NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Regels

2News.be / Trefwoorden / Regels

Meta overweegt regels rond desinformatie corona te versoepelen
1 Augustus, 00:07 NU.NL - Tech
Facebook-moederbedrijf Meta heeft aan zijn toezichtraad gevraagd of berichten met onjuiste informatie over het coronavirus nog verwijderd moeten worden. Het bedrijf kwam in de periode na de uitbraak van COVID-19 met strengere regels. Meta wil weten of die nog nodig zijn nu landen weer terugkeren naar een normaler leven.


Vooruit vraagt strengere regels tegen uitbuiting
31 Juli, 00:07 Skynet Economie
Vooruit pleit voor strengere regels in de strijd tegen economische uitbuiting. Zo moet een bedrijf dat een beroep doet op onderaannemers ook verantwoordelijk worden voor de arbeidsvoorwaarden, met dus een hoofdelijke aansprakelijkheid voor de loonschulden. De partij wil ook dat minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) dringend werk maakt van meer sociale inspecteurs.


28 Juli, 00:06 Volkskrant
Boer die knotwilgen omzaagde in Krimpenerwaard overtrad geen regels
28 Juli, 00:04 NOS nieuws

De boerenactie waarbij vorige maand honderd knotwilgen werden omgezaagd in de Krimpenerwaard blijft onbestraft. Uit onderzoek van de gemeente blijkt dat er geen regels zijn overtreden.

Eind juni zaagde veehouder en actievoerder Floor de Jong met hulp van andere boeren honderd knotwilgen om in Bergambacht, als protest tegen het stikstofbeleid van het kabinet.

De knotwilgen werden net onder de knot afgezaagd, als symbool van het kaalslagbeleid van de regering. Op de actie volgden uit het hele land woedende reacties. Als gevolg van alle ophef stapte De Jong, die voor de SGP in de gemeenteraad zat, op als raadslid.

De gemeente Krimpenerwaard startte na de actie een onderzoek en daarbij is gekeken naar drie dingen: of De Jong een kapvergunning had moeten hebben, of hij beschermde vogels of dieren in gevaar heeft gebracht en of hij de Wet Natuurbescherming heeft overtreden.

Op alle drie de vragen is het antwoord nee. Wat hierin meespeelt, is dat de knotwilgen op de eigen grond van de boer stonden. De gemeente onderneemt daarom geen actie tegen De Jong, schrijft Omroep West.

'Een prettig bericht'

De Jong laat aan Omroep West weten het nieuws "een prettig bericht" te vinden. Het nieuws komt ook niet als een verrassing, zegt hij.

"Ik zaag elk jaar knotwilgen om en plant dan nieuwe, dus het verbaasde me wel dat er nu ineens raar werd gedaan. Natuurlijk zijn de knotwilgen een soort cultuurhistorisch erfgoed, maar dat zijn de boeren voor mij ook", zegt De Jong. "Het waren natuurlijk een heleboel bomen, maar alles bij elkaar nog geen promille van wat er in de Krimpenerwaard staat."

Weids uitzicht

Boer Floor de Jong heeft inmiddels contact gehad met zijn buren en volgens hem zijn sommigen wel blij met het weidse uitzicht wat ze hebben nu de knotwilgen weg zijn. "Als andere buren iets anders willen, zal ik deze winter nieuwe knotwilgen planten", zegt hij.

Hij betreurt het vooral dat de ophef over de omgezaagde bomen de aandacht juist weghaalde van het doel van de actie: protest tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Een van zijn buren heeft zelfs aangifte tegen hem gedaan. Nu de gemeente geen consequenties aan de actie verbindt, gaat De Jong er vanuit dat ook het Openbaar Ministerie die zaak zal seponeren.
Bekende influencers moeten zich aan strengere regels houden: dit verandert er
4 Juli, 00:11 NU.NL - Tech
Influencers met meer dan 500.000 volgers moeten zich vanaf vrijdag aan strengere reclameregels houden. Dit is wat er precies gaat veranderen voor populaire videomakers.


Transavia schendt volgens Consumentenbond EU-regels bij schrappen vluchten
27 Juni, 00:04 NU.NL - Economie
Luchtvaartmaatschappij Transavia moet passagiers bij geschrapte vluchten hun geld teruggeven, een vlucht aanbieden op dezelfde dag of hen laten kiezen op welk ander moment ze willen vliegen, zegt de Consumentenbond vrijdag. Nu zijn de opties geld terug of een vlucht na de zomer en dat druist in tegen Europese regels. Transavia laat in een reactie weten dat reizigers altijd kunnen omboeken als ze een alternatieve vlucht zien bij de maatschappij.


Techbedrijven gaan akkoord met strengere Europese regels tegen desinformatie
17 Juni, 00:01 Tweakers
De Europese Commissie heeft strengere regels tegen desinformatie gepresenteerd. Techbedrijven moeten daarmee harder ingrijpen tegen nepaccounts en deepfakes op hun platforms. Verschillende grote techbedrijven zijn akkoord gegaan met de regels.


Apple voldoet volgens ACM aan regels met toestaan andere betaalmethoden
13 Juni, 00:11 NU.NL - Tech
Apple heeft vrijdag nieuwe aanpassingen van het beleid rond de App Store voorgesteld, waarmee de Autoriteit Consument & Markt (ACM) akkoord is gegaan. Dat deed het bedrijf naar aanleiding van klachten van de ACM over het door Apple gevoerde beleid rond datingapps in de App Store.


Strengere regels voor online verkopers moeten consumenten beschermen
30 Mei, 00:03 NU.NL - Economie
Online verkopers moeten zich aan strengere regels houden zodat consumenten beter beschermd worden als ze iets op een website of platform kopen, meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vrijdag.


Vanaf vandaag strengere regels voor online verkopers
29 Mei, 00:03 Emerce
Met ingang van vandaag gelden extra regels voor online verkopers om consumenten in de digitale economie beter te beschermen. Zo komt er een expliciet verbod op het plaatsen van nepreviews en moeten verkopers die consumenten online een aanbod doen dat gebaseerd is op hun profiel of op eerdere aankopen daar duidelijk over zijn.


Online retail en het toepassen van de nieuwe EU-brede BTW-regels
1 Mei, 00:03 Emerce
Retailers hebben met BTW-problemen te maken als ze zaken doen over de grens. De EU-brede BTW-regels voor e-commerce zijn een stap in de juiste richting.


Europees akkoord bereikt over strengere regels grote internetbedrijven
25 April, 00:09 NU.NL - Tech
De EU-lidstaten, de Europese Commissie en het Europees Parlement zijn het in de nacht van vrijdag op zaterdag eens geworden over definitieve, strengere wetgeving die de macht van grote internetbedrijven als Google en Meta moet beperken en consumenten beter moet beschermen.


Het wordt steeds drukker in de ruimte: deze regels gelden er in het heelal
18 April, 00:10 NU.NL - Tech
Nu het ruimtetoerisme toeneemt en steeds meer bedrijven satellieten in een lage baan rond de aarde willen brengen, wordt het steeds drukker in de ruimte. Maar van wie is de ruimte eigenlijk en wat voor afspraken gelden daar?


Er komen nieuwe EU-regels voor het uitwisselen van data
12 April, 00:19 NU.NL - Tech
Het Europees Parlement heeft deze week ingestemd met nieuwe regels voor het uitwisselen van data. De zogeheten Data Governance Act (DGA) is daarmee weer een flinke stap dichterbij. Maar wat staat daar nou precies in?


EU-onderhandelaars akkoord over strengere regels voor grote techbedrijven
Onderhandelaars van het Europees Parlement en de EU-lidstaten zijn het eens geworden over een wetswijziging voor digitale markten (DMA). Die regelgeving moet voorkomen dat grote technologiebedrijven als Google, Meta, Amazon en Apple hun macht misbruiken.


Dit kun je gaan merken van de nieuwe Europese regels voor big tech
29 Maart, 00:11 NU.NL - Tech
Europa heeft donderdag bekendgemaakt hoe de nieuwe Digital Markets Act eruit komt te zien. Met de wet moeten grote internetbedrijven zich aan nieuwe regels gaan houden. In dit artikel leggen we de belangrijkste punten uit.


ACM-dwangsom voor Apple om regels rond datingapps bereikt 50 miljoen euro
29 Maart, 00:11 NU.NL - Tech
De dwangsom die Apple begin dit jaar kreeg opgelegd door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) is opgelopen tot 50 miljoen euro, schrijft de toezichthouder maandag. Het techbedrijf had aanvankelijk een boete van 5 miljoen euro gekregen, omdat datingapps geen gebruik konden maken van de betaalsystemen van andere partijen in Apples App Store.


Verbod op vastgelijmde accu's: EU-regels voor smartphones en e-bikes op komst
26 Maart, 00:01 Tweakers
Het is al langer duidelijk dat er strengere regels komen rond het gebruik van accu's in elektronica. Nu het Europees Parlement vorige week instemde, zijn de regels weer iets dichterbij. Het is dus hoog tijd om te zien wat die gaan betekenen.


'Strengere regels zijn nodig voor opsporing via openbare bronnen door AIVD'
9 Februari, 00:00 Tweakers
De Nederlandse toezichthouder voor de inlichtingendiensten waarschuwt dat er betere regels moeten komen voor opsporing via openbare bronnen. Er zijn niet genoeg goede waarborgen waarmee AIVD en MIVD dergelijk 'automated osint-onderzoek' wettelijk goed kunnen uitvoeren.


?EU Data Act scherpt regels voor EU-VS datatransfers verder aan?
8 Februari, 00:09 Techzine
De EU Data Act zal cloudproviders als Amazon, Microsoft en Google verplichten om illegale datatransfers tussen de EU en non-EU te stoppen. Het wetsvoorstel wordt in de komende maand gepresenteerd. Reuters deelt het nieuws op basis van een document dat het inzag. De Data Act, een Europees wetsvoorstel, wordt in de komende maand gepresenteerd. Volgens […]

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn