NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Regering

2News.be / Trefwoorden / Regering

Italiaanse regering roept noodtoestand uit vanwege droogte in vijf noordelijke regio?s
Dinsdag, 00:01 HLN.BE
De Italiaanse regering roept vanwege de ernstige droogte de noodtoestand uit in vijf regio's van het land. Dat heeft de ministerraad maandagavond besloten, meldt het kabinet van premier Mario Draghi.


Amerikaanse regering sluit nieuwe licenties voor offshoreboringen niet uit
Zondag, 00:10 Skynet Buitenland
De regering van Joe Biden sluit volgens mediaberichten nieuwe olie- en gasboringen voor de Amerikaanse kust niet uit. In een plan van het ministerie van Binnenlandse Zaken staan plannen voor boringen in de Golf van Mexico en voor de kust van Alaska. Biden had tijdens zijn campagne nochtans beloofd geen nieuwe vergunningen voor offshoreboringen toe te kennen.


De Wever haalt opnieuw uit naar federale regering op N-VA-zomerfeest
Zondag, 00:08 Skynet
N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft in een toespraak op het zomerfeest van zijn partij niet voor het eerst uitgehaald naar de federale regering. Het begrotingstekort, de belastingdruk en het koopkrachtverlies zijn "onhoudbaar en onaanvaardbaar", klonk het in Mechelen.


23 Juni, 00:07 Volkskrant
Macron verwerpt idee van regering van nationale eenheid
23 Juni, 00:02 De Tijd
22:12 De Franse president Emmanuel Macron riep in een toespraak woensdagavond op compromissen te sluiten om een nieuwe politieke meerderheid te vinden. Een regering van nationale eenheid ziet hij niet zitte...


Nederlandse regering komt met extra campagne om meer energie te besparen
21 Juni, 00:04 HLN.BE
De Nederlandse regering breidt de campagne om energie te besparen in huishoudens en bedrijven verder uit.


Regering verlengt energiemaatregelen tot eind dit jaar
19 Juni, 00:08 Skynet
De regering verlengt de steunmaatregelen om de hoge energiefactuur te dempen tot eind dit jaar. Dat heeft premier Alexander De Croo zaterdagavond aangekondigd op een persconferentie. Het gaat onder meer om het verlaagde btw-tarief van 6 procent en het sociaal tarief. Er is ook een regeling uitgewerkt voor mede-eigenaars, die tot nu uit de boot vielen.


Nederlandse minister past stikstofplan niet aan na afwijzing leden eigen partij
De Nederlandse minister van Natuur en Stikstof Christianne van der Wal (VVD) gaat haar stikstofplan niet aanpassen, nu een nipte meerderheid van de leden van haar partij het plan te ver vindt gaan. Het is straks aan de Tweede Kamer om via het debat over het plan eventuele aanpassingen af te dwingen, vindt de minister.


Federale regering maakt geld vrij voor heropbouw werkplaats detentiecentrum Saint-Hubert
7 Juni, 00:02 HLN.BE
De federale regering heeft geld vrijgemaakt voor de snelle heropbouw van het schrijnwerkatelier van het detentiecentrum Saint-Hubert. Dat gebouw werd op 15 mei getroffen door een brand. Dat heeft staatssecretaris Mathieu Michel, bevoegd voor de Regie der Gebouwen, bekendgemaakt.


Regering maakt komaf met ziektebriefje voor 1 dag in grotere bedrijven
5 Juni, 00:08 Skynet Economie
In bedrijven met meer dan 50 werknemers maakt de federale regering het mogelijk dat een werknemer drie keer per jaar een dag wegens ziekte afwezig kan zijn zonder daarvoor een ziektebriefje te moeten halen. Binnen een jaar volgt een evaluatie van de maatregel en bekijkt de regering of hij ook kan gelden voor bedrijven vanaf 20 personeelsleden. Dat maakten de bevoegde ministers Frank Vandenbroucke (Vooruit) en Pierre-Yves Dermagne (PS) bekend na afloop van de ministerraad.


Regering neemt steunmaatregelen voor dienstverplaatsingen met eigen auto
5 Juni, 00:08 Skynet Economie
De federale regering heeft een aantal maatregelen uitgewerkt om de prijs van diesel en benzine te drukken voor mensen die voor hun werk verplaatsingen moeten maken met hun eigen wagen. Zo worden werkgevers met een fiscale stimulans aangemoedigd de vergoeding op te trekken tot het maximale bedrag of zelfs daarboven.


Waalse regering wil werkzaamheidsgraad opkrikken met 'Talenplan'
5 Juni, 00:08 Skynet Economie
De Waalse regering heeft een nieuw plan aangenomen waarmee het studenten en werkzoekenden taalvaardiger wil maken om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Het 'Talenplan' moet vooral de kennis van het Nederlands opkrikken, zegt minister-president Elio Di Rupo zaterdag.


Geens: ?Regering moet werk maken van sociaal statuut sekswerkers?
31 Mei, 00:02 HLN.BE
Kamerlid Koen Geens (CD&V) roept de regering op snel werk te maken van een sociaal statuut voor sekswerkers. Binnenkort treedt de decriminalisering van sekswerk stapsgewijs in werking en de voormalige Justitieminister gelooft dat zo?n sociaal statuut kan helpen voorkomen dat de sekswerkers ?in het donkere net verdwijnen?.


5 Mei, 00:08 Volkskrant
Vlaamse regering zoekt oplossing om Oosterweel te redden: ?Zonder grondverzet kun je geen tunnel bouwen?
21 April, 00:00 Gazet v. Antwerpen

De Vlaamse regering verkent verschillende denksporen om Oosterweel niet te laten kapseizen. Er is haast mee gemoeid, tegen het bouwverlof vallen de werken stil. De regering hoopt op een wapenstilstand tussen alle partijen.
Regering maakt 30 miljoen euro vrij om transportkosten werknemers te verlichten
4 April, 00:10 Skynet Economie
De regering maakt 30 miljoen euro vrij om de brandstofkosten van werknemers die de eigen wagen nodig hebben voor professionele verplaatsingen, zoals huishoudhulpen, te verlichten. Dat heeft minister van Werk en Economie Pierre-Yves Dermagne (PS) aangekondigd.


"Vlaamse regering neemt akte van problemen in kinderopvang"
4 April, 00:10 Skynet Economie
Een delegatie van het consortium dat vandaagvoor een kwalitatievere kinderopvang heeft betoogd, is daarover ook in dialoog gegaan met Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) en zijn topministers. "De regering begrijpt de problemen, neemt er akte van en erkent de bijkomende noden", verklaart Nathalie Winters van vakbond ACV Puls.


Regering verplicht handelaars dan toch niet om cash te aanvaarden
4 April, 00:10 Skynet Economie
De regering zal handelaars dan toch niet verplichten om cash betalingen van klanten te aanvaarden. Ze verwijst wel door naar een Europese aanbeveling.


Regering stelt varkensboeren opnieuw vrij van bijdrage aan sanitair fonds
4 April, 00:10 Skynet Economie
De federale regering stelt de varkenssector ook voor 2022 vrij van de bijdragen aan het begrotingsfonds voor de gezondheid en de kwaliteit van de dieren en de dierlijke producten, kortweg het sanitair fonds. De sector maakt momenteel een zware crisis door.


Nieuws: Brandstofprijzen moeten dringend omlaag, maar regering doet niets
28 Februari, 00:01 Auto55
De brandstofprijzen rijzen al maanden de pan uit en dat weegt zwaar op de gezinsbudgetten. Hoewel er een eenvoudige oplossing bestaat die meteen effect zou hebben, kijkt de federale regering besluiteloos toe. Mobiliteitsorganisatie Touring start daarom een petitie. Automobilisten betalen zich al maandenlang blauw aan de pomp. Diesel kost (op 18/02/2022) 1,8380 euro per liter, benzi...

Lees meer

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn