NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Protesteren

2News.be / Trefwoorden / Protesteren

Honderden activisten protesteren tegen uitbreiding van Tesla-fabriek in Berlijn
12 Maart, 00:03 NU.NL - Economie
Na de brandstichting bij de grote Tesla-fabriek bij Berlijn vorige week zijn honderden milieuactivisten zondagmiddag opnieuw de straat op gegaan uit protest tegen de producent van elektrische auto's. Ze proberen te voorkomen dat de enorme fabriek verder gaat uitbreiden.


Milieu- en vredesbewegingen protesteren aan gemeentelijke holding Publigas
15 December 2023, 00:02 Skynet Belgie
Vijf milieu- en vredesbewegingen hebben donderdagmiddag actie gevoerd aan de gemeentelijke holding Publigas, hoofdaandeelhouder van gasnetbeheerder Fluxys. De bewegingen vragen aan de intercommunale om niet langer te investeren in fossiele gasinfrastructuur en een verbod op de overslag van Russisch lng te eisen. De politie van politiezone Brussel Hoofdstad/Elsene meldt dat de delegatie uit zes deelnemers bestond.


12 Maart 2023, 00:07 Volkskrant
Ook na de ophef protesteren ouders met hun baby in het Vlaams Parlement: ?Gelieve geen pampers te verversen in de Koepelzaal?
26 Januari 2023, 00:03 Gazet v. Antwerpen

Een huilende baby deed Jean-Jacques De Gucht vorige week gepikeerd reageren in het Vlaams Parlement. Maar woensdag kwamen er opnieuw ouders met hun kleine kinderen protesteren tegen de problemen in de kinderopvang. Voor de negende week op rij al, en met meer dan ooit. ?Jean-Jacques heeft impact gehad, maar allicht niet zoals hij het wou?, zegt een ouder. ?Mag ik hier eigenlijk borstvoeding geven??




Boeren protesteren op de Dam en op andere plekken in het land
7 Juli 2022, 00:05 NOS nieuws

Boeren hebben vanavond op de Dam in Amsterdam gedemonstreerd. Er waren zo'n 30 mannen en vrouwen, met vijftien trekkers, en er werd niets geblokkeerd. Ze maakten een groepsfoto voor het paleis en dronken een biertje, meldt NH Nieuws.

Ze hadden spandoeken bij zich met teksten als "de oorlog is begonnen, en wij winnen". De politie was met een paar wagens aanwezig, maar greep niet in.

Op verschillende plekken Brabant werden vanavond hooibalen en autobanden in brand gestoken. Langs de A58 bij Moergestel stond rond 20.00 uur een berg autobanden in brand, meldt Omroep Brabant. In Helvoirt hadden zich zo'n 25 tot 30 boeren verzameld. Tractoren stonden langs de weg en waren uitgerust met spandoeken en vlaggen. Er was politie aanwezig. Volgens de regionale omroep verliep de demonstratie rustig.

Ook langs de A1 bij Holten en de N18 bij Haaksbergen werden verschillende hooibalen in brand gestoken, meldt RTV Oost. En in Friesland was het raak langs de A6 en de N359, zegt Omrop Fryslan.

Langs de A12 richting Zoetermeer werden meerdere hooibalen in brand gestoken. Rijkswaterstaat waarschuwde weggebruikers op de A12 voor belemmerend zicht vanwege de rook. Volgens Omroep West hadden de aanwezige boeren een spandoek aan het viaduct bevestigd waarop 'Jouke moet vrij' stond. Ze verwezen daarmee naar de 16-jarige jongen die dinsdagavond in Heerenveen bij een protest op de A32 werd aangehouden. De politie loste schoten richting de jongen. De jongen is al vrijgelaten.

Provinciehuis

In Arnhem hadden zich tientallen boeren met hun trekkers verzameld bij het provinciehuis, zegt Omroep Gelderland. In het provinciehuis werd vanavond gepraat over het stikstofbeleid. De boeren waren eerder op de avond bij de gemeente Zevenaar om een petitie aan te bieden.

Op het Mediapark in Hilversum protesteerden enkele tientallen boeren met trekkers, onder meer voor het gebouw van de NOS.

Distributiecentrum

Boeren demonstreerden opnieuw bij een distributiecentrum van supermarktketen Boni in Nijkerk, meldt Omroep Gelderland. Tientallen trekkers blokkeerden het distributiecentrum. Eerder deze week vonden ook al boerenacties plaats bij het distributiecentrum. De Nijkerkse burgemeester Gerard Renkema kondigde daarom maandagavond een noodverordening af "om de boerenprotesten in te dammen".

Meer dan honderd boeren waren vanavond aanwezig bij de gemeenteraadsvergadering in het Zeeuwse Veere. Veel van hen hadden hun kinderen meegenomen, die op speelgoedtractoren in de zaal zaten. Aan het begin van de vergadering maakten de boeren gebruik van de mogelijkheid om de raad toe te spreken, schrijft Omroep Zeeland.




Nederlandse boeren protesteren in Overijssel tegen stikstofplannen
12 Juni 2022, 00:08 Skynet Buitenland
Een groep boeren is vrijdagavond op tractoren onderweg vanuit Bathmen in de Nederlandse provincie Overijssel naar een niet nader genoemde locatie om te demonstreren tegen de stikstofplannen van de regering. Er rijden op dit moment ongeveer twintig tractoren en zeven auto's mee in de stoet en zijn er meer groepen onderweg, aldus een van de mannen die meerijdt. Hij wil niet zeggen wat de eindbestemming is.


Jonge boeren protesteren tegen stikstofakkoord tijdens Heistse Pijl
5 Juni 2022, 00:08 Skynet Economie
Militanten van de Groene Kring, een overkoepelende jongerenorganisatie in de Vlaamse land- en tuinbouwsector, hebben zaterdag actiegevoerd tijdens de wielerwedstrijd Heistse Pijl in Heist-op-den-Berg. De boeren plaatsten borden en spandoeken langs het parcours, onder meer op tractors, gericht tegen het stikstofakkoord.


Duizenden protesteren in Turkije tegen gevangenisstraf oppositieleidster
22 Mei 2022, 00:06 Skynet
In het Turkse Istanboel zijn zaterdag duizenden mensen de straat opgetrokken om te protesteren tegen de veroordeling van een prominente politica van de oppositie, Canan Kaftanc?o?lu. De demonstranten wilden hun solidariteit betuigen met Kaftancioglu en scandeerden zaterdag slogans als "rechten, wet, gerechtigheid".


Duizenden Tsjechen protesteren tegen abortus
1 Mei 2022, 00:05 Skynet
Duizenden mensen hebben zaterdag in de Tsjechische hoofdstad Praag betoogd tegen abortus. In het centrum van stad stuitten de deelnemers aan de "nationale mars voor het leven" op een tegendemonstratie van enkele honderden betogers. Volgens persbureau CTK leverden beide partijen verbale gevechten, maar daar bleef het bij. De politie hoefde niet in actie te komen.


Beroepsfotografen protesteren tegen plan om pasfoto's door gemeentehuizen te laten maken
12 Februari 2022, 00:07 Skynet Belgie
De sectorfederaties van Belgische beroepsfotografen en verdelers van pasfotocabines verzetten zich tegen het 'live enrollment'-plan van de federale regering. Dat voorstel wil de gemeentehuizen verantwoordelijk maken voor het nemen van pasfoto's. "Een vals goed idee", zeggen de beroepsverenigingen vzw Studio, Beroepsfotografen.be, U2PF en Prontophot vrijdag in een open brief.


300-tal activisten protesteren tegen seksueel geweld in Gent
18 November 2021, 00:02 Skynet Belgie
In Gent zijn een 300-tal activisten woensdagavond onder de stadshal verzameld om zich te verzetten tegen seksueel geweld. Ze zijn ontstemd over een reeks incidenten in het nachtleven en uiten hun ongenoegen over wat ze omschrijven als een "verkrachtingscultuur".


Skaters protesteren tegen Antwerps beleid: ?Skaten is geen misdaad?
18 September 2021, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Op het Theaterplein in Antwerpen kwamen vrijdagmiddag skaters samen om te protesteren. Op 8 september kwam het nieuws dat het Antwerpse schepencollege volledig verbod op skateboarden, skaten, skeeleren en BMX?en wil invoeren op de Scheldekaaien. Op het Theaterplein zal ook een verbod gelden, maar dan tussen 22 uur en 8 uur. De skaters trokken van het plein voor de Stadsschouwburg naar de Scheldekaaien.




Eerste manifestanten komen aan in Brussel, ook al paar mogelijke relschoppers opgepakt
31 Januari 2021, 10:30 HLN.BE
In Brussel protesteren momenteel een 150-tal mensen in de buurt van het Centraal Station tegen de coronamaatregelen van de regering. De politie is massaal aanwezig.


Centra Deeltijds Onderwijs protesteren tegen aanpassingen: ?Leerlingen zijn de dupe?
8 Januari 2021, 04:31 Gazet v. Antwerpen

De Vlaamse overheid wil de Centra voor Duaal Leren laten inkantelen in Duaal Leren, maar volgens de betrokken centra worden hun kwetsbare leerlingen daar het slachtoffer van. Daarom volgt nu protest in de vorm van een lawaaierig lesmoment en een open brief.




Links Frankrijk demonstreert tegen president Macron
26 Mei 2018, 18:06 NOS nieuws

In Frankrijk zijn bij meerdere demonstraties een kwart miljoen mensen de straat opgegaan tegen de hervormingsplannen voor de publieke sector van de regering-Macron.

Het protest was georganiseerd door linkse politieke partijen, de vakcentrale CGT en tientallen andere organisaties. Zij hopen dat hun protest aangroeit tot een golf van verzet tegen de reorganisatie van ambtelijke diensten, staatsbedrijven en de nationale spoorwegmaatschappij SNCF.

In Parijs deden volgens de CGT 80.000 mensen mee, de politie hield het op 21.000. De politie was massaal op de been om ongeregeldheden te voorkomen. Rond de demonstratie in Parijs werden 35 mensen opgepakt, onder meer voor het aanrichten van vernielingen.

Landelijk gezien deden er 70.000 mensen minder mee dan in maart, toen soortgelijke demonstraties 320.000 deelnemers trokken.

De leider van de politieke partij France Insoumise (Onbuigzaam Frankrijk), Jean-Luc Melenchon, veroordeelde de belastinghervorming, die zou vooral de rijken ten goede zou komen.

De 4,5 miljard euro die de staatskas daardoor misloopt, kan volgens hem beter gebruikt worden om het personeelstekort in de ziekenhuis of bij de politie op te lossen of het tekort aan opleidingsplaatsen voor studenten.




Meer plaats voor auto?s in wijk, toch blijven buren protesteren

Bewoners van de Speelkaartenwijk blijven gekant tegen de plannen voor een verkaveling op het gesaneerde stadsstort in het midden van de wijk. De projectontwikkelaar paste de plannen na eerder protest al aan.




Oppositieleider Navalny opnieuw opgepakt bij demonstratie
5 Mei 2018, 12:18 NOS nieuws

Aan het begin van een demonstratie in Moskou is oppositieleider Alexej Navalny opgepakt door de politie. Hij had opgeroepen tot de demonstratie, twee dagen voordat president Poetin wordt geïnaugureerd voor een vierde termijn. De betoging heeft als motto "hij is niet onze tsaar".

De regering had geen toestemming gegeven voor de demonstratie. Volgens correspondent David-Jan Godfroid waren er rond 13.00 uur 1000 tot 2000 mensen op het Poesjkinplein, maar zal dat aantal nog oplopen.

Er hebben zich ook tegendemonstranten in de menigte gemengd, wat mogelijk kan uitlopen op vechtpartijen. De oproerpolitie heeft zich opgesteld in de straten rond het plein.

In 20 tot 30 steden verder naar het oosten van Rusland is al gedemonstreerd. De opkomst liep uiteen van tientallen tot enkele honderden demonstranten. Op een aantal plaatsen zijn arrestaties verricht, bijvoorbeeld in Jakoetsk. Daar zijn 150 mensen opgepakt.

Navalny heeft in 90 steden opgeroepen tot demonstraties.




Duizenden Russen protesteren tegen blokkade berichtendienst Telegram
30 April 2018, 15:54 NOS nieuws

In Moskou zijn duizenden Russen de straat op gegaan om te protesteren tegen de pogingen van de Russische regering om de berichten-app Telegram te blokkeren. Aanleiding voor deze blokkade is een al langer lopend conflict tussen Telegram en de Russische overheid.

Volgens correspondent Geert Groot Koerkamp waren er opvallend veel demonstranten: zeker 12.000. Onder de deelnemers was ook oppositieleider Aleksej Navalny. Die zei tegen de demonstranten dat hij het niet accepteert dat de overheid zijn berichten mee kan lezen.

De demonstranten schreeuwden leuzen tegen president Poetin en gooiden ook met papieren vliegtuigjes; het logo van de geblokkeerde berichtendienst.

Encryptiesleutel

Telegram weigert al een paar maanden om de encryptiesleutel door te spelen aan de Russische geheime dienst. Met die sleutel kunnen berichten worden doorzocht. De geheime dienst wil dat graag veel terroristen gebruik zouden maken van de app.

De hoogste rechter in Rusland besliste vorige maand dat Telegram moet samenwerken met de veiligheidsdienst FSB. Omdat de berichtendienst blijft weigeren, blokkeert Rusland sinds kort Telegram. Die blokkade lukt maar gedeeltelijk, doordat de dienst erin slaagt het platform voor veel gebruikers toegankelijk te houden.

200 miljoen gebruikers

Telegram, in 2013 opgericht door de Russische broers Nikolai en Pavel Durov, claimt wereldwijd meer dan 200 miljoen gebruikers te hebben. Daarmee is de dienst een serieuze concurrent van Whatsapp. Telegram is vooral populair in landen waar de vrijheid van meningsuiting beperkt is. Dat komt doordat de berichten goed beveiligd zijn.




Protesten tegen Hongaarse premier Orbán houden aan
21 April 2018, 18:54 NOS nieuws

Opnieuw zijn tienduizenden mensen in de Hongaarse hoofdstad Boedapest de straat op gegaan om te demonstreren tegen de herverkiezing van premier Orbán. Een week geleden waren er ook al massaprotesten tegen de premier.

De demonstranten verwijten Orbán dat hij de pers naar zijn hand heeft gezet en een propagandamachine voor zichzelf heeft gecreëerd. Volgens de betogers heeft hij daaraan zijn monsterzege te danken bij de verkiezingen van 8 april. Hij haalde meer dan de helft van de stemmen en heeft nu twee derde van de zetels in het parlement.

De tienduizenden demonstranten verzamelden zich bij het parlementsgebouw in de hoofdstad Boedapest. Ze droegen spandoeken met teksten als "Viktor, geef ons de democratie terug" en "We willen persvrijheid". Ook werd er bij de manifestatie met de vlag van de Europese Unie gezwaaid.

Orbán is nu bezig aan zijn derde termijn. Hij voerde voor de verkiezingen een felle anti-migratiecampagne. De grootste oppositiepartij werd Jobbik, die bekendstond als een extreme rechts-nationalistische partij, maar in de campagne juist een wat gematigdere toon voerde. Direct na de verkiezingen stapte de leider op. Ook aan de linkervleugel konden de partijen geen vuist maken en overheerst vooral verdeeldheid.

De betogers riepen de oppositiepartijen op een front te vormen tegen Orbán. "We zijn het met veel dingen oneens, maar willen allemaal in Hongarije leven. Het grootste obstakel dat ons tegenwerkt is Viktor Orbán", zei een student die meeliep.




Duizenden Arabieren protesteren tegen Israëlische onafhankelijkheidsdag
19 April 2018, 23:24 Skynet
Duizenden Arabieren zijn donderdag, op de zeventigste verjaardag van de Israëlische onafhankelijkheid, opgestapt in een protestmars. Ze herdachten de vlucht en verjaging van honderdduizenden Palestijnen in de nasleep van de oprichting van de Israëlische staat.





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn