NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Pfos


PFOS-vervuiling - "Rapport van Commissie Grondverzet geeft te weinig garanties"
20 Juli, 00:04 Skynet
Het rapport dat de Commissie Grondverzet vorige week voorstelde, biedt "niet voldoende garanties voor de volksgezondheid van de omwonenden en de arbeiders". Dat stelt de lokale actiegroep Grondrecht, die samen met onafhankelijke experts het rapport heeft geanalyseerd. Dat is volgens de organisatie te vaag en te vrijblijvend.


PFOS-vervuiling - Uitbreiding maatregelen na bodemonderzoek rond voormalige papierfabriek Willebroek
20 Juli, 00:03 Skynet
Naar aanleiding van een bodemverontreiniging met PFAS zijn in een afgebakend gebied rond de site van de Fabrieksloop en het Provinciaal Groendomein Broek De Naeyer in Willebroek bijkomende voorzorgsmaatregelen in een groter gebied nodig. In een deel van dat gebied spelen kinderen best niet op onbedekte grond. Dat melden Luc Spiessens, de waarnemende burgemeester van Willebroek, en de door de Vlaamse regering aangestelde opdrachthouder Karl Vrancken maandagavond.


Onderzoekscommissie in Zwijndrecht om situatie met PFOS te bekijken: ?Omwonenden zijn vertrouwen in overheid kwijt?
17 Juli, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Heel wat leden van de Vlaamse parlementaire onderzoekscommissie PFAS-PFOS zijn vrijdag op werkbezoek naar Zwijndrecht afgezakt. Ze praatten met getroffen boeren en omwonenden, bezochten de Oosterweelwerf en de 3M-fabriek. ?Onze vragen houden we voor de bespreking onder ede in het parlement?, zegt voorzitter Hannes Anaf (Vooruit).
'Er hadden in 2009 knipperlichten over PFOS kunnen afgaan'
3 Juli, 00:04 De Tijd
19:31 Bij de start van de PFOS-onderzoekscommissie werd het Amerikaanse bedrijf 3M in de verdediging geduwd, werd duidelijk dat er in 2009 al alarmsignalen afgingen en werd geadviseerd voorzichtiger te zijn...


Toxicologen over PFOS-vervuiling: ?Geen reden tot paniek?
3 Juli, 00:02 Gazet v. Antwerpen

De namiddagsessie van de eerste zitting van de Vlaamse onderzoekscommissie naar de PFOS-vervuiling bracht een enigszins optimistische boodschap. ?Er is geen reden tot paniek?, oordeelden verschillende toxicologen. Het gehalte aan PFOS in onze omgeving daalt en de effecten laten zich slechts op lange termijn voelen.
3M-directeur Peter Vermeulen over PFOS-vervuiling: ?Mogelijk ook verspreiding via de lucht?
1 Juli, 00:04 HLN.BE
Het is niet ondenkbaar dat de PFOS-vervuiling op het terrein van 3M in Zwijndrecht niet alleen via de bodem en het grondwater is verspreid, maar ook via de lucht. Dat heeft Peter Vermeulen, directeur van de chemiereus in onder meer Europa, woensdagavond verklaard in Terzake. Hij blijft er wel bij dat er geen aangetoond oorzakelijk verband is tussen PFOS en gezondheidsproblemen bij mensen.


Wij deden de test: zit mijn tuin vol PFOS?
26 Juni, 00:02 De Tijd
01:55 Nu almaar duidelijker wordt dat de gevaarlijke chemische stof PFOS wijdverspreid is, willen veel mensen weten hoe de situatie in hun eigen tuin is. Wij deden de test. ?We kunnen het meten, maar wil je...


PFOS-vervuiling - "Dading tussen 3M en Lantis is onwettig"
24 Juni, 10:55 Skynet Belgie
De dading die Oosterweel-bouwheer Lantis in 2017 sloot met chemiereus 3M over de PFOS-vervuiling in Zwijndrecht, is onwettig. Dat zegt Vlaams parlementslid voor Groen Mieke Schauvliege. Advocate milieurecht Isabelle Larmuseau beaamt dat. Volgens haar is de Vlaamse overheid kwetsbaar voor strafrechtelijke procedures als men doorgaat met de constructie van een veiligheidsberm waarin de zwaarst vervuilde gronden zouden worden opgeborgen.


PFOS-vervuiling - Boerenbond vraagt compensatie voor landbouwers die nu al schade lijden
24 Juni, 10:43 Skynet Economie
De Boerenbond vraagt aan de Vlaamse overheid om een regeling uit te werken voor compensaties aan landbouwbedrijven die worden getroffen door de PFOS-crisis. Dat heeft Boerenbond-voorzitter Sonja De Becker woensdag verklaard tijdens een bezoek aan een Zwijndrechtse fruitteler die zijn thuis- en groothandelverkoop nu al zag stilvallen. "Er heerst grote onzekerheid en onduidelijkheid", stelt De Becker naar eigen zeggen vast.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn