NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Procent

2News.be / Trefwoorden / Procent

Vandaag, 00:02 De Tijd
Proximus: mogelijk heeft over tien jaar 95 procent van huizen en bedrijven fiber
Vrijdag, 00:01 Tweakers
De Belgische provider Proximus onderhandelt over een investeringsdeal, waarmee het de bedoeling is dat in 2032 95 procent van de huizen en bedrijven een glasvezelaansluiting kan krijgen. De overige 5 procent moet leunen op vast internet via 4G en 5G.


Unity ontslaat 4 procent van personeel
Vrijdag, 00:01 Tweakers
Unity, maker van de gelijknamige game-engine, heeft vier procent van zijn personeel ontslagen. Het gaat in totaal om honderden mensen. Het bedrijf bevestigt de ontslagen nadat gamesite Kotaku erover had bericht.


Hypotheekrente gestegen naar gemiddeld 4 procent
27 Juni, 00:03 NU.NL - Economie
Het gemiddelde van alle aangeboden hypotheekrentes komt vandaag uit op 3,96 procent. Vrijwel alle geldverstrekkers voerden deze week fikse verhogingen door.


Counterpoint: premiumsegment smartphonemarkt kromp vorig kwartaal acht procent
24 Juni, 00:00 Tweakers
Tijdens het eerste kwartaal van dit jaar werden er in het premiumsegment van de smartphonemarkt acht procent minder toestellen verkocht. De verkopen van de gehele wereldwijde smartphonemarkt daalden tijdens het eerste kwartaal van dit jaar met tien procent.


23 Juni, 00:07 Volkskrant
Akkoord over cao voortgezet onderwijs, salarissen bijna 5 procent omhoog
23 Juni, 00:04 NOS nieuws

De vakbonden en de VO-raad hebben een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor het voortgezet onderwijs. Het onderwijspersoneel krijgt daarin een loonsverhoging van 4,75 procent.

Ook is afgesproken hoe de 300 miljoen euro die beschikbaar is gesteld door het kabinet om de werkdruk te verlagen moet worden besteed. Volgens de VO-raad gaat de helft van het geld naar een "collectieve aanpak" waarbij schoolleiders, leraren en ander personeel mogen beslissen wat er met het geld gebeurt. Het kan bijvoorbeeld worden besteed aan extra begeleiding voor leerlingen.

De andere helft is bedoeld voor individuele medewerkers, die zo extra tijd krijgen om bijvoorbeeld lessen voor te bereiden of cursussen te volgen.

Terugwerkende kracht

Naast de loonsverhoging krijgen medewerkers met een volledige aanstelling in de nieuwe cao eenmalig 500 euro. Ondersteunend personeel krijgt een jaarlijkse uitkering van 275 euro.

Het akkoord is nog niet officieel: de leden van de vakbonden en de VO-raad moet er nog mee instemmen. Als dat gebeurt, geldt de cao met terugwerkende kracht vanaf januari tot mei 2023.
Zomerfestivals: 'De gemiddelde prijs per artiest is met 20 procent gestegen'
23 Juni, 00:02 De Tijd
20:14 Tijdens de eerste festivalzomer sinds de pandemie is de kans groot dat u op de meeste festivals (iets) meer betaalt. Waarom? En wat veranderde er voor de organisatoren?


Ferrari wil dat 60 procent van zijn auto's hybride of elektrisch is tegen 2026
17 Juni, 00:01 Tweakers
Ferrari gaat zich meer inzetten op het elektrificeren van zijn auto's. Het bedrijf wil dat tegen 2026 60 procent van zijn line-up hybride of volledig elektrisch is. Ferrari benadrukt daarnaast dat het in 2025 zijn eerste volledig elektrische auto aankondigt.


Atos wil opsplitsing, CEO stapt op, aandelenprijs daalt 25 procent
16 Juni, 00:09 Techzine
Het bestuur van Atos wil de organisatie opsplitsen. CEO Rodolphe Belmer heeft geen vertrouwen in het plan en stapt onverwachts op. De aandelenprijs daalde in de afgelopen 24 uur met bijna 25 procent. Atos verleent infrastructuur-, security- en softwarediensten. In het afgelopen jaar daalde de marktwaarde met bijna 70 procent. Investeerders verloren vertrouwen na twee […]


Stikstofuitstoot moet in sommige gebieden in Nederland met 70 procent omlaag
12 Juni, 00:08 Skynet Buitenland
In veel delen van Nederland moet de stikstofuitstoot met 70 procent worden teruggedrongen, zo meldt de Nederlandse openbare omroep NOS online. Het gaat om 131 gebieden vlakbij kwetsbare natuur. Dat betekent dat niet alle boeren kunnen doorgaan met hun bedrijf, zo staat volgens de openbare omroep in de stikstofplannen die de Nederlandse regering vrijdag naar buiten heeft gebracht.


Wall street: oliereus ExxonMobil op recordhoogte
9 Juni, 00:02 De Tijd
22:34 Terwijl de olieproducenten gouden tijden beleven, wierpen beleggers de blik al vooruit naar de inflatiecijfers vrijdag. Ze sloten ook Chinese aandelen weer in de armen.


Tesla ontslaat 10 procent van zijn personeel over de hele wereld
6 Juni, 00:05 NU.NL - Economie
De Amerikaanse automaker Tesla wil 10 procent van zijn bijna 100.000 personeelsleden wereldwijd ontslaan, blijkt vrijdag uit een mail van CEO Elon Musk die persbureau Reuters kon inzien. Dat gaat dus over zo'n 10.000 mensen. Wat de impact zal zijn op de Nederlandse werknemers is nog niet duidelijk.


Ring verhoogt prijzen van Basic-abonnement met dertig procent
3 Juni, 00:00 Tweakers
Ring gaat de prijzen van Basic-abonnementen met een euro verhogen. Het abonnement kost vanaf 1 juli 3,99 euro in plaats van de 3 euro die het nu kost. Gebruikers kunnen daarvoor wel langer video's opslaan en meerdere video's tegelijk downloaden.


Ongeveer 80 procent van de Belgen gebruikt authenticatieapp itsme
3 Juni, 00:00 Tweakers
Ongeveer 80 procent van de volwassen Belgische bevolking, ofwel 6,5 miljoen Belgen, gebruikt authenticatieapp itsme om zich te identificeren op het web of om digitaal documenten te tekenen. Dat stelt de app naar aanleiding van zijn vijfjarig bestaan.


2 Juni, 00:08 Volkskrant
19 Mei, 00:02 De Tijd
Zowat 8 procent van werknemers in zorg is geen Belg
15 Mei, 00:08 Skynet Economie
Ongeveer 8,3 procent van de werknemers in de zorgsector in ons land heeft niet de Belgische nationaliteit. Dat blijkt uit een analyse van hr-dienstenbedrijf Acerta van 39.000 werknemers in de zorgsector.


De Jonge: overal 30 procent sociale huur, voorrang voor 'kwetsbaren'
12 Mei, 00:07 NOS nieuws

Gemeenten moeten ernaar streven dat 30 procent van het woningbestand bestaat uit sociale huurwoningen. Verder moeten ze harder hun best doen om kwetsbare groepen snel aan een betaalbare woning te helpen, bijvoorbeeld door hun voorrang te verlenen bij het toekennen van een woning. Dat staat in de nota Een thuis voor iedereen van minister De Jonge van Volkshuishuisvesting en Ruimtelijke Ordening.

Bij kwetsbare groepen gaat het om dak- en thuislozen, statushouders, ex-gevangenen en ouderen die uit een verpleeg- of verzorgingshuis komen. Ook vallen arbeidsmigranten en mensen met een medische en sociale urgentie onder deze groep.

Meer greep

In Nederland is een groot tekort aan betaalbare woonruimte en daarom wil het kabinet dat er in 2030 250.000 nieuwe sociale huurwoningen beschikbaar zijn. Maar minister De Jonge wil ook meer greep op wie er in deze felbegeerde woningen komen te wonen. Voor een sociale huurwoning mag niet meer dan 763,47 euro per maand worden betaald.

Veel starters en mensen met een middeninkomen zijn op zoek naar een betaalbaar onderkomen, maar volgens het kabinet is het voor onder anderen dak- en thuislozen, statushouders en arbeidsmigranten al helemaal moeilijk. "Iedereen verdient een huis", schrijft De Jonge in zijn nota.

Er wordt al jaren geprobeerd deze zogeheten aandachtsgroepen sneller aan een betaalbare woning te helpen. Maar dat verloopt moeizaam, en niet alleen omdat er te weinig sociale huurwoningen zijn. Gemeenten vinden het vaak ook lastig om andere woningzoekenden op de wachtlijst te passeren.

Nu verplicht De Jonge gemeenten een concreet plan van aanpak op te stellen. Als het niet opschiet met het betaalbaar huisvesten van kwetsbaren gaat de bewindsman voorschrijven hoeveel woningen moeten toevallen aan die specifieke groep.

De Jonge wijst erop dat het percentage sociale huurwoningen per gemeente sterk uiteenloopt. In grote steden vormen sociale huurwoningen zo'n 40 procent of meer van het woningbestand. Kleinere en vooral rijkere gemeenten komen veel lager uit. Wassenaar telde in 2020 bijvoorbeeld bijna 23 procent sociale huur.

Het plan van De Jonge betekent dat grote steden zich veel meer mogen richten op het bouwen voor de duurdere sector. Gemeenten worden niet verplicht tot 30 procent sociale huur, maar er worden wel prestatieafspraken met hen gemaakt. Verder krijgen provincies een "wettelijke interventiemogelijkheid", staat in de brief naar de Tweede Kamer. Het is niet duidelijk wat dit precies inhoudt.

De nota Een thuis voor iedereen is het tweede onderdeel van zes aangekondigde stappen van De Jonge om de woningnood in Nederland aan te pakken. Op dit moment verloopt het werk aan nieuwbouwprojecten uiterst traag, onder meer vanwege de strengere regels om schade aan de natuur te voorkomen.
Nasdaq sluit 3 procent lager | Disney+ wint abonnees
12 Mei, 00:02 De Tijd
22:02 Op Wall Street doken vooral de techaandelen diep in het rood. Apple is niet langer het grootste bedrijf ter wereld. Het Belgische biotechbedrijf iTeos maakt een tuimeling door tegenvallende onderzoeks...

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn