NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Rally


South Belgian Rally: Indrukwekkende zege van Tom Heindrichs bij zijn Rally4-debuut
21 Maart, 00:04 Autosport
Met 10 snelste tijden op 12 klassementsproeven was Tom Heindrichs duidelijk de snelste in het Junior BRC in het kader van de South Belgian Rally. De 19-jarige Heindrichs debuteerde op indrukwekkende wijze in de Stellantis Rally Cup met een Opel Corsa Rally4.

Lees meer: South Belgian Rally: Indrukwekkende zege van Tom Heindrichs bij zijn Rally4-debuut


South Belgian Rally: Evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50!
14 Maart, 00:02 Autosport
Zoals de traditie het wil wordt de South Belgian Rally ook dit jaar aangevuld met een luik voor de fans van de regularity. Opmerkelijk: in Vresse-Sur-Semois zijn de deelnemers in VHRS 50 talrijker dan die in VHRS 65.

Lees meer: South Belgian Rally: Evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50!


Rally Team D?Hondt-Vanrijkelen toont nieuwe kleuren
11 Maart, 00:21 Autosport
Het Rally Team van Jimmy D?Hondt en David Vanrijkelen toonde via Facebook de nieuwe kleuren van hun Ford Fiesta Rally 5.

Lees meer: Rally Team D?Hondt-Vanrijkelen toont nieuwe kleuren


Rally: Enzo Ide toont zich opnieuw in Franse rally
8 Maart, 00:02 Autosport
Enzo Ide heeft opnieuw getoond dat hij ook uit de voeten kan met een rallywagen. De alleskunner nam afgelopen weekend deel aan de Franse regionale rally Jean-Pierre Champeau. Zijn goede tijden werden echter niet weerspiegeld in de einduitslag.

Lees meer: Rally: Enzo Ide toont zich opnieuw in Franse rally


South Belgian Rally: De Cups populairder dan ooit
8 Maart, 00:02 Autosport
Hoewel de wagens uit de R5/Rally2-categorie de blikvangers worden op de affiche van de South Belgian Rally 2023, kan u er zeker van zijn dat er op alle niveaus een spannende strijd zal worden geleverd. Dat zal onder andere het geval zijn in de twee Cups die steeds populairder lijken te worden: de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux en de Moood M-Cup!

Lees meer: South Belgian Rally: De Cups populairder dan ooit


Rally van Haspengouw: De eerste zege van Faustin Lahy
1 Maart, 00:03 Autosport
In de 2WD Trophy leek streekpiloot Christiaan Spelmans uit Borgloon lang op weg naar de overwinning voor eigen publiek. Met zijn Renault Clio had hij na 8 proeven een mooie voorsprong van 23" opgebouwd, maar een lekke band in Walshoutem gooide roet in het eten. De 38-jarige Spelmans moest stoppen om het wiel te wisselen en strandde daardoor op de derde plaats op 1'55".

Lees meer: Rally van Haspengouw: De eerste zege van Faustin Lahy


Rally van Haspengouw: Marc Timmers wint de Master Cup na de sortie van Roger Hodenius
1 Maart, 00:03 Autosport
Het is niet de gewoonte, maar deze keer speelde de strijd voor de overwinning in de Master Cup, voorbehouden voor piloten die hun 50ste verjaardag al gevierd hebben, zich af net buiten de Top 10. Lange tijd leek Roger Hodenius op weg naar de eerste overwinning van het seizoen, maar op de allerlaatste proef ging de Nederlander van de baan, waardoor Marc Timmers als winnaar op het podium werd gevierd. Een podium waar hij 33 jaar geleden ook op stond in Haspengouw.

Lees meer: Rally van Haspengouw: Marc Timmers wint de Master Cup na de sortie van Roger Hodenius


Rally van Haspengouw: Jonas Dewilde domineert in het Junior BRC
1 Maart, 00:03 Autosport
In de Rally van Haspengouw werd zaterdag de openingswedstrijd van het Junior BRC verreden. Gelet op zijn ervaring in het Belgisch kampioenschap, werd de wedstrijd logischerwijze gedomineerd door Jonas Dewilde, die op 10 van de 12 proeven de snelste was met zijn Renault Clio Rally4. De 20-jarige Brit Fraser Anderson debuteerde nochtans ook sterk. Hij werd tweede, voor Lyssia Baudet, de jongedame van het RACB National Team.

Lees meer: Rally van Haspengouw: Jonas Dewilde domineert in het Junior BRC


Rally van Haspengouw: Dirk Deveux houdt Tom Boonen van een stunt bij de historics
1 Maart, 00:03 Autosport
De openingswedstrijd van het Historic Belgian Rally Championship verreden in de Rally van Haspengouw werd door alle rallyfans op de voet gevolgd. Niemand minder dan Tom Boonen maakte immers zijn rallydebuut met een Historic Lancia Delta HF Integrale. De voormalige sprintbom uit Balen maakte een erg knap debuut, want enkel zevenvoudig Historic-winnaar kon de drievoudige Sportman van het Jaar van een stuntzege houden.

Lees meer: Rally van Haspengouw: Dirk Deveux houdt Tom Boonen van een stunt bij de historics


Rally van Haspengouw: Marc Timmers gaat voor goud
23 Februari, 00:01 Autosport
Ook in 2023 kunnen piloten die de 50 jaar bereikt hebben, strijden voor de BRC Master Cup, waarvoor alle resultaten behaald in de 13 manches op de kalender mee zullen tellen. In deze Rally van Haspengouw is titelverdediger Jimmy D'hondt niet van de partij, hoewel het zijn thuisrally is, terwijl Jos Verstappen forfait moest geven. Maar, er staan nog snelle routiniers aan de start.

Lees meer: Rally van Haspengouw: Marc Timmers gaat voor goud


Rally van Haspengouw Historic: Dirk Deveux favoriet in eigen streek
23 Februari, 00:01 Autosport
Het Historic Belgian Rally Championship zal dit seizoen een heel ander verloop kennen. Niet alleen tellen slechts de 6 beste resultaten mee, waarbij zowel de punten in de klasse als in het algemeen klassement meegerekend worden, maar vooral werd de indeling van de klassen grondig gewijzigd. Door auto's met een vergelijkbaar potentieel in dezelfde klasse onder te brengen, krijgen we wellicht een spannender kampioenschap.

Lees meer: Rally van Haspengouw Historic: Dirk Deveux favoriet in eigen streek


South Belgian Rally: De voorverkoop is gestart
20 Februari, 01:21 Autosport
Met zijn gemoedelijke sfeer en vooral een parcours dat bij alle fans en deelnemers in de smaal valt, hoeft er niet aan te worden getwijfeld dat het startveld van de South Belgian Rally ? op zaterdag 18 maart de tweede manche van het Belgian Rally Championship 2023 ? opnieuw indrukwekkend zal zijn!

Lees meer: South Belgian Rally: De voorverkoop is gestart


Ardeca Ypres Rally: Het programma onthuld
20 Februari, 01:21 Autosport
Het weekend van 23 en 24 juni zal dit jaar opnieuw in het teken staan van de Ardeca Ypres Rally. Na twee uitzonderlijke edities georganiseerd in het FIA World Rally Championship, zal de topwedstrijd met FIA-label dit seizoen meetellen voor het Kroon-Oil Belgian Rally Championship en het British Rally Championship.

Lees meer: Ardeca Ypres Rally: Het programma onthuld


Rally van Haspengouw: Nog meer tenoren van de partij
17 Februari, 00:03 Autosport
Bij Topspeed Rally Club Haspengouw draait de voorbereiding op de 25ste Rally van Haspengouw op volle toeren. Twee weken voor de openingsmanche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2023 kunnen we weer een aantal tenoren aankondigen

Lees meer: Rally van Haspengouw: Nog meer tenoren van de partij


South Belgian Rally: Een sportievere VHRS 65-categorie
17 Februari, 00:03 Autosport
Het 100 procent natuurlijke parcours van de South Belgian Rally, tweede manche van het Belgian Rally Championship, mag de rallyrijders dan wel bekoren, het snelle karakter van de proeven beantwoordt misschien niet meteen aan de verwachtingen van de regularity-liefhebbers die in de VHRS 65-categorie aan de wedstrijd deelnemen. Meer had organisator DG Sport niet nodig om het geheel door een aanpassing van enkele regels wat sportiever te maken?

Lees meer: South Belgian Rally: Een sportievere VHRS 65-categorie


Stellantis Rally Cup: De reglementen staan online, de inschrijvingen zijn geopend
10 Februari, 00:04 Autosport
Hoewel het sportieve luik van het seizoen 2023 van de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux officieel op 18 maart begint, met de South Belgian Rally, is men bij de promotor van het kampioenschap voorbehouden aan de Peugeot 208 en Opel Corsa Rally4 ? georganiseerd in het kader van enkele manches van het Belgian Rally Championship ? al enkele maanden druk in de weer om deze nieuwe jaargang voor te bereiden.

Lees meer: Stellantis Rally Cup: De reglementen staan online, de inschrijvingen zijn geopend


Trucker Van Kasteren kan eindzege in Dakar Rally nauwelijks nog ontgaan
15 Januari, 00:04 NU.NL - Sport
Trucker Janus van Kasteren heeft de eindzege in de Dakar Rally bijna binnen. De 36-jarige Brabander deed zaterdag in de een na laatste etappe uitstekende zaken.


De achtste Spa Rally gaat door van 24 tot 26 november 2023
13 Januari, 00:02 Autosport
De rust is teruggekeerd in het centrum van Spa, na een succesvolle editie 2022 van de Spa Rally. Zowel het parcours als de kwaliteit van het startveld werd door het talrijk opgekomen (en gedisciplineerde!) publiek zeer gesmaakt, net zoals de terugkeer van het assistentiepark naar het centrum van het kuuroord. Organisator DG Sport kan ondertussen ook al de data voor de achtste editie van de Spa Rally meegeven: in 2023 zal de wedstrijd eens te meer de finale van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship vormen, en dat van vrijdag 24 tot zondag 26 november.

Lees meer: De achtste Spa Rally gaat door van 24 tot 26 november 2023


Italiaanse toerist sterft na aanrijding op parcours van Dakar-rally
11 Januari, 00:02 Gazet v. Antwerpen

Een Italiaanse toerist is dinsdag om het leven gekomen na een aanrijding door een deelnemer tijdens de 9de etappe van de Dakar-rally. Dat hebben de organisatoren van Amaury Sport Organisation (ASO) laten weten.
Van Loon moet Dakar Rally verlaten na crash, zege voor trucker Van Kasteren
8 Januari, 02:36 NU.NL - Sport
Erik van Loon heeft de Dakar Rally zaterdag moeten verlaten. De Nederlander crashte in de zevende etappe met zijn auto. Bij de trucks boekte Janus van Kasteren zijn eerste dagzege.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn