NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Politie

2News.be / Trefwoorden / Politie

Veertiger overleden op straat in Heist, politie en parket starten onderzoek
Gisteren, 00:01 HLN.BE
De politie van Heist-op-den-Berg en het Antwerpse parket zijn een onderzoek gestart naar het overlijden van een 49-jarige man.


Politie lost waarschuwingsschoten na overval op snackbar Almere
Maandag, 00:04 NOS nieuws

Agenten hebben na een overval op een snackbar in Almere waarschuwingsschoten gelost bij de achtervolging van de verdachten. Een persoon kon worden aangehouden.

De overval vond kort voor 21.00 uur plaats in de wijk Tussen de Vaarten. Twee mannen met bivakmutsen bedreigden het personeel en eisten geld. Het is niet duidelijk of zij wat buit wisten te maken.

Na de overval zagen agenten in de buurt twee verdachten vluchten op een scooter. Om de twee tot stilstand te krijgen, losten ze enkele waarschuwingsschoten. Een verdachte kon worden aangehouden, de andere wist weg te komen, meldt Omroep Flevoland.

Later op de avond werd er op een andere plek in de stad nog een tweede snackbar overvallen. Daar vluchtten meerdere personen in een donker gekleurde auto. Hier werd niemand aangehouden.
Politie zet traangas in op betoging tegen geweld op vrouwen
27 November, 00:00 De Tijd
15:08 De politie kwam zondagmiddag tussen bij een betoging. Honderden betogers trekken door Brussel om te protesteren tegen alle vormen van geweld tegen vrouwen.


Politie haalt steeds meer frauderende webshops offline
9 November, 00:07 NU.NL - Tech
Dit jaar zijn al duizend webwinkels offline gehaald wegens online fraude, blijkt uit cijfers van de politie. Dat is ruim 30 procent meer dan in heel 2022.


Hoofdverdachte van moord Iraanse regisseur is volgens politie gearresteerd
26 Oktober, 00:07 NU.NL - Film
De politie in Iran heeft naar eigen zeggen een hoofdverdachte opgepakt voor de moord op regisseur Dariush Mehrjui en zijn vrouw. In totaal zijn tien mensen opgepakt die te maken zouden hebben met de zaak.


Toegift aan Antwerpse politie "levert niets op", zegt De Wever
25 Oktober, 00:04 Skynet
Dat de Antwerpse lokale politie voor de rest van het jaar wordt vrijgesteld van het versterken van andere politiezones, om zo meer capaciteit te kunnen vrijmaken voor het bewaken van de Joodse gemeenschap, levert volgens burgemeester Bart De Wever (N-VA) niets op. Dat laat hij weten via zijn woordvoerder. De Antwerpse politie blijkt die uren al bijna volledig te hebben vervuld, klinkt het.


Duitse politie pakt moslimextremist op die mogelijk aanslag wilde plegen
25 Oktober, 00:04 Skynet
In Duisburg, in het westen van Duitsland, is een moslimextremist opgepakt, die ervan verdacht wordt een aanslag te beramen. Er zijn "aanwijzingen voor een mogelijk aanvalsscenario", meldt de politie van de nabijgelegen stad Essen.


Politie deelt naam en foto 'gevaarlijke' verdachte schietpartij en steekincident
22 Oktober, 00:03 NOS nieuws

De verdachte van een dodelijke schietpartij in Rotterdam vorige week, wordt nu ook gezocht voor een steekincident in Zutphen afgelopen nacht, waarbij een 32-jarige man uit Zutphen gewond is geraakt.

De politie roept op om uit te kijken naar de verdachte, de 24-jarige Bretly Dorder, zonder vaste woon- of verblijfplaats. De politie doet deze oproep, waarbij de volledige naam en foto van de verdachte worden vrijgegeven, omdat de man uiterst gevaarlijk wordt geacht.

Mogelijk heeft hij een vuurwapen bij zich, daarom vraagt de politie mensen die weten waar hij is of die hem denken te zien om 112 te bellen om de locatie door te geven en de man niet zelf te benaderen.

Ook waarschuwt de politie mannen om geen online afspraak met de verdachte te maken. Bekend is dat hij via chatboxen als Bullchat contact zoekt met andere mannen voor seksafspraken. De politie vraagt mannen die op die manier in aanraking met hem zijn geweest om zich direct te melden.

In Rotterdam vond de brandweer vorige week een zwaargewonde in een appartementengebouw. De brandweer was opgeroepen voor een woningbrand en ontdekte de man toen de woning werd doorzocht. Hij had een schotwond en overleed ter plekke. Het bleek te gaan om de bewoner van het pand, een psychiater van 60.

Getuigen hadden een knal gehoord en zagen kort daarna dat er brand woedde in het appartement. De politie sluit niet uit dat de brand is aangestoken. Ook mensen die hierbij in de buurt waren wil de politie graag spreken.

Het steekincident in Zutphen afgelopen nacht volgde op een ruzie in een woning. Het slachtoffer raakte lichtgewond, kon ontsnappen en de politie alarmeren.

In de omgeving van Zutphen is een melding via Burgernet verstuurd aan bewoners:
Politie wil fans van buitenlandse voetbalclubs in heel Nederland weren na geweld
14 Oktober, 00:03 NOS nieuws

Europese voetbalclubs mogen geen supporters meer meenemen naar uitwedstrijden in Nederland als zij in een eerdere ontmoeting met een Nederlandse club geweld hebben gebruikt, vindt de Amsterdamse politiechef Frank Paauw. Hij is bij de politie landelijk verantwoordelijk voor de aanpak van voetbalgeweld en doet zijn oproep in een brief aan de burgemeesters van Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Alkmaar.

Paauw wijst op verschillende gewelddadige incidenten rond Europese voetbalwedstrijden waarbij politiemensen gewond zijn geraakt. Als laatste voorbeeld noemt hij de wedstrijd tussen AZ en het Poolse Legia Warschau op 5 oktober. "Er is sprake van meer extreem en meer georganiseerd geweld, waarbij de politie steeds vaker een gericht doelwit lijkt te zijn."

Rond de wedstrijd werden agenten van de Mobiele Eenheid (ME) "niet alleen fysiek belaagd, waarbij een politie-collega bewusteloos is getrapt, maar zijn ook geweldsmiddelen van hen afgenomen", zegt Paauw. Daarom moeten de uitsupporters van clubs die dergelijke groepen hooligans herbergen, bij alle Nederlandse voetbalclubs worden geweerd, betoogt hij.

Niet meer welkom

Dat heeft met de veiligheid van zijn personeel te maken, zegt Paauw, maar ook met het feit dat andere kerntaken van de politie anders niet kunnen worden uitgevoerd. De politie is daardoor minder zichtbaar in de wijken, zegt Paauw, die de politie-inzet rond Europese voetbalwedstrijden "buitensporig" noemt.

Daarnaast is de politie na rellen rond wedstrijden druk met de opsporing, het analyseren van veiligheidsbeelden en ander aanvullend onderzoek. "Ditzelfde geldt voor collega's in de meer ondersteunende processen, ook zij komen minder toe aan hun kerntaken", schrijft Paauw.

De politiechef wil daarom dat burgemeesters Legia Warschau aanmerken als de eerste buitenlandse club waarvan de supporters in heel Nederland niet meer welkom zijn. "De burgemeester van Alkmaar heeft reeds uitgesproken dat zij supporters van deze club niet meer in haar stad wil ontvangen", besluit Paauw.

Na de wedstrijd tussen AZ en Legia Warschau bleef het onrustig; er werden twee spelers van de Poolse club aangehouden. Zij worden verdacht van mishandeling van AZ-personeel. In Polen werd juist verontwaardigd gereageerd over het politieoptreden in Alkmaar.
Lokale politie vraagt financiering en toekomstvisie om opdrachten te kunnen vervullen
11 Oktober, 00:01 Skynet Belgie
Duurzame financiering, verdere inspanningen om de politiediensten te digitaliseren, voldoende gekwalificeerd personeel en een ambitieuze toekomstvisie: dat vragen de 182 lokale politiezones van ons land in het verkiezingsmemorandum 2024-2028 dat de Vaste Commissie van de Lokale Politie (VCLP) dinsdag heeft voorgelegd aan minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) en een vertegenwoordiger van minister van Justitie Vincent van Quickenborne (Open VLD).


Vrouw (42) sterft in verdachte omstandigheden: politie pakt ex-partner op
5 Oktober, 00:03 HLN.BE
In de Nieuwstraat in Menen is woensdag een 42-jarige vrouw in verdachte omstandigheden om het leven gekomen. Dat meldt het Parket West-Vlaanderen. De politie pakte ondertussen haar ex-partner op voor verhoor.


Amerikaanse politie verricht aanhouding in 27 jaar oude moordzaak Tupac Shakur
4 Oktober, 00:05 NU.NL - Muziek
De politie van Las Vegas heeft een aanhouding verricht in de zaak rond de moord op Tupac Shakur. De Amerikaanse rapper overleed in september 1996 op 25-jarige leeftijd nadat hij vanuit een auto was beschoten.


Politie springt bij in meer dan de helft van de Vlaamse gevangenissen
26 September, 00:04 Skynet Economie
De 48 urenstaking van het gevangenispersoneel wordt door enorm veel werknemers opgevolgd. In meer dan de helft van de Vlaamse gevangenissen moet de politie maandag bijspringen om aan de minimumbezetting te voldoen, zo meldt Kathleen Van De Vijver, woordvoerster van het Gevangeniswezen.


Politie krijgt negen maanden om problemen met C2000-netwerk op te lossen
20 September, 00:08 NU.NL - Tech
De Nederlandse Arbeidsinspectie eist dat de korpsleiding de problemen met het C2000-communicatienetwerk voor 8 juni 2024 oplost. Door storingen en andere problemen kunnen agenten op straat niet op het netwerk vertrouwen. Daardoor kunnen ze niet altijd veilig hun werk doen.


Politie kan telefoonnummers anonieme Telegram-gebruikers opeisen
20 September, 00:08 NU.NL - Tech
De Nederlandse politie zegt bij Telegram telefoonnummers op te kunnen vragen die gebruikers juist geheim willen houden. Deze mogelijkheid staat haaks op de belofte van de chatapp aan de gebruikers.


Politie arresteert personeel van wankele Chinese vastgoedreus Evergrande
20 September, 00:02 NU.NL - Economie
De problemen van het noodlijdende Evergrande zijn nog groter geworden. Een deel van het personeel van de vermogensbeheertak is opgepakt door de Chinese politie. Om hoeveel mensen het gaat en wat de aanklachten zijn, is niet bekendgemaakt.


Ruim 6 jaar cel voor relschopper die vlaggenmast naar politie gooide tijdens bestorming Capitool
14 September, 00:00 HLN.BE
Een man uit Tennessee die tijdens de bestorming van het Capitool in Washington D.C. op 6 januari 2021 een vlaggenstok naar het hoofd van een politieagent gooide is woensdag veroordeeld tot ruim zes jaar gevangenisstraf. Dat meldt het Amerikaanse persbureau Associated Press (AP).


.Adv - Dev Summit 2023: de politie over Tokens, Components en Wrappers
10 September, 00:00 Tweakers
Honderden developers komen op 12 september live bij elkaar tijdens de Tweakers Developers Summit 2023. Het programma beslaat zes tracks: AI, Frontend, Backend, Security, Smarthome en DevOps. Tijdens die laatste track gaan Chris en Maarten van de politie dieper in op ?Tokens, Components en Wrappers?. Zij werken aan het interne Design System. Met welke uitdagingen hebben ze te maken gehad en hoe hebben ze die getackeld?


Storing C2000-communicatienetwerk voor politie en andere hulpdiensten is voorbij
6 September, 00:11 NU.NL - Tech
De storing van het C2000-communicatienetwerk is voorbij, al is de oorzaak nog onbekend. Het netwerk kampte donderdagmiddag met een landelijke storing. Dat leidde volgens de politievakbonden tot onveilige situaties.


Politie Zuid-Afrika schiet achttien verdachte geldrovers dood
2 September, 00:02 NOS nieuws

De Zuid-Afrikaanse politie heeft achttien verdachten doodgeschoten die een overval op een geldtransport zouden hebben voorbereid. Dat gebeurde in de plaats Makhado, in de noordelijke provincie Limpopo.

Volgens het hoofd van de politie ging het om een bende waarnaar al sinds januari een onderzoek liep. De leden zouden verantwoordelijk zijn voor overvallen in meerdere provincies en ook vandaag een grote overval willen plegen.

Om dat te voorkomen, gingen agenten naar een gebouw in Makhado waar de bendeleden zich ophielden. Het idee was om hen nog voor de overval te arresteren, zegt de politiechef.

Vuurgevecht van 1,5 uur

Er ontstond een vuurgevecht van anderhalf uur waarbij zestien mannen en twee vrouwen om het leven kwamen. Voor zover bekend waren dat alle aanwezige verdachten. Een politieagent raakte zwaargewond bij de schotenwisseling.

In het gebouw zijn volgens de politiechef veel wapens in beslag genomen. Ook lagen er explosieven.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn