NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Procent

2News.be / Trefwoorden / Procent

8 Februari, 08:06 De Tijd
Aantal ziekenhuisopnames met coronavirus in week tijd met 11 procent gestegen

Het aantal ziekenhuisopnames wegens Covid-19 in ons land is in een week tijd met 11 procent gestegen. Dat blijkt maandag uit voorlopige cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano.
Britse export naar EU daalt met 68 procent, vervoerders woedend op minister
7 Februari, 18:27 Volkskrant
De export vanuit Britse havens naar de Europese Unie is in januari met 68 procent gedaald ten opzichte van januari vorig jaar. De oorzaak moet voornamelijk worden gezocht in de problemen die de Brexit veroorzaakt. Dat meldt de zondagkrant The Observer. De vervoersbond is woedend.


Britse export naar EU daalt met 68 procent in januari
De Britse export naar de Europese Unie is in januari met meer dan twee derde gedaald in vergelijking met dezelfde maand in 2020. Dat blijkt uit data van de vrachtvervoerdersorganisatie Road Haulage Association (RHA), waarover de krant The Observer zondag bericht.


64 procent van Republikeinse kiezers bereid om Trump te volgen naar nieuwe partij
5 Februari, 22:26 HLN.BE
Mocht voormalig Amerikaans president Donald Trump een nieuwe partij oprichten, dan is een meerderheid van de Republikeinse kiezers bereid zich daarbij aan te sluiten. Dat blijkt uit een peiling van nieuwswebsite The Hill en opinieonderzoeksbureau HarrisX.


5 Februari, 18:08 De Tijd
Steven Van Gucht: ?16% van besmettingen veroorzaakt door Britse variant?

In de laatste twee weken van januari werden zowat 16 procent van de coronabesmettingen veroorzaakt door de Britse variant. Dat zei viroloog Steven Van Gucht vrijdag op de persconferentie van Sciensano. De gemuteerde versie is daarmee nog wel in opkomst, maar de toename lijkt te vertragen in vergelijking met de eerste weken.
Coronavirus - Twintig procent van toekomstige specialisten overweegt opleiding stop te zetten
5 Februari, 00:08 Skynet
Bijna 2 op 10 van de arts-specialisten in opleiding overweegt zijn opleiding stop te zetten. Dat blijkt uit een bevraging van de Vlaamse vereniging voor arts-specialisten in opleiding (VASO) over de impact van COVID-19 op het persoonlijke en professionele leven van de toekomstige specialisten. De resultaten worden vrijdag toegelicht op een hoorzitting van de federale bijzondere commissie belast met de evaluatie van de aanpak van de COVID-19-pandemie.


Ruim vijf procent van Europese autoverkoop was in 2020 volledig elektrisch
4 Februari, 19:59 Tweakers
Vorig jaar zijn er in de Europese Unie 538.772 volledig elektrische auto's en waterstofauto's verkocht, een ruime verdubbeling ten opzichte van 2019. In Duitsland zijn de meeste elektrische auto's en waterstofauto's verkocht, met 194.474 auto's.


Elon Musk tweet koers cryptomunt Dogecoin omhoog
4 Februari, 12:46 Skynet
Tesla-topman Elon Musk heeft de koers van cryptomunt Dogecoin de hoogte in getwitterd. Musk stuurde vanochtend (Nederlandse tijd) het woord 'Doge', waarna de koers van de digitale munteenheid met bijna 50 procent omhoog ging.


WOZ-waarde valt dit jaar gemiddeld 7,3 procent hoger uit
4 Februari, 11:03 NU.NL - Economie
Dezer dagen vallen de enveloppen met de WOZ-waarde weer op de mat. Die zal dit keer gemiddeld 7,3 procent hoger uitkomen, blijkt uit cijfers van toezichthouder de Waarderingskamer. De Vereniging Eigen Huis (VEH) roept huiseigenaren donderdag op goed te kijken naar de waarde, omdat er nadelen kleven aan zowel een te hoge als een te lage waarde.


Coronavirus - Werknemers spendeerden 40 procent minder tijd aan opleidingen in 2020
4 Februari, 04:37 Skynet Belgie
Het aantal opleidingsuren per werknemer daalde het afgelopen jaar met 40 procent. Dat laat het sociaal secretariaat van Securex donderdag weten.


Luchtvaartbranche verwacht dat aantal passagiers dit jaar 50 procent groeit
3 Februari, 16:14 NU.NL - Economie
IATA, de branchevereniging van de luchtvaart, voorspelt woensdag dat er dit jaar 50 procent meer vraag zal zijn naar vliegreizen dan in 2020. Dat jaar was het slechtste jaar ooit voor de vliegtuigsector door de coronacrisis.


Overlijdens dalen met 21 procent, vooral bij 85-plussers: zijn de eerste effecten van de vaccinatie al zichtbaar?
3 Februari, 10:24 HLN.BE
Het was een opvallend stevige daling die vanmorgen gemeld werd: het aantal corona-overlijdens is met 21 procent gedaald tegenover vorige week tot nu gemiddeld 43 per dag. Vooral afgelopen zaterdag lag het aantal sterfgevallen door Covid-19 erg laag: 25 amper. Zien we dan toch al de eerste positieve effecten van de vaccinatiecampagne in de woonzorgcentra?


Amazon: 44 procent omzet is niet-retail
2 Februari, 22:01 Emerce
Steeds meer van Amazons omzet komt niet uit retailactiviteiten maar uit andere vormen van dienstverlening. Als die trend doorzet, krijgen digitale platformdiensten de overhand.


Farmaceut Pfizer verwacht miljarden te verdienen aan coronavaccins
2 Februari, 16:14 NOS nieuws

Pfizer verwacht dit jaar 15 miljard dollar omzet te halen uit de verkoop van coronavaccins. De farmaceut produceert een inmiddels in meer dan vijftig landen goedgekeurd vaccin. Daarvan denkt het bedrijf er 2 miljard in 2021 te kunnen leveren. Dat kunnen er meer worden als de productiefaciliteiten worden uitgebreid of extra contracten worden gesloten met andere farmaceuten.

De verwachting van Pfizer is dat tussen de 25 en 29 procent van deze omzet als winst overblijft, dat komt neer op zo'n 4 miljard dollar. Kosten voor onderzoek en productie zijn daarvan afgetrokken. Belastingen moeten nog wel worden verrekend. De winst wordt gedeeld met partner BioNTech.

"2020 was een succesvol jaar waarin veel veranderde", zegt ceo Albert Bourla. "We kijken ernaar uit om dat dit jaar vol te houden." Ook noemt hij het "steeds waarschijnlijker" dat er regelmatig een nieuwe dosis vaccin nodig zal zijn om mensen tegen het coronavirus en nieuwe varianten daarvan te beschermen.

Coronawinst of niet?

Er is onder vaccinproducenten wat betreft coronawinsten een tweedeling te zien. Pfizer/BioNTech en Moderna hebben een winstoogmerk. Anderen, zoals AstraZeneca en Johnson & Johnson, verkopen de shots tegen kostprijs.

Tot 31 januari heeft Pfizer 65 miljoen doses vaccin geleverd. 28 miljoen daarvan gingen naar de VS.
Eurostat raamt economische krimp van 6,4 procent voor EU in 2020
2 Februari, 11:01 NU.NL - Economie
Het bruto binnenlands product (bbp) van de EU is in 2020 naar schatting met 6,4 procent gekrompen, zo blijkt uit een dinsdag gepresenteerde raming van Eurostat. De krimp in het vierde kwartaal kwam vanwege aangescherpte coronamaatregelen uit op 4,8 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.


Schoenenwinkels zagen verkopen vorig jaar kelderen met ruim 20 procent
2 Februari, 08:55 NU.NL - Economie
Schoenenverkopers moesten het vanwege de pandemie vorig jaar met 21 procent minder omzet doen, meldt branchevereniging INretail dinsdag aan NU.nl op basis van cijfers van de MKB Shoescan. In de laatste weken van het jaar, waarin de winkels dicht moesten, halveerden de verkopen zelfs bijna. Toch gloort er hoop. Maandag werd bekend dat het kabinet waarschijnlijk binnenkort click & collect toestaat.


Alle winkels samen verkochten vorig jaar meer dan in 2019
1 Februari, 23:06 NOS nieuws

De totale omzet van alle Nederlandse winkels samen is gestegen in coronajaar 2020. De verkopen lagen 5,9 procent hoger dan in 2019. Daarmee nam de omzet van de detailhandel voor het zevende jaar op rij toe, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Dat klinkt positief, maar achter die overzichtscijfers schuilen meer gedetailleerde cijfers die laten zien hoe zwaar een deel van de winkelstraat het op dit moment heeft. Over het hele jaar gezien bleef de omzet van de non-foodwinkels gelijk aan de omzet van 2019. Terwijl die winkels in 2019 juist bijna 3 procent meer verkochten dan het jaar ervoor.

In de laatste drie maanden - doorgaans topmaanden vanwege de feestdagen - daalde de omzet van de winkels zonder voedsel zelfs met bijna 6 procent. Vooral kledingwinkels en schoenenwinkels moesten dikke minnen in hun boeken zetten: de omzet daalde daar met bijna 27 procent.

Ruim een derde van alle winkeliers verwachtte begin januari dat de omzet van de hele detailhandel in de eerste drie maanden van dit jaar zal afnemen.

Supermarkten en doe-het-zelfzaken

Dat de totale omzet vorig jaar toch hoger lag dan in 2019 komt vooral door de goede zaken bij winkels die eten verkopen. Deze zogenoemde foodsector zag de omzet met 6,9 procent stijgen.

Vooral de supermarkten deden het goed. In de laatste drie maanden van 2020 was de omzet daar 7,3 procent hoger dan een jaar eerder. De omzet van speciaalzaken als slagers, groenteboeren, kaaswinkels en slijterijen steeg met 6 procent.

Maar de grootste omzetwinnaars aan het einde van vorig jaar waren de doe-het-zelfzaken, keukenboeren en vloerverkopers. Hun omzet lag in het laatste kwartaal bijna 17 procent hoger dan eind 2019.

Failliet

In het vierde kwartaal van 2020 gingen relatief weinig winkeliers failliet. Er werden 48 faillissementen uitgesproken. Dat is half zoveel als in dezelfde periode een jaar eerder.

Ook vergeleken met de rest van 2020 gingen minder winkeliers failliet in oktober, november en december. In de eerste helft van het jaar gingen sloten zo'n 100 winkelbedrijven per kwartaal. In het derde kwartaal waren dat er 67.
Nieuwe rekenmethode: aantal gezette prikken in Nederland opeens 50 procent hoger
1 Februari, 11:39 Volkskrant
Het aantal gezette vaccinaties in Nederland steeg zondagmiddag opeens aanzienlijk, op het ?coronadashboard? van de Rijksoverheid. Er waren, tot en met zaterdag, niet 226.298 prikken gezet, zoals tot die tijd was vermeld. Maar het zijn er nu 346 duizend, een stijging van ruim 50 procent.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn