NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Rente


SNS en ASN volgen concurrenten en schrappen negatieve rente
1 Augustus, 00:03 NU.NL - Economie
Spaarders bij De Volksbank, het bedrijf achter SNS, ASN en RegioBank, hoeven vanaf oktober geen rente meer over hun spaargeld te betalen. Het gaat om klanten die meer dan 100.000 euro op hun betaal- of spaarrekening hebben staan.


Fed verhoogt rente opnieuw met 0,75 procentpunt
Het stelsel van Amerikaanse centrale banken, de Federal Reserve of Fed, heeft woensdag het belangrijkste rentetarief opnieuw met 0.75 procentpunt verhoogd. Op die manier wil de Fed de stijgende inflatie onder controle krijgen.


Sinds jaren 80 niet meer gebeurd, en nu plots meermaals: centrale bank van de VS verhoogt rente
28 Juli, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Het was sinds de jaren 80 al niet meer gebeurd, maar nu toch al twee keer op bijna een maand tijd. De centrale bank van de Verenigde Staten, de Federal Reserve of kortweg Fed, heeft woensdag het belangrijkste rentetarief opnieuw met 0.75 procentpunt verhoogd. Zo wil de Fed de stijgende inflatie onder controle krijgen. Volgens sommige analyses duidt dit op groeiende bezorgdheid.
Ook Rabobank stopt met negatieve rente voor spaarders
25 Juli, 00:04 NU.NL - Economie
Spaarders die bij Rabobank nu nog rente moeten betalen over hun spaargeld, hoeven dat vanaf 1 augustus niet meer. De bank reageert daarmee op het recente besluit van de Europese Centrale Bank (ECB) om haar rente te verhogen.


Verhoogt de ECB eindelijk de rente? Vandaag weten we het (misschien)
13 Juni, 00:03 NU.NL - Economie
De Europese Centrale Bank (ECB) vergadert woensdag en donderdag in Amsterdam. Hoog op de agenda staat het rentebeleid. Veel analisten, maar zeker ook consumenten, hopen dat de toezichthouder eindelijk met een renteverhoging komt. Komt die er inderdaad? En waarom is dit zo belangrijk?


Grote spaarders gaan bij Rabobank minder rente betalen over spaargeld
13 Juni, 00:02 NU.NL - Economie
Rabobank verhoogt de spaarrente voor grote spaarders met 0,25 procentpunt, meldt de bank vrijdag. De bank verhoogt de spaarrente per augustus van -0,5 naar -0,25 procent voor tegoeden boven de 100.000 euro. Voor kleine spaarders verandert er niets.


Russische centrale bank verlaagt rente voor vierde keer op rij
13 Juni, 00:02 NU.NL - Economie
Terwijl de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag bekendmaakte dat de rente binnenkort voor de eerste keer in elf jaar omhooggaat, besliste de Russische centrale bank vrijdag om de rente verder te verlagen. Eerder ging het rentetarief al omlaag van 14 naar 11 procent en ondertussen staat het op 9,5 procent.


2 Juni, 00:08 Volkskrant
Russische centrale bank verlaagt opnieuw rente om opmars van roebel te stoppen
30 Mei, 00:03 NU.NL - Economie
De Russische centrale bank heeft donderdag het belangrijkste rentetarief voor de derde keer op rij verlaagd. Het rentetarief in Rusland ging omlaag van 14 naar 11 procent. De rentestap volgde na een noodvergadering van de centrale bank die in het teken stond van het afremmen van de sterke opmars van de roebel.


Dit is hoe een hogere rente inflatie moet tegengaan
30 Mei, 00:03 NU.NL - Economie
De Europese Centrale Bank (ECB) verhoogt waarschijnlijk eind juli voor het eerst in elf jaar de rente. Dat doet de bank onder meer om inflatie tegen te gaan. Maar waarom gebeurt dit? En hoe zorgt een hogere rente doorgaans voor minder inflatie?


Turkije verhoogt rente niet ondanks torenhoge inflatie
18 April, 00:03 NU.NL - Economie
Hoewel Turkije kampt met een inflatie van ruim 60 procent, gaat de rente in het land toch niet omhoog. Dat heeft de Turkse centrale bank donderdag bekendgemaakt.


Europese Centrale Bank bekijkt in maart of rente omhoog moet
5 Februari, 00:03 NU.NL - Economie
De Europese Centrale Bank (ECB) grijpt nu nog niet in vanwege de flink opgelopen inflatie, maar het zou zomaar kunnen dat de rente later dit jaar alsnog omhooggaat. Dat blijkt donderdag uit opmerkingen van ECB-president Christine Lagarde.


Ook Van Lanschot Kempen compenseert te veel betaalde rente
29 Januari, 00:04 NU.NL - Economie
Van Lanschot Kempen gaat klanten en voormalige klanten compenseren die een consumptief doorlopend krediet hadden. De bank liet de rente niet altijd meedalen met de marktrente, waardoor een deel van de klanten te veel heeft betaald. Voor de compensatie zet de bank 3 miljoen euro opzij.


Winsten van banken in de knel als rente lang laag blijft
7 Januari, 00:02 NU.NL - Economie
De aanhoudend lage rente zet de winstgevendheid van banken onder druk en dat brengt risico's met zich mee. Volgens De Nederlandsche Bank (DNB) kunnen banken een langdurig lage rente het hoofd bieden door op de kosten te besparen of minder afhankelijk te worden van de rente-inkomsten.


Ook ING-klanten krijgen te veel betaalde rente terug
23 December 2021, 00:04 NU.NL - Economie
Klanten van ING die in het verleden te veel rente betaalden over hun consumptief krediet, krijgen het te veel betaalde geld terug, meldt de Consumentenbond woensdag. De organisatie is het met ING eens geworden over een compensatieregeling.


Rabobank compenseert klanten die te veel rente betaalden
16 December 2021, 00:02 NU.NL - Economie
Rabobank gaat zijn klanten vanaf begin volgend jaar een compensatievoorstel doen als ze te veel rente hebben betaald over leningen of over het bedrag waarvoor ze rood stonden. Dat kondigt de bank woensdag aan. Wie minstens 50 euro meer betaalde dan de marktrente, krijgt het verschil volledig terugbetaald.


Meer klanten gaan rente over spaargeld betalen bij ABN AMRO
20 Oktober 2021, 00:03 NU.NL - Economie
Klanten van ABN AMRO die meer dan 100.000 euro spaargeld hebben, gaan daar vanaf 1 januari rente over betalen, heeft de bank dinsdag bekendgemaakt. Op dit moment hoeven klanten pas rente te betalen als ze meer dan 150.000 euro spaargeld hebben.


Compensatie voor Rabobank-klanten die te veel rente betaalden
4 Augustus 2021, 00:04 NU.NL - Economie
Rabobank compenseert klanten die jarenlang een te hoge rente hebben betaald op hun consumptief krediet. Ook sommige klanten die voor het rood staan op hun rekening te veel hebben betaald, krijgen mogelijk een tegemoetkoming. Dat heeft de bank dinsdagochtend bekendgemaakt. Volgens de Consumentenbond gaat het om zo'n 200.000 gevallen.


Nieuw op 1 juli - Eerste stap in vertrek Rabobank.be: rente wordt op wettelijk minimum gezet
29 Juni 2021, 00:06 Skynet Economie
De Nederlandse groep Rabobank zet op 1 juli een eerste stap in het vertrek van Rabobank.be. Die dag zal de rente op de spaarrekeningen op het wettelijk minimum van 0,11 procent gezet worden. Dan gaat een transitiejaar van start, dat ervoor moet zorgen dat "alle getrouwheidspremiers die tot nog toe in opbouw zijn, verworven worden", liet de bank weten in een mail aan de klanten.


Betalen om te sparen: dit moet u weten over de negatieve rente op spaarrekeningen
2 Februari 2021, 07:48 HLN.BE
Dat het spaarboekje weinig rendement oplevert, wist u waarschijnlijk al. Maar het kan nog erger. Hoe realistisch is het dat we binnenkort zullen moeten betalen om te sparen, nu enkele banken in ons land ook al een negatieve rente invoerden? Spaargids.be verduidelijkt wat u moet weten.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn