NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Rotterdam

2News.be / Trefwoorden / Rotterdam

SP schorst bestuur Rotterdam: deelname aan raadsverkiezingen is nu onzeker
21 November, 00:07 Volkskrant
Het landelijke bestuur van de SP heeft het bestuur van de lokale afdeling in Rotterdam geschorst. De aanleiding is de onlangs gepresenteerde kandidatenlijst, waarop drie leden staan die eerder geroyeerd waren vanwege een ?dubbel? lidmaatschap van de voormalige jongerenafdeling Rood of het Marxistisch Forum.


Politie: twee gewonden door kogels, 51 arrestaties na rellen Rotterdam
21 November, 00:06 NOS nieuws

Bij de rellen afgelopen avond en nacht in het centrum van Rotterdam zijn twee mensen gewond geraakt door een kogel. Zij liggen in het ziekenhuis, heeft de politie bekendgemaakt.

De rijksrecherche onderzoekt of het gaat om politiekogels. De politie zegt dat het bij de twee gewonden gaat om relschoppers. Gisteren zei de politie al dat agenten waarschuwingsschoten hebben gelost en dat er "op meerdere momenten" gericht is geschoten. De politie zegt verder dat berichten over een dode niet juist zijn: "Dit is NIET het geval", twittert de politie.

NH Nieuws schrijft dat Marco Buis gisteren gewond is geraakt en dat bekenden van Buis zeggen dat hij door een gericht schot van de politie gewond is geraakt. Buis komt uit IJmuiden en maakt beelden voor het online-protestkanaal Onrechttv. Hij loopt vaak mee met demonstraties tegen het coronabeleid. "Ik was gisteren bijna dood", zegt Buis zelf op een filmpje dat vandaag circuleert op sociale media. Volgens hem werd hij vlak bij zijn aorta geraakt. De Rotterdamse politie kan het verhaal van Buis "uit privacyoverwegingen" bevestigen noch ontkennen.

Bij de ongeregeldheden gisteravond raakten ook agenten gewond. Een van hen moest naar het ziekenhuis met een verwonding aan een been, een andere agent is behandeld door ambulancepersoneel.

Minderjarigen

"Talloze politiemedewerkers liepen bij de belaging met stenen en vuurwerk lichte verwondingen en gehoorschade op", laat de politie weten. Eerder meldde de politie dat ook een journalist gewond was geraakt nadat hij door relschoppers was belaagd.

Tot nu toe zijn 51 mensen aangehouden. Ongeveer de helft van hen was nog net minderjarig, zegt de politie. De relschoppers kwamen uit verschillende delen van het land.

Gisteravond werd de politie bekogeld met stenen en vuurwerk, ook werden scooters en auto's in brand gestoken:

In Rotterdam liep het gisteravond uit de hand bij een onaangekondigd protest tegen het coronabeleid. Enkele honderden relschoppers staken onder meer zwaar vuurwerk af en gooiden met voorwerpen richting agenten. Ook werden meerdere politiewagens in brand gestoken.

Politiewetenschapper Jaap Timmer zei vanochtend in het NOS Radio 1 Journaal dat de politie zeer zelden gericht het vuur opent bij rellen. "Ongeveer eens in de tien of vijftien jaar", zei hij. De laatste keer dat de politie op mensen heeft geschoten bij rellen was volgens hem bij Hoek van Holland in 2009. Bij die zogenoemde strandrellen viel een dode door politiekogels.
Politiechef Rotterdam: 'Voordat agent gericht schiet, moet er echt wat gebeuren'
21 November, 00:04 NOS nieuws

Relschoppers die gisteravond in Rotterdam met onder meer vuurwerk en stenen de confrontatie zochten met de politie, hadden alleen dat als doel. Dat zegt de Rotterdamse politiechef Fred Westerbeke in een reactie tegen de NOS: "Ik wil dit niet zien als demonstranten. Dit zijn wat mij betreft criminelen die pogingen hebben gedaan mijn politiemensen te verwonden of zelfs dood te maken."

Volgens Westerbeke zijn er momenten geweest dat agenten echt in het nauw zijn gedreven door relschoppers. Dat is ook de reden dat er door de politie waarschuwingsschoten zijn gelost en er zelfs gericht is geschoten, aldus de politiechef: "Voordat een politieman zijn wapen trekt en schiet, en zelfs gericht schiet, moet er echt wat gebeuren. Dan moet er een situatie zijn ontstaan waarin ze dachten: ik kan me hier alleen nog uit redden door dat laatste middel te gebruiken."

Hieronder drie video's van de rellen, Een waar duidelijk te zien is hoe de politie werd belaagd. En twee video's die op social media worden gedeeld van momenten waarop geschoten zou zijn:

De rijksrecherche doet nu onderzoek naar het gebruik door de politie van de dienstwapens. Op sociale media circuleren geruchten dat er mensen zijn overleden door politiekogels. Westerbeke ontkent dat met klem: "Dat klopt echt niet. Er zijn wel mensen door politiekogels geraakt en dat geeft natuurlijk altijd naar letsel."

Westerbeke spreekt van een "explosie van geweld met heel zwaar, grof, vuurwerk". De politie was niet voldoende voorbereid, zegt hij. Er was gerekend op een demonstratie van 50 tot 100 man, van een groep die vaker had gedemonstreerd tegen het coronabeleid: "Die demonstratie is ordinair gekaapt door relschoppers."

Aanwezigen werden onder meer via Telegram-groepen aangemoedigd om deel te nemen. Bij deze gebeurtenissen had de politie daar geen zicht op, zegt Westerbeke: "We kunnen dat heel vaak wel zien, maar ook niet altijd. Op internet zijn veel plekken waar je niet gemakkelijk bij kan."

Ook demissionair minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid reageerde vandaag op de rellen:

Korpschef Henk van Essen van de Nationale Politie ziet dat de politie de laatste tijd vaker geconfronteerd wordt met geweld: "Er is vaker sprake van intimidatie en de drempel om geweld te gebruiken is verlaagd. Daar heeft niet alleen de politie last van, ook politici, wetenschappers en journalisten krijgen ermee te maken."

Hij roept de maatschappij ook op zich daar sterk tegen uit te spreken: 'We moeten hier een grens trekken. Het is een kleine groep, maar de zwijgende meerderheid moet zeggen dat we dit als samenleving niet pikken."

Om rellen zoals gisteren te voorkomen is er vandaag meer politie op straat op verschillende plekken, zegt Van Essen: "We hebben opgeschaald om signalen op te kunnen vangen, mensen aan te spreken en zo vroeg mogelijk in te grijpen."
Drie mensen liepen schotwonden op bij rellen Rotterdam
21 November, 00:04 NOS nieuws

Bij de rellen van gisteravond in Rotterdam zijn niet twee maar drie mensen gewond geraakt door een kogel. Dat meldt de politie vanavond. Zij liggen alle drie in het ziekenhuis. Of sprake is van levensbedreigende verwondingen kon een woordvoerder niet zeggen.

Eerder werd vier gewonden gemeld door kogels, maar dat bleek een misverstand.

Rond de rellen zijn volgens de politie 51 relschoppers opgepakt. Een deel van deze groep is inmiddels op vrije voeten.

Op de vraag of de drie allen zijn geraakt door politiekogels antwoordde de woordvoerder dat er "geen signalen zijn dat er vanuit de menigte is geschoten". Ze kon ook niet bevestigen dat de gewonden vielen door politiekogels. De rijksrecherche doet onderzoek naar de zaak.

Een agent belandde in het ziekenhuis met een gebroken bovenbeen. Tientallen politiemedewerkers liepen lichte verwondingen en gehoorschade op door vuurwerk en stenen die naar hen werden gegooid.

De rellen braken gisteravond uit na een coronademonstratie in het centrum van Rotterdam. De relschoppers kwamen volgens de politie uit verschillende delen van het land.
Gemeente Rotterdam stelt zelfwoonplicht in voor zestien wijken
18 November, 00:06 NU.NL - Economie
De gemeente Rotterdam stelt per 1 januari in zestien wijken een zogeheten opkoopbescherming in voor huizen met een WOZ-waarde tot 355.000 euro. Dit betekent dat iemand die in zo'n wijk een dergelijk huis koopt, daar zelf in moet gaan wonen of de woning alleen onder strikte voorwaarden mag verhuren.


Politie Rotterdam stuit op 3d-printers voor printen van vuurwapenonderdelen
15 November, 00:01 Tweakers
De politie van Rotterdam heeft in een werkplaats negen 3d-printers aangetroffen die onderdelen van vuurwapens aan het printen waren en al tientallen onderdelen hadden geprint. Het is de eerste keer dat de politie een installatie aantreft van die omvang.


Duitse vrouw die na overstromingen werd vermist, aangespoeld in Rotterdam
16 Oktober, 00:04 NOS nieuws

Het lichaam van een Duitse vrouw die sinds de overstromingen van deze zomer werd vermist, is enkele weken geleden in Rotterdam aangespoeld. Dat bevestigt de Rotterdamse politie na berichten in Duitse media.

Het stoffelijk overschot van de vrouw van ruim 60 jaar uit Bad Neuenahr is vermoedelijk via de rivier de Ahr in de Rijn beland, die het zo'n 300 kilometer heeft meegevoerd. Pas eind september ontdekten onderzoekers na dna-onderzoek van wie de resten waren, schrijft Rijnmond.

Bij de overstromingen kwamen in Rijnland-Palts, waarin ook Bad Neuenahr ligt, 134 mensen om. Twee slachtoffers worden nog vermist.
Makers De Nieuwe Wildernis maken vervolg over natuur rond haven Rotterdam
13 Oktober, 00:07 NU.NL - Film
Regisseur Mark Verkerk, die in 2013 de bioscoophit De Nieuwe Wildernis maakte, komt volgend jaar met een vervolg. De Nieuwe Wildernis 2.0 - Natuur in de havens is gedraaid in de havens van Rotterdam en Moerdijk en wordt een ode aan de flora en fauna in havens en op industrieterreinen, meldt distributeur Paradiso Filmed Entertainment donderdag.


BMW mag Rotterdam als proeftuin blijven gebruiken
12 Oktober, 00:04 AutoBlog

De afgelopen jaren was Rotterdam al een testspeeltuin voor BMW, dat blijft ook de komende jaren zo. BMW en de gemeente Rotterdam hebben een nieuwe overeenkomst getekend. Misschien wist je dit niet, maar de Duitse autofabrikant gebruikt Rotterdam sinds 2018 als proeftuin voor ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit. Daar deden wij als Autoblog ook […]

The post BMW mag Rotterdam als proeftuin blijven gebruiken appeared first on Autoblog.nl.
ABN AMRO-toernooi in Rotterdam strikt US Open-winnaar Medvedev
15 September, 00:07 NU.NL - Sport
Daniil Medvedev maakt begin volgend jaar zijn opwachting op het ABN AMRO World Tennis Tournament, zo heeft de organisatie dinsdag bekendgemaakt De Russische winnaar van de US Open doet voor de vijfde keer mee in Rotterdam.


Haven Rotterdam zet met waterstoffabriek stap naar CO2-doel
8 September, 00:03 NU.NL - Economie
Havenbedrijf Rotterdam en de Duitse energieleverancier Uniper gaan een fabriek voor de productie van groene waterstof op de Maasvlakte bouwen, maakten ze maandag bekend. Dat moet bijdragen aan het terugdringen van de uitstoot in de haven, die in 2050 klimaatneutraal wil zijn.


Opnieuw woning beschoten in Rotterdam
14 Augustus, 00:02 NOS nieuws

In Rotterdam is gisteravond een woning beschoten. De politie zegt dat er rond 22.30 uur meldingen binnenkwamen dat er schoten waren gehoord op de Feijenoordhaven in de wijk Feijenoord.

Niemand raakte gewond. Wel was een ruit van een woning gesneuveld, laat de politie weten.

Wie er heeft geschoten is niet bekend. Ook het motief is onduidelijk.

Reeks schietincidenten

De beschieting in Feijenoord is het zoveelste schietincident van de afgelopen weken in Rotterdam. Begin deze maand werd in meerdere straten geschoten. Onder meer een auto werd geraakt.

Buurtbewoners zijn bezorgd over het aantal schietincidenten in de stad. Maar volgens de politie is er geen verband tussen de incidenten en wordt er niet meer geschoten dan in andere jaren. Wel snapt de politie dat mensen het gevoel hebben dat er iets aan de hand is omdat de schietpartijen qua tijd en locatie zo dicht bij elkaar hebben plaatsgevonden.
Containerschip Ever Given komt eindelijk aan in Rotterdam
29 Juli, 00:00 HLN.BE
Het containerschip Ever Given dat in maart het Suezkanaal blokkeerde, komt donderdag in de vroege ochtend aan in de Rotterdamse haven. Het schip blijft naar verwachting tot begin augustus in Rotterdam om containers te lossen en te laden. Daarna vertrekt het naar het Engelse Felixstowe.


Amsterdams internetknooppunt breidt uit naar Rotterdam
14 Juli, 00:11 NU.NL - Tech
Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX), het grootste knooppunt van internetverkeer in Nederland, breidt uit naar Zuid-Holland. Er wordt nieuwe apparatuur geplaatst in twee bestaande datacenters in Rotterdam en Naaldwijk.


Opzet vermoed bij fatale aanrijding motoragent Rotterdam
10 Juli, 00:04 NOS nieuws

Het Openbaar Ministerie vermoedt dat de vrachtwagenchauffeur uit Melissant die eergisteren een motoragent aanreed in Rotterdam, dat met opzet heeft gedaan. Hij wordt verdacht van doodslag en het verlaten van de plaats van het ongeval. De 45-jarige man blijft twee weken langer vastzitten.

De agent werd aangereden op de kruising van de Eemlandweg en de Waalhavenweg. De vrachtwagen reed daarna door. Uit het onderzoek tot nu toe komen volgens het OM "sterke aanwijzingen" naar voren dat er sprake was van opzet.

Eerder betrokken bij ongelukken

Eerder bleek al dat de man eerder betrokken was bij twee ongelukken, in 2015 en in 2020. In 2015 reed de chauffeur een motoragent aan, die daarbij zijn rechterarm verloor.

In de zomer van vorig jaar was de verdachte betrokken bij een ongeluk in Rockanje. Een 79-jarige fietsster die onverwacht overstak kwam daarbij om het leven. Na een reconstructie kwam vast te staan dat de chauffeur de aanrijding niet had kunnen voorkomen. Wel bleek dat de vrachtwagen te zwaar beladen was.

Politie lastiggevallen

Volgens politievakbond ACP had de verdachte het vaker gemunt op politiemensen. "Meer politiemensen zijn door deze man lastiggevallen, ook buiten diensttijd om", zei een woordvoerder deze week. "We hebben stellig de indruk dat hier meer aan de hand is, het speelt al veel langer. Dit soort zaken kunnen gewoon echt niet."

Het onderzoek tegen de vrachtwagenchauffeur loopt nog. De politie roept getuigen op om zich te melden.
Davina Michelle geeft in 2022 eerste grote soloshow in Rotterdam Ahoy
7 Juli, 00:05 NU.NL - Muziek
Davina Michelle staat op 21 mei 2022 voor het eerst alleen in Rotterdam Ahoy. De zangeres zal daar haar eerste grote soloshow geven, nadat haar twee concerten in AFAS Live in 2020 niet door konden gaan vanwege de coronapandemie.


Balkon ingestort in Rotterdam, stel klem tussen raam en verhuislift
26 Juni, 00:05 NOS nieuws

Een man en vrouw zijn vast komen te zitten tussen een verhuislift en een raam, nadat het balkon van een woning in Rotterdam was ingestort. De brandweer heeft ze bevrijd.

Ze zaten klem op de eerste verdieping. De vrouw werd na een kwartier bevrijd. "Na een half uur kregen we ook het tweede slachtoffer los", zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio tegen Rijnmond. Ze zijn beiden naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend hoe zwaar hun verwondingen zijn.

Te zwaar belast?

Op het moment dat het misging, stond er een meubelstuk op de verhuislift. Onderzoek moet uitwijzen of dat het balkon te veel heeft belast.

De eigenaar van het restaurant onder de woning zag het gebeuren. "Het was wel even schrikken. Mijn collega kwam naar binnen, want we waren nog niet open, en plots viel het complete balkon naar beneden. Het miste hem maar net."
Vijfde seizoen Flikken Rotterdam vanaf 27 augustus te zien
24 Juni, 11:41 NU.NL - Film
Het vijfde seizoen van de misdaadserie Flikken Rotterdam begint op 27 augustus. Dat heeft AVROTROS donderdag bekendgemaakt.


Indiase film Pebbles wint Tiger Award op filmfestival Rotterdam
7 Februari, 17:42 NU.NL - Film
De Indiase film Pebbles heeft de Tiger Award gewonnen op het International Film Festival Rotterdam (IFFR). De publieksprijs was voor Quo vadis, Aida? van de Bosnische filmmaker Jasmila Zbanic.


SHOWBITS. Elke uit ?Temptation Island? doet mysterieus over nieuwe liefde en is Cath Luyten op vakantie in Rotterdam?
6 Februari, 17:27 HLN.BE
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV?s en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn