NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Schietpartij

2News.be / Trefwoorden / Schietpartij

Schietpartij Luik: Slachtoffers kunnen Belgische staat dagvaarden
3 Februari, 14:13 Skynet
De slachtoffers van de schietpartij in december 2011 in Luik kunnen de Belgische staat dagvaarden. Dat blijkt uit een arrest van het Grondwettelijk Hof, meldt de advocaat van de slachtoffers, meester Alexandre Wilmotte, deze middag.


Vijf gewonden bij schietpartij in Zweden
2 Februari, 02:24 HLN.BE
In Helsingborg, een stad in het zuiden van Zweden, zijn gisteravond verscheidene mensen gewond geraakt bij een mogelijke schiet- en vechtpartij.


Mannen opgepakt na schietpartij in woning Capelle aan den IJssel
23 Januari, 13:25 NOS nieuws

De politie heeft gisteravond na een achtervolging twee mannen aangehouden die worden verdacht van een schietpartij in een woning in Capelle aan den IJssel. Bij de schietpartij raakte de 47-jarige bewoner lichtgewond door een schampschot. Zijn 33-jarige vriendin bleef ongedeerd.

De bewoner had de twee mannen eerder op de avond zelf binnengelaten, meldt RTV Rijnmond. Op een gegeven moment ontstond ruzie, trok een van de twee verdachten een pistool en schoot een paar keer. De aanleiding voor de ruzie is onbekend.

De politie zette de achtervolging in toen de verdachten ervandoor gingen. Ter hoogte van De Meern, vlak bij Utrecht, werden ze opgepakt. Het wapen waarmee was geschoten, is in beslag genomen.




Leerlingen getuigen over schietpartij: ?We hadden eerst niet door hoe erg het was en moesten lachen?
29 Mei 2018, 14:54 Gazet v. Antwerpen

Leerlingen van het Waha-lyceum getuigen over de schietpartij in Luik. De schutter drong dinsdag de school binnen, nadat hij twee agentes en een automobilist doodde. ?Eerst hadden we de ernst van de situatie niet door en moesten we lachen.?




Dodelijke schietpartij Luik: wat weten we van de dader?
29 Mei 2018, 14:36 NOS nieuws

De dader van de schietpartij in het centrum van Luik, waarbij vanochtend behalve de schutter zelf, twee agenten en een omstander om het leven kwamen en vier agenten gewond raakten, is de Belg Benjamin Herman. Hij komt uit het stadje Rochefort, in de Ardennen, waar hij in 1987 werd geboren.

Herman zat een celstraf van 15 jaar uit voor verschillende vergrijpen, maar was zich aan het voorbereiden op een vervroegde vrijlating. Daartoe had hij al dertien keer verlof gehad en dat was altijd probleemloos verlopen.

Maar gisteren, toen hij acht uur buiten de gevangenis in Lantin mocht doorbrengen, keerde hij 's avonds niet terug. Er gold een opsporingsbevel tegen hem; mogelijk wilden de agenten die hij doodschoot hem controleren en liep de situatie uit de hand.

Marginaal en extreem gewelddadig

Overigens heeft Herman al een langer strafblad. Hij is verschillende keren veroordeeld voor drugssmokkel, geweldpleging, diefstal en vandalisme. Zo overviel hij in 2008 samen met een broer een supermarkt in Marche-en-Famenne. De buit bedroeg 180 euro. Het tweetal ging ervandoor in een auto met gestolen nummerplaten. Herman en zijn broer waren op dat moment allebei verslaafd aan heroïne.

Herman was belijdend moslim, maar berichten dat hij geradicaliseerd is, worden door de politie ontkend, al zou hij in de gevangenis wel contact hebben gehad met geradicaliseerde moslims. Medegevangenen omschrijven hem tegenover de Franstalige omroep RTBF als "marginaal en extreem gewelddadig". Herman had geen contact meer met zijn familie.

Terroristische daad

Justitie onderzoekt of het bij de schietpartij in Luik om een terroristische daad gaat. Of H. op het moment dat hij de agenten doodschoot "Allahu akbar" heeft geroepen, zoals sommige Belgische media melden, is onduidelijk.

Ook wordt onderzocht of Herman achter de overval op een juwelier zat, afgelopen nacht in Rochefort. Nadien is een 30-jarige man door het hoofd geschoten in Marche-en-Famenne; of Herman daar ook mee te maken gehad wordt eveneens onderzocht.

Het federaal parket maakt woensdagochtend meer bekend over de resultaten van het gerechtelijk onderzoek tot dan toe.




Politici reageren op schietpartij Luik: ?Een nachtmerrie. Diep respect voor de agenten?
29 Mei 2018, 11:18 Gazet v. Antwerpen

Heel wat Belgische politici betuigen op Twitter hun medeleven aan de slachtoffers van de schietpartij van Luik. Daarbij kwamen twee agenten en een voorbijgangster om het leven. De schutter werd ?geneutraliseerd?. Het zou gaan om een 36-jarige man die nog maar pas was vrijgelaten.




Man getuigt over schietpartij in Luik: ?Ik heb nog nooit zoiets gezien, dit was waanzin?
29 Mei 2018, 10:06 Gazet v. Antwerpen

In het centrum van Luik heeft dinsdagochtend een man het vuur geopend. Daarbij kwamen twee agenten en een passant om het leven. Een getuige verklaart aan Sudpresse wat hij zag: ?Hij kwam naar mij toe, draaide zich om en schoot opnieuw.?




Schietpartij in Luikse school: twee agenten overleden, twee gewonden, schutter ?geneutraliseerd?

Op een Luikse middelbare school is een schietpartij aan de gang. Een onbekende man nam er twee politieagenten onder vuur, volgens l?Avenir.net zijn de twee politieagenten overleden. Er is ook sprake van twee gewonden en volgens de kranten van Sudpresse werd de schutter ?geneutraliseerd?.




Schietpartij Amerikaanse school snel gestopt door heldhaftige docent
26 Mei 2018, 12:30 NOS nieuws

Een schietpartij gisteren op een school in de Amerikaanse plaats Noblesville, was met twee gewonden zo 'klein' dat behoorlijk wat media in de VS er niet eens aandacht aan hebben besteed. The Washington Post constateert op verwijtende toon hoe normaal het kennelijk is geworden dat leerlingen het vuur openen op klasgenoten. Bizar detail: zonder het heldhaftige optreden van de 29-jarige docent Jason Seaman, was de schietpartij waarschijnlijk uitgelopen op een bloedbad.

De schutter, die afgaande op zijn leerjaar 13 of 14 jaar oud is, had zich even voor 09.00 uur geëxcuseerd uit de klas. Even later kwam hij terug het lokaal in met twee vuurwapens en opende het vuur.

Leerlingen van de school vertellen wat er gebeurde:

De leerling, over wie verder niets is bekendgemaakt door de politie, werd volgens een politiechef "extreem snel" gearresteerd. "Een prompte en heroïsche reactie" leidde volgens de politie tot de arrestatie van de jongen, al wijden zij verder niet uit over details.

Basketbal

Leerlingen van de Noblesville West Middle School doen dat wel. Volgens hen dook natuur- en scheikundeleraar Seaman op de aanvaller. Hij gooide een basketbal naar de jongen, rende naar hem toe, sloeg een pistool uit zijn hand en tackelde hem, zegt een klasgenoot van de schutter tegen ABC News. Een van de leerlingen raakte gewond, maar zonder het optreden van Seaman waren dat er zeker meer geweest, aldus zijn verklaring.

Docent Seaman werd tijdens zijn ingrijpen drie keer geraakt, schreef zijn moeder op Facebook. Hij verkeert volgens de politie buiten levensgevaar. De geraakte leerling, een meisje, is er slechter aan toe. Zij licht in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De schietpartij volgt een week nadat een leerling van een high school in Texas acht medeleerlingen en twee docenten heeft gedood. Afgelopen februari zijn zeventien mensen doodgeschoten op een school in Parkland, Florida. Het ontketende een internationaal scholierenprotest tegen wapengeweld: MarchForOurLives.




Proces rond schietpartij op Zotte Hakim moet opnieuw gedaan worden
23 Mei 2018, 16:48 Gazet v. Antwerpen

Toen het hof van beroep in Antwerpen de broers Alee (35) en Mohamed (43) A. in november tot 14 jaar opsluiting veroordeelde sloeg dat arrest in als een bom bij de familie A. De twee broers werden samen met de beruchte gangster Anass El Azzouzi (29) vervolgd voor onder meer de moordpoging op Abdelhakim E.M. (39) op de Turnhoutsebaan. E.M., in de wijk gekend als Zotte Hakim, werd daar in juli 2013 neergeschoten.




Schietpartij in Panama City
22 Mei 2018, 19:54 Skynet
In Panama City in de Amerikaanse staat Florida heeft zich dinsdag een schietpartij voorgedaan. Dat hebben meerdere Amerikaanse media gemeld.


Schietpartij in Duitsland is familiedrama: zoon en schoonzoon omgekomen
20 Mei 2018, 16:00 Gazet v. Antwerpen

De twee doden en de twee gewonden van de schietpartij in het Duitse Saarbrücken zaterdag, zijn familieleden van de schutter. Dat heeft de politie zondag bevestigd.




Gewonde bij schietpartij in centrum Amsterdam
19 Mei 2018, 23:48 NOS nieuws

Bij een schietpartij op de Stromarkt in het centrum van Amsterdam is een gewonde gevallen. Over de aard van de verwondingen kon de politie nog niets zeggen. Volgens lokale omroep AT5 is de man zwaargewond.

Er wordt in de omgeving van de Stromarkt gezocht naar een verdachte. Die zou na de schietpartij richting de Korte Nieuwendijk zijn gevlucht. Volgens de politie gaat het om een man met een zwarte capuchon en een spijkerbroek.




Dader schietpartij Texas vuurde 'heel veel' kogels af op politie
19 Mei 2018, 21:24 NOS nieuws

De 17-jarige scholier Dimitrios Pagourtzis, die verdacht wordt van de schietpartij op een school in de Texaanse plaats Santa Fe waarbij tien doden vielen, heeft "heel veel kogels" op agenten afgevuurd, voordat hij zich overgaf. Dat zeggen de autoriteiten. Hij zou zeker een kwartier in een vuurgevecht verwikkeld zijn geweest met de politie.

Pagourtzis had niet alleen vuurwapens bij zich. De politie vond ook verschillende zelfgemaakte explosieven. Het gaat om verschillende gaspatronen die aan elkaar waren gemaakt en een snelkookpan met spijkers erin. Die konden niet exploderen, omdat ze niet waren voorzien van een ontstekingsmechanisme. De 17-jarige scholier werd voorgeleid via een videoverbinding.

Vandaag mochten scholieren van de school in Santa Fe terug naar de school om hun spullen op te halen. Dat ging in groepjes van tien, vergezeld door politieagenten.

Een getuige van de schietpartij deed zijn verhaal voor de camera:

Ondertussen komen er meer details naar buiten over de schietpartij en over de schutter. Eerder werd al duidelijk dat hij scholieren spaarde die hij mocht, volgens de voorzitter van een veiligheidscommissie van het Amerikaanse parlement riep Pagourtzis "verrassing" voor hij begon met schieten.

De schutter had geen strafblad of een crimineel verleden. "Hij heeft een schone lei", zegt de Texaanse gouverneur Abbott. "Er waren simpelweg geen aanwijzingen voor gevaar, zoals we eerder zagen bij heel veel andere schietpartijen."

Toch lijkt dat misschien wel niet waar te zijn. Volgens het Amerikaanse CBS News plaatste de schutter enkele uren voor de fatale schietpartij een vreemd bericht op Facebook, waarin hij zei: "Dangerous Days". Een motief voor de schietpartij is nog steeds niet bekend.

Pagourtzis zat volgens Amerikaanse media in het lokale footballteam en ook danste hij in de Grieks-Orthodoxe Kerk. Een van zijn docenten beschreef hem bij The New York Times als "stil, maar niet op een enge manier".




'Meerdere doden bij schietpartij op school in Texas'
18 Mei 2018, 16:00 NOS nieuws

Bij een schietpartij op een school in de Texaanse plaats Santa Fe zouden meerdere doden zijn gevallen. Een lokaal televisiestation meldt zeker acht doden.

Officiële bronnen bevestigen dat er een schietincident op de school heeft plaatsgevonden, maar melden vooralsnog alleen dat er gewonden zijn gevallen.

De schietpartij vond volgens CNN in de vroege ochtend plaats. Ooggetuigen zeiden dat de dader een les binnenviel en begon te schieten. De school werd daarna meteen geëvacueerd.

Gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis in de nabijgelegen stad Galveston. De politiesheriff twitterde dat er na de schietpartij twee personen zijn aangehouden. Het is nog niet duidelijk of het om de schutter gaat.

De Amerikaanse president Donald Trump liet kort na het incident van zich horen via Twitter. "Eerste berichten zien er niet goed uit", aldus Trump. Vicepresident Mike Pence liet via Twitter weten te bidden voor de slachtoffers.

De schietpartij in Santa Fe, gelegen op zo'n vijftig kilometer ten zuidoosten van de stad Houston, is het 22ste schietincident op een Amerikaanse school dit jaar.




Verdachte schietpartij Blerick blijft voorlopig in Franse cel
14 Mei 2018, 19:36 NOS nieuws

Een 20-jarige verdachte van de dodelijke schietpartij in Blerick, kan waarschijnlijk pas over achttien maanden aan Nederland worden uitgeleverd. De Amsterdammer vluchtte na de schietpartij in november vorig jaar, toen de 22-jarige Ömer Köksel op klaarlichte dag op straat werd doodgeschoten.

In maart werd de 20-jarige verdachte op vliegveld Paris-Orly gearresteerd. Hij stond op de internationale opsporingslijst. Nederland vroeg om zijn uitlevering.

Drugs

Maar omdat hij bij zijn aanhouding in Parijs heel wat drugs op zak had, kreeg hij een gevangenisstraf van 24 maanden opgelegd. Hij moet volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie 18 maanden zitten.

Waarschijnlijk kan hij pas daarna naar Nederland komen. Het OM gaat in de tussentijd wel door met de zaak en hoopt de man tussentijds toch te kunnen horen. "Wij gaan daarover in gesprek met de Fransen."

De politie pakte twee weken na de schietpartij in Blerick een 22-jarige medeverdachte op. Die zit nog steeds vast, meldt 1Limburg.




Schietpartij op school in Californische Palmdale
11 Mei 2018, 17:24 Skynet
Er zijn berichten over een schietpartij op twee scholen in de Amerikaanse staat Californië, zo hebben meerdere Amerikaanse media gemeld.


Schietpartij bordeel: Verdachte duikt na achttien jaar op
8 Mei 2018, 12:30 Het Nieuwsblad Binnenland

Achttien jaar na de schietpartij in een Berlijns bordeel is een verdachte opgepakt in België. Bij de schietpartij in het bordeel Berlin-Kreuzberg werd in juli 1995 een man gedood en een andere zwaar verwond. De verdachte zou toen naar het buitenland gevlucht zijn. De man zou al die jaren in Antwerpen geleefd hebben. Inmiddels is de verdachte uitgeleverd aan Duitsland. Hij wordt beschuldigd van doodslag en poging tot doodslag. Al op 6 mei zou de man opgepakt zijn. (lla)




Schietpartij Florida lijkt vergeten, Trump weer helemaal op lijn wapenlobby
5 Mei 2018, 09:18 NOS nieuws

Maanden na de schietpartij op de Parkland-school in Florida heeft president Trump op het jaarlijkse congres van de wapenlobby NRA een pleidooi gehouden voor het recht op wapenbezit van Amerikanen. "Zolang ik uw president ben, komt het grondwetsartikel dat het recht op wapens garandeert niet in gevaar", zei de president.

Om de wapenrechten te verdedigen is het belangrijk om op Republikeinen te stemmen bij de tussentijdse verkiezingen in november, zei Trump.

Hij verweet de Democraten dat ze wapens willen uitbannen. "Dat kunnen we ook wel busjes en vrachtwagens gaan verbieden, omdat terroristen daar aanslagen mee plegen", zei de president.

Parkland

Na het drama in Florida in februari, toen op een school 17 mensen werden doodgeschoten, leek het erop dat Trumps mening over het recht op wapenbezit veranderde.

In een rechtstreekse tv-uitzending maande Trump een Republikeinse senator toen niet bang te zijn voor de NRA. Trump zei dat hij het zou opnemen tegen de wapenlobbyisten om het wapengeweld te doen afnemen. Later kwam hij daarvan terug na een onderhoud met NRA-vertegenwoordigers in het Witte Huis.

Het was de vierde achtereenvolgende keer dat Trump het NRA-congres toesprak. De laatste president die dat voor hem deed was Ronald Reagan.

In zijn toespraak had Trump het kort over Parkland. Hij zei dat hij het aantal slachtoffers betreurt. Hij herinnerde er ook aan dat er meer geld vrijkomt om de achtergrond na te gaan van mensen die wapens kopen en om scholen veiliger te maken.

Trump onthulde dat sommige van zijn politieke adviseurs hem hadden gezegd dat misschien slecht zou vallen als hij het NRA-congres zou toespreken. "Weet ik wat ik toen zei? Daag, ik stap in het vliegtuig."




Klopjacht op 80-jarige na schietpartij in San Francisco
4 Mei 2018, 01:48 Skynet
In de omgeving van de Amerikaanse stad San Francisco houdt de politie een klopjacht op een "gewapende en gevaarlijke" 80-jarige man. Hij zou op twee mensen hebben geschoten.





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn