NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Regels

2News.be / Trefwoorden / Regels

?Japan is een land van idiote regels. Het gaat heel krampachtig met de situatie om?
Zaterdag, 00:05 Volkskrant
Na een jaar uitstel staan de Olympische Spelen op het punt van beginnen: vrijdag om 13.00 uur (Nederlandse tijd) vindt de openingsceremonie plaats in Tokio. We belden met sportverslaggever John Volkers, die met zeker ongemak naar de gang van zaken in Japan kijkt.


Evenementenbranche wil voor 1 augustus uitsluitsel, onderzoekt nieuwe regels
21 Juli, 00:05 NU.NL - Muziek
Een afvaardiging van de evenementenbranche heeft in gesprek met de overheid en het Outbreak Management Team (OMT) laten weten uiterlijk 1 augustus duidelijkheid te willen over de regels voor festivals die eventueel na 13 augustus plaatsvinden. Onder andere ID&T en Fieldlab gaan onderzoeken of eventuele aangescherpte regels haalbaar zijn voor organisatoren.


Regels rond handspel veranderen: onbewust contact zelden nog strafschop of fout
15 Juli, 00:01 HLN.BE
Op een infosessie in het Belgian Football Center in Tubeke heeft het Professional Refereeing Department woensdag de veranderingen in de spelregels toegelicht. De voornaamste wijziging is de regel rond handspel. Voor een bal die met de hand geraakt wordt, zal niet zo vaak meer een overtreding gefloten worden.


Strengere regels in vakantielanden: 'Dit is vakantie vieren in coronacontext'
14 Juli, 00:03 NU.NL - Economie
Frankrijk, Griekenland en Spanje hebben vanwege het toenemende aantal besmettingen de coronaregels aangescherpt. Dat is geen goed nieuws voor de reisbranche, maar het is volgens directeur Frank Oostdam van reiskoepel ANVR wel de nieuwe realiteit.


?Amsterdam en andere steden willen AI-regels vormen?
10 Juli, 00:08 Techzine
Verschillende Europese steden, waaronder Amsterdam en Barcelona, hebben een eigen initiatief gelanceerd voor het gebruik van AI binnen hun omgevingen. Doel van het Urban AI Observatory is onderling meer informatie uit te wisselen en vooral ethische standaarden te ontwikkelen. In Europa wordt nu door de Europese Unie wetgeving ontwikkeld die het gebruik van AI en […]


ACM: openen NFC-chip in iPhones is met huidige regels niet af te dwingen
4 Juli, 00:00 Tweakers
Dat Apple concurrerende betaalapps geen toegang geeft tot de NFC-chips in iPhones is een concurrentieprobleem volgens de ACM, maar de huidige Europese regels staan niet toe dat Nederland Apple dwingt tot openstellen.


3 Juli, 00:07 Volkskrant
Corona-regels goed opgevolgd
3 Juli, 00:02 Gazet v. Antwerpen

De corona-regels worden in het dagelijks leven in Sint-Niklaas goed opgevolgd. En mocht een bezoeker het toch even uit het oog zijn verloren, de spandoeken maken snel duidelijk dat mondmaskers verplicht blijven op de donderdagse markt.
Politie hackte vorig jaar niet altijd volgens de regels
30 Juni, 00:08 NU.NL - Tech
De politie heeft haar hackbevoegdheid in 2020 niet altijd volgens de regels ingezet, blijkt uit een nieuw rapport van de Inspectie Justitie en Veiligheid. Daarmee voldoet de politie voor het tweede jaar op rij niet aan de gestelde voorwaarden.


Niet knuffelen, wel zoenen? Britse minister overtreedt eigen regels met kus op kantoor
26 Juni, 00:05 Volkskrant
De Britse minister van Volksgezondheid Matt Hancock heeft de door hemzelf opgestelde coronaregels op flagrante wijze geschonden, maar aftreden hoeft hij niet van premier Boris Johnson. Hiermee wordt het vertrouwen in de lockdownmaatregelen verder aangetast.


Nieuwe UCI-regels over bidons weggooien en dalen op de buis zorgen voor verdeelde reacties in het peloton: ?Gaan ze ook een snelheidsbeperking opleggen??
5 Februari, 17:18 HLN.BE
Bidons die in het rond vliegen? Als het van de wereldwielerbond UCI afhangt, is dat binnenkort verleden tijd. Wat straks ook niet meer mag: afdalen met het lichaam geprangd tussen zadel en bovenbuis. Te gevaarlijk, oordeelt de UCI. Maar wat denken de renners zelf?


'Schaatsen mag, maar hou je aan de regels en wees voorzichtig'
5 Februari, 12:48 NOS nieuws

Schaatsliefhebbers kunnen ondanks de coronabeperkingen volgende week het ijs op, zolang ze zich maar aan regels houden.

"Ja, u mag schaatsen", zei voorzitter Bruls van het Veiligheidsberaad in Jan Willem Start Op op NPO Radio 2. "U kunt het 't beste vergelijken met als u de natuur in gaat, het park in loopt of buiten gaat sporten. Dat mag allemaal."

Voorwaarde is wel dat de anderhalvemetermaatregel wordt nageleefd. "Je kunt dus niet met z'n vijven gearmd over de baan gaan zwieren. Dan ben je in overtreding."

Schaatsbanen

Bruls heeft het idee dat ijsclubs met een schaatsbaan zich goed hebben voorbereid. "Die hebben allemaal een protocol van de de KNSB, de schaatsbond, en die zullen waarschijnlijk gaan werken met toelating van mensen. Bijvoorbeeld een bepaald aantal per uur. Als het te druk wordt en het lukt allemaal niet, zal in het uiterste geval gezegd moeten worden: nu kan het schaatsen op deze baan even niet doorgaan."

Uiteraard geldt ook voor schaatsers in ieder geval tot en met dinsdag de avondklok. De kans is groot dat de avondklok daarna wordt verlengd.

Bruls vraagt mensen die buiten van de winter willen genieten goed op te letten. "De ziekenhuizen hebben het al druk genoeg. Het zou vervelend als het op de spoedeisendehulpafdelingen heel erg druk gaat worden met ijs- en sneeuwongelukken. Dat kunnen we niet hebben."

Voorbereid

De beroepsvereniging van spoedeisendehulpartsen (NVSHA) maakt zich geen zorgen over een grote toeloop, ook niet door extra ongelukken in het verkeer.

"Daar zijn we op voorbereid", zegt voorzitter Annemarie van der Velden. "Dit hoort bij de winter." Er staan extra gipsverbandmeesters klaar.
Maatregelen UCI: veiligheidsmanagers en strengere regels voor renners
4 Februari, 21:39 NU.NL - Sport
De internationale wielerunie UCI heeft donderdag nieuwe maatregelen aangekondigd om de veiligheid van renners te verbeteren. Zo zullen er veiligheidsmanagers worden aangesteld en komt er strengere regelgeving voor renners en de wedstrijdkaravaan.


Door nieuwe regels lange wachttijden bij aanvraag energielabel
2 Februari, 15:13 NU.NL - Economie
Woningbezitters die een energielabel willen aanvragen, krijgen te maken met lange wachttijden doordat er te weinig adviseurs zijn, meldt Vereniging Eigen Huis (VEH) dinsdag. Minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) heeft inmiddels aangekondigd diverse regels te veranderen om te voorkomen dat de doorstroming op de woningmarkt in gevaar komt.


OVERZICHT. Deze nieuwe regels voor jongeren gaan maandag in
30 Januari, 13:48 Gazet v. Antwerpen

De nieuwe regels voor jeugdactiviteiten gaan pas vanaf maandag in, jongeren ouder dan 13 jaar mogen dit weekend dus nog niet naar de scouts of het voetbal. Volgende week krijgen zij iets meer ademruimte, al wordt het speelveld voor de kinderen jonger dan 12 dan weer wat vernauwd. ?We hebben de mogelijkheden eigenlijk gewoon herverdeeld?, zegt professor Marc Van Ranst. ?Allemaal heel logisch, eigenlijk.?
Onze motivatie slinkt dag na dag: Belgen volgen de regels steeds minder
30 Januari, 02:54 HLN.BE
Onze motivatie om de coronamaatregelen te blijven naleven, slinkt zienderogen. We volgen ze nog - en dat is hoopvol - maar we zien door het bos de bomen niet meer. ?Er is nood aan een wekelijkse, duidelijke stand van zaken?, zegt motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste.


Franse president Macron waarschuwt Microsoft en Google voor EU-regels
29 Januari, 09:57 Techzine
De Franse president Emmanuel Macron heeft een aantal techgiganten gewaarschuwd dat ze moeten voldoen aan EU-eisen. Het gaat daarbij vooral om regels omtrent het dominante marktaandeel en het modereren van online content. De Europese Unie is onlangs een offensief gestart om techgiganten als Microsoft, Google en Facebook te laten voldoen aan de EU-wet- en regelgeving. […]


'Als we ons aan de regels houden, zal ook de Britse variant ons niet overspoelen'
28 Januari, 21:00 De Tijd
21:21 Nu zandzakjes bijleggen op de zwakste plekken kan vermijden dat de dijken bezwijken onder het gebeuk van een besmettelijker virusvariant. Het is geen uitgemaakte zaak dat alleen nog een strenge lockdo...


In het bezit van een coronavoucher? Vlucht of hotel geannuleerd? Dit zijn de regels
28 Januari, 10:54 HLN.BE
Had je een pakketreis geboekt die vorig jaar werd geannuleerd en heb je tussen 20 maart en 19 juni 2020 een tegoedbon ontvangen, dan ben je waarschijnlijk in het bezit van een coronavoucher. Die is 1 jaar geldig, maar de vervaldag is in zicht. Wat zijn de regels en welke stappen kan je ondernemen? Boek je in deze onzekere tijden best een nieuwe pakketreis of laat je je beter uitbetalen? Een overzicht van de opties, uitgelegd door de FOD Economie.


Von der Leyen roept VS op tot samenwerking rond regels voor sociale mediabedrijven
26 Januari, 17:00 HLN.BE
Europa pleit voor globale regels om de macht van Facebook, Twitter en andere sociale mediabedrijven onder controle te houden. Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen roept de VS daarom op om een globaal ?regelboek? uit te werken, zo zei de Duitse in haar toespraak voor het Wereld Economisch Forum.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn