NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Schrapt

2News.be / Trefwoorden / Schrapt

Amerikaanse regering schrapt migratiedeal Trump met Centraal-Amerika
7 Februari, 14:10 Skynet
De regering van de Amerikaanse president Joe Biden heeft een omstreden overeenkomst met drie Centraal-Amerikaanse staten geschrapt waarmee zijn voorganger Donald Trump illegale migranten buiten wilde houden. Minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken heeft dit weekend in een verklaring gezegd dat de overeenkomsten met onmiddellijke ingang zijn opgeschort en dat er aan wordt gewerkt ze helemaal op te zeggen.


De Lijn schrapt bushaltes aan AZ tijdens werken
3 Februari, 16:30 Gazet v. Antwerpen

Vanaf de krokusvakantie wordt de ovonde aan de ringlaan in Herentals opgebroken, een week later volgt ook de Nederrij. De Lijn laat weten de bushalte aan het ziekenhuis tijdens de werken niet meer te bedienen. Het rijdt met alle bussen in beide rijrichtingen om via de Olympiadelaan.
Vodafone schrapt diverse abonnementen en wijzigt prijzen en databundels
1 Februari, 09:41 Tweakers
Vodafone schrapt de Start XL-, Red Essential- en Red Super-abonnementen. De databundels en prijzen van andere abonnementen veranderen. De Start-abonnementen krijgen grotere databundels en hogere prijzen, het Red-abonnement krijgt een lagere prijs en een kleinere bundel.


Signify schrapt 250 banen in Nederland en is van plan dividend uit te keren
28 Januari, 16:12 Tweakers
Signify, onder meer bekend van de Hue-lampen, gaat wereldwijd meer dan 700 banen schrappen. Daarvan gaan er 250 arbeidsplaatsen verdwijnen in Nederland, om precies te zijn in Amsterdam en Eindhoven. Het verlichtingsbedrijf is wel van plan om dividend uit te keren.


Voormalige lampendivisie Philips schrapt 250 banen in Nederland
28 Januari, 11:31 NU.NL - Economie
Bij verlichtingsbedrijf Signify verdwijnen de komende tijd ruim zevenhonderd banen. Bij de Nederlandse tak van de voormalige lampendivisie van Philips worden meer dan 250 arbeidsplaatsen geschrapt, zo bevestigt een woordvoerder donderdag na berichtgeving in het Eindhovens Dagblad.


Belgian Cycling schrapt nationale jeugdkampioenschappen veldrijden
25 Januari, 18:32 Skynet
Er zullen deze winter geen Belgische kampioenschappen veldrijden voor de jeugd worden georganiseerd. Belgian Cycling bevestigt dat, met uitzondering van A-veldritten, alle competities tot 1 maart worden geannuleerd. "Dat houdt in dat er dit lopende seizoen in het veldrijden geen bijkomende nationale kampioenschappen worden georganiseerd", luidt het. Ook op de piste en de weg (met uitzondering van het openingsweekend bij de profs) geldt het uitstel van de competitiestart tot 1 maart.


Biden maakt eind aan verbod transgenders in het leger
25 Januari, 18:12 NOS nieuws

President Biden heeft een eind gemaakt aan het verbod voor transgender personen om te dienen in het leger. Het verbod was ingesteld door Bidens voorganger Trump. Het is een van de vele beslissingen van Trump die door Biden in de eerste dagen van zijn bewind zijn teruggedraaid.

"President Biden vindt dat genderidentiteit geen belemmering moet zijn voor militaire dienst, en dat de kracht van Amerika zit in zijn diversiteit", staat in een verklaring van het Witte Huis. "Een inclusief leger is een effectiever leger."

Campagnebelofte

Biden gaf op zijn eerste dag als president, vorige week, al opdracht om discriminatie op basis van geaardheid of genderidentiteit te voorkomen. Daarmee vervulde hij een belangrijke belofte uit zijn verkiezingscampagne. Ook nam hij Rachel Levine aan als onderminister van Volksgezondheid. Zij is het eerste transgender lid van de Amerikaanse regering.

In 2016 maakte toenmalig president Obama het al mogelijk voor transgenders in het leger om voor hun genderidentiteit uit te komen, maar Trump maakte een eind aan het rekruteren van transgenders in het leger.
KLM schrapt nog eens achthonderd tot duizend banen
21 Januari, 20:07 NU.NL - Economie
Luchtvaartmaatschappij KLM schrapt nog eens achthonderd tot duizend banen nu de luchtvaartsector niet herstelt, maar het juist steeds zwaarder krijgt. Dat heeft KLM donderdag bekendgemaakt.


KLM schrapt nog eens duizend banen, totaal gaat richting 6000
21 Januari, 14:48 NOS nieuws

Vanwege de coronacrisis gaat KLM nog meer banen schrappen, het gaat om tussen de 800 en duizend functies. Die komen boven op de 5000 banen die vorig jaar al bij KLM verdwenen. Het herstel van met name langeafstandsvluchten duurt volgens de maatschappij aanzienlijk langer dan verwacht. "Onder andere door voortdurende en nieuwe internationale beperkingen en reisrestricties", aldus KLM.

In oktober sprak KLM al de verwachting uit dat er nog eens 1500 banen geschrapt moeten worden, omdat het herstel van de luchtvaart minder sterk zou zijn dan eerder gedacht. Dat zijn er nu dus zo'n duizend geworden. Het gaat om 500 banen bij het cabinepersoneel, honderd piloten en 200 tot 400 bij het grondpersoneel.

De vliegmaatschappij krijgt 3,4 miljard euro aan steun van de overheid om de coronacrisis te overleven. KLM is nog aan het onderhandelen met het kabinet over een tweede steunpakket.
Trump kan met oprichting eigen partij een leegloop uit de Republikeinse Partij veroorzaken
21 Januari, 23:14 Volkskrant
Is Donald Trump echt van het politieke toneel verdwenen of zint hij op een comeback? Bij zijn vertrek uit het Witte Huis zei hij woensdag te hopen dat het ?geen lang afscheid? zal zijn. Volgens The Wall Street Journal overweegt hij een eigen partij op te richten, de Patriot Party.


Brussels Airlines dumpt Aviapartner
20 Januari, 14:18 De Tijd
15:07 Brussels Airlines kiest de Franse nieuwkomer Alyzia als nieuwe bagageafhandelaar in Zaventem. Dat is een streep door de rekening van de enige concurrent Aviapartner.


FedEx schrapt 6300 banen in Europa, overname TNT belangrijkste oorzaak
20 Januari, 06:54 Emerce
FedEx is van plan om tot 6300 banen in Europa te schrappen. De reorganisatie neemt 18 maanden in beslag en treft vooral werknemers van TNT Express, het Nederlandse bedrijf dat in 2016 werd ingelijfd.


Ook Busleyden Atheneum schrapt bubbelbezoeken
20 Januari, 04:31 Gazet v. Antwerpen

Ook de verschillende campussen van het Mechelse Busleyden Atheneum annuleren de bubbelbezoeken.
Coronavirus - Edegem schrapt buitenschoolse groepsactiviteiten en informeert ouders opnieuw
19 Januari, 22:31 Skynet
De gemeente Edegem schort tot en met zondag de buitenschoolse groepsactiviteiten voor -12-jarigen op. Dat is dinsdagavond beslist tijdens crisisoverleg naar aanleiding van de testronde in het kader van de besmettingen met de Britse variant van het coronavirus in basisschool OLFA Elsdonk. De ouders van alle leerlingen worden in een brief ook op de hoogte gebracht van de laatste stand van zaken in de school.


19 Januari, 15:12 De Tijd
Mango schrapt plus-sizecollectie
19 Januari, 12:24 Gazet v. Antwerpen

De Spaanse modeketen Mango stopt met de plus-sizecollectie Violeta. Voortaan zullen grotere maten gewoon worden opgenomen in de hoofdcollectie van het merk.
Geen uitzonderingspositie marathonschaatsen, KNSB schrapt volledig seizoen
14 Januari, 15:13 NU.NL - Sport
De KNSB heeft besloten het hele marathonseizoen te schrappen. Vanwege het coronavirus en de onduidelijkheid over wanneer de topdivisies weer mogen beginnen, ziet de schaatsbond geen mogelijkheid meer om een wedstrijdkalender op te stellen.


Dropbox schrapt ruim 300 banen
14 Januari, 08:00 Emerce
Opslagbedrijf Dropbox heeft aangekondigd dat het zijn wereldwijde personeelsbestand met ongeveer 11 procent gaat verminderen, omgerekend zo'n 315 banen.


Solvay snoeit honderden jobs weg
13 Januari, 00:06 De Tijd
01:00 Het Belgische chemiebedrijf Solvay heeft een doortastend herstructureringsplan uitgedokterd waarbij honderden jobs verdwijnen. De directie legt de details woensdagochtend voor aan de werknemers en de ...


Shell schrapt 900 banen in Nederland
12 Januari, 18:54 NOS nieuws

Shell schrapt zo'n 900 banen in Nederland als gevolg van de reorganisatie waarbij wereldwijd zo'n 7000 tot 9.000 banen zullen verdwijnen. De combinatie van de oliecrisis en de coronacrisis leidde het afgelopen jaar tot een halvering van de beurskoers en dwong de multinational om meer dan 20 miljard dollar af te boeken op de olie- en gasreserves.

Niet iedereen bij het bedrijf zal onmiddellijk weten waar hij of zij aan toe is. Shell gaat snijden in het aantal functies en mensen kunnen solliciteren naar de overgebleven posities in het bedrijf. Volgens bestuursvoorzitter Ben van Beurden zitten er te veel bestuurslagen tussen hem en de technici op de werkvloer.

De bezuinigingsoperatie moet de kosten van het bedrijf met zo'n 2,5 miljard dollar per jaar verminderen. Het aantal raffinaderijen van Shell wordt wereldwijd teruggebracht van veertien naar zes. De raffinaderij in Pernis blijft, net als de chemietak in Moerdijk. In Nederland lijkt het bij de ontslagen daarom vooral om functies op de kantoren in Den Haag, Rijswijk en Amsterdam te gaan.

Shell zegt dat het aantal banen in Nederland met 10 procent zal afnemen. "Er is een goed sociaal plan beschikbaar en Shell begeleidt getroffen medewerkers zoveel mogelijk van werk naar werk. Omdat de precieze getallen nog niet bekend zijn, kunnen we op dit moment niet meer zeggen", zegt een woordvoerder van Shell over de ontslagen. Wel kan de woordvoerder zeggen dat het niet gaat om mensen bij pompstations van Shell.

Topman Van Beurden liet eerder weten dat het hoogtepunt van het olietijdperk voorbij is. Ook Shell schetst een energietoekomst die over dertig jaar voornamelijk uit elektriciteit bestaat. Het bedrijf heeft aangekondigd de investeringen in verduurzaming te gaan verdubbelen. Die aankondiging leidde tot scepsis bij critici, die vinden dat het bedrijf veel 'niet-duurzame activiteiten' onder deze noemer schaart.

Shell laat bijvoorbeeld sommige marketingactiviteiten ook onder verduurzaming vallen. Verder verlangen milieuorganisaties en kritische aandeelhouders concretere plannen voor de afbouw van de activiteiten in olie en gas en duidelijker doelstellingen als het gaat om investeringen in energie uit zon en wind. Volgende maand komt Shell met de uitwerking van een nieuwe strategie voor de komende jaren.

Teleurgestelde managers

De verwachting van het Internationale Energieagentschap (IEA) is dat de vraag naar olie en gas de komende jaren weer aantrekt. De vraag naar olie zal na 2030 snel dalen, voor gas zal dat langer duren, denkt het IEA. Shell gaat de komende jaren met een beperkte hoeveelheid kapitaal meer investeren in duurzame energie, maar het overgrote deel van de investeringen blijft naar olie en gas gaan.

De aangekondigde nieuwe strategie leidde volgens de Financial Times al tot het vertrek van een aantal teleurgestelde managers van Shell die betrokken waren bij groene energieprojecten. Volgens Shell heeft hun vertrek vooral te maken met de aangekondigde reorganisatie en het combineren van verschillende functies.

Koffie en broodjes

Het concern Royal Dutch Shell bestaat grofweg uit twee onderdelen. Het ene onderdeel pompt vooral olie en gas op wat in energiejargon "upstream" genoemd wordt. Het andere onderdeel maakt hier producten van en verkoopt die, wat "downstream" genoemd wordt. Nu de afdeling die olie en gas oppompt flink in de problemen zit, probeert Shell de aandeelhouders gerust te stellen met de mogelijkheden die het bedrijf heeft om producten te verkopen.

De 45.000 tankstations van Shell verkopen niet alleen benzine en diesel, maar ook tal van andere producten. Dat is een groeimarkt, denkt het bedrijf. Zo verkoopt Shell naar eigen zeggen wereldwijd meer koffie en broodjes dan Starbucks en McDonalds. Als het aantal elektrische auto's toeneemt verblijven mensen nog langer op de tankstations en neemt de verkoop van dat soort producten toe, is de redenering van het bedrijf.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn