NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Pence


Vicepresident Harris en man zwaaien voorganger Pence en vrouw uit
Woensdag, 19:31 Skynet
De nieuwe Amerikaanse vicepresident Kamala Harris en haar echtgenoot Doug Emhoff hebben haar voorganger Mike Pence en diens vrouw Karen Batten uitgezwaaid.


Transitie Biden - Pence sprak met Harris
15 Januari, 21:55 Skynet
De Amerikaanse vicepresident Mike Pence heeft een telefoongesprek gehad met zijn opvolgster Kamala Harris. Dat hebben Amerikaanse media vrijdag bericht. Het gesprek zou het contact op het hoogste niveau tussen beide partijen zijn geweest, in aanloop naar de inauguratie van volgende week.


Meerderheidsfractieleider in Huis van Afgevaardigden Hoyer looft vicepresident Pence
14 Januari, 06:49 Skynet Buitenland
In zijn slotargumenten tijdens het impeachmentdebat in het Huis van Afgevaardigden heeft de Democratische meerderheidsfractieleider Steny Hoyer woensdag vicepresident Mike Pence lof toegezwaaid.


Bestormers Capitool planden Pence en Pelosi te executeren, vrees voor nieuw geweld
12 Januari, 20:24 Volkskrant
Het idee dat het geweld tijdens de bestorming van het Capitool meeviel, kan definitief de prullenbak in. Daders dreigden op sociale media om toppolitici te executeren en enkele politieagenten kropen door het oog van de naald. De vrees is groot voor nieuw geweld op de inauguratiedag van Biden.


Vicepresident Pence weigert Trump per direct uit functie te ontheffen
13 Januari, 03:12 NOS nieuws

De Amerikaanse vicepresident Mike Pence is niet van plan om president Trump per direct uit zijn functie te ontheffen vanwege de Capitoolbestorming. In een brief aan Nancy Pelosi, de Democratische voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, schrijft Pence dat het inroepen van het zogenoemde 25ste amendement "niet in het belang is van ons land of in lijn is met onze grondwet".

Volgens Pence kan het Congres zich beter bezighouden met een soepele overgang naar de nieuwe president Biden. Door de weigering van Pence om Trump uit zijn ambt te zetten, zullen de Democraten Trump vandaag hoogstwaarschijnlijk zelf voor de tweede keer in zijn presidentschap 'impeachen'. De partij bezit de meerderheid in het Huis van Afgevaardigden.

Trump wordt door de Democraten beschuldigd van het aanzetten tot een opstand vanwege de toespraak die hij hield voor zijn aanhangers, kort voor de bestorming van het Capitool. Nooit eerder werd er twee keer in een termijn een afzettingsprocedure gestart tegen een Amerikaanse president.

Trump veroordeelde gisteren de afzettingsprocedure, die hij omschreef als een nieuwe "heksenjacht":

In tegenstelling tot de eerste impeachment-procedure, waarin het draaide om mogelijk machtsmisbruik door Trump, lijkt er nu in Trumps eigen Republikeinse Partij aanzienlijk meer steun voor het afzetten van de president. Zeker vier Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden zeggen de afzettingsprocedure te steunen.

Verder schrijft The New York Times dat de leider van de Republikeinen in de Senaat Mitch McConnell tevreden is met de afzettingsprocedure. Trump zou zo makkelijker uit de partij verwijderen zijn, schrijft de krant op basis van bronnen rond McConnell.

Ook de belangrijkste Republikein in het Huis, Kevin McCarthy, zit met de procedure in zijn maag. Hij heeft in ieder geval besloten zijn partijgenoten niet actief af te raden voor impeachment te stemmen.
President Trump en vicepresident Pence spreken voor het eerst sinds bestorming Capitool
12 Januari, 11:39 Volkskrant
?Een goed gesprek?, zou het zijn geweest. Amerikaanse president Donald Trump en zijn vicepresident Mike Pence hebben elkaar maandagavond lokale tijd voor het eerst weer gesproken sinds de gewelddadige bestorming van het Capitool in Washington afgelopen week.


11 Januari, 21:30 De Tijd
9 Januari, 00:55 De Tijd
Roep om Trump af te zetten door Pence en ministers klinkt luider
7 Januari, 22:01 Volkskrant
De roep om president Trump af te zetten wordt steeds luider. Diverse prominente Democraten en oud-politici hebben vicepresident Pence opgeroepen het 25ste Amendement te gebruiken om Trump uit zijn functie te zetten vanwege de Congres-bestorming. Ministers zouden er zelfs al over hebben gesproken.


Capitool bestormd - Zitting in Senaat hernomen
In de Amerikaans Senaat is woensdagavond (lokale tijd) de zitting voor het bekrachtigen van de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen hernomen. Dat melden Amerikaanse media. Ook het Huis van Afgevaardigden zal de draad woensdag weer oppikken.


In beeld: zo verliep de bestorming van het Capitool in Washington
7 Januari, 07:05 NOS nieuws

Washington heeft een tumultueuze dag achter de rug. Wat begon als een demonstratie van duizenden Trump-aanhangers in het centrum van de Amerikaanse hoofdstad, eindigde met de bestorming van het parlementsgebouw, het Capitool.

Beelden van pro-Trump-betogers in de gangen van het Congres, in kantoren van medewerkers en zelfs op de stoel van vicepresident Pence gingen de wereld over. Correspondent Lucas Waagmeester noemt de gebeurtenissen ongekend. "Voor zover ik weet, is dit nooit eerder gebeurd in de Amerikaanse geschiedenis."

Een overzicht in video's van een historische dag:

In het Capitool komt het Congres bijeen om formeel de uitslag van de presidentsverkiezingen vast te stellen. President Trump roept de demonstranten in een toespraak op om naar het parlementsgebouw te komen om een statement te maken tegenover het Congres. "We gaan wandelen naar het Capitool", zegt hij. "We kunnen ons land niet terugnemen met zwakheid."

De aanhangers luisteren naar hun president. Eenmaal aangekomen bij het Capitool, bestormen ze het gebouw. In een tweet vraagt Trump hen om nog geen geweld te gebruiken, maar daar wordt niet naar geluisterd.

De politie kan de relschoppers moeilijk tegenhouden. Via ramen en deuren dringen ze het gebouw binnen.

De chaos breekt uit. Het debat dat in de Amerikaanse Senaat wordt gehouden wordt afgebroken als blijkt dat de demonstranten binnen zijn. Alle politici worden in veiligheid gebracht.

Beveiligers trekken hun wapens als de betogers de zaal van het Huis van Afgevaardigden proberen binnen te dringen.

Congresleden krijgen gasmaskers om zichzelf te beschermen tegen traangas dat wordt afgevuurd door de politie.

Ondertussen eist Joe Biden dat president Donald Trump zijn aanhangers vraagt om de bestorming te stoppen.

Later op de middag, 's avonds laat in Nederland, reageert Trump in een video op de uit de hand gelopen situatie bij het Capitool. Hij roept z'n aanhangers op om naar huis te gaan en de vrede te bewaren. Maar hij houdt ook vol dat de verkiezingen van hem zijn gestolen.

De burgemeester van Washington heeft een avondklok ingesteld, maar daar trekken veel demonstranten zich niets van aan. Journalisten van persbureau Associated Press die verslag doen bij het Capitool, worden uitgescholden en weggejaagd. Ook wordt hun apparatuur vernield.

Als het eenmaal avond is, arriveren honderden leden van de Nationale Garde om de omgeving van het Capitool te ontruimen. Ook de politie is in de omgeving bezig met de ontruiming.

Een vrouw wordt geraakt door een kogel op een moment dat politieagenten en demonstranten samen in de gangen van het Capitool zijn.

Later op de avond komen de Congresleden weer samen in het Capitool om de verkiezingsuitslag te bevestigen. Zowel Republikeinse als Democratische senatoren zijn vastberaden om het werk voort te zetten.
Deze parodie op een kinderboek over het konijn van Mike Pence is een bestseller
20 Maart 2018, 21:36 Volkskrant
De Amerikaanse vicepresident Mike Pence mag omstreden zijn, bijvoorbeeld om zijn uitspraken over abortus en gelijkheid voor lhbt'ers - geliefd is hij om ten minste één ding: zijn konijn. Deze Marlon Bundo kreeg vorig jaar publieke bekendheid toen hij zijn opwachting maakte op een evenement in het Witte Huis voor de gezinnen van militairen. Na eigen Twitter- en Instagramaccounts (met negentienduize


Strategie van isolering van Pyongyang werkt, zegt vicepresident Pence
9 Maart 2018, 17:30 Skynet
De strategie van isolering van Noord-Korea, die de regering-Trump met economische sancties toepast, "werkt", zo heeft de Amerikaanse vicepresident Mike Pence gezegd na de aankondiging van een historische ontmoeting tussen president Donald Trump en de Noord-Kreaanse leider Kim Jong Un.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn