NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Russische

2News.be / Trefwoorden / Russische

Russische politicus krijgt boete voor het hangen van spaghetti rond zijn oren
17 Maart, 00:01 HLN.BE
Een lokale politicus heeft in de Russische stad Samara een boete van omgerekend 1850 euro gekregen wegens een satirische protestactie. De afgevaardigde in het regionale parlement, Michail Abdalkin, verspreidde een videofilmpje waarop te zien is dat hij met pastaslierten om de oren zit te luisteren naar een toespraak van president Vladimir Poetin op tv.


Russische olie- en gasproductie zal dit jaar afnemen
16 Maart, 00:02 NU.NL - Economie
De Russische olie- en gasproductie zal dit jaar naar verwachting afnemen door de westerse sancties en een gebrek aan Europese kopers. Dat heeft de Russische minister Nikolai Shulginov (Energie) woensdag voorspeld.


10 Maart, 00:45 Volkskrant
6 Maart, 00:07 Volkskrant
VS zetten bekende presentatrice Russische staatstelevisie Olga Skabejeva op sanctielijst
25 Februari, 00:03 HLN.BE
Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vandaag een nieuwe lijst gepubliceerd van Russen die door de VS gesanctioneerd worden. Het gaat onder meer om een reeks ministers, gouverneurs en bedrijven. Ook presentatrice Olga Skabejeva (38), bekend van haar provocerende uitspraken op de Russische staatstelevisie, staat op de nieuwe sanctielijst.


Nederlandse veiligheidsdiensten zien Russische sabotage in Noordzee
21 Februari, 00:29 De Tijd
19:40 Rusland brengt de infrastructuur in de Nederlandse Noordzee in kaart om die te kunnen saboteren. Dat zeggen de Nederlandse inlichtingen- en veiligheidsdiensten.


15 Februari, 00:08 Volkskrant
Voormalige Russische gouverneur krijgt 22 jaar cel voor huurmoorden
11 Februari, 00:10 Skynet Buitenland
Een gerecht in Moskou heeft Sergej Foergal, de voormalige gouverneur van de regio Chabarovsk in het uiterste oosten van Rusland, vrijdag veroordeeld tot 22 jaar gevangenis. Hij stond terecht wegens zijn betrokkenheid bij de huurmoorden op twee met hem concurrerende ondernemers, zo berichtte het Russische persbureau Interfax. Zijn afzetting in 2020 door het Kremlin leidde tot maandenlange demonstraties. Veel betogers beschouwen het proces tegen Foergal als politiek gemotiveerd.


Je zal aan de pomp niet meteen iets merken van boycot Russische diesel
6 Februari, 01:03 NU.NL - Economie
De Europese Unie boycot vanaf vandaag Russische olieproducten. EU-lidstaten mogen dus geen producten als diesel of stookolie meer uit Rusland halen. Maar door de grote voorraden zal er in Nederland niet gauw dieselschaarste ontstaan, verwacht energie-expert Hans van Cleef.


Maakt ban op Russische diesel een tankbeurt duurder?
3 Februari, 00:04 De Tijd
21:49 Met een ban op Russische diesel treedt zondag een nieuwe Europese sanctie in werking. Zal dat leiden tot tekorten of prijsstijgingen aan de pomp?


Website UMCG platgelegd door pro-Russische hackersgroep Killnet
31 Januari, 00:02 NU.NL - Economie
De website van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is sinds zaterdagmiddag onbereikbaar door een cyberaanval. Volgens experts van Z-CERT zit de pro-Russische hackersgroep Killnet achter de aanval.


Russische kosmonauten moeten ruimtewandeling afblazen vanwege lek
18 December 2022, 00:09 NU.NL - Tech
De ruimtewandeling van twee Russische kosmonauten is in de nacht van woensdag op donderdag op het laatste moment geannuleerd. In het Russische ruimtevaartuig dat aan het internationale ruimtestation ISS was gekoppeld, was een groot lek ontstaan.


8 December 2022, 00:36 Volkskrant
EU-landen bereiken akkoord over prijsplafond Russische olie
5 December 2022, 00:01 NU.NL - Economie
De landen van de Europese Unie hebben een akkoord bereikt over een prijsplafond voor Russische olie. De Poolse regering, die een tijd dwarslag, heeft officieel ingestemd met de invoering van een prijsplafond van 60 dollar (57 euro) per vat. Dat bevestigen diplomatieke bronnen in Brussel.


YouTube moet van Russische rechter blokkade op kanaal van parlement opheffen
28 November 2022, 00:10 NU.NL - Tech
YouTube moet de blokkade van het kanaal Duma TV opheffen, heeft een Russische rechter woensdag geoordeeld. Het kanaal dat debatten in het Russische parlement uitzendt, is sinds april niet meer te zien op het videoplatform.


Russische straaljagers benaderen NAVO-schepen in Baltische Zee
20 November 2022, 00:05 Skynet Buitenland
Twee Russische straaljagers hebben afgelopen donderdag tijdens een gevaarlijk manoeuvre schepen van de NAVO in de Baltische Zee benaderd, zo maakt het bondgenootschap zaterdag bekend. Een van de twee toestellen zou op een afstand van slechts 73 meter langs de marine-eenheid SNMG1 hebben gevlogen.


17 November 2022, 00:07 Volkskrant
Australische politie: Russische hackers achter aanval op zorgverzekeraar
14 November 2022, 00:10 NU.NL - Tech
Russische hackers zitten achter een cyberaanval op de Australische zorgverzekeraar Medibank, stelt de Australische politie vrijdag. De hackers slaagden er vorige maand in de data van bijna tien miljoen mensen te bemachtigen, waaronder die van premier Anthony Albanese.


Russische eigenaar Nord Stream mag meer onderzoek naar schade doen
14 November 2022, 00:04 NU.NL - Economie
Nord Stream AG, de deels Russische exploitant van de Nord Stream 1-pijplijn, mag in Deense wateren onderzoek doen naar schade aan de gasleiding. Het bedrijf heeft hiervoor toestemming gekregen van de Deense autoriteiten. Eerder mocht de exploitant al in Zweedse wateren onderzoek doen.


Megaverlies bij energiebedrijf Uniper door dichtdraaien Russische gaskraan
7 November 2022, 00:03 NU.NL - Economie
Energieconcern Uniper, dat ook in Nederland actief is, boekte dit jaar tot dusver een ongekend verlies van maar liefst 40 miljard euro. Het Duitse bedrijf had het vooral zwaar doordat het zeer afhankelijk is van Russisch gas, dat inmiddels niet meer naar Duitsland stroomt.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn