NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Schiphol

2News.be / Trefwoorden / Schiphol

Bagagepersoneel op Schiphol sjouwt te zwaar, Arbeidsinspectie grijpt in
16 Maart, 00:03 NU.NL - Economie
De zes bedrijven die de bagageafhandeling op Schiphol regelen moeten zo snel mogelijk meer hulpmiddelen inzetten voor medewerkers die zwaar sjouwwerk doen, laat de de Nederlandse Arbeidsinspectie weten. Bij alle bagageafhandelaars wordt te weinig gedaan om de fysieke belasting te verminderen.


Schiphol moet van inspectie minder dieselvoertuigen gebruiken
16 Maart, 00:03 NU.NL - Economie
Luchthaven Schiphol moet een deel van de dieselvoertuigen op het platform voor het einde van het jaar vervangen. Dat bevestigt de Nederlandse Arbeidsinspectie dinsdag na berichtgeving van Zembla. De ingreep is bedoeld om de gezondheid van platformmedewerkers te beschermen.


Miljoen reizigers minder op Schiphol dan toen de coronacrisis begon
16 Maart, 00:02 NU.NL - Economie
Zo'n 3,8 miljoen mensen reisden in februari van, naar of via luchthaven Schiphol. Dat zijn zo goed als een miljoen reizigers minder dan in dezelfde maand in 2020, toen het coronavirus om zich heen begon te grijpen.


Medewerkers Schiphol zijn gered: diesel verboden
15 Maart, 00:01 AutoBlog

Vliegtuigen stoten namelijk helemaal niets uit, kennelijk. Meer de diesel is straks verboden op Schiphol. Schiphol staat al jaren onder druk dor de milieubrigade. Er mogen niet te veel vluchten […]

Dit artikel Medewerkers Schiphol zijn gered: diesel verboden verscheen eerst op Autoblog.nl.
Man die met gespannen kruisboog liep aangehouden op station Schiphol
27 Februari, 00:05 NOS nieuws

Op het station op Schiphol is een man aangehouden die met een gespannen kruisboog op het perron liep, meldt de Koninklijke Marechaussee. Een woordvoerder van de marechaussee zegt tegen NH Nieuws dat de man snel kon worden aangehouden dankzij een NS-medewerker die de kruisboog uit zijn handen sloeg.

De man liep met een gespannen kruisboog op perron 2 van het treinstation onder Schiphol Plaza. Niemand raakte gewond. Volgens de marechaussee was er maar kort sprake van een dreiging, dankzij de snelle actie van de NS-medewerker. Op het moment van de aanhouding was het heel druk op de perrons.

De verdachte is meegenomen naar het bureau van de marechaussee op Schiphol. De marechaussee doet verder onderzoek.
Schiphol beperkt aantal reizigers op ochtenden in meivakantie
24 Februari, 00:04 NU.NL - Economie
Schiphol gaat het aantal reizigers dat in de meivakantie 's ochtends vanaf de luchthaven vertrekt met 5 procent beperken. Dat komt neer op een paar duizend reizigers per dag. De maatregel geldt van eind maart tot half mei. In de week voor Pasen zullen de hele dag minder reizigers gebruik kunnen maken van de luchthaven, vertelt een woordvoerder aan NU.nl.


Schiphol legt zich voorlopig neer bij krimp aantal vluchten, maar wil weer groeien
24 Februari, 00:03 NU.NL - Economie
Luchthaven Schiphol wil niet dat het aantal vluchten verder krimpt dan 460.000 per jaar. Het vliegveld gaat daarmee akkoord voor dit jaar en volgend jaar, maar daarna sluit Schiphol nieuwe groei niet uit.


Personeelstekort nekt Schiphol: 77 miljoen euro verlies
19 Februari, 00:27 NU.NL - Economie
De aanhoudende personeelsproblemen op Schiphol hebben geleid tot een flink financieel verlies voor het bedrijf. Weliswaar verdubbelde het aantal reizigers vorig jaar ten opzichte van een jaar eerder, maar nog altijd was er een tekort van 77 miljoen euro.


Schiphol verwacht minder slechte meivakantie dan vorig jaar
19 Februari, 00:27 NU.NL - Economie
Schiphol verwacht dat de meivakantie aanzienlijk beter zal verlopen dan vorig jaar, toen er lange rijen wachtenden stonden. De luchthaven heeft inmiddels genoeg beveiligers aangenomen en ook de banenmarkt van eerder deze maand leverde veel interesse op. "We zijn dan ook erg optimistisch", zegt topman Ruud Sondag.


Ook in 2023 beperkingen op luchthaven Schiphol
15 Februari, 00:02 De Tijd
20:54 Tot begin mei zal de Nederlandse luchthaven Schiphol 5.000 minder vertrekkende passagiers kunnen verwerken dan normaal. Dat komt onder meer door een gebrek aan baggageafhandelaars.


Schiphol zoekt opnieuw extra personeel om lange wachtrijen te voorkomen
25 Januari, 00:21 NU.NL - Economie
Schiphol organiseert volgende week zaterdag opnieuw een banenmarkt om extra personeel te werven. De luchthaven is op zoek naar beveiligers en platform- en bagagemedewerkers om te voorkomen dat er lange wachtrijen ontstaan in de zomer.


Schiphol: voldoende stikstofrechten opgekocht voor natuurvergunning
20 Januari, 00:07 NOS nieuws

De Schiphol Group is naar eigen zeggen klaar met het opkopen van stikstofrechten van boerenbedrijven in de omgeving van Schiphol Airport en Lelystad Airport. Schiphol denkt voldoende rechten te hebben opgekocht om natuurvergunningen te krijgen voor beide luchthavens, bevestigt een woordvoerder na berichtgeving in NRC.

De vergunningen zijn nog niet verleend. Op dit moment voldoet Schiphol niet aan de stikstofregels en om te blijven bestaan heeft de luchthaven een natuurvergunning nodig. Volgens het ministerie van Landbouw heeft Schiphol nog niet alle stukken aangeleverd en kan de aanvraag pas worden beoordeeld als dat gebeurd is.

De luchthaven heeft de emissierechten van acht veehouders overgenomen en vier agrarische bedrijven in de omgeving van Schiphol en Lelystad volledig opgekocht. Daar zou 20 tot 25 miljoen euro mee gemoeid zijn.

Omstreden

De uitkoop van boerenbedrijven door bedrijven en overheidsdiensten is omstreden, onder meer omdat dat prijsopdrijvend zou werken. Daarover zegt een woordvoerder van de Schiphol Group tegen NRC: "Schiphol heeft volgens ons een marktconforme prijs betaald voor de rechten. Het gaat ook om slechts twaalf bedrijven. Wij zijn nu klaar; we begeven ons niet meer op deze markt."

Een meerderheid in de Tweede Kamer nam in december bovendien een motie aan waarin het kabinet wordt opgeroepen de opkoop van boeren voor extra stikstofruimte voor luchtvaart en snelwegen een halt toe roepen. De Kamer wil de kwestie niet aan de markt overlaten.

Het ministerie werkt aan regels zodat het Rijk meer regie kan pakken. Tot die tijd is vrije stikstofhandel mogelijk.

Eerst niet opkopen

Een dag voordat die motie werd aangenomen kwam via NRC het nieuws naar buiten dat de Schiphol Group boeren had uitgekocht voor stikstofruimte voor zowel luchthaven Schiphol als Lelystad Airport.

In 2021 gaf Schiphol nog aan niet van plan te zijn om boerenbedrijven rondom het vliegveld op te kopen. Financieel directeur Robert Carsouw verzekerde dat destijds aan tientallen boeren die vanuit het hele land naar Schiphol waren gekomen om actie te voeren.
Arbeidsinspectie kreeg toch meldingen over bagageafhandeling op Schiphol
15 Januari, 00:03 NU.NL - Economie
De Nederlandse Arbeidsinspectie heeft de afgelopen jaren toch meldingen ontvangen over fysieke belasting bij de bagageafhandeling op luchthaven Schiphol. Het gaat om zeven meldingen in de periode van 2015 tot 2022. Dat schrijft minister Karien van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) in een brief aan de Tweede Kamer.


Schiphol kocht al voor 16 miljoen euro stikstofrechten van boeren
11 December 2022, 00:06 NU.NL - Economie
Schiphol heeft voor in totaal meer dan 16 miljoen euro stikstofrechten opgekocht van boerenbedrijven. Daarbij zijn hele boerderijen opgekocht, maar soms ook alleen de stikstofrechten van een boerderij. Dat bevestigt Schiphol donderdag na berichtgeving van RTL Nieuws.


Schiphol koopt boerderijen op om aan vergunning te raken
11 December 2022, 00:03 Skynet Economie
De Nederlandse luchthaven Schiphol heeft voor in totaal meer dan 16 miljoen euro aan stikstofrechten opgekocht van boeren. Dat bevestigde een woordvoerder na berichtgeving van RTL Nieuws.


Schiphol heeft nog achthonderd beveiligers nodig om normaal te kunnen draaien
5 December 2022, 00:02 NU.NL - Economie
Schiphol wil nog voor april achthonderd extra beveiligers aan het werk hebben. Dan zou volgens de luchthaven alles weer net zo moeten draaien als eerder, voordat de werkzaamheden spaak liepen door personeelstekorten.


Aantal reizigers op Schiphol nog ver verwijderd van niveau voor corona
14 November 2022, 00:04 NU.NL - Economie
In oktober reisden 4,9 miljoen reizigers van of naar Schiphol, meldt de luchthaven donderdag. Dat is 18 procent minder dan in dezelfde maand in 2019, het laatste jaar voor de coronapandemie.


Schiphol verlengt compensatieregeling voor gemiste vluchten
1 November 2022, 00:29 HLN.BE
Reizigers die na 12 augustus hun vlucht hebben gemist als gevolg van de drukte op Schiphol kunnen nu ook compensatie krijgen. De luchthaven van Amsterdam heeft de regeling die daarvoor eerder was opgetuigd verlengd tot en met eind oktober.


Problemen op Schiphol kostten KLM in derde kwartaal 175 miljoen euro
1 November 2022, 00:06 NU.NL - Economie
De problemen op Schiphol hebben KLM zo'n 175 miljoen euro gekost in het derde kwartaal. De luchthaven kampt met een groot tekort aan personeel, waardoor onder meer KLM een flink aantal vluchten moest schrappen. De inkomsten vielen daardoor terug. Ook dochterbedrijf Transavia speelde nog eens 55 miljoen euro kwijt.


Reizigers kunnen langer compensatie aanvragen na missen Schiphol-vlucht
1 November 2022, 00:03 NU.NL - Economie
Reizigers die na 12 augustus hun vlucht misten als gevolg van de lange wachttijden bij de securitycontrole, kunnen nu ook compensatie krijgen. De wachtrijen ontstonden door te weinig personeel op Schiphol, met name bij de beveiliging.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn