NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Procent

2News.be / Trefwoorden / Procent

FNV zet in op loonsverhoging van 5 tot 14 procent in nieuw cao-seizoen
Woensdag, 00:02 NU.NL - Economie
De FNV zet het komende cao-seizoen in op een loonsverhoging van 5 tot 14 procent. De vakbond wil dat werknemers over de hele linie worden gecompenseerd voor het verlies aan koopkracht door de hoge inflatie.


Slechts 14 procent van Vlaamse sportclubs heeft specifiek aanbod voor G-sporters
Dinsdag, 00:01 Skynet
Slechts 14 procent van de sportclubs in Vlaanderen heeft een specifiek aanbod voor G-sporters, sporters met een beperking. Dat blijkt maandag uit onderzoek van de KU Leuven. "Terwijl sporten en bewegen net extra belangrijk zijn voor mensen met een beperking", zegt Jeroen Scheerder (KU Leuven), hoogleraar sportsociologie.


Immortals of Aveum-studio ontslaat ongeveer 45 procent van personeel
Zondag, 00:00 Tweakers
Ascendant Studios heeft bijna de helft van zijn personeel de laan uitgestuurd, kort nadat de ontwikkelaar zijn game Immortals of Aveum in de tweede helft van augustus heeft uitgebracht. Naar verluidt zijn de ontslagen te wijten aan de slechte verkoopcijfers van de game.


Miljoenennota: koopkracht stijgt 1,8 procent, meer geld voor bestrijding armoede
16 September, 00:05 NOS nieuws

De koopkracht van een doorsnee huishouden stijgt volgend jaar volgens het demissionaire kabinet met 1,8 procent, al zijn er ook groepen die erop achteruitgaan. Het kindgebonden budget gaat omhoog; het wordt 750 euro voor het eerste kind en 883 euro voor het tweede kind.

Haagse bronnen bevestigen berichtgeving hierover van RTL Nieuws, dat de Miljoenennota voor 2024 heeft ingezien. De begroting van het kabinet worden aanstaande dinsdag gepresenteerd op Prinsjesdag.

Ook De Telegraaf en NRC hebben de stukken in handen. De Telegraaf meldt dat de staatsschuld volgend jaar onverwacht daalt naar 46,9 procent van het nationaal inkomen. Daarmee blijft Nederland ruim binnen de Europese norm van 60 procent.

Omdat het kabinet-Rutte IV demissionair is, worden er dit jaar geen grote plannen gemaakt. Wel heeft het kabinet in de zomer besloten om twee miljard euro extra uit te trekken voor koopkrachtmaatregelen voor mensen met een laag- of middeninkomen.

Het aantal Nederlanders onder de de armoedegrens loopt op naar 1 miljoen, als er niets gedaan wordt aan de koopkracht, zo waarschuwde het Centraal Planbureau (CPB) in augustus.

Bestaanszekerheid

Het kabinet komt daarom toch met enkele maatregelen om dit te voorkomen, zeggen Haagse bronnen. Zo gaat de huurtoeslag met maximaal 416 euro per jaar omhoog. Bestaanszekerheid is een belangrijk thema in de Prinsjesdagstukken, zo meldt NRC. Het is ook een belangrijk verkiezingsthema en bijna alle politieke partijen hebben hier plannen voor, zo bleek eerder uit een inventarisatie van de NOS.

Het "overgrote deel" van de mensen met een laag inkomen krijgt voor het einde van het jaar een toeslag van maximaal 1300 euro voor de hoge energiekosten, beloofde minister Carola Schouten (Armoedebeleid) woensdag aan de Tweede Kamer.

Dit jaar is het zeer waarschijnlijk de laatste keer dat de energietoeslag wordt uitgekeerd. Dat betekent dat de toeslag niet in de Miljoenennota van 2024 voorkomt.
Akkoord over 10 procent meer loon voor leraren, staking van de baan
13 September, 00:04 NU.NL - Economie
Leraren op basisscholen, middelbare scholen en in het speciaal onderwijs kunnen een loonsverhoging van 10 procent tegemoetzien. Vakbonden en werkgevers hebben dat na intensieve onderhandelingen met elkaar afgesproken, meldt de Algemene Onderwijsbond (AOb).


PVDA pleit voor 0 procent btw op voeding
12 September, 00:06 Skynet Economie
In de strijd tegen de hoge voedselprijzen pleit PVDA voor 0 procent btw op voedingsmiddelen zoals melk, vlees, brood of pasta. De radicaal linkse partij wil de afschaffing van de btw op voeding financieren door de meerwaarde op aandelen van multinationals te belasten. Dat was de boodschap van partijvoorzitter Raoul Hedebouw zaterdag op het jaarlijks festival ManiFiesta in Oostende.


Nationale Bank verwacht economische groei met 0,2 procent in derde kwartaal
12 September, 00:05 Skynet Economie
De Nationale Bank verwacht een groei van de Belgische economie in het derde kwartaal met 0,2 procent. Dat blijkt uit een nieuwe raming door de centrale bank.


Aantal mode- en schoenenwinkels sinds coronacrisis met 10 procent gedaald
6 September, 00:03 NU.NL - Economie
Het aantal modewinkels in ons land is sinds de coronacrisis met 10 procent gedaald. De hardste klappen zijn gevallen bij schoenenwinkels, damesmode en kinderkleding.


Aantal werkzoekenden zonder werk in Vlaanderen met 13 procent gestegen in augustus
5 September, 00:05 Skynet Economie
Het aantal werkzoekenden zonder werk in Vlaanderen is in augustus met 13 procent gestegen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar, tot 213.660. Dat blijkt maandag uit cijfers van arbeidsbemiddelaar VDAB.


Gifbeker voor Adyen niet leeg: koers daalt nog eens ruim 5 procent
23 Augustus, 00:04 NU.NL - Economie
Beleggers willen nog steeds van hun Adyen-aandelen af. Op de Amsterdamse beurs zakte de koers maandagochtend zo'n 5,5 procent, nadat Adyen donderdag en vrijdag ook al flink minder waard was geworden.


Nederlands internetknooppunt verlaagt stroomgebruik datacenter met 85 procent
16 Augustus, 00:09 NU.NL - Tech
Het Nederlandse internetknooppunt AMS-IX heeft het stroomverbruik van een van de datacenters met 85 procent weten te verlagen. Voorheen verbruikte de locatie evenveel stroom als 185 huishoudens. Dankzij nieuwe apparatuur is dat nu evenveel als 29 woningen.


90 procent van studenten heeft basisbeurs aangevraagd voor komend studiejaar
16 Augustus, 00:03 NU.NL - Economie
Van alle studenten die komend studiejaar recht hebben op een basisbeurs, heeft zo'n 90 procent de beurs inmiddels aangevraagd. Maandag staat de teller op 391.288. Begin juli waren ruim 200.000 aanvragen ingediend.


AMS-IX bespaart stroom door Juniper-switches en vergroot poortcapaciteit
12 Augustus, 00:05 Techzine
De introductie van nieuwe switches van Juniper Networks in een datacenterlocatie van Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) zorgt voor 85 procent minder stroomgebruik en meer poortcapaciteit. De Juniper-switches moeten naar alle datacenterlocaties van de internetprovider komen. Juniper Networks is sinds een jaar de nieuwe leverancier van netwerkapparatuur voor de AMS-IX. Onlangs werd de eerste vervanging van […]


Iron Maiden-drummer Nicko McBrain herstelt van beroerte: 'Terug op 70 procent'
9 Augustus, 00:08 NU.NL - Muziek
Nicko McBrain, de drummer van de Britse metalband Iron Maiden, heeft begin dit jaar een TIA gehad. De muzikant is een tijdje deels verlamd geweest.


Discord ontslaat vier procent van personeel
6 Augustus, 00:02 Tweakers
Chatdienst Discord heeft vier procent van zijn personeel ontslagen. Dat bevestigt een woordvoerder van het bedrijf aan Insider. De ontslagronde komt neer op ongeveer 40 mensen, meldt dat nieuwsmedium.


Huizenprijzen dalen in een jaar met ruim 5 procent
26 Juli, 00:04 NU.NL - Economie
Koophuizen waren vorige maand gemiddeld 5,5 procent goedkoper dan een jaar eerder. Verder blijkt dat het aantal verkochte woningen met 6 procent is gestegen in vergelijking met vorig jaar. Dat concluderen het Kadaster en statistiekbureau CBS.


Liberty Global vergroot aandeel in provider Telenet tot 93,23 procent
23 Juli, 00:00 Tweakers
Liberty Global neemt een groot deel van de resterende aandelen van Telenet over. Liberty wordt voor 93,23 procent eigenaar van de Belgische provider. Dat is minder dan de 95 procent zoals het eerder zei en daardoor moet er vanaf augustus een nieuw bod worden gedaan op de provider.


Frankrijk wil terug naar normaal, dus wordt energie 10 procent duurder
19 Juli, 00:08 NU.NL - Economie
Frankrijk gaat door de overheid gereguleerde energieprijzen in augustus 10 procent verhogen. Het land wil in stapjes terug naar normale prijzen. Een overheidscommissie dacht er eerst nog over de prijzen met bijna 75 procent te verhogen.


Goederenoverslag Port of Antwerp-Bruges daalt met 5,5 procent
19 Juli, 00:05 Skynet Economie
De totale goederenoverslag in de Port of Antwerp-Bruges bedroeg tijdens de eerste zes maanden van dit jaar 139 miljoen ton. Dat is een daling van 5,5 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, meldt het havenbedrijf dinsdag.


Nederlandse industrie produceerde ruim 9 procent minder in mei
12 Juli, 00:06 NU.NL - Economie
Er werd 9,2 procent minder geproduceerd in de Nederlandse industrie dan een jaar eerder. Industriebedrijven laten al vijf maanden op rij een krimp zien.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn