NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Reizigers

2News.be / Trefwoorden / Reizigers

Thailand voert opnieuw vaccinatieplicht in voor reizigers uit buitenland na versoepelingen in China
9 Januari, 00:02 HLN.BE
Wie met het vliegtuig naar Thailand wil reizen, zal vanaf morgen moeten bewijzen dat hij gevaccineerd is tegen COVID-19 of moet een recent herstelcertificaat kunnen voorleggen. Thailand voert die maatregel opnieuw in nadat China zijn coronaregels heeft versoepeld midden in een nieuwe golf van besmettingen.


Cabinevakbond blij met verplichte negatieve coronatest reizigers China
8 Januari, 02:35 NU.NL - Economie
De negatieve coronatest die reizigers uit China vanaf dinsdag nodig hebben is een "goede stap" voor de bescherming van de bemanning bij luchtvaartmaatschappij KLM. Dat zegt bestuurslid Ingrid Brama van de Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC) in een reactie op het besluit van minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid).


TUI-reizigers sinds vrijdag vast op Tenerife, en ze zullen er nog een nachtje moeten blijven
8 Januari, 00:09 Gazet v. Antwerpen

Door een technisch defect zitten 189 passagiers van TUI sinds vrijdag vast op het Spaanse eiland Tenerife. De panne aan het vliegtuig is intussen hersteld, maar omdat de crew het maximum aantal ?vlieguren? heeft bereikt, kon de vlucht zaterdagavond niet meer opstijgen. De passagiers moeten nu een tweede extra nacht op hotel logeren.
Coronavirus - EU wil dat lidstaten coronatest verplichten voor reizigers uit China
5 Januari, 00:05 Skynet
De Europese Unie "moedigt lidstaten sterk aan" om reizigers die van China naar Europa reizen te verplichten voor vertrek een coronatest te ondergaan. Dat meldt het Zweedse EU-voorzitterschap in een mededeling.


EU plant gemeenschappelijke reactie op reizigers uit China
2 Januari, 00:02 De Tijd
08:41 De lidstaten van de Europese Unie buigen zich woensdag over een gemeenschappelijke reactie op reizigers uit China, waar de corona-epidemie momenteel uit de hand lijkt te lopen.


China schrapt quarantaine voor internationale reizigers
27 December 2022, 00:05 NOS nieuws

China schrapt per 8 januari de quarantaineplicht voor internationale reizigers die het land binnenkomen. Het is de nieuwste versoepeling in een rij coronamaatregelen die wordt afgeschaft. Er is nog wel een negatieve coronatest nodig om naar China te gaan.

Sinds maart 2020 moesten reizigers bij binnenkomst in het land zich een bepaalde periode afzonderen. Aanvankelijk was dat drie weken, recentelijk was de duur al teruggebracht tot vijf dagen.

De maatregel had een grote impact op het internationale verkeer naar het land. Zakenmensen en toeristen lieten het land vanwege de quarantaineplicht links liggen.

Einde zerocovidbeleid

China probeerde lang met een zerocovidbeleid de ziekte te bestrijden. Er werd rigoureus getest en mogelijke besmettingen werden met strenge lockdowns tegengegaan. Vanwege groeiende ontevredenheid bij de bevolking over die rigide opstelling koos de regering-Xi er begin deze maand de regels grotendeels los te laten.

Inmiddels hebben die versoepelingen tot een grote uitbraak van covid geleid in het land. Precies hoe ernstig de situatie is, is niet bekend omdat het land ook geen covidcijfers meer bijhoudt. Wel is duidelijk dat ziekenhuizen en uitvaartbedrijven overuren draaien. Volgens sommige schattingen zijn er de afgelopen weken een kwart miljard mensen besmet.

In zijn eerste commentaar op de versoepeling van de coronaregels liet president Xi weten dat er een meer doelgerichte aanpak nodig is. Het Chinese volk moet meer voorlichting krijgen over hoe ze zelf besmettingen kunnen voorkomen en een gezond leven kunnen leiden, citeert staatpersbureau Xinhua hem.
Aantal reizigers op Schiphol nog ver verwijderd van niveau voor corona
14 November 2022, 00:04 NU.NL - Economie
In oktober reisden 4,9 miljoen reizigers van of naar Schiphol, meldt de luchthaven donderdag. Dat is 18 procent minder dan in dezelfde maand in 2019, het laatste jaar voor de coronapandemie.


Reizigers kunnen langer compensatie aanvragen na missen Schiphol-vlucht
1 November 2022, 00:03 NU.NL - Economie
Reizigers die na 12 augustus hun vlucht misten als gevolg van de lange wachttijden bij de securitycontrole, kunnen nu ook compensatie krijgen. De wachtrijen ontstonden door te weinig personeel op Schiphol, met name bij de beveiliging.


Vakbonden bereiken akkoord na twee dagen chaos op Charleroi: vliegveld blijft ook woensdag gesloten voor vertrekkende reizigers
19 Oktober 2022, 00:00 HLN.BE
De luchthaven van Charleroi blijft, ondanks een protocolakkoord, ook woensdag nog gesloten voor alle vertrekkende passagiers als gevolg van een stakingsactie. Dat bevestigde luchthavenbaas Philippe Verdonck dinsdag aan VTM NIEUWS. Het rondpunt richting het luchthavengebouw was gisteren hele dag afgesloten. Mensen die buiten stonden te wachten, mochten nog naar binnen, maar daarna gingen de deuren onherroepelijk dicht. Aan de luchthaven was het ? net als maandag ? pure chaos. In het tumult raakten vijf agenten gewond, zo vernam de luchthavenbaas van de politie.


Reizigers kunnen compensatie mislopen door fout Transavia
26 September 2022, 00:03 NU.NL - Economie
Tienduizenden reizigers van Transavia die hoogstwaarschijnlijk recht hebben op compensatie, hebben vanwege een fout op de website niets gekregen. Dat zegt de Consumentenbond, die vindt dat Transavia deze fout moet rechtzetten. Volgens de luchtvaartmaatschappij lijkt het om een verkeerd schadeformulier te gaan.


Drukte op Schiphol, reizigers moeten opnieuw buiten wachten
26 September 2022, 00:03 NU.NL - Economie
Op Schiphol staan zaterdag opnieuw lange rijen. Bij vertrekhal 1 moeten de reizigers soms ook buiten onder de overkapping staan. Volgens een woordvoerder loopt alles wel goed door. De wachttijd voor de security zou ongeveer een uur bedragen.


Kans is groot dat aantal reizigers vanaf Schiphol nog verder omlaag moet
19 September 2022, 00:03 NU.NL - Economie
De kans is groot dat Schiphol het aantal reizigers dat vanaf de luchthaven kan vertrekken nog verder moet beperken. Dat heeft een woordvoerder van Schiphol laten weten.


2.600 reizigers claimen geld van Schiphol voor missen vlucht door drukte
29 Augustus 2022, 00:02 NU.NL - Economie
Zo'n 2.600 reizigers hebben een claim ingediend bij Schiphol voor compensatie omdat ze een vlucht hadden gemist. Het gaat om reizigers die wel op tijd op het vliegveld waren, maar door de drukte van de afgelopen tijd hun vlucht niet hebben gehaald. Dat meldt de luchthaven, die eraan toevoegt dat in tien gevallen al geld is overgemaakt.


Ryanair neemt reizigers niet langer voor een schijntje mee
15 Augustus 2022, 00:06 NU.NL - Economie
Ryanair zal door de stijgende brandstofkosten geen vluchten meer aanbieden tegen bodemprijzen. Dat zegt de topman van de budgetmaatschappij, Michael O'Leary, donderdag tegen de BBC.


Schiphol en Eindhoven Airport vergoeden kosten van gedupeerde reizigers
15 Augustus 2022, 00:05 NU.NL - Economie
Schiphol gaat de kosten vergoeden die reizigers moesten maken omdat ze door de chaos op het vliegveld deze zomer hun vlucht hebben gemist. Dat is de luchthaven overeengekomen met de Consumentenbond en het Omroep MAX-programma MAX vakantieman. Ook Eindhoven Airport treft een dergelijke regeling.


4 Augustus 2022, 00:06 Volkskrant
Schiphol raadt reizigers maandag aan om met de trein naar luchthaven te komen
4 Juli 2022, 00:03 NU.NL - Economie
Schiphol raadt reizigers die maandag een vlucht moeten pakken aan om indien mogelijk met de trein te komen. Volgens de luchthaven is het op maandag 4 juli vanwege een mogelijke protestactie door boeren waarschijnlijk drukker dan normaal. Eerder op zondag riep KLM ook al op om vooral niet met de auto naar Schiphol te komen op maandag.


Brussels Airport verwacht morgen en woensdag groot aantal reizigers door omboekingen, gestrande passagiers overnachten in vertrekhal
21 Juni 2022, 00:01 HLN.BE
Brussels Airport verwacht morgen en woensdag een groot aantal passagiers door de omboekingen van vluchten die aanvankelijk voorzien waren op maandag, de nationale actiedag van de vakbonden. Ondertussen brengen een aantal gestrande passagiers noodgedwongen de nacht door in de vertrekhal, zo kon VTM Nieuws ter plaatse vaststellen.


Schiphol beperkt in zomer aantal passagiers per dag, duizenden reizigers de dupe
20 Juni 2022, 00:05 NU.NL - Economie
Schiphol zal de komende twee maanden een maximum aantal vertrekkende reizigers per dag verwerken: van 67.500 op de drukste dagen in juli tot 72.500 in augustus. Dat heeft de luchthaven donderdag bekendgemaakt.


KLM kan nog niet alle gestrande reizigers terugbrengen naar Schiphol
6 Juni 2022, 00:05 NU.NL - Economie
KLM streeft ernaar om alle elders in Europa gestrande reizigers zondag weer op weg te helpen door een nieuwe vlucht voor ze te regelen. Of dat gaat lukken, durft de luchtvaartmaatschappij nog niet te zeggen. De eerste gedupeerden zijn alweer terug naar Nederland gevlogen, maar er wordt halverwege de dag nog gewerkt aan het omboeken van vluchten.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn