NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Rutte


Laatste ministerraad van Rutte III ?met een lach en een traan?
10 Januari, 00:06 Volkskrant
Gemengde gevoelens na afloop van de laatste ministerraad van het kabinet Rutte III. Vicepremier Carola Schouten is ?een beetje weemoedig'.


Niet iedereen wil met maar vier gasten Kerst vieren. ?Sorry, Rutte, maar toedeloe?
26 December 2021, 00:06 Volkskrant
Met maximaal vier toegestane gasten per huishouden wordt het dit jaar een sobere Kerst, als het aan het kabinet ligt. In het winkelcentrum The Mall of the Netherlands in Leidschendam blijkt dat er over het volgen van de regels nogal verschillend wordt gedacht.


Is het Rutte IV menens met alle plannen? We gaan het pas zien op de bordesfoto
19 December 2021, 00:06 Volkskrant
Of Rutte IV het afgelopen jaar kan doen vergeten, hangt in hoge mate af van de mensen die over een week of drie op de trappen van Paleis Huis ten Bosch staan.


Miljarden genoeg om huizen te bouwen en kinderen op te vangen, maar waar vindt Rutte IV de mensen?
19 December 2021, 00:06 Volkskrant
Woningbouw, kinderopvang, onderwijs ? Rutte IV wil er flink voor in de buidel tasten. Terwijl de arbeidsmarkt krapper is dan ooit. Waar moeten de nodige handen vandaan komen?


Ministeries en kandidaten: formateur Rutte krijgt zijn handen vol
19 December 2021, 00:06 Volkskrant
Nu er een coalitieakkoord ligt, kan het echte formeren van een nieuw kabinet beginnen: de zoektocht naar de personele bezetting. Een groepsproject voor vier partijleiders.


Kijk hier de persconferentie van Rutte, De Jonge en Van Dissel terug
19 December 2021, 00:04 NOS nieuws

Demissionair premier Rutte, demissionair minister De Jonge van Volksgezondheid en OMT-voorzitter Van Dissel hebben weer een persconferentie over de coronamaatregelen gegeven.

Een overzicht van de nieuwe coronamaatregelen die zijn aangekondigd.

Kijk de persconferentie hieronder terug:
Nederlands parlement benoemt Mark Rutte tot formateur
17 December 2021, 00:00 HLN.BE
Het Nederlandse parlement heeft ontslagnemend minister-president Mark Rutte formeel benoemd tot formateur. Dat betekent dat de leider van de VVD kan beginnen met de vorming van een regering bestaande uit de partijen VVD, D66, CDA en ChristenUnie. Het is de gewoonte dat de leider van de grootste partij benoemd wordt tot formateur, en vervolgens minister-president wordt.


De Croo vervangt Rutte tijdens Europese top
15 December 2021, 00:04 Skynet Buitenland
Premier Alexander De Croo vertegenwoordigt Mark Rutte morgen en donderdag in Brussel op de top van het Oostelijk Partnerschap en de Europese top. Dat meldt de woordvoerder van de premier. De Nederlandse premier is verhinderd door het debat in de Tweede Kamer over de regeringsvorming.


Rutte: huidige maatregelen in Nederland tot 14 januari verlengd
15 December 2021, 00:04 Skynet Buitenland
De huidige maatregelen in Nederland worden tot 14 januari verlengd, zo heeft volgens de openbare omroep NOS premier Mark Rutte vandaag op een persconferentie bevestigd.


Mark Rutte evenaart vandaag zijn eigen formatierecord
30 Oktober 2021, 00:08 Volkskrant
Terwijl demissionair premier Rutte in Hilversum onderhandelt over een regeerakkoord, evenaart hij donderdag zijn eigen formatierecord uit 2017. Het is nu 225 dagen na de verkiezingen van 17 maart. Vanaf vrijdag is dit de langstlopende formatie sinds de Tweede Wereldoorlog.


Rutte vraagt bij VN aandacht voor 'schaduwpandemie': geweld tegen vrouwen
25 September 2021, 00:04 NOS nieuws

Demissionair premier Rutte heeft er bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties op aangedrongen om in de wereldwijde strijd tegen het coronavirus niet alleen aandacht te hebben voor de ziekte zelf, maar ook voor de maatschappelijke gevolgen ervan. Geweld tegen vrouwen noemde hij een 'schaduwpandemie'.

"Het was voor vrouwen extra gevaarlijk om thuis te blijven tijdens de lockdowns: huiselijk geweld is dramatisch toegenomen", zei Rutte in New York. "Over het algemeen zijn de kwetsbaren in de samenleving het hardst getroffen door de crisis." Als voorbeeld noemde hij vrouwen die door de pandemie hun baan in de textielindustrie verloren en jongeren die niet naar school konden, met name meisjes.

Hij voegde eraan toe dat sommige landen de coronamaatregelen als excuus gebruikten om mensenrechten zoals vrijheid van meningsuiting te beknotten. "Veel mensenrechtenactivisten en maatschappelijke organisaties lijden daaronder." Rutte noemde die landen niet bij naam.

De strijd tegen corona is volgens Rutte nog altijd het meest acute probleem wereldwijd. Hij riep op tot wereldwijde solidariteit, "want niemand is veilig zolang niet iedereen veilig is". Volgens hem moeten er daarom meer vaccins worden geproduceerd en moeten die worden gedeeld met armere landen.

Klimaatverandering

Verder zei hij dat de overname van Afghanistan door de Taliban "20 jaar werk ongedaan dreigt te maken". Volgens de demissionair premier is het nog te vroeg om definitieve conclusies te trekken, "maar we moeten de reputatie van de Taliban in ons achterhoofd houden".

Met betrekking tot de zware overstromingen in West-Europa riep hij op tot internationale samenwerking tegen klimaatverandering. "Politieke spanningen mogen het bereiken van doelen niet in de weg staan. We kunnen toekomstige generaties niet opzadelen met het probleem."

Rutte erkende dat het extreme weer, de val van Afghanistan en de opgelaaide pandemie tot een "zomer vol zorgen" hadden geleid, maar maande zijn gehoor niet cynisch of fatalistisch te worden. "Dat is mijn boodschap. Vooral vandaag, vooral hier. Want het VN-hoofdkwartier is een baken van internationale samenwerking, waar we samen oplossingen kunnen vinden. Zelfs als de problemen te groot en te complex lijken."

Vanavond heeft Rutte nog een ontmoeting met VN-secretaris-generaal Guterres en voert hij overleg met verschillende regeringsleiders.
Bekijk hier de persconferentie van Rutte en De Jonge terug
14 Augustus 2021, 00:05 NOS nieuws

Het kabinet streeft ernaar om op 1 november alle coronamaatregelen op te heffen. Er hoeft dan ook nergens meer een coronatoegangsbewijs getoond te worden, meldden demissionair premier Rutte en minister De Jonge in hun coronapersconferentie vanavond.

Het is voor het eerst dat er zicht wordt gegeven op een mogelijke einddatum voor alle beperkingen. Het is de bedoeling om de anderhalvemeterregel op 20 september op te heffen.

Bekijk de hele persconferentie hier terug:
Rutte en Kaag op formatievakantie, maar of de zomer wat ?meer vrolijkheid? en chemie brengt is de vraag
10 Juli 2021, 00:05 Volkskrant
Terwijl de Tweede Kamer vrijdag acht weken haar deuren sluit voor het zomerreces, is er nog steeds geen zicht op een nieuw kabinet. Een klein groepje VVD?ers en D66?ers schrijft gestaag door aan een conceptregeerakkoord. Hoever zijn Rutte en Kaag gevorderd?


Rutte over afschaffen avondklok: het ziet er niet goed uit
5 Februari 2021, 15:34 NOS nieuws

Premier Rutte kan nog niet zeggen of de avondklok woensdag wordt afgeschaft, zoals eigenlijk de bedoeling is. Het kabinet kijkt dit weekend naar de laatste cijfers. Maar als die "net zo zorgelijk zijn als aan het begin van deze week", wordt de coronamaatregel mogelijk verlengd.

Rutte zegt dat het aanvankelijk echt de bedoeling was om de avondklok ruim twee weken te laten duren, tot woensdagochtend 04.30 uur. Hij moest dienen als "een tik op het virus" en er was geen sprake van een eventuele verlenging.

Maar inmiddels is duidelijk dat de Britse variant veel sneller om zich heen grijpt dan gedacht, zegt de premier. Als het zo doorgaat, is er binnenkort een derde coronagolf in Nederland.

Meer mensen op de IC's

Het RIVM meldde deze week dat waarschijnlijk twee derde van alle besmettingen in Nederland aan de Britse variant is toe te schrijven. En het Outbreak Management Team, met daarin de medische adviseurs van het kabinet, zei te verwachten dat, zelfs met alle huidige maatregelen, het aantal mensen op de intensivecareafdelingen binnenkort weer aanzienlijk zal stijgen.

Zondag is er opnieuw een Catshuis-bijeenkomst met de direct verantwoordelijken over de coronamaatregelen. Dan ligt er een nieuw OMT-advies op tafel. Daarin staat onder meer wat het mogelijke effect van avondklok is op de verspreiding van de Britse variant. "Eerder deze week zag het er gewoon niet gunstig uit", aldus Rutte.
Rutte en De Jonge hebben van Kamer weinig te vrezen
4 Februari 2021, 21:52 Volkskrant
Er was de afgelopen week volop kritiek op het coronabeleid, maar daarvan bleef donderdag in een Kamerdebat weinig over. Premier Mark Rutte constateerde tevreden dat er geen serieus alternatief is. ?Ik hoor niemand hier zeggen: doe het niet.?


Tachtig gedupeerde ouders doen nu ook aangifte tegen Rutte in toeslagenschandaal
3 Februari 2021, 17:16 Volkskrant
Een groep van tachtig gedupeerde ouders in de toeslagenaffaire rond kinderopvang, hebben nu ook aangifte gedaan tegen premier Mark Rutte wegens drie ambtsmisdrijven. Dat heeft hun advocaat Vasco Groeneveld woensdag bekendgemaakt.


Er is nu geen ruimte om te versoepelen. Klopt dat? Drie uitspraken van Rutte gewogen
3 Februari 2021, 12:03 Volkskrant
We zijn in een ?spannende en onzekere fase van de coronacrisis beland?, zei premier Rutte op zijn persconferentie. Op welke wetenschap baseert Rutte zich? Drie uitspraken tegen het licht.


Wekdienst 2/2: Persconferentie Rutte en De Jonge ? Kiesraad komt met kandidatenlijst verkiezingen
2 Februari 2021, 06:14 NOS nieuws

Goedemorgen! Om 19.00 uur is er weer een corona-persconferentie en de Kiesraad maakt bekend welke partijen een kandidatenlijst hebben ingeleverd voor deelname aan de Tweede Kamerverkiezingen.

Het weer: de bewolking wordt vandaag snel dikker en vanuit het zuidwesten trekt een regenstoring het land over. In het noordoosten valt in de middag sneeuw. Daar wordt het 1 graad, in het midden van het land tussen 4 en 7 graden en in het zuiden lokaal ruim 10 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten? Wat heb je gemist?

De Amerikaanse rockster Marilyn Manson is aan de kant gezet door zijn platenmaatschappij Loma Vista Recordings, nadat er op maandag nieuwe beschuldigingen tegen hem opdoken van seksueel misbruik en huiselijk geweld. Actrice Evan Rachel Wood wees de zanger en bandleider aan als de man die haar "jarenlang gruwelijk heeft misbruikt".

Ook tv-zender AMC verbreekt de banden met Manson, die in de jaren '90 bekend werd als 'shock rocker'.

Ander nieuws uit de nacht: En dan nog even dit:

Online complimentjes krijgen van een voormalige first lady, welke vierjarige maakt dat nou mee? Michelle Obama reageerde vannacht via Twitter op foto's van Ryleigh en Zayden, twee kinderen die verkleed zijn als Michelle en Barack Obama tijdens de inauguratie van president Joe Biden.

"Perfect!", tweette de oud-first lady. De jonge Ryleigh Madison duikt overigens wel vaker in de verkleedkist: eerder poseerde ze al als het evenbeeld van vice-president Kamala Harris en rockster Prince.

Fijne dag!
Peilingwijzer: kiezer rekent Rutte niet af op toeslagenaffaire en val kabinet
29 Januari 2021, 05:43 NOS nieuws

Twee weken na de val van het kabinet vanwege de toeslagenaffaire is er geen enkel effect te zien in de Peilingwijzer. De VVD van premier Rutte blijft verreweg de grootste op 41 tot 45 Tweede Kamerzetels. Ook de invoering van de avondklok lijkt daar niets aan te veranderen.

De Peilingwijzer combineert de politieke zetelpeilingen van I&O Research, Ipsos/EenVandaag en Kantar. De VVD heeft daarin nog altijd meer dan twee keer zoveel zetels als de andere grotere partijen.

Het gaat daarbij om een heel peloton aan achtervolgers, die alle tussen de 10 en 20 zetels scoren: de PVV (17-21), het CDA (17-19), D66 (13-15), GroenLinks (11-13) en de PvdA (eveneens 11-13). De SP komt niet verder dan 9 tot 11 zetels.

Eerder ambtenaren dan ministers schuldig

Politicoloog Tom Louwerse, de maker van de Peilingwijzer, wijst op onderzoek deze week van I&O Research, dat laat zien dat kiezers de toeslagenaffaire vooral als een collectief falen beschouwen. Zij houden met name de Belastingdienst en betrokken ambtenaren verantwoordelijk, eerder dan ministers zoals Rutte.

Hetzelfde onderzoek van I&O Research laat zien wat vorige week Ipsos ook al peilde: de meeste Nederlanders vinden het aftreden van het kabinet terecht. En de helft vindt de bestrijding van de coronacrisis een belangrijker kwestie dan de toeslagenaffaire.

Louwerse: "Dit betekent niet dat geen enkele kiezer afhaakt bij de VVD. Maar omdat sommigen ook de andere kant op bewegen, zijn er onder de streep geen zichtbare gevolgen voor Rutte, die in coronatijd een van de meest gewaardeerde politici is."

De vier coalitiepartijen halen een kleine twee maanden voor de verkiezingen bij elkaar nog altijd een duidelijke meerderheid. Dat is in lijn met de waardering voor het kabinet, die in de verschillende peilingen hoog blijft. Weliswaar verliezen CDA en D66 in de Peilingwijzer zetels ten opzichte van vier jaar geleden, maar daar staat winst voor VVD en ChristenUnie tegenover. De laatste partij komt uit op 5 tot 7 zetels.

De Partij voor de Dieren staat op 4 tot 6 zetels. Gevolgd door Forum voor Democratie en de SGP met 2 tot 4 en 50Plus op 1 tot 3. Terwijl Denk en de FvD-afsplitsing JA21 van Joost Eerdmans en Annabel Nanninga op 0 tot 2 zetels lijken uit te komen.
Peiling: Rutte onaantastbaar de populairste, Ploumen te weinig bekend
27 Januari 2021, 16:15 Volkskrant
Kritiek op het coronabeleid, de toeslagenaffaire, de val van het kabinet, de leiderschapswisselingen bij partijen: zeven weken voor de verkiezingen blijkt al deze hectiek amper invloed te hebben op de peilingen. De huidige coalitie kan nog altijd rekenen op steun van de meerderheid.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn