NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Schietincident

2News.be / Trefwoorden / Schietincident

Alec Baldwin vraagt rechtbank om zaak rond schietincident Rust te seponeren
19 Maart, 00:09 NU.NL - Film
Alec Baldwin wil dat de rechtszaak over de schietpartij op de set van de film Rust wordt geseponeerd. Het juridisch team van Baldwin zegt dat de aanklagers "bijna elke regel" van de wet hebben "overtreden".


Rechtszaak tegen Alec Baldwin over schietincident op filmset begint in juli
5 Maart, 00:09 NU.NL - Film
De rechtszaak tegen Alec Baldwin over het schietincident op de set van Rust gaat in juli van start. Amerikaanse media melden dat de jury op 9 juli wordt samengesteld. De inhoudelijke behandeling duurt van 10 tot en met 19 juli.


Alec Baldwin ontkent schuld in zaak rond schietincident op set van western
6 Februari, 00:09 NU.NL - Film
De Amerikaanse acteur Alec Baldwin heeft woensdag gezegd niet schuldig te zijn aan onvrijwillige doodslag in verband met de dood van cameravrouw Halyna Hutchins op de set van de western Rust in 2021. Dat blijkt uit gerechtelijke documenten.


Vakbond vindt vervolging Alec Baldwin voor schietincident onterecht
30 Januari, 00:07 NU.NL - Film
Acteursvakbond SAG-AFTRA heeft steun uitgesproken voor Alec Baldwin in zijn komende rechtszaak. De acteur wordt vervolgd voor dood door schuld, maar volgens SAG-AFTRA is dat onterecht.


Alec Baldwin toch vervolgd voor doodslag na fataal schietincident op filmset Rust
23 Januari, 00:09 NU.NL - Film
Alec Baldwin wordt toch vervolgd voor het schietincident waarbij cameravrouw Halyna Hutchins omkwam. De grand jury in de Amerikaanse staat New Mexico klaagt Baldwin alsnog aan, nadat in oktober vorig jaar nieuwe feiten in de zaak zijn ontdekt.


Alec Baldwin mogelijk opnieuw aangeklaagd voor dodelijk schietincident
19 Oktober 2023, 00:09 NU.NL - Film
Twee openbaar aanklagers willen acteur Alec Baldwin alsnog vervolgen voor dood door schuld vanwege het fatale schietincident op de filmset van Rust. Ze gaan de zaak opnieuw voorleggen aan de grand jury van de Amerikaanse staat New Mexico, melden Amerikaanse media.


Acteur Alec Baldwin niet vervolgd voor dodelijk schietincident op filmset
23 April 2023, 00:06 NU.NL - Film
Acteur Alec Baldwin wordt toch niet vervolgd voor een dodelijk schietincident op de set van Rust. De openbaar aanklager heeft besloten de aanklacht in te trekken, meldt The Hollywood Reporter.


Eerste persoon veroordeeld voor dodelijk schietincident filmset Rust
3 April 2023, 00:00 NU.NL - Film
Voor het eerst kan iemand verantwoordelijk gehouden worden voor het dodelijke schietincident op de set van de film Rust, waarin acteur Alec Baldwin een rol speelt. Assistent-regisseur David Halls heeft de aanklacht tegen hem geaccepteerd. Bij het incident kwam cameravrouw Halyna Hutchins (42) om het leven.


Dodelijk ongeval op filmset - Regieassistent krijgt voorwaardelijke straf voor rol dodelijk schietincident op set 'Rust'
1 April 2023, 00:18 Skynet
Regieassistent David Halls heeft vrijdag een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden gekregen voor zijn aandeel in het dodelijk schietincident op de filmset van 'Rust', waarbij cameravrouw Halyna Hutchins om het leven kwam. Halls, die eerder al schuldig had gepleit, kreeg ook een boete.


French Montana aangeklaagd voor schietincident bij restaurant
23 Maart 2023, 00:06 NU.NL - Muziek
French Montana wordt aangeklaagd voor een schietincident dat begin dit jaar plaatsvond in een restaurant in Miami. Volgens aanklager Carl Leon vonden op die locatie de opnames van een videoclip plaats en heeft de rapper niet de juiste voorzorgsmaatregelen getroffen. Bij het schietincident raakten tien mensen gewond.


Aanklager van Alec Baldwin stapt op in zaak rond schietincident op set van Rust
16 Maart 2023, 00:08 NU.NL - Film
De speciaal aanklager die de zaak tegen Alec Baldwin aanspande, is opgestapt. Andrea Reeb klaagde de acteur aan voor het dodelijke schietincident op de set van de film Rust, maar kondigde dinsdag haar vertrek aan. Baldwins advocaten wilden dat Reeb van de zaak zou worden gehaald en hadden daarom een motie ingediend.


Alec Baldwin behoudt hoofdrol in Rust ondanks vervolging wegens schietincident
25 Januari 2023, 00:36 NU.NL - Film
Alec Baldwin behoudt de hoofdrol in de film Rust, hoewel de acteur wordt vervolgd voor het onopzettelijk neerschieten van cameravrouw Halyna Hutchins. Dat meldt persbureau Reuters.


Alec Baldwin vervolgd voor dodelijk schietincident op filmset
20 Januari 2023, 00:07 NOS nieuws

Acteur Alec Baldwin wordt vervolgd voor het dodelijke schietincident op een filmset, in oktober 2021. De openbaar aanklager in de Amerikaanse staat New Mexico heeft dat bekendgemaakt. Baldwin wordt dood door schuld ten laste gelegd.

Baldwin schoot bij opnames van de western-film Rust met een wapen waarvan hij dacht dat het ongeladen was, maar dat scherpe patronen bevatte. Hij raakte cameravrouw Halyna Hutchins, die aan haar verwondingen overleed. Een andere medewerker, Joel Souza, werd ook geraakt, maar overleefde het.

De acteur zegt dat hij niet wist dat het wapen met echte kogels geladen was. Naar de zaak is meer dan een jaar onderzoek gedaan, hiervoor werd een speciaal aanklager aangesteld. Onderzocht werd onder meer hoe echte kogels op de set en in het wapen konden belanden.

Gevangenisstraf

De officier van justitie in New Mexico lichtte vandaag toe dat er voldoende bewijs verzameld is om Baldwin en andere crewleden te vervolgen. De wetgeving van New Mexico schrijft voor dat dood door schuld bestraft kan worden met een gevangenisstraf van maximaal 18 maanden en een boete van 5000 dollar.

Baldwin zelf heeft altijd volgehouden dat hem geen blaam treft. Hij voerde aan dat de kogels nooit op de set hadden mogen belanden en dat hem was verteld dat het wapen veilig was voor gebruik. Zijn advocaat heeft dat vandaag herhaald. Hij spreekt in een verklaring van "een blunder van justitie". "We gaan dit aanvechten en we gaan dit winnen."
Dode en drie gewonden bij schietincident in Brunssum
21 December 2022, 00:04 NOS nieuws

In Brunssum is bij een schietincident een persoon om het leven gekomen, meldt de politie. Drie anderen raakten gewond. Het incident gebeurde rond 22.15 uur in een woning in de Limburgse plaats.

De gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Er werden meerdere ambulances en een traumahelikopter opgeroepen voor het incident. Hoe de gewonden eraan toe zijn, is niet bekendgemaakt.

De politie zegt te onderzoeken wat er precies is gebeurd en later met meer informatie te komen.
Politieonderzoek naar schietincident film Rust gaat door ondanks schikking
11 Oktober 2022, 00:06 NU.NL - Film
De politie benadrukt dat de schikking, die woensdag is getroffen tussen de makers van de film Rust en de familie van de overleden cameravrouw Halyna Hutchins, geen invloed heeft op het lopende politieonderzoek. 'Niemand staat boven de wet', laat de politie weten volgens TMZ.


Dodelijk schietincident Alec Baldwin was ongeluk volgens medisch onderzoeker
22 Augustus 2022, 00:10 NU.NL - Film
Het dodelijke schietincident op de filmset van Rust, waar acteur Alec Baldwin bij betrokken was, is door een medisch onderzoeker bestempeld als ongeluk. Die conclusie volgt uit een autopsie en verschillende politierapporten die dinsdag openbaar zijn gemaakt, meldt CBC News.


Twee doden bij schietincident in Roermond
4 Augustus 2022, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Bij een schietpartij in een woning in Roermond (Nederland) zijn woensdagavond twee mensen om het leven gekomen. Het incident deed zich aan het begin van de avond voor in de Roermondse wijk Donderberg. De slachtoffers zijn de bewoonster en een man. Wie ze zijn en wat ze met elkaar te maken hadden wordt nog onderzocht, evenals de vraag wat zich precies heeft afgespeeld.
Schietincident Nederland - Verdachte mailde televisieprogramma over zijn beweegreden
8 Mei 2022, 00:05 Skynet Buitenland
De 38-jarige man die wordt verdacht van de dodelijke schietpartij vrijdag op een zorgboerderij in het Nederlandse Alblasserdam, heeft kort daarvoor een mail gestuurd aan televisieprogramma RTL Boulevard. Dat bevestigt een woordvoerder van het parket van Rotterdam na berichtgeving van RTL Boulevard.


Familie Halyna Hutchins wil dat politie beelden van schietincident verwijdert
2 Mei 2022, 00:05 NU.NL - Film
De familie van Halyna Hutchins, de cameravrouw die op de set van de film Rust is neergeschoten, eist dat de politie van Santa Fe de beelden van het fatale schietincident verwijdert. De advocaat van de familie laat dit weten in een brief aan de politie, meldt CNN.


Producenten beboet voor nalatigheid rond schietincident Alec Baldwin
25 April 2022, 00:08 NU.NL - Film
Het productiebedrijf achter de film Rust wordt beboet voor nalatigheid rondom het fatale schietincident in oktober, schrijft de BBC. Bij het incident schoot acteur Alec Baldwin cameravrouw Halyna Hutchins per ongeluk dood met een pistool dat als rekwisiet diende.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn