NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Provincie

2News.be / Trefwoorden / Provincie

Coronavirus - Canadese provincie Quebec zal ongevaccineerden "beboeten"
Donderdag, 00:05 Skynet Buitenland
Niet-gevaccineerde inwoners van de Canadese provincie Quebec zullen een "boete" moeten betalen. Volwassenen die de komende tijd de eerste dosis van een vaccin weigeren, moeten een nieuwe zogenoemde gezondheidsbijdrage betalen, kondigde de regionale regering aan. "Het vaccin is de sleutel in de strijd tegen het virus", zo klinkt het.


Aardbeving met kracht van 6,6 treft Chinese provincie Qinghai
8 Januari, 00:01 HLN.BE
De Chinese provincie Qinghai, in het noordwesten van het land, is zaterdag lokale tijd opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 6,6. Dat meldt het Amerikaanse geofysische instituut USGS.


Klokkenluider waarschuwt: mysterieuze ziekte treft meer en meer jongeren in Canadese provincie
3 Januari, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Een klokkenluider uit de Canadese provincie New Brunswick waarschuwt dat steeds meer jonge mensen getroffen worden door een neurologische ziekte die experts al twee jaar verbijstert. De ziekte zou een snelle cognitieve achteruitgang veroorzaken bij sommige getroffenen.
Verschillende kerstkindjes geboren in onze provincie: ?Uitgerekend op 31 december, maar gezonde kerstbaby is mooiste geschenk?
26 December 2021, 00:00 Gazet v. Antwerpen

In GZA Sint-Augustinus in Wilrijk zag kerstbaby Kamil om 9.45u het levenslicht. Normaal was Kamil uitgerekend op 31 december. Maar met zijn 3,1 kilo was hij er al helemaal klaar voor. ?Hij is ons mooist mogelijke kerstcadeau?, zeggen ouders Elien Gogol (32) en Thomas Vanhaegenborgh (32) uit Merksem.
Provincie Noord-Holland komt met eigen datacenterstrategie
19 December 2021, 00:06 Techzine
De provincie Noord-Holland neemt als eerste overheid de regie over het vestigen van datacenters in de provincie met een eigen datacenterstrategie. Doel van deze strategie is het meest duurzame en innovatieve datacenterknooppunt van Europa te worden. Lokale overheden krijgen steeds meer te maken met het vestigen van datacenters. Denk aan de recente ophef over de […]


Advies aan provincie: Maastricht Aachen Airport sluiten doet Limburg minste pijn
19 December 2021, 00:06 Volkskrant
Sluiting van Maastricht Aachen Airport is in financieel opzicht het aantrekkelijkste besluit dat Limburg kan nemen over de toekomst van de luchthaven. Uit een maatschappelijke kosten-batenanalyse (mkba) blijkt dat de nadelen op het bordje van de provincie komen, terwijl de voordelen voor de rest van Nederland zijn.


PFOS-vervuiling - 3M in beroep tegen strengere milieuvoorwaarden provincie
26 Oktober 2021, 00:03 Skynet
Chemiebedrijf 3M gaat in beroep tegen de beslissing van de deputatie van de provincie Antwerpen om de milieuvoorwaarden voor zijn fabriek in Zwijndrecht te verstrengen. Dat meldt het bedrijf in een mededeling.


Kabinet doet dringende oproep: 100 asielplekken per provincie
23 Oktober 2021, 00:05 NOS nieuws

Het kabinet wil dat elk van de twaalf provincies dit weekend 100 plekken vindt om asielzoekers op te vangen. Dat zou betekenen dat er in totaal 1200 extra slaapplekken bijkomen. Het kabinet spreekt over een "noodsituatie" in het aanmeldcentrum in Ter Apel, waar te weinig plaats is om net aangekomen asielzoekers op te vangen.

"Het kabinet vindt het van het grootste belang dat deze plekken snel worden gerealiseerd", staat in een schriftelijke verklaring. De dringende oproep van het kabinet is de uitkomst van een spoedoverleg tussen staatssecretaris Broekers-Knol van Asielzaken, de ministers Grapperhaus van Justitie en Veiligheid, Ollongren van Binnenlandse Zaken en enkele commissarissen van de Koning.

Aanmeldcentrum overvol

Al dagen proberen de betrokken bewindspersonen een oplossing te vinden voor de onveilige situatie in Ter Apel, waar al weken honderden asielzoekers meer de nacht doorbrengen dan waar plek voor is. Begin deze week waren het er 750, terwijl er maar plek is voor 275 mensen.

Kou en wind

In Almere is vorige week een noodopvanglocatie uit de grond gestampt waar bijna 400 asielzoekers worden opgevangen om zo het aanmeldcentrum in Ter Apel te ontzien. Maar de bewoners van het tentenkamp klagen volgens Omroep Flevoland over de kou en rukwinden.

Maandag vroeg minister Grapperhaus de voorzitters van de 25 veiligheidsregio's om op korte termijn tussen de 800 en 1500 slaapplekken te regelen.

Dinsdagavond bezocht staatssecretaris Broekers-Knol Ter Apel en vertelde dat in Almere opvangtenten werden opgezet met 200 bedden en dat er in een voormalig belastingkantoor in Gorinchem onderdak zou komen voor 300 mensen. Ze erkende dat het probleem daarmee nog niet zou zijn opgelost.

In de Nederlandse asielopvang is momenteel geen bed over. NOS op 3 zocht uit hoe dit komt:

Het verzoek voor 1200 bedden aan de provincies komt bovenop de vraag van Grapperhaus van afgelopen maandag aan de veiligheidsregio's. De provincies worden overigens niet verplicht om opvangplekken te bieden. Het is een dringend, maar geen dwingend verzoek van het kabinet.
Man onthoofd teruggevonden in Franse provincie Vaucluse, politie start zoekactie naar dader
21 Oktober 2021, 00:01 HLN.BE
In de Zuidoost-Franse provincie Vaucluse is het lichaam van een man in zijn eigen huis teruggevonden. De man zou onthoofd zijn en van zijn ingewanden zijn ontdaan, aldus een bron die dicht bij het onderzoek staat. Volgens de bron is een ?terroristische piste? in dit stadium van het onderzoek ?absoluut niet aan de eerste orde?.


Nederlandse provincie Groningen getroffen door drie aardbevingen op een dag
5 Oktober 2021, 00:02 Skynet
In Nederland heeft de provincie Groningen maandag te maken gekregen met drie aardbevingen. Maandagavond werd de derde en voorlopig laatste gemeten, met een kracht van 2,2 in de buurt van Zeerijp, meldt het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI). Aanvankelijk werd 2,3 als kracht gemeld.


Hackers stelen personeelsgegevens van 1.400 ambtenaren provincie Gelderland
1 September 2021, 00:09 NU.NL - Tech
Cybercriminelen hebben twee weken geleden de personeelsgegevens van ongeveer veertienhonderd ambtenaren van de provincie Gelderland gestolen. De provincie vermoedde dat al en het is na forensisch onderzoek bevestigd. Bij de provincie werken zo'n zestienhonderd mensen.


Provincie Gelderland is slachtoffer geworden van hack
25 Augustus 2021, 00:07 NU.NL - Tech
Bij een hack van personeelsdossiers van de provincie Gelderland zijn mogelijk gegevens in handen van derden gekomen, meldt de provincie zaterdag in een persbericht. Er is aangifte gedaan bij de politie en de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is op de hoogte gebracht.


Provincie Gelderland doet aangifte van hack
22 Augustus 2021, 00:00 Tweakers
De provincie Gelderland heeft aangifte voor een hack gedaan bij de politie, waarbij mogelijk gegevens van provinciemedewerkers in handen van derden zijn gekomen. De provincie heeft het voorval gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens.


Provincie Gelderland wil huizen betaalbaar maken door de grond te kopen
21 Juli 2021, 00:03 NU.NL - Economie
De provincie Gelderland wil de grond onder zo'n duizend nieuwbouwwoningen kopen. Provinciale Staten moeten zich nog buigen over het plan, maar de provincie hoopt nieuwbouwwoningen op deze manier bereikbaarder te maken voor mensen met een lager inkomen, schrijft de Gelderlander maandag.


Waarom de provincie Antwerpen het minst staat te springen voor coronavaccin
8 Februari 2021, 04:09 Gazet v. Antwerpen

Van alle Belgen zijn die in de provincie Antwerpen het minst happig op een vaccin tegen het coronavirus. Dat blijkt uit de Motivatiebarometer van de UGent. Gouverneur Cathy Berx schakelt het Instituut voor Tropische Geneeskunde in om de moeilijk bereikbare groepen te informeren.
Provincie Antwerpen koploper in uitdelen van werkstraffen
5 Februari 2021, 04:31 Gazet v. Antwerpen

Nergens in Vlaanderen delen rechters zo graag werkstraffen uit als in de provincie Antwerpen. Dat blijkt uit een antwoord van Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) na een parlementaire vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Katrien Schryvers (CD&V). In 2019 waren dat er meer dan 1.400, goed voor een derde van het totale aantal werkstraffen.
Peutermeisje (22 maanden) sterft na zware mishandeling in provincie Henegouwen
3 Februari 2021, 10:24 HLN.BE
Een meisje van 22 maanden is gisteren dood aangetroffen in een woning in Frameries (Henegouwen). Het kind stierf door een hersenbloeding. Op haar lichaam werden talrijke sporen van slagen ontdekt. De vriend van de moeder is opgepakt, meldt het parket van Bergen.


Nieuwe leiding garandeert altijd en overal in hele provincie drinkwater uit de kraan
2 Februari 2021, 18:18 Gazet v. Antwerpen

Drinkwatermaatschappijen Pidpa en Water-link willen tussen Walem en Viersel een nieuwe ondergrondse drinkwaterleiding aanleggen. Zo kunnen ze wanneer nodig water uitwisselen tussen de stad Antwerpen en de rest van de provincie. Dat zal er mee voor zorgen dat ook in de toekomst altijd en overal in de regio drinkwater uit de kraan blijft komen.
Drie weken lang controles op zwaar vervoer in provincie Antwerpen
1 Februari 2021, 05:24 Gazet v. Antwerpen

In de provincie Antwerpen start maandag een campagne van zowel de lokale als de federale politie die gericht is op het controleren van zwaar vervoer. De campagne zal drie weken lang duren. De politie wil met de controles enerzijds de verkeersveiligheid verhogen en anderzijds oneerlijke concurrentie tussen transporteurs bestrijden.
Uitleenpost provincie verhuist naar Techniekhuis
30 Januari 2021, 05:20 Gazet v. Antwerpen

De provinciale uitleendienst, afdeling Sint-Niklaas, heeft een nieuw onderkomen. Verenigingen kunnen vanaf nu terecht in het Industriepark Noord 4, op de site Techniekhuis.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn