NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Russische

2News.be / Trefwoorden / Russische

EU-landen bereiken akkoord over prijsplafond Russische olie
Maandag, 00:01 NU.NL - Economie
De landen van de Europese Unie hebben een akkoord bereikt over een prijsplafond voor Russische olie. De Poolse regering, die een tijd dwarslag, heeft officieel ingestemd met de invoering van een prijsplafond van 60 dollar (57 euro) per vat. Dat bevestigen diplomatieke bronnen in Brussel.


YouTube moet van Russische rechter blokkade op kanaal van parlement opheffen
28 November, 00:10 NU.NL - Tech
YouTube moet de blokkade van het kanaal Duma TV opheffen, heeft een Russische rechter woensdag geoordeeld. Het kanaal dat debatten in het Russische parlement uitzendt, is sinds april niet meer te zien op het videoplatform.


Russische straaljagers benaderen NAVO-schepen in Baltische Zee
20 November, 00:05 Skynet Buitenland
Twee Russische straaljagers hebben afgelopen donderdag tijdens een gevaarlijk manoeuvre schepen van de NAVO in de Baltische Zee benaderd, zo maakt het bondgenootschap zaterdag bekend. Een van de twee toestellen zou op een afstand van slechts 73 meter langs de marine-eenheid SNMG1 hebben gevlogen.


17 November, 00:07 Volkskrant
Australische politie: Russische hackers achter aanval op zorgverzekeraar
14 November, 00:10 NU.NL - Tech
Russische hackers zitten achter een cyberaanval op de Australische zorgverzekeraar Medibank, stelt de Australische politie vrijdag. De hackers slaagden er vorige maand in de data van bijna tien miljoen mensen te bemachtigen, waaronder die van premier Anthony Albanese.


Russische eigenaar Nord Stream mag meer onderzoek naar schade doen
14 November, 00:04 NU.NL - Economie
Nord Stream AG, de deels Russische exploitant van de Nord Stream 1-pijplijn, mag in Deense wateren onderzoek doen naar schade aan de gasleiding. Het bedrijf heeft hiervoor toestemming gekregen van de Deense autoriteiten. Eerder mocht de exploitant al in Zweedse wateren onderzoek doen.


Megaverlies bij energiebedrijf Uniper door dichtdraaien Russische gaskraan
7 November, 00:03 NU.NL - Economie
Energieconcern Uniper, dat ook in Nederland actief is, boekte dit jaar tot dusver een ongekend verlies van maar liefst 40 miljard euro. Het Duitse bedrijf had het vooral zwaar doordat het zeer afhankelijk is van Russisch gas, dat inmiddels niet meer naar Duitsland stroomt.


Polen plaatst hek bij grens Russische exclave Kaliningrad
3 November, 00:05 NOS nieuws

Polen kondigt de bouw van een prikkeldraadhek aan op de grens met de Russische exclave Kaliningrad. De Poolse minister van Defensie Mariusz Blaszczak zegt dat de bouw direct begint. Hij maakt zich zorgen over de veiligheid aan de grens. Het is volgens Polen mogelijk dat Rusland een migrantenstroom op gang brengt om Europa te destabiliseren.

Volgens de Poolse regering zijn er nieuwe vluchtroutes geopend tussen Noord-Afrika en het Midden-Oosten en Rusland. Zakenmagazine Russia Briefing meldt dat Kaliningrad actief luchtvaartmaatschappijen uit die regio's aantrekt.

Vorig jaar veroorzaakte Belarus een soortgelijke migrantenstroom. Dat land haalde in de zomer migranten uit Libanon. Die werden vervolgens gedwongen om de grens met de EU over te steken.

"Om een scenario als vorig jaar te voorkomen is het hek bij Kaliningrad nodig", zegt Blaszczak. De Poolse grenswacht zegt dat het er nu nog kalm is. In oktober is er nog geen illegale migrant overgestoken. "Het hek moet een voorbereiding zijn op verschillende crisissituaties en donkerste scenario's", zegt een woordvoerder

Kaliningrad is een Russische exclave tussen Polen en Litouwen, tientallen kilometers van de Wit-Russische grens. Het is de thuisbasis voor de Russische Baltische Vloot. Ook zijn er zware luchtafweersystemen gestationeerd.
Zara verkoopt Russische winkels aan bedrijf uit Emiraten
26 Oktober, 00:02 HLN.BE
Ook modeketen Zara zegt Rusland vaarwel. Het Spaanse moederconcern Inditex verkoopt zijn activiteiten in Rusland aan Daher, een retailbedrijf uit de Verenigde Arabische Emiraten.


Negenduizend Russische militairen voor nieuwe eenheid met Wit-Rusland
17 Oktober, 00:03 Skynet Buitenland
Er gaan ongeveer 9.000 Russische militairen naar Wit-Rusland om deel te nemen aan een nieuwe grensbewakingseenheid die dat land met Rusland opzet. Dat heeft een zegsman van het Wit-Russische ministerie van Defensie bekendgemaakt. Het is niet bekend hoe groot de eenheid wordt. Het wordt een defensieve eenheid, beklemtoont Minsk.


Rusland zendt geen film in voor Oscars, hoofd Russische Academy stapt op
11 Oktober, 00:07 NU.NL - Film
Rusland heeft besloten dit jaar geen film in te zenden voor de uitreiking van de Oscars. Dat liet de organisatie maandagavond in een verklaring weten. Het besluit zou zijn genomen zonder toestemming van het hoofd van de Russische dependance van de Academy, die daarom opstapte.


Snowden krijgt Russische nationaliteit van Poetin, maar komt niet in aanmerking voor gedeeltelijke mobilisatie
27 September, 00:12 HLN.BE
Klokkenluider Edward Snowden heeft het Russische staatsburgerschap gekregen. Een decreet van president Vladimir Poetin daartoe werd maandag gepubliceerd.


Russische dissident: ?Vorige week ontsnapt aan moordaanslag in Frankrijk?
20 September, 00:01 HLN.BE
Een bekende opposant van het Russische regime zegt in Frankrijk aan een moordaanslag ontsnapt te zijn. Volgens Vladimir Osesjkin (41), die vorige maand nog een gedeserteerde Russische soldaat naar Frankrijk hielp ontsnappen, zou in zijn woonst in Biarritz beschoten zijn door een man die banden heeft met de Russische veiligheidsdienst FSB.


Gasprijs in Europa bereikt opnieuw recordhoogte door Russische beperkingen
22 Augustus, 00:05 NU.NL - Economie
De prijs voor aardgas in Europa is opnieuw tot een recordhoogte gestegen: donderdag bij het sluiten van de beurs in Amsterdam kostte 1 megawattuur 241 euro. Dat is de hoogste slotprijs ooit. Gas is nu bijna elf keer zo duur als gebruikelijk in deze tijd van het jaar.


18 Augustus, 00:06 Volkskrant
VS noemt India een illegaal doorvoerland voor Russische olie
15 Augustus, 00:04 NU.NL - Economie
India wordt volgens de Verenigde Staten gebruikt als illegaal doorvoerland voor Russische olieproducten. Amerikaanse autoriteiten hebben hierover hun zorgen geuit aan India.


Erdogan bevestigt betaling voor Russische olie en gas in roebels
7 Augustus, 00:08 Skynet Buitenland
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft bevestigd dat hij met zijn Russische ambtsgenoot Vladimir Poetin heeft afgesproken dat Turkije een deel van zijn betalingen voor Russische olie en gas in roebels zal voldoen. Dat deed Erdogan tijdens de terugvlucht vanuit de Russische badplaats Sotsji waar hij Poetin gisteren ontmoette.


4 Augustus, 00:06 Volkskrant
Weer Russische miljoenenboete voor Google vanwege vermeend machtsmisbruik
1 Augustus, 00:07 NU.NL - Tech
De Russische concurrentiewaakhond heeft Google een boete van 2 miljard roebel (34,5 miljoen euro) opgelegd. Het techbedrijf zou met YouTube zijn dominante positie op de markt van videodiensten misbruiken.


Meer Russische olie in Rotterdamse haven in aanloop naar importverbod
25 Juli, 00:04 NU.NL - Economie
Bedrijven in de haven van Rotterdam hebben in de eerste zes maanden van 2022 meer ruwe olie uit Rusland ingevoerd dan in dezelfde periode vorig jaar. Mogelijk komt dit doordat eind dit jaar een importban op olie uit Rusland van kracht wordt. Andere vracht uit Rusland, zoals containers, kolen en gas, werd juist minder ingevoerd. Dat blijkt uit cijfers die Havenbedrijf Rotterdam vrijdag heeft gepubliceerd.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn