NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Rechtbank

2News.be / Trefwoorden / Rechtbank

Alec Baldwin vraagt rechtbank om zaak rond schietincident Rust te seponeren
19 Maart, 00:09 NU.NL - Film
Alec Baldwin wil dat de rechtszaak over de schietpartij op de set van de film Rust wordt geseponeerd. Het juridisch team van Baldwin zegt dat de aanklagers "bijna elke regel" van de wet hebben "overtreden".


Proces Frank Vercruyssen ingeleid voor de rechtbank, ?Zillion?-acteur wordt beschuldigd van voyeurisme
13 Maart, 00:02 HLN.BE
Op dinsdag is het proces tegen Frank Vercruyssen (59) ingeleid voor de correctionele rechtbank van Antwerpen. De ?Zillion?-acteur moet zich verantwoorden wegens voyeurisme. Aanvankelijk werd Vercruyssen ook beschuldigd van verkrachting en aanranding, maar voor die feiten wordt de acteur niet verder vervolgd.


Rechtbank Hongkong beveelt stopzetting van activiteiten bij China Evergrande
30 Januari, 00:02 NU.NL - Economie
Een rechtbank in Hongkong heeft de stopzetting van activiteiten?? van vastgoedgigant China Evergrande Group bevolen. Het is de Chinese vastgoedontwikkelaar niet gelukt om een geschikt reorganisatieplan voor te leggen.


Amerikaanse rechtbank veroordeelt Trickbot-ontwikkelaar tot vijf jaar cel
27 Januari, 00:00 Tweakers
Een 40-jarige man uit Rusland is in de VS veroordeeld tot vijf jaar en vier maanden cel voor het ontwikkelen en gebruiken van de Trickbot-malware. Deze is onder meer gebruikt voor het infecteren van de systemen van Amerikaanse ziekenhuizen en overheidsinstanties.


Amerikaanse presidentsverkiezingen - Hoogste rechtbank verbiedt Trump niet om op stembiljet te staan in Michigan
28 December 2023, 00:18 Skynet Buitenland
De Amerikaanse voormalige president Donald Trump moet niet geweerd worden van de stembiljetten van de Republikeinse voorverkiezingen in Michigan. Dat heeft het hoogste gerecht van de staat beslist. Tegenstanders hadden een rechtszaak ingediend vanwege Trumps rol in de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021.


Lizzo verzoekt rechtbank zaak over intimidatie en discriminatie te laten vallen
22 December 2023, 00:06 NU.NL - Muziek
De advocaten van Lizzo hebben de rechtbank in Los Angeles verzocht om de rechtszaak die tegen de zangeres is aangespannen wegens intimidatie en discriminatie te laten vallen. Dat meldt tijdschrift People, dat juridische documenten in handen heeft.


Zoon van seriemoordenaar Fourniret neemt het woord in de rechtbank: ?Ik was een baby en ben gebruikt als lokaas?
16 December 2023, 00:01 HLN.BE
Het proces tegen Monique Olivier, ex-vrouw van seriemoordenaar Michel Fourniret, nadert zijn einde. Een opmerkelijke getuige is gehoord: haar eigen zoon.


Advocaat van Dries Van Langenhove stond vandaag plots met keppeltje in rechtbank
27 Oktober 2023, 00:03 HLN.BE
Bij het grote publiek staat Hans Rieder (67) bekend als een koele rechtstechnicus die van wrakingen zijn specialiteit heeft gemaakt. Voor de uitspraak over de wraking van de drie rechters in de zaak Schild & Vrienden daagde de advocaat vandaag plots op met een keppel - een hoofddeksel dat traditioneel gedragen wordt door joodse mannen.


Rechtbank Brugge - Forse boetes gevorderd voor schijnzelfstandigheid in hotels in Oostende en Anderlecht
17 Oktober 2023, 00:07 Skynet Economie
De vennootschap en de familie achter vier hotels in Oostende en Anderlecht hebben zich voor de Brugse strafrechter moeten verantwoorden voor zwartwerk, illegale tewerkstelling en schijnzelfstandigheid. Het arbeidsauditoraat vorderde in totaal 537.600 euro boete, deels met uitstel. De verdediging vroeg de vrijspraak.


Air Belgium - Rechtbank akkoord met gerechtelijke reorganisatie Air Belgium
26 September 2023, 00:02 Skynet
De ondernemingsrechtbank van Nijvel heeft maandag de aanvraag goedgekeurd van luchtvaartmaatschappij Air Belgium om een procedure van gerechtelijke reorganisatie te starten. Dat melden de kranten La Libre Belgique en L'Echo maandagavond op hun websites. De luchtvaartmaatschappij, met zetel in het Waals-Brabantse Mont-Saint-Guibert, heeft nu vier maanden de tijd, tot 22 januari, om haar plan voor te leggen.


Elektronicawinkelketen BCC failliet: doorstart onzeker -update
23 September 2023, 00:05 Techzine
Update 22/9, 12u50, Laura Herijgers: Het faillissement van de elektroketen BCC werd gisterenmiddag al uitgesproken. Alle jobs sneuvelen als de curatoren er niet in slagen een doorstart te maken. Het nieuws wordt bevestigt door een woordvoerster van de rechtbank van Amsterdam aan RTL Nieuws. De bijna 1.000 medewerkers van de keten werden deze ochtend ingelicht, […]


Zoon van drugsbaron El Chapo pleit onschuldig voor Amerikaanse rechtbank
19 September 2023, 00:01 Skynet
Een van de zonen van de beruchte Mexicaanse drugsbaron Joaquin "El Chapo" Guzman, Ovidio Guzman Lopez, heeft maandag voor een Amerikaanse rechtbank onschuldig gepleit aan beschuldigingen van drugssmokkel, witwaspraktijken en wapenbezit.


Rechtbank Brussel - Vrouw uit Liedekerke vervolgd voor dood pasgeboren baby
5 September 2023, 00:03 Skynet
Een vrouw uit Liedekerke moet zich op 15 september voor de Brusselse correctionele rechtbank verantwoorden omdat ze in 2020 haar pasgeboren baby om het leven zou gebracht hebben. Dat heeft het parket Halle-Vilvoorde gemeld. Het is nog niet duidelijk of het dossier meteen ook zal behandeld worden, of zal uitgesteld worden naar een latere datum.


Rechtbank Brussel - Proces tegen organisatie die miljoenen euro's zou hebben witgewassen, start op 7 september
5 September 2023, 00:03 Skynet
Op donderdag 7 september gaat voor de Brusselse correctionele rechtbank het proces van start tegen een criminele organisatie die miljoenen euro's zou hebben witgewassen. Dertig natuurlijke personen en rechtspersonen moeten zich verantwoorden voor valsheid in geschriften en gebruik van valse stukken, voor witwassen en voor hun functie binnen de criminele organisatie. Daarnaast staan nog eens 26 rechtspersonen en 25 natuurlijke personen terecht die "klant" waren bij de organisatie. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde maandag.


Amerikaanse rechtbank stelt jongeren in het gelijk in klimaatzaak
15 Augustus 2023, 00:04 Skynet Buitenland
In een opvallende klimaatzaak in de Amerikaanse staat Montana, heeft de rechtbank maandag de jongeren in het gelijk gesteld die de staat hadden aangeklaagd. Dat melden Amerikaanse media.


Rechtbank Brussel - Veertig maanden cel voor mensenhandel en resem sociale inbreuken
24 Juni 2023, 00:01 Skynet
Een 31-jarige Brusselaar is door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van veertig maanden en een geldboete van 32.000 euro, beiden met uitstel, omdat hij misbruik had gemaakt van een groep Egyptische werknemers. Dat meldt de socialistische vakbond ABVV en blijkt uit het vonnis dat Belga kon inkijken. De man, Y.Q., stond aan het hoofd van een bouwbedrijf maar maakte zich volgens de rechtbank schuldig aan mensenhandel en een resem sociale inbreuken.


Rechtbank: FBI bespioneert Amerikanen nog op grote schaal
20 Mei 2023, 00:03 Skynet
Een surveillanceprogramma dat moet helpen in de strijd tegen buitenlandse bedreiging wordt nog steeds op grote schaal gebruikt tegen Amerikaanse burgers. Volgens gerechtelijke documenten die vrijdag werden vrijgegeven heeft de FBI de afgelopen jaren 278.000 niet conforme aanvragen om informatie ingediend.


Rechtbank verwerpt alle overnamebiedingen voor Luikse fabrieken Liberty Steel
29 April 2023, 00:07 Skynet Economie
De ondernemingsrechtbank in Luik heeft vrijdag de drie overnamebiedingen voor de Luikse activa van Liberty Steel niet weerhouden, zo maakte de christelijke vakbond bekend.


Vivo mag van Duitse rechtbank geen smartphones meer verkopen in Duitsland
13 April 2023, 00:01 Tweakers
De Chinese smartphonefabrikant vivo mag van een Duitse rechtbank geen smartphones meer verkopen in Duitsland, omdat het bedrijf gepatenteerde Nokia-technologie gebruikt, zonder hiervoor te betalen. Vivo's zusterbedrijven OnePlus en OPPO verkopen al niks meer in Duitsland.


30 Maart 2023, 00:21 VolkskrantGerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn