NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Politie

2News.be / Trefwoorden / Politie

Gebouw Marktplaats, FD en BNR ontruimd na dreiging, politie niet betrokken
22 Maart, 00:04 NOS nieuws

In Amsterdam is het pand ontruimd waarin Marktplaats, het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio zitten. Het besluit is genomen door Marktplaats vanwege een dreigement door een gebruiker van het platform. De politie zegt overvallen te zijn door de situatie. "Naar ons weten is er geen reden tot ontruiming."

De bedreiging is geuit bij de klantenservice. Naar aanleiding van het dreigement is "uit veiligheidsoverwegingen" het pand ontruimd, zegt een woordvoerder van Marktplaats. Meer details wil het bedrijf niet geven, behalve dat er aangifte is gedaan. Het is onduidelijk wat de klant precies heeft gezegd of gedaan.

Onderzoek gaande

De politie benadrukt desgevraagd dat de ontruiming niet gedaan is op last van de politie. Er zijn ook geen agenten naar het gebouw gestuurd. De situatie wordt onderzocht en loopt er een gesprek met Marktplaats.

In het pand bij station Amsterdam Amstel werken honderden mensen. Het is stapsgewijs ontruimd, zeggen medewerkers van verschillende bedrijven in het gebouw. Zo werden bij een restaurant eerst alle gasten naar buiten gebracht en later het personeel.

'Verhuisd tijdens muziekblok'

Ook de nieuwsvloeren in het gebouw zijn leeg. De ontruiming vond plaats tijdens de uitzending van BNR Nieuwsradio. "Het presentatieteam is tijdens een muziekblok verhuisd naar een andere plek", zegt Eugenie van Wiechen, algemeen directeur van de FD Mediagroep. De radio-uitzending is verplaatst naar een alternatieve locatie.

Van Wiechen legt uit dat het zekere voor het onzekere is genomen. "Het ging om een bedreiging die echt serieus was, zo heeft Marktplaats ons verteld." Het is nog onduidelijk of alle medewerkers morgen weer het pand in mogen. De bedrijven in het pand zijn daarover nog over in overleg met Marktplaats.
Politie stopt frauduleuze webshop, slachtoffers voor 270.000 euro opgelicht
19 Maart, 00:11 NU.NL - Tech
De politie heeft drie mannen aangehouden op verdenking van grootschalige onlinehandelsfraude, oplichting en witwassen via hun webshop MediaXXL. Klanten kregen bestelde producten niet geleverd. De schade die slachtoffers leden, liep op tot ruim 270.000 euro.


Politie houdt vier mannen aan voor grootschalige phishing en bankhelpdeskfraude
2 Maart, 00:00 Tweakers
Het cybercrimeteam van de Rotterdamse politie heeft vier mannen aangehouden die worden verdacht van grootschalige phishing en bankhelpdeskfraude. Het viertal kwam in beeld tijdens Operatie Cookiemonster, een groot internationaal politieonderzoek naar Genesis Market.


Cameradatabase van Nederlandse politie groeide vooral met particuliere camera's
24 Februari, 00:03 Tweakers
Er staan 328.542 beveiligingscamera's in politiedatabase Camera In Beeld. Iets meer dan een vijfde daarvan zijn particuliere beveiligingscamera's van burgers. Dat zijn er 14.000 meer dan vorig jaar. De groei komt nagenoeg volledig door particuliere beveiligingscamera's.


AP krijgt steeds meer vragen over videodeurbellen, hekelt houding van politie
24 Februari, 00:01 Tweakers
De Autoriteit Persoonsgegevens kreeg vorig jaar meer dan duizend vragen en klachten van Nederlandse burgers over videodeurbellen. Het 'irriteert' de privacytoezichthouder dat de politie actief stimuleert zulke camera's op te hangen, zegt Aleid Wolfsen in de Volkskrant.


Belgische politie vecht zowel met als tegen AI in strijd met cybercrime
23 Februari, 00:06 Techzine
De Belgische Federale Gerechtelijke Politie (DGJ) gebruikt steeds vaker AI om cybercrime te bestrijden. Hiermee wil de politieorganisatie effectiever de ook door de cybercriminelen gebruikte GenAI-toepassingen beter kunnen beantwoorden. Uit onderzoek van de cybersecurity-experts van de Belgische Federale Gerechtelijke Politie (DGJ), de politieorganisatie die zich richt op grote criminele organisaties, blijkt dat cybercriminelen steeds vaker […]


Conducteur eist dat reizigers van overbevolkte trein stappen: ?En dreigde er zelfs politie bij te halen?
21 Februari, 00:02 HLN.BE
Een aantal reizigers heeft dinsdag een overvolle trein moeten verlaten in het station van Beveren. Volgens de NMBS was dit om veiligheidsredenen. Bij de pendelaars klinkt er wel gemor. ?Indien er niet vrijwillig werd afgestapt dreigde men er zelfs de politie bij te halen?, getuigt Rembert Goossens.


Politie redt auto te water, raakt zelf te water
19 Februari, 00:02 AutoBlog

Ook de politie maakt wel eens een foutje, zoals een Land Cruiser in een sloot laten rollen wanneer daar een auto uit gehaald moet worden. Als je enkel de aftermath ziet, is het ongeluk van gisteren in Castricum eentje uit de categorie uiterst bizar. Twee auto’s het water in, waaronder een politieauto. Wat voor wild […]

Dit artikel Politie redt auto te water, raakt zelf te water verscheen eerst op Autoblog.nl.
Woonadressen burgers die beelden delen met politie vindbaar via online vonnissen
17 Februari, 00:00 Tweakers
De adressen van burgers die camerabeelden delen met de politie zijn vaak te herleiden via vonnissen die online worden gepubliceerd op Rechtspraak.nl. Dat schrijft nieuwsradiozender BNR donderdag op basis van eigen onderzoek.


Politie Noord-Holland benadert gebruikers van remoteaccesstrojan RevCode
17 Februari, 00:00 Tweakers
De politie Noord-Holland heeft gebruikers van een remoteaccesstrojan opgespoord en aangeschreven. De digitale recherche roept gebruikers van RevCode Webmonitor op informatie te melden bij de politie, maar gebruikers worden niet vervolgd.


Nederlandse politie houdt twee verdachten aan voor doxing van OM-medewerker
3 Februari, 00:01 Tweakers
De politie heeft een 55-jarige man uit Katwijk en een 54-jarige vrouw uit Uithoorn aangehouden. De twee worden verdachten van doxing. Ze zouden het hebben gemunt op een medewerker van het Openbaar Ministerie.


'Politie maakte cruciale fouten rond schietpartij Texas'
19 Januari, 00:03 NOS nieuws

De politie heeft cruciale fouten gemaakt in de reactie op de schietpartij op een basisschool in Uvalde in Texas in 2022. Dat blijkt uit een onderzoek van het Amerikaanse ministerie van Justitie dat vandaag is gepubliceerd.

Bij de schietpartij kwamen 19 kinderen en twee leraren om. Het ministerie van Justitie spreekt van een tekort aan "leiderschap, besluitvorming, tactiek, beleid en training" bij het politiekorps dat moest ingrijpen toen er een schutter rondliep op de Robb Elementary School. Hierdoor ontstond een warrige reactie en een late confrontatie met de schutter.

De onderzoekers concluderen dat agenten onmiddellijk een klaslokaal hadden moeten binnendringen om de schietpartij te stoppen. In plaats daarvan lieten ze de dader meer dan een uur met de slachtoffers in een klaslokaal blijven.

Een interventieteam onder leiding van de grenspolitie viel uiteindelijk het klaslokaal binnen en doodde de schutter, de 18-jarige Salvador Ramos.

De reactie van de politie op het bloedbad werd hevig bekritiseerd nadat bekend werd dat de gealarmeerde agenten meer dan een uur in een gang hadden gewacht, terwijl de schutter zich in een klaslokaal had verschanst. Tegelijkertijd belden mensen in paniek het alarmnummer vanuit het schoolgebouw.

Bekijk hier de beelden. Ze kunnen als schokkend ervaren worden:

In een rapport uit juli 2022 werd het chaotische optreden ter plaatse al beschreven en geconcludeerd dat de wetshandhavers "er niet in slaagden prioriteit te geven aan het redden van de levens van onschuldige slachtoffers boven hun eigen veiligheid."

Het onderzoek van het ministerie van Justitie wil een onafhankelijke analyse van de gebeurtenissen bieden. Hieruit moeten autoriteiten die moeten reageren op schietpartijen lessen trekken.

In augustus 2022 werd de politiecommandant van het schooldistrict in Uvalde ontslagen door de directie van de school. Het schooldistrict waar de Robb Elementary School onder valt heeft zijn eigen politiedienst, waar het schoolbestuur zeggenschap over heeft. Het bestuur stemde unaniem in met het ontslag van deze Pete Arredondo, die dienst had ten tijde van de schietpartij.

Salvador Ramos groeide zelf op in Uvalde. Hij zou tot zijn daad zijn gekomen na een ruzie met zijn oma bij wie hij woonde. Hij sprak graag over wapens. Op 17 mei, de dag nadat hij 18 was geworden, kocht hij van zijn verjaardagsgeld een semiautomatisch wapen en een paar dagen later een tweede. Dat kon omdat in de staat Texas sinds vorig jaar een wet geldt die dat voor 18-jarigen onder voorwaarden mogelijk maakt.

Zijn oma was de eerste die hij neerschoot voordat hij naar de basisschool reed. Zij werd in haar gezicht geschoten, maar overleefde het. De school zelf staat op het punt om te worden gesloopt.
Motorrijder overleden na aanrijding met politie
6 Januari, 00:05 NOS nieuws

Bij een aanrijding tussen een motor en politieauto in Arnhem is vanochtend de bestuurder van de motor overleden. De politiemedewerker, die in een onopvallend dienstvoertuig reed, is aangehouden.

Uit ademanalyse blijkt dat de politiemedewerker niet onder invloed reed. "De Forensische Opsporing Verkeer doet ter plaatse onderzoek naar de toedracht en de aanleiding van het ongeval", legt een politiewoordvoerder aan Omroep Gelderland uit.

De aangehouden man werkt niet bij de eenheid Oost-Nederland. Beide voertuigen zijn in beslag genomen voor onderzoek.
Turkse politie pronkt met nieuwe Golf R
28 December 2023, 00:06 AutoBlog

oh ja en een Ferrari en een Porsche en een Bentley, maar die Golf! We hebben het wel vaker gezien, een mooi PR momentje van een politiekorps waarin ze aankondigen dat ze nu echt snel achter de boeven aan kunnen. In 2012 schreven we al over de politie van Qatar en hun Panamera’s en Cayennes. […]

Dit artikel Turkse politie pronkt met nieuwe Golf R verscheen eerst op Autoblog.nl.
Politie stopt achtervolging hardhandig
28 December 2023, 00:05 AutoBlog

De politie doet waarin ze goed zijn : boeven vangen!

Dit artikel Politie stopt achtervolging hardhandig verscheen eerst op Autoblog.nl.
Politie overtrad privacywet met systeem waarin gezochte personen staan
22 December 2023, 00:03 NU.NL - Economie
Het systeem waarin de politie een Europese opsporingslijst bijhoudt voldeed niet aan de privacywetgeving, meldt de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) woensdag. Pas na dreiging met een dwangsom paste de politie het systeem aan.


Gestolen vrachtwagen ramt Politie Volvo
14 December 2023, 00:00 AutoBlog

Deze Politie Volvo V70 moest alle zeilen bijzetten.

Dit artikel Gestolen vrachtwagen ramt Politie Volvo verscheen eerst op Autoblog.nl.
Veertiger overleden op straat in Heist, politie en parket starten onderzoek
9 December 2023, 00:01 HLN.BE
De politie van Heist-op-den-Berg en het Antwerpse parket zijn een onderzoek gestart naar het overlijden van een 49-jarige man.


Politie lost waarschuwingsschoten na overval op snackbar Almere
4 December 2023, 00:04 NOS nieuws

Agenten hebben na een overval op een snackbar in Almere waarschuwingsschoten gelost bij de achtervolging van de verdachten. Een persoon kon worden aangehouden.

De overval vond kort voor 21.00 uur plaats in de wijk Tussen de Vaarten. Twee mannen met bivakmutsen bedreigden het personeel en eisten geld. Het is niet duidelijk of zij wat buit wisten te maken.

Na de overval zagen agenten in de buurt twee verdachten vluchten op een scooter. Om de twee tot stilstand te krijgen, losten ze enkele waarschuwingsschoten. Een verdachte kon worden aangehouden, de andere wist weg te komen, meldt Omroep Flevoland.

Later op de avond werd er op een andere plek in de stad nog een tweede snackbar overvallen. Daar vluchtten meerdere personen in een donker gekleurde auto. Hier werd niemand aangehouden.
Politie zet traangas in op betoging tegen geweld op vrouwen
27 November 2023, 00:00 De Tijd
15:08 De politie kwam zondagmiddag tussen bij een betoging. Honderden betogers trekken door Brussel om te protesteren tegen alle vormen van geweld tegen vrouwen.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn