NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Raket


Vermoedelijk brokstukken van Chinese raket gevonden op Borneo
Maandag, 00:11 NU.NL - Tech
Inwoners van de Maleisische provincie Sarawak op het eiland Borneo hebben maandag mogelijk brokstukken van de Chinese Long March 5b-raket gevonden, aldus het lokale medium The Star. Deze raket kwam zondagavond ongecontroleerd tot ontploffing boven de Indische Oceaan.


Chinese raket valt uiteen boven Indische Oceaan
1 Augustus, 00:07 NU.NL - Tech
Een Chinese raket die ongecontroleerd terug richting aarde viel, is boven de Indische Oceaan uiteengevallen. Het Amerikaanse leger kon nog niet vertellen of de brokstukken van de Long March 5B-draagraket schade hebben veroorzaakt. Een deel van het puin verbrandde in de dampkring.


Chinese raket uit elkaar gevallen boven Indische Oceaan, zegt Amerikaans leger
31 Juli, 00:06 Skynet
Een deel van een Chinese raket die vorige week gelanceerd is, is zaterdag teruggekeerd in de atmosfeer en is uit elkaar gevallen boven de Indische Oceaan. Dat meldt het Amerikaanse leger, zonder te specificeren of het puin schade heeft veroorzaakt.


NASA wil Artemis I-missie met SLS-raket 29 augustus of begin september lanceren
22 Juli, 00:00 Tweakers
NASA heeft nieuwe mogelijke lanceerdata voor zijn Artemis I-missie met de Space Launch System-maanraket gedeeld. De ruimtevaartorganisatie hoopt de raket op 29 augustus, 2 september of 5 september te lanceren.


Nieuwe Europese Vega-C-raket met succes gelanceerd
18 Juli, 00:10 NU.NL - Tech
De Europese ruimtevaartorganisatie ESA heeft woensdagmiddag haar nieuwe Vega-C-raket gelanceerd. De opvolger van de Vega-raket uit 2012 brengt acht wetenschappelijke satellieten in een baan rond de aarde.


Video | ESA lanceert nieuwe raket vanuit Frans-Guyana
18 Juli, 00:10 NU.NL - Tech
De Europese ruimtevaartorganisatie ESA heeft woensdagmiddag haar nieuwe Vega-C-raket gelanceerd. De opvolger van de Vega-raket uit 2012 brengt acht wetenschappelijke satellieten in een baan rond de aarde.


ESA lanceert voor het eerst nieuwe Vega-C-raket
15 Juli, 00:01 Tweakers
Het Europese ruimteagentschap ESA heeft met succes de Vega-C-raket gelanceerd met aan boord zeven wetenschappelijke satellieten. Het is de eerste lancering van de Vega-C, de nieuwe draagraket die als alternatief voor de Russische Sojoez moet gelden.


ESA stelt lancering van raket met Nederlands tintje met enkele dagen uit
11 Juli, 00:09 NU.NL - Tech
De Europese ruimtevaartorganisatie ESA heeft de lancering van zijn Vega-C-raket met bijna een week uitgesteld. De raket wordt op zijn vroegst volgende week woensdag de ruimte in gebracht.


China lanceert raket met astronauten die ruimtestation moeten afbouwen
6 Juni, 00:13 NU.NL - Tech
China heeft een raket met drie astronauten aan boord succesvol gelanceerd richting het ruimtestation Tiangong, melden staatsmedia. De taikonauten, zoals ruimtevaarders in China worden genoemd, moeten het ruimtestation afmaken. Het team is daar naar verwachting ongeveer zes maanden mee bezig.


Russen testen opnieuw hypersonische raket
29 Mei, 00:06 Skynet Buitenland
Het Russische leger heeft een geslaagde test met een hypersonische Zircon-raket uitgevoerd. Dat meldt het Russische ministerie van Defensie.


SpaceX lanceert opnieuw raket met vier astronauten naar het ISS
2 Mei, 00:06 NU.NL - Tech
SpaceX heeft woensdag opnieuw een raket met vier astronauten naar het International Space Station (ISS) gelanceerd. Aan boord zijn onder anderen een arts en een geoloog die in aardverschuivingen op Mars gespecialiseerd is.


Rusland lanceert in de herfst nieuwe intercontinentale ballistische raket Sarmat
24 April, 00:08 Skynet Buitenland
Tegen de herfst zal de nieuwe Russische intercontinentale ballistische raket Sarmat gelanceerd worden. Dat meldt de chef van het Russische ruimtevaartbedrijf Roscosmos, Dmitri Rogozin, vandaag in een televisie-interview.


Axiom Space lanceert SpaceX-raket met vier private personen naar ISS
9 April, 00:00 Tweakers
Axiom Space heeft de eerste fase van de bemande ruimtevlucht Ax-1 succesvol afgerond. Het is de eerste missie richting het ISS waarbij alleen private personen vervoerd worden. Om grofweg 17.17 uur Nederlandse tijd begon de daadwerkelijke lancering van de Falcon 9-raket van SpaceX.


Oud raketonderdeel dat op maan gaat storten toch niet van SpaceX-raket
17 Februari, 01:52 NU.NL - Tech
De oude raketbooster die al zeven jaar door de ruimte zweeft en begin maart op de maan gaat storten, is toch niet afkomstig van een Falcon 9-raket. In plaats daarvan gaat het waarschijnlijk om de oude booster van een Chinese raket, zegt Bill Gray van Project Pluto, een softwareprogramma om objecten in de buurt van de aarde mee te volgen.


Raket die neerstort op de maan niet van SpaceX maar 'waarschijnlijk' van China
15 Februari, 00:00 Tweakers
De raket die naar alle waarschijnlijkheid op 4 maart zal neerstorten op de maan, is niet zoals eerder bericht een Falcon 9-rakettrap van SpaceX, maar is 'waarschijnlijk' een rakettrap van de Long March 3C-raket die de Chinese Chang'e 5-T1-missie naar de maan stuurde in 2014.


Eerste baanvlucht van Starship-raket van SpaceX mogelijk in maart
12 Februari, 00:19 NU.NL - Tech
SpaceX verwacht in maart toestemming te krijgen om zijn Starship-raket voor het eerste naar de ruimte te lanceren. Mogelijk vindt de baanvlucht nog dezelfde maand doorgang. Dat zei SpaceX-directeur Elon Musk tijdens een presentatie, schrijft ABC News.


Noord-Korea nog lang niet klaar met rakettesten, vuurt grootste raket in vijf jaar af
1 Februari, 00:08 Volkskrant
Noord-Korea lijkt nog lang niet klaar te zijn met zijn rakettesten. Het land voerde zondag een van zijn grootste raketlanceringen in de afgelopen vijf jaar uit. Volgens de Zuid-Koreaanse legerleiding gaat het om een middellangeafstandsraket, die het stalinistisch geregeerde land sinds 2017 niet meer had afgevuurd.


Deel van oude SpaceX-raket stort begin maart neer op de maan
29 Januari, 00:12 NU.NL - Tech
Een deel van een afgedankte Falcon 9-booster die al zeven jaar door de ruimte zweeft, ligt op koers om 4 maart neer te storten op de maan. Dat meldt onder anderen Bill Gray van Project Pluto, een softwareprogramma om objecten in de buurt van de aarde mee te volgen.


Ruimtevaart in 2022: Lancering van NASA's krachtigste raket ooit en meer
31 December 2021, 00:08 NU.NL - Tech
Er staat weer van alles op de ruimteagenda in 2022. Zo lanceert NASA de eerste vlucht van het Artemis-programma, waarmee uiteindelijk weer mensen op de maan moeten landen. Verder gaat Tom Cruise (als alles doorgaat) naar de ruimte en worden de eerste beelden van de gelanceerde James Webb-telescoop verwacht.


Eerste vlucht van Starship-raket van SpaceX loopt vertraging op door onderzoek
31 December 2021, 00:07 NU.NL - Tech
De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft nog twee maanden nodig voor onderzoek, voordat de Starship-raket zijn eerste baanvlucht kan maken. Daarmee loopt de lancering flinke vertraging op, want SpaceX was van plan de raket in januari 2022 te lanceren.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn