NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Ryanair

2News.be / Trefwoorden / Ryanair

Spaans personeel Ryanair staakt elke week vier dagen tot januari
1 Augustus, 00:03 NU.NL - Economie
Het Spaanse cabinepersoneel van Ryanair is van plan tot begin januari elke week vier dagen te staken tot de luchtvaartmaatschappij hun eisen inwilligt. Dat heeft vakbond USO laten weten.


Ryanair sluit deal met Spaanse en Franse pilotenvakbonden
24 Juli, 00:09 Skynet Economie
Na maanden van moeizame onderhandelingen heeft de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair donderdag een deal gesloten met Spaanse en Franse vakbonden voor piloten. De afspraken gaan onder meer over loonsverhogingen en hebben een looptijd van vijf jaar.


Verscheidene vluchten Ryanair afgelast dit weekend door staking piloten
24 Juli, 00:09 Skynet Economie
Door een staking van de piloten van Ryanair zijn dit weekend een aantal vluchten van de Ierse luchtvaartmaatschappij geannuleerd.


Driedaagse staking leidt tot annulering 127 Ryanair-vluchten op luchthaven Charleroi
26 Juni, 00:10 Skynet Economie
Tijdens de drie dagen staking bij de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair - van vrijdag tot zondag - zijn 127 Ryanair-vluchten met vertrek op de luchthaven van Charleroi geannuleerd. Dat meldt de woordvoerster van de luchthaven vanochtend.


Staking bij Ryanair - Twee op de drie Ryanair-vluchten op Charleroi geannuleerd morgen
24 April, 00:09 Skynet Economie
Achtentachtig vluchten die de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair morgen normaal zou uitvoeren van en naar de luchthaven van Charleroi, zijn geannuleerd door de aangekondigde staking van het cabinepersoneel. Dat zijn twee op de drie van alle geplande vluchten, zo blijkt uit het vluchtschema op de website van Brussels South Charleroi Airport.


Baas Ryanair wil 'idiote antivaxers' niet in vliegtuig
19 December 2021, 00:02 De Tijd
17:06 De topman van Ryanair wil mensen die niet gevaccineerd zijn tegen het coronavirus liever niet meer aan boord van vliegtuigen zien. Michael O'Leary zegt in de Britse krant The Telegraph dat hij hoopt o...


Wit-Russische KGB zit achter noodlanding van Ryanair-vlucht met dissidente journalist
10 December 2021, 00:03 HLN.BE
Een officier van de Wit-Russische geheime dienst KGB was aanwezig in de luchtverkeerstoren van de hoofdstad Minsk toen in mei een Ryanair-vlucht met de dissidente journalist Roman Protasevich aan boord werd omgeleid. Dat heeft de Poolse regering donderdag bekendgemaakt.


Ryanair heeft meer reizigers, maar gaat toch diep in het rood
28 Juli 2021, 00:04 NU.NL - Economie
De Ierse budgetluchtvaartmaatschappij Ryanair boekte over het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar een verlies van 273 miljoen euro, tegenover 185 miljoen euro verlies een jaar geleden. Hoewel het aantal reizigers fors omhoogging tot 8,1 miljoen, legden de verschillende reisbeperkingen toch nog veel druk op de resultaten.


Ryanair gaat in beroep tegen staatssteun voor KLM
21 Juli 2021, 00:02 NU.NL - Economie
De Ierse vliegmaatschappij Ryanair stapt opnieuw naar de rechtbank tegen de beslissing van de Europese Commissie om de staatssteun voor de Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM goed te keuren, zo meldt een woordvoerder van het Ierse bedrijf maandag aan NU.nl.


Ryanair krijgt eerste nieuwe Boeing 737 MAX en zoekt tweeduizend piloten
14 Juli 2021, 00:04 NU.NL - Economie
Vliegmaatschappij Ryanair heeft recent zijn eerste Boeing 737 MAX 8200 geleverd gekregen. De komende jaren ontvangt de Ierse luchtvaartmaatschappij nog eens ruim tweehonderd exemplaren van het toestel. Het bedrijf wil de komende drie jaar zo'n tweeduizend nieuwe piloten werven om met de 737's te vliegen.


Dronken passagier zonder mondmasker geeft kopstoot aan Ryanair-steward
5 Februari 2021, 12:44 HLN.BE
Een Ryanair-steward is op een vlucht van Tenerife naar Manchester het slachtoffer geworden van agressie. Een dronken passagier vertikte het om een mondmasker te dragen en kreeg meermaals te horen een op te zetten. De twintiger gaf de steward uiteindelijk een kopstoot.


Ryanair hield in 2020 minder dan een kwart van normaal aantal passagiers over
1 Februari 2021, 07:56 NU.NL - Economie
Ryanair vervoerde het afgelopen jaar 78 procent minder reizigers dan in 2019. In totaal bracht de Ierse prijsvechter 8,1 miljoen mensen naar hun bestemming, meldt de luchtvaartmaatschappij maandag.


Oppositie in Lille dient klacht in tegen onlinegemeenteraad
28 Januari 2021, 16:48 Gazet v. Antwerpen

Oppositiepartij CD&V in Lille diende een klacht in bij het Agentschap Binnenlands Bestuur tegen de organisatie van de onlinegemeenteraad. Dat gebeurt deels volgens een notulensysteem waarbij vragen op voorhand worden behandeld. ?De openbaarheid van de gemeenteraad kan niet gegarandeerd worden?, zegt Peter Martens (CD&V). Het gebruik van achtergronden tijdens de onlinegemeenteraad lokte dan weer kritiek uit van een ander raadslid.
Waals minister van Luchthavens pleit voor vastberadenheid "tegenover chantage van Ryanair"
25 Januari 2021, 17:49 Skynet
"We moeten vastberaden zijn tegenover de chantage van Ryanair." Dat verklaarde Waals minister van Luchthavens Jean-Luc Crucke vandaag in de bevoegde commissie van het Waals Parlement. "De maatschappij moet met redelijke voorstellen komen, met respect voor de procedures in ons land, met name over de bescherming van werknemers", aldus de minister, die erkende dat de Ierse luchtvaartmaatschappij "wellicht geen problemen zou hebben om te verhuizen naar een luchthaven in de buurt van die van Charleroi, "waar de groei sinds 2013 stagneert op een constant aanbod van 3,5 miljoen zitjes".


Cabinepersoneel Ryanair plant grote bijeenkomst om betere behandeling te eisen
26 Mei 2018, 15:42 Gazet v. Antwerpen

Het voltallige cabinepersoneel van de Ierse lowcostluchtvaartmaatschappij Ryanair zal op 3 en 4 juli een topbijeenkomst houden in Dublin om een eerlijkere behandeling te eisen. Dat heeft de Internationale Federatie van Transportarbeiders bekendgemaakt.
Cabinepersoneel van Ryanair plant grote bijeenkomst om betere behandeling te eisen
26 Mei 2018, 15:36 Skynet Belgie
Het voltallige cabinepersoneel van de Ierse lowcostluchtvaartmaatschappij Ryanair zal op 3 en 4 juli een topbijeenkomst houden in Dublin om een eerlijkere behandeling te eisen. Dat heeft de Internationale Federatie van Transportarbeiders bekendgemaakt.


Arbeidsinspectie stelt sociale inbreuken vast bij Ryanair
25 Mei 2018, 07:18 De Tijd
09:17 Bij een inval op de luchthaven van Charleroi is vastgesteld dat veel piloten van het bedrijf schijnzelfstandigen zijn.


Recordwinst Ryanair na turbulent jaar, lichte zorgen over toekomst
21 Mei 2018, 07:00 NOS nieuws

Luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft het afgelopen boekjaar ondanks personele problemen een recordwinst geboekt. Bij de presentatie van de jaarcijfers bleek dat het Ierse bedrijf bijna 1,5 miljard euro winst heeft kunnen bijschrijven. Dat is zo'n 10 procent meer dan een jaar eerder. De prijsvechter vreest wel dat de resultaten de komende jaren zullen tegenvallen.

Dit boekjaar, dat in april begon, zal de winst enkele honderden miljoenen euro's lager uitvallen, verwacht Ryanair. Dat komt vooral doordat de kosten voor personeel en brandstof toenemen en de tarieven minder snel stijgen dan voorheen.

De luchtvaartmaatschappij rekent erop dat het aantal passagiers groeit naar zo'n 139 miljoen, maar denkt niet dat de kostenstijgingen daarmee gecompenseerd kunnen worden. Ryanair-topman Michael O'Leary zegt dat hij "aan de pessimistische kant van voorzichtig" is over de toekomst.

Interne problemen

Bij de presentatie van de jaarcijfers keek Ryanair terug op een turbulent jaar. Door een slepende ruzie met piloten en drukte bij de luchtverkeersleiding werden in september en oktober ongeveer 20.000 vluchten geannuleerd. Topman O'Leary bood daarvoor destijds persoonlijk excuses aan.

De problemen bij de luchtvaartmaatschappij lijken nog steeds niet te zijn opgelost: dit weekend trok Ryanair-personeel op vliegveld Eindhoven in het AD aan de bel over de slechte arbeidsomstandigheden.

De zorgen van Ryanair over de toekomst worden overigens niet gedeeld door concurrent EasyJet. Die luchtvaartmaatschappij is na Ryanair de grootste prijsvechter van Europa en zei onlangs de komende jaren juist hogere winsten te verwachten.
Ryanair onder de loep: sociale inspectie voert onderzoek op Brussels Airport

De sociale inspectie onderzoekt de activiteiten van Ryanair op de luchthaven van Zaventem. De christelijke vakbond hoopt dat de Ierse lagekostenspeler daardoor het ?zwakke statuut? van zijn werknemers opwaardeert. Dat bericht De Tijd zaterdag.
Bijna alle Ryanair-toestellen sneller de lucht in
5 April 2018, 12:36 De Tijd
14:30 Op Brussels Airport stijgen de toestellen van de Ierse luchtvaartmaatschappij op van het begin van de startbaan, in de plaats van wat verderop. Door sneller de lucht in te zijn wil Ryanair Brusselse g...

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn