NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Regering

2News.be / Trefwoorden / Regering

Amerikaanse regering bindt strijd aan met anti-abortuswet Texas
Gisteren, 00:03 Skynet Buitenland
De Amerikaanse regering wil dat de hoogste rechters van het land een streep zetten door de nieuwe anti-abortuswet van de Amerikaanse staat Texas. Het ministerie van Justitie heeft het Hooggerechtshof gevraagd de omstreden Texaanse wet te blokkeren die de meeste abortussen in de staat verbiedt.


Coronavirus - Letse regering plant nieuwe lockdown
Gisteren, 00:02 Skynet
De regering van Letland wil een nieuwe lockdown opleggen in het land, nu het aantal coronabesmettingen weer sterk stijgt. Tussen 21 oktober en 15 november zal het openbare leven weer beperkt worden, meldt premier Krisjanis Karins maandag na een urenlange vergadering van de coronacrisiscel. De regering moet de nieuwe lockdownmaatregelen nog formeel goedkeuren.


Regering-Biden naar Hooggerechtshof om abortuswet Texas terug te draaien
Zaterdag, 00:04 NOS nieuws

De Amerikaanse regering stapt naar het Hooggerechtshof om de aangescherpte abortuswet in Texas terug te draaien. Volgens minister van Justitie Garland is de wet "overduidelijk" in strijd met de grondwet. De hoogste rechters weigerden eerder om de strenge wet illegaal te verklaren, maar toetsten hem toen niet aan de grondwet. Dat gaat nu wel gebeuren.

De wet werd begin september van kracht en schrijft onder meer voor dat vrouwen geen abortus meer mogen ondergaan als de hartslag van de embryo te horen is. Dat is vaak al na zes weken zwangerschap. Voor zwangerschappen als gevolg van incest of verkrachting wordt geen uitzondering gemaakt.

Sindsdien is met wisselend succes geprobeerd om de wet van tafel te krijgen, maar gisteren oordeelde het gerechtshof van Texas opnieuw dat de wet overeind kan blijven. Dat betekent dat Texaanse vrouwen die een abortus willen naar een andere staat moeten uitwijken.

Texas telt ongeveer twintig abortusklinieken. Enkele zullen moeten sluiten, als de wet nog een tijd van kracht blijft. De woordvoerder van het ministerie van Justitie zei niet wanneer de regering de zaak bij het Hooggerechtshof neerlegt.
Regering raakt niet aan belastingvoordeel op tweede verblijven
13 Oktober, 00:03 Skynet Belgie
De federale regering raakt niet aan het belastingvoordeel bij de aankoop van een tweede verblijf. Dat bevestigt het kabinet van Open Vld-vicepremier Vincent Van Quickenborne, die dat eerder al meegaf aan Villa Politica.


Lauwe felicitaties van Filipijnse regering aan Nobelprijswinnares Maria Ressa
12 Oktober, 00:06 Skynet Buitenland
Drie dagen na de toekenning van de Nobelprijs voor de Vrede aan de Filipijnse journaliste Maria Ressa, heeft de regering in Manilla de laureate uiteindelijk gefeliciteerd. De gelukwensen vandaag waren weliswaar lauw: "we feliciteren Maria Ressa ermee dat ze als eerste Filipijnse de Nobelprijs voor de Vrede heeft gewonnen", aldus presidentieel woordvoerder Harry Roque.


Een pornografische persconferentie van de Poolse regering zorgt voor ophef
9 Oktober, 00:09 Volkskrant
Poolse ministers verspreiden nepnieuws over Afghaanse vluchtelingen die uit Belarus komen, maar daar trapt niemand in, ziet correspondent Arnout le Clercq.


Pijpleiding Nord Stream 2 lijkt veilig, alleen Duitse regering kan er nog een stokje voor steken
9 Oktober, 00:08 Volkskrant
De Duitse formatie koerst aan op een coalitie van verkiezingswinnaar SDP, de centrum-rechtse FDP, en De Groenen. Die laatste partij is faliekant tegen Nordstream 2, maar zwaar in de minderheid.


Regering discussieert over werkweek van vier dagen: ?Moet steeds keuze van werknemer zijn?
7 Oktober, 00:02 HLN.BE
De federale regering bespreekt het voorstel om een voltijdse werkweek in te korten tot vier dagen. Voltijdse werknemers zouden in dat systeem nog steeds 38 of 40 uur werken, maar dan verdeeld over vier in plaats van vijf werkdagen. Alle regeringspartijen zijn het in principe eens over het voorstel, een beslissing volgt komend weekend, klinkt het in VTM Nieuws.


Federale begroting - Begrotingsdiscussie gaat maandag verder, regering wil volgend weekend landen
5 Oktober, 00:04 Skynet Economie
Het kernkabinet van de federale regering heeft zijn discussie over de opmaak van de begroting 2022 zondagavond iets voor 20 uur stopgezet. Maandag om 16 uur komen de premier en de vicepremiers opnieuw samen, luidt het uit goede bron. Het is de bedoeling volgend weekend te landen.


Interim-regering Afghanistan houdt eerste ministerraad
5 Oktober, 00:04 Skynet Buitenland
De interim-regering van Afghanistan, die volledig uit leden van de radicaal-islamistische taliban bestaat, is vandaag in Kaboel samengekomen voor een ministerraad. Het is de eerste keer dat de Afghaanse ministers samenzitten sinds de taliban in augustus de macht konden veroveren.


Tekorten bij Britse tankstations lopen op, regering overweegt inzet leger
29 September, 00:04 NU.NL - Economie
In het Verenigd Koninkrijk hebben steeds meer tankstations te kampen met brandstoftekorten. Dat meldt de brancheorganisatie PRA maandag. In veel steden staat de helft van het aantal pompen droog, op andere plekken heeft 90 procent van de aangesloten tankstations geen brandstof meer. Ondertussen heeft de Britse regering maatregelen aangekondigd om de tekorten weg te werken. Hulp van het ministerie van Defensie is daarbij niet uitgesloten.


Vlaamse regering zwoegt zich naar begrotingsakkoord
25 September, 00:02 De Tijd
21:43 Volgens nieuwe ramingen bedraagt het Vlaamse begrotingstekort 1,8 miljard euro. Dat is fors lager dan de 2,6 miljard waarvan eerder sprake was. Dat de regering vrijdagavond nog geen akkoord over de no...


Federale regering slaat pad in richting uitfasering plastic voor eenmalig gebruik
21 September, 00:05 Skynet Economie
De federale regering heeft een flinke stap gezet richting de uitfasering van plastic voor eenmalig gebruik. Er komt een verbod op lichte plastic draagtassen, op een aantal uitzonderingen na. Ook plastic bestek, borden, rietjes en roerstaafjes worden in de ban geslagen. Dat staat in een koninklijk besluit van minister van Leefmilieu Zakia Khattabi (Ecolo) waarvoor de ministerraad het licht op groen heeft gezet.


18 September, 00:03 De Tijd
MR-voorzitter Bouchez: ?Wij blijven tot 2024 in de regering?
9 September, 00:00 HLN.BE
?Wat voor mij zeker is, is dat we in de Vivaldi-regering blijven tot 2024. Ik denk niet dat er een alternatief is en onze medeburgers verwachten dat we slagen. Maar dat is voor mij geen reden om de hervormingen van links zomaar te accepteren.? Dat zei MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez deze avond in Terzake op Canvas. De verwachte invoering van een coronapas in het Brussels Gewest toont volgens hem de mislukking van het gevoerd beleid aan.


Twijfels over jobbonus in Vlaamse regering
4 September, 00:01 De Tijd
02:00 Open VLD wil hem absoluut behouden, maar CD&V en de N-VA hebben er twijfels bij. Het lot van de Vlaamse jobbonus, die dit jaar het levenslicht zou zien, is hoogst onzeker.


Britse voedselindustrie vraagt regering om visa voor buitenlands personeel
28 Augustus, 00:03 NOS nieuws

De Britse voedselindustrie vraagt de Britse regering om speciale visa voor buitenlanders die in die branche aan de slag willen. De sector komt door de gevolgen van de coronapandemie en de Brexit een half miljoen mensen tekort.

Dat is onder meer merkbaar bij varkenshouders. Door het tekort aan personeel benutten de slachterijen maar 75 procent van hun capaciteit. Boeren kunnen varkens die slachtrijp zijn niet kwijt. Het overschot neemt elke week toe met 15.000 varkens. Dat brengt zo veel kosten met zich mee dat veel varkenshouders nu verlies lijden.

De bond van varkenshouders zegt dat er van alles geprobeerd is om in eigen land personeel te vinden. Zo werden de lonen verhoogd, maar veel buitenlands personeel is na de Brexit naar het buitenland vertrokken. Veel Britten willen geen zwaar werk doen.

"In andere landen is er voldoende aanbod van mensen die hier willen komen werken", zegt de directeur van de bond tegen de BBC.

Supermarkten

Het tekort aan personeel in het Verenigd Koninkrijk wordt ook gevoeld in de tuinbouw, de fastfoodrestaurants en de transportsector.

Melkproducent Arla kan door het tekort aan chauffeurs minder melk leveren aan supermarkten. In de supermarkten blijven ook andere schappen leeg. De supermarktketens Tesco en Iceland waarschuwden deze week dat de problemen moeten worden opgelost voordat de bevoorrading voor Kerstmis moet beginnen.
?Chinese regering bereid honderden miljoenen in Afghanistan te steken?
19 Augustus, 00:02 HLN.BE
De Chinese regering zou bereid zijn om honderden miljoenen dollars te steken in de wederopbouw van de kritieke infrastructuur van Afghanistan. Dat zeggen hoge Aziatische diplomaten, die niet bij naam genoemd willen worden, tegen de Britse zakenkrant Financial Times.


De Japanse economie groeit, maar toch is de regering daar niet blij mee
18 Augustus, 00:03 NU.NL - Economie
De Japanse economie, de op twee na grootste ter wereld, groeide in het afgelopen kwartaal met 1,3 procent ten opzichte van een jaar eerder. Dat was een duidelijk herstel na de flinke dip van het kwartaal ervoor, toen de economie met 3,7 procent kromp. Desondanks plaatste de regering in Tokio kanttekeningen bij de stijging, meldt persbureau Reuters maandag.


Taliban doden in Kabul hoofd communicatie Afghaanse regering
7 Augustus, 00:04 NOS nieuws

De Taliban hebben het hoofd van het Centrum voor Media en Informatie van de Afghaanse regering gedood. Dawa Khan Menapal werd doodgeschoten toen hij voor het vrijdagmiddaggebed onderweg was naar een moskee in hoofdstad Kabul. Voorheen was hij plaatsvervangend woordvoerder van de Afghaanse president Ashraf Ghani.

Het is de tweede aanslag in twee dagen tijd met een vertegenwoordiger van de Afghaanse regering als doelwit. Woensdag ontplofte een bom in de zwaar beveiligde wijk Sherpur in Kabul. De aanslag was gericht tegen minister van Defensie Bismillah Khan, maar hij was niet thuis. De bom kostte het leven aan zeker acht burgers en twintig mensen raakten gewond.

Een woordvoerder van het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken noemde de aanslag tegen persbureau AFP barbaars en laf. Hij karakteriseerde Menapal als "een jonge man die een rots in de branding was tegen de propaganda van de vijand en die altijd een grote steun is geweest voor de Afghaanse regering".

VN-veiligheidsraad bespreekt situatie

In de VN-Veiligheidsraad wordt vandaag gesproken over de situatie in Afghanistan. De gesprekken gaan onder meer over de snelle opmars van de Taliban sinds de westerse troepen zich uit het land hebben teruggetrokken. Intussen zijn verschillende steden in het westen en zuiden van het land in hun handen.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn