NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Russisch

2News.be / Trefwoorden / Russisch

Russisch energiebedrijf Gazprom wil turbine voor Nord Stream 1-pijplijn terug
18 Juli, 00:03 NU.NL - Economie
Het Russische energieconcern Gazprom wil de in Canada gerepareerde turbine van gaspijpleiding Nord Stream 1 terughebben van het Duitse Siemens, omdat de pijplijn tussen Rusland en Duitsland volgens het bedrijf dan weer in werking gesteld kan worden. Gazprom leverde de afgelopen weken 60 procent minder gas door de leiding dan normaal. Volgens het concern kwam dat door het missende onderdeel.


Europese Commissie presenteert importverbod voor Russisch goud
17 Juli, 00:06 Skynet Economie
De Europese Commissie heeft de lidstaten voorgesteld om een importembargo op Russisch goud in te voeren. De nieuwe sanctie vormt een uitloper van een beslissing die eerder al was genomen op de recente G7-top in het Duitse Schloss Elmau.


Gasunie tekent contract voor levering lng als vervanger van Russisch gas
11 Juli, 00:04 NU.NL - Economie
Gasunie heeft twee contracten gesloten voor de levering van vloeibaar aardgas (lng). Daarmee komt er meer zekerheid over de levering van energie, nu de gasleveringen vanuit Rusland onder druk zijn komen te staan. De contracten zijn gesloten met CEZ en Shell Western LNG, die via de Groningse Eemshaven 7 miljard kubieke meter gas gaan leveren.


7 Juli, 00:07 Volkskrant
Russisch VN-ambassadeur stapt op tijdens speech Charles Michel, die fel uithaalt: ?Ga maar weg, het is makkelijker om de waarheid niet te aanhoren?
7 Juni, 00:00 HLN.BE
Ruslands VN-ambassadeur Vassily Nebenzia heeft maandag een vergadering van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties verlaten toen de voorzitter van de Europese Raad, Charles Michel, Moskou ervan beschuldigde als enige verantwoordelijk te zijn voor de wereldwijde voedselcrisis. Michel zette de Rus meteen op zijn plaats: ?Verlaat de zaal maar, het is misschien makkelijker om de waarheid niet te aanhoren, beste ambassadeur.?


Run op lng-tankers nu lng als alternatief voor Russisch gas dient
6 Juni, 00:05 NU.NL - Economie
Schepen die vloeibaar aardgas (lng) vervoeren, zijn nu zeer gewild onder gashandelaren. Europese landen willen meer lng importeren om minder afhankelijk te zijn van Russisch gas, waardoor bedrijven als Shell en Total naarstig zoeken naar geschikte schepen. Maar daar zijn er niet zo veel van, waardoor prijzen fors oplopen. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times op basis van een rondgang langs scheepseigenaren en -handelaren.


Europese leiders sluiten akkoord over Russisch olie-embargo
31 Mei, 00:00 HLN.BE
De Europese leiders hebben maandag een akkoord bereikt over de invoering van een verbod op de import van Russische olie. Het gaat in eerste instantie om een embargo op olie die over zee wordt ingevoerd, waarmee meteen twee derde van alle Russische olie gebannen wordt. Door een bijkomend Pools-Duits importverbod wordt alles samen meer dan 90 procent van de Russische olie van de markt gehaald. Olie die via de Droezjba-pijpleiding aangevoerd wordt, blijft voorlopig buiten de boycot. Woensdag buigen de ambassadeurs van de lidstaten zich over de details.


Russisch socialemediabedrijf komt met eigen appwinkel na blokkades
30 Mei, 00:09 NU.NL - Tech
Het Russische socialemediabedrijf VK heeft woensdag een eigen appstore uitgebracht. Die moet de online winkels van Apple en Google gaan vervangen.


28 April, 00:08 Volkskrant
Moederbedrijf Facebook gaat in beroep tegen Russisch verbod
25 April, 00:10 NU.NL - Tech
Facebook-moederbedrijf Meta heeft beroep aangetekend tegen een verbod dat door de Russische rechter is opgelegd. In Rusland zijn Facebook en Instagram niet meer te gebruiken, omdat de diensten een platform boden aan "extremistische activiteiten".


Kabinet wil voor eind van het jaar van Russisch gas en olie af
25 April, 00:04 NU.NL - Economie
Het kabinet wil dat Nederland aan het einde van dit jaar onafhankelijk is van Russisch gas, olie en steenkolen. Dat meldt minister Rob Jetten (Klimaat en Energie) vrijdag. Om dit voor elkaar te krijgen zet het kabinet in op energiebesparing, verduurzaming en meer import van energie uit andere landen.


14 April, 00:02 De Tijd
YouTube blokkeert kanaal van Russisch lagerhuis van het parlement
12 April, 00:19 NU.NL - Tech
YouTube heeft afgelopen weekend het kanaal Duma TV geblokkeerd. Dat kanaal hoort bij de Doema, het Lagerhuis van het Russische parlement. Duma TV overtrad de regels van de videodienst, schrijft Reuters.


Litouwen eerste EU-land dat stopt met Russisch gas, Letland en Estland volgen
5 April, 00:04 NU.NL - Economie
Litouwen heeft de toelevering van gas uit Rusland volledig stopgezet. Daarmee is Litouwen het eerste EU-land dat niet langer Russisch gas importeert. Ook de andere Baltische staten Letland en Estland zijn hiertoe overgegaan.


1 April, 00:08 Volkskrant
Duitsland wil over twee jaar zo goed als volledig van Russisch gas af zijn
29 Maart, 00:04 NU.NL - Economie
In 2024 wil Duitsland zo goed als geen gas meer importeren uit Rusland. Russische olie wordt gehalveerd tegen deze zomer en steenkolen zouden tegen de herfst volledig afgebouwd moeten zijn, zegt minister Robert Habeck (Klimaat) vrijdag.


Joe Biden biedt Europa 'virtuele pijplijn' als alternatief voor Russisch gas
25 Maart, 00:02 De Tijd
21:57 Het Westen schroeft de druk op Rusland eensgezind verder op, zowel militair als financieel. De Amerikaanse president legt extra leveringen van vloeibaar gas op tafel om Europa af te koppelen van Mosko...


Kabinet wil af van Russisch gas door opslagtanks te vullen en energiebesparing
15 Maart, 00:04 NU.NL - Economie
Het kabinet wil zo snel mogelijk af van Russisch gas. Dit wil het doen door gasopslagtanks genoeg te vullen, gas uit andere landen te halen, burgers en bedrijven op te roepen energie te besparen en de komst van nieuwe windmolens en zonnepanelen te versnellen. Extra gas oppompen uit Groningen is een allerlaatste optie, maakt minister Rob Jetten van Klimaat en Energie maandag bekend.


EU koopt voor een recordbedrag aan Russisch gas ondanks sancties
8 Maart, 00:06 NU.NL - Economie
De Europese Unie heeft afgelopen woensdag voor een recordbedrag van 689 miljoen euro aan gas gekocht van Rusland. Dat meldt de Brusselse denktank Bruegel vrijdag op basis van eigen berekeningen. De EU blijft Russisch gas kopen, terwijl ze tegelijkertijd de Russische economie probeert lam te leggen met sancties.


Russisch konvooi voelt pijn van goedkope Chinese banden
7 Maart, 00:03 AutoBlog

Het inmiddels beroemde Russisch konvooi heeft naar verluidt gefaald door goedkope Chinese banden. Het moment dat je er achterkomt dat kostenbesparingen een iets te grote rol hebben gespeeld in het ontwerpen van een product waarmee je aan het werk bent, is nooit leuk. Bijvoorbeeld als je met je splinternieuwe Tiguan langs de kant van de […]

The post Russisch konvooi voelt pijn van goedkope Chinese banden appeared first on Autoblog.nl.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn