NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Rechtszaak

2News.be / Trefwoorden / Rechtszaak

Voetbalclub Virton start nieuwe rechtszaak tegen degradatie
24 Mei, 00:00 De Tijd
22:16 De tweedeklasser Virton trekt naar de Brusselse rechter tegen een eerder vonnis waardoor de club degradeert uit het profvoetbal.


Ed Sheeran wint binnen korte tijd tweede rechtszaak over Thinking Out Loud
21 Mei, 00:09 NU.NL - Muziek
Minder dan twee weken nadat hij zijn vorige rechtszaak won, is Ed Sheeran weer in het gelijk gesteld over de inspiratie voor zijn nummer Thinking Out Loud. Ook deze zaak draaide om het nummer Let's Get It On van Marvin Gaye als vermeend bronmateriaal.


Rechtszaak tussen Google en Sonos sleept zich in slakkengang voort
14 Mei, 00:10 NU.NL - Tech
Luidsprekerproducent Sonos en techgigant Google staan maandag weer tegenover elkaar in de rechtszaal in San Francisco. Het is een nieuw hoofdstuk in het al jaren slepende juridische conflict tussen de twee bedrijven. Sonos eist een schadevergoeding van 90 miljoen dollar (81,5 miljoen euro).


Ed Sheeran krijgt gelijk in rechtszaak: Thinking Out Loud is geen plagiaat
7 Mei, 00:05 NU.NL - Muziek
Zanger Ed Sheeran heeft zich niet schuldig gemaakt aan plagiaat met zijn nummer Thinking Out Loud. Het liedje lijkt volgens de aanklagers te veel op Let's Get It On van Marvin Gaye uit 1973, maar daar gaat de rechtbank niet in mee.


Eva Green wint rechtszaak over geannuleerde film A Patriot
30 April, 00:11 NU.NL - Film
Actrice Eva Green heeft nog recht op 1 miljoen dollar (0,9 miljoen euro) voor haar bijdrage aan de nooit uitgebrachte film A Patriot. Ze is vrijdag door het hooggerechtshof in Londen in het gelijk gesteld.


Dodelijk ongeval op filmset - Rechtszaak tegen Baldwin nu formeel ingetrokken
22 April, 00:02 Skynet
Nadat de advocaten van Alec Baldwin donderdag al lieten weten dat de acteur niet vervolgd wordt voor het fatale schietincident tijdens de opnames van de film 'Rust', heeft nu ook het Openbaar Ministerie in Sante Fe, in de staat New Mexico, vrijdag de zaak formeel ingetrokken. Dat gebeurde in het kader van "nieuwe feiten" die nader onderzoek rechtvaardigen.


Childish Gambino wint rechtszaak over vermeend plagiaat
29 Maart, 00:36 NU.NL - Muziek
Childish Gambino heeft volgens de rechter geen plagiaat gepleegd met zijn nummer This Is America. Muzikant Kidd Wes had de rapper aangeklaagd omdat het lied te veel op zijn Made In America zou lijken.


Koers Bitcoin krijgt klappen door rechtszaak tegen Binance
29 Maart, 00:00 Emerce
De koers van Bitcoin heeft een klap gekregen vanwege een op handen zijnde rechtszaak tegen handelsplatform Binance. Het bedrijf is aangeklaagd door de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC). De toezichthouder verwijt Binance er een schijnnalevingsprogramma op na te houden.


Collectieve rechtszaak om ?grootste datalek in Nederland?
29 Maart, 00:00 Emerce
Stichting ICAM kondigt aan de rechtszaak tegen het ministerie van VWS te zijn gestart. Volgens de stichting is VWS verantwoordelijk voor het datalek dat in 2021 bij de GGD ontdekt werd, waardoor de vertrouwelijke gegevens van 6,5 miljoen mensen op straat zijn beland.


Topmannen van failliete Silicon Valley Bank krijgen rechtszaak aan de broek
16 Maart, 00:03 NU.NL - Economie
Boze aandeelhouders van de omgevallen Silicon Valley Bank (SVB) zijn maandag naar de rechter gestapt. Zij verwijten het management dat het niet duidelijk genoeg is geweest over de risico's die het bedrijf liep door de hoge rentes van de laatste tijd. Ook is duidelijk geworden dat Nederlandse pensioenfondsen schade lijden door het faillissement, al gaat het om relatief kleine bedragen.


Greenpeace start rechtszaak vanwege groene status gas en kernenergie
12 Februari, 00:06 NU.NL - Economie
Greenpeace begint een rechtszaak tegen de Europese Commissie om aardgas en kernenergie te ontdoen van hun 'duurzame' status. De milieuorganisatie noemt het "pure greenwashing" om de energiebronnen aan te merken als duurzame investeringsopties. De zaak dient in april voor het Europees Hof van Justitie in Luxemburg.


Megan Thee Stallion wint slag in rechtszaak tegen voormalig platenlabel
31 December 2022, 00:05 NU.NL - Muziek
Megan Thee Stallion heeft een eerste slag gewonnen in een rechtszaak die ze heeft aangespannen tegen haar voormalig platenlabel, meldt Rolling Stone. De twee partijen liggen al langere tijd overhoop over contractuele afspraken.


Gedupeerden starten rechtszaak tegen omgevallen cryptoplatform FTX
31 December 2022, 00:03 NU.NL - Economie
Een groep gedupeerde beleggers heeft het ingestorte FTX in de VS voor de rechter gesleept. De beleggers hopen zo het geld dat ze door de problemen bij het cryptobedrijf hebben verloren terug te krijgen.


Rechtszaak over plagiaat in Taylor Swifts Shake It Off afgeblazen
18 December 2022, 00:06 NU.NL - Muziek
Twee liedjesschrijvers hebben een aanklacht ingetrokken tegen Taylor Swift. Sean Hall en Nathan Butler beschuldigden de zangeres in 2017 van plagiaat. Ze zou hun songteksten hebben gekopieerd in haar nummer-1-hit Shake It Off uit 2014.


Intel moet 900 miljoen euro vergoeden na rechtszaak over patentbreuk
17 November 2022, 00:07 Techzine
Een Texaanse rechtbank verplicht Intel om ongeveer 900 miljoen euro aan VLSI Technology te betalen als schadevergoeding voor patentbreuk. Het vonnis kwam van een burgerjury, aldus Reuters. VLSI Technology beschuldigde Intel in 2018 voor patentbreuk. Inmiddels heeft Intel de rechtszaak verloren. Op dit moment is de chipgigant ongeveer 900 miljoen euro aan VLSI Technology verschuldigd. […]


Rechtszaak over Twitter-overname gepauzeerd op verzoek van Elon Musk
11 Oktober 2022, 00:07 NU.NL - Tech
De rechtbank in het Amerikaanse Delaware heeft de rechtszaak tussen Twitter en Elon Musk opgeschort, meldt persbureau Reuters. Daartoe had de miljardair een verzoek ingediend. Musk besloot eerder deze week om de overname van Twitter toch door te laten gaan.


Uitgestelde rechtszaak tegen Promes gaat op 21 oktober van start
11 Oktober 2022, 00:04 NU.NL - Sport
Het strafproces tegen Quincy Promes begint op 21 oktober in de rechtbank in Amsterdam. Het Openbaar Ministerie (OM) beschuldigt de dertigjarige aanvaller van Spartak Moskou en vijftigvoudig Oranje-international van poging tot moord.


Docu over rechtszaak tussen Depp en Heard vanaf 20 september op discovery+
19 September 2022, 00:06 NU.NL - Film
De tweedelige documentaire over de rechtszaak tussen Johnny Depp en Amber Heard is vanaf dinsdag 20 september te zien op discovery+. In Johnny vs Amber: The US Trial komt zowel het verhaal van Depp als dat van Heard aan bod.


Wekdienst 14/9: Von der Leyen presenteert plannen ? Rechtszaak Donny M. begint
15 September 2022, 00:05 NOS nieuws

Goedemorgen! In Maastricht start vandaag de rechtszaak tegen Donny M., die ervan wordt verdacht dat hij de 9-jarige Gino heeft ontvoerd en vermoord. En de voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen houdt vanochtend een toespraak in het Europees Parlement, waarin zij plannen voor komend jaar onthult.

Eerst het weer: veel bewolking en in het zuiden eerst regen. Vanmiddag hier en daar wat zon, maar in Limburg nog nat. Het wordt 17 tot 20 graden bij een matige noorden- tot noordwestenwind. De komende dagen frisser en soms een bui. De maxima liggen dan rond 16 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten? Wat heb je gemist?

In de Amerikaanse staat West Virginia is een strenge wet aangenomen die abortus in veel gevallen verbiedt, ook in de eerste dagen van de zwangerschap. Er gelden wel uitzonderingen voor slachtoffers van verkrachting en incest of als de gezondheid van de moeder gevaar loopt.

Eind juni zette het Hooggerechtshof een streep door eerdere uitspraken waarmee het federale recht op abortus werd veiliggesteld. De uitspraak leidde in binnen- en buitenland tot veel beroering.

Ander nieuws uit de nacht: En dan nog even dit:

Jip en Janneke bestonden gisteren 70 jaar. Het eerste verhaal van Annie M.G. Schmidt over de twee buurkinderen verscheen op 13 september 1952 in Het Parool. Later verschenen verschillende kinderboeken over Jip en Janneke, hun hond Takkie en poes Siepie. Ondanks kritiek dat de boeken ouderwets en stereotyperend zouden zijn, worden deze nog steeds goed gelezen en verkocht.

Fijne woensdag!
Nirvana wint rechtszaak tegen de baby op de albumhoes van Nevermind
5 September 2022, 00:06 NU.NL - Muziek
Nirvana heeft vrijdag de rechtszaak over de vier maanden oude naakte baby op de cover van het album Nevermind (1991) gewonnen. De Amerikaanse districtsrechter concludeerde dat Spencer Elden, de baby van destijds, te lang had gewacht met zijn beschuldiging dat Nirvana hem seksueel had uitgebuit door zijn foto op de albumhoes te plaatsen.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn