NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Rusland

2News.be / Trefwoorden / Rusland

Navalny - EU-diplomaat Borrell blijft pleiten voor dialoog met Rusland
6 Februari, 21:58 Skynet
De hoge vertegenwoordiger van het Europees buitenlands en veiligheidsbeleid Josep Borrell heeft zijn bezoek aan Rusland eerder deze week zaterdag nog eens toegelicht. Hij blijft pleiten voor dialoog met Moskou en stelt dat Europese diplomaten in contact zijn geweest met de gevangen Russische oppositieleider Aleksej Navalny.


Huiszoekingen en arrestaties bij Navalny-aanhangers in Rusland
6 Februari, 16:47 Skynet Buitenland
In de Russische steden Sint-Petersburg en Vladivostok heeft de politie meerdere supporters van de opgesloten oppositieleider Aleksej Navalny opgepakt. Verschillende huizen zijn doorzocht.


Meerdere huiszoekingen en arrestaties bij Navalny-aanhangers in Rusland
6 Februari, 16:19 HLN.BE
In de Russische steden Sint-Petersburg en Vladivostok heeft de politie zaterdag meerdere supporters van de opgesloten oppositieleider en Russische regimecriticus Aleksej Navalny opgepakt. Verschillende huizen van Navalny-aanhangers zijn ook doorzocht.


Huiszoekingen en arrestaties bij Navalny-aanhangers in Rusland
6 Februari, 16:47 Skynet
In de Russische steden Sint-Petersburg en Vladivostok heeft de politie meerdere supporters van de opgesloten oppositieleider Aleksej Navalny opgepakt. Verschillende huizen zijn doorzocht.


De oppositie in Rusland maakt een gebroken indruk
5 Februari, 22:32 Volkskrant
Met de zwaarste repressie sinds het einde van het Sovjetregime heeft president Poetin deze week een nieuw tijdperk van zijn heerschappij over Rusland ingeluid. De 'gemanagede democratie? loopt ten einde. De weg naar de dictatuur is ingeslagen.


Rusland zet drie Europese diplomaten het land uit
5 Februari, 17:31 De Tijd
18:14 De Russische regering is van plan drie Europese diplomaten het land uit te zetten. Ze zouden hebben deelgenomen aan de protesten tegen de opsluiting van de opposant Aleksej Navalny.


Rusland wijst diplomaten uit vanwege meelopen in pro-Navalnyprotest
5 Februari, 15:33 NOS nieuws

Rusland heeft drie diplomaten uitgewezen die mee zouden hebben gelopen met demonstraties tegen de arrestatie van de Russische oppositieleider Aleksej Navalny. De drie zijn tot ongewenst persoon verklaard, wat betekent dat ze het land zo snel mogelijk moeten verlaten.

Het gaat volgens het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken om een Zweedse diplomaat van het consulaat in Sint-Petersburg, een Pool van het Poolse consulaat daar en een medewerker van de Duitse ambassade in Moskou.

Volgens de Russen hebben de drie deelgenomen aan demonstraties op 23 januari, terwijl voor die betogingen geen toestemming was gegeven. Dergelijke acties zijn onverenigbaar met de diplomatieke status, vindt Moskou.

Rusland heeft de ambassadeurs van de drie EU-landen ter verantwoording geroepen. Moskou verweet de Europese Unie al eerder dat die zich met binnenlandse aangelegenheden bemoeide.
Relaties op dieptepunt, maar EU en Rusland willen ook samenwerken
5 Februari, 11:47 Skynet Buitenland
Na de hechtenis van oppositieleider Aleksej Navalny zijn de relaties op een "dieptepunt" beland, maar ondanks de "fundamentele meningsverschillen" van de voorbije jaren kunnen de Europese Unie en Rusland elkaar niet de rug toekeren en moet naar samenwerking worden gestreefd. Die boodschap heeft de hoge vertegenwoordiger van het Europees buitenlands beleid Josep Borrell vrijdag gebracht in Moskou.


Kaag pleit in Europa voor uitbreiding sancties tegen Myanmar
2 Februari, 12:43 NOS nieuws

Minister Kaag pleit voor nieuwe sancties tegen Myanmar. Gisteren pleegden militairen daar een staatsgreep. Veel mensen zijn gevangen genomen, onder wie regeringsleider Aung San Suu Kyi.

Kaag vindt de situatie "ontzettend zorgelijk". Ze wil dat de Europese Unie meer mensen aan de al bestaande sanctielijst toevoegt, en dat ook bedrijven worden aangepakt die direct met de militairen verbonden zijn. "Dat is hun machtsbasis en hun financieringsbasis."

Volgens Kaag moeten deze stappen in Europees verband worden gezet. "Dat is de enige manier waarop we een politiek-economische klap kunnen toedelen."

De demissionair minister voor Ontwikkelingssamenwerking heeft ook bekeken of ze Nederlandse samenwerkingsprogramma's met Myanmar kan opschorten. "Maar dan raken we de bevolking en dat is het laatste wat we willen, want we moeten de militairen bereiken."
Twaalf doden bij verkeersongeval met mini-bus en vrachtwagen in Rusland
30 Januari, 12:30 HLN.BE
In de Russische stad Syzran lieten twaalf mensen het leven in een verkeersongeval tussen een vrachtwagen en een mini-bus. Elf passagiers raakten zwaargewond.


Rusland veroordeelt broer Navalny tot twee maanden huisarrest
29 Januari, 20:02 Skynet
De broer van de Russische opposant Alexej Navalny is veroordeeld tot twee maanden huisarrest. De uitspraak van de rechtbank in Moskou kwam er net voor de grootschalige betogingen die de tegenstanders van president Vladimir Poetin zondag plannen.


Rusland biedt eigen coronavaccin om tekorten in EU op te vangen
29 Januari, 13:44 Skynet
Wegens de bevoorradingsproblemen met coronavaccins in de Europese Unie, heeft Moskou aangeboden om het Russische vaccin Spoetnik V in te zetten.


Jachtpartijen en prostituees: vernietigend rapport over ex-voorzitter Biatlonfederatie, die omgekocht werd door Rusland
28 Januari, 15:15 HLN.BE
Een onafhankelijk onderzoeksrapport is vernietigend voor Anders Besseberg (74). De Noor, een ex-biatleet, was tussen 1992 en 2018 voorzitter van Internationale Biatlonfederatie (IBU) en in de periode van zijn aftreden was er al veel te doen over vermeende omkoping door Rusland. Het nieuwe onderzoek bevestigt dat nu ook.


VS en Rusland verlengen kernwapenverdrag
27 Januari, 19:00 De Tijd
19:21 De Verenigde Staten en Rusland blazen het New Start-verdrag nieuw leven in. De reanimatie van het kernwapenakkoord moet een wapenwedloop tussen de grootmachten voorkomen.


Europese Unie houdt nieuwe sancties tegen Rusland achter de hand
25 Januari, 17:08 Skynet
De Europese Unie treft voorlopig geen nieuwe sancties tegen Rusland naar aanleiding van de arrestatie van oppositieleider Aleksej Navalny. De ministers van Buitenlandse Zaken zijn vandaag overeengekomen om hoge vertegenwoordiger Josep Borrell naar Moskou te sturen voor overleg. Maar sancties worden wel degelijk achter de hand gehouden.


Rusland: YouTube, Instagram en TikTok halen oproep pro-Navalny-protest weg
23 Januari, 11:02 NU.NL - Tech
YouTube, Instagram en TikTok geven volgens de Russische media-autoriteit Roskomnadzor gedeeltelijk gehoor aan het verzoek om oproepen voor protesten als steun voor oppositieleider Alexei Navalny weg te halen.


Honderden aanhangers Navalny in Rusland opgepakt
24 Januari, 16:38 Volkskrant
In de Russische hoofdstad Moskou zijn bij demonstraties tegen het bewind van president Vladimir Poetin en voor de vrijlating van oppositieleider Aleksej Navalny zaterdag honderden mensen opgepakt. Onder hen ook Joelia Navalny, de echtgenote van Navalny.


Charles Michel waarschuwt Poetin over "strategisch debat" over relaties EU-Rusland
22 Januari, 12:44 Skynet
Europees Raadsvoorzitter Charles Michel heeft vanochtend een telefonisch gesprek gehad met de Russische president Vladimir Poetin. Michel kaartte daarbij de delicate kwestie van Kremlincriticus Aleksej Navalny aan en herhaalde de oproep van de EU voor zijn onmiddellijke vrijlating.


Roep om bijkomende Europese sancties tegen Rusland na arrestatie Navalny
21 Januari, 18:00 Skynet Belgie
Het Europees Parlement dringt er bij de lidstaten op aan om bijkomende sancties op te leggen tegen Rusland na de arrestatie van oppositieleider Aleksej Navalny. In een vandaag goedgekeurde resolutie vragen de parlementsleden onder meer sancties tegen de oligarchen die banden hebben met het Kremlin.


Rusland tegen sociale media: Stop oproepen voor pro-Navalny-protesten
21 Januari, 16:38 NU.NL - Tech
Rusland heeft TikTok en het lokaal populaire VKontakte gevraagd om de verspreiding van berichten om zaterdag deel te nemen aan protesten als steun voor oppositieleider Alexei Navalny tegen te gaan.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn