NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Rekenen

2News.be / Trefwoorden / Rekenen

Maxim (10) valt in de prijzen met spel om te leren vermenigvuldigen: ?Maar ik ben niet de beste van de klas in rekenen?
7 Oktober, 00:01 HLN.BE
Maxim is tien en daarmee de jongste winnaar van de prijs ?Speelgoed van het Jaar?. Omdat hij de maaltafels zo saai vond, bedacht hij het spel ?MaXimaal?, waarmee kinderen spelenderwijs de vermenigvuldigingstafels onder de knie krijgen. Intussen gingen al 20.000 spellen over de toonbank. Dat zijn spaarvarken daarmee aandikt, boeit Maxim niet.


7 Februari, 17:43 HLN.BE
Australisch basketteam kan rekenen op rist NBA-spelers tijdens Olympische Spelen
3 Februari, 12:00 Gazet v. Antwerpen

In de olympische voorselectie van de Australische basketploeg bij de mannen zijn negen NBA-spelers opgenomen. De helft van de 24 mannen heeft ervaring in de Amerikaanse competitie. Het team wordt gecoacht door Brian Goorjian, die er al bij was in Athene 2004 en Peking 2008 en sinds november weer overnam bij de Boomers.
2 Februari, 16:55 De Tijd
Oostendenaars Hubert, Theate en Capon zijn weer beschikbaar na negatieve coronatest
27 Januari, 16:32 Skynet
KV Oostende kan opnieuw een beroep doen op doelman Guillaume Hubert en verdedigers Brecht Capon en Arthur Theate. Het trio was twee weken buiten strijd na een positieve coronatest, maar is weer beschikbaar. Dat laat de kustploeg vandaag weten in aanloop naar het competitieduel tegen Standard.


Nederlandse gemeenten rekenen op 11,3 miljard euro aan heffingen dit jaar
26 Januari, 23:24 NU.NL - Economie
Mede dankzij hogere afvalstoffenheffingen en een gestegen rioolheffing verwachten gemeenten dit jaar 11,3 miljard euro uit heffingen te ontvangen, een toename van 4,4 procent ten opzichte van het in 2020 begrootte bedrag van 10,8 miljard euro. Dat blijkt woensdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).


Premier De Croo over presidentswissel: ?Biden zal ook op ons rekenen?
21 Januari, 04:18 Gazet v. Antwerpen

Joe Biden heeft nu echt zijn intrek genomen in het Witte Huis. Wij stelden aan Premier Alexander De Croo vijf vragen over de Amerikaanse presidentswissel.
Wanneer Kat Kerkhofs zich down voelt in quarantaine kan ze op Mertens rekenen, Nainggolan: ?Golle ze zot?
18 Januari, 05:24 HLN.BE
?t Is weer plezant op de Instagram van Kat Kerkhofs. In een filmpje maken ze het allerbeste van een tiktok challenge. Tot jolijt van Radja Nainggolan: "Golle ze zot?, is de reactie van de Antwerpse collega van Dries Mertens in de Serie A.


Lezen en rekenen gaan minder goed: bijna 9 op de 10 leerkrachten lagere school zien leerachterstand in hun klas
18 Januari, 04:42 HLN.BE
Een half schooljaar achter een schermpje heeft onze lagere schoolkinderen weinig goed gedaan. Maar liefst 86 procent van de leerkrachten merkt een leerachterstand in hun klas, zo blijkt uit bevraging bij 1.500 juffen en meesteres uit het Vlaamse basisonderwijs. Vooral wiskunde en lezen verloopt niet zonder slag of stoot. ?Deze crisis kan nog lang nazinderen?, klinkt het.


Pensioenbetoging - Vakbonden rekenen op veel volk
16 Mei 2018, 03:42 Skynet
De vakbonden trekken vanaf 11.00 uur opnieuw door de straten van Brussel voor een betoging tegen de pensioenhervormingen van de regering-Michel. Opnieuw, want op 19 december was er ook al een pensioenbetoging. Toen waren er volgens de politie 25.000 mensen. De bonden wagen zich niet aan voorspellingen voor de nieuwe betoging, maar zeggen dat de mobilisatie zeer goed liep.


Ook kmo's krijgen af te rekenen met absenteïsme
26 April 2018, 03:00 Skynet
Ook kleine en middelgrote ondernemingen (kmo's) hebben de voorbije jaren te maken gekregen met steeds meer lange afwezigheden. Hoe groter de kmo, hoe frequenter de ziektemelding. Het gevaar voor een absenteïsmecultuur dreigt dan ook voor veel kmo's. Dat blijkt uit cijfers van HR-dienstverlener Securex.


Tunesië kan in Rusland rekenen op middenvelder Mohamed Ben Amor
19 April 2018, 17:42 Gazet v. Antwerpen

Mohamed Ben Amor geraakt tijdig fit om voor Tunesië naar het WK in Rusland te trekken. Dat heeft het Tunesische persagentschap TAP donderdag gemeld. Ben Amor, die speelt bij Al Ahli in Saoedi-Arabië, lag sinds de oefenpartij van afgelopen maart tegen Iran in de lappenmand, maar zal volgens TAP ?binnen twee à drie weken? de trainingen hervatten.
Macron zet Europees parlement aan het rekenen
21 April 2018, 10:30 De Tijd
12:07 De Europese verkiezingen van volgend jaar kunnen het Europees Parlement overhoop gooien. De Franse president Emmanuel Macron daagt de klassieke politieke families uit.


Van kroket naar croquette: 'de Nederlandse koning der snacks' mag zich nu ook onder de haute friture rekenen
10 April 2018, 18:12 Volkskrant
Na de hamburger en de hotdog ondergaat ook de kroket een metamorfose. Opnieuw op smaak gebracht, verovert de koning van de snacks zijn plek in kringen van de haute friture. Bij de Croquetten Boutique in Utrecht ­worden de snacks aangereikt in een deftig doosje. Wie de donkergroene verpakking van karton openmaakt, wordt verrast door een gouden gloed. De kroket ligt met saus en een blaadje groen gev


Rekenen met sprongetjes en tafel-estafettes, veel leerlingen krijgen buiten les
10 April 2018, 09:48 NOS nieuws

Ruim 2100 basisscholen blijven vandaag nagenoeg leeg, maar de schoolpleinen niet. "Gelukkig is het wel wat warmer weer", zegt een leerling op basisschool Kindcentrum Talent in Meppel. Ook die school doet vandaag mee aan de Nationale Buitenspeeldag.

"Het is gewoon leuk, omdat het buiten is", zegt de jongen. Hij doet liever iets actiefs dan schoolboeken lezen. En volop bewegen staat de hele dag op het programma. Meester Timon legt uit wat 'rekenen met sprongetjes' is. "Een soort parcours waarbij leerlingen verschillende sommen hardop maken, terwijl ze door hoepels springen en pionnen aantikken."

Mocht er een klein buitje vallen, dan gaat de buitenles gewoon door. Daar is de school op voorbereid.

Volgens meester Timon is lesgeven buiten de lokalen goed voor de kinderen. Sowieso voor de extra beweging en om ze te prikkelen. Hoewel sommige leerlingen natuurlijk liever wél uit een boek leren.

"Het ene kind leert graag door te lezen, de ander heeft meer baat bij een sportieve manier. Die heeft misschien moeite met rekenen, maar zodra hij een tafel-estafette doet en lekker kan rennen, is hij wel gemotiveerd."

Les op het schoolplein biedt ook kansen om dingen duidelijker uit te leggen. Timon geeft als voorbeeld het metrieke stelsel. Een kubieke meter kan na de uitleg in een lesboek nog vrij abstract blijven voor kinderen. "Dat kan je beter doen door het buiten na te bouwen."

Het spreekwoordelijke kwartje kan buiten soms net wat sneller vallen volgens de leraar. "Ik heb nog nooit een kind een boek zien openslaan en juichen: wat is het allemaal fantastisch. Maar die verwondering ontstaat sneller als je naar buiten gaat en leert door te doen."
Boston kan in titelstrijd niet rekenen op vedette Kyrie Irving
5 April 2018, 19:12 Gazet v. Antwerpen

Kyrie Irving komt dit NBA-seizoen niet meer in actie voor de Boston Celtics. De Amerikaanse point-guard moet een tweede keer geopereerd worden aan zijn linkerknie. Dat maakte Boston, dat een ticket voor de play-offs op zak heeft, donderdag bekend.
Steeds meer vrouwen met zwangerschapsdiabetes: ?Groot deel van houdt daar nadien ook suikerziekte aan ­over?

?Steeds meer zwangere vrouwen ontwikkelen zwangerschaps­diabetes?, zegt Kamerlid Yoleen Van Camp (N-VA). ?En dat is verontrustend, wetende dat een groot deel van die vrouwen daar nadien ook suikerziekte aan ­overhoudt.?
Betogende taxibazen rekenen op PS
27 Maart 2018, 12:36 De Tijd
14:25 Boze taxibazen voeren dinsdag actie tegen het nieuwe Taxiplan van de Brusselse regering. Ze krijgen in het parlement steun van de militante PS-fractie.


Bloomberg: 'Wereld kan nog altijd op Amerika rekenen in klimaatstrijd'
22 Maart 2018, 15:00 De Tijd
15:51 De grootste economie ter wereld is een buitenstaander geworden in de globale inspanningen tegen de opwarming van de aarde. Maar de wereld kan wel degelijk op Amerika rekenen, zegt miljardair en filant...


Banken rekenen almaar meer kosten aan
17 Maart 2018, 00:24 De Tijd
01:01 De kosten voor bankieren zijn niet erg doorzichtig, en verschillen van bank tot bank. Wie niet uitkijkt, betaalt jaarlijks al snel enkele honderden euro?s, leert een onderzoek van De Tijd.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn