NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Rechter

2News.be / Trefwoorden / Rechter

Silverstone sleept falende asfalteerder voor de rechter
26 Juni, 00:05 AutoBlog

En terecht, want die falende asfalteerder heeft Silverstone zo’n 8 miljoen pond schade opgeleverd. Het circuit van Silverstone. Volgend weekend rijden de Formule 1-wagens daar weer hun rondjes, altijd leuk om even terug te kijken naar de vorige jaren. De GP van vorig stond natuurlijk in het teken van de mislukte moordaanslag van Lewis Hamilton […]

The post Silverstone sleept falende asfalteerder voor de rechter appeared first on Autoblog.nl.
Rechter VS vraagt data op bij TikTok en Telegram voor monopoliezaak Instagram
24 Juni, 00:01 Tweakers
Een Amerikaanse rechter heeft namens Meta, moederbedrijf van Facebook, WhatsApp en Instagram, data opgevraagd bij TikTok, WeChat en Telegram. Volgens Meta moet dat aantonen dat het bedrijf geen monopolie heeft en dus niet hoeft te worden opgesplitst.


23 Juni, 00:07 Volkskrant
Kevin Spacey voor de Britse rechter: waar wordt hij van beschuldigd?
Kevin Spacey moet op 14 juli opnieuw naar de Britse rechtbank om zich te verantwoorden wegens vier aanklachten van seksueel wangedrag tegen drie mannen. Waar wordt de acteur precies van beschuldigd?


Kabinet wil dat Schiphol fors krimpt: zeker 50.000 vluchten minder per jaar
Het kabinet wil dat Schiphol structureel gaat krimpen, melden De Telegraaf en het AD donderdag op basis van Haagse bronnen. Het aantal vliegbewegingen (take-offs en landingen) zou met zeker 10 procent moeten dalen. De 500.000 vliegbewegingen per jaar moeten ook op de lange termijn omlaag naar 450.000 of zelfs 440.000.


Rechter: Buma/Stemra moet optreden tegen Spotify-gebruik in winkels en horeca
27 Mei, 00:02 Tweakers
Muziekrechtenorganisatie Buma/Stemra moet optreden tegen bedrijven die streamingdiensten als Spotify gebruiken in bedrijfsruimtes. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om horeca en winkels. Dat blijkt uit een hoger beroep aangespannen door leveranciers van achtergrondmuzieksystemen.


Voedingsorganisatie sleept Staat voor rechter om voedselveiligheid
9 Mei, 00:04 NU.NL - Economie
Voedselwaakhond foodwatch spant een rechtszaak aan tegen de Nederlandse overheid, omdat die de voedselveiligheid met de voeten zou treden. Volgens de organisatie weet de overheid niet in welke producten er zogenoemd separatorvlees zit, wat een gevaar kan betekenen voor de volksgezondheid.


Rechter zet Sywert van Lienden voorlopig uit bestuur stichting om mondkapjesdeal
2 Mei, 00:02 NU.NL - Economie
Sywert van Lienden en andere bestuurders van de Stichting Hulptroepen Alliantie zijn in afwachting van de rechtszaak uit het bestuur gezet. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam donderdag bepaald.


In de cel omdat rechter en overheid het oneens zijn: 16-jarige met verstandelijke beperking draait op voor spelletje armworstelen
14 April, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Een zestienjarige jongen met een verstandelijke beperking heeft een nacht in een politiecel doorgebracht omdat de Antwerpse jeugdrechter en het Agentschap Opgroeien het niet eens raakten over de instelling waar hij naartoe moet. Aan de basis ligt een verschil in visie over het nieuwe beleid. Minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) nodigt de magistratuur en het agentschap uit om de plooien glad te strijken.
Marokkaanse rechter veroordeelt Vlaming die ontvoerd zoontje probeerde terug te halen tot 3 jaar cel
14 April, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Zijn poging om zijn zoon van 4 jaar terug te krijgen die zijn ex ontvoerd heeft, dreigt Bruggeling Marc Moerman (57) zuur op te breken. Het Marokkaanse gerecht spreekt hem weliswaar vrij van alle aantijgingen van misbruik van het jongetje die zijn ex-vrouw opwierp. Hij krijgt echter 3 jaar cel wegens zedenfeiten op een stiefdochter en -zoon. Feiten die zijn advocaten in beroep willen aanvechten.
8 April, 00:09 Volkskrant
Ketanji Brown Jackson benoemd in Amerikaanse Hooggerechtshof
8 April, 00:07 NOS nieuws

In de VS heeft de Senaat ingestemd met de benoeming van Ketanji Brown Jackson tot lid van het Hooggerechtshof. Met 53 stemmen voor en 47 stemmen tegen werd haar voordracht goedgekeurd.

De Senaat is precies verdeeld tussen 50 Democratische en 50 Republikeinse leden. Alle Democraten steunden Jackson, maar veel Republikeinen zijn niet blij met haar. Zij vinden Jackson te progressief.

Als voorzitter van de Senaat zou vicepresident Kamala Harris de beslissende stem kunnen uitbrengen, maar dat bleek niet nodig. Drie Republikeinse senatoren hadden dinsdag al gezegd Jackson te zullen steunen en zij hebben zich aan hun woord gehouden.

Voor het leven

Door de benoeming is Ketanji Brown Jackson (51) de eerste zwarte vrouw in het Hooggerechtshof en het eerste lid dat door president Biden is voorgedragen.

De politieke balans binnen het Hooggerechtshof verandert niet door de komst van Brown Jackson. Zes van de negen leden zijn min of meer conservatief. Wel is Biden er nu in geslaagd een relatief jonge rechter te benoemen die mogelijk tientallen jaren lid zal blijven van het college. Leden van het Hooggerechtshof worden benoemd voor het leven.
Details over doodsoorzaak Bob Saget mogen niet worden gedeeld van rechter
22 Maart, 00:08 NU.NL - Film
Een rechter in de Amerikaanse staat Florida heeft ermee ingestemd elke openbaarmaking van foto's, video's of andere opnames die in verband kunnen worden gebracht met het onderzoek naar de dood van Bob Saget te verbieden.


Famke Louise en Roddelpraat weer voor de rechter: wat wil de muzikante?
22 Maart, 00:08 NU.NL - Muziek
De rechter doet woensdag uitspraak in het kort geding dat Famke Louise tegen Jan Roos, Dennis Schouten en hun YouTube-programma Roddelpraat aanspande. De zangeres besloot in januari dat ze stappen wilde ondernemen tegen de twee nadat een niet-uitgebracht nummer van haar in een uitzending te horen was. Maar wat wil ze bereiken?


Rechter verklaart vier bedrijven aansprakelijk voor schade illegale iptv
19 Maart, 00:01 Tweakers
De vier Nederlandse bedrijven Leaper, Growler, Ultimo en Dit is TV zijn samen met hun twee bestuurders aansprakelijk voor de schade die Talpa, RTL en Fox hebben geleden door hun aanbod van illegale iptv-diensten. Dat vonniste de rechtbank van Limburg.


Lil Kleine moet maandag weer voor de rechter verschijnen
9 Maart, 00:02 HLN.BE
De raadkamer van de rechtbank Amsterdam buigt zich volgende week maandag opnieuw over de zaak rondom Lil Kleine (27). Dat heeft een woordvoerder van het OM Amsterdam weten aan de Nederlandse website Shownieuws.


Bill Cosby blijft op vrije voeten, rechter wil besluit vrijlating niet herzien
8 Maart, 00:13 NU.NL - Film
De rechter gaat zich niet buigen over het verzoek van de aanklagers van Bill Cosby. De 84-jarige komiek is sinds vorig jaar weer op vrije voeten nadat hij zijn straf had uitgezeten voor het misbruiken van Andrea Constand, maar de aanklagers wilden hem naar de gevangenis laten terugkeren.


Ed Sheeran voor de rechter voor vermeend plagiaat: waar gaat de zaak over?
8 Maart, 00:10 NU.NL - Muziek
Bijna iedereen kan Shape of You van Ed Sheeran meezingen, maar een herkenbare passage uit zijn wereldhit is mogelijk gestolen. Twee songwriters hebben de Britse zanger voor de rechter gesleept, omdat zij delen van hun nummer Oh Why terughoren in Sheerans hit.


Snoop Dogg vraagt rechter om misbruikzaak te seponeren
1 Maart, 00:12 NU.NL - Muziek
Snoop Dogg heeft een rechtbank in Los Angeles in een zeventien pagina's tellende motie gevraagd de aanklacht van een vrouw die hem van misbruik beschuldigt te verwerpen.


Rechter bepaalt dat details dood Bob Saget geheim blijven
22 Februari, 00:07 NU.NL - Film
Een rechter heeft bepaald dat er voorlopig geen foto's, video's of audio-opnames aangaande het overlijden van Bob Saget vrijgegeven mogen worden, meldt Billboard. Dit besluit volgt op een verzoek van de weduwe van de acteur, Kelly Rizzo, en zijn drie volwassen dochters die juridische stappen ondernamen tegen verdere bekendmaking van gegevens over Sagets dood.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn