NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Politie

2News.be / Trefwoorden / Politie

Politie plaatst camera aan huis in Borgerhout dat doelwit was van zware aanslag
Gisteren, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Er is een camera geplaatst aan het huis in de Kortrijkstraat in Borgerhout dat deze week het doelwit was van een zware aanslag. Bij het incident vielen geen gewonden maar de mensen in de buurt waren wel erg geschokt door de gebeurtenis.
Leuvense politie zoekt 'dierenflik?
Vrijdag, 00:02 HLN.BE
Een twintigtal medewerkers van Leuvense lokale politie die allemaal deel uitmaken van de werkgroep 'dierenwelzijn', heeft donderdag een opleiding 'EHBO voor dieren' gekregen. Intussen zoekt de Leuvense politie ook een 'dierenflik'. "Dit is een duidelijk signaal dat we het welzijn van dieren binnen ons korps hoog in het vaandel dragen en er de volgende jaren oog zullen voor blijven hebben", klinkt het bij de politie.


Politie vindt per ongeluk 911 GTS terug met AirTags
15 Maart, 00:01 AutoBlog

De politie vindt een 911 GTS terug dankzij het gebruik van Apple producten. De techniek staat voor niets tegenwoordig. In sommige gevallen kun je met een en dezelfde vinding iets […]

Dit artikel Politie vindt per ongeluk 911 GTS terug met AirTags verscheen eerst op Autoblog.nl.
Dader kreeg weken voor aanslag Hamburg bezoek van politie
12 Maart, 00:07 NOS nieuws

De dader van de aanslag in Hamburg, Philipp F., kreeg weken voor het bloedbad bezoek van de politie, na een anonieme tip over zijn mentale gezondheid. Bij de schietpartij in een gebedszaal van Jehovah's Getuigen kwamen gisteren acht mensen om, onder wie een ongeboren kind en de dader.

In januari kwam er bij de politie een anonieme brief binnen over F., meldde de politie tijdens een persconferentie. De briefschrijver stelde dat de man mogelijk kampte met een psychische aandoening. Die was niet medisch vastgesteld omdat F. zelf geen behandeling zocht.

Waarschuwing

De 35-jarige F. had een vergunning voor een semiautomatisch handwapen. Tijdens het politiebezoek in februari werkte hij mee met de agenten en waren er volgens de politie niet genoeg gronden om het wapen in beslag te nemen. F. had geen strafblad en was niet betrokken bij terrorisme voor de aanslag in Hamburg.

De agenten bekeken tijdens het onaangekondigde huisbezoek de vergunning van F. en de wapenkluis waarin hij zijn pistool en munitie had liggen. Alles was volgens de regels opgeborgen, afgezien van een los "projectiel" dat niet in maar op de kluis lag. Daarvoor kreeg de man een mondelinge waarschuwing.

Gesprek over meubilair

"Er was niets wat wees op een psychische aandoening", zei de Hamburgse politiechef Ralf Meyer tijdens de briefing. "Integendeel. Tijdens het gesprek ging het over verschillende dingen, zoals het meubilair in de flat en soortgelijke dingen."

Zijn precieze motieven zijn nog onbekend, maar volgens de autoriteiten is wel duidelijk uit eerdere uitlatingen van F. dat hij gevoelens van haat koesterde jegens Jehovah's Getuigen. Hij was opgegroeid in een streng religieus gezin in Zuid-Duitsland en was ook lid van de Jehovah's Getuigen. Anderhalf jaar geleden trad hij uit.

"Philipp F. zou een bijzondere haat hebben gekoesterd jegens gelovigen, vooral Jehovah's Getuigen en zijn voormalige werkgever", aldus Meyer.

Door de aanslag in Hamburg laait de discussie over wapenbezit in Duitsland weer op. Volgens overheidsgegevens zijn er 940.000 geregistreerde wapenbezitters in het land, dat een van de strengste wapenwetten van Europa kent. Sinds de arrestatie in december van een groep die de regering in Berlijn omver wilde werpen gaan er stemmen op om de regels voor wapenvergunningen nog strenger te maken.
Amsterdamse politie schiet bij aanhouding van verdachte na steekpartij
10 Maart, 00:21 NOS nieuws

De Amsterdamse politie heeft schoten gelost bij de arrestatie van een verdachte van een steekpartij. Hij had bij een hotel tegenover het Centraal Station iemand neergestoken. Dat gebeurde rond 23.15 uur, meldt de lokale zender AT5.

De verdachte liep daarna richting het station. Om hem tegen te houden gebruikten agenten hun dienstwapen. Het is volgens AT5 onduidelijk of het ging om waarschuwingsschoten of gerichte schoten.

Uiteindelijk werd de verdachte geraakt met een stroomstootwapen, waarna hij kon worden aangehouden. Hij raakte niet gewond.

Het slachtoffer van de steekpartij is naar het ziekenhuis gebracht, vermoedelijk met ernstige verwondingen. Het is nog niet duidelijk of de slachtoffer en de verdachte elkaar kenden.
Drugskartel excuseert zich in briefje voor ontvoering van vier Amerikanen, overhandigt vermoedelijke daders aan politie
10 Maart, 00:10 Gazet v. Antwerpen

In Mexico heeft een drugskartel de vermoedelijke daders van de ontvoering van vier Amerikanen en de moord op twee van hen aan de politie uitgeleverd. Dat schrijven lokale media.
Treinongeval Griekenland - Ruim 50.000 betogers in Griekenland volgens Griekse politie
9 Maart, 00:21 Skynet Buitenland
Meer dan 50.000 mensen hebben woensdag in Griekenland hun woede gemanifesteerd een week na de treinramp waarbij 57 doden vielen. Het ongeval bracht een golf van verontwaardiging teweeg in het land, dat door een massale staking verlamd was.


Rapport vernietigend voor politie van Louisville in nasleep dood Breonna Taylor
9 Maart, 00:08 Skynet Buitenland
De politie van Louisville in de Amerikaanse staat Kentucky maakt herhaaldelijk gebruik van excessief geweld en andere illegale, discriminerende en zelfs racistische praktijken. Dat is de vernietigende conclusie van een federaal onderzoek naar de politiedienst die beschuldigd wordt van de dood van Breonna Taylor in 2020.


Politie registreerde afgelopen jaar bijna 10.000 seksuele misdrijven in Nederland
2 Maart, 00:01 Skynet
In Nederland heeft de politie afgelopen jaar 9.900 seksuele misdrijven geregistreerd. Dat zijn er 1.100 meer dan in 2021. Zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe politiedata. Het is het hoogste aantal in de afgelopen tien jaar. Vooral aanrandingen en verkrachtingen werden meer gemeld dan voorgaande jaren.


Politie arresteert hackers na datadiefstal bij Nederlandse bedrijven
27 Februari, 00:08 Techzine
Het cyberteam van de Politie Amsterdam heeft vorige maand drie Nederlandse cybercriminelen aangehouden vanwege grootschalige datadiefstal. Hierbij zouden gegevens van tientallen miljoenen mensen zijn buitgemaakt en duizenden grote en kleine bedrijven zijn afgeperst. Concreet heeft de Politie Amsterdam in deze zaak drie verdachten aangehouden. De 21-jarige hoofdverdachte is afkomstig uit Zandvoort, een 21-jarige verdachte komt […]


Politie Suriname houdt 119 mensen aan voor onlusten rond bestorming parlement
19 Februari, 01:26 HLN.BE
De Surinaamse politie heeft tijdens de uit de hand gelopen protestdemonstratie van vrijdag 119 mensen opgepakt. Daarvan zitten er 37 nog vast. Dat zei korpschef Ruben Kensen zaterdagmiddag tijdens een persconferentie. Hij liet weten dat de situatie inmiddels onder controle is.


Politie verzamelt miljoenen foto's van onschuldige buitenlanders in database
6 Februari, 01:12 NU.NL - Tech
De politie verzamelt systematisch foto's van mensen die van buiten Europa naar Nederland komen in een enorme gezichtendatabase. Dat meldt RTL Nieuws zaterdag na onderzoek. Volgens deskundigen komt de privacy van miljoenen mensen in gevaar door de database.


Politie haalt cryptotelefoondienst Exclu offline, verricht arrestaties - update
4 Februari, 00:01 Tweakers
De Nederlandse opsporingsdiensten hebben opnieuw een netwerk voor versleutelde communicatie opgerold dat populair was onder criminelen. Er zijn tientallen arrestaties verricht volgens bronnen van Het Parool.


Politie van Memphis ontbindt politie-eenheid verantwoordelijk voor dood Tyre Nichols
30 Januari, 00:15 Skynet Buitenland
De politie van Memphis heeft de eenheid ontbonden waarvan leden betrokken waren bij de fatale arrestatie van Tyre Nichols. Dat heeft de politie zaterdag aangekondigd.


Spookrijder vlucht met baby op A2 voor de politie
30 Januari, 00:10 AutoBlog

Wat er allemaal wel niet gebeurt in Nederland, gisteren vluchtte een spookrijder met een baby aan boord… Het zijn natuurlijk altijd de excessen die het nieuws halen, dat snappen we […]

Dit artikel Spookrijder vlucht met baby op A2 voor de politie verscheen eerst op Autoblog.nl.
Politie Noord-Holland gaat vaker drones gebruiken
30 Januari, 00:10 Emerce
De politie eenheid Noord-Holland wil vaker drones inzetten voor de forensische opsporing. Dan gaat het om beelden vanuit de lucht van een verkeersongeval of een plaats delict.


Politie onderzoekt mogelijke verkrachting van 17-jarige leerling
25 Januari, 00:57 HLN.BE
De Brusselse politie is een onderzoek gestart na een melding van een 17-jarige leerlinge uit Anderlecht. Het meisje zegt verkracht te zijn door een medeleerling. ?De school neemt dit zeer ernstig en verleent haar volledig medewerking aan het onderzoek?, meldt de Brusselse Go! Scholengroep.


Te hard rijden is kindermishandeling, aldus politie
24 Januari, 00:12 AutoBlog

87 km/u te hard te rijden met kleine kinderen is ook niet het beste ouderschap. Al is kindermishandeling misschien wat overdreven. Je hebt altijd mensen die de onweerstaanbare drang hebben […]

Dit artikel Te hard rijden is kindermishandeling, aldus politie verscheen eerst op Autoblog.nl.
Nieuws: BMW te gevaarlijk voor Engelse politie
24 Januari, 00:08 Auto55
De Britse politiediensten hebben het gebruik van BMW?s met dieselmotoren verboden tijdens achtervolgingen nadat een bekend motorprobleem tot een dodelijk ongeval leidde.BMW wist van de foutIn januari 2020 kwam agent Nicholas Dumphreys van de politie van regio Cumbria om het leven toen zijn patrouille-BMW van de snelweg geraakte. Er waren geen andere voertuigen bij het fatale ongeluk...

Lees meer


Betrapte inbrekers zijn op de vlucht in Erembodegem, politie houdt momenteel klopjacht
16 Januari, 00:03 HLN.BE
In Erembodegem een klopjacht op drie inbrekers aan de gang. De daders werden eerder op heterdaad betrapt in de Affligemdreef in Aalst.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn