NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Rusthuis

2News.be / Trefwoorden / Rusthuis

Brand in rusthuis in Evere: twee kamers onbewoonbaar
9 Maart, 00:07 Skynet
De brand in het rusthuis in de Jean-Baptiste Desmethstraat in Evere is volledig geblust en alle bewoners kunnen naar hun kamers terugkeren. Twee kamers zijn door de brand weliswaar onbewoonbaar. Dat meldt de Brusselse brandweer.


Dodelijke corona-uitbraak in rusthuis: ?We zijn ongelofelijk veel tijd aan het verliezen?
7 Augustus 2021, 00:00 Gazet v. Antwerpen

De corona-uitbraak die in een woonzorgcentrum in Zaventem het leven kostte aan zeven bewoners, zwengelt het debat rond verplichte vaccinatie van het personeel en de invoering van een coronacertificaat voor bezoekers opnieuw aan. ?Wij vragen dat al maanden, maar de politiek draalt. We zijn ongelofelijk veel tijd aan het verliezen?, klinkt het bij de koepels van woonzorgcentra.
Burgemeester (49) en schepen (47) kregen nu al coronavaccin in rusthuis: ?Overschot die anders in vuilbak beland was?
1 Februari 2021, 17:24 HLN.BE
Burgemeester Jurgen Bauwens (49, CD&V), OCMW-voorzitter Tom Baert (47, N-VA) en gemeenteraadslid Annelies Fierens (37, Open Vld) hebben alle drie al een coronavaccin toegediend gekregen. Dat gebeurde vorige week in rusthuis ?t Heuverveld in Waasmunster, omdat ze zetelen in het bestuur van de vzw Samen Ouder. ?We waren hiervoor geen vragende partij, maar als bestuurders vergaderen we vaak in het rusthuis?, benadrukt Bauwens.


Nieuwe trend door corona: van het rusthuis weer naar huis
1 Februari 2021, 04:06 Gazet v. Antwerpen

Sinds de coronacrisis zien diensten voor thuiszorg een beweging die ze anders niet zagen: van het woonzorgcentrum terug naar huis, bij familie. Zo willen de naasten vermijden dat hun dierbare besmet zou raken met Covid-19, en vooral dat die niet in isolement zou wegkwijnen. Els Van Kerckhoven uit Boechout en Nicole Broecks uit Herenthout haalden hun moeders uit het rusthuis en dat doet hen deugd. ?Mama is weer meer zelfredzaam geworden. Het moreel zit goed.?
Besmetting met Britse variant bij kleuter in Schoten, ook uitbraak in Wommelgems rusthuis
22 Januari 2021, 08:12 Gazet v. Antwerpen

Bij een kleuter in de Schotense school Sint-Filippus is besmetting met de Britse variant van het coronavirus vastgesteld. De hele klas gaat in quarantaine. Ondertussen is er ook een corona-uitbraak in een Wommelgems rusthuis, met negen gevallen.
Ondanks coronaspuitje opnieuw drie personeelsleden van rusthuis in Heusden-Zolder besmet met Covid-19
20 Januari 2021, 10:36 HLN.BE
Hoewel de bewoners en enkele personeelsleden van De Bloemelingen in Heusden-Zolder vorige week hun eerste coronaprik kregen, kampt het rusthuis sinds eind vorige week met een corona-uitbraak. Zeventien bewoners en drie personeelsleden van een gesloten afdelingen testten positief op Covid-19. Ondertussen blijken nog eens drie medewerkers besmet.


Al 33 bewoners overleden in Mols rusthuis, maar corona-uitbraak raakt onder controle
7 Januari 2021, 17:48 Gazet v. Antwerpen

De situatie in het Molse woonzorgcentrum Hemelrijck, dat in december werd getroffen door een corona-uitbraak, raakt stilaan onder controle. Bij die virusuitbraak zijn er 33 bewoners gestorven. Ondertussen zijn 94 bewoners genezen en kan de vaccinatie binnenkort starten.
Dodentol in rusthuis in Mol stijgt tot 33
7 Januari 2021, 17:31 Skynet
In wzc Hemelrijck in Mol zijn de voorbije weken al 33 bewoners overleden nadat ze positief testten op het coronavirus. Dat bevestigt uitbater Armonea. De COVID-uitbraak kwam er na een bezoek van een hulpsint - een vrijwilliger van het woonzorgcentrum - die een superverspreider bleek, al blijven er twijfels bestaan over een oorzakelijk verband.


Leuvense studenten kunnen op kot boven rusthuis: ?Bouwen zelf ook al eens graag een feestje?
17 Mei 2018, 20:48 Gazet v. Antwerpen

Het woonzorgcentrum Annuntiaten, dat zich situeert op het UCLL-campus aan de Hertogstraat in Heverlee, verhuurt vanaf volgend schooljaar acht kamers op de tweede verdieping aan studenten. Voorwaarde is wel dat de studenten vrijwilligerswerk verrichten in het rusthuis en een cursus over zorg volgen. Dat meldt ROB-tv. Het is naar verluidt de eerste keer in ons land dat studenten op kot zullen zitten boven een rusthuis.
Rusthuis Heilig Bloedlaan mag niet gesloopt worden
11 Mei 2018, 01:30 Gazet v. Antwerpen

Stedenbouw heeft beslist dat het oude rusthuis in de Heilig Bloedlaan bewaard moet blijven. Het stadsbestuur wilde het slopen om er een nieuwbouw te zetten.
Betaalbare rusthuizen gezocht: ?Pensioen volstaat vaak niet om rusthuis te bekostigen?
4 Mei 2018, 01:30 Gazet v. Antwerpen

Volgens geriater Lucien De Cock moeten steden en gemeenten veel meer inspanningen doen om appartementen en serviceflats te bouwen voor senioren. Ook voor de rusthuizen mag er een tandje worden bijgestoken. ?De babyboomers komen er massaal aan en de huidige bejaarden worden steeds ouder.?
Zo is het leven in rusthuis De Meibloem, waar 12 bewoners samenleven als groot gezin: ?Oud worden is plezant, oud zijn niet?
3 Mei 2018, 14:06 Gazet v. Antwerpen

Wie bij een rusthuis denkt aan een groot gebouw met lange grauwe gangen, is nog nooit in De Meibloem geweest. In een grote villa in een mooie wijk in Schoten, de duurste gemeente om in een rusthuis te belanden, runt Ann Bolders een kleinschalig rusthuis met twaalf kamers.
BEREKEN ZELF: Zal uw pensioen hoog genoeg zijn om een rusthuis in uw buurt te betalen?
3 Mei 2018, 14:06 Gazet v. Antwerpen

Bij heel wat mensen leeft de angst dat ze met hun krap pensioentje met moeite een verblijf in een woonzorgcentrum zullen kunnen betalen. Gemiddeld betaal je in de provincie Antwerpen voor een eenpersoonskamer 1.800 euro per maand, zonder supplementen. De prijzen kunnen sterk verschillen per rusthuis. Met onze tool in dit artikel ontdekt u snel welke woonzorgcentra in uw regio binnen uw portemonnee passen.
Nieuwe wet maakt keuze rusthuis mogelijk voor wanneer dementie toeslaat
3 Mei 2018, 07:48 Skynet
Oudere mensen zullen in de toekomst kunnen vastleggen waar ze willen verblijven of in welk rusthuis ze willen terechtkomen indien ze ooit dement zouden worden. Ook mensen die op latere leeftijd een huis of appartement willen kopen, krijgen betere bescherming. Dat staat in een wetsontwerp waarmee minister van Justitie Koen Geens (CD&V) de wettelijke regeling voor wilsonbekwamen wil verbeteren.


Een rusthuis, specialistische zorg en de paardenhemel: zo ziet het pensioen voor paarden eruit
2 Mei 2018, 17:06 Volkskrant
Vroeger waren bejaarde paarden een overbodige luxe, tegenwoordig vinden liefhebbers dat ze recht hebben op pensioen. En daar hebben ze héél veel voor over. Het gesprek is nog geen vijf minuten gaande, of Anja Zwanenburg schiet vol. De vraag die ze zojuist kreeg voorgelegd: bezoekt ze haar bejaarde paarden in het rusthuis wel eens? 'Ik ga er niet graag heen', zegt ze, terwijl ze wat tranen wegpinkt


Poetsvrouw ontslagen voor naaktshoots met demente bejaarden in rusthuis
30 Maart 2018, 16:48 Gazet v. Antwerpen

Het OCMW van Zottegem heeft een 29-jarige poetsvrouw ontslagen omdat ze zwaar grensoverschrijdend gedrag gesteld had. De jonge vrouw kleedde minstens twee vrouwelijke bejaarden uit, waarna ze hen naakt fotografeerde met haar smartphone. Die foto?s stuurde ze door naar haar collega?s, die meteen alarm sloegen.
Schutter en gijzelaars dood aangetroffen na gijzeling in Californisch rusthuis
10 Maart 2018, 07:30 Gazet v. Antwerpen

Drie vrouwelijke gijzelaars en een mannelijke verdachte zijn dood aangetroffen toen de politie een rusthuis voor veteranen in California binnendrong om zo een gijzeling te beëindigen. Dat zei politiebaas Chris Childs van de Californische politie vrijdagavond laat.
Schutter gijzelt verschillende personen in rusthuis voor veteranen in Californië

In de Amerikaanse staat Californië gijzelt een gewapende man enkele personen in een rusthuis voor veteranen. De instelling in Yountville is in lockdown en de politie is ter plaatse, zo melden diverse Amerikaanse media.
Parkeerdruk aan rusthuis wekt ergernis
1 Maart 2018, 12:06 Gazet v. Antwerpen
Het tekort aan parkeerplaatsen aan de Kerkevelden in Nijlen raakt niet opgelost. De gemeente gaat nu op vraag van de oppositie in gesprek met het woonzorgcentrum Heilig Hart, dat voor een deel van de parkeerdruk verantwoordelijk zou zijn.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn