NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Politie

2News.be / Trefwoorden / Politie

Week na coup gaat protest Myanmar door, politie gebruikt waterkanon in hoofdstad
8 Februari, 07:28 NOS nieuws

Voor de derde dag op rij zijn in Myanmar vele duizenden demonstranten de straat op gegaan. Ze eisen dat de afgezette regeringsleider Aung San Suu Kyi wordt vrijgelaten.

In de hoofdstad Naypyidaw is korte tijd een waterkanon ingezet tegen de menigte. Op beelden is te zien dat mensen omver worden gespoten.

In de grootste stad van het land, de voormalige hoofdstad Yangon, trokken boeddhistische monniken samen met studenten, leraren en andere betogers in protestmars door de straten. Ze droegen vlaggen met boeddhistische symbolen. Andere demonstranten droegen de rode banieren van de Nationale Liga voor Democratie (NLD) van Suu Kyi.

Deelnemers hadden verder borden bij zich met teksten als "Laat onze leiders vrij, respecteer onze stem" en "We willen democratie". Veel actievoerders staken drie vingers in de lucht, een symbool van protest dat eerder in Thailand bij protesten opdook en afkomstig is uit de boeken- en filmreeks The Hunger Games. Daarin was het ook een symbool van opstand.

Algemene staking

Oproepen om het protest tegen de militaire coup van vorige week te ondersteunen door middel van demonstraties op straat en burgerlijke ongehoorzaamheid zwellen aan. Activisten hebben opgeroepen tot een algemene staking voor vandaag, waaraan ook ambtenaren van alle departementen zouden moeten meedoen. Sommige ambtenaren hebben hun steun daarvoor uitgesproken.

De staking is opgeroepen door onder anderen de bekende activist Min Ko Naing, een van de leiders van de protestbeweging tegen de toenmalige Birmese dictatuur die in 1988 begon. Samen met Aung San Suu Kyi wordt hij gezien als een van de belangrijkste tegenstanders van het regime uit die tijd.

Grootste protest sinds 2007

De acties van vandaag volgen op massale demonstraties, afgelopen weekend. Toen waren de grootste demonstraties sinds de Saffraanrevolutie van 2007, waarbij geweldloze demonstranten onder leiding van boeddhistische monniken in opstand kwamen tegen het militaire regime.

Tot dusver verlopen de protesten in het land vrijwel geweldloos. Buiten het waterkanon in Naypyidaw en berichten over waarschuwingsschoten in de stad Myawaddy zijn er geen berichten over geweld.
Weer duizenden Myanmarezen de straat op, politie zet waterkanon in bij onlusten
8 Februari, 07:26 HLN.BE
Duizenden anti-coupdemonstranten zijn vandaag in dorpen en steden in Myanmar opnieuw de straat opgegaan om voor de derde dag op rij te protesteren tegen het afzetten en arresteren van leider Aung San Suu Kyi door het leger. Er wordt intussen ook opgeroepen tot een algemene staking. In de hoofdstad Naypyidaw werd het waterkanon ingezet.


Prof slaat alarm, politie draait vierkant: ?Sommige zones krijgen nog met moeite een combi op het terrein?
8 Februari, 04:42 HLN.BE
"De politie is een zinkend schip." Dat zegt Jelle Janssens en hij heeft recht van spreken. Als professor aan de UGent en hoofddocent strafrecht en criminologie voert hij al jaren onderzoek naar de politie. "Sommige kleine zones krijgen nog met moeite een combi op het terrein. De minimale basiszorg voor de burger is niet langer gegarandeerd."


Studente stapt naar politie na avondje uit: Reuzegomschacht moet voorkomen in zedenzaak
7 Februari, 15:57 HLN.BE
Een 22-jarige KUL-rechtenstudent uit Hove moet zich dinsdag voor de rechter verantwoorden voor zedenfeiten. De twintiger was een van de schachten van de elitaire studentenclub Reuzegom, die zijn vriend Sanda Dia naast zich zag sterven, goed twee jaar geleden tijdens een uit de hand gelopen ontgroeningsritueel in Vorselaar.


Minderjarige dealer op brommer vlucht weg van politie
7 Februari, 13:59 Gazet v. Antwerpen

Na een korte achtervolging heeft de Antwerpse politie vrijdag een minderjarige dealer opgepakt in de buurt van de Pierenbergstraat op het Kiel.
Nederlanders overspoelen Decathlon om sneeuwspullen te kopen: politie komt sensibiliseren (maar deelt geen pv?s uit)
7 Februari, 12:15 HLN.BE
In de Turnhoutse vestiging van Decathlon was het zaterdag een komen en gaan van Nederlanders, die allerlei sneeuwgerelateerde spullen kwamen kopen. De politie regio Turnhout stuurde een ploeg ter plaatse om onze noorderburen op de coronaregels te wijzen. Hoewel niet-essentieel grensverkeer niet toegelaten is, werden geen pv?s opgesteld.


Politie bekeurt auto?s met besneeuwde voorruit
7 Februari, 11:24 AutoBlog

De politie bekeurt onverlaten die met sneeuw op de ruit aan het verkeer deelnemen. Nederland is niet een typisch sneeuwland. Dankzij het heersende zeeklimaat zijn de zomers relatief koel en de winters relatief mild. Kijk, toch nog wat opgestoken van Aardrijkskunde! Mocht Meneer Dijkstra van Aardrijkskunde meelezen: bodemerosie is een bestaand woord en de staat […]

The post Politie bekeurt auto’s met besneeuwde voorruit appeared first on Autoblog.nl.
Coronavirus - Uitbraakcluster bij 101-centrale van politie in Brussel
6 Februari, 21:26 Skynet
Een aanzienlijk aantal besmette mensen die werkzaam zijn in het Communicatie- en Informatiecentrum (CIC) van het Brussels Gewest, waar de 101-centrale van de politie is gevestigd, zit in quarantaine. Dat meldt de federale politie zaterdag in een mededeling, een bevestiging van informatie in verschillende media. Er is geen impact voor mensen die de hulpdiensten willen bereiken, zo wordt benadrukt.


Man leent AMG, politie Den Haag heeft er veel plezier mee
6 Februari, 18:28 AutoBlog

Wat een nachtmerrie. Leen je even een AMG om de beest uit te hangen, komt die politie het plezier weer bederven… Mjah even een stukje lekker scheuren, lekker. Wij autoliefhebbers hebben ons er in verschillende gradaties waarschijnlijk allemaal wel eens schuldig aan gemaakt. Tuurlijk moet je weg proberen te blijven van aso-level tokkie. Maar, even […]

The post Man leent AMG, politie Den Haag heeft er veel plezier mee appeared first on Autoblog.nl.
Vier lockdownfeestjes stilgelegd in Antwerpen

De Antwerpse politie heeft vrijdagnacht vier lockdownfeestjes stilgelegd op verschillende locaties in Antwerpen. Aan de Maalderijstraat in het historisch centrum waren ?s nachts maar liefst 13 personen samengekomen.
Nederlandse politie ziet nieuw fenomeen: hardrijders die avondklok gebruiken als excuus om te racen
6 Februari, 16:18 HLN.BE
De politie Midden-Nederland constateert de laatste tijd een nieuw fenomeen op de weg: de avondklokracer. Hardrijders met forse snelheidsoverschrijdingen op de teller gebruiken de afgelopen weken opvallend vaak de avondklok om 21.30 uur die in Nederland geldt als excuus voor het intrappen van hun gaspedaal.


Politie maakt eind aan verjaardagspartijtje in Velsen-Noord
6 Februari, 15:25 NOS nieuws

De politie heeft gisteravond een eind gemaakt aan een illegaal verjaardagsfeestje in Velsen-Noord. Elf mensen kregen een dubbele boete wegens overtreding van de coronaregels en de avondklok.

De politie kwam in actie na de tip van een voorbijganger, meldt NH Nieuws. Omdat aanvankelijk niet precies duidelijk was waar het feestje plaatsvond, hielden agenten in burger de mogelijke locatie een tijdje in de gaten. Ook werd voor alle zekerheid een aantal boa's en de hondeneenheid ter assistentie ingeschakeld.

Jassen en tassen

Toen de politie doorhad waar het feest was en aanbelde, deden twee jongens de deur open. Zij probeerden de agenten ervan te overtuigen dat ze met z'n tweetjes muziek aan het luisteren waren. Daar werd weinig geloof aan gehecht omdat op de vloer een flink aantal jassen en tassen lag.

Binnen troffen de agenten en boa's in alle hoeken en gaten feestgangers aan. Ze hadden zich verstopt in kasten, op toiletten en in andere ruimtes. Uiteindelijk bleken er elf mensen aanwezig, onder wie de bewoner, die zijn verjaardag stiekem in gezelschap vierde. Een aantal feestgangers kreeg niet alleen een boete wegens het overtreden van de coronaregels en de avondklok, maar ook een derde boete omdat ze zich niet konden legitimeren.
Politie controleert voertuig op Beerzelberg: 1,2 kilo ketamine gevonden
6 Februari, 11:22 Gazet v. Antwerpen

De politie heeft donderdagavond een aanzienlijke drugsvondst gedaan in een auto op Beerzelberg. De wagen werd gecontroleerd omdat hij geparkeerd stond op een plaats die bekend staat als drugsoverlastplaats. De betrokkenen hadden maar liefst 1,2 kilo ketamine bij.
Politie rolt voor tweede keer in twee maanden tijd cannabisplantage op in zelfde straat
5 Februari, 17:30 Gazet v. Antwerpen

De politie van Sint-Niklaas heeft vrijdag een cannabisplantage ontmanteld in de Hoge Bokstraat. Ter plaatse werden een vijfhonderdtal wietplanten aangetroffen. Het is al de tweede keer op twee maanden tijd dat er in de Hoge Bokstraat een cannabisplantage wordt ontdekt.
Politie Neteland pakt 16-jarige drugdealer

Het drugteam en de recherche van de lokale politie Neteland pakten donderdagnamiddag een minderjarige dealer op aan het station van Herentals. Hij wordt verdacht van de verkoop van cannabis.
Politie op zoek naar man die vrouwen betast in station van Kortrijk
4 Februari, 21:34 Skynet
De politie heeft een opsporingsbericht verspreid voor een man die in januari verschillende vrouwen lastigviel in het station van Kortrijk. Hij wordt gezocht voor aanranding van de eerbaarheid. De politie vraagt andere slachtoffers om contact op te nemen.


Nederlandse politie ontdekt verstekeling in landingsgestel van vliegtuig uit Londen: ?Heel opmerkelijk dat hij vlucht overleefd heeft?
4 Februari, 19:00 HLN.BE
De Nederlandse politiedienst Koninklijke Marechaussee heeft donderdag een verstekeling aangetroffen bij het landingsgestel van een binnenkomende vlucht op Maastricht Aachen Airport. De man is met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. Volgens een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee is het heel opmerkelijk dat de man de vlucht overleefd heeft.


Dief graait geld uit kassa terwijl politie achter hem staat
4 Februari, 11:18 Gazet v. Antwerpen

De Antwerpse politie heeft donderdag een man kunnen oppakken die geld uit de kassa had gegraaid in een supermarkt op de Groenplaats. Achter de dief stond namelijk een patrouille aan te schuiven.
Twee gaten in raam van Berchemse woning: politie voert onderzoek
3 Februari, 20:00 Gazet v. Antwerpen

De Antwerpse politie voert een onderzoek naar een incident in de Velodroomstraat in Berchem. Daar werden twee mogelijke kogelgaten aangetroffen in een raam op de eerste verdieping, maar er werden geen kogelhulzen gevonden en er is ook geen sprake van verdere schade.
Antwerpse politie redt gewonde hond die vast komt te zitten langs spoorlijn
3 Februari, 16:30 Gazet v. Antwerpen

De Antwerpse politie heeft dinsdag een hondje gered dat vast kwam te zitten langs de sporen aan het station Antwerpen-Zuid. Samen met enkele vrijwilligers konden ze het beestje uit zijn hachelijke positie bevrijden.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn