NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Rechter

2News.be / Trefwoorden / Rechter

NU+ | Hoe een rechter bedrijfseigenaar Sanderink buitenspel kan zetten
Zondag, 00:05 NU.NL - Economie
Gerard Sanderink is in zeven maanden tijd bij twee van zijn bedrijven buitenspel gezet door de rechter. Hoe kan dit als de omstreden miljonair volledig eigenaar en bestuursvoorzitter van Strukton is en dat eerder van Centric was?


Dodelijk ongeval op filmset - Rechter keurt schikking goed tussen producers 'Rust' en familie overleden cameravrouw
3 Juni, 00:03 Skynet Buitenland
Een rechter in New Mexico heeft donderdag een schikking goedgekeurd tussen de familie van de overleden cameravrouw Halyna Hutchins en de producenten van de western 'Rust', onder wie Alec Baldwin.


TikTok sleept Amerikaanse staat Montana voor de rechter wegens verbod op app
28 Mei, 00:11 NU.NL - Tech
TikTok heeft maandag een proces tegen de Amerikaanse staat Montana aangespannen, omdat daar vorige week een wet is aangenomen die het sociale medium verbiedt.


Een van laatste gezochte verdachten Rwandese genocide verschijnt in Kaapstad voor rechter
27 Mei, 00:04 Skynet Buitenland
Fulgence Kayishema, die een hoofdrol zou hebben gespeeld in de genocide van 1994 in Rwanda, is vrijdag in Kaapstad voor de rechter verschenen. Twee dagen geleden werd hij op een landbouwbedrijf in Zuid-Afrika gearresteerd, het eindpunt van een vlucht die een twintigtal jaar duurde.


24 Mei, 00:06 Volkskrant
Rechter: gemeente Hof van Twente liet achterdeur open
13 Mei, 00:00 Emerce
De gemeente Hof van Twente is tekortgeschoten bij een hack in december 2020. Dat is het oordeel van de rechtbank in een kort geding vandaag.


Pink Floyd-icoon Roger Waters mag van rechter toch in Frankfurt optreden
30 April, 00:10 NU.NL - Muziek
Het optreden van Roger Waters in Frankfurt mag toch doorgaan. De gemeente Frankfurt besloot eerder dit jaar het concert van de Pink Floyd-icoon te annuleren omdat hij volgens het stadsbestuur antisemitische uitspraken had gedaan. Waters startte een rechtszaak en kreeg maandag gelijk.


Bouwbedrijf Strukton wil via rechter van omstreden topman Sanderink af
30 April, 00:05 NU.NL - Economie
Bouwbedrijf Strukton en ingenieursbureau Oranjewoud willen dat topman Gerard Sanderink permanent geschorst wordt als bestuursvoorzitter. In maart werd al gekozen voor een tijdelijke schorsing van drie maanden.


26 April, 00:07 Volkskrant
Republikeins Congreslid voor rechter gesleept om hinderen onderzoek in zaak-Trump
12 April, 00:03 NOS nieuws

De New Yorkse openbaar aanklager Alvin Bragg, die de vervolging van oud-president Trump heeft ingesteld, sleept nu ook een Congreslid voor de rechter. De Republikein Jim Jordan zou het onderzoek naar Trump hebben gehinderd.

Jordan is niet te spreken over de vervolging van zijn partijgenoot en liet de afgelopen tijd meermaals van zich horen. Dat bleef niet alleen bij het uiten van kritiek en het sturen van tweets. De Republikein uit Ohio is ook voorzitter van de commissie voor de rechtspraak in het Congres. In die hoedanigheid wil hij nu de vervolging van Trump onder de loep nemen.

Bragg is het daar niet mee eens en spreekt van een "ongrondwettelijke aanval" op zijn persoon in het toch al zo beladen proces. Hij heeft het over een "campagne van intimidatie en obstructie" en vindt niet dat de commissie van Jordan zich over de zaak-Trump moet buigen.

Bragg, een Democraat, wordt ernstig bedreigd sinds hij Trump heeft vervolgd. De aanklager vindt niet dat politici zich moeten bemoeien met de rechtsgang in de staat New York. Hij heeft daarom een document van vijftig pagina's ingestuurd waarin hij zijn beschuldigingen toelicht.

De Republikein Jordan reageert fel op de aantijging. "Eerst klagen ze een president aan voor een misdaad die geen misdaad is. Nu proberen ze te voorkomen dat wij meekijken met wat ze doen, terwijl ze overheidsgeld gebruiken om dit onderzoek te doen", schrijft hij op Twitter.




Softwareleverancier Nebu moet van rechter meer informatie geven over datalek
9 April, 00:05 NU.NL - Economie
De rechtbank van Rotterdam verplicht softwareleverancier Nebu binnen twee dagen te vertellen of data van miljoenen Nederlanders zijn gelekt. Doet het bedrijf dat niet, dan moet het een dwangsom van 25.000 euro per dag betalen. Bij het datalek zijn mogelijk klantgegevens van veel grote bedrijven op straat komen te liggen.


Data van 2 miljoen Nederlanders gelekt, softwareleverancier voor rechter gesleept
2 April, 00:06 NU.NL - Economie
De persoonsgegevens van zo'n twee miljoen Nederlanders zijn de afgelopen dagen op straat komen te liggen door een datalek. Het gaat om een lek bij enkele marktonderzoeksbureaus die software van Nebu gebruiken. Een van die bureaus heeft de softwareleverancier nu voor de rechter gesleept.


Tata Steel vecht cameratoezicht op rookwolken aan bij rechter
29 Maart, 00:31 NU.NL - Economie
Tata Steel stapt naar de rechter om cameratoezicht op de staalfabriek te laten verbieden. De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied heeft camera's opgehangen om schadelijke rookwolken te registreren. Maar volgens de staalproducent is de privacy van medewerkers nu in gevaar.


FC Barcelona sleept journalisten en media voor de rechter in omkopingszaak
23 Maart, 00:03 NU.NL - Sport
FC Barcelona kiest woensdag de aanval in de omkopingszaak. De Spaanse topclub daagt vijf journalisten en een aantal media voor de rechter vanwege hun berichten over de miljoenenbetalingen aan een voormalige scheidsrechtersbaas.


Amerikaanse staat Ohio daagt spoorbedrijf voor rechter na treinongeval
15 Maart, 00:03 Skynet
De Amerikaanse staat Ohio heeft spoorbedrijf Norfolk Southern voor de burgerlijke rechtbank gedaagd, na de ontsporing begin februari van een trein met chemische producten.


Rechter dwingt banken om Nederlandse scheepsbouwer Royal IHC te redden
10 Maart, 00:20 De Tijd
20:16 Een Nederlandse rechtbank dwingt banken om in te stemmen met het saneringsplan van Royal IHC.


Boskalis-dochter wil meer geld voor hulp blokkeerschip en stapt naar rechter
3 Maart, 00:02 NU.NL - Economie
Boskalis wil via dochter SMIT Salvage meer geld ontvangen voor het vlot trekken van het containerschip dat twee jaar geleden het Suezkanaal tijdelijk blokkeerde. Het dochterbedrijf heeft daarom een rechtszaak aangespannen tegen de Japanse eigenaar van het schip.


Rechter beslist over de toekomst van internet in een zaak tegen YouTube
25 Februari, 00:01 NU.NL - Tech
Is YouTube verantwoordelijk voor de video's die gebruikers op het platform publiceren? Over die vraag gaat een Amerikaanse rechter zich buigen. De uitspraak kan verstrekkende gevolgen hebben voor de toekomst van het internet.


Rechter bepaalt of Ron Jeremy berecht kan worden: waar wordt hij van verdacht?
25 Januari, 00:41 NU.NL - Film
Tegen voormalig pornoster Ron Jeremy lopen maar liefst 33 aanklachten van verkrachting en aanranding. Maar het lijkt er steeds meer op dat de rechtszaak nooit zal worden afgerond. Vorige week lekte namelijk een onderzoeksrapport waaruit blijkt dat Jeremy aan dementie lijdt. Voor de 21 vrouwen die de acteur hebben aangeklaagd wordt het een spannende week: gaat de rechtszaak door?


Verkrachtingszaak Danny Masterson komt opnieuw voor de rechter
15 Januari, 00:06 NU.NL - Film
Danny Masterson moet opnieuw voor de rechter verschijnen op verdenking van de verkrachting van drie vrouwen. Eind vorig jaar werd een zaak tegen de That '70s Show-acteur nietig verklaard, omdat de jury niet tot een oordeel kwam. De openbaar aanklager start daarom opnieuw een zaak, meldt Variety.





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn