NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Regering

2News.be / Trefwoorden / Regering

Britse voedingssector kraakt noodplan regering om 'pingdemic' te bezweren
Woensdag, 00:05 NU.NL - Economie
De Britse voedingssector is niet te spreken over de uitvoering van het noodplan dat de zogeheten pingdemic in Britse winkels moet bezweren. Volgens de industrie verloopt het noodplan momenteel "chaotisch", omdat nog altijd niet bekend is welke werknemers in aanmerking komen voor de versoepelingen. Dat meldt de Britse krant The Observer.


Ex-premier Najib Mikati aangesteld om regering te vormen in Libanon
Dinsdag, 00:05 Skynet Buitenland
De Libanese president Michel Aoun heeft de voormalige premier Najib Mikati aangesteld om een nieuwe regering te vormen. Zijn twee voorgangers slaagden er niet in een regering op te zetten die de noodzakelijk sociaal-economische hervormingen kan doorvoeren.


Franse regering krikt vaccinatiedoelstelling op wegens "vierde besmettingsgolf"
22 Juli, 00:03 HLN.BE
De coronapandemie kent momenteel een vierde besmettingsgolf in Frankrijk, waar het aantal gevallen met 140 procent is gestegen op een week tijd. Dat zei premier Jean Castex woensdag. De regeringsleider kondigde aan dat de vaccinatiecampagne een versnelling hoger zal schakelen.


Brussels Parlementslid Gilles Verstraeten (N-VA): "Brusselse regering moet vaccinweigeraars proactief benaderen"
21 Juli, 00:01 Skynet Belgie
Omdat de campagnes om de Brusselaars te overtuigen om zich te laten vaccineren ontoereikend zijn, moet de Brusselse regering volgens Brussels Parlementslid Gilles Verstraeten (N-VA) zo snel mogelijk haar strategie over een andere boeg gooien. "De regering moet weigeraars proactief benaderen en duidelijk uitleggen waarom een vaccin noodzakelijk is", klinkt het.


Loonakkoord - Federale regering keurt maatregelen sociaal akkoord goed
21 Juli, 00:01 Skynet Belgie
De federale regering heeft dinsdag in een elektronische ministerraad de maatregelen uit het interprofessioneel akkoord 2021-2022 goedgekeurd. Die zijn opgenomen in een voorontwerp van wet en een koninklijk besluit, die nu naar de Raad van State voor advies gestuurd worden.


Nieuwe Amerikaanse regering levert eerste Guantanamogevangene uit
20 Juli, 00:04 Skynet Buitenland
Zes maanden na het aantreden van de Amerikaanse president Joe Biden heeft zijn regering voor het eerst een gevangene uit Guantanamo Bay in Cuba aan diens thuisland overgeleverd. Abdul Latif Nasir werd aan Marokko uitgeleverd omdat hij geen bedreiging meer vormde voor de Amerikaanse nationale veiligheid, zo meldt het Pentagon.


Federale regering keurt samenwerkingsakkoord goed voor Covid Safe Ticket dat vanaf half augustus zal worden ingezet voor grote evenementen
15 Juli, 00:01 HLN.BE
De federale ministerraad heeft vandaag het licht op groen gezet voor het samenwerkingsakkoord met de deelstaten dat nodig is om het Covid Safe Ticket in te voeren. Dat moet toelaten dat festivals en andere grote evenementen vanaf de tweede helft van augustus veilig kunnen verlopen.


Federale regering plant online raadpleging over platformeconomie
13 Juli, 00:07 Skynet Economie
De federale regering lanceert in september een online participatieplatform over de platformeconomie. Doel is voldoende input te verzamelen om de wet op de arbeidsovereenkomsten te evalueren en eventueel aan te passen. Dat maken vicepremier en minister van Economie en Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) en minister voor Zelfstandigen David Clarinval (MR) vrijdag bekend.


Amerikaanse regering begint rechtszaak tegen omstreden kieswet Georgia
26 Juni, 00:04 NOS nieuws

Het Amerikaanse ministerie van Justitie begint een rechtszaak tegen een nieuwe kieswet in de staat Georgia die nadelig uitpakt voor bepaalde bevolkingsgroepen. Volgens minister van Justitie Garland tast de wet de rechten van zwarte kiezers aan.

Georgia, waar de Republikeinen de meerderheid hebben in het regionale parlement, voerde de nieuwe wetgeving eerder dit jaar in. Er gelden nu strengere regels voor de identificatie van kiezers die hun stem willen uitbrengen. Ook verbiedt de wet het uitdelen van water aan mensen die in de rij staan voor het stembureau. De Democraten noemen de wet racistisch, omdat er bijvoorbeeld vaker rijen zijn voor de stembureaus in zwarte wijken.

Het Congres van de staat nam de nieuwe regels aan, nadat president Trump had beweerd dat zijn partij was benadeeld door grootschalige fraude. Die claim werd in een serie rechtszaken niet onderbouwd met bewijs. Ook andere staten die worden bestuurd door de Republikeinen, zoals Arizona, Florida en Iowa, hebben kiesregels aangenomen die bevolkingsgroepen benadelen die in meerderheid Democratisch stemmen.

'Eerste van vele stappen'

"Deze rechtszaak is de eerste van vele stappen die we nemen om ervoor te zorgen dat alle kiesgerechtigden kunnen stemmen", verklaarde minister Garland op een persconferentie. "We gaan nieuwe wetten die erop gericht zijn de verkiezingen minder toegankelijk te maken, nauwkeurig onderzoeken en als we overtredingen van de federale wet zien, treden we op."

Eerder deze week strandde een voorstel voor een nieuwe federale kieswet in de Amerikaanse Senaat. Die wet had het stemrecht van minderheden beter moeten beschermen, de invloed van geld in de Amerikaanse politiek moeten terugdringen en de invloed van partijen op de indeling van kiesdistricten moeten verkleinen. De vijftig Republikeinse senatoren stemden tegen. Er waren zestig stemmen nodig om de wet in behandeling te nemen.

President Biden beloofde na het wegstemmen van de wet andere stappen te zullen nemen om het stemrecht te beschermen. Hij noemde de nieuwe wet van Georgia een gruwel.
Regering-Biden wil wapenhandel aanpakken
24 Juni, 10:42 Skynet Buitenland
Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft dinsdag bekendgemaakt dat het vijf eenheden zal oprichten om de wapenhandel aan te pakken, aan de vooravond van aankondigingen van Joe Biden over misdaadbestrijding.


Ethiopische regering en VN bereiken akkoord over humanitaire hulp in Tigray
7 Februari, 15:10 Skynet
De Ethiopische regering en het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de VN hebben een akkoord bereikt om de humanitaire toegang tot de regio Tigray in het noorden van het land te verbeteren. Dat maakt WFP-directeur David Beasley bekend op Twitter.


Amerikaanse regering schrapt migratiedeal Trump met Centraal-Amerika
7 Februari, 14:10 Skynet
De regering van de Amerikaanse president Joe Biden heeft een omstreden overeenkomst met drie Centraal-Amerikaanse staten geschrapt waarmee zijn voorganger Donald Trump illegale migranten buiten wilde houden. Minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken heeft dit weekend in een verklaring gezegd dat de overeenkomsten met onmiddellijke ingang zijn opgeschort en dat er aan wordt gewerkt ze helemaal op te zeggen.


?Britse regering overweegt belastingverhoging techbedrijven?
7 Februari, 02:26 HLN.BE
De Britse regering overweegt belastingverhogingen voor technologiebedrijven en webwinkels zoals Amazon die floreren tijdens de coronapandemie, meldt The Sunday Times.


Italiaanse regering onder oud ECB-baas Mario Draghi komt stapje dichterbij
6 Februari, 17:17 Skynet
De voormalige baas van de Europese Centrale Bank Mario Draghi krijgt de voorwaardelijke steun van de links-populistische Vijfsterrenbeweging en de extreemrechtse Lega om een nieuwe Italiaanse regering te vormen.


Regering Myanmar laat sociale media blokkeren en land heeft internet-black-outs
6 Februari, 09:35 Tweakers
Myanmar heeft te maken met flinke onderbrekingen van zijn internetverbinding met de rest van de wereld. Volgens NetBlocks viel op zaterdagochtend de connectiviteit van het land terug tot 16 procent van wat gebruikelijk is. Ook laat de regering sociale media blokkeren.


Regering VS: Houthi-rebellen geen terroristische organisatie meer
6 Februari, 04:02 NOS nieuws

De regering van de Amerikaanse president Biden bestempelt de Houthi-rebellen in Jemen niet langer als terroristische organisatie. Daarmee draait de nieuwe regering een van de laatste besluiten, van nog geen maand geleden, uit de regeerperiode van oud-president Trump terug.

De Houthi's vechten in Jemen al jarenlang een burgeroorlog uit met de regering in de hoofdstad Sanaa. De strijd heeft grote impact op de bevolking. De situatie in Jemen wordt ook wel de grootste humanitaire crisis ter wereld genoemd. Bijna tachtig procent van de bevolking heeft hulp nodig en veel mensen, onder wie kinderen, zijn zwaar ondervoed.

Door de Houthi's officieel het stempel terroristen te geven, werd het volgens de Verenigde Naties en hulporganisaties moeilijker om voedsel en andere hulpmiddelen naar de belegerde Jemenitische bevolking te brengen.

De Amerikaanse regering hoopt met zijn besluit het einde van de crisis een stapje dichterbij te brengen. Wel benadrukt een anonieme functionaris tegenover persbureau AP dat de VS niets wijzigt in zijn standpunt tegenover de Houthi's, een groep die burgers heeft aangevallen en Amerikanen heeft ontvoerd.

Deze week kondigde Biden aan te stoppen met het steunen van het Saudi-Arabische offensief tegen de Houthi's. De regering-Obama gaf in 2015 goedkeuring aan het offensief en wilde ervoor zorgen dat er minder burgerslachtoffers zouden vallen. Desalniettemin zijn sindsdien tal van Jemenieten om het leven gekomen door Amerikaanse bommen, onder wie schoolkinderen in een bus en vissers op hun boten.
Laatste obstakel voor bouw nieuw ziekenhuis uit de weg geruimd: Vlaamse regering zet licht op groen voor AZ Nikolaas
5 Februari, 17:30 Gazet v. Antwerpen

De Vlaamse regering ruimde vrijdag een laatste obstakel uit de weg die de bouw van een nieuw AZ Nikolaas mogelijk moet maken. Maar de verloren landbouwgrond moet wel worden gecompenseerd.
MR is onontbeerlijk in de regering, sp.a niet
5 Februari, 08:47 Skynet
De MR is in tegenstelling tot de sp.a nodig voor de meerderheid in federale regering. Dat heeft MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez op de RTBF-radio gezegd in de reactie op kritiek van sp.a-voorzitter Conner Rousseau.


Kamer vraagt regering om Belgen te helpen bij verzaken aan tweede nationaliteit
4 Februari, 22:04 Skynet
De plenaire vergadering van de Kamer heeft donderdag een resolutie goedgekeurd waarin het parlement de regering oproept om landgenoten die willen verzaken aan hun tweede nationaliteit, actiever bij te staan.


"Misschien moet Bouchez zich vraag stellen of hij nog in regering wil zitten"
4 Februari, 20:14 Skynet
Sp.a-voorzitter Conner Rousseau vindt dat zijn collega bij MR, Georges-Louis Bouchez, zich de vraag moet stellen of zijn partij nog in de federale regering wil zitten. Dat zei hij in een interview bij Terzake op Canvas.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn