NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
President

2News.be / Trefwoorden / President

President Biden ontmoet Wit-Russische oppositieleidster in Witte Huis
Gisteren, 00:01 HLN.BE
De Amerikaanse president Joe Biden heeft woensdag de Wit-Russische oppositieleidster Svetlana Tichanovskaja ontmoet in het Witte Huis. Biden wil daarmee zijn steun aan de oppositie tegen de Wit-Russische leider Alexander Loekasjenko onderstrepen.


Nieuwe president van Peru belooft grondwetshervorming
Gisteren, 00:00 HLN.BE
De voormalige dorpsonderwijzer Pedro Castillo is woensdag lokale tijd ingezworen als nieuwe president van Peru. Hij zei dat hij een einde wilde maken aan de corruptie in het land en kondigde een grondwetshervorming aan.


Dirty dozen: twaalf mensen verspreiden massaal onwaarheden over vaccins, onder wie neefje van president Kennedy
22 Juli, 00:02 HLN.BE
Desinformatie over vaccins verspreidt zich via sociale media als een veenbrand over de wereld. Onderzoek wijst uit dat twaalf mensen, onder wie Robert F. Kennedy Jr., met vele miljoenen volgers daar een hoofdrol in spelen.


President Z-Afrika: geweldsuitbarsting in KwaZulu, Gauteng was gepland
17 Juli, 00:03 NOS nieuws

De Zuid-Afrikaanse-president Cyril Ramaphosa heeft tijdens een bezoek aan Durban gezegd dat de geweldsuitbarsting in twee provincies in zijn land volgens een vooropgezet plan zijn verlopen. Hij beschreef de rellen, plunderingen en brandstichting van de afgelopen week als een aanval op de democratie en zei dat degenen die de raddraaiers hebben aangestuurd, voor de rechter worden gebracht.

Bij de rellen en plunderingen in de provincies KwaZulu-Natal en Gauteng zijn 212 doden gevallen. De meeste slachtoffers werden vertrapt tijdens het grootschalige plunderen van winkels, aldus de politie. De ongeregeldheden volgden op de gevangenzetting van voormalig president Jacob Zuma. Die moet een straf van 15 maanden uitzitten wegens het tegenwerken van justitie. Zuma weigerde mee te werken aan een strafrechtelijk onderzoek naar corruptie gedurende de periode dat hij het land leidde.

Een verdachte vast

Staand voor een door plunderingen getroffen winkelcentrum in Durban zei president Ramaphosa dat de politie weet wie er verantwoordelijk zijn voor de aanzet tot de gewelddadigheden. Een verdachte zou zijn vastgezet, anderen worden in de gaten gehouden, zei hij. Er zijn 25.000 militairen in de twee provincies ingezet om de orde te herstellen. In Gauteng, waarin ook Johannesburg ligt, heerst inmiddels een gespannen rust.

In Kwazulu-Natal, de geboortegrond van Jacob Zuma, is naar schatting voor zo'n 850 miljoen euro aan goederen uit winkels en magazijnen gestolen. Militairen en politie beschermen nu transporten met voedsel en medicijnen.
VS-president Biden pakt techbedrijven aan die reparaties door derden tegenwerken
11 Juli, 00:00 Tweakers
De Amerikaanse president Joe Biden draagt de FTC op om nieuwe regels uit te schrijven om reparatierestricties die techbedrijven aan derden opleggen aan te pakken. Hij vindt dat consumenten zelf moeten kunnen bepalen wie hun apparaten repareert.


?Uw zoon is allang opgehangen?, zei de man die president van Iran zou worden
10 Juli, 00:06 Volkskrant
Zaterdag 10 juli wordt wereldwijd geprotesteerd tegen de nieuwe president van Iran, Ebrahim Raisi. Hij heeft het bloed van duizenden politieke tegenstanders aan zijn handen.


Zuid-Afrikaanse ex-president Zuma heeft zichzelf aangemeld aan gevangenis
8 Juli, 00:00 HLN.BE
De Zuid-Afrikaanse ex-president Jacob Zuma (79), die tot een celstraf van vijftien maanden is veroordeeld, heeft zichzelf woensdag dan toch aangemeld aan de gevangenis. Dat heeft zijn stichting bekendgemaakt.


President-commissaris Tata Steel Nederland stapt onverwacht op
7 Juli, 00:03 NU.NL - Economie
Peter Blauwhoff, de voorzitter van de raad van commissarissen bij de Nederlandse vestiging van Tata Steel en de enige Nederlandse commissaris bij het moederbedrijf, legt beide functies onmiddellijk neer. Dat bevestigt het bedrijf na berichtgeving door De Telegraaf.


Bekende criticus van Palestijnse Autoriteit en president Abbas overleden bij arrestatie
26 Juni, 00:06 Volkskrant
Een bekende Palestijnse activist is omgekomen bij zijn arrestatie door de Palestijnse politie. Volgens zijn familie werd Nizar Banat ernstig mishandeld toen hij werd meegenomen: veiligheidstroepen zouden hem hebben uitgekleed en met een ijzeren staaf hebben geslagen. De Palestijnse Autoriteit, het bestuur van de Palestijnse gebieden, zegt het incident te onderzoeken.


De president, de dissident, het vaccin en ook nog de kanselier
5 Februari, 18:08 De Tijd
19:02 Voor het Kremlin was de voorbije week dubbel: de controverse rond dissident Aleksej Navalny bracht zware druk mee, terwijl het medisch blad The Lancet Rusland met Spoetnik V de topliga van de vaccins ...


President Biden wil wereldwijde bescherming homorechten
4 Februari, 19:00 HLN.BE
De Amerikaanse president Biden wil wereldwijde bescherming van de rechten van onder anderen lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders (lhbt'ers). Hij zal dat vastleggen in een zogenoemd presidentieel memorandum en zich ervoor inzetten, aldus de nationaal veiligheidsadviseur van het Witte Huis, Jake Sullivan.


Italiaanse president kijkt naar ex-ECB-baas Draghi om regering te leiden
2 Februari, 22:26 De Tijd
23:06 De Italiaanse president, Sergio Mattarella, heeft Mario Draghi woensdagmiddag bij zich ontboden. Meer dan waarschijnlijk vraagt hij de oud-voorzitter van de Europese Centrale Bank een regering van nat...


Filipijnse president beschuldigt EU ervan toegang tot vaccins te blokkeren
2 Februari, 09:32 Skynet
De Filipijnse president Rodrigo Duterte beschuldigt de Europese Unie ervan de export van coronavaccins te beperken, waardoor verschillende landen geen toegang krijgen tot die vaccins. Dat heeft hij gisteravond verklaard tijdens een tv-toespraak.


Oud-president Zuid-Afrika Jacob Zuma weigert te getuigen voor anticorruptiecommissie
1 Februari, 12:32 Skynet
De voormalige president van Zuid-Afrika Jacob Zuma is niet van plan zich aan te bieden bij de anticorruptiecomissie, hoewel het Grondwettelijk Hof vorige week oordeelde dat hij moet getuigen. De commissie voert onderzoek naar de wijdverbreide corruptie ten tijde van Zuma's tijd als president. "De commissie moet geen enkele medewerking van mij verwachten, ook niet in procedures die nog op komst zijn", aldus de 78-jarige Zuma, die het land leidde van 2009 tot 2018.


Greet De Keyser in de VS: ??Joe Biden wordt een saaie president?, zei een vriendin. Was het maar waar, denk ik?
1 Februari, 05:12 HLN.BE
"Zoek al maar een interessante hobby, president Biden wordt zeker saai." Ik krijg het te horen van een goede vriendin, de dag na de inauguratie. Ik zeg haar: "Die stapel boeken die op me ligt te wachten zal me meer dan genoeg genot bezorgen om me niet te vervelen." Ik denk: 'Was het maar waar.'


Advocaten Trump vertrekken kort voor impeachement
31 Januari, 08:44 NOS nieuws

Enkele dagen voordat er in de Amerikaanse Senaat een proces tegen hem begint, hebben twee van zijn advocaten afscheid genomen van oud-president Trump. Naar verluidt gaat het om een gemeenschappelijk besluit van Trump en zijn advocaten.

Bronnen meldden aan Amerikaanse media dat de advocaten het niet eens zijn met de strategie die Trump wil kiezen. Hij zou in het Congres opnieuw willen betogen dat hij de verkiezingen heeft gewonnen, hoewel daar geen bewijs voor is.

Het is niet duidelijk wie de president nu zal verdedigen als het proces op 9 februari begint.

Opruiing

Trump, die als eerste president ooit voor een tweede keer te maken krijgt met een impeachment, had aanvankelijk al moeite om advocaten te vinden voor het proces in de Senaat. De advocaten die hem de eerste keer hadden bijgestaan bedankten dit keer. Uiteindelijk vond hij via bevriend senator Graham een nieuw team.

De oud-president werd een week voordat zijn termijn afliep aangeklaagd wegens opruiing. Het Huis van Afgevaardigden vond dat hij met een toespraak voor het Witte Huis een menigte had aangezet het Capitool te bestormen. Hoewel de president door zijn vertrek niet meer kan worden afgezet, zou de Senaat hem wel kunnen verbieden nogmaals president te worden.

De kans dat dat gaat gebeuren lijkt klein: voor een veroordeling is een tweederde meerderheid in de Senaat nodig. Als alle 50 Democraten voor stemmen, zijn er nog 17 Republikeinen nodig. 45 van de 50 Republikeinen hebben al laten weten het hele proces ongrondwettig te vinden omdat de president al is vertrokken.
Biden president: officieel hangt in Europa de vlag uit, maar de spanningen kondigen zich al aan
29 Januari, 20:27 Volkskrant
Europese leiders zijn blij met de hernieuwde kans op samenwerking met Biden. Maar ze vrezen ook de ongemakkelijke keuzes die er op hen af komen ? en willen hun onder Trump bevochten ?autonomie? niet zomaar weer opgeven.


Franse president Macron waarschuwt Microsoft en Google voor EU-regels
29 Januari, 09:57 Techzine
De Franse president Emmanuel Macron heeft een aantal techgiganten gewaarschuwd dat ze moeten voldoen aan EU-eisen. Het gaat daarbij vooral om regels omtrent het dominante marktaandeel en het modereren van online content. De Europese Unie is onlangs een offensief gestart om techgiganten als Microsoft, Google en Facebook te laten voldoen aan de EU-wet- en regelgeving. […]


Biden wil meer Amerikanen toegang geven tot ziekteverzekering
28 Januari, 15:08 Skynet
De nieuwe Amerikaanse president Joe Biden wil de ziekteverzekering toegankelijker maken voor Amerikanen tijdens de coronapandemie. Biden zal vandaag een decreet (executive order) tekenen zodat Amerikanen zich tussen midden februari en midden mei kunnen laten verzekeren via 'Obamacare'. In veel staten is de inschrijvingstermijn daarvoor in december afgelopen.


President Mattarella start consultaties
27 Januari, 13:45 Skynet
Italiaans president Sergio Mattarella start deze namiddag de consultaties met de belangrijkste partijvoorzitters, met het oog op de vorming van een nieuwe regering. Premier Giuseppe Conte bood gisteren het ontslag van zijn regering aan, maar blijft voorlopig nog wel aan voor de lopende zaken.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn