgepakt. Ik ben wel trots dat ik daarmee de levens van anderen heb kunnen redden", sloot Shaw af.

Nog altijd voortvluchtig

Volgens de Amerikaanse autoriteiten is de schutter de 29-jarige Travis Reinking. De politie maakte gisteren bekend dat hij vorig jaar juli is gearresteerd bij het Witte Huis, omdat hij zich bevond op verboden terrein. Hij zei president Trump te willen ontmoeten en wilde niet vertrekken.

Naar Reinking wordt nog altijd gezocht. Hij is mogelijk gewapend; een wapen dat op zijn naam staat, is nog niet teruggevonden. De politie weet niet wat zijn motief was, maar spreekt wel van een mogelijke geestesziekte.
Naakte schutter doodt drie mensen in wegrestaurant VS
22 April 2018, 11:42 NOS nieuws

Bij een schietpartij in de Amerikaanse staat Tennessee zijn zeker drie doden en vier gewonden gevallen. Een grotendeels ontklede man opende het vuur op de bezoekers van een wegrestaurant in een voorstad van Nashville.

Toen de man het restaurant rond 03.30 uur plaatselijke tijd binnenkwam en begon te schieten, had hij alleen een jas aan. Een van de bezoekers wist het geweer van de man af te pakken, waarna hij volledig naakt vluchtte.

De politie is nog op zoek naar de dader. Tientallen agenten, honden en een helikopter zijn begonnen aan een klopjacht.

Mogelijk gaat het om een 29-jarige inwoner van de staat Illinois: zijn auto werd achtergelaten bij het wegrestaurant.
Je bent nooit te oud om aan (top)sport te doen: 79-jarige viert debuut op Commonwealth Games
10 April 2018, 08:36 Gazet v. Antwerpen

Je bent nooit te oud om aan (top)sport te doen. Dat bewijst de Canadees Robert Pitcairn. Drie maanden voor hij 80 kaarsjes mag uitblazen, debuteerde de kranige atleet dinsdag op de Commonwealth Games in het Australische Gold Coast.
Motief YouTube schutter onduidelijk
4 April 2018, 03:18 Emerce
Er is nog weinig duidelijkheid over het motief van de schutter die dinsdag drie mensen verwondde op het hoofdkwartier van YouTube in Silicon Valley. De vrouw heeft zichzelf van het leven beroofd.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn