NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Raad


Raad van Europa kritisch voor overbevolking en personeelstekort in Belgische gevangenissen
29 November, 00:00 HLN.BE
In een nieuw rapport is de Raad van Europa vandaag opnieuw kritisch voor de aanhoudende overbevolking en het personeelstekort in de Belgische gevangenissen. Ook geweld tussen gevangenen blijkt een terugkerend probleem.


Raad van bestuur VRT keurt transformatieplan goed: 68 gedwongen ontslagen
27 November, 00:04 Skynet Economie
De raad van bestuur van de VRT heeft het voorgelegde transformatieplan van de openbare omroep goedgekeurd. Dat meldt de VRT in een persbericht. In 2023 daalt het aantal werknemers van de VRT voor het eerst structureel onder de 2.000.


Raad eens wat voor interieur de BMW M4 Alcantara heeft
27 November, 00:02 AutoBlog

Hint: de BMW M4 Alcantara heeft geen lederen bekleding. Waarvan is de bekleding dan wel gemaakt? Het gebeurt vrij vaak dat automerken samenwerken met merken die verder weinig met auto’s […]

Dit artikel Raad eens wat voor interieur de BMW M4 Alcantara heeft verscheen eerst op Autoblog.nl.
Raad van State kritisch voor plannen regering voor overwinstbelasting energiebedrijven
15 November, 00:02 HLN.BE
De federale regering wil een belasting heffen op de woekerwinsten van energiebedrijven, maar krijgt huiswerk voor het wetsontwerp dat op tafel ligt. In een advies stelt de Raad van State vast dat de huidige tekst niet juridisch waterdicht is. Dat vertelt VTM NIEUWS-journalist Karel Lattrez in zijn verslag dat hierboven te bekijken is.


Uitspraak Raad van State toont nog eens urgentie stikstofaanpak, zegt kabinet
3 November, 00:06 NOS nieuws

"Dit laat nog eens zien hoe urgent de aanpak van de stikstofproblemen is. En die aanpak moet stevig en duidelijk zijn." Dat zei minister Van der Wal voor Stikstof in een eerste reactie op de uitspraak die de Raad van State vanochtend deed. De hoogste bestuursrechter oordeelt dat stikstof die bij de bouw van projecten vrijkomt niet buiten beschouwing mag worden gelaten en dat de zogeheten 'bouwvrijstelling' in strijd is met Europese regels.

Van der Wal en haar collega De Jonge voor Volkshuisvesting noemden de uitspraak een tegenvaller, maar ze erkenden dat ze al bang waren dat het deze kant zou opgaan. "De uitspraak is klip en klaar en we kunnen niet meer op de pof leven", zei Van der Wal. "Het betekent dat je werkelijk minder stikstof moet uitstoten en werkelijk de natuur moet herstellen. Dan pas heb je de ruimte om voluit vergunningen te verlenen." Ze voegde eraan toe dat de tijd van 'geitenpaadjes' echt voorbij is.

De Jonge benadrukte dat de uitspraak niet betekent dat er niet meer gebouwd kan worden en dat Nederland niet op slot gaat. Maar hij erkende wel dat dit tot vertraging zal leiden. "Het betekent ook dat bouwen in een deel van Nederland heel erg veel ingewikkelder gaat worden, namelijk dat deel dat dichter bij natuurgebieden ligt of dat deel waar minder mogelijkheden zijn voor stikstofcompensatie".

De Jonge blijft bij zijn doelstelling om tot en met 2030 ruim 900.000 woningen bij te bouwen. "We moeten alles op alles zetten, want we hebben het gewoon nodig. Maar het is er met de uitspraak niet makkelijker op geworden om voldoende tempo te maken."

Morgen debatteert de Tweede Kamer over het rapport van stikstofbemiddelaar Remkes en nog voor dat debat wil het kabinet een eerste duiding van de uitspraak van de Raad van State geven, zoals de Kamer ook had gevraagd. Van der Wal kondigde verder voor later deze maand een plan van aanpak aan. Dan moet ook duidelijk worden wat precies de gevolgen van de uitspraak zijn en welke maatregelen daarbij horen.

Wat is stikstof eigenlijk en waarom is het een probleem? NOS op 3 legt het uit in deze video:
Raad van State uit zorgen over wetsvoorstel voor delen van data
25 Oktober, 00:06 NU.NL - Tech
De Raad van State (RvS) maakt zich zorgen over een wetsvoorstel dat het kabinet binnenkort wil indienen bij de Tweede Kamer. De organisatie zegt dat persoonsgegevens daarin onvoldoende worden beschermd en dat inbreuk wordt gemaakt op het intellectueel eigendom van wetenschappers.


25 Augustus, 00:08 Volkskrant
Gaswinning Groningenveld dit jaar niet te hoog, oordeelt Raad van State
25 Augustus, 00:08 NOS nieuws

De Groninger Bodem Beweging heeft geen gelijk gekregen van de Raad van State in een zaak over de hoeveelheid gas die is opgepompt. De hoogste bestuursrechter oordeelt dat de overheid afgelopen gasjaar niet te veel uit het Groningenveld heeft gehaald.

Staatssecretaris Vijlbrief van Mijnbouw stemde in met de winning van 4,5 miljard kubieke meter in het gasjaar dat loopt van oktober 2021 tot en met september 2022. De Raad van State is van oordeel dat hij daarmee de juiste afweging heeft gemaakt tussen de belangen van Groningers om de gaswinning te verminderen en die van huishoudens en bedrijven om te worden voorzien van gas.

Zesde keer

De Groninger Bodem Beweging en enkele inwoners van de provincie Groningen hadden de zaak aangespannen omdat zij vinden dat er te veel gas uit de bodem wordt gehaald. Als gevolg van gaswinning ontstaan aardbevingen in het gebied. Afgelopen vrijdag gebeurde dat nog bij Uithuizen.

Het was de zesde keer in zeven jaar tijd dat de Raad van State naar de gaswinning in Groningen keek. In 2015, 2017 en 2019 vernietigde de instantie instemmingsbesluiten over de te winnen hoeveelheden gas. In 2020, 2021 en nu dus dit jaar werden die besluiten goedgekeurd.
Raad van State geeft Wilrijkse scouts gelijk: groep mag op kampterrein in La Roche blijven
28 Juli, 00:01 Gazet v. Antwerpen

De scoutsgroep uit Wilrijk die dinsdag een politiebevel kreeg om hun kampterrein in La Roche te verlaten na klachten wegens overlast, mag dan toch in La Roche blijven. Dat heeft de Raad van State woensdagavond beslist na een spoedprocedure.
Verhofstadt in raad van bestuur van nieuwe anticorruptiestichting opgericht door Russische dissident Navalny
12 Juli, 00:01 HLN.BE
De opgesloten Russische oppositieleider Aleksej Navalny heeft een internationale stichting opgericht om corruptie te bestrijden. Dat meldt hij vandaag op Telegram. In de raad van bestuur zit onder meer Europarlementslid Guy Verhofstadt.


Bloomberg: top van Apple presenteerde mixedrealityheadset aan raad van bestuur
20 Mei, 00:00 Tweakers
De top van Apple heeft een mixedrealityheadset gedemonstreerd aan de raad van het bestuur van het bedrijf. Dat claimt Bloomberg. Volgens bronnen die Bloomberg sprak bevindt de ontwikkeling van de bril zich in een laat stadium en is een aankondiging voor de nabije toekomst.


28 April, 00:08 Volkskrant
Max Verstappen krijgt gelijk van Hoge Raad in strijd tegen websuper Picnic
25 April, 00:04 NU.NL - Economie
De rechtszaak tussen Max verstappen en online supermarkt Picnic moet worden overgedaan. Dat heeft de Hoge Raad bepaald in een zaak die de autocoureur had aangespannen tegen de websuper, omdat deze in een reclame een lookalike van Verstappen heeft gebruikt. Het Gerechtshof bepaalde eerder dat Picnic de lookalike mocht gebruiken, maar de Hoge Raad zette een streep door dat oordeel.


Elon Musk treedt toch niet toe tot raad van bestuur van Twitter
12 April, 00:19 NU.NL - Tech
Tesla-directeur Elon Musk zal niet toetreden tot de raad van bestuur van Twitter. De miljardair zag er afgelopen weekend van af, schrijft Twitter-directeur Parag Agrawal maandagochtend in een verklaring. Musk mocht toetreden tot de raad, omdat hij begin deze maand een belang van ruim 9 procent in het sociale netwerk nam.


8 April, 00:09 Volkskrant
VVD weet zich geen raad met miljardentegenvaller spaartaks
12 Februari, 00:08 NU.NL - Economie
De Hoge Raad haalde eind vorig jaar een streep door het fictieve rendement op spaargeld en beleggingen voor het berekenen van de vermogenstaks, maar nog steeds weet niemand hoe groot het probleem is. Wel wordt steeds duidelijker dat vooral de VVD worstelt met de oplossing voor deze miljardentegenvaller.


"Schengen-raad" vergadert al in maart
4 Februari, 00:05 Skynet
De 27 ministers van Justitie van de Europese Unie scharen zich achter het voorstel van de Franse president Emmanuel Macron om op regelmatige basis ministerraden te organiseren voor de landen van de Schengenzone, zoals dat ook voor de eurozone gebeurt. Een eerste vergadering volgt volgende maand al.


Britse Hoge Raad: Assange mag uitlevering aan VS aanvechten
25 Januari, 00:07 Volkskrant
WikiLeaks-oprichter Julian Assange mag alsnog in beroep gaan bij de hoogste Britse rechter tegen zijn uitlevering aan de Verenigde Staten. Eerder had het gerechtshof in Londen het groene licht gegeven voor zijn uitlevering aan de VS, die hem willen berechten wegens het publiceren van een enorme hoeveelheid geheime documenten.


Jupiler Pro League - Disciplinaire Raad buigt zich op 28 januari over dossier OHL/Mechelen
20 Januari, 00:04 Skynet
Vrijdag 28 januari behandelt de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal per videozitting het dossier over de niet gespeelde competitiewedstrijd tussen Oud-Heverlee Leuven en KV Mechelen. Dat bevestigt de voetbalbond.


Cultuursector naar Raad van State: limiet van 200 toeschouwers is per voorstelling
8 Januari, 00:01 HLN.BE
De advocaat die belast is met de verdediging van het KB van 29 december dat het aantal toeschouwers in de culturele sector beperkt tot 200 per dag en dat voor de Raad van State wordt betwist door verschillende culturele verenigingen, heeft verduidelijkt dat de capaciteit moet worden opgevat "per voorstelling" en niet per dag. Dat meldt Le Soir.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn