NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Protest

2News.be / Trefwoorden / Protest

28 Juli, 00:06 Volkskrant
Boerenprotest Nederland - Hooibalen in brand langs Nederlandse snelwegen
Boerenactivisten hebben woensdagavond op meerdere plekken hooibalen in brand gestoken langs Nederlandse snelwegen. Dat gebeurde onder meer bij een weg die parallel loopt aan de A12 bij Bleiswijk en langs de A15 bij Geldermalsen, aldus een woordvoerster van Rijkswaterstaat.


Te weinig mensen van meerderheid om te stemmen: oppositiepartijen verlaten Vlaams Parlement uit protest
30 Juni, 00:01 Gazet v. Antwerpen

In het Vlaams Parlement hebben oppositiepartijen Vooruit, Groen, Vlaams Belang en PVDA woensdagavond beslist het halfrond te verlaten. Bij de eerste stemming bleken er onvoldoende parlementsleden van de meerderheidspartijen (N-VA, CD&V en Open VLD) aanwezig te zijn. De zitting is nu geschorst en de meerderheid probeert afwezige parlementsleden op te trommelen om alsnog stemmingen te kunnen organiseren.
22 arrestaties bij protest Extinction Rebellion in hoofdkantoor Belastingdienst
23 Juni, 00:06 NOS nieuws

De politie heeft 22 demonstranten van klimaatprotestgroep Extinction Rebellion gearresteerd bij een protest in het hoofdkantoor van de Belastingdienst in Den Haag. Het protest was in samenwerking met Christian Climate Action.

Ongeveer vijfentwintig activisten waren binnengedrongen in de lobby van het gebouw. Ze hielden spandoeken en borden vast met leuzen als "Ik wil een toekomst" en "Stop subsidie aan de fossiele industrie". Sommige demonstranten hadden zich vastgeketend aan meubels. Tijdens de demonstratie konden medewerkers van de Belastingdienst de lobby niet in.

De politie was al snel ter plaatse en droeg de demonstranten op het pand te verlaten. 22 activisten die niet weg wilden gaan, zijn gearresteerd. Vastgeketende activisten werden losgeknipt.

De klimaatactivisten protesteerden tegen overheidssubsidies aan de fossiele industrie. "Dat onze regering de fossiele industrie nog steeds elk jaar met 17,5 miljard sponsort is misdadig. Klimaatbeleid is daarmee hozen in een lekke boot", zegt een demonstrant.

Volgens een woordvoerder van Extinction Rebellion is het puur toeval dat de actie op dezelfde dag was als het boerenprotest.

Op Twitter zijn beelden van de demonstratie gedeeld:
Woensdag geen boerenactie in Den Haag, maar een protest op de Veluwe
16 Juni, 00:06 NOS nieuws

Boeren gaan volgende week toch geen actie voeren in Den Haag, zoals boerenactiegroep Agractie van plan was. De protestactie wordt nu verplaatst naar de Veluwe.

Een groep boeren was van plan om woensdag in Den Haag te betogen tegen de stikstofplannen van het kabinet, die in hun ogen veel te ver gaan. Maar dat idee werd niet door iedereen gedragen. "Tijdens besprekingen vanaf begin deze week bleek dat de laatste partijen die we verzochten ook aan te haken om zo eendrachtig te vechten voor onze toekomst hier een andere mening over hebben", meldt Agractie in een persbericht.

Volgens de boerenactiegroep voelen andere betrokken partijen meer voor een "positief getoonzette manifestatie op de Veluwe".

Wim Brouwer van LTO Gelderse Vallei zegt dat er politici aanwezig zullen zijn bij de boerenactie en dat er nog gesproken wordt met grondeigenaren over de precieze locatie. "Het wordt een actie met alles erop en eraan", zegt hij. "In Den Haag hebben we niets te zoeken, want daar zitten alleen maar politici die een ander beeld hebben van de boeren."

In deze gebieden moet de stikstofuitstoot omlaag:

Gisteren meldde voorman Mark van den Oever van boerenprotestgroep Farmers Defence Force al in een videobericht dat de organisatie zich niet zou aansluiten bij de boeren die naar Den Haag zouden gaan.

Hij kondigde in die boodschap aan dat er meer acties volgen. "Totdat het lijntje in Den Haag knapt", zei hij. In de video sprak Van den Oever ook de verwachting uit dat verantwoordelijk stikstofminister Van der Wal zal gaan "wieberen". "Ik denk binnen twee weken."

Opgehangen pop

Eerder vandaag liet een groep boeren een opgehangen pop bungelen bij de A35/A1 bij Azelo. Volgens RTV Oost hielden zo'n twintig boeren een minuut stilte, als reactie op de stikstofplannen.

"De pop staat symbool voor de boer die geslachtofferd wordt", zei een van de aanwezigen tegen de regionale omroep. "Een heftig symbool, maar het is ook heftig wat de boeren wordt aangedaan." Gisteren blokkeerden boeren enige tijd het spoor tussen Lievelde en Winterswijk in de Achterhoek.
Boeren versperren centrum van Merksplas met tractoren uit protest tegen stikstofakkoord
14 Juni, 00:01 HLN.BE
Heel wat boeren hebben maandagavond het centrum van Merksplas bezet uit protest tegen het stikstofakkoord.


Protest bij Buitenlandse Zaken: ambtenaren willen meer vrouwen in topfuncties
18 Februari, 00:08 Volkskrant
De beer is los, bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Meer dan 550 medewerkers van het departement hebben een protestbrief ondertekend aan secretaris-generaal Paul Huijts (waarover NRC als eerste berichtte) waarin ze erop wijzen dat BZ ?er nog steeds niet in slaagt? zijn eigen streefcijfers te halen ? zoals die van 50 procent vrouwen op leidinggevende posities in 2025.


Protest tegen coronamaatregelen in Canada breidt uit
6 Februari, 00:02 HLN.BE
Het protest in Canada tegen de coronamaatregelen breidt dit weekend uit naar meerdere steden. De protestbeweging is van de grond gekomen door vrachtrijders die vanuit heel het land naar de hoofdstad Ottawa trokken en daar in het afgelopen weekend massaal voor het parlementsgebouw betoogden.


Minister gaat handhaven tijdens De Nacht Staat Op: 'Regels zijn regels'
5 Februari, 00:06 NU.NL - Muziek
Minister Micky Adriaansens van Economische Zaken zegt dat er tijdens de aangekondigde actie De Nacht Staat Op gehandhaafd gaat worden. Nachtclubs kondigden deze week aan vanaf zaterdag 12 februari hun deuren weer te openen, hoewel er voorlopig geen uitzicht op versoepelingen voor de sector is.


Protest in Duitsland tegen coronamaatregelen en verplichte vaccinatie
23 Januari, 00:02 HLN.BE
Duizenden mensen hebben zaterdag in Duitsland geprotesteerd tegen de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen en tegen een verplichte vaccinatie. Er waren ook tegenbetogingen, maar daar kwamen minder demonstranten op af.


Gewonden bij Nederlands protest tegen coronabeleid
3 Januari, 00:01 De Tijd
20:43 Een betoging in Amsterdam tegen de coronamaatregelen liep zondag uit de hand. Dertig mensen werden opgepakt en er vielen verschillende gewonden, onder wie ook vier agenten.


Protest PVDA ?Minder btw op energie is nodig?
19 December 2021, 00:02 Gazet v. Antwerpen

De PVDA voerde zaterdag actie op de Oever en gaf voorbijgangers de gelegenheid om zelf energie op te wekken met een fiets op rollen die vervolgens een lamp liet branden. Op die manier protesteert de partij tegen het feut dat er op energie 21% betaald moet worden. De PVDA wil dat dit 6% wordt.
Coronavirus - Engeland voert coronapas in ondanks breed protest van Conservatieven
15 December 2021, 00:04 Skynet
Het Britse Lagerhuis heeft dinsdag verschillende strengere coronamaatregelen in Engeland aangenomen om de verdere verspreiding van het coronavirus en haar varianten te bestrijden. Er kwam veel protest uit de hoek van de Conservatieven, de partij van premier Boris Johnson.


Hoe een ?kansloos? protest tegen Zwarte Piet vleugels kreeg
5 December 2021, 00:08 Volkskrant
Zwarte Piet leek decennialang een onschuldig figuur. Inmiddels vinden veel Nederlanders hem een kwalijk karakter bij het Sinterklaasfeest. Hoe kregen activisten dat voor elkaar? Een reconstructie van tien jaar strijd in zes sleutelmomenten.


Protest in Iraanse stad Isfahan tegen watertekort hard neergeslagen
28 November 2021, 00:02 NOS nieuws

Een protest in de Iraanse stad Isfahan is door de oproerpolitie hard neergeslagen. De demonstranten waren de straat op gegaan om boeren te steunen die sinds enkele weken actievoeren tegen het watertekort in de regio in het midden van het land. Een onbekend aantal mensen raakte gewond.

De oproerpolitie greep gisteren al in. Inmiddels wordt steeds meer duidelijk over wat er zich heeft afgespeeld. Op sociale media is te zien dat de politie traangas inzette en demonstranten met wapenstokken sloeg. Ook zou er met hagel zijn geschoten op de betogers.

Een Iraans persbureau meldde dat het om zo'n 300 demonstranten ging die met stenen gooiden en een politiemotor en een ambulance in brand staken. Volgens een Iraanse oppositiebeweging in Parijs zouden ze leuzen tegen het regime in Teheran hebben gescandeerd.

Een aantal demonstranten is aangehouden. Volgens mensenrechtenorganisatie Iran Human Rights worden meer dan 120 mensen vastgehouden. Volgens de organisatie zijn er ook doden gevallen bij het geweld.

De boeren protesteren sinds twee weken tegen de autoriteiten die volgens hen verantwoordelijk zijn voor de droogte in hun regio. Die wordt veroorzaakt doordat water van de rivier Zayandeh Rud wordt weggesluisd naar andere gebieden. Daardoor is de rivier opgedroogd en worden de boeren in hun bestaan bedreigd. Een pijplijn die water afvoert naar een andere provincie wordt regelmatig gesaboteerd.

De Iraanse overheid wijt de watertekorten aan de ernstigste droogte in decennia, maar critici stellen dat mismanagement de problemen verergert. In juli braken er ook protesten uit tegen watertekorten in het olierijke zuidwesten van het land. Toen werden er meerdere betogers doodgeschoten in de provincie Khoezistan.
Belgische politieman schetst traject van terroristen bij aanslagen Parijs, Abdeslam blijft weg uit protest
26 November 2021, 00:02 HLN.BE
Een Belgische politieman heeft donderdag voor het speciale hof van assisen in Parijs het traject uit de doeken gedaan van vijf leden van de terreurcel die de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs pleegde. Omdat de politieman via videoconferentie getuigde, zonder aanwezig te zijn in levende lijve, bleven vier beschuldigden uit protest afwezig.


Mercedes is alle fatsoen kwijt en gaat in protest tegen Max
17 November 2021, 00:04 AutoBlog

Dat is een boude uitspraak, maar wij vinden het hier niet van fatsoen getuigen om twee dagen na de race alsnog in protest te gaan tegen Max Verstappen. Natuurlijk. Der Toto had het al gezegd. De handschoenen zijn uit en alle ‘gentlemens agreements’ zijn overboord. Oftewel, wordt ergens een slak gevonden om zout op te […]

The post Mercedes is alle fatsoen kwijt en gaat in protest tegen Max appeared first on Autoblog.nl.
16 Oktober 2021, 00:06 Volkskrant
Nieuw protest evenementbranche: 'Elke 'dichte' dag is een gemiste dag'
15 September 2021, 00:08 NU.NL - Muziek
De evenementenbranche gaat zaterdagmiddag om 14.00 uur opnieuw demonstreren tegen het coronabeleid en roept het kabinet op festivals en evenementen weer open te stellen. Leiden, Maastricht, Tilburg, Den Haag en Enschede hebben zich als nieuwe steden aangesloten bij de tweede protestmars, terwijl Groningen, Eindhoven, Nijmegen, Utrecht en Amsterdam wederom van de partij zijn.


Inval in museum Plein van Hemelse Vrede-protest Hongkong is volgende stap in uitwissen herinnering
11 September 2021, 00:06 Volkskrant
Nadat onderwijsvakbonden, prodemocratische partijen en kritische kranten al onschadelijk zijn gemaakt met de Nationale Veiligheidswet, pakt Hongkong nu een oude doorn in het vlees van de Chinese Communistische Partij aan: de Hong Kong Alliance. Deze organisatie, opgericht om de herinnering aan het neerslaan van de democratiseringsbeweging in 1989 levend te houden, wordt steeds verder in het nauw gedreven.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn