NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Russische

2News.be / Trefwoorden / Russische

Russische staatshackers hebben na eerdere hack opnieuw toegeslagen bij Microsoft
9 Maart, 00:00 Tweakers
De Russische staatshackers die eerder dit jaar bij Microsoft inbraken, hebben dat opnieuw gedaan. De groep Midnight Blizzard heeft bij een nieuwe aanval mogelijk broncode van het bedrijf gestolen, al zegt Microsoft niet om welke informatie het gaat. Klanten lijken niet getroffen.


Quincy Promes wordt volgens Russische media niet uitgeleverd aan Nederland
5 Maart, 00:04 NU.NL - Sport
Quincy Promes hoeft zich volgens verschillende Russische media geen zorgen te maken over een eventuele uitlevering aan Nederland. De speler van Spartak Moskou zit vast in Dubai na een verkeersongeval.


Britse premier Sunak pleit voor innemen bevroren Russische tegoeden
27 Februari, 00:02 NU.NL - Economie
Westerse landen moeten meer lef tonen in de economische strijd tegen Rusland, vindt de Britse premier Rishi Sunak. Zo kunnen ze bevroren Russische tegoeden innemen, stelt hij in een opiniestuk in The Sunday Times.


Verenigd Koninkrijk importeert nog steeds Russische olie via maas in de wet
6 Februari, 00:04 NU.NL - Economie
Het Verenigd Koninkrijk importeert nog steeds Russische olie, meldt BBC News. Russische olie die in landen als India en China is geraffineerd, wordt ondanks de sancties tegen Moskou aan de Britten doorverkocht.


'Na Microsoft ook HPE slachtoffer van Russische staatshackers'
27 Januari, 00:01 Tweakers
Hewlett Packard Enterprise zegt dat het gehackt is door dezelfde Russische hackersgroepering die eerder toegang verkreeg tot de e-mailaccounts van managers bij Microsoft. Er zou een 'klein percentage' aan e-mailgegevens van HPE zijn gestolen.


Microsoft opnieuw gehackt door Russische groep Midnight Blizzard
23 Januari, 00:10 NU.NL - Tech
Een door Rusland gesteunde groep hackers heeft ingebroken bij Microsoft. De zakelijke e-mailaccounts van "een deel van de top van het bedrijf" en "een klein aantal andere medewerkers" zijn gehackt.


Russische communisten herdenken dood van Lenin 100 jaar geleden
22 Januari, 00:04 Skynet Buitenland
Russische communisten hebben zondag in Moskou en elders in Rusland de dood herdacht van voormalig leider Lenin, die honderd jaar geleden overleed.


Russische topzwemmer weigert deelname Spelen: 'Wil geen zwart schaap zijn'
28 December 2023, 00:42 NU.NL - Sport
De Russische zwemmer Kliment Kolesnikov doet niet mee aan de Olympische Spelen in Parijs. De wereldrecordhouder op de 50 meter mag onder neutrale vlag deelnemen, maar weigert onder de huidige regels in actie te komen.


Volledig Russische EV is een aanslag op je netvlies
21 December 2023, 00:01 AutoBlog

De Russen hebben het nu ook gemunt op ons netvlies. In Rusland kan het behoorlijk fris zijn en de afstanden zijn er vrij groot, dus het niet het ideale land voor elektrische auto’s. Daar komt bij dat Russen een beetje lastig aan Westerse auto’s kunnen komen, als gevolg van de ‘speciale militaire operatie’ van Poetin. […]

Dit artikel Volledig Russische EV is een aanslag op je netvlies verscheen eerst op Autoblog.nl.
'Russische schepen bespioneren Nederlandse kust'
4 December 2023, 00:00 De Tijd
11:39 Russische spionageschepen waren de afgelopen maanden actief voor de buurt van de Nederlandse kust, in de buurt van datakabels, windmolenparken en gasleidingen. Er zijn aanwijzingen dat ze onderwaterdr...


Russische autoriteiten zoeken woordvoerder van Facebook-moederbedrijf Meta
1 December 2023, 00:08 NU.NL - Tech
Woordvoerder Andy Stone van Facebook-moederbedrijf Meta wordt gezocht door de Russische autoriteiten. Waar de in Washington woonachtige Stone van wordt verdacht, is niet duidelijk.


Poetin: ?Eerste deel Russische ISS-opvolger in 2027 de ruimte in?
27 Oktober 2023, 00:00 HLN.BE
Rusland wil in 2027 het eerste deel van de Russische vervanger voor het Internationale Ruimtestation (ISS) in een baan rond de aarde brengen. Volgens de Russische president Vladimir Poetin is het de bedoeling dat het nieuwe station in de lucht is voor het land zich terugtrekt uit het ISS.


Trump wil beschuldigingen over Russische inmenging weerleggen met rechtszaak in Londen
17 Oktober 2023, 00:05 Skynet Buitenland
Donald Trump wil de beschuldigingen dat Rusland zijn succesvolle presidentscampagne in 2016 ondersteunde, weerleggen met een rechtszaak in Londen. De voormalige Amerikaanse president zal daarvoor bewijs presenteren, zo heeft zijn advocaat maandag gezegd.


Advocaten van Russische oppositieleider Navalny opgepakt
14 Oktober 2023, 00:02 NOS nieuws

De Russische autoriteiten hebben drie advocaten van oppositieleider Aleksej Navalny opgepakt. Ze worden volgens aanhangers van Navalny verdacht van betrokkenheid bij een "extremistische groepering", een aanklacht die vaker is gebruikt om Navalny-bondgenoten de mond te snoeren. Als ze schuldig worden bevonden, kunnen ze tot zes jaar cel krijgen.

Het gaat om advocaten Vadim Kobzev, Igor Sergoenin and Aleksej Liptser. De Russische rechtbank zegt dat Sergoenin in ieder geval tot 13 december in de cel moet blijven vanwege het onderzoek. De Russische krant Vedomosti meldt dat de zitting achter gesloten deuren werd gehouden "om het onderzoek niet te schaden". Ook de andere twee advocaten zitten vast.

Navalny verder isoleren

Volgens bondgenoten van Navalny is de stap bedoeld om hem verder te isoleren. De 47-jarige oppositieleider werd in augustus veroordeeld tot 19 jaar cel vanwege "extremistische activiteiten". Eerder al kreeg hij 11,5 jaar cel. In theorie kan hij pas in 2051 op vrije voeten komen.

Navalny wordt waarschijnlijk binnenkort overgebracht naar een nog strenger gevangenisregime, waar volgens Russische onderzoeksjournalisten gevangenen worden gemarteld.

"Als hij geen toegang heeft tot advocaten, zal hij in een compleet isolement terechtkomen", zegt een woordvoerder van Navalny tegen persbureau AP. Voor veel politieke gevangenen in Rusland is hun advocaat nog de enige manier om contact te hebben met de buitenwereld.

Sovjettijd

Een van de drie nu opgepakte advocaten zou gisteren nog samen met Navalny verschijnen bij een rechtbank. De oppositieleider heeft een zaak aangespannen tegen de strafkolonie waar hij momenteel verblijft. "Net als in de Sovjettijd worden niet alleen activisten, maar ook hun advocaten vervolgd", zei Navalny tijdens die zitting.

Navalny is een van de bekendste tegenstanders van president Poetin. De oppositieleider werd in januari 2021 opgepakt op de luchthaven Sjeremetjevo bij Moskou. Enkele maanden daarvoor werd hij vergiftigd met het zenuwgas novitsjok en kreeg hij een behandeling in Duitsland.
Russische jeugdvoetballers na forse kritiek toch niet welkom bij UEFA-toernooien
11 Oktober 2023, 00:05 NU.NL - Sport
Russische voetbalteams voor spelers onder de zeventien jaar mogen toch niet deelnemen aan internationale wedstrijden. Na kritiek van diverse landen heeft de UEFA de plannen hiervoor ingetrokken.


Vloeistoflek in Russische deel ISS, geen gevaar
10 Oktober 2023, 00:05 Skynet
In het Russische segment van het internationale ruimtestation ISS heeft zich een koelvloeistoflek voorgedaan. Er is echter geen gevaar voor de bemanning of het ruimtelaboratorium. Dat heeft de Russische ruimtevaartorganisatie Roscosmos maandag gemeld.


Russische roebel weer hard gedaald
4 Oktober 2023, 00:01 NU.NL - Economie
De waarde van de roebel is dinsdag weer hard gedaald. Pogingen van de Russische centrale bank om de daling van de munt te stoppen lijken niet te helpen.


Parijs discrimineert Russische journalisten, beweert Moskou, ambassadeur ontboden
19 September 2023, 00:02 Skynet Buitenland
Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft maandag de Franse ambassadeur op het matje geroepen. Moskou beschuldigt Parijs van pestgedrag tegenover Russische journalisten op de G20-top in India.


KNVB sluit deal met Russische cybercriminelen na digitale inbraak
13 September 2023, 00:05 NU.NL - Economie
De KNVB heeft afspraken gemaakt met de Russische cybercriminelen die in april hebben ingebroken in de systemen van de voetbalbond. Daarmee hoopt de organisatie te voorkomen dat eventuele buitgemaakte gegevens op straat komen te liggen.


NASA ontdekt krater in de maan die waarschijnlijk door Russische crash komt
6 September 2023, 00:11 NU.NL - Tech
NASA heeft een nieuwe krater in de maan ontdekt. De Amerikaanse ruimteorganisatie stelt dat de krater hoogstwaarschijnlijk ontstond doordat een Russische maanlander laatst crashte in de maan.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn