NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Rusland

2News.be / Trefwoorden / Rusland

Rusland heft verbod op dieseluitvoer op
23 November, 00:04 Skynet Buitenland
Rusland heeft woensdag het tijdelijke verbod op de uitvoer van diesel opgeheven. In september was het ingevoerd in de strijd tegen de gestegen prijzen aan de pomp in Rusland. Een paar dagen geleden werd het verbod op de uitvoer van benzine al ingetrokken.


Hongarije en Rusland bereiken akkoord over werken aan kerncentrale van Paks
15 November, 00:05 Skynet Buitenland
Hongarije en het Russische atoomagentschap Rosatom zijn het eens geworden over een tijdschema voor de lang geplande uitbreiding van de kerncentrale van Paks, 100 kilometer ten zuiden van Boedapest.


Asiel en migratie - Steeds meer asielzoekers komen vanuit Rusland naar Finland
15 November, 00:05 Skynet Buitenland
Er komen steeds meer illegale migranten via Rusland aan in Finland. Het Scandinavische land overweegt daarom om het grensverkeer te beperken of zelfs de grensovergangen met Rusland te sluiten. Dat heeft de Finse premier, Petteri Orpo, dinsdag aangekondigd.


Nederland heeft vorig jaar 1,7 miljard euro verdiend aan export naar Rusland
2 November, 00:03 NU.NL - Economie
De uitvoer naar Rusland heeft ons land vorig jaar 1,7 miljard euro opgeleverd. Dat is fors minder dan de 2,9 miljard euro van een jaar eerder. De export naar landen in de buurt van Rusland is juist hard gestegen.


Witte Huis: Rusland executeert militairen die bevelen weigeren
27 Oktober, 00:00 HLN.BE
De Verenigde Staten beschikken over informatie dat Rusland militairen executeert voor het niet opvolgen van orders. Dat heeft woordvoerder John Kirby van de Amerikaanse nationale veiligheidsraad gezegd, die ook stelde dat Russische commandanten hele eenheden bedreigen.


Lozing koelwater Fukushima - Ook Rusland voert geen Japanse vis meer in
17 Oktober, 00:07 Skynet Economie
Rusland schort de invoer van zeevissen en schaal- en schelpdieren uit Japan op, na de lozing van afvalwater van de verwoeste kerncentrale van Fukushima. Eerder deed China dat al.


Donald Trump vervolgt auteur van rapport over vermeende banden met Rusland
17 Oktober, 00:06 Skynet Buitenland
De voormalige Amerikaanse president Donald Trump, die hengelt naar de Republikeinse nominatie voor de volgende presidentsverkiezingen, klaagt Christopher Steele en diens particuliere inlichtingenbedrijf Orbis aan op grond van de wet op de bescherming van persoonsgegevens. De 59-jarige voormalige Britse inlichtingenagent staat maandag terecht in Londen.


Slovakije beschuldigt Rusland van "inmenging" in verkiezingen, diplomaat op matje geroepen
3 Oktober, 00:03 Skynet Buitenland
Slovakije heeft maandag Rusland beschuldigd van "inmenging" bij de parlementsverkiezingen van zaterdag. Een Russische diplomaat is op het matje geroepen na verklaringen van de topman van de Russische buitenlandse inlichtingendienst SVR, Sergej Narysjkin. Die had eerder gesproken van "inmenging" door Washington in de Slovaakse binnenlandse politiek.


Kremlincriticus Navalny overgebracht naar strengste isoleercel in Rusland
28 September, 00:02 HLN.BE
Een dag nadat zijn beroep tegen zijn vonnis werd verworpen, is Kremlinopposant Alexej Navalny overgebracht naar een cel met nog strengere omstandigheden. Dat heeft hij woensdag zelf bekendgemaakt. Hij zal een jaar lang in eenzame opsluiting zitten, onder het zwaarste toezicht van het hele Russische gevangeniswezen.


Spanningen Kosovo - Rusland beschuldigt Kosovo van "bloedvergieten"
26 September, 00:03 Skynet
Rusland acht de Kosovaarse regering verantwoordelijk voor het "bloedvergieten" van zondag tijdens een incident in de buurt van de Servische grens. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken.


Rusland vuurt kruisraketten af bij Alaska voor militaire oefeningen
19 September, 00:02 Skynet Buitenland
De Russische zeemacht heeft tijdens militaire oefeningen in de Beringzee, bij Alaska, verschillende kruisraketten afgevuurd. Dat zegt het Russische ministerie van Defensie maandag. Het ministerie benadrukt dat de oefeningen, die gericht zouden zijn op het beschermen van de noordelijke zeeroutes, louter "defensief van aard" zijn.


Hoogste werkloosheidsgraad in VS in anderhalf jaar
5 September, 00:06 Skynet Economie
De werkloosheid in de Verenigde Staten is in augustus sterk gestegen. De werkloosheidsgraad steeg in de afgelopen maand van 3,5 naar 3,8 procent, het hoogste niveau in anderhalf jaar tijd. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Werk. Het aantal werklozen steeg met ongeveer een half miljoen, tot 6,4 miljoen.


Rusland zet maanprogramma voort na mislukte missie, veroorzaakt door probleem met motor
22 Augustus, 00:05 Skynet Buitenland
Rusland wil zijn maanprogramma alsnog voortzetten na de crash van ruimtesonde Luna-25 zaterdag tijdens de eerste Russische missie naar de maan in bijna een halve eeuw. "In geen enkel geval zal het maanprogramma onderbroken worden, dat zou de slechte beslissing zijn", zei het hoofd van het Russische ruimtevaartagentschap Roskosmos Joeri Borissov maandag op de staatstelevisie. De crash gebeurde omdat de motor van de sonde te lang bleef branden.


Rusland lanceert voor het eerst in 47 jaar met succes een maanlander
16 Augustus, 00:09 NU.NL - Tech
Rusland heeft de maanlander Luna-25 donderdag met succes gelanceerd. Het ruimtevaartuig moet over ongeveer twee weken op de maan landen.


Ook Rusland krijgt eigen cryptomunt: digitale roebel vanaf morgen getest
16 Augustus, 00:03 NU.NL - Economie
Hoewel de roebel behoorlijk in de verdrukking zit, werkt Rusland toch aan een digitale variant van de eigen valuta. De digitale roebel wordt vanaf dinsdag voor het eerst in de praktijk getest. De daadwerkelijke invoering moet al in 2025 gebeuren.


Rusland probeert duikvlucht roebel te stoppen met rente-ingreep
16 Augustus, 00:03 NU.NL - Economie
De roebel daalt al maanden in waarde en de centrale bank in Rusland probeert daar nu met een stevige rente-ingreep een einde aan te maken. Dat lijkt direct na het besluit ook even te werken.


Rusland begint test met digitale roebel
15 Augustus, 00:00 Emerce
Rusland zal op 15 augustus beginnen met het testen van zijn digitale roebel na een lange testfase met banken.


Litouwse president bezorgd over Wagner-troepen in Wit-Rusland
1 Augustus, 00:04 Skynet Buitenland
De Litouwse president Gitanas Nauseda heeft zijn ongerustheid geuit over de aanwezigheid van huurlingen van de Russische Wagner-militie in het naburige Wit-Rusland. Ze zijn een serieuze bedreiging voor de veiligheid van het land, zei Nauseda.


29 Juli, 00:04 Volkskrant
Rusland trekt zich terug uit de graandeal: wat betekent dat?
19 Juli, 00:08 NU.NL - Economie
Rusland heeft maandag laten weten dat het land de graandeal voorlopig niet opnieuw wil verlengen. Waarom is dat ook alweer belangrijk voor de rest van de wereld?

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn