NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Regels

2News.be / Trefwoorden / Regels

Eurocommissaris: Twitter moet nog veel doen om aan Europese regels te voldoen
Maandag, 00:07 NU.NL - Tech
Twitter moet nog veel werk verzetten om aan de Europese regels te voldoen. Die boodschap heeft Eurocommissaris Thierry Breton (Interne Markt) overgebracht in een videogesprek met Twitter-eigenaar Elon Musk.


?EU dreigt Twitter te bannen als Musk zich niet houdt aan regels voor moderatie?

De Europese Unie heeft ermee gedreigd Twitter te bannen als Elon Musk zich niet houdt aan strenge regels voor moderatie op het platform. Dat schrijft de Financial Times.
24 November, 00:09 Volkskrant
EU wapent zich met nieuwe regels tegen grote cyberaanvallen
14 November, 00:10 NU.NL - Tech
De Europese Unie gaat strengere eisen stellen aan bedrijven, overheden en de digitale infrastructuur. Het Europees Parlement (EP) heeft donderdag een wet goedgekeurd die de lidstaten beter moet beschermen tegen cyberaanvallen.


Groen licht voor nieuwe regels lokale en provinciale ambtenaren
13 November, 00:04 Skynet Economie
De Vlaamse regering heeft het licht op groen gezet voor een aantal nieuwe regels voor lokale en provinciale ambtenaren. De nieuwe regels, die er komen op voorstel van minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD), maken het mogelijk om vastbenoemde ambtenaren te ontslaan volgens dezelfde regels als contractuelen. Daarnaast krijgen de gemeenten meer autonomie op het vlak van personeelsbeleid. De vakbonden verzetten zich en plannen een actiedag op 22 november.


Twitter belooft zich ook na overname aan Europese regels te blijven houden
1 November, 00:24 NU.NL - Tech
Twitter zal zich ook onder het bewind van Elon Musk aan de Europese regels blijven houden. Die schrijven voor dat het sociale medium moet optreden tegen haatzaaien, racisme, de verspreiding van nepnieuws en illegale content.


28 Oktober, 00:06 Volkskrant
?Naam van de bestuurder niet doorgegeven na een verkeersboete? Dan riskeer je extra boete?: voor wie geldt die verplichting en wat zijn de regels?
26 Oktober, 00:02 HLN.BE
Netjes je verkeersboete betaald en toch ligt er een jaar later nog eentje extra van zo?n 500 euro op de mat, omdat je niet hebt doorgegeven wie achter het stuur zat. Hoe kan dat, wie riskeert zo?n tweede boete, en kan je daar iets tegen ondernemen?


Johan (64) woont al 20 jaar met zijn gezin in sociale woning, maar volgens nieuwe regels is die nu ?te groot?: ?Maar ze krijgen ons met geen stokken buiten?
26 Oktober, 00:02 HLN.BE
Twintig jaar woont hij in zijn sociale woning. Vijf kinderen heeft hij er samen met zijn vrouw grootgebracht. De buren zijn vrienden geworden. Maar nu alleen de jongste zoon thuis woont, is volgens Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) het huis van Johan de Troyer (64) uit Oosterzele plots te groot. ?Weet de minister dat er naast een bed geen ruimte is voor een kleerkast??


Streamingplatform Twitch komt met strengere regels voor gokken
26 September, 00:10 NU.NL - Tech
Streamingplatform Twitch gaat gokken aan banden leggen, heeft het sociale medium woensdag aangekondigd op Twitter. Het nieuwe beleid gaat volgende maand in.


Europese Commissie vraagt reacties op right to repair-regels voor smartphones
2 September, 00:00 Tweakers
De Europese Commissie heeft reacties gevraagd op een voorstel voor de milieuregels voor smartphones, mobiele telefoons en tablets. Volgens die regels moeten smartphones drie jaar upgrades en vijf jaar updates krijgen en moeten fabrikanten onderdelen blijven verkopen.


Meta overweegt regels rond desinformatie corona te versoepelen
1 Augustus, 00:07 NU.NL - Tech
Facebook-moederbedrijf Meta heeft aan zijn toezichtraad gevraagd of berichten met onjuiste informatie over het coronavirus nog verwijderd moeten worden. Het bedrijf kwam in de periode na de uitbraak van COVID-19 met strengere regels. Meta wil weten of die nog nodig zijn nu landen weer terugkeren naar een normaler leven.


Vooruit vraagt strengere regels tegen uitbuiting
31 Juli, 00:07 Skynet Economie
Vooruit pleit voor strengere regels in de strijd tegen economische uitbuiting. Zo moet een bedrijf dat een beroep doet op onderaannemers ook verantwoordelijk worden voor de arbeidsvoorwaarden, met dus een hoofdelijke aansprakelijkheid voor de loonschulden. De partij wil ook dat minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) dringend werk maakt van meer sociale inspecteurs.


28 Juli, 00:06 Volkskrant
Boer die knotwilgen omzaagde in Krimpenerwaard overtrad geen regels
28 Juli, 00:04 NOS nieuws

De boerenactie waarbij vorige maand honderd knotwilgen werden omgezaagd in de Krimpenerwaard blijft onbestraft. Uit onderzoek van de gemeente blijkt dat er geen regels zijn overtreden.

Eind juni zaagde veehouder en actievoerder Floor de Jong met hulp van andere boeren honderd knotwilgen om in Bergambacht, als protest tegen het stikstofbeleid van het kabinet.

De knotwilgen werden net onder de knot afgezaagd, als symbool van het kaalslagbeleid van de regering. Op de actie volgden uit het hele land woedende reacties. Als gevolg van alle ophef stapte De Jong, die voor de SGP in de gemeenteraad zat, op als raadslid.

De gemeente Krimpenerwaard startte na de actie een onderzoek en daarbij is gekeken naar drie dingen: of De Jong een kapvergunning had moeten hebben, of hij beschermde vogels of dieren in gevaar heeft gebracht en of hij de Wet Natuurbescherming heeft overtreden.

Op alle drie de vragen is het antwoord nee. Wat hierin meespeelt, is dat de knotwilgen op de eigen grond van de boer stonden. De gemeente onderneemt daarom geen actie tegen De Jong, schrijft Omroep West.

'Een prettig bericht'

De Jong laat aan Omroep West weten het nieuws "een prettig bericht" te vinden. Het nieuws komt ook niet als een verrassing, zegt hij.

"Ik zaag elk jaar knotwilgen om en plant dan nieuwe, dus het verbaasde me wel dat er nu ineens raar werd gedaan. Natuurlijk zijn de knotwilgen een soort cultuurhistorisch erfgoed, maar dat zijn de boeren voor mij ook", zegt De Jong. "Het waren natuurlijk een heleboel bomen, maar alles bij elkaar nog geen promille van wat er in de Krimpenerwaard staat."

Weids uitzicht

Boer Floor de Jong heeft inmiddels contact gehad met zijn buren en volgens hem zijn sommigen wel blij met het weidse uitzicht wat ze hebben nu de knotwilgen weg zijn. "Als andere buren iets anders willen, zal ik deze winter nieuwe knotwilgen planten", zegt hij.

Hij betreurt het vooral dat de ophef over de omgezaagde bomen de aandacht juist weghaalde van het doel van de actie: protest tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Een van zijn buren heeft zelfs aangifte tegen hem gedaan. Nu de gemeente geen consequenties aan de actie verbindt, gaat De Jong er vanuit dat ook het Openbaar Ministerie die zaak zal seponeren.
Bekende influencers moeten zich aan strengere regels houden: dit verandert er
4 Juli, 00:11 NU.NL - Tech
Influencers met meer dan 500.000 volgers moeten zich vanaf vrijdag aan strengere reclameregels houden. Dit is wat er precies gaat veranderen voor populaire videomakers.


Transavia schendt volgens Consumentenbond EU-regels bij schrappen vluchten
27 Juni, 00:04 NU.NL - Economie
Luchtvaartmaatschappij Transavia moet passagiers bij geschrapte vluchten hun geld teruggeven, een vlucht aanbieden op dezelfde dag of hen laten kiezen op welk ander moment ze willen vliegen, zegt de Consumentenbond vrijdag. Nu zijn de opties geld terug of een vlucht na de zomer en dat druist in tegen Europese regels. Transavia laat in een reactie weten dat reizigers altijd kunnen omboeken als ze een alternatieve vlucht zien bij de maatschappij.


Techbedrijven gaan akkoord met strengere Europese regels tegen desinformatie
17 Juni, 00:01 Tweakers
De Europese Commissie heeft strengere regels tegen desinformatie gepresenteerd. Techbedrijven moeten daarmee harder ingrijpen tegen nepaccounts en deepfakes op hun platforms. Verschillende grote techbedrijven zijn akkoord gegaan met de regels.


Apple voldoet volgens ACM aan regels met toestaan andere betaalmethoden
13 Juni, 00:11 NU.NL - Tech
Apple heeft vrijdag nieuwe aanpassingen van het beleid rond de App Store voorgesteld, waarmee de Autoriteit Consument & Markt (ACM) akkoord is gegaan. Dat deed het bedrijf naar aanleiding van klachten van de ACM over het door Apple gevoerde beleid rond datingapps in de App Store.


Strengere regels voor online verkopers moeten consumenten beschermen
30 Mei, 00:03 NU.NL - Economie
Online verkopers moeten zich aan strengere regels houden zodat consumenten beter beschermd worden als ze iets op een website of platform kopen, meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vrijdag.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn