NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Schoolmeisjes

2News.be / Trefwoorden / Schoolmeisjes

Nigeriaans leger vindt negen jaar na ontvoering opnieuw twee "schoolmeisjes van Chibok"
6 Mei, 00:02 Skynet Buitenland
Het Nigeriaans leger heeft twee jonge vrouwen teruggevonden die in 2014 samen met andere schoolmeisjes door terreurorganisatie Boko Haram ontvoerd werden. Intussen zijn de voorbije jaren nog 14 meisjes teruggevonden, zo meldde het leger donderdag.


Vergiftiging Iraanse schoolmeisjes - Iraanse geheime dienst gaat niet uit van georganiseerd dadernetwerk, maar van hysterie
29 April, 00:04 Skynet Buitenland
De Iraanse geheime dienst denkt niet dat een georganiseerd netwerk achter de mysterieuze golf van vergiftigingen bij schoolmeisjes zit. De dienst gaat wel uit van een nationale hysterie, klinkt het in een rapport waarover de Iraanse media vrijdag berichten.


Vergiftiging Iraanse schoolmeisjes - Iran start onderzoek naar vergiftigingen op meisjesscholen
8 April, 00:04 Skynet Buitenland
De Iraanse autoriteiten hebben een onderzoek aangekondigd naar de mysterieuze vergiftigingen op meisjesscholen verspreid over het hele land. Een speciaal daartoe opgerichte commissie zal zich over de zaak buigen en legt binnen twee weken haar verslag voor, melden Iraanse media vrijdag.


Opnieuw honderdtal Iraanse schoolmeisjes met gas vergiftigd
2 Maart, 00:04 Skynet Buitenland
Meer dan honderd jonge Iraanse meisjes zijn woensdag in hun scholen vergiftigd door het inademen van gas. Het zijn de meest recente incidenten in een lange reeks van gelijkaardige voorvallen die sinds november voor hoogoplopende emoties zorgen in het land, zo berichten lokale media.


Boko Haram laat tientallen ontvoerde meisjes vrij
21 Maart 2018, 12:00 NOS nieuws

De terroristische beweging Boko Haram heeft bijna alle meisjes vrijgelaten die vorige maand waren ontvoerd. Getuigen zeggen dat meer dan 100 meisjes uit vrachtwagens stapten in de stad Dapchi, waar ze een maand geleden vanuit een school werden ontvoerd.

De regering laat weten dat de vrijlating van 76 van de 110 ontvoerde meisjes is bevestigd.

Een van de teruggekeerde meisjes zei dat vijf lotgenoten tijdens de ontvoering zijn omgekomen en dat een christelijk meisje nog vastzit, omdat ze had geweigerd zich tot de islam te bekeren.

De ontvoerders koppelden volgens een ooggetuige een waarschuwing aan de vrijlating met de tekst dat ouders hun kinderen nooit meer naar school moeten sturen. Boko Haram staat voor 'Westers onderwijs is verboden'.

'Westers onderwijs is verboden'.

De ontvoering van de meisjes van 11 tot 19 jaar op 19 februari was de grootste ontvoering sinds 2014, toen de extremisten 240 meisjes meenamen uit de stad Chibok. Dat ligt iets ten zuiden van Dapchi, ook in het noordoosten van Nigeria. Die ontvoering leidde tot wereldwijde woede. Nog steeds zijn niet alle meisjes uit Chibok teruggekeerd.

De nieuwe ontvoering verhoogde de druk op president Muhammadu Buhai van Nigeria, die bij zijn aantreden in 2015 beloofde korte metten te maken met Boko Haram. Volgend jaar zijn er weer presidentsverkiezingen in Nigeria.
Ontvoering Nigeriaanse schoolmeisjes - "Veiligheidstroepen reageerden niet ondanks waarschuwingen"
20 Maart 2018, 01:18 Skynet
De Nigeriaanse veiligheidstroepen hebben niet adequaat gereageerd toen ze op 19 februari 2018 meermaals gewaarschuwd werden over een konvooi Boko Haram-strijders dat onderweg was naar de stad Dapchi, in het noordoosten van Nigeria. Dat zegt Amnesty International na een eigen onderzoek. De strijders ontvoerden er die avond 110 schoolmeisjes.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn