NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Regie


Festival Cannes - Speciale prijs voor de broers Dardenne
Op de 75ste editie van het Filmfestival van Cannes is de speciale prijs zaterdagavond toegekend aan de gebroeders Jean-Pierre en Luc Dardenne.


Regie der Gebouwen spreekt cijfers leegstand tegen
26 April 2018, 12:06 Skynet Belgie
De Regie der Gebouwen ontkent de cijfers over de leegstand in de gebouwen die ze huurt. In een mededeling vandaag geeft de Regie der Gebouwen aan dat minder dan 2 procent van de gehuurde gebouwen momenteel niet wordt benut en dat in 9 procent werken aan de gang zijn.


Kabinet neemt regie over zorgkosten terug van Zorgautoriteit
9 April 2018, 00:06 Volkskrant
Niet de Zorgautoriteit, maar het kabinet bepaalt voortaan weer hoeveel geld er wordt uitgetrokken voor de zorg. De maatregel moet voorkomen dat het kabinet nog een keer wordt overvallen door een verplichte miljardeninvestering zoals vorig jaar voor de verpleeghuizen. Door de regie terug te pakken, hoopt het kabinet dat het collectieve zorgstelsel betaalbaar blijft. Dit blijkt uit een conceptwetsvo


Regering maakt schoon schip bij Regie der Gebouwen
28 Maart 2018, 06:18 Skynet
Het kernkabinet heeft gisteren het licht op groen gezet om de Regie der Gebouwen om te vormen van een pure overheidsinstelling tot een nv van publiek recht. Zo kan de dienst die het vastgoed van de federale overheid beheert ingrijpend worden hervormd. Dat schrijven De Tijd, L'Echo en De Standaard vandaag.


"Jambon stelt maar geen orde op zaken bij Regie der Gebouwen"
20 Maart 2018, 04:54 Skynet
De Regie der Gebouwen blijft een zorgenkind, ook onder minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA). Dat zegt oppositiepartij Groen, na een kritische audit van het Rekenhof. Groen voelt de minister dinsdag aan de tand in de Kamercommissie. "De minister talmt met orde op zaken stellen", zegt fractieleider Kristof Calvo.


Als China de regie had gehad over vliegveld Berlin Brandenburg was het al lang af geweest
20 Maart 2018, 01:36 Volkskrant
Voor de meeste Duitsers is het wellicht geen al te aangename gedachte, maar onder Chinese regie zou vliegveld Berlin Brandenburg al vele jaren geleden zijn opgeleverd - al dan niet door de inzet van dwangarbeiders en het gebruik van inferieure bouwmaterialen. In dat geval zouden de eerste gebreken, veel ernstiger dan die welke de bouw nu vertragen, al tot menig spoeddebat in de Bondsdag hebben gel


Regie-assistent eist miljoenenvergoeding van 'James Bond'-producers na ongeval op set
16 Maart 2018, 09:06 Skynet
Regie-assistent Terry Madden heeft voor het Britse Hooggerechtshof een rechtszaak aangespannen tegen de filmstudio's achter'James Bond'. Hij eist een schadevergoeding van liefst 2,5 miljoen pond (2,83 miljoen euro) voor een ongeval op de set van 'Spectre' waarbij zijn beide benen verbrijzeld raakten.


Michael Bay neemt regie 'Robopocalypse' over
8 Maart 2018, 07:42 Skynet
Michael Bay is aangekondigd als de nieuwe regisseur van de film 'Robopocalypse'. Normaal lag de regie in handen van Steven Spielberg, maar Bay neemt die taak dus over nadat hij de film '6 Underground' heeft afgerond. Dat meldt Variety.


'Meer regie patiënt en minder papieren rompslomp in zorg door blockchain'
1 Maart 2018, 05:30 NOS nieuws

Tientallen ouders die kraamzorg nodig hebben, kunnen de komende weken met een app op hun telefoon precies zien op hoeveel uur kraamzorg ze recht hebben. Telkens als de kraamverzorgster is geweest, geeft zij aan hoeveel uren ze heeft gewerkt. Via de app kan de moeder dan een akkoord geven en zien hoeveel hulp ze nog tegoed heeft.

Deze gegevens komen direct terecht bij de zorgverzekeraar, die de kraamverzorgster dan in principe direct kan uitbetalen. Het is een proef met blockchain-technologie van het Zorginstituut, zorgverzekeraar VGZ en drie kraamhulpbureaus.

Als de proef slaagt, ligt de weg open voor andere toepassingen in de zorg. De patiënt zou daardoor meer te zeggen krijgen over zijn of haar zorggegevens en de zorgverlener raakt een hoop administratieve rompslomp kwijt.

Baas over eigen data

Voor het zorginstituut is de blockchain-technologie belangrijk. "We willen dat de burger meer regie krijgt over zorggegevens", zegt een woordvoerder. In april wordt de proef geëvalueerd. Belangrijk onderdeel bij deze technologie is dat medische informatie niet zomaar door één partij kan worden aangepast. Ook kan de patiënt zelf aangeven wie wat mag weten.

Op termijn is ook het gebruik van blockchain bij het Elektronisch Patiëntendossier of het persoonsgebonden budget een mogelijkheid. Die mogelijkheden gaat het Zorginstituut verder onderzoeken. Daarbij wil het instituut erop letten dat het niet alleen gaat om minder bureaucratie, maar vooral ook om de cliënt meer regie te geven.

Kraamcentrum LiemersCare doet mee met de blockchain-proef en ziet nu al de voordelen. Volgens kwaliteitsfunctionaris Bert Doppenberg wordt een deel van de papieren administratie hiermee weggenomen. "De praktijk is nu dat de uren die onze medewerkers werken op papier worden gezet met een handtekening van de klant. Dan worden de formulieren op kantoor gecontroleerd en ze gaan daarna door naar de zorgverlener. Die gaat ze ook weer controleren. Een paar weken later wordt er dan betaald."

Dat hele proces verdwijnt bij gebruik van de blockchain. In een app geeft de medewerker dan aan hoeveel uren ze heeft gewerkt en de cliënt geeft een akkoord. Omdat in het systeem al is vastgelegd wat er wel en niet mag, kan daarna gelijk worden uitbetaald aan de kraamzorgverlener. De moeder bepaalt zelf welke partijen zij toegang geeft tot haar gegevens.

Controle achteraf niet meer nodig

Zorgverzekeraar VGZ doet mee omdat het iets wil doen aan onnodige administratie voor patiënt en zorgaanbieder. Volgens een woordvoerder is bijvoorbeeld in de langdurige zorg een medewerker een kwart van de tijd bezig met het invullen van de administratie.

"Blockchain kan dit mogelijk makkelijker maken. Door registratie op één plek, waar alle partijen toegang toe hebben, vindt een onmiddellijke overdracht van data plaats. Zonder tussenkomst van administratieve afdelingen. Controle achteraf is daarom niet meer nodig."Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn