NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Regering

2News.be / Trefwoorden / Regering

Twee ministers in Britse regering zetten stap terug
27 Maart, 00:04 HLN.BE
Twee ministers in de Britse regering hebben een stap terug gezet, waardoor premier Rishi Sunak zal moeten nadenken over een kleine hertekening van zijn regering. Het gaat om Robert Halfon, minister van Vaardigheden en Hoger Onderwijs, en James Heappey, minister van Strijdkrachten.


De Wever dreigt deur te openen voor Vlaams Belang: ?Federale regering zonder Vlaamse meerderheid? Dan kan men Vlaams ook niet meer op mij rekenen?
28 Februari, 00:01 HLN.BE
N-VA-voorzitter Bart De Wever koppelt de regeringsvorming op Vlaams niveau aan het feit of er een Vlaamse meerderheid is op federaal niveau. Komt er federaal een regering in de steigers zonder Vlaamse meerderheid, ?dan kan men ook Vlaams niet meer op mij rekenen?, dixit De Wever. Hij dreigt zo de deur open te zetten naar een Vlaamse regering met Vlaams Belang.


Regering legt maximumsubsidie vast voor nieuwe windparken
23 Februari, 00:00 De Tijd
21:20 De federale regering heeft donderdag de veilingcriteria afgeklopt voor de concessie van een nieuw windpark in de Noordzee. Ontwikkelaars kunnen een prijsgarantie krijgen van maximaal 95 euro per megaw...


Vlaamse regering bereikt akkoord over landbouwmaatregelen
16 Februari, 00:00 De Tijd
23:22 De Vlaamse regering is het alsnog eens geraakt over maatregelen om de boerenprotesten te temperen. In het pakket zit een tijdelijk verbod voor Vlaamse overheidsdiensten om landbouwgronden aan te kopen...


Federale en Vlaamse regering ?schouder aan schouder? voor ArcelorMittal-project
9 Februari, 00:01 De Tijd
20:59 De federale en Vlaamse regering bekijken wat ze nog kunnen doen om het miljardendossier voor de vergroening van de staalfabriek van ArcelorMittal in Gent over de streep te trekken. Of een Europees ini...


Macron houdt in nieuwe regering zwaargewichten uit vorig kabinet aan boord
12 Januari, 00:00 De Tijd
20:53 Twee dagen na de aanstelling van Gabriel Attal als premier staat de nieuwe Franse regering in de steigers. Enkele zwaargewichten uit het vorige kabinet blijven op sleutelposten. Met de benoeming van d...


Aanvallen Rode Zee - Deense regering wil fregat sturen
2 Januari, 00:05 Skynet Economie
De Deense regering wil een fregat naar de Rode Zee sturen om de koopvaardijschepen in de regio te beschermen tegen de recente aanvalsgolf van Houthi-rebellen uit Jemen. Dat heeft het Deense ministerie van Defensie vrijdagnamiddag aangekondigd.


Biden regering laat verkoopverbod Apple Watch ongemoeid
28 December 2023, 00:04 Emerce
De Biden-regering maakt het verkoopverbod van de Apple Watch in de VS niet ongedaan. Apple is in beroep gegaan tegen de beslissing van de rechtbank en werkt aan technische en juridische oplossingen om de smartwatch weer op de markt te brengen.


Conservatieve president Polen gaat strijd aan met regering
25 December 2023, 00:06 NOS nieuws

De Poolse president Duda zegt dat hij zijn veto gaat uitspreken over de begrotingswet voor 2024. Hij is niet te spreken over de hervormingen van de nieuwe regering. Deze week werden leidinggevenden van staatsmedia ontslagen door de nieuwe minister van Cultuur.

De pro-Europese regering haalt de bezem door de publieke omroep. Onder leiding van de rechts-nationalistische PiS was die uitgegroeid tot propagandakanaal voor de partij. Volgens de nieuwe regering onder leiding van premier Tusk is hard ingrijpen nodig om het vertrouwen terug te winnen in publieke media.

'Schending van grondwet'

Duda haalt op sociale media hard uit naar de hervormingen. Hij spreekt van een "flagrante schending van de grondwet en beginselen van een democratische rechtstaat. Publieke media moeten eerst hersteld worden." Duda zegt ook dat hij na Kerstmis een reeks eigen plannen zal indienen bij het parlement.

Het is de eerste keer dat de conservatief Duda openlijk ingaat tegen de nieuwe regering. Een veto van de president kan met een meerderheid van 60 procent terzijde worden geschoven door het parlement. Tusks coalitie heeft daarvoor niet genoeg zetels, namelijk 248 van de 460. Desondanks zegt de premier op X dat hij er vertrouwen in heeft dat het probleem wordt opgelost.

Ontslagreeks bij instanties

Behalve in het medialandschap zijn ook bij de overheid veel ontslagen gevallen. De regering heeft onder meer de hoofden van de inlichtingendienst, de veiligheidsdiensten en een anti-corruptieorganisatie ontslagen en vervangen door nieuwe mensen.

PiS spreekt er schande van. Nadat de nieuwe leiding van staatstelevisie TVP Info de uitzendingen had stilgelegd, trokken politici van de partij naar het kantoor om het gebouw te bezetten. Dat is uiteindelijk niet gelukt.
Nieuwe Argentijnse regering halveert waarde van peso om export te stimuleren
15 December 2023, 00:03 NU.NL - Economie
De nieuwe Argentijnse regering heeft besloten de peso te devalueren met 54 procent. Voor 1 euro moeten de Argentijnen nu iets meer dan 800 peso's neertellen.


Vlaamse regering vormen is prioriteit voor Van Grieken
11 December 2023, 00:01 De Tijd
13:34 Tom Van Grieken, die zondag herverkozen is als voorzitter van het Vlaams Belang, wil eerst een Vlaamse regering vormen. Pas daarna is er ruimte voor federale onderhandelingen.


Stakingsacties aan sluizen stopgezet na akkoord met regering over ambtenarenstatuut
9 December 2023, 00:01 HLN.BE
De Vlaamse regering heeft een akkoord bereikt met de ambtenarenvakbonden over de hervorming van het Vlaams ambtenarenstatuut. Dat melden Vlaams minister-president Jan Jambon en Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten op X, het vroegere Twitter. Dat betekent ook dat de stakingsacties aan de sluizen en in en rond de havens worden stopgezet.


Waalse regering geeft zorginstellingen 5 miljoen euro voor klimaatvoorzieningen
8 December 2023, 00:01 Skynet Belgie
De Waalse regering geeft een veertigtal zorginstellingen op haar grondgebied 5 miljoen euro om maatregelen te treffen tegen de klimaatverandering. Ze zullen daarmee onder meer groendaken of opvangbekkens voor regenwater kunnen installeren.


Verkiezingen Nederland - Omtzigt bereid om in regering te stappen, maar "zal niet eenvoudig worden"
23 November 2023, 00:03 Skynet
Pieter Omtzigt, de leider van de nieuwe partij NSC, is bereid om in de volgende Nederlandse regering te stappen. Dat heeft hij woensdagavond duidelijk gemaakt in een toespraak voor zijn aanhangers.


Stikstofakkoord - "Koehandel met stikstof door Vlaamse regering"
15 November 2023, 00:07 Skynet Economie
"De Vlaamse regering zet een koehandel op in stikstof, het lijkt alsof we in de vorige eeuw zijn." Zo reageert klimaatorganisatie Climaxi dinsdag op het bereikte stikstofakkoord. Climaxi verzet zich al geruime tijd tegen de bouw van een ethaankraker door Ineos in het Antwerpse havengebied.


Regering voert cumulregeling in voor leefloongerechtigden die starten met knelpuntberoep
15 November 2023, 00:07 Skynet Economie
"Een win-winsituatie." Zo omschrijft federaal minister van Maatschappelijke Integratie Karine Lalieux een nieuwe cumulregeling die de regering invoert en die geldt voor leefloongerechtigden die aan de slag gaan in een knelpuntberoep.


Delegatie van Hamas en lid van Iraanse regering op bezoek in Moskou
27 Oktober 2023, 00:02 HLN.BE
Volgens Russische media zijn een Hamas-delegatie en de Iraanse onderminister van Buitenlandse Zaken, Ali Bagheri Kani, momenteel op bezoek in Moskou. Het is niet duidelijk of er gezamenlijke meetings zullen gehouden worden.


Regering voert strijd tegen roken verder op
25 Oktober 2023, 00:05 Skynet Economie
Een uitstalverbod, minder verkooppunten, fors hogere prijzen en striktere controles. Het is maar een greep uit de batterij maatregelen die de federale regering heeft goedgekeurd in de strijd tegen roken. Bedoeling is vooral jongeren minder in contact te laten komen met tabak of alternatieve rookmiddelen. "Daarom werpen we drempel na drempel op, om het de tabakslobby moeilijker te maken hun ongezonde producten aan de man te brengen", zegt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit).


Kernkabinet vergadert nog steeds over toekomst van regering
22 Oktober 2023, 00:00 De Tijd
20:31 Hoe meer vragen opduiken, hoe meer het ernaar uitziet dat het niet zal blijven bij het ontslag van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD). Al ziet minister van Binnenlandse Zaken An...


Regering-De Croo sluit rangen en kondigt actieprogramma aan
22 Oktober 2023, 00:00 De Tijd
22:17 Na bijna zes uur vergaderen op het kernkabinet over het dossier-Lassoued kondigde premier De Croo zaterdagavond een actieprogramma aan. De federale gerechtelijke politie in Brussel wordt versterkt. Er...

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn