NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Russische

2News.be / Trefwoorden / Russische

?Het boek ?1984? van George Orwell gaat over het liberalisme", claimt Russische diplomaat
Dinsdag, 00:01 HLN.BE
Maria Zakharova zegt dat de klassieker ?1984' van George Orwell niet gaat over totalitarisme, maar over liberalisme. ?Dit is een van de grootste wereldwijd verspreide leugens?, meent Zakharova. Ondanks de poging om Orwells klassieker in diskrediet te brengen, gaat zijn boek steeds gretiger over de toonbank in Rusland.


Russische gasleveringen aan Finland gestopt
Maandag, 00:03 NU.NL - Economie
Het Russische staatsgasbedrijf Gazprom heeft zaterdagochtend de gaskraan dichtgedraaid voor Finland, meldt het Finse Gasum in een persbericht. Het is nog niet duidelijk waarom de gaskraan wordt dichtgedraaid. De gasvoorziening van Finse huishoudens komt niet in gevaar, benadrukt het staatsgasbedrijf.


Geen vervanging voor de Russische GP
21 Mei, 00:04 Autosport
Er waren nochtans genoeg aanvragen om een vervangrace te organiseren, maar de FOM heeft alsnog besloten in samenspraak met de teams om de Russische GP, die om begrijpelijke reden geen doorgang vindt dit jaar, niet te vervangen door een andere wedstrijd. De formule 1 kalender 2022 telt dus uiteindelijk 22 wedstrijden.

Lees meer: Geen vervanging voor de Russische GP


?Russische luitenant-kolonel schoot eigen soldaten dood omdat ze zwaargewond waren?
17 Mei, 00:02 HLN.BE
Een Russische luitenant-kolonel heeft verschillende zwaargewonde soldaten van zijn eigen bataljon doodgeschoten. Dat beweren althans vijf gevangengenomen Russen voor de camera. Of hun stelling klopt, kan niet onafhankelijk geverifieerd worden. Interviewer Volodymyr Zolkin heeft intussen wel een betrouwbare status afgedwongen.


Italiaanse politie stopte pro-Russische cyberaanvallen tijdens Songfestival
16 Mei, 00:14 NU.NL - Tech
De Italiaanse politie heeft cyberaanvallen van pro-Russische hackers tijdens het Eurovisie Songfestival in Turijn tegengehouden. De hackersgroepen Killnet en Legion probeerden cyberaanvallen te plegen tijdens optredens en stemmingen tijdens de halve finale en de finale, meldt de politie zondag.


Russische sancties leggen gasaanvoer door Poolse pijplijn naar Europa stil
16 Mei, 00:06 NU.NL - Economie
Door de sancties die Rusland heeft ingesteld tegen Europese energiebedrijven, kan Gazprom geen gas meer leveren aan Europa via de Yamal-Europe-pijpleiding. Dat meldt het Russische staatsbedrijf donderdag. De pijplijn wordt namelijk uitgebaat door een bedrijf dat op de sanctielijst staat. Het is al de tweede leiding waarvan de aanvoer wordt stilgelegd.


Verbod voor Europese tankers om Russische olie te transporteren weer uit sanctiepakket
15 Mei, 00:09 Skynet Economie
De Europese Unie is bereid haar zesde sanctiepakket tegen Rusland aan te passen, in de hoop de resterende maatregelen goedgekeurd te krijgen op het niveau van de lidstaten. Zo zou het verbod voor Europese tankers om Russische olie naar derde landen te transporteren uit het pakket gehaald worden. Dat zeggen diplomatieke bronnen.


12 Mei, 00:08 Volkskrant
5 Mei, 00:08 Volkskrant
Twee doden bij brand in Russische munitiefabriek
3 Mei, 00:01 HLN.BE
Zeker twee mensen zijn om het leven gekomen bij een brand in een munitiefabriek in de Russische stad Perm. Dat melden de Russische autoriteiten maandag.


Washington: 'Forse beloning voor aanhouding Russische NotPetya-hackers'
2 Mei, 00:07 NU.NL - Tech
Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken looft een beloning tot 10 miljoen dollar uit voor informatie die kan leiden tot de aanhouding van zes beruchte Russische hackers. Het zestal zou in opdracht van de Russische militaire inlichtingendienst (GRU) de gijzelsoftware NotPetya hebben verspreid.


Russische ruimtevaartorganisatie klaar om met ISS te stoppen
2 Mei, 00:06 NU.NL - Tech
De Russische ruimtevaartorganisatie Roskosmos trekt zich terug uit het internationale project met het ruimtestation ISS. Directeur van Roskosmos Dmitri Rogozin zei zaterdag op de staatstelevisie dat het besluit ter goedkeuring is voorgelegd aan de Russische regering. Daarna worden de internationale partners op de hoogte gebracht.


Tanker met Russische gasolie meert voorlopig niet aan in Nederland
2 Mei, 00:01 NU.NL - Economie
Het is onduidelijk of het omstreden schip Sunny Liger met een lading Russische gasolie nog naar de haven van Amsterdam gaat. Voorlopig ligt de tanker voor anker op de Noordzee, meldt havenbedrijf Port of Amsterdam.


Russische gasleveringen aan Polen gestopt, onenigheid over betaling
28 April, 00:08 NOS nieuws

De levering van Russisch gas aan Polen is vanochtend stopgezet, zegt het Poolse staatsgasbedrijf PGNiG. Of Bulgarije ook geen gas meer krijgt, is onduidelijk.

De twee landen zeiden gisteren dat het Russische staatsgasbedrijf Gazprom hen had laten weten vanaf vanochtend 08.00 uur de gaskraan dicht te draaien. Gazprom wilde dat zelf aanvankelijk niet bevestigen, maar het bedrijf heeft nu bevestigd de levering van gas aan de twee landen inderdaad te hebben stopgezet.

In een verklaring schrijft het bedrijf dat de Bulgaren hun betaling in roebels voor de komende periode nog niet hebben voldaan. Polen en Bulgarije zijn het daar niet mee eens.

Gas in roebels betalen

Het probleem zit in de manier waarop er betaald moet worden. President Poetin eist dat landen die Rusland als 'onvriendelijk' bestempelt, zoals de EU-landen, het VK en de VS, in roebels betalen. Westerse landen weigerden dat, waarna Poetin voorstelde om via een derdenrekening bij de Gazprombank te betalen. Daarbij worden de euro's en dollars omgezet in roebels.

Polen heeft meermaals gezegd niet op die manier te willen betalen en spreekt van contractbreuk. "PGNiG heeft recht op compensatie en zal alle contractuele en juridische mogelijkheden benutten om die compensatie te krijgen", schrijft het staatsgasbedrijf in een reactie.

De Bulgaarse minister Nikolov van Energie zegt dat zijn land juist wel heeft betaald. Of dat in roebels is gebeurd, wordt er niet bij vermeld. Nikolov zegt dat het wijzigen van de betalingsafspraken "grote risico's" oplevert voor Bulgarije.

Minder vraag

Hij stelt dat Bulgarije alle afspraken is nagekomen en spreekt van afpersing. De Bulgaarse premier Petkov zegt dat zijn land alle contracten met Gazprom gaat herzien, ook die over de doorvoer van gas naar andere landen.

Voorzitter Von der Leyen van de Europese Commissie spreekt in een reactie van afpersing door de Russen. Ze noemt het afsluiten van de gastoevoer onterecht en onacceptabel. Volgens Von der Leyen bevestigt dat "opnieuw" de onbetrouwbaarheid van Rusland als leverancier van gas.

Gazprom heeft Polen en Bulgarije verder gewaarschuwd geen gas af te tappen dat voor andere landen bedoeld is. Als ze dat wel doen, dan dreigen de Russen ook minder gas naar die andere landen te pompen.

Het stopzetten van de gasleveringen is de stevigste sanctie die Rusland tot nu toe heeft ingesteld tegen Europese landen. Gazprom zegt dat andere Europese landen wel nog gas krijgen zoals gewoonlijk, maar dat er vandaag minder vraag is dan gisteren.
OnlyFans blokkeert voorlopig Russische accounts en betalingen
25 April, 00:09 NU.NL - Tech
Het online platform OnlyFans heeft de toegang voor Russische accounts tijdelijk geblokkeerd, bevestigt het bedrijf aan Motherboard. Het is voor deze accounts voorlopig ook niet meer mogelijk om geld te verdienen via de dienst.


Tot nu toe ruim 632 miljoen aan Russische tegoeden bevroren in Nederland
25 April, 00:04 NU.NL - Economie
Nederland heeft tot nu toe ruim 632 miljoen euro aan Russische tegoeden bevroren en ruim 274 miljoen euro aan Russische transacties tegengehouden. Dat schrijft minister Wopke Hoekstra van Buitenlandse Zaken in een brief aan de Tweede Kamer.


Amsterdam Trade Bank, onderdeel van Russische Alfa Bank, failliet verklaard
25 April, 00:03 NU.NL - Economie
De Amsterdam Trade Bank (ATB), een Nederlandse dochter van de Russische Alfa Bank, is failliet verklaard. De bank had zelf een aanvraag ingediend voor een bankroet, waarna de rechtbank in Amsterdam curators heeft benoemd. Klanten krijgen hun spaargeld geheel of gedeeltelijk terug.


EU-landen nog niet eens over embargo op Russische olie
12 April, 00:33 HLN.BE
De EU-landen zijn het maandag nog niet eens geworden over het weren van Russische olie. EU-buitenlandchef Josep Borrell rekent er wel op dat er zo?n embargo komt.


De horror van Boetsja: Russische gruweldaden nog erger dan gedacht
12 April, 00:30 HLN.BE
In de weken voor de Russische troepen zich eind maart terugtrokken uit Boetsja, richtten ze in de voorstad van Kiev een extreem bloedbad aan. Nu de stad weer vrijgegeven is, komen er steeds meer verhalen over hun gruweldaden aan het licht. Journalisten van The New York Times spraken met tientallen getuigen en volgden lokale speurders om de horror bloot te leggen.


Russische ruimtevaartorganisatie zegt afspraken over ISS te zullen nakomen
12 April, 00:17 NU.NL - Tech
De Russische ruimtevaartorganisatie Roscosmos zegt alle internationale afspraken te zullen blijven nakomen, zelfs als de samenwerking met NASA over het ruimtestation ISS wordt opgezegd.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn