NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Plaat


Radio-dj Max Bolhuis ontvangt gouden plaat voor hit Dyscalculie
21 Mei, 00:09 NU.NL - Muziek
Radio-dj Max Bolhuis heeft een gouden plaat ontvangen voor het nummer Dyscalculie. De plaat die de SLAM!-dj onder zijn artiestennaam Maks heeft uitgebracht, is inmiddels meer dan 11 miljoen keer gestreamd, waaronder 8,6 miljoen keer in Nederland.


MEAU krijgt triple platina en gouden plaat voor single en nieuw album
21 Mei, 00:09 NU.NL - Muziek
MEAU heeft zondagavond in Renze Op Zondag twee platen voor haar muziek uitgereikt gekregen. De 23-jarige zangeres ontving triple platina voor haar debuutsingle Dat heb jij gedaan en goud voor haar album 22, dat afgelopen week uitkwam.


Post Malone brengt op 28 juli nieuwe plaat uit
21 Mei, 00:09 NU.NL - Muziek
Post Malone brengt op 28 juli een nieuw album uit, meldt hij in een video op Instagram. De plaat draagt de voornaam van de 27-jarige artiest, wiens echte naam Austin Richard Post is.


Janne Schra wint Edison Jazz voor Nederlandstalige plaat In De Regen
26 September 2022, 00:07 NU.NL - Muziek
Janne Schra wint dit jaar de Edison Jazz in de categorie Nationaal Vocaal voor het album In De Regen, zo maakte de jury maandag bekend. Voor deze nieuwe Nederlandstalig plaat benaderde de zangeres haar voormalige bandleden van Room Eleven, pianist Tony Roe en bassist Lucas Dols.


Twee arbeiders overleden op werf: ?Ze werden verpletterd onder een betonnen plaat?
14 Juni 2022, 00:01 HLN.BE
In Watermaal-Bosvoorde zijn maandag twee arbeiders om het leven gekomen bij een werfongeval. Het Brusselse arbeidsauditoraat onderzoekt het ongeval.


Metejoor heeft tweede gouden plaat te pakken
3 Mei 2022, 00:01 HLN.BE
Na zijn overwinning op de MIA?s zaterdagavond is Metejoor op maandag alweer in de prijzen gevallen. Tijdens ?De Cooke & Verhulst Show? kreeg de zanger een gouden plaat voor zijn album ?Metejoor?.


MEAU krijgt platina plaat voor single
15 Maart 2022, 00:08 NU.NL - Muziek
Zangeres MEAU heeft voor haar single Dat heb jij gedaan een platina plaat gekregen. Ze kreeg de prijs zondagavond uitgereikt in het tv-programma Humberto.


Adele breekt record Hazes en heeft (weer) langst genoteerde plaat in Top 100
22 Februari 2022, 00:06 NU.NL - Muziek
Adele heeft met haar album 21 uit 2011 een record gebroken in de Album Top 100. De plaat is deze week terug te vinden op de 31e plaats en staat nu al 438 weken in de hitlijst.


Tjeerd Oosterhuis krijgt gouden plaat bij vertrek Kinderen voor Kinderen
17 Februari 2022, 01:33 NU.NL - Muziek
Tjeerd Oosterhuis heeft afgelopen weekend tijdens zijn vertrek bij Kinderen voor Kinderen een gouden plaat ontvangen voor het album Worden wat je wil. De muzikant verlaat het kinderkoor na elf jaar als producent te hebben gewerkt.


Racoon grofgebekter op Nederlandstalige plaat: 'Winden er geen doekjes om'
6 Oktober 2021, 00:09 NU.NL - Muziek
De mannen van Racoon letten op hun eerste volledig Nederlandstalige album Spijt is iets voor later niet zo op hun taalgebruik. Zanger Bart van der Weide beaamt in gesprek met NU.nl dat hij in het Nederlands wat grofgebekter is dan in het Engels. "Ik wind er geen doekjes om", aldus de frontman.


Nieuwste plaat Enrique Iglesias kan zijn 'laatste album ooit' zijn
8 September 2021, 00:06 NU.NL - Muziek
Final, het nieuwste album van Enrique Iglesias, kan zoals de naam zegt ook zomaar eens zijn laatste album ooit zijn. Dat vertelde de zanger tijdens een Q&A op Instagram.


Duncan Laurence krijgt in VS platina plaat voor Arcade
18 Augustus 2021, 00:06 NU.NL - Muziek
De single Arcade van Duncan Laurence heeft in de Verenigde Staten de platinastatus bereikt, meldt de Recording Industry Association of America (RIAA). Dat is de organisatie die alle verkoop- en streamingcijfers in de VS bijhoudt.


Recensieoverzicht: Billie Eilish laat op nieuwe plaat beste vocalen ooit horen
4 Augustus 2021, 00:07 NU.NL - Muziek
Het langverwachte nieuwe album van de negentienjarige Billie Eilish is vrijdag verschenen. Happier Than Ever is geproduceerd door haar broer Finneas, met wie ze ook haar nieuwe liedjes schreef. Recensenten zijn erg enthousiast over de opvolger van When We All Fall Asleep, Where Do We Go? uit 2019.


Album met Lady Gaga wordt laatste plaat van 95-jarige Tony Bennett
4 Augustus 2021, 00:06 NU.NL - Muziek
Op de 95e verjaardag van Tony Bennett is de titel van zijn gezamenlijk album met Lady Gaga bekendgemaakt. De plaat heet Love for Sale en is aangekondigd als het laatste werk van de artiest, die lijdt aan de ziekte van Alzheimer.


The Weeknd brengt nieuwe plaat uit met grootste hits
27 Januari 2021, 17:20 NU.NL - Muziek
The Weeknd brengt na vier studioplaten opnieuw een greatest hits-album uit. De zanger komt op 5 februari, twee dagen voor zijn pauzeshow tijdens de Super Bowl, met The Highlights.


7 jaar na ?All I Want? is Emma Bale klaar voor debuutalbum: "Mijn spaargeld steekt in mijn plaat, dat huisje moet nog even wachten"
26 Januari 2021, 05:36 HLN.BE
Zeven jaar geleden weigerde ze nog over de liefde te schrijven wegens "geen ervaring". Vandaag schudt Emma Bale (21) de relatie met haar ex van zich af in haar nieuwe single 'mind games'. Het 14-jarige meisje dat van kanten kleedjes hield is nu een volwassen vrouw die weet wat ze wil. Een nieuw lief kan nog even wachten, maar haar debuutalbum verschijnt nog voor de zomer. Ook al moest ze daarvoor wel haar spaarcenten aanspreken.


Winkelketens vinden steun onvoldoende: 'Druppel op gloeiende plaat'
22 Januari 2021, 15:55 NOS nieuws

Grote winkelketens klagen dat het nieuwe steunpakket van de overheid te weinig steun geeft. "Het is een druppel op een gloeiende plaat", zegt Blokker-eigenaar Michiel Witteveen. Ook Wibra en Scapino vinden dat de steun veel te weinig is en waarschuwen voor de gevolgen op de langere termijn.

"Dit nieuwe steunpakket biedt niet voor de hele retail soelaas", zegt Witteveen. "Het is alleen goed voor het midden- en kleinbedrijf. Een organisatie als Mirage Retail (Blokker, Big Bazar, Intertoys, BCC) ontvangt 600.000 euro terwijl er tientallen miljoenen verloren gaan."

'Wat denkt u zelf?'

Bas Duijsens, directeur van de Wibra met tweehonderd winkels, lacht bij de vraag of het nieuwste steunpakket toereikend is. "Wat denkt u zelf? Ik denk dat het misschien voor 90 procent van die ondernemers een enorme steun is. Maar voor ketens met een paar honderd winkels, met een voorraad die tussen de 50 en 100 miljoen euro vertegenwoordigt, is een vergoeding van twee ton natuurlijk niet genoeg.

Ook de tegemoetkoming vaste lasten (TVL) van maximaal vier ton per kwartaal is volgens hem niet voldoende. "Alleen aan huur zijn wij per maand al miljoenen kwijt." Volgens Duijsens hebben ketens als Wibra het ongelooflijk zwaar. "Wij hebben duizenden werknemers en dan hoor ik dat het de bedoeling is van het kabinet dat wij de eindstreep halen. Maar hoe moeten wij overleven?"

De politiek verschuilt zich volgens Witteveen achter het maximum van 800.000 euro per bedrijf per jaar dat volgens Europa aan steun mag worden gegeven. "In andere landen doen ze dat wat pragmatischer: bedrijven in Denemarken krijgen per kwartaal 4,5 miljoen, in Duitsland is er helemaal geen plafond. Nederland is het braafste jongetje van de klas dat alle Europese regels netjes navolgt."

Als Nederland ondernemers echt door de crisis wil heen helpen, zal het volgens Witteveen toch anders moeten. "Het is echt van levensbelang dat er nu anders wordt omgegaan met staatssteun."

'Schijntje voor verlies'

"Dit is een schijntje voor het verlies dat we iedere maand maken", zegt ook Adem Doymaz van Scapino. "We hadden ook gehoopt dat de overheid meer zou kunnen betekenen in het overleg tussen huurders en verhuurders. Met sommige komen we er goed uit, maar sommige houden vast aan de volle huurprijs."

Het bedrijf zegt niet om te vallen door het gebrek aan steun, maar er wel veel last van te gaan hebben in de toekomst. "Je neemt het de komende jaren met je mee", zegt Doymaz. "Het is niet fijn om in een situatie te komen waarin je je buffer volledig hebt verspeeld."
Legendarische plaat De Kommeniste opnieuw uitgebracht
21 Januari 2021, 14:06 Gazet v. Antwerpen

De Kommeniste speelden op 14 januari 1980 Joy Division van het podium in de King Kong aan de Keizerstraat in Antwerpen. Een maand later kwam de split. Over en uit? Niet echt. Hun lp ?1000 titels? is vanaf 1 februari weer te koop. Er is dus nog veel aandacht voor dit stukje Antwerpse Belpop.
'Sam Smith werkt drie maanden na nieuwe plaat al aan vierde album'
19 Januari 2021, 12:07 NU.NL - Muziek
Sam Smith bracht enkele maanden geleden nog een album uit, maar de artiest werkt alweer aan een opvolger. Dat vertelt producer Jimmy Napes, met wie Smith al lange tijd nummers schrijft, in de podcast Straight Up.


Gwendolyn Rutten: ?Bart, jong, zet die plaat af?
17 Mei 2018, 19:36 Gazet v. Antwerpen

Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten is kritisch over de recente uitspraken van haar collega-voorzitter Bart De Wever (N-VA). ?Telkens als wij een stap vooruit zetten, zet hij er twee achteruit.?Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn