NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Rusland

2News.be / Trefwoorden / Rusland

Donderdag, 00:06 Volkskrant
Google Rusland moet faillissement aanvragen na beslaglegging op bankrekening
20 Mei, 00:01 Tweakers
De Russische tak van Google moet faillissement aanvragen nadat de Russische overheid beslag heeft gelegd op de bankrekening van het bedrijf. Gratis services zoals de zoekmachine en YouTube blijven nog wel beschikbaar in Rusland.


Greenpeace: ?Rusland profiteert van duurzaamheidsplannen Europa?
17 Mei, 00:01 HLN.BE
Rusland kan miljarden euro's verdienen aan de plannen van de Europese Unie voor duurzame energie, zegt Greenpeace. De EU wil gas en kernenergie namelijk erkennen als milieuvriendelijke energievormen en ze een plaats geven in het beleid. Volgens de milieubeweging hebben de Russische energiebedrijven Gazprom, Lukoil en Rosatom de afgelopen jaren veel in Brussel gelobbyd om dat voor elkaar te krijgen.


Leider Pussy Riot komt weg uit Rusland door vermomming als maaltijdbezorger
16 Mei, 00:11 NU.NL - Muziek
Maria Alyokhina, de leider van de punkband Pussy Riot, heeft Rusland dinsdag verlaten, vertelt zij in een interview met The New York Times. De 33-jarige activiste stond onder politietoezicht, maar wist te ontkomen door zich te vermommen als maaltijdkoerier. Zij bereikte Litouwen via Belarus, met hulp van vrienden en een Europees land.


Rusland officieel gestopt met elektriciteitsleveringen aan Finland
15 Mei, 00:07 Skynet Buitenland
De Russische export van elektriciteit naar Finland is afgelopen nacht stopgezet. Gisteren had de in Helsinki gevestigde leverancier RAO Nordic Oy, die volledig in handen is van het Russische InterRAO, al aangekondigd ermee te zullen stoppen.


VK scherpt economische sancties tegen Rusland en Belarus aan
9 Mei, 00:03 NU.NL - Economie
Het Verenigd Koninkrijk heeft zondag zijn importtarieven op platina en palladium uit Rusland en Belarus verhoogd. De maatregel is onderdeel van een nieuw pakket economische sanctiemaatregelen die als doel hebben het oorlogsbudget van de Russische president Vladimir Poetin te verkleinen. Rusland is een belangrijke producent van platina en palladium.


5 Mei, 00:08 Volkskrant
5 Mei, 00:08 Volkskrant
5 Mei, 00:08 Volkskrant
28 April, 00:08 Volkskrant
Europa wil gasleveringen uit Rusland volledig afbouwen, maar Poetin lijkt ons te snel af
28 April, 00:02 Gazet v. Antwerpen

De Russische gasleveringen aan Europa zitten in een doodlopend straatje. De Europese Unie wil de relatie stapsgewijs afbouwen, maar president Poetin houdt de touwtjes liever in handen en draait de kraan zelf gedeeltelijk dicht. En mogelijk gaan ook wij dat voelen.
Hertog Jan-maker AB InBev wil af van samenwerking in Rusland
25 April, 00:04 NU.NL - Economie
AB InBev wil het aandeel in een samenwerkingsverband op de Russische markt verkopen. Het bedrijf achter bieren als Jupiler, Budweiser en Hertog Jan werkte in Rusland samen met het Turkse Anadolu Efes. De grootste bierbrouwer ter wereld voert al "actieve onderhandelingen" met de Turkse brouwer voor een overname van het aandeel.


Rusland lanceert in de herfst nieuwe intercontinentale ballistische raket Sarmat
24 April, 00:08 Skynet Buitenland
Tegen de herfst zal de nieuwe Russische intercontinentale ballistische raket Sarmat gelanceerd worden. Dat meldt de chef van het Russische ruimtevaartbedrijf Roscosmos, Dmitri Rogozin, vandaag in een televisie-interview.


Europa schort ook drie maanmissies met Rusland op
18 April, 00:10 NU.NL - Tech
De Europese ruimtevaartorganisatie ESA zal voorlopig niet meer samenwerken met Rusland. Drie geplande missies naar de maan worden opgeschort.


Netflix-kijkers uit Rusland willen schadevergoeding wegens blokkade
18 April, 00:10 NU.NL - Film
Russische gebruikers van Netflix hebben de Amerikaanse videodienst aangeklaagd. Ze vinden dat hun rechten zijn geschonden toen het bedrijf stopte met zijn diensten in Rusland. Daarom eisen ze een schadevergoeding van 60 miljoen roebel, omgerekend zo'n 675.000 euro.


Nokia gaat weg uit Rusland
15 April, 00:00 Tweakers
Netwerkleverancier Nokia vertrekt uit Rusland. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. De stap heeft gevolgen voor de tweeduizend werknemers van het bedrijf in Rusland. Nokia was zijn activiteiten in het land al aan het afbouwen.


Ook Verenigd Koninkrijk komt met nieuwe sancties tegen Rusland
11 April, 00:08 Skynet Economie
Ook het Verenigd Koninkrijk (VK) komt met extra sancties tegen Rusland. Alle Britse investeringen in Rusland worden verboden en alle activa van Sherbank, de grootste publieke bank in Rusland, worden bevroren, in analogie met de sancties die de Verenigde Staten hebben opgelegd.


Vijfde Europese sanctiepakket tegen Rusland afgeklopt
8 April, 00:05 De Tijd
21:54 Op de Algemene Vergadering van de VN Mensenrechtenraad is beslist om Rusland te schorsen als lid. Het Europees Parlement eist een onmiddellijk invoerverbod van Russische olie en gas. Maar daarover is ...


EU-lidstaten keuren nieuwe sancties tegen Rusland goed, waaronder embargo op steenkool
8 April, 00:01 Gazet v. Antwerpen

De ambassadeurs van de 27 EU-lidstaten zijn donderdag akkoord gegaan met nieuwe sancties tegen Rusland, waaronder een importban op steenkool, hout en wodka. Dat melden bronnen aan persagentschap DPA en het Franse voorzitterschap van de Europese Raad bevestigt het nieuws.
Europese Commissie stelt vijfde sanctiepakket tegen Rusland voor: importverbod steenkool en sluiting Europese havens
6 April, 00:04 HLN.BE
De Europese Commissie komt met een vijfde sanctiepakket tegen Rusland. De Commissie wil onder meer de import van Russische steenkool verbieden, Russische schepen de toegang tot Europese havens ontzeggen en de sancties tegen het Russische bankwezen aanscherpen. Dat heeft voorzitter Ursula von der Leyen aangekondigd.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn