NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Rechter

2News.be / Trefwoorden / Rechter

Rechter VS gaat onderzoek doen naar Google wegens verwijderde chatberichten
Dinsdag, 00:00 Tweakers
Amerikaanse rechter James Donato zegt Google te gaan onderzoeken. De rechter, die de zaak tussen Google en Epic Games leidt, gaat dat doen vanwege de chatberichten die Google moedwillig heeft vernietigd, terwijl dat potentieel bewijsmateriaal was.


Asielzoeker mag langer werken: hoogste rechter haalt streep door '24 wekeneis'
1 December, 00:02 NU.NL - Economie
Asielzoekers mogen inderdaad langer werken dan de 24 weken die Nederland nu toestaat. De zogeheten '24 wekeneis' dwarsboomt de toegang tot de arbeidsmarkt, oordeelt de Raad van State woensdag.


Rechter geeft groen licht voor 5G-frequentieveiling
1 December, 00:02 NU.NL - Economie
De rechtbank van Rotterdam heeft woensdag groen licht gegeven voor de geplande veiling van radiofrequenties voor 5G-netwerken. Verschillende partijen waren naar de rechter gestapt omdat ze het niet eens waren met de veilingplannen.


Kabinet grijpt direct in na uitspraak rechter: asielzoekers mogen hele jaar werken
1 December, 00:02 NU.NL - Economie
Asielzoekers mogen met onmiddellijke ingang het hele jaar door werken. De Raad van State deed woensdag uitspraak over de zogeheten '24 wekeneis', die asielzoekers beperkt op de arbeidsmarkt. Het demissionaire kabinet past de regels gelijk aan.


Valeo sleept Nvidia voor rechter wegens diefstal broncode
27 November, 00:08 Techzine
De Franse automotive-specialist Valeo sleept Nvidia voor de Amerikaanse rechter. Men klaagt de GPU-maker aan wegens de vermeende diefstal van broncode. Dit nadat een Nvidia-medewerker, een ex-werknemer van Valeo, in 2021 een schermweergave met de code deelde in een videogesprek. Tijdens een videogesprek tussen Nvidia en Valeo toonde een Nvidia-medewerker onbedoeld broncode van de automotive-specialist […]


Turkse rechter spreekt rapper Murda vrij in zaak rond songteksten
24 November, 00:11 NU.NL - Muziek
De Nederlands-Turkse rapper Murda is in Turkije in hoger beroep vrijgesproken in de zaak over zijn songteksten waarin hij cannabisgebruik zou aansporen. Dat laten de advocaat en de manager van de rapper weten.


Rechter verplicht Bayer tot betaling van 1,5 miljard in Roundup-zaak
19 November, 00:00 De Tijd
19:18 Monsanto, een onderdeel van Bayer, moet 1,5 miljard dollar schadevergoeding betalen aan drie Amerikanen, zo oordeelt een Amerikaanse rechter.


Rechter bevestigt boete voor Samsung wegens concurrentiebeperking
15 November, 00:00 Emerce
De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft terecht een boete opgelegd aan Samsung Electronics Benelux (Samsung) vanwege het beperken van de concurrentie in de periode van januari 2013 tot en met december 2018. Zo oordeelt de rechtbank Rotterdam in een uitspraak in beroep op 13 november 2023.


Marvel-ster Jonathan Majors moet eind november voor de rechter komen
2 November, 00:09 NU.NL - Film
De inhoudelijke behandeling van de mishandelingszaak tegen Jonathan Majors begint eind volgende maand. De Marvel-acteur moet 29 november voor de rechter verschijnen, melden Amerikaanse media.


Vlaamse Kim (28) die stenen uit Turkije meenam verschijnt voor rechter: ?Ik word afgeschilderd als dom wicht, maar dat ben ik niet?
27 Oktober, 00:03 HLN.BE
Vrijdag komt in Antalya de zaak voor van Kim (28), de Antwerpse die anderhalve maand geleden op de luchthaven van Antalya betrapt werd met drie ?gestolen stenen? in haar reiskoffer. Al die tijd mocht onze landgenote Turkije niet verlaten en probeerde ze zo goed en zo kwaad mogelijk de tijd te doden. ?Als er een tweede zitting komt en ik hier nog langer moet blijven, ga ik crashen.?


Rechter: ?Indeling kiesdistricten Georgia schaadt zwarte kiezers?
27 Oktober, 00:00 HLN.BE
Een federale rechter heeft donderdag lokale tijd het door Republikeinen gedomineerde parlement van Georgia bevolen de kiesdistricten in de staat opnieuw vast te stellen. De rechter oordeelde dat door de huidige kiesdistrictenkaart de stemmen van zwarte kiezers minder zwaar meetellen. Dat is in strijd met de Amerikaanse kieswet.


Minder voor meer: Consumentenbond stapt naar de rechter om krimpflatie
26 Oktober, 00:03 NU.NL - Economie
De Consumentenbond sleept enkele bedrijven voor de rechter voor krimpflatie. Deze fabrikanten verminderden stiekem de inhoud van verpakkingen terwijl de prijs van het product hetzelfde bleef of zelfs hoger werd.


Rechter verbiedt Donald Trump zich publiek te uiten over betrokkenen strafzaak
17 Oktober, 00:04 Skynet Buitenland
Een federale rechter heeft de voormalige Amerikaanse president Donald Trump verboden om zich publiekelijk uit te laten over aanklagers, rechtbankmedewerkers en mogelijke getuigen in een zaak tegen hem. Tegen de oud-president wordt een strafzaak voorbereidt omdat hij zou hebben geprobeerd zijn verkiezingsnederlaag van 2020 ongedaan te maken.


Apple stapt naar de rechter om onder Nederlandse miljoenenboete uit te komen
4 Oktober, 00:02 NU.NL - Economie
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft het bezwaar van Apple tegen een boete van 50 miljoen euro afgewezen. De iPhone-fabrikant stapt nu naar de rechter in een poging om alsnog onder de straf uit te komen.


Europese rechter: Amazon ?geen marktgigant? onder DSA
3 Oktober, 00:00 Emerce
De rechtbank van de Europese Unie oordeelt dat Amazon geen 'zeer groot online platform' is in de zin van de Digital Services Act. Dat ontneemt de Amerikanen van zware administratieve verplichtingen.


Consumentenbond stapt naar de rechter om 'oneerlijke' hotelvouchers Fletcher
27 September, 00:03 NU.NL - Economie
De Consumentenbond stapt naar de rechter vanwege de beperkte geldigheid van de hotelvouchers van Fletcher Hotels. Ook is het bedrijf volgens de bond niet eerlijk over het aanbod en de verplichte kosten die bij een overnachting komen kijken.


Big Bazar krijgt genadeklap van rechter en zegt de strijd op te geven
27 September, 00:03 NU.NL - Economie
Big Bazar krijgt van de rechter opnieuw niet meer tijd om afspraken te maken met schuldeisers. De advocaat van de keten gaat ervan uit dat dinsdag het faillissement wordt uitgesproken.


Rubiales moet zich vrijdag voor rechter verantwoorden voor omstreden kus
13 September, 00:08 NU.NL - Sport
Luis Rubiales moet zich vrijdag voor de onderzoeksrechter in Madrid verantwoorden voor de kus die hij na de finale van het WK voetbal gaf aan speelster Jennifer Hermoso. De oud-voorzitter van de Spaanse voetbalbond wordt beschuldigd van seksuele intimidatie en dwang.


Consumentenbond sleept Google voor de rechter wegens privacyregels
13 September, 00:04 NU.NL - Economie
De Consumentenbond begint een rechtszaak tegen Google. Volgens de organisatie is de manier waarop het techbedrijf gegevens van gebruikers verzamelt in strijd met de privacyregels.


Rechter: civiele zaak die?Rust?-crewleden tegen Alec Baldwin aanspannen mag doorgaan
24 Augustus, 00:02 HLN.BE
Een rechter in de Amerikaanse staat New Mexico heeft woensdag bepaald dat een civiele zaak tegen acteur Alec Baldwin en de producenten van de film ?Rust? door mag gaan. Op de set van die film kwam oktober 2021 Halyna Hutchins om het leven, nadat Baldwin tijdens het repeteren met een revolver op haar schoot, waarvan de acteur meende dat die ongeladen was.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn