NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Rotterdam

2News.be / Trefwoorden / Rotterdam

In beeld | Zo ging het eraan toe bij het protest van Ronnie Flex tegen platenlabel Top Notch
Ronnie Flex vergaarde grote bekendheid met het nummer Drank & Drugs. Daarna volgden vijf albums en verschillende hits. Maar de rapper hield naar eigen zeggen weinig over aan zijn successen. Daarom protesteerde hij dinsdagavond in Rotterdam tegen zijn voormalige muzieklabel Top Notch.


Bryan Adams geeft begin oktober concert in Rotterdam Ahoy
20 Februari, 00:04 NU.NL - Muziek
Bryan Adams geeft op vrijdag 4 oktober een concert in Rotterdam Ahoy. De Canadese zanger treedt op in het kader van zijn So Happy It Hurts-tour, meldt concertorganisator Greenhouse Talent maandag.


Verdachte explosie Rotterdam blijft langer vastzitten
16 Februari, 00:04 NOS nieuws

De man die werd opgepakt na de dodelijke explosie in Rotterdam blijft voorlopig vastzitten. De rechter-commissaris heeft zijn voorarrest opnieuw verlengd. Dit keer met drie maanden, meldt het OM. De verdachte zit nog steeds in beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

De man, Jalal O., is huurder van een ruimte in het ontplofte pand en zit vast op verdenking van de productie van drugs. Hij werd begin deze maand aangehouden, nadat de politie op de plek van de explosie verschillende spullen had gevonden die gebruikt kunnen worden bij de productie van drugs.

Bij de explosie werd een wooncomplex in de Rotterdamse buurt Zuidwijk grotendeels verwoest. Drie mensen kwamen om het leven.

De 34-jarige O. uit Rotterdam verklaarde onder meer tegenover Rijnmond dat hij de ruimte gebruikte om te klussen en dat hij geen idee had wat de explosie had veroorzaakt. De verdachte was naar eigen zeggen zo'n veertig minuten voor de explosie weggegaan bij de loods en bleef dus ongedeerd.




Eurofiber bouwt quantum-versleuteld netwerk voor haven van Rotterdam
9 Februari, 00:09 Techzine
Eurofiber gaat bijdragen aan quantum-versleutelde communicatie bij de haven van Rotterdam. Samen met Portbase, Q*Bird, Cisco en Innovation Quarter zal het Quantum Key Distribution inzetbaar maken voor allerlei organisaties die bij Port of Rotterdam betrokken zijn. Het bedrijf legt uit dat cybercrime en de opkomst van quantumcomputers nieuwe encryptiemethodes vereisen. Quantum Key Distribution geldt als […]


Titelhouder Medvedev meldt zich af voor ABN AMRO Open in Rotterdam
6 Februari, 00:04 NU.NL - Sport
Daniil Medvedev heeft zich maandag afgemeld voor het ABN AMRO Open, dat maandag begint. De 27-jarige titelverdediger is na zijn optreden op de Australian Open nog niet fit genoeg om in actie te komen in Rotterdam Ahoy.


Minder treinen op hsl-traject tussen Amsterdam en Rotterdam door scheurvorming
26 Januari, 00:04 NOS nieuws

Op het hsl-traject tussen Amsterdam en Rotterdam rijden per direct minder treinen. Dat komt doordat er op meerdere punten op het traject beginnende scheurvorming is geconstateerd in onder meer bruggen en viaducten. Daarom is er een snelheidsbeperking ingesteld.

Volgens ProRail is het op dit moment niet veilig genoeg om met een snelheid van 160 kilometer per uur over de viaducten en bruggen van de hsl te rijden. Daarom wordt de snelheid teruggebracht naar 120 kilometer per uur.

Een woordvoerder van NS laat weten dat als gevolg daarvan een deel van de dienstregeling wegvalt. Eerst reed er vijf keer per uur een hogesnelheidstrein op het traject, daar blijven er nu nog drie van over. Internationale treinen rijden wel, maar doen er langer over.

Volgens ProRail zijn negen constructies zoals viaducten en bruggen niet sterk genoeg gebleken om met hoge snelheid overheen te rijden. Hoe groot de schade is en hoelang het herstel gaat duren, is volgens de woordvoerder van ProRail nog niet bekend.

Van 300 naar 80

Vorige zomer bleek bij het viaduct Zuidweg bij Rijpwetering al dat er fouten zaten in de constructie. Hogesnelheidstreinen kunnen er daarom niet met de maximale snelheid van 300 kilometer per uur rijden. Ze mogen nu niet harder dan 80 kilometer per uur over dat viaduct.

Toen werd al bepaald dat de maximumsnelheid op de andere viaducten op het hsl-traject terug zou worden gebracht naar 160 kilometer per uur, dat gaat nu dus naar 120 kilometer per uur.

Wouter Koolmees, directeur van de NS, vindt dat de problemen met de hogesnelheidslijn veel te lang duren: "Daar zijn duizenden reizigers de dupe van, dat is echt heel vervelend. Onze machinisten mogen al sinds geruime tijd op een gedeelte van de hogesnelheidslijn 80 kilometer per uur rijden, terwijl die aangelegd is voor treinen met een snelheid van 300 kilometer per uur. Daar is deze lijn niet voor bedoeld."




Man (82) neergestoken op fietspad Rotterdam, verdachte aangehouden
19 Januari, 00:04 NOS nieuws

In Rotterdam is een 82-jarige man uit Maassluis zwaargewond geraakt na een steekincident. De politie heeft een 46-jarige man uit Polen aangehouden.

Het slachtoffer werd even na 10.00 uur neergestoken op een fietspad in het stadsdeel Overschie. Toen agenten hem vonden, lag hij met zware verwondingen op de weg. Het slachtoffer werd gereanimeerd en naar het ziekenhuis overgebracht. Volgens de politie is de situatie van de man "onverminderd zorgelijk".

Direct na de steekpartij is in de buurt een verdachte aangehouden, meldt regionale omroep Rijnmond. Over de aanleiding van de steekpartij is nog niets bekend. De politie doet daar onderzoek naar. Op de plek van het steekincident is een mes in beslag genomen en zijn andere sporen veiliggesteld.




Nieuwe film van New Kids-team te zien op Filmfestival Rotterdam
15 December 2023, 00:06 NU.NL - Film
KRAZY HOUSE, de nieuwe film van het regisseursduo Steffen Haars en Flip van der Kuil, is geselecteerd voor het International Film Festival Rotterdam. De zwarte komedie maakt daar haar Nederlandse debuut.


Transavia krijgt dwangsom vanwege nachtelijke landingen op Rotterdam Airport
15 December 2023, 00:03 NU.NL - Economie
Transavia heeft een last onder dwangsom gekregen van de Inspectie Leefomgeving en Transport. De luchtvaartmaatschappij is volgens de inspectie dit jaar meerdere keren zonder geldige reden na middernacht geland op Rotterdam The Hague Airport.


Kiptum wil wereldrecord bij marathon Rotterdam: 'Train wekelijks 300 kilometer'
9 November 2023, 00:03 NU.NL - Sport
Kelvin Kiptum is sinds een maand wereldrecordhouder op de marathon. De 23-jarige Keniaan gaat zijn toptijd in april aanvallen in Rotterdam, vertelde hij woensdag bij een bliksembezoek aan Nederland. "Onder de twee uur lopen? Daar denk ik nu niet aan."


Kelvin Kiptum droomt van nieuw wereldrecord in Rotterdam: "Maar onder 2u is misschien nog niet voor nu"
9 November 2023, 00:01 Skynet Belgie
Kelvin Kiptum deed woensdag op een persconferentie in Rotterdam zijn plannen uit de doeken voor zijn deelname aan de Marathon Rotterdam op 14 april 2024. "Hopelijk kan ik mijn wereldrecord verbeteren, maar onder de twee uur lopen is misschien nog niet voor nu", zei de Keniaan.


Belgen in het buitenland - Sparta Rotterdam en Fortuna Sittard stoten door, Heracles strandt
2 November 2023, 00:00 Skynet Sport
Sparta Rotterdam en Fortuna Sittard hebben zich woensdagavond geplaatst voor de zestiende finales van de KNVB Beker.


Gemeenten Rotterdam en Utrecht testen digitale meldplicht voetbalsupporters
15 Oktober 2023, 00:00 Tweakers
De gemeenten van Rotterdam, Utrecht en Leeuwarden hebben een test rondom een digitaal meldplichtsysteem voor overlastgevende voetbalsupporters aangekondigd. Personen met een gebiedsverbod kunnen hierdoor met een vingerafdrukscanner aan hun meldplicht voldoen.


Veel rook door grote brand bij autosloperij in Rotterdam
14 Oktober 2023, 00:02 NOS nieuws

Bij een autosloperij aan de noordkant van Rotterdam heeft een grote brand gewoed. Bij de brand kwam veel rook vrij. Er raakte niemand gewond.

De brand ontstond rond 21.00 uur bij de autosloperij, die naast luchthaven Rotterdam The Hague Airport ligt. De brandweer wilde in eerste instantie een nabijgelegen volkstuinencomplex ontruimen omdat de rook over de volkstuinen trok, maar later draaide de wind.

De brandweer zegt dat er mogelijk roetdeeltjes op het volkstuinencomplex terecht zijn gekomen. Daarin zit geen asbest. Volgens de hulpdiensten zijn de roetdeeltjes met water weg te spoelen.

De oorzaak van de brand is niet bekend.




Schietincidenten Rotterdam - Koning Willem-Alexander en burgemeester Aboutaleb bezoeken wijk schietpartij
3 Oktober 2023, 00:04 Skynet Buitenland
De Nederlandse koning Willem-Alexander heeft maandag de wijk in Rotterdam bezocht waar afgelopen donderdag een 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter bij een schietpartij om het leven zijn gekomen. De koning werd vergezeld door de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb.


26 Augustus 2023, 00:06 Volkskrant
Snoop Dogg staat op 19 september in Rotterdam Ahoy
2 Augustus 2023, 00:09 NU.NL - Muziek
Snoop Dogg geeft op 19 september dit jaar een concert in Rotterdam Ahoy. Het optreden is onderdeel van de najaarstour van de 51-jarige rapper.


29 Juli 2023, 00:04 Volkskrant
Lommel verkoopt Agustin Anello aan Sparta Rotterdam
3 Juli 2023, 00:04 Skynet Belgie
Eredivisie-club Sparta Rotterdam neemt aanvaller Agustin Anello over van Lommel. Beide clubs maakten de transfer van de 21-jarige Amerikaan zondag bekend. Anello ondertekende in Rotterdam een contract tot medio 2026, met een optie op nog een extra seizoen.


Verdachte schietpartij Rotterdam aangehouden in trein bij Abcoude
24 Mei 2023, 00:02 NOS nieuws

In een stilgezette trein bij station Abcoude heeft de politie een verdachte van een schietpartij opgepakt. De man is rond 22.30 uur door zwaargewapende agenten uit de trein gehaald en afgevoerd. Hij had een wapen bij zich.

De man zou dinsdagavond betrokken zijn geweest bij een schietpartij bij station Rotterdam Centraal. Die was even voor 21.00 uur. Een man van 20 is daarbij gewond geraakt. Voorafgaand aan de schoten zou er een ruzie zijn geweest.

Kort na de schietpartij werd al een verdachte opgepakt in een tunnel bij metrostation Blijdorp in Rotterdam. De tweede verdachte was met de trein ontkomen. Na stops in onder meer Gouda en Woerden is de trein in Abcoude aan de kant gezet en heeft de politie hem opgepakt.

Vanwege de politieactie lag het treinverkeer bij Abcoude enige tijd stil. Aan het begin van de nacht waren alle beperkingen voorbij.







Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn