NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Raket


Video | Grootste raket van SpaceX explodeert tijdens eerste vlucht
SpaceX heeft donderdagmiddag voor het eerst zijn volledige Starship de lucht ingestuurd. Maar na een paar minuten explodeerde de raket. Gelukkig ging het om een onbemande testvlucht. Uiteindelijk moet Starship mensen naar de maan en Mars brengen. Maar het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk heeft al de nodige tegenslagen te verwerken gehad.


Eerste vlucht van grootste raket ooit eindigt na paar minuten met explosie
23 April, 00:01 NU.NL - Economie
SpaceX heeft donderdagmiddag voor het eerst zijn volledige Starship de lucht ingestuurd. Maar na een paar minuten explodeerde de raket. Gelukkig ging het om een onbemande testvlucht. Uiteindelijk moet Starship mensen naar de maan en Mars brengen. Maar het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk heeft al de nodige tegenslagen te verwerken gehad.


Eerste ge-3D-printe raket gelanceerd, motorstoring zorgt voor problemen
Het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf Relativity Space heeft donderdagochtend voor het eerst een ge-3D-printe raket gelanceerd. Door een motorstoring kwam de Terran 1-raket niet hoger dan 16 kilometer. Toch noemt het bedrijf de missie een succes, meldt persbureau Reuters.


Lancering van eerste 3d-geprinte raket is opgeschort na twee mislukte pogingen
13 Maart, 00:00 Tweakers
De lancering van de eerste 3d-geprinte raket is zaterdag twee keer op het laatste moment afgeblazen. De motoren van de eerste trap waren tijdens de eerste poging al gestart, maar de raket van start-up Relativity Space kwam niet van de grond.


Video | Japanse raket vernietigt zichzelf na mislukte lancering
9 Maart, 02:07 NU.NL - Tech
Een H3-raket van de Japanse ruimtevaartorganisatie JAXA heeft zichzelf dinsdag vernietigd. De lancering vanaf Tanegashima Space Center leek in eerste instantie succesvol te verlopen.


Video | Vliegtuig landt na mislukte lancering zonder raket in Engeland
15 Januari, 00:07 NU.NL - Tech
De eerste lancering van een ruimteraket vanuit West-Europa is na een foutloze start alsnog mislukt. Ruimtevaartbedrijf Virgin Orbit probeerde maandagavond met een Boeing 747 satellieten de ruimte in te krijgen.


SpaceX lanceert zestigste raket dit jaar en haalt onverwacht doelstelling Musk
31 December 2022, 00:08 NU.NL - Tech
Ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft woensdag voor de zestigste keer dit jaar een raket gelanceerd. Daarmee heeft het bedrijf op het laatste moment en onverwacht toch Elon Musks doelstelling voor 2022 gehaald.


NASA stelt lancering Artemis I-raket uit naar 16 november
11 November 2022, 00:01 Tweakers
NASA heeft de lancering van de Artemis I-raket opnieuw uitgesteld. Er zal op 16 november een nieuwe poging ondernomen worden om de raket te lanceren. Vorige maand mikte NASA nog op 14 november. De reden voor het nieuwe uitstel is de overwaaiende tropische storm Nicole.


Resten van Chinese raket ten zuiden van Mexico in de oceaan gevallen
7 November 2022, 00:07 NU.NL - Tech
De raket waarmee begin deze week het laatste deel van het Chinese ruimtestation is gelanceerd, is vrijdag boven het zuidelijke deel van de Grote Oceaan teruggekeerd in de dampkring. Een paar brokstukken zijn in de Grote Oceaan gevallen, enkele honderden kilometers ten zuiden van Mexico.


Spanje sluit korte tijd het luchtruim vanwege neerstortende Chinese raket
7 November 2022, 00:07 NU.NL - Tech
Het luchtruim in Noord-Spanje is vrijdagochtend preventief gesloten vanwege een neerstortende Chinese raket. Tussen 9.38 en 10.45 uur mochten er geen vliegtuigen door het luchtruim vliegen. Daardoor vertrokken en landden tijdelijk geen vliegtuigen van Spaanse luchthavens.


Opnieuw zal een Chinese raket ongecontroleerd op aarde neerstorten
7 November 2022, 00:07 NU.NL - Tech
De Long March 5B-draagraket waarmee begin deze week het laatste deel van het Chinese ruimtestation is gelanceerd, gaat ongecontroleerd neerstorten op aarde. De crash wordt in de komende dagen verwacht, meldt The Washington Post. De kans bestaat zelfs dat de raket vandaag al zal neerstorten.


SpaceX stoft Falcon Heavy-raket af met motortest
1 November 2022, 00:26 NU.NL - Tech
SpaceX heeft voor het eerst sinds drie jaar zijn Falcon Heavy-raket uit het stof getrokken. De raket moet op 1 november een geheime vracht naar de ruimte gaan brengen.


NASA voltooit, ondanks lekkage, test om Artemis-raket vol te tanken
23 September 2022, 00:01 Tweakers
De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft met succes alle stappen voor het vullen van zijn Artemis-raket met brandstof voltooid. Tijdens een van de stadia werd een lek in de leidingen geconstateerd, maar het testen kon na troubleshooting verdergaan.


Vermoedelijk brokstukken van Chinese raket gevonden op Borneo
8 Augustus 2022, 00:11 NU.NL - Tech
Inwoners van de Maleisische provincie Sarawak op het eiland Borneo hebben maandag mogelijk brokstukken van de Chinese Long March 5b-raket gevonden, aldus het lokale medium The Star. Deze raket kwam zondagavond ongecontroleerd tot ontploffing boven de Indische Oceaan.


Chinese raket valt uiteen boven Indische Oceaan
1 Augustus 2022, 00:07 NU.NL - Tech
Een Chinese raket die ongecontroleerd terug richting aarde viel, is boven de Indische Oceaan uiteengevallen. Het Amerikaanse leger kon nog niet vertellen of de brokstukken van de Long March 5B-draagraket schade hebben veroorzaakt. Een deel van het puin verbrandde in de dampkring.


Chinese raket uit elkaar gevallen boven Indische Oceaan, zegt Amerikaans leger
31 Juli 2022, 00:06 Skynet
Een deel van een Chinese raket die vorige week gelanceerd is, is zaterdag teruggekeerd in de atmosfeer en is uit elkaar gevallen boven de Indische Oceaan. Dat meldt het Amerikaanse leger, zonder te specificeren of het puin schade heeft veroorzaakt.


NASA wil Artemis I-missie met SLS-raket 29 augustus of begin september lanceren
22 Juli 2022, 00:00 Tweakers
NASA heeft nieuwe mogelijke lanceerdata voor zijn Artemis I-missie met de Space Launch System-maanraket gedeeld. De ruimtevaartorganisatie hoopt de raket op 29 augustus, 2 september of 5 september te lanceren.


Nieuwe Europese Vega-C-raket met succes gelanceerd
18 Juli 2022, 00:10 NU.NL - Tech
De Europese ruimtevaartorganisatie ESA heeft woensdagmiddag haar nieuwe Vega-C-raket gelanceerd. De opvolger van de Vega-raket uit 2012 brengt acht wetenschappelijke satellieten in een baan rond de aarde.


Video | ESA lanceert nieuwe raket vanuit Frans-Guyana
18 Juli 2022, 00:10 NU.NL - Tech
De Europese ruimtevaartorganisatie ESA heeft woensdagmiddag haar nieuwe Vega-C-raket gelanceerd. De opvolger van de Vega-raket uit 2012 brengt acht wetenschappelijke satellieten in een baan rond de aarde.


ESA lanceert voor het eerst nieuwe Vega-C-raket
15 Juli 2022, 00:01 Tweakers
Het Europese ruimteagentschap ESA heeft met succes de Vega-C-raket gelanceerd met aan boord zeven wetenschappelijke satellieten. Het is de eerste lancering van de Vega-C, de nieuwe draagraket die als alternatief voor de Russische Sojoez moet gelden.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn