NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Quarantaine

2News.be / Trefwoorden / Quarantaine

Coronavirus - Chinees Nationaal Volkscongres moet in quarantaine voor jaarlijkse vergadering
2 Maart, 00:04 Skynet Buitenland
Peking heeft twee weken geleden de "grote en beslissende overwinning" op het coronavirus had afgekondigd, maar het parlement en de partijleiding lijken toch niet zo zeker van hun stuk. Voor de jaarlijkse vergadering van het Nationaal Volkscongres zondag gelden maatregelen die herinneren aan het zero-COVID-19-beleid.


China schrapt quarantaine voor internationale reizigers
27 December 2022, 00:05 NOS nieuws

China schrapt per 8 januari de quarantaineplicht voor internationale reizigers die het land binnenkomen. Het is de nieuwste versoepeling in een rij coronamaatregelen die wordt afgeschaft. Er is nog wel een negatieve coronatest nodig om naar China te gaan.

Sinds maart 2020 moesten reizigers bij binnenkomst in het land zich een bepaalde periode afzonderen. Aanvankelijk was dat drie weken, recentelijk was de duur al teruggebracht tot vijf dagen.

De maatregel had een grote impact op het internationale verkeer naar het land. Zakenmensen en toeristen lieten het land vanwege de quarantaineplicht links liggen.

Einde zerocovidbeleid

China probeerde lang met een zerocovidbeleid de ziekte te bestrijden. Er werd rigoureus getest en mogelijke besmettingen werden met strenge lockdowns tegengegaan. Vanwege groeiende ontevredenheid bij de bevolking over die rigide opstelling koos de regering-Xi er begin deze maand de regels grotendeels los te laten.

Inmiddels hebben die versoepelingen tot een grote uitbraak van covid geleid in het land. Precies hoe ernstig de situatie is, is niet bekend omdat het land ook geen covidcijfers meer bijhoudt. Wel is duidelijk dat ziekenhuizen en uitvaartbedrijven overuren draaien. Volgens sommige schattingen zijn er de afgelopen weken een kwart miljard mensen besmet.

In zijn eerste commentaar op de versoepeling van de coronaregels liet president Xi weten dat er een meer doelgerichte aanpak nodig is. Het Chinese volk moet meer voorlichting krijgen over hoe ze zelf besmettingen kunnen voorkomen en een gezond leven kunnen leiden, citeert staatpersbureau Xinhua hem.
Coronavirus - Meer tijdelijke werkloosheid door schoolsluitingen en quarantaine van kinderen
4 Februari 2022, 00:05 Skynet Economie
Eind december zat zes procent van de Belgische werknemers thuis door tijdelijke werkloosheid. Dat is een verdubbeling in vergelijking met het dal in september 2021 (3,1 procent). Dat heeft HR-dienstverlener Acerta zondag bekendgemaakt in een persbericht. De oorzaak zijn de talrijke schoolsluitingen en quarantaines van kinderen.


Nieuwe versoepelingen: winkels en sportclubs weer open, geen quarantaine na booster
17 Januari 2022, 00:09 Volkskrant
Zoals verwacht gaan winkels, sportclubs en kappers weer open per zaterdag. Daarnaast wordt het mondkapjesadvies uitgebreid voor drukke plekken en worden de quarantaineregels versoepeld voor mensen die recent een boosterprik of corona hebben gehad. Een overzicht van de nieuwe en oude maatregelen.


Weer aanpassing aan regels: kinderen moeten in quarantaine bij besmetting in gezin
17 Januari 2022, 00:02 Gazet v. Antwerpen

De quarantaineregels voor kinderen jonger dan 12 jaar die gelden wanneer er een besmetting is binnen het gezin, worden weer aangepast. De kinderen moeten dan in quarantaine, tenzij ze onlangs zelf het coronavirus hebben gehad. Dat zegt het gezondheidsinstituut Sciensano zondag.
Bedrijven lopen leeg op besmettingen en quarantaine
14 Januari 2022, 00:04 NU.NL - Economie
Naarmate het aantal coronabesmettingen oploopt, neemt ook het verzuim verder toe. Dat gaat niet alleen om de mensen die ziek zijn, maar ook hun huisgenoten of collega's die in quarantaine moeten. Kleinere bedrijven zien zich daardoor genoodzaakt de zaak te sluiten, zegt werkgeversorganisatie AWVN in gesprek met NU.nl. Grotere bedrijven moeten de productie verminderen en klanten nee verkopen.


Frankrijk verkort quarantaine voor volledig gevaccineerden
3 Januari 2022, 00:02 De Tijd
15:03 Fransen zullen vanaf maandag minder lang in isolatie moeten na een coronabesmetting. Voor volledig gevaccineerden wordt de quarantaine na een hoogrisicocontact zelfs helemaal geschrapt.


Zo viert Nederland Kerst: met een zelftest aan het afhaalmenu, of in quarantaine
26 December 2021, 00:03 NOS nieuws

Wederom wordt Kerst dit jaar anders dan normaal gevierd: geen grote feesten, wel een negatieve zelftest om bij het familiediner aan te sluiten. En niet lang tafelen in een restaurant, maar wel met een afhaalmenu aan de eettafel. En als het niet meezit, een Kerst in quarantaine of isolatie. Hoe viert Nederland Kerst 2021?

In andere jaren gaat Paul Elsendoorn (68) met Kerst naar een restaurant, en hij woont een mis bij in de kerk. Dit jaar is het anders; hij eet vanavond bij zijn dochter en haar kinderen. "Iedereen, ook de kleintjes, zijn getest. Dat hadden we van tevoren afgesproken."

Elsendoorn haalde gisteravond Grieks bij een restaurant en de familie gaat vanavond gourmetten. "Het is lastig, maar we hebben er heel bewust toch wat van gemaakt."

Dit restaurant in Eindhoven verkocht 2200 dinerboxen:

De zelftest is populair deze Kerst; waar vorig jaar de testafspraken bij de GGD in de week voorafgaand aan Kerst helemaal vol zaten, worden dit jaar de foto's van zelftesten massaal gedeeld op sociale media.

De kleinkinderen van Wouke van Scherrenburg (75) stuurden haar vanochtend, voordat ze aanklopten voor het kerstdiner, een foto van hun negatieve testuitslagen. "Zo lief, ik had er helemaal niet om gevraagd."

De oud-politiek verslaggever geniet dit jaar "driedubbel". Vorig jaar bracht ze Kerst alleen met haar partner door; vanwege hun kwetsbare leeftijd vierden haar kinderen en kleinkinderen het zonder hen. "We waren echt redelijk in mineur, maar het kon niet anders." Dit jaar is iedereen negatief getest en gevaccineerd. "En het is ook keurig verdeeld, er komen niet meer dan vier gasten per keer."

Bordje voor de slaapkamer

De zelftest is een positieve verandering ten opzichte van vorig jaar, maar de uitslag is niet altijd zoals gehoopt. Dat ondervond ook Esther Hemink (40): haar partner had lichte klachten en testte positief, een paar dagen voor Kerst. "We zagen het streepje verschijnen en werden meteen verdrietig. We realiseerden ons meteen wat dit zou betekenen voor de kerstplannen."

En die plannen van de familie waren dit jaar groots: een hotel, uitgebreid diner en glitterpakjes. Maar Kerst is nu vooral "een heel gedoe", vertelt Hemink. "Mijn man zit in isolatie in onze slaapkamer, mijn dochter zit in een appartement in de tuin en ik logeer bij mijn zoon op de slaapkamer."

Het gezin probeert desondanks een beetje Kerst te vieren. Hemink heeft een kleine kerstboom opgetuigd voor in de kamer van haar man, en schoof vanavond een bordje voor zijn deur. "We balen, maar deze Kerst gaan we nooit vergeten. Hij gaat de boeken in."

Een bordje voor de kamer van de man van Hemink:

De familie doet volgende maand een nieuwe poging tot Kerst; "We hebben met ons gezin besloten dat we de geboorte van Jezus Christus opschuiven naar 8 januari. Dan gaan de glitterpakjes uit de kast."

Ook Splinter Chabot viert deze Kerst in isolatie:

En als een negatieve testuitslag toch niet de uitkomst was waarop je hoopte, lost deze twitteraar dat voor een tientje voor je op:
Ook minister Dedonder zit in quarantaine
15 December 2021, 00:04 Skynet
Minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) moet een poosje in quarantaine voortwerken. Het gaat om een voorzorgsmaatregel, na een hoogrisicocontact, meldt haar kabinet.


Als de economie flink profiteert, kan quarantaine in Engeland vervallen
30 Juni 2021, 00:02 NU.NL - Economie
Zakenreizigers hoeven bij aankomst in Engeland niet langer in verplichte quarantaine, als de economie van het Verenigd Koninkrijk (VK) aanzienlijk profiteert van hun komst. Dat heeft de Britse overheid dinsdag bekendgemaakt, meldt de BBC.


Cast van remake The Little Mermaid in quarantaine na coronabesmettingen
24 Juni 2021, 11:40 NU.NL - Film
De opnames van de liveactionfilm The Little Mermaid zijn volgens The Sun stilgelegd vanwege een aantal coronabesmettingen. De Britse tabloid meldt dat vijf crewleden positief zijn getest waarna de productie werd opgeschort.


Coronavirus - Geen quarantaine meer voor gevaccineerde hoogrisicocontacten
24 Juni 2021, 10:55 Skynet Belgie
Vanaf vandaag/donderdag veranderen de test- en quarantaineregels voor gevaccineerde hoogrisicocontacten. Na een negatieve coronatest hoeven zij niet langer in quarantaine te gaan en moeten ze geen tweede coronatest afleggen.


Afkoelingsweek in secundair onderwijs start met grote problemen bij Smartschool
8 Februari 2021, 08:04 HLN.BE
Smartschool, het digitale onderwijsplatform dat veel scholen gebruiken, ondervindt vanochtend grote problemen. Veel leerlingen en directies melden net bij de start van de ?afkoelingsweek? in het secundair onderwijs verbindingsproblemen en kunnen niet inloggen.


Coronavirus - Braziliaanse variant coronavirus voor het eerst vastgesteld in Canada
8 Februari 2021, 03:18 Skynet
De Braziliaanse variant van het coronavirus is voor het eerst vastgesteld in Canada. Het virus werd gedetecteerd in de stad Toronto, de grootste stad van het land, zo hebben de regionale gezondheidsdiensten zondag meegedeeld.


Man aangehouden na bespuwen agent (die in quarantaine moet)
7 Februari 2021, 11:39 Gazet v. Antwerpen

Een inspecteur van de lokale politie van Sint-Niklaas is vrijdagavond tot tweemaal toe in het gezicht gespuwd. Dat gebeurde tijdens een interventie in de buurt van de Passtraat. Daar was een bewoner om een onduidelijke reden zijn eigen inboedel kort en klein aan het slaan.
Mogelijk toch niet hele klas in quarantaine bij besmetting
5 Februari 2021, 12:15 NOS nieuws

Door het opdelen van een klas in groepjes, hoeven mogelijk niet alle kinderen in quarantaine bij een besmetting. Dat staat in het protocol van de PO-Raad, bedoeld voor de heropeningen van de basisscholen aankomende maandag.

"Wanneer een groep leerlingen binnen kan worden opgedeeld in subgroepjes waartussen 1,5 meter afstand gehouden kan worden, hoeft bij een mogelijke besmetting op een school mogelijk niet de hele klas in quarantaine, maar alleen de relevante subgroep (leerlingen en eventueel personeel)."

GGD bepaalt

De GGD moet uiteindelijk bepalen welke leerlingen in quarantaine moeten.

Het is niet in elke groep mogelijk om in groepjes te werken, bijvoorbeeld bij de allerkleinsten. Dan zal een klas alsnog in zijn geheel in quarantaine moeten.

Afgelopen woensdag verschenen de richtlijnen van het ministerie voor de heropening van de basisscholen. Daarin stond ook al dat door zoveel mogelijk met groepjes te werken, minder kinderen in quarantaine hoeven. Het advies is de groepen 4, 5 en 6 op te delen in groepjes van 5 kinderen en in groep 7 en 8 met kleinere groepjes of koppels te werken. Voor groep 1, 2 en 3 wordt het opdelen in groepjes niet geadviseerd.
Bom onder Australian Open? Goffin, Mertens en nog dik 500 anderen in quarantaine, premier roept op tot kalmte
4 Februari 2021, 06:36 HLN.BE
600 Australian Open-deelnemers, onder wie David Goffin en Elise Mertens, werden gisteren opnieuw in quarantaine geplaatst en alle wedstrijden werden een dag uitgesteld nadat een medewerker van het Grand Hyatt-hotel positief testte. Mochten er nog meer besmettingen opduiken, zou dit wel eens het einde van de Australian Open kunnen betekenen.


Goed nieuws voor Van Aert en co: kiezen tussen Tour en Tokio hoeft niet meer, wellicht geen quarantaine nodig voor olympische atleten
4 Februari 2021, 06:36 HLN.BE
Het is nog niet honderd procent zeker, maar alles wijst erop dat er geen quarantaine nodig zal zijn voor wie komende zomer wil deelnemen aan de Olympische Spelen. Dat zou vooral goed nieuws zijn voor de wielrenners. Zij hoeven dan niet meer te kiezen tussen de Tour en Tokio.


13 ME'ers besmet na avondklokrellen, 43 agenten in quarantaine
3 Februari 2021, 18:37 NOS nieuws

Dertien ME'ers die vorige week ingezet werden bij de avondklokrellen in Oost-Brabant zijn besmet geraakt met het coronavirus, zegt de politie. Door de besmettingen moesten 43 agenten in quarantaine. Van hen zijn er inmiddels 20 getest en negatief bevonden, meldt Omroep Brabant.

De overige agenten worden deze week nog getest, zegt een politiewoordvoerder. Of de besmette ME'ers in Eindhoven werkten kon de woordvoerder niet zeggen.

Leden van de mobiele eenheid dragen op straat een helm, die het risico op besmetting verkleint. Maar op andere momenten hebben ze geen helm op. "ME'ers proberen net als iedere andere agent, zoveel mogelijk de anderhalve meter afstand aan te houden. Maar dat lukt door de aard van het werk niet altijd. Het risico op besmetting is dus groter", aldus de woordvoerder.

'Voorrang voor agenten in frontlinie'

De politie had het door de avondklokrellen de afgelopen tijd erg druk. Het was moeilijk om de roosters rond te krijgen. "Toch komt door de extra zieken de capaciteit op straat niet in gevaar."

De politie zou graag zien dat ME'ers voorrang krijgen bij het vaccineren. "Wij pleiten als politie voor voorrang voor de collega's die vooraan staan en in onverwachte situaties terechtkomen, waarin ze zich niet aan de coronamaatregelen kunnen houden en dus meer risico lopen om ziek te worden."
Grote groep tennissers in quarantaine na coronageval in Melbourne
3 Februari 2021, 13:45 NU.NL - Sport
Een grote groep tennissers zit in quarantaine in Melbourne, omdat een medewerker van een van de hotels uit de bubbel positief is getest op het coronavirus. De Australian Open, die maandag begint, lijkt voorlopig nog niet in gevaar.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn