NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Regering

2News.be / Trefwoorden / Regering

Belgische regering wil strengere aanbestedingsregels om spionage tegen te gaan
30 Juli, 00:02 Tweakers
De Belgische regering gaat strengere regels rondom aanbestedingen opstellen waardoor apparaten als scanners en camera's minder snel kunnen worden misbruikt voor spionage of hacks. Het gaat om apparaten die worden gebruikt in kritieke infrastructuur en door de overheid zelf.


Federale regering verlaagt transactiekosten bij elektronisch betalen
De federale regering verlaagt de kosten die handelaars aan banken moeten betalen voor kleine elektronische betalingen. Voortaan dalen de kosten voor alle transacties tot 50 euro en halveren de kosten voor transacties onder de 25 euro, meldt minister van Economie Pierre-Yves Dermagne (PS) donderdag.


Stikstofakkoord - Geen plenair debat over heibel binnen Vlaamse regering
19 Juli, 00:05 Skynet Economie
Groen-fractieleidster Mieke Schauvliege is er niet over te spreken dat de meerderheidspartijen niet ingaan op haar vraag naar een plenaire vergadering over de stikstofcrisis. "Beschamend" en "ongezien", vindt Schauvliege dat. Ze verwacht nu dat minister-president Jan Jambon en alle betrokken ministers dinsdagnamiddag naar de bevoegde commissie afzakken om tekst en uitleg te geven.


Fiscale hervorming - Regering sluit geen akkoord over fiscale hervorming
19 Juli, 00:02 Skynet
De fiscale hervorming van de federale regering is van de baan. "De premier heeft vastgesteld dat geen akkoord mogelijk is over een fiscale hervorming zonder dat deze de begroting ernstig bezwaart", luidt het dinsdagavond op het kabinet van premier Alexander De Croo, terwijl dat een van de ijkpunten was waarbinnen een hervorming zich volgens de eerste minister moest situeren.


Regering zet licht op groen voor arbeidscontract voor sekswerkers
24 Juni, 00:03 Skynet Economie
Sekswerkers kunnen binnenkort officieel als werknemer aan de slag. Dat heeft de federale regering vrijdag beslist, meldt minister van Werk en Economie Pierre-Yves Dermagne (PS).


Fiscale hervorming - Federale regering vat begrotingsconclaaf aan
17 Juni, 00:06 Skynet Economie
De vicepremiers van de federale regering zitten sinds ongeveer 15.30 uur vrijdagmiddag bijeen voor wat een weekend aan onderhandelingen over de fiscale hervorming moet worden. Een akkoord wordt daar niet meteen van verwacht.


Vlaamse regering zet trein in gang naar tiendaags innovatiefestival in 2024
14 Juni, 00:00 De Tijd
20:24 Met een symbolische treinrit van Gent naar Antwerpen heeft de Vlaamse regering dinsdag haar campagne voor haar nieuwe innovatiebeleid Flanders Innovation and Technology afgetrapt. De volgende stop wor...


Vlaamse regering erkent droogte van 2022 als ramp
3 Juni, 00:05 Skynet Economie
Op voorstel van Vlaams minister-president Jan Jambon heeft de Vlaamse regering de droogte van 2022 erkend als ramp. Alle 251 gemeenten van waaruit schademeldingen werden ingediend, komen in aanmerking om erkend te worden, zo staat te lezen in de beslissingen van de Vlaamse regering.


Portugese regering rantsoeneert water in zuiden vanwege droogte
3 Juni, 00:04 Skynet Buitenland
De Portugese regering heeft besloten water te rantsoeneren in het oosten van de Algarve. De toeristische regio in het zuiden kreunt namelijk onder de droogte. Het doel is om op termijn het gebruik van grondwater met 15 procent te verminderen.


Britse regering wil akkoord met supermarkten over prijsbeperking op basisproducten
29 Mei, 00:01 HLN.BE
Om de aanhoudend hoge inflatie te bekampen, is de Britse regering onderhandelingen gestart met de supermarkten om de prijzen op een aantal basisproducten te beperken. Dat schrijft The Sunday Times zondag. De krant heeft het over een ?aanpak in Franse stijl?, maar verschillende regeringsleden haasten zich wel om te zeggen dat het om een vrijwillige maatregel gaat, geen verplichting.


Regering VS wil 30 procent belasting op elektriciteit voor cryptomining
4 Mei, 00:00 Tweakers
De Amerikaanse regering wil 30 procent belasting heffen op elektriciteit die gebruikt wordt voor het delven van cryptovaluta. Dat is volgens het Witte Huis nodig omdat cryptominingorganisaties momenteel niet opdraaien voor alle economische en ecologische kosten die ze anderen opleggen.


19 April, 00:06 Volkskrant
5 April, 00:07 Volkskrant
Italiaanse regering wil in lab gekweekt vlees verbieden
29 Maart, 00:58 HLN.BE
De Italiaanse regering wil dierlijk voedsel verbieden dat uitsluitend in het laboratorium is gemaakt, zoals vlees dat wordt gekweekt op basis van enkele dierlijke cellen. Volgens landbouwminister Francesco Lollobrigida garanderen zulke producten onvoldoende "kwaliteit, welzijn en bescherming van onze cultuur en traditie".


Verkiezingen Nederland - Nederlandse regering wil, na crisisberaad, verbeteringen op grote dossiers
29 Maart, 00:09 Skynet
De Nederlandse regering gaat proberen verbeteringen aan te brengen op dossiers waar de kiezer zich zorgen over maakt, zei premier Mark Rutte (VVD) na afloop van een overleg tussen de top van het kabinet naar aanleiding van de verkiezingsuitslag. De coalitiepartijen verloren flink bij de Provinciale Statenverkiezingen, nieuwkomer de BoerBurgerBeweging (BBB) boekte een historische overwinning in alle provincies.


Ongeruste landbouwers trekken per tractor naar hoofdkwartier Waalse regering
22 Maart, 00:07 Skynet Economie
Vertegenwoordigers van de Franstalige landbouworganisaties FWA en Fugea zijn dinsdag per tractor naar de hoofdzetel van de Waalse regering in Namen getrokken. Ze zijn ongerust over op til zijnde maatregelen om bodemerosie te beperken.


Regering start eerste weekend van begrotingsgesprekken
19 Maart, 00:03 De Tijd
16:56 De federale regering vat zondag omstreeks 13 uur de gesprekken over de begrotingscontrole aan. Zaterdagnamiddag vonden al bilaterale gedachtewisselingen plaats.


Delhaize - Waalse regering vraagt garanties over werkgelegenheid
11 Maart, 00:45 Skynet Economie
De Waalse regering heeft vrijdag de vakbonden en de directie van warenhuisketen Delhaize ontvangen. De regering heeft het bedrijf om garanties gevraagd over het behoud van de werkgelegenheid en verworven rechten, staat in een mededeling van minister-president Elio Di Rupo (PS).


PVDA verwijt Vlaamse regering knelpunten opnieuw voor zich uit te schuiven
11 Maart, 00:45 Skynet Economie
Voor PVDA is het stikstofakkoord dat de Vlaamse regering vrijdag bereikte teleurstellend en biedt het geen perspectief voor de landbouw: "De regering schuift de grote discussiepunten, met name over de gelijke behandeling van landbouw en industrie, gewoon opnieuw voor zich uit. En fundamenteel biedt ze geen enkel antwoord op de vraag hoe boeren een eerlijke prijs gaan krijgen voor hun producten om duurzamer te kunnen werken", stelt fractieleider Jos D'Haese.


Stikstofakkoord - Boerenmotto van regering is minder, minder, minder
11 Maart, 00:43 Skynet Economie
"Het Vlaams Belang stelt vast dat de beslissingen waar onenigheid over bestond eenvoudigweg vooruit werden geschoven en dat de teneur voor wat betreft de landbouw nog steeds 'minder-minder-minder' blijft", reageert Vlaams Belang-fractievoorzitter Chris Janssens op het stikstofakkoord. "Het lijkt erop dat we na een jaar ruziemaken in de Vlaamse regering opnieuw bij het oorspronkelijke stikstofakkoord zijn aanbeland, mits enkele bijkomende onderzoeken."

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn