NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Regering

2News.be / Trefwoorden / Regering

Britse regering bezuinigt voor tientallen miljarden en verhoogt belastingen
21 November, 00:03 NU.NL - Economie
De regering in het VK snijdt diep in de uitgaven. Het land bezuinigt voor ruim 30 miljard pond (34 miljard euro) en verhoogt daarnaast de belastingen met zo'n 24 miljard pond.


Brusselse regering wil tijdelijke beperking indexering handelshuurprijzen
20 November, 00:06 Skynet Economie
De Brusselse regering heeft donderdag beslist om de indexering van de handelshuurprijzen tijdelijk te beperken, als onderdeel van de steunmaatregelen voor ondernemingen die door de energiecrisis zijn getroffen. Zo meldt staatssecretaris voor Economisch Transitie Barbara Trachte.


Raad van State kritisch voor plannen regering voor overwinstbelasting energiebedrijven
15 November, 00:02 HLN.BE
De federale regering wil een belasting heffen op de woekerwinsten van energiebedrijven, maar krijgt huiswerk voor het wetsontwerp dat op tafel ligt. In een advies stelt de Raad van State vast dat de huidige tekst niet juridisch waterdicht is. Dat vertelt VTM NIEUWS-journalist Karel Lattrez in zijn verslag dat hierboven te bekijken is.


Regering ontvangt sociale partners volgende week
13 November, 00:04 Skynet Economie
Het kernkabinet ontvangt volgende week, naar alle waarschijnlijkheid dinsdag, de sociale partners. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open VLD) geantwoord op vragen in de Kamer. De regering zal er een bemiddelingsvoorstel op tafel leggen, nadat vakbonden en werkgevers het eerder deze week niet eens werden over de loonnorm en de welvaartsenveloppe.


Vlaamse minister Demir vraagt behoud verlaagde btw op sloop en heropbouw: ?Onbegrijpelijk van federale regering?
12 Oktober, 00:01 HLN.BE
Vlaams minister van Omgeving en Energie Zuhal Demir (N-VA) vraagt de federale regering om haar beslissing over de verhoging van de btw op sloop en heropbouw te herzien. "Dit druist sterk in tegen de klimaatambities van de Vlaamse regering. Onbegrijpelijk dat het federale niveau dat niet inziet", stelt Demir in een persbericht.


Wat heeft de Vlaamse regering beslist?
29 September, 00:03 De Tijd
20:55 Na hoogoplopende spanningen heeft de Vlaamse coalitie woensdag dan toch een akkoord bereikt over de begroting. De grote lijnen zijn bekend, de details worden donderdag tijdens de septemberverklaring b...


Regering ontmoet Groep van Tien over welvaartsenveloppe (2)
25 September, 00:14 Skynet Economie
De federale regering ontmoet volgende dinsdag de Groep van Tien over de welvaartsenveloppe. Dat heeft minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) in de Kamer verklaard. Bedoeling is te bekijken of vakbonden en werkgevers op korte termijn een akkoord kunnen bereiken over de verdeling van de 900 miljoen euro uit die enveloppe. Zo niet zal de regering zelf een voorstel uitwerken, aldus Dermagne.


?Nederlandse regering en energiebedrijven akkoord over prijsplafond?
20 September, 00:02 HLN.BE
De Nederlandse regering en de energiebedrijven zijn het eens geworden over een prijsplafond voor energie tot eind 2023. Dat melden ingewijden na berichtgeving van de openbare omroep NOS. De maatregel zal gelden vanaf 1 januari, maar in de praktijk gaat de energierekening al op 1 november omlaag.


Regering wil volgende week voorstel voor verdeling welvaartsenveloppe doen
18 September, 00:06 Skynet Economie
Nu de sociale partners er niet in geslaagd zijn om een akkoord te vinden over de verdeling van meer dan 900 miljoen euro om de laagste uitkeringen op te trekken, wil de regering begin volgende week een voorstel over die welvaartsenveloppe doen. Dat zegt vicepremier en minister van Economie en Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) in een reactie.


Regering legt zich niet neer bij onomkeerbare sluiting Doel 3
15 September, 00:02 De Tijd
21:45 Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) vraagt de nucleaire waakhond FANC of het mogelijk is Doel 3 na de stopzetting volgende week in een veilige toestand te houden die een eventuel...


Federale regering wil middenklasse snel korting geven op gasfactuur, maar worstelt nog met uitwerking
15 September, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Om het energieleed wat te verlichten, denkt premier De Croo aan een snelle, rechtstreekse korting op de gasfactuur. Die zou nadien via de belastingen gecorrigeerd worden voor de hoogste inkomens.
Britse regering beschermt huishoudens tegen torenhoge energierekening
12 September, 00:02 NU.NL - Economie
De gemiddelde energierekening van Britse huishoudens zal vanaf oktober de komende twee jaar niet meer dan 2.500 pond (omgerekend zo'n 2.875 euro) bedragen. De Britse premier Liz Truss heeft donderdag maatregelen aangekondigd en trekt miljarden uit om de inwoners van Engeland, Schotland en Wales te beschermen tegen de stijgende energieprijzen.


Amerikaanse regering bezorgd over mogelijke energietekorten in Europa
30 Augustus, 00:01 HLN.BE
De Amerikaanse regering maakt zich zorgen over mogelijke energietekorten in Europa nu de winter in aantocht is. Dat heeft de woordvoerder van het Witte Huis voor nationale veiligheid John Kirby gezegd. Volgens hem zullen de Verenigde Staten helpen om eventuele tekorten te voorkomen.


Amerikaanse regering scheldt studieschuld van miljoenen studenten deels kwijt
29 Augustus, 00:03 NU.NL - Economie
De Amerikaanse overheid gaat een deel van de studieschulden van miljoenen studenten kwijtschelden. Dat maakte president Joe Biden woensdag bekend.


Colombiaanse regering en guerillabeweging ELN hervatten dialoog
14 Augustus, 00:06 Skynet Buitenland
Colombia gaat de vredesgesprekken met de guerillabeweging Nationaal Bevrijdingsleger (ELN) opnieuw opstarten. Dat heeft een vertegenwoordiger van de Colombiaanse regering vrijdag meegedeeld. De gesprekken tussen beide partijen werden vier jaar geleden stopgezet.


Boerenprotest Nederland - organisaties teleurgesteld na gesprek met regering
7 Augustus, 00:09 Skynet Economie
Bij de Nederlandse boerenorganisaties heerst grote teleurstelling na het gesprek met de regering onder leiding van stikstofbemiddelaar Johan Remkes. Dat zei Jeroen van Maanen van Farmers Defence Force, namens de acht boerenorganisaties die vanmiddag in Wageningen deelnamen aan een nabespreking. Naar eigen zeggen vertegenwoordigen ze 95 procent van de Nederlandse landbouwsector.


4 Augustus, 00:06 Volkskrant
Italiaanse regering roept noodtoestand uit vanwege droogte in vijf noordelijke regio?s
5 Juli, 00:01 HLN.BE
De Italiaanse regering roept vanwege de ernstige droogte de noodtoestand uit in vijf regio's van het land. Dat heeft de ministerraad maandagavond besloten, meldt het kabinet van premier Mario Draghi.


Amerikaanse regering sluit nieuwe licenties voor offshoreboringen niet uit
3 Juli, 00:10 Skynet Buitenland
De regering van Joe Biden sluit volgens mediaberichten nieuwe olie- en gasboringen voor de Amerikaanse kust niet uit. In een plan van het ministerie van Binnenlandse Zaken staan plannen voor boringen in de Golf van Mexico en voor de kust van Alaska. Biden had tijdens zijn campagne nochtans beloofd geen nieuwe vergunningen voor offshoreboringen toe te kennen.


De Wever haalt opnieuw uit naar federale regering op N-VA-zomerfeest
3 Juli, 00:08 Skynet
N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft in een toespraak op het zomerfeest van zijn partij niet voor het eerst uitgehaald naar de federale regering. Het begrotingstekort, de belastingdruk en het koopkrachtverlies zijn "onhoudbaar en onaanvaardbaar", klonk het in Mechelen.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn