NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Redden

2News.be / Trefwoorden / Redden

Walibi-medewerkers redden drie kittens van verdrinkingsdood en geven hen een nieuwe warme thuis
9 September, 00:00 HLN.BE
Enkele personeelsleden van Walibi hebben tijdens de overstromingsramp van midden juli drie kittens weten te redden van de verdrinkingsdood.


'Amerikaanse veteranen redden honderden Afghanen in geheime operatie'
28 Augustus, 00:04 NOS nieuws

Amerikaanse Afghanistan-veteranen zijn er na de val van Kabul in geslaagd om honderden Afghaanse bondgenoten en hun familieleden op het vliegveld te krijgen. Deze veteranen deden dat vrijwillig, schrijft de Amerikaanse tv-zender ABC. Onder de belofte van strikte geheimhouding mochten journalisten van ABC meekijken in de beveiligde chatroom vanwaaruit de operatie werd geleid.

Operatie Pineapple Express (Ananas Express) begon op 15 augustus en stond onder leiding van luitenant-kolonel Scott Mann, een voormalig commandant van Amerikaanse commando's. De leden van zijn groep wilden een Afghaanse collega die door de Taliban werd gezocht, en zeker zou worden gedood, op het vliegveld van Kabul zien te krijgen. De Afghaan had meer dan tien jaar met Amerikaanse special forces samengewerkt.

Het plan lukte. Met hulp van het Amerikaanse leger en de Amerikaanse ambassade wisten de veteranen hun vriend en zes leden van zijn familie in veiligheid te brengen.

Kleine groepjes

In de dagen daarna werd de operatie uitgebreid. Tot woensdag werden 130 Afghaanse commando's, geheim agenten, hulpverleners en hun familieleden in kleine groepjes door een gids door de Taliban-afzettingen rond het vliegveld geloodst.

Waarom was de situatie rond het vliegveld zo ingewikkeld? Bekijk het in deze video:

In de nacht van woensdag op donderdag werd het tempo opgevoerd. De Afghanen die gered moesten worden, werden naar een toegang tot het vliegveld geleid. Daar moesten ze uitkijken naar een Amerikaanse militair met een rode zonnebril of een militair met het embleem van de Amerikaanse commando's op zijn uniform. Als ze met hun telefoon een plaatje van een gele ananas op een roze achtergrond lieten zien, werden ze binnen de muren van het vliegveld getrokken.

Aanslagen

Die nacht werden 500 Afghanen in veiligheid gebracht, zeiden de veteranen tegen ABC. De IS-aanslag van gisteren maakte een eind van de operatie. Onder de gewonden waren ook Afghanen die in veiligheid moesten worden gebracht. Of er ook Afghanen zijn omgekomen die gered moesten worden, weten de veteranen niet.

"Die nacht was een gekkenhuis", zei de voormalige Navy SEAL Jason Redman tegen ABC. Hij hielp bij het in veiligheid brengen van Afghanen die hij kende. Het raakt hem diep dat de Amerikaanse regering hen niet hielp. "Wij deden wat we als Amerikanen moesten doen."
Bescherming van de eigen soevereiniteit: is de vrije pers in Polen nog te redden?
14 Augustus, 00:06 Volkskrant
Na een chaotische zitting heeft de Poolse regering woensdagavond de omstreden ?lex TVN? door het Lagerhuis geloodst. Volgens de nieuwe wet mogen Poolse media niet langer in handen zijn van niet-Europese investeerders. Dat heeft grote gevolgen voor de onafhankelijke zender TVN24. Is de vrije pers in Polen nog te redden?


Brusselse brandweer redt man die kat wil redden
3 Augustus, 00:04 Skynet
De Brusselse brandweer heeft maandagnamiddag in Ukkel een man van een dak moeten halen die zelf een kat probeerde te redden. De man had zich daarbij verwond aan de voet en geraakte zelf niet meer van het dak, zo meldt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw.


Automobiliste belandt in kanaal, horeca-uitbater en klant springen water in om drenkeling te redden
22 Juli, 00:02 HLN.BE
Horecabaas Christiaan Bemelmans (30) uit Lanaken en klant Yoeri Boussekeyt uit het West-Vlaamse Moorsele hebben zondagnamiddag een vrouw uit een auto gered die in Vucht (Maasmechelen) in het kanaal Zuid-Willemsvaart was beland. De vrouw was met de wagen van haar zoon in het kanaal terechtgekomen.


Brandweer dag lang druk met redden koeien uit gierkelder
7 Februari, 22:26 NOS nieuws

In een boerderij in het Limburgse dorp Lemiers zijn zestien koeien in een gierkelder terechtgekomen. Vier runderen hebben het niet overleefd.

Het is niet duidelijk hoe de dieren vanochtend in de gierkelder terecht zijn gekomen. De brandweer is de hele dag bezig geweest om ze er met een kraan uit te takelen.

Rond 16.00 uur waren acht koeien bevrijd:

Vanavond meldde de brandweer dat alle zestien koeien uit de gierkelder waren gehaald. Toen werd duidelijk dat vier dieren dood waren. De andere zijn nagekeken door een veearts.
Vlaamse prof wil proefdieren redden: computer moet plaats innemen van deze muisjes
6 Februari, 04:35 HLN.BE
Nemen computers binnen enkele jaren de 'lijdende' plek van veel proefdieren in? Binnenkort start een internationaal team onder leiding van de Vlaamse toxicoloog Mathieu Vinken (VUB) met de ontwikkeling van zo'n 'proefcomputer'. "Daarmee kunnen op de lange termijn behoorlijk wat proefdieren gespaard worden", hoopt professor Vinken.


Zal de lente ons redden van corona? ?Warm en vochtig weer zal in ons voordeel spelen?
2 Februari, 12:42 Gazet v. Antwerpen

Alle hoop is stilaan gevestigd op de lente. Bij warm en vochtig weer krijgt corona minder kansen. ?Bovendien bestaat het fenomeen van de superverspreiders buiten quasi niet?, zegt biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt). Zelfs als er een derde golf zou komen, is er daarna dus beterschap in zicht. ?Maar we mogen niet denken dat mooi weer alles zal oplossen.?
Blaffende honden redden twee slachtoffers van lawine in Zwitserland
31 Januari, 22:24 HLN.BE
Blaffende honden hebben voor redding gezorgd toen hun twee baasjes zaterdagmiddag plots bedolven raakten onder een sneeuwlawine in Zwitserland. Enkele sneeuwschoenwandelaars die in de buurt waren, groeven de slachtoffers uit de sneeuw. Dat meldt de Zwitserse luchtambulancedienst Rega.


Man uit water gehaald die hond probeerde te redden
30 Januari, 03:50 NOS nieuws

Een reddingsboot van de KNRM heeft gisteravond in het Zeeuwse Hansweert een man uit het water gehaald die probeerde een hond te redden. De hond was van een schip gevallen bij de sluis aan de Kanaalweg, meldt de Veiligheidsregio Zeeland. Behalve de KNRM rukten ook de brandweer en een duikteam uit om de twee weer op het droge te krijgen.

De man is door ambulancepersoneel onderzocht. De hond die hij wilde redden is ook uit het water gehaald. Die was gewond aan zijn poot en wordt behandeld door medewerkers van de dierenambulance.
?Karate Kid? Ralph Macchio scoort opnieuw met Netflix-reeks ?Cobra Kai?: ?Gelukkig zijn er genoeg pijnstillers op de set, anders zou ik het niet redden?
29 Januari, 11:06 HLN.BE
Met ?Cobra Kai? heeft Netflix opnieuw een hit te pakken, maar in dit geval is dat eerder onverwacht. Want deze serie - een spin-off van de legendarische ?Karate Kid?-films uit de jaren 80 - werd oorspronkelijk redelijk kleinschalig op YouTube gelanceerd. Daar werd de reeks al snel zo?n succes dat Netflix besloot de boel over te nemen.


Stripgids en Musea Turnhout redden stripmuren van sloop Proost
28 Januari, 14:48 Gazet v. Antwerpen

De eigenaar van het gebouw van de vroegere drukkerij Proost gaat de kantoren renoveren en deels afbreken. De unieke muurtekeningen van stripauteurs worden verwijderd en bewaard door Stripgids en Musea Turnhout.
Albert Heijn-veteraan moet HEMA redden
26 Januari, 18:18 De Tijd
18:55 Na een uiterst woelige periode moet Saskia Egas Reparaz de winkelketen HEMA weer op het juiste spoor krijgen. Winkels in verre landen behoren tot het verleden.


Biostatisticus Wenseleers: ?Keur alle vaccins onmiddellijk goed, of we redden het niet?
26 Januari, 04:35 Gazet v. Antwerpen

?Het rijk der vrijheid is in zicht.? Dat zei onze minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A), nog geen drie weken geleden. En nu stokt de levering van de vaccins, spoken angstaanjagende varianten rond, en kleuren alle cijfers weer rood. De enige uitweg uit die derde golf is vaccinatie, zegt professor biostatistiek Tom Wenseleers (KU Leuven). ?Iedereen weet dat AstraZeneca uiteindelijk wel goedgekeurd zal worden. Waarop zitten we dan nog te wachten??
Anuna De Wever openhartig: "Van bedreigingen trek ik me weinig aan, al mijn energie gaat naar het redden van de planeet?
24 Januari, 06:36 HLN.BE
Volgens Anuna De Wever is de coronacrisis een zoveelste signaal is dat we een ambitieus klimaatbeleid nodig hebben. In een nieuwe HLN Talks bekent de activist hoe lastig ze het heeft met iedereen die de klimaatcrisis niet serieus neemt. ?Mijn psycholoog leert mij omgaan met die onwetendheid?, klinkt het in gesprek met Magali De Reu.


OPROEP. Mag NINA je relatie redden, met de hulp van een professional?
19 Januari, 12:54 HLN.BE
Zit je relatie in een dip? Is een ex opgedoken en zijn oude passies weer aangewakkerd? Heb je het moeilijk als single? Of als nieuw samengesteld gezin? Zit je partner met seksuele verlangens waar jij niet aan tegemoet wilt komen? Brengen de donkere dagen andere liefdesproblemen aan het licht?


Waarom is de Liberiaanse vlag de meest gebruikte in de Antwerpse haven?

De meest voorkomende vlag op zeeschepen die de Antwerpse haven binnenvaren, is? de Liberiaanse. Liberia is een van de armste landen ter wereld, maar trekt door een soepel erkenningssysteem en lage belastingen veel grote rederijen aan. Ook opvallend in de top tien: Marshalleilanden en? het kleine Malta.
Els (30) overleefde schipbreuk: ?Na acht uur zwemmen besefte ik dat we het zouden redden?
16 Januari, 12:48 HLN.BE
Het verhaal van de Nederlandse schipbreukeling Els Visser klinkt als een filmscenario. Na acht uur zwemmen wacht ze op een eiland een nacht lang op redding. Wat doet het met je als je zo?n ramp overleeft? ?Het is goed om zo nu en dan dat moment van doodsangst te doorvoelen?, zegt ze in het Algemeen Dagblad.


Italiaanse regering in crisis: Conte probeert meubelen te redden
14 Januari, 18:38 Skynet
Nadat coalitiepartner Italia Viva gisteren zijn twee ministers teruggetrokken heeft uit de Italiaanse regering, waardoor de centrumlinkse regering van Giuseppe Conte geen meerderheid meer heeft in het Italiaanse parlement, is Conte zowel gisterenavond als vanmiddag met president Sergio Mattarella gaan praten over de crisis. "De premier heeft aangegeven later meer uitleg te willen geven aan het parlement", zo deelde de persdienst van de president mee. Volgens Italiaanse media is de mededeling te lezen als een signaal dat de regeringsleider nog geen aanstalten maakt om op te stappen.


Vissers redden naakte ontsnapte gevangene uit Australische wildernis vol krokodillen
7 Januari, 09:43 Skynet
In het Australische Darwin is een ontsnapte gevangene naakt teruggevonden door twee vissers. De man rustte op een tak een meter boven water vol krokodillen. Hij zat al vier dagen vast in de wildernis. Er hangen hem nu extra straffen boven het hoofd. Dat schrijft The Guardian.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn