NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Schietpartij

2News.be / Trefwoorden / Schietpartij

Politiechef Uvalde treedt af na rapport over fouten schietpartij die aan 21 mensen leven kostte
13 Maart, 00:00 HLN.BE
De politiechef van de Amerikaanse plaats Uvalde is enkele dagen na een kritisch rapport over het optreden van zijn korps afgetreden, schrijven Amerikaanse media. Volgens het verslag heeft de politie ?meerdere kritieke fouten? gemaakt tijdens een schietpartij op een basisschool in 2022. Daarbij werden negentien kinderen en twee leraren gedood.


Jury oordeelt dat wapenexpert van film Rust schuldig is aan fatale schietpartij
12 Maart, 00:11 NU.NL - Film
De vrouw die verantwoordelijk was voor de wapens op de set van de film Rust, is door een jury in de Amerikaanse staat New Mexico schuldig bevonden aan dood door schuld in de zaak rond de fatale schietpartij tijdens de opnames.


Nog een verdachte (15) opgepakt voor fatale schietpartij Purmerend
23 Februari, 00:05 NOS nieuws

De politie heeft een 15-jarige jongen uit Amsterdam aangehouden in het onderzoek naar de dodelijke schietpartij bij station Purmerend vorige week maandag. Het is de vierde verdachte die is aangehouden in de zaak.

De jongen werd gistermiddag opgepakt en mag op dit moment alleen contact met zijn advocaat hebben, laat de politie weten.

De mogelijke aanleiding van het schietincident op de avond van 12 februari was een conflict tussen jongeren. Een 19-jarige man uit Purmerend raakte zwaargewond en overleed 's nachts in het ziekenhuis. Een andere man van 19 jaar raakte ook zwaargewond, hij ligt nog steeds in het ziekenhuis. Het is niet bekend hoe het met hem gaat.

De dag na de schietpartij werd al een 16-jarige jongen uit Purmerend aangehouden in verband met het schietincident. Hij zit nog steeds vast. De dag daarna hield de politie nog eens twee verdachten aan, onder wie een 18-jarige man uit Amsterdam die ook nog vastzit. De andere arrestant, een 16-jarige jongen uit Purmerend, is inmiddels weer op vrije voeten. Hij is nog wel verdachte in het onderzoek, schrijft NH.
Schietpartij Kansas ontstond na ruzie, ook tientallen kinderen gewond
16 Februari, 00:02 NOS nieuws

Aan de schietpartij gisteren bij het inhuldigingsfeest in de VS van Super Bowl-winnaar Kansas City Chiefs lijkt een ruzie vooraf te zijn gegaan, zegt de Amerikaanse politie. Van een terroristisch motief zou geen sprake zijn.

Wie de schoten heeft gelost, is nog niet duidelijk. De politie heeft drie verdachten aangehouden, waaronder twee minderjarigen. De politie hoopt dat meer getuigen zich melden.

Bij de schietpartij kwam een 43-jarige vrouw om het leven. Daarnaast raakten 22 mensen gewond. Twee van hen liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Onder de gewonden zijn ook kinderen. De helft van de gewonden is jonger dan 16, aldus de Amerikaanse politie.

De schietpartij vond plaats bij het Union Station in Kansas City, waar tienduizenden fans zich hadden verzameld. De parade voor het winnende Americanfootballteam liep op dat moment op zijn eind.
Baanbrekende uitspraak in VS: moeder veroordeeld voor schietpartij op school door zoon
7 Februari, 00:02 HLN.BE
De 45-jarige Jennifer Crumbley werd schuldig bevonden voor de ?school shooting? die haar zoon Ethan uitvoerde in november 2021 op de Oxford High School in de Amerikaanse stad Detroit. Dat heeft een twaalfkoppige jury beslist. Bij de schietpartij kwamen vier studenten om het leven. Het is voor het eerst dat een ouder veroordeeld is voor een schietpartij op school door een kind.


'Politie maakte cruciale fouten rond schietpartij Texas'
19 Januari, 00:03 NOS nieuws

De politie heeft cruciale fouten gemaakt in de reactie op de schietpartij op een basisschool in Uvalde in Texas in 2022. Dat blijkt uit een onderzoek van het Amerikaanse ministerie van Justitie dat vandaag is gepubliceerd.

Bij de schietpartij kwamen 19 kinderen en twee leraren om. Het ministerie van Justitie spreekt van een tekort aan "leiderschap, besluitvorming, tactiek, beleid en training" bij het politiekorps dat moest ingrijpen toen er een schutter rondliep op de Robb Elementary School. Hierdoor ontstond een warrige reactie en een late confrontatie met de schutter.

De onderzoekers concluderen dat agenten onmiddellijk een klaslokaal hadden moeten binnendringen om de schietpartij te stoppen. In plaats daarvan lieten ze de dader meer dan een uur met de slachtoffers in een klaslokaal blijven.

Een interventieteam onder leiding van de grenspolitie viel uiteindelijk het klaslokaal binnen en doodde de schutter, de 18-jarige Salvador Ramos.

De reactie van de politie op het bloedbad werd hevig bekritiseerd nadat bekend werd dat de gealarmeerde agenten meer dan een uur in een gang hadden gewacht, terwijl de schutter zich in een klaslokaal had verschanst. Tegelijkertijd belden mensen in paniek het alarmnummer vanuit het schoolgebouw.

Bekijk hier de beelden. Ze kunnen als schokkend ervaren worden:

In een rapport uit juli 2022 werd het chaotische optreden ter plaatse al beschreven en geconcludeerd dat de wetshandhavers "er niet in slaagden prioriteit te geven aan het redden van de levens van onschuldige slachtoffers boven hun eigen veiligheid."

Het onderzoek van het ministerie van Justitie wil een onafhankelijke analyse van de gebeurtenissen bieden. Hieruit moeten autoriteiten die moeten reageren op schietpartijen lessen trekken.

In augustus 2022 werd de politiecommandant van het schooldistrict in Uvalde ontslagen door de directie van de school. Het schooldistrict waar de Robb Elementary School onder valt heeft zijn eigen politiedienst, waar het schoolbestuur zeggenschap over heeft. Het bestuur stemde unaniem in met het ontslag van deze Pete Arredondo, die dienst had ten tijde van de schietpartij.

Salvador Ramos groeide zelf op in Uvalde. Hij zou tot zijn daad zijn gekomen na een ruzie met zijn oma bij wie hij woonde. Hij sprak graag over wapens. Op 17 mei, de dag nadat hij 18 was geworden, kocht hij van zijn verjaardagsgeld een semiautomatisch wapen en een paar dagen later een tweede. Dat kon omdat in de staat Texas sinds vorig jaar een wet geldt die dat voor 18-jarigen onder voorwaarden mogelijk maakt.

Zijn oma was de eerste die hij neerschoot voordat hij naar de basisschool reed. Zij werd in haar gezicht geschoten, maar overleefde het. De school zelf staat op het punt om te worden gesloopt.
Vier gewonden bij schietpartij in Brussel
7 December 2023, 00:03 Skynet
Bij een schietpartij op de Gulden Vlieslaan in Brussel zijn woensdagavond vier gewonden gevallen. Dat meldt de Brusselse politie. Eerder was melding gemaakt van drie slachtoffers. Volgens de politie zijn er momenteel geen aanwijzingen dat het om terrorisme gaat.


Politie deelt naam en foto 'gevaarlijke' verdachte schietpartij en steekincident
22 Oktober 2023, 00:03 NOS nieuws

De verdachte van een dodelijke schietpartij in Rotterdam vorige week, wordt nu ook gezocht voor een steekincident in Zutphen afgelopen nacht, waarbij een 32-jarige man uit Zutphen gewond is geraakt.

De politie roept op om uit te kijken naar de verdachte, de 24-jarige Bretly Dorder, zonder vaste woon- of verblijfplaats. De politie doet deze oproep, waarbij de volledige naam en foto van de verdachte worden vrijgegeven, omdat de man uiterst gevaarlijk wordt geacht.

Mogelijk heeft hij een vuurwapen bij zich, daarom vraagt de politie mensen die weten waar hij is of die hem denken te zien om 112 te bellen om de locatie door te geven en de man niet zelf te benaderen.

Ook waarschuwt de politie mannen om geen online afspraak met de verdachte te maken. Bekend is dat hij via chatboxen als Bullchat contact zoekt met andere mannen voor seksafspraken. De politie vraagt mannen die op die manier in aanraking met hem zijn geweest om zich direct te melden.

In Rotterdam vond de brandweer vorige week een zwaargewonde in een appartementengebouw. De brandweer was opgeroepen voor een woningbrand en ontdekte de man toen de woning werd doorzocht. Hij had een schotwond en overleed ter plekke. Het bleek te gaan om de bewoner van het pand, een psychiater van 60.

Getuigen hadden een knal gehoord en zagen kort daarna dat er brand woedde in het appartement. De politie sluit niet uit dat de brand is aangestoken. Ook mensen die hierbij in de buurt waren wil de politie graag spreken.

Het steekincident in Zutphen afgelopen nacht volgde op een ruzie in een woning. Het slachtoffer raakte lichtgewond, kon ontsnappen en de politie alarmeren.

In de omgeving van Zutphen is een melding via Burgernet verstuurd aan bewoners:
Schietincidenten Rotterdam - Koning Willem-Alexander en burgemeester Aboutaleb bezoeken wijk schietpartij
3 Oktober 2023, 00:04 Skynet Buitenland
De Nederlandse koning Willem-Alexander heeft maandag de wijk in Rotterdam bezocht waar afgelopen donderdag een 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter bij een schietpartij om het leven zijn gekomen. De koning werd vergezeld door de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb.


Congolese kolonel ter dood veroordeeld voor dodelijke schietpartij bij betoging
3 Oktober 2023, 00:01 Skynet
Een kolonel van het Congolese leger is maandag door een militaire rechtbank ter dood veroordeeld voor zijn aandeel in de gewelddadige onderdrukking van een betoging in Goma in het oosten van het land. Drie anderen kregen tien jaar cel en twee personen werden vrijgesproken. De advocaten van de veroordeelden kondigden al aan in beroep te zullen gaan.


Drie doden en zes gewonden bij schietpartij in Auckland
20 Juli 2023, 00:06 HLN.BE
In Auckland, de grootste stad van Nieuw-Zeeland, zijn donderdagochtend lokale tijd drie doden gevallen bij een schietpartij in een gebouw in aanbouw in het centrum van de stad. Onder de doden is de vermoedelijke schutter. Daarnaast vielen er ook zeker zes gewonden, onder wie een politieagent. Drie van de gewonden zijn er ernstig aan toe. Dat melden de lokale autoriteiten. De schietpartij vond plaats in de marge van de FIFA Women?s World Cup, het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen, dat vandaag in dezelfde stad van start gaat.


Verdachte schietpartij Rotterdam aangehouden in trein bij Abcoude
24 Mei 2023, 00:02 NOS nieuws

In een stilgezette trein bij station Abcoude heeft de politie een verdachte van een schietpartij opgepakt. De man is rond 22.30 uur door zwaargewapende agenten uit de trein gehaald en afgevoerd. Hij had een wapen bij zich.

De man zou dinsdagavond betrokken zijn geweest bij een schietpartij bij station Rotterdam Centraal. Die was even voor 21.00 uur. Een man van 20 is daarbij gewond geraakt. Voorafgaand aan de schoten zou er een ruzie zijn geweest.

Kort na de schietpartij werd al een verdachte opgepakt in een tunnel bij metrostation Blijdorp in Rotterdam. De tweede verdachte was met de trein ontkomen. Na stops in onder meer Gouda en Woerden is de trein in Abcoude aan de kant gezet en heeft de politie hem opgepakt.

Vanwege de politieactie lag het treinverkeer bij Abcoude enige tijd stil. Aan het begin van de nacht waren alle beperkingen voorbij.
Negen tieners gewond na schietpartij op afstudeerfeest in Texas
24 April 2023, 00:00 HLN.BE
Negen tieners zijn zondag gewond geraakt bij een schietpartij op een afstudeerfeest in de Amerikaanse staat Texas. Het incident vond plaats in een huis in de stad Jasper, op ongeveer 100 kilometer van Houston, aldus de Amerikaanse politie. Niemand zou in levensgevaar verkeren, aldus de sheriff.


Schietpartij school Nashville - Dader was in behandeling voor "emotionele stoornis"
29 Maart 2023, 00:11 Skynet Buitenland
De 28-jarige vrouw die op een basisschool in de Amerikaanse stad Nashville zes mensen doodschoot, was in behandeling voor een "emotionele stoornis". Dat heeft de politiechef van Nashville dinsdag gezegd. Audrey Hale was in het bezit van zeven legaal verkregen vuurwapens die ze verborg in het huis van haar ouders.


Huis doorzocht in jacht op verdachte schietpartij Zwijndrecht in Nederland
1 Februari 2023, 00:01 HLN.BE
In de zoektocht naar de verdachte van de fatale schietpartij in het Nederlandse Zwijndrecht heeft de politie maandagavond opnieuw een huis doorzocht. Het gaat om een woning in Rotterdam waar een contact zou wonen van verdachte Ming Nghia Vuong (49), meldde de politie in het programma 'Opsporing Verzocht'. Of de zoektocht iets heeft opgeleverd, kon een woordvoerder niet zeggen.


Donderdag duidelijkheid over vervolging na fatale schietpartij op filmset Rust
25 Januari 2023, 00:39 NU.NL - Film
Justitie in de Amerikaanse staat New Mexico maakt donderdag bekend of er iemand strafrechtelijk wordt vervolgd in de zaak rond de schietpartij op de set van de film Rust. De openbaar aanklager maakt zijn besluit bekend om 17.00 uur Nederlandse tijd.


Twintiger gewond bij schietpartij in Mechels park
14 Januari 2023, 00:05 Skynet
In Mechelen is vrijdagavond een twintiger gewond geraakt bij een schietpartij in het park Papenhof. Dat zegt de lokale politie van de zone Rivierenland (Bornem, Mechelen, Puurs-Sint-Amands en Willebroek).


Tien gewonden door schietpartij bij opnames videoclip French Montana
8 Januari 2023, 02:37 NU.NL - Muziek
Tien mensen zijn gewond geraakt bij een vuurgevecht dat ontstond tijdens de opnames van een videoclip van rapper French Montana in de Amerikaanse staat Florida, meldt TMZ.


Man (69) zwaargewond bij schietpartij in Rotterdam
8 Januari 2023, 00:36 NOS nieuws

Bij een schietpartij in de Rotterdamse wijk Kralingen is vanmiddag een 69-jarige Rotterdammer zwaargewond geraakt. Twee verdachten zijn nog voortvluchtig.

Een omstander bracht het slachtoffer naar een vestiging van het IJsselland Ziekenhuis, iets verderop. Daar bleek dat de verwondingen zo ernstig waren dat de man overgebracht moest worden naar het Erasmus MC, meldt Rijnmond.

De politie zegt dat de eerste melding van de schietpartij vanmiddag rond 14.30 uur was - en dat er meerdere schoten gehoord zijn op een parkeerplaats aan de Hoge Filterweg. Omstanders zeiden tegen de politie dat er twee verdachten vandoor waren gegaan in een witte auto. De politie is nog naar hen op zoek. De aanleiding voor de schietpartij is onbekend. Er wordt sporenonderzoek gedaan.
15-jarige aangehouden voor schietpartij in Amsterdam-Zuidoost
27 December 2022, 00:04 NOS nieuws

De politie heeft vandaag een tweede verdachte aangehouden in verband met een eerdere schietpartij in Amsterdam-Zuidoost. Afgelopen vrijdag werd daar een 17-jarige jongen doodgeschoten.

De tweede verdachte is een 15-jarige jongen uit Dordrecht. Gisteren werd al een 16-jarige verdachte uit Amsterdam aangehouden.

De politie kreeg vrijdag rond 22.30 uur een melding over een schietincident aan de Haardstee. Het 17-jarige slachtoffer raakte daarbij ernstig gewond. Hulpverleners probeerden de jongen ter plaatse te reanimeren, maar dat mocht niet baten. De recherche startte daarop een uitgebreid onderzoek.

Verdachten in beperkingen

Eerder werden al twee mensen aangehouden, maar die bleken niets met de schietpartij te maken te hebben. Daarna kwam een andere verdachte in beeld, de 16-jarige uit Amsterdam.

Beide verdachten zitten in beperkingen, wat betekent dat zij enkel contact met hun advocaat mogen hebben. Om die reden worden er op dit moment geen verdere mededelingen gedaan.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn