NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Pleiten

2News.be / Trefwoorden / Pleiten

Experts, hoogleraren en techwerknemers pleiten voor tijdelijke ontwikkelstop AI
30 Maart 2023, 00:24 Tweakers
Een groep van experts, filosofen, investeerders en ontwikkelaars roept AI-bedrijven in een brief op om tijdelijk te stoppen met de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie. Onder andere Steve Wozniak, schrijver Yuval Noah Harari en politicus Andrew Yang ondertekenden de brief.


Vijf politieagenten pleiten onschuldig voor doodslag op zwarte Amerikaan Tyre Nichols
18 Februari 2023, 00:05 Skynet Buitenland
De vijf politieagenten die aangeklaagd zijn voor doodslag op de zwarte Amerikaan Tyre Nichols, hebben onschuldig gepleit voor een rechter in Memphis in de Amerikaanse staat Tennessee. Nichols overleed drie dagen na zijn hardhandige arrestatie op 7 januari in het ziekenhuis.


5 Mei 2022, 00:08 Volkskrant
VVD en ChristenUnie pleiten voor subsidie van 30 procent op thuisaccu's
19 Februari 2022, 00:02 Tweakers
De VVD en ChristenUnie pleiten voor een subsidie op thuisaccu's. Kamerleden Silvio Erkens en Pieter Grinwis presenteren een plan om dergelijke accu's makkelijker voor consumenten beschikbaar te maken, er meer aan te bieden en ze makkelijker te kunnen recyclen.


Nederlandse adviesorganen pleiten voor verbod op volledig autonome wapens
9 December 2021, 00:08 NU.NL - Tech
Nederland moet zich duidelijk uitspreken voor een verbod op wapens die zonder menselijke tussenkomst kunnen aanvallen. Dat hebben twee adviesorganen het demissionaire kabinet woensdag geadviseerd.


Waalse OCMW's pleiten voor verplichte vaccinatie in ouderenzorg
10 Augustus 2021, 00:03 Skynet Economie
De vereniging van Waalse OCMW's pleit vrijdag opnieuw voor een verplichte vaccinatie van de personeelsleden in de ouderenzorg. In december lanceerden de OCMW's al eens een gelijkaardige oproep.


Navalny - EU-diplomaat Borrell blijft pleiten voor dialoog met Rusland
6 Februari 2021, 21:58 Skynet
De hoge vertegenwoordiger van het Europees buitenlands en veiligheidsbeleid Josep Borrell heeft zijn bezoek aan Rusland eerder deze week zaterdag nog eens toegelicht. Hij blijft pleiten voor dialoog met Moskou en stelt dat Europese diplomaten in contact zijn geweest met de gevangen Russische oppositieleider Aleksej Navalny.


Experten pleiten in coronacommissie voor doorlichting crisisbeheersing
5 Februari 2021, 11:15 Skynet
"We moeten nadenken over de risico's en over de manier waarop we die samen willen beheersen." Dat heeft professor aan de Antwerp Management School Hugo Marynissen vrijdag gezegd in de coronacommissie in de Kamer. Marynissen is gespecialiseerd in crisisbeheersing en heeft vrijdag het tussentijds rapport voorgesteld van de experten die de Kamerleden bijstaan die in de bijzondere commissie onderzoeken hoe de autoriteiten met de corona-epidemie omgingen - en omgaan.


Experten pleiten in coronacommissie voor doorlichting crisisbeheersing
5 Februari 2021, 11:15 Skynet
"We moeten nadenken over de risico's en over de manier waarop we die samen willen beheersen." Dat heeft professor aan de Antwerp Management School Hugo Marynissen vrijdag gezegd in de coronacommissie in de Kamer. Marynissen is gespecialiseerd in crisisbeheersing en heeft vrijdag het tussentijds rapport voorgesteld van de experten die de Kamerleden bijstaan die in de bijzondere commissie onderzoeken hoe de autoriteiten met de corona-epidemie omgingen - en omgaan.


NOS: 25 Nederlandse gemeenten gebruiken algoritmes voor risicoprofilering
1 Februari 2021, 09:41 Tweakers
Zeker 25 Nederlandse gemeenten gebruiken algoritmes om zelfstandig fraude of criminaliteit op te sporen. Het is in sommige gevallen niet duidelijk hoe dit algoritmes werken, schrijft de NOS na navraag bij gemeenten.


Coronavirus - Canada overschrijdt kaap van 20.000 coronadoden
1 Februari 2021, 01:38 Skynet
Canada heeft zondag de kaap van de 20.000 coronadoden overschreden. Dat meldt de Canadese openbare omroep CBC.


?Laat lokale helden pleiten voor vaccinatie?
27 Januari 2021, 18:18 Gazet v. Antwerpen

Met de grote vaccinatiecampagne in het verschiet is een deel van de bevolking nog altijd niet overtuigd van het nut van deze prik. Liese Bergen (sp.a) pleit daarom voor een enthousiasmerende campagne.
Groen licht voor Brugs stadiondossier na goedkeuring Raad van State
22 Januari 2021, 16:24 HLN.BE
Het stadiondossier van Club en Cercle Brugge heeft weer wat extra wind in de zeilen met dank aan een gunstig advies van de Raad van State. De Vlaamse regering keurde het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) voor een stadioncomplex langs de Blankenbergse Steenweg goed.


Rechtenstudenten leren beter pleiten via Virtual Reality
4 Mei 2018, 11:24 Emerce
De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en Vrije Universiteit (VU) starten samen een innovatief onderwijsproject om rechtenstudenten beter te leren pleiten. Door inzet van Virtual Reality (VR) kunnen studenten van beide instellingen elkaar ontmoeten in een virtuele rechtszaal.


Partijen pleiten voor kleine weegschaal op containerpark
26 April 2018, 23:06 Gazet v. Antwerpen

De foutenmarge van de weegbruggen in het containerpark is te groot. Daarom dringt onder andere N-VA aan op de aanschaf van een kleinere weegschaal voor kleine hoeveelheden.
Hendrik Bogaert:?Wij pleiten voor een inclusieve samenleving: iederéén hoort erbij?
22 April 2018, 01:30 Gazet v. Antwerpen

Een helse week is het geweest voor de CD&V. Maar elk nadeel heb zijn voordeel, zei Johan Cruijff. Als je het vraagt aan Kamerlid Hendrik Bogaert (u weet wel, de man die pleitte voor een algemeen hoofddoekenverbod, overal, in alle publieke ruimtes) dan kan de Berger-affaire helpen om tot een scherper partijprofiel te komen. Een rechts-conservatiever imago ?Dat is nodig. Mensen hebben behoefte aan ambassadeurs die opkomen voor onze cultuurchristelijke waarden.?
Oud-topsporters VS pleiten voor legalisering wiet
20 April 2018, 21:18 NOS nieuws

Waarom zou je het gebruik van wiet in de topsport niet legaliseren als toch al bijna iedereen blowt? Dat vragen verscheidene topsporters in de Verenigde Staten zich af. Professionele NFL- en NBA-spelers treden vandaag naar buiten: zij pleiten voor legalisering van wietgebruik voor en zelfs tijdens wedstrijden. "Tijdens mijn beste wedstrijden had ik geblowd", vertelt Matt Barnes, die het NBA-kampioenschap afgelopen jaar met de Golden State Warriors won.

Ook voormalig Dallas Cowboy Shaun Smith, die negen seizoenen aan het NFL-kampioenschap meedeed, rookte joints voor de wedstrijd. "Twee voor elk potje."

De Amerikaanse website Bleacher Report sprak de afgelopen twee maanden met twaalf oud-topsporters. Van hen gaven zeven toe dat ze wiet hadden gerookt tijdens hun carrières: sommigen om pijn te verminderen, anderen voor ontspanning.

Bo Scaife, die zes seizoenen in de NFL speelde, denkt dat zeker 80 procent van alle footballspelers wiet rookt. Ook Martellus Bennett, een voormalig NFL-speler, schat dat ongeveer 89 procent rookt. "Er zijn tijden waarop je lichaam zo veel pijn doet, maar dat je niet de hele tijd pillen daarvoor wil innemen. Dat maakt je lever kapot. Die pillen worden gemaakt door mensen. God heeft wiet gemaakt."

Positief testen voor drugs

De basketballers van de NBA en de Americanfootballspelers van de NFL moeten elk seizoen minstens een drugstest doen. Haal je de drugstest als NFL-speler niet, dan moet je meedoen aan een interventieprogramma. Tijdens dat programma kan de sporter op elk moment getest worden op drugs. Ook moet hij een boete betalen.

NBA-spelers krijgen zes keer per seizoen een drugstest. Een positieve test betekent verplicht meedoen aan het marihuanaprogramma, een tweede positieve test betekent een boete van 25.000 dollar en bij een derde positieve test word je vijf wedstrijden geschorst. Elke positieve test daarna zijn weer vijf extra geschorste wedstrijden.

De NBA vindt de discussie rondom de legalisering van belang. "Het is een belangrijk onderwerp voor onze spelers en we zullen informatie hierover en de effecten op onze atleten blijven onderzoeken." Ook de NFL staat open voor de discussie. De organisatie wil samenwerken met de NBA om te onderzoeken of wiet als pijnmedicatie kan worden gebruikt.
Bedrijven pleiten bij Europa voor milieuvriendelijkere vrachtwagens
18 April 2018, 09:36 Skynet
Zesendertig spelers uit de retail-, voedings- en de transportsector, onder wie Carrefour, Ikea en Nestlé, roepen de Europese Commissie op om constructeurs te verplichten de CO2-uitstoot van vrachtwagens met een kwart te verminderen tegen 2025. Dat staat in een brief van de bedrijven aan Jean-Claude Juncker, de voorzitter van de Europese Commissie. Aan Belgische kant ondertekenden Colruyt Group en transportfederatie Febetra de oproep.


Gemeenten pleiten voor drastische wijzigingen in verkiezingsproces
18 April 2018, 05:42 Volkskrant
Gemeenten vinden de manier waarop verkiezingen worden gehouden in Nederland verouderd en 'niet meer uitvoerbaar'. Het proces moet drastisch op de schop. Dit meldt het AD woensdag op basis van een advies van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Nederlandse Vereniging voor Burgergerzaken (NVGB) voor de Verkiezingsagenda 2021. Volgens de gemeenten is het niet vreemd dat er bij de gemee


Politierechters pleiten voor lagere verkeersboetes: ?De meesten betalen toch nooit?

?De verkeersboetes die we nu moeten opleggen, zijn veel te hoog. Ze zijn zinloos, want velen betalen ze niet.? En dus doen twee politierechters een opmerkelijk voorstel: ?Verlaag de boetes, maar dan moeten ze wel geïnd worden.?Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn