NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Politie

2News.be / Trefwoorden / Politie

Misdragen agenten in opleiding zich vaker? Nee, concludeert de politie na onderzoek
Vandaag, 00:07 Volkskrant
De huidige generatie agenten in opleiding is niet moreel gecorrumpeerd, zoals gevreesd werd. Dat concludeert de politie na eigen onderzoek. Wel zijn er zorgen over het slordig omgaan met vertrouwelijke informatie en zelfs doelbewust lekken van de nieuwe generatie gezagsdragers.


Achter de schermen: hoe de politie rellen voorkwam na de laatste coronapersconferentie
Vandaag, 00:06 Volkskrant
Het is geen uitzondering meer dat coronaprotesten ontaarden in rellen. Ernstige rellen zelfs, zoals kort geleden in Rotterdam. De Volkskrant keek mee hoe de politie zich vorige week vrijdag van tevoren al inspande om nieuwe ongeregeldheden te voorkomen. ?We moeten de gasten die willen rellen, zo snel mogelijk weren, de angel eruit trekken.?


Politie stelt 13 pv?s op voor invoer verdovende middelen
Vandaag, 00:02 Gazet v. Antwerpen

De politie Kempen Noord-Oost heeft zaterdag samen met de douane een controleactie gehouden in Ravels.
Turkse politie vindt explosief voorafgaand aan bijeenkomst president Erdogan
Vandaag, 00:00 Gazet v. Antwerpen

De Turkse politie heeft een explosief aangetroffen onder een voertuig van een politieman die normaal van dienst zou zijn op een bijeenkomst van president Recep Tayyip Erdogan. Dat melden Turkse media.
Vakbondsacties politie - "Verwachtingen in heropstart onderhandelingen zijn hoog"
Woensdag, 00:07 Skynet Economie
De vakbonden bij de politie verwachten veel van de heropstart van de sectorale onderhandelingen. Dat zegt het gemeenschappelijk vakbondsfront.


Politie waarschuwt hostingbranche voor malafide hosting-resellers
28 November, 00:08 Techzine
De Nationale Politie waarschuwt Nederlandse internet- en hostingaanbieders voor voornamelijk Russische hostig-resellers. Wie met deze resellers in zee gaat, kan ongewild onderdeel worden van ransomware-aanvallen. Het Team High Tech Crime Unit van de Nationale Politie heeft een lijst opgesteld met de namen van hosting-resellers die openlijk uitkomen voor diensten voor cybercriminelen. Denk hierbij aan het […]


Spaanse politie demonstreert tegen aanpassen 'knevelwet'
28 November, 00:05 NOS nieuws

In Madrid is een protest gaande van politieagenten. Ze demonstreren tegen het voornemen om verschillende wettelijke bepalingen uit de 'knevelwet' van 2015 terug te draaien.

De knevelwet werd ingevoerd door de conservatieve Partido Popular, die toen aan de macht was. Inmiddels staat de Spaanse regering onder leiding van de sociaaldemocratische PSOE.

Onder de knevelwet werden er veel strengere regels ingevoerd voor demonstranten, met boetes van tienduizenden euro's voor het beledigen of zonder toestemming filmen van agenten. Ook demonstreren zonder toestemming werd bestraft met torenhoge boetes.

Volgens de Spaanse regering moest de wet democratische rechten en vrijheden bevorderen, maar de oppositie en internationale organisaties veroordeelden de wet juist.

De politiemensen vinden dat hun werk veel moeilijker gemaakt wordt als de wet straks wordt teruggedraaid. Demonstraties hoeven niet meer te worden aangemeld en agenten mogen tijdens hun werk gefilmd worden. De verklaringen van politieagenten worden ook niet meer automatisch als waar aangemerkt.

Politiekorpsen en politieke partijen

Het is een bijzondere demonstratie, zegt correspondent Rop Zoutberg: "Het is voor het eerst dat de nationale politie en de autonome Baskische en Catalaanse politie samen demonstreren. Ook de Guardia Civil loopt mee." De Guardia Civil is te vergelijken met de marechaussee.

Naast politieagenten lopen er ook politici mee van de Partido Popular en van de radicaal-rechtse partij Vox. Dat laatste zorgt voor ongemak, zegt Zoutberg: "Politiebonden willen niet dat zij met hun eisen aan de haal gaan."
Minister: Nederlandse politie gebruikt geen DJI-drones bij 'gevoelige operaties'
22 November, 00:01 Tweakers
De DJI-drones die door de politie worden gebruikt, worden niet ingezet bij 'gevoelige operaties'. Zo wil de politie voorkomen dat data op Chinese servers belandt. De minister van Justitie zegt verder dat de politie niet de DJI-besturingsapp gebruikt, maar wel hun besturingssoftware.


'Pop die niet stopte met praten' houdt vier politie-eenheden bezig
21 November, 00:06 NOS nieuws

Een dag nadat de politie met vier eenheden uitgebreid onderzoek instelde naar een geheimzinnige stem op een recyclingstation in Almere-Haven, is er meer duidelijkheid over wat er precies is gebeurd.

De politie kwam gisternacht in actie nadat een nachtwaker een stem had gehoord die riep: "Joehoe. Hier ben ik!". Een van de politieagenten stuitte uiteindelijk op een pratende Nijntje-pop.

"Ik heb die irritante pop nog geen dag daarvoor in de plastic-container gegooid", bevestigt Rick uit Almere bij Omroep Flevoland. "We hadden de pop nog geen week in huis en hij hield maar niet op met geluid maken."

Ik moet mijn positie niet verraden

Het gaat hoogstwaarschijnlijk om dezelfde pop waarover de nachtwaker eerder vertelde bij Omroep Flevoland. "Ik sta met allemaal grote containers om me heen en plotseling hoor ik een vrouwenstem zachtjes roepen: "Joehoe. Hier ben ik" Ik deed mijn zaklantaarn uit om niet verder mijn positie te verraden en liep zachtjes en op mijn hoede naar waar het geluid vandaan kwam. Ik stopte en nogmaals hoorde ik de vrouw gedempt roepen: "Ik ben hier, ik heb me verstopt"."

Uiteindelijk durfde de nachtwaker het niet aan om de herkomst van de stem zelf te onderzoeken. Pas toen hij de politie had ingeschakeld, bleek dat het om een sprekend stuk speelgoed ging.

Excuses aan nachtwaker en politie

Rick (achternaam bij de reactie bekend) vindt het erg vervelend dat 'zijn' pratende speelgoed zoveel commotie heeft veroorzaakt en biedt de nachtwaker en de politie excuses aan. De irritante pop hoeft hij niet terug. Die staat nu op het dashboard van de auto van de nachtwaker.
Politie: twee gewonden door kogels, 51 arrestaties na rellen Rotterdam
21 November, 00:06 NOS nieuws

Bij de rellen afgelopen avond en nacht in het centrum van Rotterdam zijn twee mensen gewond geraakt door een kogel. Zij liggen in het ziekenhuis, heeft de politie bekendgemaakt.

De rijksrecherche onderzoekt of het gaat om politiekogels. De politie zegt dat het bij de twee gewonden gaat om relschoppers. Gisteren zei de politie al dat agenten waarschuwingsschoten hebben gelost en dat er "op meerdere momenten" gericht is geschoten. De politie zegt verder dat berichten over een dode niet juist zijn: "Dit is NIET het geval", twittert de politie.

NH Nieuws schrijft dat Marco Buis gisteren gewond is geraakt en dat bekenden van Buis zeggen dat hij door een gericht schot van de politie gewond is geraakt. Buis komt uit IJmuiden en maakt beelden voor het online-protestkanaal Onrechttv. Hij loopt vaak mee met demonstraties tegen het coronabeleid. "Ik was gisteren bijna dood", zegt Buis zelf op een filmpje dat vandaag circuleert op sociale media. Volgens hem werd hij vlak bij zijn aorta geraakt. De Rotterdamse politie kan het verhaal van Buis "uit privacyoverwegingen" bevestigen noch ontkennen.

Bij de ongeregeldheden gisteravond raakten ook agenten gewond. Een van hen moest naar het ziekenhuis met een verwonding aan een been, een andere agent is behandeld door ambulancepersoneel.

Minderjarigen

"Talloze politiemedewerkers liepen bij de belaging met stenen en vuurwerk lichte verwondingen en gehoorschade op", laat de politie weten. Eerder meldde de politie dat ook een journalist gewond was geraakt nadat hij door relschoppers was belaagd.

Tot nu toe zijn 51 mensen aangehouden. Ongeveer de helft van hen was nog net minderjarig, zegt de politie. De relschoppers kwamen uit verschillende delen van het land.

Gisteravond werd de politie bekogeld met stenen en vuurwerk, ook werden scooters en auto's in brand gestoken:

In Rotterdam liep het gisteravond uit de hand bij een onaangekondigd protest tegen het coronabeleid. Enkele honderden relschoppers staken onder meer zwaar vuurwerk af en gooiden met voorwerpen richting agenten. Ook werden meerdere politiewagens in brand gestoken.

Politiewetenschapper Jaap Timmer zei vanochtend in het NOS Radio 1 Journaal dat de politie zeer zelden gericht het vuur opent bij rellen. "Ongeveer eens in de tien of vijftien jaar", zei hij. De laatste keer dat de politie op mensen heeft geschoten bij rellen was volgens hem bij Hoek van Holland in 2009. Bij die zogenoemde strandrellen viel een dode door politiekogels.
Opnieuw onrustig in Nederland: relschoppers gooien vuurwerk naar politie
21 November, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Het was zaterdagavond op verschillende plaatsen in Nederland onrustig door groepjes jongeren die vuurwerk afsteken. Via sociale media was er opgeroepen om samen te komen. In sommige gevallen werd er zwaar vuurwerk naar de politie gegooid. Daarbij werden mensen opgepakt.
Politie arresteert man die honderden mensen oplichtte via Tikkie-fraude
18 November, 00:11 NU.NL - Tech
De politie heeft woensdag een twintigjarige man uit Den Haag opgepakt op verdenking van Tikkie-fraude. Met de aanhouding denkt de recherche meer dan honderd oplichtingszaken te hebben opgelost.


Politie voert vanaf maandag dagelijks actie
17 November, 00:06 Skynet Economie
De vakbonden bij de politie kondigen vanaf vandaag/maandag dagelijks acties aan, en dat gedurende meer dan twee maanden. Het zou gaan om stiptheidsacties, zoals eind oktober op de luchthavens van Zaventem en Charleroi, maar ook om extra grondige verkeerscontroles. Wat de acties concreet zullen inhouden, willen de bonden nog niet kwijt. "We rekenen op het verrassingseffect", zegt Carlo Medo, voorzitter van het NSPV.


Vakbonden bij politie voeren actie in Wet- en Belliardstraat, verkeershinder verwacht
17 November, 00:06 Skynet Economie
De vakbonden bij de politie voeren deze ochtend actie in de Wet- en de Belliardstraat in Brussel. Dat is vernomen bij de bonden. Autobestuurders moeten rekening houden met verkeershinder.


Man tegenover politie: ?Ik reed harder!?
17 November, 00:04 AutoBlog

Soms is het beter om je mond te houden in plaats van je gelijk te krijgen. Bijvoorbeeld als de politie je matst met een snelheidsovertreding. Sorry agent. Ik zal het niet meer doen agent. Prima woorden om te zeggen nadat een politieauto je aan de kant heeft gezet voor te hard rijden. Het laatste wat […]

The post Man tegenover politie: “Ik reed harder!” appeared first on Autoblog.nl.
Politie Rotterdam stuit op 3d-printers voor printen van vuurwapenonderdelen
15 November, 00:01 Tweakers
De politie van Rotterdam heeft in een werkplaats negen 3d-printers aangetroffen die onderdelen van vuurwapens aan het printen waren en al tientallen onderdelen hadden geprint. Het is de eerste keer dat de politie een installatie aantreft van die omvang.


Politie lost waarschuwingsschoten bij wilde achtervolging in Delft
14 November, 00:03 NOS nieuws

Bij een wilde achtervolging door het centrum van Delft heeft de politie waarschuwingsschoten gelost. De auto, die al werd gezocht, is later gecrasht.

De achtervolging begon toen agenten van de politie-eenheid Rotterdam de auto wilden controleren, omdat die betrokken was bij een strafzaak. Het voertuig met drie inzittenden ging er meteen vandoor en de politie zette de achtervolging in.

Die leidde naar Delft, waar de auto crashte. Twee inzittenden sloegen op de vlucht, een van hen bleef gewond bij de auto achter. Nadat hij door ambulancepersoneel was behandeld, is hij gearresteerd en naar een ziekenhuis gebracht.

Bij het zoeken naar de ontsnapte verdachten werd er een teruggevonden. Ook hij is aangehouden. De derde is voortvluchtig.
Man dood aangetroffen in Ramsel, politie start onderzoek naar verdacht overlijden: ?Hij is letterlijk voor zijn deur gestorven?
12 November, 00:00 HLN.BE
De politie en hulpdiensten moesten bij valavond uitrukken voor een verdacht overlijden op de Westmeerbeeksesteenweg te Ramsel. Een voorbijganger merkte rond 16 uur langs de kant van de weg een lichaam op en belde meteen de hulpdiensten.


Politie pakt twee verdachten op wegens handel in valse QR-codes
11 November, 00:08 NU.NL - Tech
De politie heeft dinsdag twee nieuwe verdachten aangehouden in verband met handel in valse QR-codes. De verdachten, een negentienjarige man uit Nootdorp en een twintigjarige vrouw uit Den Haag, zouden samen betrokken zijn bij de verkoop van valse vaccinatie- en testregistraties.


Politie-inspecteur John (49) laat het leven na tragisch ongeval: ?Zijn lach en optimisme zullen we voor altijd missen?
4 November, 00:01 HLN.BE
Het korps van politie Balen-Dessel-Mol is in diepe rouw. Dinsdagochtend overleed inspecteur John Govers (49) aan verwondingen die hij de avond ervoor opliep bij een ernstig verkeersongeval.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn