NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Rusland

2News.be / Trefwoorden / Rusland

Rusland blokkeert 49 websites die aan Navalny gelinkt zijn
Woensdag, 00:09 NU.NL - Tech
De Russische internetwaakhond Roskomnadzor heeft maandag 49 websites geblokkeerd die gelinkt zijn aan Kremlincriticus Alexei Navalny, schrijft The Moscow Times. Zijn persoonlijke website Navalny.com is ook geblokkeerd. Daar publiceerde hij zijn onderzoeken naar vermeende corruptie binnen de overheid, die de afgelopen jaren in heel Rusland tot protesten hebben geleid.


Rusland praat met de Taliban, maar stuurt wel vast tanks naar de grens
Zaterdag, 00:05 Volkskrant
Rusland is benauwd voor de geweldsescalatie in Afghanistan. Het vreest dat vluchtelingen en terroristen via de grenslanden naar Rusland-vriendelijke buurlanden zullen komen.


Handbalsters verslaan Rusland in laatste test voor Olympische Spelen
21 Juli, 00:04 NU.NL - Sport
De Nederlandse handbalsters hebben dinsdag een geslaagde laatste oefenwedstrijd gespeeld in de aanloop naar de Olympische Spelen. De ploeg van bondscoach Emmanuel Mayonnade was met 37-34 te sterk voor titelverdediger Rusland.


'Bubbelrel' tussen Frankrijk en Rusland om nieuwe champagnewet
7 Juli, 00:03 NU.NL - Economie
Frankrijk en Rusland liggen in de clinch over een recent aangenomen Russische wet. Volgens die wet mogen alleen de Russische makers van bubbelwijn hun product 'shampanskoye' noemen, het Russische woord voor champagne. Frankrijk is het daar niet mee eens, want daar is het juist de regel dat alleen bubbelwijn uit de Champagnestreek die naam mag dragen. De Fransen overwegen nu zelfs juridische stappen te nemen.


China en Rusland verlengen Verdrag van Goed Nabuurschap
29 Juni, 00:06 Skynet Buitenland
China en Rusland hebben hun Verdrag van Goed Nabuurschap, Vriendschap en Samenwerking met vijf jaar verlengd. Daarover zijn de Chinese president en partijleider Xi Jinping en de Russische president Vladimir Poetin het vandaag eens geraakt tijdens een videogesprek.


Navalny - EU-diplomaat Borrell blijft pleiten voor dialoog met Rusland
6 Februari, 21:58 Skynet
De hoge vertegenwoordiger van het Europees buitenlands en veiligheidsbeleid Josep Borrell heeft zijn bezoek aan Rusland eerder deze week zaterdag nog eens toegelicht. Hij blijft pleiten voor dialoog met Moskou en stelt dat Europese diplomaten in contact zijn geweest met de gevangen Russische oppositieleider Aleksej Navalny.


Huiszoekingen en arrestaties bij Navalny-aanhangers in Rusland
6 Februari, 16:47 Skynet Buitenland
In de Russische steden Sint-Petersburg en Vladivostok heeft de politie meerdere supporters van de opgesloten oppositieleider Aleksej Navalny opgepakt. Verschillende huizen zijn doorzocht.


Meerdere huiszoekingen en arrestaties bij Navalny-aanhangers in Rusland
6 Februari, 16:19 HLN.BE
In de Russische steden Sint-Petersburg en Vladivostok heeft de politie zaterdag meerdere supporters van de opgesloten oppositieleider en Russische regimecriticus Aleksej Navalny opgepakt. Verschillende huizen van Navalny-aanhangers zijn ook doorzocht.


Huiszoekingen en arrestaties bij Navalny-aanhangers in Rusland
6 Februari, 16:47 Skynet
In de Russische steden Sint-Petersburg en Vladivostok heeft de politie meerdere supporters van de opgesloten oppositieleider Aleksej Navalny opgepakt. Verschillende huizen zijn doorzocht.


De oppositie in Rusland maakt een gebroken indruk
5 Februari, 22:32 Volkskrant
Met de zwaarste repressie sinds het einde van het Sovjetregime heeft president Poetin deze week een nieuw tijdperk van zijn heerschappij over Rusland ingeluid. De 'gemanagede democratie? loopt ten einde. De weg naar de dictatuur is ingeslagen.


Rusland zet drie Europese diplomaten het land uit
5 Februari, 17:31 De Tijd
18:14 De Russische regering is van plan drie Europese diplomaten het land uit te zetten. Ze zouden hebben deelgenomen aan de protesten tegen de opsluiting van de opposant Aleksej Navalny.


Rusland wijst diplomaten uit vanwege meelopen in pro-Navalnyprotest
5 Februari, 15:33 NOS nieuws

Rusland heeft drie diplomaten uitgewezen die mee zouden hebben gelopen met demonstraties tegen de arrestatie van de Russische oppositieleider Aleksej Navalny. De drie zijn tot ongewenst persoon verklaard, wat betekent dat ze het land zo snel mogelijk moeten verlaten.

Het gaat volgens het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken om een Zweedse diplomaat van het consulaat in Sint-Petersburg, een Pool van het Poolse consulaat daar en een medewerker van de Duitse ambassade in Moskou.

Volgens de Russen hebben de drie deelgenomen aan demonstraties op 23 januari, terwijl voor die betogingen geen toestemming was gegeven. Dergelijke acties zijn onverenigbaar met de diplomatieke status, vindt Moskou.

Rusland heeft de ambassadeurs van de drie EU-landen ter verantwoording geroepen. Moskou verweet de Europese Unie al eerder dat die zich met binnenlandse aangelegenheden bemoeide.
Relaties op dieptepunt, maar EU en Rusland willen ook samenwerken
5 Februari, 11:47 Skynet Buitenland
Na de hechtenis van oppositieleider Aleksej Navalny zijn de relaties op een "dieptepunt" beland, maar ondanks de "fundamentele meningsverschillen" van de voorbije jaren kunnen de Europese Unie en Rusland elkaar niet de rug toekeren en moet naar samenwerking worden gestreefd. Die boodschap heeft de hoge vertegenwoordiger van het Europees buitenlands beleid Josep Borrell vrijdag gebracht in Moskou.


Kaag pleit in Europa voor uitbreiding sancties tegen Myanmar
2 Februari, 12:43 NOS nieuws

Minister Kaag pleit voor nieuwe sancties tegen Myanmar. Gisteren pleegden militairen daar een staatsgreep. Veel mensen zijn gevangen genomen, onder wie regeringsleider Aung San Suu Kyi.

Kaag vindt de situatie "ontzettend zorgelijk". Ze wil dat de Europese Unie meer mensen aan de al bestaande sanctielijst toevoegt, en dat ook bedrijven worden aangepakt die direct met de militairen verbonden zijn. "Dat is hun machtsbasis en hun financieringsbasis."

Volgens Kaag moeten deze stappen in Europees verband worden gezet. "Dat is de enige manier waarop we een politiek-economische klap kunnen toedelen."

De demissionair minister voor Ontwikkelingssamenwerking heeft ook bekeken of ze Nederlandse samenwerkingsprogramma's met Myanmar kan opschorten. "Maar dan raken we de bevolking en dat is het laatste wat we willen, want we moeten de militairen bereiken."
Twaalf doden bij verkeersongeval met mini-bus en vrachtwagen in Rusland
30 Januari, 12:30 HLN.BE
In de Russische stad Syzran lieten twaalf mensen het leven in een verkeersongeval tussen een vrachtwagen en een mini-bus. Elf passagiers raakten zwaargewond.


Rusland veroordeelt broer Navalny tot twee maanden huisarrest
29 Januari, 20:02 Skynet
De broer van de Russische opposant Alexej Navalny is veroordeeld tot twee maanden huisarrest. De uitspraak van de rechtbank in Moskou kwam er net voor de grootschalige betogingen die de tegenstanders van president Vladimir Poetin zondag plannen.


Rusland biedt eigen coronavaccin om tekorten in EU op te vangen
29 Januari, 13:44 Skynet
Wegens de bevoorradingsproblemen met coronavaccins in de Europese Unie, heeft Moskou aangeboden om het Russische vaccin Spoetnik V in te zetten.


Jachtpartijen en prostituees: vernietigend rapport over ex-voorzitter Biatlonfederatie, die omgekocht werd door Rusland
28 Januari, 15:15 HLN.BE
Een onafhankelijk onderzoeksrapport is vernietigend voor Anders Besseberg (74). De Noor, een ex-biatleet, was tussen 1992 en 2018 voorzitter van Internationale Biatlonfederatie (IBU) en in de periode van zijn aftreden was er al veel te doen over vermeende omkoping door Rusland. Het nieuwe onderzoek bevestigt dat nu ook.


VS en Rusland verlengen kernwapenverdrag
27 Januari, 19:00 De Tijd
19:21 De Verenigde Staten en Rusland blazen het New Start-verdrag nieuw leven in. De reanimatie van het kernwapenakkoord moet een wapenwedloop tussen de grootmachten voorkomen.


Europese Unie houdt nieuwe sancties tegen Rusland achter de hand
25 Januari, 17:08 Skynet
De Europese Unie treft voorlopig geen nieuwe sancties tegen Rusland naar aanleiding van de arrestatie van oppositieleider Aleksej Navalny. De ministers van Buitenlandse Zaken zijn vandaag overeengekomen om hoge vertegenwoordiger Josep Borrell naar Moskou te sturen voor overleg. Maar sancties worden wel degelijk achter de hand gehouden.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn