NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Plaat


Pauze van Drake heeft maar maand geduurd: rapper brengt nieuwe plaat uit
24 November, 00:11 NU.NL - Muziek
Drake, die begin oktober vertelde voor onbepaalde tijd rust te nemen vanwege gezondheidsproblemen, heeft toch weer muziek gemaakt. Zijn ep Scary Hours 3 verschijnt in de nacht van donderdag op vrijdag.


NU+ | Within Temptation maakt politieke plaat: 'Dan verliezen we maar wat fans'
2 November, 00:08 NU.NL - Muziek
Within Temptation neemt niet langer een blad voor de mond. Zangeres Sharon den Adel zingt over maatschappelijke thema's als oorlog, religie en mensenrechten op de nieuwe plaat Bleed Out. "We winden er geen doekjes meer om", vertelt ze aan NU.nl.


Recensieoverzicht Hackney Diamonds: 'Beste Stones-plaat in dertig jaar'
19 Oktober, 00:06 NU.NL - Muziek
The Rolling Stones brengen vrijdag een nieuw album uit. Het is de eerste plaat met nieuw werk van de Britse band sinds 2005. NU.nl zet de recensies van Hackney Diamonds op een rij.


Rolling Stones bevestigen nieuwe plaat: 'Hackney Diamonds'
5 September, 00:02 Skynet
The Rolling Stones hebben maandag bevestigd dat woensdag een nieuw album wordt gelanceerd. Na weken vol teasers en hints meldt de groep nu op zijn sociale media dat woensdag alle details over 'Hackney Diamonds' naar buiten worden gebracht. Het is het eerste studio-album van de Stones sinds 2005.


Vallende plaat van Waalbrug veroorzaakt door hitte
21 Juni, 00:04 NOS nieuws

De warmte heeft er afgelopen weekend in Nijmegen toe geleid dat een plaat van de Waalbrug viel. Door de hitte liet de kit los, concludeert Rijkswaterstaat na inspectie van de brug.

De kunststof plaat viel zaterdag van de brug toen er mensen op het strand lagen te zonnen. Niemand raakte gewond. "Een metertje meer naar links of naar rechts en je had zoiets op je hoofd gekregen", zei burgemeester Hubert Bruls daarover bij Omroep Gelderland. "Van die hoogte zou dat heel ernstige verwondingen en wie weet nog erger hebben opgeleverd." Inmiddels is het strandje afgezet.

Medewerkers van de gemeente Nijmegen en Rijkswaterstaat zeggen tegen de regionale omroep dat er al langer onderdelen naar beneden komen. Vorig jaar werd om die reden een terras ontruimd. De uit 1936 stammende Waalbrug onderging in 2019 en 2020 nog een opknapbeurt.

Scheepvaartverkeer

Tijdens een inspectie met een drone, afgelopen zondag, constateerden medewerkers al dat er mogelijk nog meer platen naar beneden kunnen komen, ook boven het water. Het scheepvaartverkeer is daar inmiddels voor gewaarschuwd. De kans dat er boven de Waal platen naar beneden komen is overigens wel kleiner, omdat de brug koeler blijft boven het water.

De resterende platen worden zo snel mogelijk weggehaald, aldus Rijkswaterstaat. Er wordt nog onderzocht hoe dat veilig kan.

Functie

De platen zitten onder de brug om bijvoorbeeld te voorkomen dat kleine steentjes naar beneden vallen. Ook moeten ze voorkomen dat strooizout door het wegdek op het ondergelegen staal terecht komt en het zo kan beschadigen. Rijkswaterstaat denkt na hoe die problemen op een andere manier kunnen worden aangepakt.
NU+ | 20 jaar na Summer Jam: 'De plaat ontstond uit verveling op vlucht naar LA'
18 Juni, 00:11 NU.NL - Muziek
This ain't nothing but a summer jam. Die woorden spoken in de zomer van 2003 door ieders hoofd. Twintig jaar later is het nog steeds onmisbaar op elk strandfeestje of barbecue. De Belg DJ F.R.A.N.K. blikt met NU.nl terug op het succes van zijn hit.


Radio-dj Max Bolhuis ontvangt gouden plaat voor hit Dyscalculie
21 Mei, 00:09 NU.NL - Muziek
Radio-dj Max Bolhuis heeft een gouden plaat ontvangen voor het nummer Dyscalculie. De plaat die de SLAM!-dj onder zijn artiestennaam Maks heeft uitgebracht, is inmiddels meer dan 11 miljoen keer gestreamd, waaronder 8,6 miljoen keer in Nederland.


MEAU krijgt triple platina en gouden plaat voor single en nieuw album
21 Mei, 00:09 NU.NL - Muziek
MEAU heeft zondagavond in Renze Op Zondag twee platen voor haar muziek uitgereikt gekregen. De 23-jarige zangeres ontving triple platina voor haar debuutsingle Dat heb jij gedaan en goud voor haar album 22, dat afgelopen week uitkwam.


Post Malone brengt op 28 juli nieuwe plaat uit
21 Mei, 00:09 NU.NL - Muziek
Post Malone brengt op 28 juli een nieuw album uit, meldt hij in een video op Instagram. De plaat draagt de voornaam van de 27-jarige artiest, wiens echte naam Austin Richard Post is.


Janne Schra wint Edison Jazz voor Nederlandstalige plaat In De Regen
26 September 2022, 00:07 NU.NL - Muziek
Janne Schra wint dit jaar de Edison Jazz in de categorie Nationaal Vocaal voor het album In De Regen, zo maakte de jury maandag bekend. Voor deze nieuwe Nederlandstalig plaat benaderde de zangeres haar voormalige bandleden van Room Eleven, pianist Tony Roe en bassist Lucas Dols.


Twee arbeiders overleden op werf: ?Ze werden verpletterd onder een betonnen plaat?
14 Juni 2022, 00:01 HLN.BE
In Watermaal-Bosvoorde zijn maandag twee arbeiders om het leven gekomen bij een werfongeval. Het Brusselse arbeidsauditoraat onderzoekt het ongeval.


Metejoor heeft tweede gouden plaat te pakken
3 Mei 2022, 00:01 HLN.BE
Na zijn overwinning op de MIA?s zaterdagavond is Metejoor op maandag alweer in de prijzen gevallen. Tijdens ?De Cooke & Verhulst Show? kreeg de zanger een gouden plaat voor zijn album ?Metejoor?.


MEAU krijgt platina plaat voor single
15 Maart 2022, 00:08 NU.NL - Muziek
Zangeres MEAU heeft voor haar single Dat heb jij gedaan een platina plaat gekregen. Ze kreeg de prijs zondagavond uitgereikt in het tv-programma Humberto.


Adele breekt record Hazes en heeft (weer) langst genoteerde plaat in Top 100
22 Februari 2022, 00:06 NU.NL - Muziek
Adele heeft met haar album 21 uit 2011 een record gebroken in de Album Top 100. De plaat is deze week terug te vinden op de 31e plaats en staat nu al 438 weken in de hitlijst.


Tjeerd Oosterhuis krijgt gouden plaat bij vertrek Kinderen voor Kinderen
17 Februari 2022, 01:33 NU.NL - Muziek
Tjeerd Oosterhuis heeft afgelopen weekend tijdens zijn vertrek bij Kinderen voor Kinderen een gouden plaat ontvangen voor het album Worden wat je wil. De muzikant verlaat het kinderkoor na elf jaar als producent te hebben gewerkt.


Racoon grofgebekter op Nederlandstalige plaat: 'Winden er geen doekjes om'
6 Oktober 2021, 00:09 NU.NL - Muziek
De mannen van Racoon letten op hun eerste volledig Nederlandstalige album Spijt is iets voor later niet zo op hun taalgebruik. Zanger Bart van der Weide beaamt in gesprek met NU.nl dat hij in het Nederlands wat grofgebekter is dan in het Engels. "Ik wind er geen doekjes om", aldus de frontman.


Nieuwste plaat Enrique Iglesias kan zijn 'laatste album ooit' zijn
8 September 2021, 00:06 NU.NL - Muziek
Final, het nieuwste album van Enrique Iglesias, kan zoals de naam zegt ook zomaar eens zijn laatste album ooit zijn. Dat vertelde de zanger tijdens een Q&A op Instagram.


Duncan Laurence krijgt in VS platina plaat voor Arcade
18 Augustus 2021, 00:06 NU.NL - Muziek
De single Arcade van Duncan Laurence heeft in de Verenigde Staten de platinastatus bereikt, meldt de Recording Industry Association of America (RIAA). Dat is de organisatie die alle verkoop- en streamingcijfers in de VS bijhoudt.


Recensieoverzicht: Billie Eilish laat op nieuwe plaat beste vocalen ooit horen
4 Augustus 2021, 00:07 NU.NL - Muziek
Het langverwachte nieuwe album van de negentienjarige Billie Eilish is vrijdag verschenen. Happier Than Ever is geproduceerd door haar broer Finneas, met wie ze ook haar nieuwe liedjes schreef. Recensenten zijn erg enthousiast over de opvolger van When We All Fall Asleep, Where Do We Go? uit 2019.


Album met Lady Gaga wordt laatste plaat van 95-jarige Tony Bennett
4 Augustus 2021, 00:06 NU.NL - Muziek
Op de 95e verjaardag van Tony Bennett is de titel van zijn gezamenlijk album met Lady Gaga bekendgemaakt. De plaat heet Love for Sale en is aangekondigd als het laatste werk van de artiest, die lijdt aan de ziekte van Alzheimer.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn