NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Regering

2News.be / Trefwoorden / Regering

Ongeruste landbouwers trekken per tractor naar hoofdkwartier Waalse regering
Woensdag, 00:07 Skynet Economie
Vertegenwoordigers van de Franstalige landbouworganisaties FWA en Fugea zijn dinsdag per tractor naar de hoofdzetel van de Waalse regering in Namen getrokken. Ze zijn ongerust over op til zijnde maatregelen om bodemerosie te beperken.


Regering start eerste weekend van begrotingsgesprekken
19 Maart, 00:03 De Tijd
16:56 De federale regering vat zondag omstreeks 13 uur de gesprekken over de begrotingscontrole aan. Zaterdagnamiddag vonden al bilaterale gedachtewisselingen plaats.


Delhaize - Waalse regering vraagt garanties over werkgelegenheid
11 Maart, 00:45 Skynet Economie
De Waalse regering heeft vrijdag de vakbonden en de directie van warenhuisketen Delhaize ontvangen. De regering heeft het bedrijf om garanties gevraagd over het behoud van de werkgelegenheid en verworven rechten, staat in een mededeling van minister-president Elio Di Rupo (PS).


PVDA verwijt Vlaamse regering knelpunten opnieuw voor zich uit te schuiven
11 Maart, 00:45 Skynet Economie
Voor PVDA is het stikstofakkoord dat de Vlaamse regering vrijdag bereikte teleurstellend en biedt het geen perspectief voor de landbouw: "De regering schuift de grote discussiepunten, met name over de gelijke behandeling van landbouw en industrie, gewoon opnieuw voor zich uit. En fundamenteel biedt ze geen enkel antwoord op de vraag hoe boeren een eerlijke prijs gaan krijgen voor hun producten om duurzamer te kunnen werken", stelt fractieleider Jos D'Haese.


Stikstofakkoord - Boerenmotto van regering is minder, minder, minder
11 Maart, 00:43 Skynet Economie
"Het Vlaams Belang stelt vast dat de beslissingen waar onenigheid over bestond eenvoudigweg vooruit werden geschoven en dat de teneur voor wat betreft de landbouw nog steeds 'minder-minder-minder' blijft", reageert Vlaams Belang-fractievoorzitter Chris Janssens op het stikstofakkoord. "Het lijkt erop dat we na een jaar ruziemaken in de Vlaamse regering opnieuw bij het oorspronkelijke stikstofakkoord zijn aanbeland, mits enkele bijkomende onderzoeken."


TikTok - Brusselse regering bevestigt TikTok-ban op diensttoestellen
11 Maart, 00:34 Skynet
De Brusselse regering is vrijdag overeengekomen het gebruik van TikTok op toestellen van het gewestelijke overheidspersoneel tijdelijk te verbieden. Ze zal de lokale besturen vragen hetzelfde verbod in te voeren.


Vlaamse overheid blokkeert TikTok voor overheidspersoneel - update
13 Maart, 00:01 Tweakers
Vlaamse overheidsambtenaren kunnen niet langer de TikTok-site of -app benaderen via werksmartphones of -computers. Daarnaast wordt TikTok geblokkeerd via het IT-netwerk van de Vlaamse overheid. Vlaanderen zegt dit te doen om veiligheidsredenen.


Federale regering sluit akkoord over aanpak opvangcrisis
9 Maart, 02:13 HLN.BE
De federale regering heeft een akkoord over de aanpak van de asielcrisis in ons land. Dat meldt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) op Twitter en wordt bevestigd door het kabinet van premier Alexander De Croo (Open VLD). Sinds ongeveer half zeven gisteravond zat het kernkabinet bijeen om een oplossing te vinden voor het tekort aan opvangplaatsen voor asielzoekers.


Britse regering weigert voortaan bootvluchtelingen asiel te verlenen
6 Maart, 00:03 De Tijd
09:56 De Britse premier Rishi Sunak wil definitief komaf maken met illegale migratie en bootjes die het kanaal oversteken hard aanpakken.


Botst ook ultiem voorstel van Jambon op njet van CD&V? Lot van Vlaamse regering hangt aan zijden draadje
6 Maart, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Erop of eronder. Een stikstofakkoord sluiten en de Vlaamse regering weer herlanceren, of geen akkoord en een kruis maken over de coalitie met N-VA, CD&V en Open Vld. Dat is de keuze waar Vlaams minister-president Jan Jambon de Vlaamse christendemocraten zondagavond voor stelde. Maar CD&V-voorzitter Sammy Mahdi lijkt niet geneigd het N-VA-plan te aanvaarden. Het lot van de Vlaamse regering hangt aan een zijden draadje.
Regering gaat woonsituatie van zesduizend Vlamingen bestuderen
23 Februari, 00:05 Skynet
Vlaanderen gaat de woonsituatie van zesduizend Vlamingen bestuderen. Met de resultaten wil Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele het beleid beter afstemmen op de realiteit. Dat zegt hij aan Belga na een interview in 'De Tafel van Vier' op Vier.


Vlaamse regering zoekt verder naar stikstofakkoord
11 Februari, 00:10 Skynet Economie
De kern van de Vlaamse regering heeft dinsdagavond opnieuw enkele uren vergaderd over het stikstofdossier. Voor een landing in het heikele dossier was het nog te vroeg, maar er is wel vooruitgang geboekt, was te horen. Het dossier van het gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) is dinsdagavond niet aan bod gekomen.


Vlaamse regering mikt op een nieuw krokusakkoord over stikstof
6 Februari, 00:55 Skynet Economie
De Vlaamse regering mikt op de krokusvakantie voor een akkoord over stikstof. Maandag is er wel al een nieuwe ministerraad, waar Landbouwminister Jo Brouns (CD&V) groen licht hoopt te krijgen voor de verdeling van de landbouwsubsidies. De knip in de groenestroomcertificaten, het derde dossier dat de regering verdeelt, is terug naar kabinetsniveau verwezen.


Regering van Mali zet hooggeplaatste medewerker van VN-missie het land uit
6 Februari, 00:42 Skynet
De militaire regering van Mali heeft de directeur van de mensenrechtenafdeling van de VN-missie in het land (Minusma) tot ongewenst persoon verklaard. VN-ambtenaar Guillaume Ngefa-Atondoko Andali moet het grondgebied binnen 48 uur verlaten, aldus een zondagavond gepubliceerde regeringsverklaring. Daarin beschuldigt de junta Andali van "destabiliserende en subversieve handelingen".


Regering van Mali zet hooggeplaatste medewerker van VN-missie het land uit
6 Februari, 00:42 Skynet
De militaire regering van Mali heeft de directeur van de mensenrechtenafdeling van de VN-missie in het land (Minusma) tot ongewenst persoon verklaard. VN-ambtenaar Guillaume Ngefa-Atondoko Andali moet het grondgebied binnen 48 uur verlaten, aldus een zondagavond gepubliceerde regeringsverklaring. Daarin beschuldigt de junta Andali van "destabiliserende en subversieve handelingen".


Regering geeft groen licht voor afbouw tijdskrediet
25 Januari, 00:15 Skynet Economie
De federale ministerraad heeft in tweede lezing het licht op groen gezet voor de inperking van het tijdskrediet, thematische verloven zoals het ouderschapsverlof en de loopbaanonderbreking voor ambtenaren. De aanpassingen gaan op 1 februari in, en niet op 1 januari zoals aanvankelijk voorzien.


Federale regering drijft controles op sociale dumping op
14 Januari, 00:07 Skynet Economie
De federale overheid gaat voortaan niet 2.000 maar 3.000 controles op sociale dumping uitvoeren per jaar. Dat staat in het actieplan sociale fraude voor 2023-2024 dat de ministerraad vandaag heeft goedgekeurd. De sociale inspectiediensten krijgen er ook 168 inspecteurs bij.


Britse regering kondigt locatie van twee "groene vrijhavens" aan in Schotland
14 Januari, 00:06 Skynet Buitenland
Twee Schotse aanlegplaatsen hebben groen licht gekregen voor de ontwikkeling van een "groene vrijhaven", handelszones zonder de normale invoerbelastingen. De regering zet daarmee door met het plan van voormalig eerste minister Boris Johnson.


Groen hekelt "belemmering ambitieuze natuurbescherming" door Vlaamse regering
8 Januari, 02:35 Skynet Belgie
Oppositiepartij Groen is ontstemd over een nieuw voorontwerp van decreet van de Vlaamse regering, dat bepaalt dat lokale besturen geen strenger vergunningenbeleid mogen voeren dan wat gewestelijk wordt vastgelegd. "Lokale besturen die hun natuur beter willen beschermen door een extra vergunnings- of meldingsplicht in te voeren, zullen dat in de toekomst niet meer kunnen. Ambitieuzer zijn dan de regering-Jambon wordt onmogelijk. Dat is absurd", zegt Vlaams parlementslid en covoorzitter van Groen Jeremie Vaneeckhout vrijdag.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn