NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Rechter

2News.be / Trefwoorden / Rechter

Rechter legt Trump beperkt spreekverbod op in ?zwijggeldzaak? rond Stormy Daniels
27 Maart, 00:04 HLN.BE
In de strafzaak tegen Donald Trump over het betalen van zwijggeld aan pornoactrice Stormy Daniels, heeft de rechter de voormalige president dinsdag een beperkt spreekverbod opgelegd.


Man die beweert uitvinder van de bitcoin te zijn krijgt van rechter ongelijk
19 Maart, 00:10 NU.NL - Tech
Een Australische computerwetenschapper zegt al jaren dat hij de uitvinder is van de cryptomunt bitcoin. Het Britse hooggerechtshof bepaalde donderdag dat hij dat niet is.


Moeder van in 2006 dood gevonden baby Sem komt voor de rechter
15 Maart, 00:05 NOS nieuws

De moeder van een baby die in 2006 in een vijver in Doetinchem dood werd gevonden, komt voor de rechter. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) aan Omroep Gelderland.

Het OM verdenkt haar van kindermoord, of -doodslag en vermoedt dat ze haar kind doodde uit angst voor de ontdekking van de bevalling.

De baby werd door een groepje spelende kinderen levenloos in een vijver gevonden. Ze noemden het kindje Sem Vijverberg. De politie startte een groot onderzoek, maar jarenlang bleef onduidelijk wie het jongetje was.

De zaak dreigde in de vergetelheid te raken maar de 41-jarige vrouw werd in september 2022 na een tip aangehouden. Ze verklaarde zich niet te kunnen herinneren zwanger te zijn geweest of te zijn bevallen. Later die maand werd ze vrijgelaten, maar ze bleef wel verdachte in de zaak. Inmiddels is dus duidelijk dat de vrouw voor de rechter moet verschijnen.

Onderzoek

Na haar vrijlating is de vrouw door meerdere experts onderzocht. Zo heeft een geheugendeskundige gekeken of een dergelijk 'totaal herinneringsverlies' mogelijk is. Wat de uitkomst van de onderzoeken zijn, wil het OM in aanloop naar de zaak niet kwijt.

Ook is gezocht naar de biologische vader van het jongetje maar hij werd niet gevonden.

Wanneer de vrouw voor de rechter moet verschijnen, is nog niet duidelijk. De advocaat van de vrouw wil bij Omroep Gelderland niet reageren op de beslissing van het OM.
Meghan Markle wint rechtszaak van halfzus Samantha: klacht rond ?schadelijke leugens? kan nooit meer voor rechter worden gebracht
13 Maart, 00:02 HLN.BE
Meghan heeft de rechtszaak gewonnen die haar halfzus Samantha tegen haar had aangespannen. Samantha beweerde dat Meghan ?kwaadaardige, kwetsende en schadelijke leugens? had verspreid in een interview dat zij en prins Harry aan Oprah Winfrey gaven, meldt de Britse krant ?The Mirror?.


Mediabedrijven slepen Google voor de rechter om vermeend machtsmisbruik
5 Maart, 00:10 NU.NL - Tech
Tientallen Europese mediabedrijven zijn samen een rechtszaak gestart tegen Google. Ze vinden dat de techgigant zijn dominante positie op de advertentiemarkt misbruikt. De bedrijven zeggen dat ze 2,1 miljard euro schade hebben geleden.


Meta in Nederland opnieuw voor de rechter gedaagd
4 Maart, 00:01 Emerce
De Data Privacy Stichting (DPS) start in samenwerking met de Consumentenbond een nieuwe rechtszaak tegen Meta om compensatie voor gebruikers van Facebook en Instagram af te dwingen. DPS en de Consumentenbond waren hierover in onderhandeling met Meta, maar die gesprekken zijn op niets uitgelopen.


Google moet bedrijfsgeheimen met concurrenten delen van Duitse rechter
27 Februari, 00:08 NU.NL - Tech
Google moet informatie over zijn bedrijfsvoering delen met navigatiebedrijf TomTom en spraakassistentontwikkelaar Cerence. Google probeerde dat te voorkomen, maar het hoogste gerechtshof in Duitsland stelde het techbedrijf in het ongelijk.


Amerikaanse rechter keurt miljardenboete voor cryptoplatform Binance goed
27 Februari, 00:03 NU.NL - Economie
De Amerikaanse rechter heeft een boete van omgerekend bijna 4 miljard euro voor Binance goedgekeurd. Het grootste wereldwijde cryptoplatform kreeg de boete onder meer opgelegd vanwege het overtreden van regels die witwassen moeten tegengaan.


Rechter wijst bezwaar tegen Microsoft-datacenter in Middenmeer af
24 Februari, 00:02 Tweakers
De rechtbank Noord-Holland concludeert dat Microsoft een datacenter in Middenmeer mag blijven bouwen. De stichting Red de Wieringermeer verzette zich tegen de bouw van het datacenter, maar de rechter heeft het bezwaar ongegrond verklaard.


?Aanklaagster Horner brengt zaak ook naar de rechter?
19 Februari, 00:00 AutoBlog

De aanklaagster van Christian Horner brengt de zaak naar verluidt nu ook voor de rechter. Het is voorlopig nog niet klaar met de zaak rondom Christian Horner. De ontwikkelingen volgen zich in rap tempo op. Eerst was er de mededeling dat er ‘een onderzoek’ was. Eergisteren werden enkele zaken meer concreet gemaakt door de Telegraaf. […]

Dit artikel ‘Aanklaagster Horner brengt zaak ook naar de rechter’ verscheen eerst op Autoblog.nl.
Rechter vernietigt AVG-boete voor Enschedese wifitracking omdat AP te streng was
3 Februari, 00:00 Tweakers
De gemeente Enschede hoeft een AVG-boete van 600.000 euro niet te betalen. De Autoriteit Persoonsgegevens gaf in 2021 een boete omdat de gemeente wifitracking inzette in de binnenstad. De rechter zegt nu dat de AP te streng oordeelde en niet kan bewijzen dat er persoonlijk identificeerbare informatie werd verzameld.


Rechter VS zet streep door megabeloning Elon Musk: Tesla-topman raakt mogelijk 55 miljard dollar kwijt
31 Januari, 00:01 HLN.BE
Een Amerikaanse rechter heeft een beloningspakket ter waarde van 55 miljard dollar (ruim 50,7 miljard euro) voor Tesla-topman Elon Musk verworpen. Daardoor is de hoogte van het fortuin van de rijkste man ter wereld opeens onzeker. Zonder het pakket zou zijn vermogen dalen tot ruim 154 miljard dollar (omgerekend 142 miljard euro), waardoor hij de op twee na rijkste persoon op aarde zou worden.


Trump voor de rechter in verkrachtingszaak, ontkent beschuldigingen opnieuw
26 Januari, 00:02 NOS nieuws

De Amerikaanse oud-president Trump heeft voor de rechter opnieuw beschuldigingen van seksueel misbruik ontkend. Hij verweerde zich in New York tegen de aantijgingen van smaad en misbruik van columniste E. Jean Carroll.

Carroll beschuldigt Trump ervan haar halverwege de jaren negentig in een pashokje van een luxe warenhuis te hebben verkracht. In oktober 2022 ontkende hij in een verklaring daaraan schuldig te zijn. Vandaag beantwoordde hij in het getuigenbankje de vraag of hij nog achter die verklaring staat met "100 procent ja".

Op de vraag van een van Trumps eigen advocaten of hij vond dat Carrolls aantijgingen vals zijn, antwoordde de oud-president bevestigend. "Ja, dat vond ik. Ze zei iets dat ik als een valse beschuldiging zag, totaal onwaar."

De advocaten van Trump lieten het daarbij. De oud-president zat ongeveer vier minuten in het getuigenbankje. Morgen volgen de slotargumenten van beide partijen in de civiele zaak.

10 miljoen dollar

E. Jean Carroll is een voormalige columniste voor het tijdschrift Elle. Ze eist 10 miljoen dollar van Trump. Tijdens de behandeling van de zaak kwamen ook vrienden en oud-collega's van Carroll aan het woord.

In een eerdere rechtszaak bepaalde een jury vorig jaar al dat Trump haar 5 miljoen dollar moest betalen voor misbruik en smaad. Trump is tegen die uitspraak in beroep gegaan. De huidige zaak gaat over andere verklaringen van Trump over Carroll, die hij eerder deed als president in 2019.

Hij heeft de columniste onder meer voor "gek" versleten en haar beschuldigingen herhaaldelijk "nep" en "verzonnen" genoemd.

Carroll is niet de eerste vrouw die Trump beschuldigt van handtastelijkheden. Zeker vijftien andere vrouwen betichten de oud-president van seksueel misbruik en intimidatie.
Milieuclub naar rechter omdat Binnenhof zonder vergunning wordt gerenoveerd
16 Januari, 00:03 NU.NL - Economie
Mobilisation for the Environment (MOB) stapt naar de rechter vanwege de uitstoot van stikstof bij de renovatie van het Binnenhof. Voor die werkzaamheden is nog geen natuurvergunning aangevraagd.


Grote spoorwegstaking bij Deutsche Bahn mag doorgaan van Duitse rechter
10 Januari, 00:04 NU.NL - Economie
De Duitse spoorwegvakbond GDL mag opnieuw gaan staken in een slepend arbeidsconflict met Deutsche Bahn. Dat heeft een arbeidsrechtbank in Frankfurt besloten. Deutsche Bahn was naar de rechtbank gestapt om de landelijke staking van onder meer treinmachinisten te voorkomen.


Gangster die terechtstaat voor moord op Tupac Shakur vraagt rechter om huisarrest: ?Geen gevaar voor de gemeenschap?
4 Januari, 00:01 HLN.BE
Duane Davis (60), een voormalig gangster uit Los Angeles die beschuldigd wordt van de moord op Tupac Shakur in 1996, is van plan om de rechter dinsdag te vragen hem huisarrest te geven in afwachting van het proces in juni. Volgens zijn advocaten verkeert Davis in slechte gezondheid en vormt hij geen gevaar voor de gemeenschap.


Amerikaanse rechter pauzeert importverbod van Apple Watch 9 en Ultra 2
31 December 2023, 00:02 Tweakers
Apple mag de Watch 9 en Ultra 2 weer naar de Verenigde Staten importeren en in dat land verkopen. Een Amerikaanse rechtbank heeft een eerdere blokkade van de Internationale Handelscommissie gepauzeerd in afwachting van een extra controle van de douane.


Ali B in juni voor rechter in zaak rond verkrachting en aanranding van 3 vrouwen
28 December 2023, 00:48 NU.NL - Muziek
De rechtszaak tegen Ali B gaat naar verwachting op 12 en 13 juni van start in de rechtbank van Haarlem. Dan vindt de inhoudelijke behandeling plaats, meldt het Openbaar Ministerie (OM) Noord-Holland.


Spaanse rechter doet historische uitspraak: rode kaart voetballer kwijtgescholden
28 December 2023, 00:45 NU.NL - Sport
De Spaanse rechter heeft woensdag een historische uitspraak in het Spaanse voetbal gedaan. De rechter schold een rode kaart voor Sergio Canales uit 2022 kwijt.


Spaanse rechter doet historische uitspraak: rode kaart voetballer kwijtgescholden
28 December 2023, 00:45 NU.NL - Sport
De Spaanse rechter heeft woensdag een historische uitspraak in het Spaanse voetbal gedaan. De rechter schold een rode kaart voor Sergio Canales uit 2022 kwijt.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn