NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Premier

2News.be / Trefwoorden / Premier

Football Talk. Premier League hervat in 2022 acht dagen na WK
12 November, 00:01 HLN.BE
De clubs uit de Premier League hebben zich verenigd en spreken zich gezamenlijk uit tegen het plan van wereldvoetbalbond FIFA om het wereldkampioenschap voor landenteams in de toekomst om de twee jaar te houden in plaats van om de vier jaar. Volgend jaar moet de Engelse competitie al acht dagen na het WK in Qatar hervatten.


Schotse premier Sturgeon roept industrielanden op om te betalen voor schade aan klimaat
12 November, 00:01 HLN.BE
De Schotse premier Nicola Sturgeon heeft de industrielanden op de VN-klimaattop COP26 in Glasgow opgeroepen om te betalen voor de aangerichte schade aan het klimaat. Momenteel is Schotland het enige land wereldwijd dat reeds heeft toegezegd dergelijke schade te zullen vergoeden en de Schotse premier verkondigde die bedragen duidelijk te zullen verhogen.


Staatsgreep Soedan - Premier Hamdok wil dat afgezette regering kan terugkeren
2 November, 00:03 Skynet
Soedan kan uit de crisis geraken als de afgezette regering kan terugkeren. Dat heeft de Soedanese premier Abdallah Hamdok verklaard. Hij wordt nog steeds thuis bewaakt na de staatsgreep van vorige week.


Canadese premier Trudeau bezoekt oorlogsbegraafplaats Bergen op Zoom
30 Oktober, 00:05 NOS nieuws

De Canadese premier Trudeau heeft een bezoek gebracht aan de Canadese oorlogsbegraafplaats in Bergen op Zoom. Daar heeft hij bij een herdenkingsmonument een krans gelegd.

Trudeau kwam na een bezoek aan de Ridderzaal in Den Haag naar het ereveld in Bergen op Zoom, samen met prinses Margriet. Na een korte ceremonie waarin de volksliederen van beide landen werden gespeeld liep Trudeau langs een aantal graven.

Directeur Bekaert van de Commonwealth War Graves Commission, die de begraafplaats beheert, noemt het bezoek bijzonder. "Ieder bezoek van een staatshoofd is speciaal omdat het aangeeft dat er na al die jaren, bijna 80 jaar, nog altijd interesse is om de slachtoffers te herdenken."

Persoonlijke interesse

Bekaert werd enige tijd geleden al op de hoogte gebracht van een mogelijk bezoek. "Vanwege veiligheidsmaatregelen mochten we het niet eerder kenbaar maken", zegt hij. "Ik begreep dat hij onderweg was naar de klimaatconferentie in Glasgow en op uitnodiging van Rutte naar Nederland is gekomen. Ik heb me laten vertellen dat hij uit persoonlijke interesse een bezoek aan de begraafplaats wilde brengen."

Samen met prinses Margriet kreeg Trudeau een rondleiding langs drie graven. Daar was ook een veteraan bij aanwezig. "Ik had het idee dat hij erg onder de indruk was van de verhalen over de slachtoffers."

Het bezoek duurde ongeveer een half uur. "Nadien sprak hij nog kort met de burgemeester", aldus een woordvoerder van de gemeente. "Die noemde Trudeau een vriendelijke man. Ze spraken achteraf nog even over de sterke banden tussen Nederland en Canada."

Slag om de Schelde

Het is niet ongebruikelijk dat er Canadese hoogwaardigheidsbekleders naar Bergen op Zoom komen om eer te bewijzen aan de gesneuvelde militairen. Afgelopen zondag was het 77 jaar geleden dat Bergen op Zoom werd bevrijd. Bij die herdenking was de Canadese ambassadeur aanwezig.

Het was de eerste keer dat Trudeau er in persoon bij aanwezig was. In 2020 had hij wel een video opgenomen, die tijdens de herdenking werd getoond.

Bij de bevrijding waren veel Canadese militairen betrokken. Met name de Slag om de Schelde, de grootste militaire operatie op Nederlands grondgebied in de Tweede Wereldoorlog, is belangrijk geweest.

In totaal liggen er 972 Canadezen begraven op het Bergen op Zoom Canadian War Cemetery, zegt Bekaert. Honderd meter verderop ligt nog een begraafplaats waar gesneuvelde militairen uit andere landen liggen. Ook op die begraafplaats liggen 50 Canadezen.
Zes jaar cel voor Kroatische oud-premier Sanader
26 Oktober, 00:05 Skynet Buitenland
De voormalige Kroatische premier Ivo Sanader moet wegens corruptie zes jaar de gevangenis in. De hoogste rechtbank in Zagreb bevestigde vandaag een uitspraak van een rechtbank in eerste aanleg.


Tsjechische premier doet stap opzij na electorale opdoffer
16 Oktober, 00:02 De Tijd
21:58 De Tsjechische premier Andrej Babis is niet van plan pogingen te ondernemen om opnieuw een regering op de been te brengen. De miljardair doet een stap opzij na de onverwachte electorale opdoffer vorig...


Britse premier wil vanaf 2035 alleen nog groene stroom
5 Oktober, 00:03 Skynet
Het Verenigd Koninkrijk zal vanaf 2035 al zijn elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen halen. Dat heeft de Britse premier Boris Johnson gezegd tijdens een partijbijeenkomst in Manchester.


Britse premier Johnson wil virtuele top van de G7
17 Augustus, 00:03 Skynet Buitenland
De Britse premier Boris Johnson heeft opgeroepen om "in de komende dagen" een top van de G7 te organiseren omtrent de situatie in Afghanistan.


Spelers in Premier League knielen ook dit seizoen als protest tegen racisme
4 Augustus, 00:04 NU.NL - Sport
De spelers in de Premier League zullen ook dit seizoen voor de aftrap van hun wedstrijden knielen uit protest tegen racisme en discriminatie, en als teken van inclusiviteit en solidariteit. Dat brachten de profvoetballers dinsdag in een gezamenlijke verklaring naar buiten.


Biden ontvangt Iraakse premier
27 Juli, 00:05 Skynet Buitenland
Amerikaans president Joe Biden ontvangt vandaag omstreeks 14 uur lokale tijd (20 uur bij ons) de Iraakse premier Moustafa al-Kazimi. Volgens een bron in het Witte Huis zal Biden een "nieuwe fase" in de militaire aanwezigheid in Irak aankondigen. Daarmee zou hij formeel een punt zetten achter de gevechten, al zouden de Amerikaanse troepen wel in het land aanwezig blijven.


Ex-premier Najib Mikati aangesteld om regering te vormen in Libanon
27 Juli, 00:05 Skynet Buitenland
De Libanese president Michel Aoun heeft de voormalige premier Najib Mikati aangesteld om een nieuwe regering te vormen. Zijn twee voorgangers slaagden er niet in een regering op te zetten die de noodzakelijk sociaal-economische hervormingen kan doorvoeren.


Hongerstaking sans-papiers - Actievoerders UGent vragen dat premier Brusselse sans-papiers ontmoet
6 Juli, 00:06 Skynet
De actievoerders die aan de UGent hun solidariteit tonen met de zowat 430 hongerstakende sans-papiers in Brussel, willen hun actie niet stopzetten. Maandag vroegen de demonstranten dat rector Rik Van de Walle zich zou scharen achter een collectieve regularisatie en arbeidsvergunning voor de hongerstakende mensen.


Jonny Lee Miller speelt oud-premier John Major in vijfde seizoen The Crown
30 Juni, 00:07 NU.NL - Film
Acteur Jonny Lee Miller speelt de Britse oud-premier John Major in het nieuwe seizoen van Netflix-serie The Crown.


Premier Alexander De Croo plant bomen in de sneeuw
7 Februari, 10:16 HLN.BE
En wat doen premier Alexander De Croo (Open Vld) en energieminister Tinne Van der Straeten op een besneeuwd zondagochtend? Bomen planten!


Bom onder Australian Open? Goffin, Mertens en nog dik 500 anderen in quarantaine, premier roept op tot kalmte
4 Februari, 06:36 HLN.BE
600 Australian Open-deelnemers, onder wie David Goffin en Elise Mertens, werden gisteren opnieuw in quarantaine geplaatst en alle wedstrijden werden een dag uitgesteld nadat een medewerker van het Grand Hyatt-hotel positief testte. Mochten er nog meer besmettingen opduiken, zou dit wel eens het einde van de Australian Open kunnen betekenen.


Premier Johnson neemt Europese Unie op de korrel: ?Zaaien jullie nu twijfel over Goedevrijdagakkoord??
3 Februari, 17:00 HLN.BE
Voor aanvang van een crisisberaad met de Europese Commissie heeft Boris Johnson opgeroepen tot Europese stappen om de spanningen in Noord-Ierland te bedaren. De Britse premier waarschuwde in het parlement dat Londen "alles zal doen wat nodig is" om het Ierse vredesproces en de eenheid van het Verenigd Koninkrijk te vrijwaren. Hij betreurt ook dat de Europese Unie twijfel lijkt te zaaien over het Goedevrijdagakkoord.


Tachtig gedupeerde ouders doen nu ook aangifte tegen Rutte in toeslagenschandaal
3 Februari, 17:16 Volkskrant
Een groep van tachtig gedupeerde ouders in de toeslagenaffaire rond kinderopvang, hebben nu ook aangifte gedaan tegen premier Mark Rutte wegens drie ambtsmisdrijven. Dat heeft hun advocaat Vasco Groeneveld woensdag bekendgemaakt.


Negental Arsenal lijdt bij 'Wolves' eerste Premier League-nederlaag van 2021
2 Februari, 20:50 NU.NL - Sport
Arsenal heeft dinsdag mede door rode kaarten van David Luiz en keeper Bernd Leno voor het eerst dit kalenderjaar een nederlaag geleden in de Premier League. Wolverhampton Wanderers was thuis met 2-1 te sterk.


Transfermarkt Premier League stort in: clubs spendeerden minder dan een derde van vorig jaar
2 Februari, 14:48 Gazet v. Antwerpen

De Premier League heeft de slapste wintertransferperiode in jaren beleefd. De clubs uit de hoogste Engelse divisie, die in andere jaren strooiden met tientallen miljoenen voor spelers, gaven in januari ?slechts? 79 miljoen euro uit. Dat is nog niet eens een derde van het bedrag dat vorig jaar werd uitgegeven aan transfers, namelijk 261 miljoen euro.
Woning van premier De Croo beklad met hakenkruisen

In het Oost-Vlaamse Brakel is de woning van premier Alexander De Croo in de nacht van zondag op maandag beklad met hakenkruisen. Het onderzoek loopt, zegt het parket Oost-Vlaanderen, dat nog geen details kan geven.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn