NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Russische

2News.be / Trefwoorden / Russische

Parijs discrimineert Russische journalisten, beweert Moskou, ambassadeur ontboden
Dinsdag, 00:02 Skynet Buitenland
Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft maandag de Franse ambassadeur op het matje geroepen. Moskou beschuldigt Parijs van pestgedrag tegenover Russische journalisten op de G20-top in India.


KNVB sluit deal met Russische cybercriminelen na digitale inbraak
13 September, 00:05 NU.NL - Economie
De KNVB heeft afspraken gemaakt met de Russische cybercriminelen die in april hebben ingebroken in de systemen van de voetbalbond. Daarmee hoopt de organisatie te voorkomen dat eventuele buitgemaakte gegevens op straat komen te liggen.


NASA ontdekt krater in de maan die waarschijnlijk door Russische crash komt
6 September, 00:11 NU.NL - Tech
NASA heeft een nieuwe krater in de maan ontdekt. De Amerikaanse ruimteorganisatie stelt dat de krater hoogstwaarschijnlijk ontstond doordat een Russische maanlander laatst crashte in de maan.


NU+ | Russische maanmissie crasht: waarom gaan maanlandingen nu nog mis?
30 Augustus, 00:10 NU.NL - Tech
De eerste Russische maanlandingsmissie in 47 jaar is afgelopen weekend mislukt. Jullie vroegen op ons NUjij-reactieplatform waarom maanlandingen ondanks ruim vijftig jaar ervaring toch mis blijven gaan. Ruimtevaart is en blijft een groot experiment, zegt een expert.


Russische maanlander crashte doordat motor te lang bleef branden
23 Augustus, 00:09 NU.NL - Tech
Het Russische maanvaartuig Luna-25 is zaterdag neergestort op de maan door een fout met de motoren. Die hadden precies 84 seconden moeten branden zodat het vaartuig in een baan rond de maan zou komen.


Eerste Russische maanmissie in 47 jaar mislukt: ruimtevaartuig crasht tegen maan
23 Augustus, 00:09 NU.NL - Tech
De eerste Russische maanlandingsmissie in 47 jaar is uitgedraaid op een mislukking. Het onbemande ruimtevaartuig Luna-25 raakte in de baan richting de maan onbestuurbaar en crashte.


Russische centrale bank kondigt extra rentevergadering aan
15 Augustus, 00:05 Skynet Economie
De Russische centrale bank heeft verrassend een vergadering aangekondigd over de rente. Die zal dinsdag al plaatsvinden.


Moskou zegt Noors legervliegtuig te hebben onderschept in buurt van Russische grens
15 Augustus, 00:04 Skynet Buitenland
Het Russische leger zegt dat het maandag een straaljager heeft ingezet om een Noors legervliegtuig te onderscheppen. Het Noorse toestel zou boven de Barentszzee te dicht in de buurt van het Russische luchtruim zijn gekomen.


Ook ten noorden van Schotland twee Russische bommenwerpers onderschept
15 Augustus, 00:04 Skynet Buitenland
Britse gevechtsvliegtuigen hebben maandagochtend ten noorden van Schotland twee Russische bommenwerpers onderschept. Dat meldt het Britse ministerie van Defensie.


12 Augustus, 00:04 Volkskrant
Russische hackersgroep legt meerdere Nederlandse websites plat
9 Augustus, 00:03 NU.NL - Economie
De websites van Maastricht Aachen Airport en de vereniging van openbaarvervoerbedrijven zijn maandag moeilijk bereikbaar geweest door een cyberaanval. Een Russische hackersgroep zegt verantwoordelijk te zijn voor de aanval.


16 Juli, 00:04 Volkskrant
Carlsberg vindt eindelijk koper voor Russische activiteiten
24 Juni, 00:02 Skynet Buitenland
Carlsberg heeft na lang zoeken een overnemer voor zijn Russische activiteiten gevonden. De Deense brouwer ondertekende vrijdag een overeenkomst, zo maakte CEO Cees 't Hart bekend.


Russische piloot die crash met 41 doden veroorzaakte krijgt celstraf
21 Juni, 00:05 NOS nieuws

Een Russische piloot heeft een gevangenisstraf van zes jaar gekregen voor een vliegtuigcrash waarbij 41 doden vielen. Het ongeluk gebeurde in 2019 bij een noodlanding op een vliegveld in Moskou. De gezagvoerder krijgt ook een vliegverbod van drie jaar.

Denis Evdokimov werd beschuldigd van het niet naleven van veiligheidsregels. Zo zou de Soechoj Superjet 100 bij de noodlanding door zijn toedoen over de landingsbaan zijn "gestuiterd". Daardoor zou het onderstel van het vliegtuig kapot zijn gegaan en er zou een brandstoflek zijn ontstaan.

Bliksem

Het vliegtuig vloog van Moskou naar Moermansk met 78 passagiers aan boord, toen het werd geraakt door bliksem. Dat gebeurde al na een half uur. het vliegtuig keerde daarom terug naar de hoofdstad. Toen de piloot een noodlanding wilde maken op de luchthaven Sjeremetjevo, vloog de achterkant van het vliegtuig in brand.

Van de 78 inzittenden hebben 37 het ongeluk overleefd. Zij konden via een glijbaan het vliegtuig verlaten.

Onduidelijk is of Evdokimov in hoger beroep gaat. Wel spreekt hij de beschuldigingen tegen, zo meldt een Russisch persbureau.
Pro-Russische groep viel websites Nederlandse havens aan met ddos-aanvallen
15 Juni, 00:00 Tweakers
Een groep pro-Russische cybercriminelen heeft in de afgelopen week de websites van diverse Nederlandse havens onbereikbaar gemaakt met ddos-aanvallen. Op Telegram schept de organisatie onder de naam NoName057(16) op over de aanvallen.


Verenigd Koninkrijk onderschept Russische vliegtuigen aan rand van NAVO-luchtruim
10 Juni, 00:03 Skynet Buitenland
Het Verenigd Koninkrijk heeft donderdag en vrijdag Russische vliegtuigen onderschept die flirtten met het NAVO-luchtruim. Dat heeft de Britse regering vrijdag meegedeeld.


Franse justitie verkoopt voormalig kasteel van Russische zakenman Boris Berezovski
3 Juni, 00:04 Skynet Buitenland
Het luxueuze Kasteel van la Garoupe aan de Franse Azurenkust staat te koop. Dat meldt het Franse overheidsagentschap (Agrasc) dat in beslag genomen activa beheert. Het kasteel werd in 2015 in beslag genomen van de Russische zakenman Boris Berezovski, die twee jaar eerder was overleden.


24 Mei, 00:05 Volkskrant
Voor het eerst Nederlander op Amerikaanse sanctielijst om Russische kernwapens
21 Mei, 00:05 NU.NL - Economie
Voor het eerst is een Nederlander op de Amerikaanse sanctielijst voor Rusland gezet, meldt Follow the Money. Het gaat om Edwin Onno van Ingen. Volgens Washington werkt hij via zijn bedrijf Ronin Management B.V. samen met Russische laboratoria die gericht zijn op het ontwikkelen van kernwapens.


FBI legt netwerk Russische Snake-malware die al twintig jaar actief is plat
11 Mei, 00:00 Tweakers
De FBI heeft een manier gevonden om het netwerk van de Snake-malware af te sluiten. Volgens de VS is die malware afkomstig van de Russische FSB en wordt deze al bijna twintig jaar gebruikt om onder meer te proberen gevoelige gegevens te stelen.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn