NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Rente


Energiewaakhond gunt Fluxys hogere winstmarge door gestegen rente
1 Maart, 00:00 De Tijd
22:28 De gasnetbeheerder Fluxys Belgium krijgt van de energiewaakhond CREG een hogere winstmarge als compensatie voor de gestegen rente. Opmerkelijk is dat dat niet leidt tot hogere tarieven voor aardgasver...


ECB-rente hoeft van DNB-president Klaas Knot niet snel omlaag
22 December 2023, 00:03 NU.NL - Economie
De ECB hoeft haar rentetarieven niet snel te verlagen nu de inflatie daalt, vindt DNB-president Klaas Knot. Hij denkt namelijk dat de inflatie komend jaar weer kan oplopen omdat lonen van Europeanen komend jaar zullen stijgen.


Turkse bank verhoogt rente weer, maar belooft daar snel mee op te houden
22 December 2023, 00:03 NU.NL - Economie
De Turkse centrale bank gaat weer een stap verder in het verhogen van de rente. Het rentetarief stijgt deze maand van 40 procent naar 42,5 procent. Volgens de bank komt er zo snel mogelijk een einde aan haar eigen "agressieve" beleid.


Rente in de VS blijft onveranderd doordat inflatiepiek voorbij lijkt
15 December 2023, 00:02 NU.NL - Economie
De Amerikaanse centrale bank heeft voor de vierde keer dit jaar de rente gelijk gehouden. De rente is in de afgelopen tijd vaak verhoogd in de strijd tegen inflatie, maar de ergste prijsstijgingen lijken nu achter de rug.


ECB houdt rente ongewijzigd omdat prijzen steeds minder stijgen
15 December 2023, 00:02 NU.NL - Economie
De Europese Centrale Bank (ECB) houdt de rente voor de tweede keer op rij ongewijzigd na een ongekende serie verhogingen in het afgelopen anderhalf jaar. Die waren bedoeld om de inflatie onder controle krijgen. Inmiddels stijgen prijzen inderdaad minder hard.


Huurwoningen steeds minder waard door hogere rente en nieuwe regels
8 December 2023, 00:02 NU.NL - Economie
De waarde van huurwoningen daalt dit jaar en volgend jaar, verwachten vastgoedexperts van ABN AMRO. Volgens de bank hakken de overheidsplannen om huren strenger te begrenzen er flink in en zijn huurwoningen lastiger te financieren.


Turkse rente opnieuw omhoog in strijd tegen inflatie
24 November 2023, 00:03 NU.NL - Economie
De centrale bank in Turkije schroeft de rente in het land opnieuw op om de torenhoge inflatie aan te pakken. De rente werd met 5 procentpunt opgeschroefd tot 40 procent. Het was de zesde verhoging op rij.


Studieschuld neemt iets toe, rente loopt volgend jaar flink op
11 Oktober 2023, 00:03 NU.NL - Economie
De gemiddelde studieschuld is dit jaar met ruim 4 procent toegenomen. Vorig jaar was deze 16.400 euro, nu 17.100 euro. Daarnaast is er volgend jaar een behoorlijke stijging van de rente die over een studieschuld wordt betaald.


Rabobank gooit rente weer omhoog en introduceert nieuwe spaarvorm
13 September 2023, 00:05 NU.NL - Economie
De Rabobank heeft zijn variabele tarieven voor spaarders verhoogd. Spaarders die tot 20.000 euro bij de bank hebben staan, ontvangen daar vanaf maandag 1,7 procent rente over. Dat was eerst 1,5 procent.


Prijzen in Turkije blijven ondanks hogere rente zeer hard oplopen
6 September 2023, 00:03 NU.NL - Economie
De prijzen in Turkije waren vorige maand gemiddeld 59 procent hoger dan een jaar eerder. Dat is een groter verschil dan de 48 procent in juli.


Rusland probeert duikvlucht roebel te stoppen met rente-ingreep
16 Augustus 2023, 00:03 NU.NL - Economie
De roebel daalt al maanden in waarde en de centrale bank in Rusland probeert daar nu met een stevige rente-ingreep een einde aan te maken. Dat lijkt direct na het besluit ook even te werken.


Chinezen verlagen rente om economisch herstel handje te helpen
16 Augustus 2023, 00:03 NU.NL - Economie
De Chinese economie zit in zwaar weer. De economische groei is zeer laag en er is sprake van deflatie, waarbij prijzen dalen mede doordat consumenten minder uitgeven. De Chinese centrale bank probeert met een renteverlaging voor herstel te zorgen.


Beobank verhoogte rente op spaarrekeningen vanaf 1 augustus
19 Juli 2023, 00:04 Skynet Economie
Beobank verhoogt vanaf 1 augustus de rente op haar spaarrekeningen, zo maakte de bank dinsdag bekend.


Turkse centrale bank verhoogt rente tot 15 procent om hoge inflatie te bestrijden
25 Juni 2023, 00:05 NU.NL - Economie
De Turkse centrale bank heeft het belangrijkste rentetarief met 6,5 procentpunt verhoogd naar 15 procent. Het is de eerste stap sinds de herverkiezing van president Recep Tayyip Erdogan om de torenhoge inflatie te bestrijden en de koersval van de Turkse lira te stoppen.


ECB verhoogt rente verder naar hoogste niveau sinds 2001, Fed pauzeert even
18 Juni 2023, 00:05 NU.NL - Economie
De rente van de Europese Centrale Bank gaat voor de achtste keer op rij omhoog en komt daarmee uit op 3,5 procent. Zo hoopt de ECB de inflatie onder de duim te krijgen. De Amerikaanse centrale bankenkoepel heeft uit angst voor een recessie de rentestijgingen juist gepauzeerd.


DNB-president Knot wil dat ECB de rente tot en met juli blijft verhogen
28 Mei 2023, 00:03 NU.NL - Economie
De Europese Centrale Bank (ECB) zal de rentetarieven in de eurozone ook in juni en juli nog moeten verhogen om de hoge inflatie onder controle te krijgen. De inflatie blijkt namelijk hardnekkiger dan verwacht, benadrukt president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) in een interview met vier grote Europese kranten.


Rente spaarboekjes - Kernkabinet vraagt advies aan Nationale Bank
27 Mei 2023, 00:04 Skynet Economie
De federale regering gaat een advies vragen aan de Nationale Bank over de verplichting voor banken om een hoge rente op spaarboekjes aan te bieden. Dat is het kernkabinet donderdagavond overeengekomen.


Amerikaanse centrale bank verhoogt rente naar hoogste niveau in zestien jaar tijd
7 Mei 2023, 00:02 NU.NL - Economie
De Amerikaanse Federal Reserve (Fed) heeft de rente woensdag voor de tiende keer in een jaar tijd opgeschroefd. Daardoor ligt het belangrijkste rentetarief in de Verenigde Staten met 5 tot 5,25 procent op het hoogste niveau in zestien jaar.


ECB verhoogt rente nog met 25 basispunten: "we pauzeren niet", zegt Lagarde
De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de rente donderdag opnieuw verhoogd, voor de zevende keer op rij, maar ditmaal slechts met 25 basispunten. Dat heeft de ECB in Frankfurt bekendgemaakt. Het belangrijkste rentetarief in de eurozone staat nu op 3,75 procent, het hoogste niveau sinds oktober 2008.


Ook ABN AMRO verhoogt rente voor spaarders
23 April 2023, 00:01 NU.NL - Economie
Wie bij ABN AMRO een spaarrekening heeft, krijgt vanaf 1 mei 0,75 procent rente op het saldo. Daarmee volgt de bank concurrenten ING en Rabobank. De spaarrente bij ABN is nu nog 0,5 procent.





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn