NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Personeel

2News.be / Trefwoorden / Personeel

Politie arresteert personeel van wankele Chinese vastgoedreus Evergrande
Woensdag, 00:02 NU.NL - Economie
De problemen van het noodlijdende Evergrande zijn nog groter geworden. Een deel van het personeel van de vermogensbeheertak is opgepakt door de Chinese politie. Om hoeveel mensen het gaat en wat de aanklachten zijn, is niet bekendgemaakt.


Immortals of Aveum-studio ontslaat ongeveer 45 procent van personeel
17 September, 00:00 Tweakers
Ascendant Studios heeft bijna de helft van zijn personeel de laan uitgestuurd, kort nadat de ontwikkelaar zijn game Immortals of Aveum in de tweede helft van augustus heeft uitgebracht. Naar verluidt zijn de ontslagen te wijten aan de slechte verkoopcijfers van de game.


Personeel Big Bazar voorkomt voorlopig dat keten failliet gaat
6 September, 00:02 NU.NL - Economie
Het noodlijdende Big Bazar krijgt opnieuw extra tijd om een akkoord met schuldeisers te sluiten. De koopjesketen rekende zelf op een naderend bankroet na een gerechtelijke uitspraak op maandag. Een dag later wist de ondernemingsraad een faillissement voorlopig af te wenden.


Fox-IT-eigenaar NCC Group ontslaat opnieuw deel van personeel
13 Augustus, 00:01 Tweakers
Het Britse securitybedrijf NCC Group, waar de Nederlandse beveiliger Fox-IT onderdeel van is, snijdt opnieuw in zijn personeelsbestand. Zo'n zeven procent van het personeel wordt ontslagen, bevestigt het bedrijf aan TechCrunch. Het is niet duidelijk wat dat met de Nederlandse tak doet.


Discord ontslaat vier procent van personeel
6 Augustus, 00:02 Tweakers
Chatdienst Discord heeft vier procent van zijn personeel ontslagen. Dat bevestigt een woordvoerder van het bedrijf aan Insider. De ontslagronde komt neer op ongeveer 40 mensen, meldt dat nieuwsmedium.


5 Augustus, 00:05 Volkskrant
Bedrijven zijn minder hard op zoek naar personeel
26 Juli, 00:04 NU.NL - Economie
Bedrijven zijn minder hard op zoek naar personeel. Uitzendconcern Randstad merkt dat er minder vraag is dan voorheen. Het bedrijf zag de omzet en de winst in het tweede kwartaal opnieuw dalen.


"UGent-personeel betreurt dat het moet opdraaien voor fouten van het management" (ACV) (2)
2 Juli, 00:05 Skynet Economie
Het ACV, de belangrijkste vakbond aan de UGent, is kritisch voor de finale besparingsplannen die rector Rik Van de Walle aan de Raad van Bestuur zal voorleggen. De personeelsvermindering is met 120 voltijds equivalenten minder dan verwacht, maar er blijven vragen over de manier waarop de besparingsplannen tot stand zijn gekomen en wat de gevolgen zullen zijn. "De kar wordt voor het paard gespannen", zegt ACV-vertegenwoordigster Stefanie Vermeire.


Plex ontslaat ruim 20 procent van zijn personeel
30 Juni, 00:01 Tweakers
Mediaserverplatform Plex heeft deze week 37 mensen ontslagen, wat neerkomt op ruim 20 procent van zijn personeelsbestand. Dat blijkt uit een Slack-bericht van Plex-ceo Keith Valory dat is ingezien door The Verge. Het bedrijf heeft last van de terugvallende advertentiemarkt.


Personeel van Brussel Plaatselijke Besturen staakt voor meer erkenning
24 Juni, 00:03 Skynet Economie
Een honderdtal medewerkers van de gewestelijke overheidsdienst Brussel Plaatselijke Besturen, verenigd in een vakbondsfront (VSOA, ACOD en ACV), hebben vrijdagochtend betoogd voor het bureau van de Brusselse minister-president Rudi Vervoort. Ze eisen een herinvestering in lokale besturen, namelijk gezondheidszorg, OCMW's, diensten voor jonge kinderen en veiligheidsdiensten. Ze willen ook meer erkenning en waardige arbeidsomstandigheden.


Gennez bezoekt Mozambikaans KMI, "te weinig personeel voor langetermijnvoorspellingen"
24 Juni, 00:01 Skynet
Op de laatste dag van haar bezoek aan Mozambique heeft federaal minister van Ontwikkelingssamenwerking en Grootstedenbeleid Caroline Gennez (Vooruit) in de hoofdstad Maputo het Nationaal Instituut van Meteorologie (INAM) bezocht, de Mozambikaanse evenknie van het KMI. Dat kampt met een gebrek aan geschoolde medewerkers.


NS-personeel moet over alle vakantie-uren onregelmatigheidstoeslag krijgen
11 Juni, 00:04 NU.NL - Economie
De NS moet zijn personeel onregelmatigheidstoeslag gaan betalen over alle vakantiedagen. Door deze uitspraak van de Hoge Raad krijgen zo'n elfduizend werknemers meer geld tijdens hun bovenwettelijke verlofdagen.


Stakingen bij VDL Nedcar houden aan: personeel legt maandag 24 uur werk neer
4 Juni, 00:04 NU.NL - Economie
De onrust onder het personeel van autofabriek VDL Nedcar in het Limburgse Born houdt aan. De werknemers leggen maandag opnieuw 24 uur lang het werk neer. Later in de week volgen meer acties.


Personeel moet gemakkelijker bij concurrent aan de slag kunnen
4 Juni, 00:04 NU.NL - Economie
Werknemers krijgen straks meer ruimte om hetzelfde werk bij een concurrent te doen als hun dienstverband erop zit. Op dit moment zitten ze soms ten onrechte vast door een concurrentiebeding. Dat zit de doorstroom op de arbeidsmarkt in de weg, vindt verantwoordelijk minister Karien van Gennip.


Personeel van autofabriek Nedcar gaat weer staken
28 Mei, 00:03 NU.NL - Economie
Medewerkers van de Nedcar-autofabriek in het Limburgse Born gaan volgende week weer staken. Ze hebben een bod voor een sociaal plan van eigenaar VDL afgewezen.


Werkgevers moeten strooien met extra's in strijd om personeel
7 Mei, 00:02 NU.NL - Economie
Werknemers belonen als ze nieuwe collega's binnenhalen, nieuw personeel hoger in de loonschaal plaatsen: alles wordt door werkgevers uit de kast gehaald om personeel aan te trekken. Maar die extraatjes die nodig zijn in de strijd tegen hoog personeelsverloop, zorgen er tegelijkertijd ook voor dat werknemers sneller vertrekken.


FNV-personeel dreigt met staking bij vakbond zelf: 'Geef het goede voorbeeld'
30 April, 00:04 NU.NL - Economie
De FNV heeft een ultimatum gekregen van het eigen personeel. Onderhandelingen over een hoger loon zijn vastgelopen. De vakbond moet voor maandag (Dag van de Arbeid) op eisen van werknemers ingaan, anders volgen vanaf dinsdag stakingen. Het personeel wil dat lonen meestijgen met de inflatie.


Loonstijgingen zijn historisch hoog, maar personeel ook ontevredener dan ooit
23 April, 00:01 NU.NL - Economie
De gemiddelde loonstijging is momenteel historisch hoog, maar dat betekent niet dat de onvrede onder werknemers is verdwenen. In verschillende sectoren heerst onrust. Bij de schoonmakers, in de zuivelsector, op universiteiten en in distributiecentra van Albert Heijn dreigen acties. En daarmee is het hoogtepunt nog lang niet voorbij.


Personeel streekvervoer staakt deze week toch niet, gesprekken gaan door
29 Maart, 00:32 NU.NL - Economie
Chauffeurs in het streekvervoer zullen deze week niet staken. Dat is de uitkomst van de gesprekken van de afgelopen dagen tussen vakbonden en werkgevers. Volgens vakbond FNV zijn er "goede stappen gemaakt". De gesprekken, die geleid worden door twee verkenners, gaan deze week door.


Pensioenhervorming Frankrijk - Personeel opgevorderd wegens brandstoftekorten in zuiden van Frankrijk
22 Maart, 00:05 Skynet Buitenland
Bij het oliedepot van Fos-sur-Mer in het zuiden van Frankrijk is 90 procent van het personeel in staking als protest tegen de geplande pensioenhervorming. De overheid heeft daarom een aantal personeelsleden laten opvorderen, zo kondigt ze dinsdag aan. Bij incidenten dinsdagnamiddag aan het oliedepot zijn drie politiemensen zwaargewond geraakt. Betogers gooiden met projectielen naar de politie, die traangas inzette.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn