NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Rusland

2News.be / Trefwoorden / Rusland

Rusland heeft akkoord met Wit-Rusland voor installatie kernwapens
Gisteren, 00:01 De Tijd
18:57 Rusland heeft een overeenkomst gesloten met buurland Wit-Rusland om tactische kernwapens op zijn grondgebied te stationeren, zo citeerde het persbureau Tass president Vladimir Poetin.


12 Maart, 00:07 Volkskrant
Gestolen Honda uit ons land gevonden aan grens met Wit-Rusland
11 Maart, 02:27 HLN.BE
Een Honda CRV die vermoedelijk is gestolen in ons land, is vrijdag opgedoken bij een grenspost tussen Wit-Rusland en Litouwen. De auto, waarop nog steeds een Belgische nummerplaat bevestigd was, werd bestuurd door een 31-jarige man uit Wit-Rusland.


Wit-Rusland voert doodstraf in voor hoogverraad
10 Maart, 00:03 Gazet v. Antwerpen

De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko heeft een wet ondertekend die de doodstraf invoert voor overheidsambtenaren en militairen die hoogverraad plegen. Voorheen konden enkel moordenaars of terroristen er de doodstraf krijgen.
27 Februari, 00:07 Volkskrant
Rusland stuurt nieuw ruimteschip naar ISS om bemanning te redden
25 Februari, 00:01 NU.NL - Tech
Een Soyuz-ruimtevaartuig is in de nacht van donderdag op vrijdag gelanceerd vanaf de Bajkonoer-basis in Kazachstan. De capsule moet bemanning in het ISS-ruimtestation gaan redden. Die kon niet terugkeren doordat het ruimtevaartuig waarschijnlijk is lekgeslagen door een kleine meteoriet.


Nieuwe EU-sancties tegen Rusland nog niet rond: Polen is het er niet mee eens
24 Februari, 00:03 NU.NL - Economie
De EU-landen zijn er opnieuw niet in geslaagd een akkoord te bereiken over een tiende pakket sancties tegen Rusland. Volgens bronnen is Polen het niet eens met een deel van het pakket.


Nog geen akkoord over tiende sanctiepakket Rusland
24 Februari, 00:00 Skynet Buitenland
De Europese lidstaten zijn er nog niet in geslaagd een akkoord te bereiken over een tiende sanctiepakket tegen Rusland. De ambassadeurs van de 27 lidstaten onderhandelen vrijdag in Brussel verder over nieuwe strafmaatregelen.


MIVD: Rusland onderzoekt verstoren en saboteren van Nederlandse windmolenparken
21 Februari, 00:53 Tweakers
De Nederlandse militaire inlichtingendienst MIVD zegt dat Rusland enkele maanden geleden geprobeerd heeft de Nederlandse energievoorziening in kaart te brengen. Specifiek is geprobeerd gegevens te verzamelen over windmolenparken met als doel verstoring en sabotage.


Drie keer raden hoe goed de autoverkoop in Rusland verloopt
20 Februari, 01:45 AutoBlog

Niet geheel verrassend is de automarkt van Rusland compleet ingestort en liggen de autoverkopen aardig op hun gat. Het is over een paar dagen alweer een jaar geleden dat Rusland […]

Dit artikel Drie keer raden hoe goed de autoverkoop in Rusland verloopt verscheen eerst op Autoblog.nl.
VS: 'China overweegt wapens en munitie te leveren aan Rusland'
20 Februari, 00:31 De Tijd
13:54 De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken waarschuwt zijn Chinese ambtgenoot Wang Yi dat Rusland militair ondersteunen ernstige gevolgen zou hebben voor de relatie tussen de Veren...


Wit-Rusland beperkt toegang Poolse vrachtwagens na sluiting grensovergang
18 Februari, 00:05 Skynet Buitenland
Wit-Rusland heeft de toegang voor Poolse vrachtwagenchauffeurs beperkt en gaat de Poolse verbindingsofficier het land uitzetten. Het heeft ook de Poolse zaakgelastigde op het matje geroepen. De maatregelen komen er als protest tegen de Poolse sluiting van een belangrijke grensovergang.


Protest in oosten van Rusland na veroordeling ex-gouverneur
13 Februari, 00:00 HLN.BE
In het oosten van Rusland hebben mensen tegen de veroordeling van een populaire ex-gouverneur tot 22 jaar strafkamp geprotesteerd. Ongeveer 70 betogers kwamen zondag in de stad Chabarovsk bijeen en eisten de vrijlating van Sergej Foergal, zo hebben onafhankelijke Russische media gemeld.


Vertrek uit Rusland en zwakke economie drukken winst van Rabobank
12 Februari, 00:07 NU.NL - Economie
Rabobank heeft in het afgelopen jaar minder winst geboekt dan in 2021. Het concern moest meer geld opzijzetten voor leningen die mogelijk niet meer worden terugbetaald. Dit werd voor een deel veroorzaakt door het besluit van de bank om zich volledig terug te trekken uit Rusland en de verslechterende macro-economische vooruitzichten.


Rusland vermindert productie van brandstof niet, ondanks olieboycot
6 Februari, 01:03 NU.NL - Economie
Rusland ziet geen reden om de productie van diesel en kerosine te verminderen als reactie op het Europese importverbod, melden Russische persbureaus. Het importverbod gaat zondag in.


Vooralsnog geen aanwijzingen dat Rusland achter Nord Stream-explosies zat
6 Februari, 01:03 NU.NL - Economie
Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen dat Rusland verantwoordelijk is voor de explosies die eind september de twee Nord Stream-gaspijpleidingen zwaar beschadigden. Dat zegt de Duitse procureur-generaal Peter Frank, die het Duitse onderzoek leidt, tegen Welt am Sonntag.


Oud-president hint erop dat Rusland gekraakte software zal legaliseren
4 Februari, 00:01 Tweakers
De Russische oud-president Dmitri Medvedev heeft gezegd dat Rusland het gebruik van gekraakte software mogelijk zal legaliseren. Hij bedankte de makers van software die het mogelijk maken om betaalde software gratis te gebruiken.


VS beschuldigen Rusland van schending laatste ontwapeningsverdrag
1 Februari, 00:02 HLN.BE
De Verenigde Staten beschuldigen Rusland ervan het laatste nog functionerende wederzijdse ontwapeningsverdrag te hebben geschonden. Rusland zou inspecties van wapentuig op grond van de jongste versie van het Verdrag voor de Vermindering van Strategische Wapens (START) niet hebben toegestaan.


?We moeten niet meer bang zijn voor Rusland?
24 Januari, 00:12 AutoBlog

We moeten niet meer bang zijn voor Rusland, aldus A) de Kaak B) Sjaak Nieuwstad C) French Toast D) Arie van Beenen of E) Vitaly Petrov? Rusland is nog steeds […]

Dit artikel “We moeten niet meer bang zijn voor Rusland” verscheen eerst op Autoblog.nl.
Rusland stuurt vervangend vaartuig naar ISS na lek
15 Januari, 00:07 NU.NL - Tech
Rusland stuurt volgende maand een vervangend ruimteschip naar het internationale ruimtestation ISS. Dat heeft de Russische ruimtevaartorganisatie Roscosmos woensdag aangekondigd. Het vaartuig moet twee Russen en een Amerikaan terug naar de aarde brengen.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn