NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Pearl


Pearl Jam-zanger Eddie Vedder bedankt Nederlandse arts voor terugkrijgen stem
1 Augustus, 00:05 NU.NL - Muziek
Frontman Eddie Vedder heeft maandagavond tijdens het Pearl Jam-concert in Amsterdam de Nederlandse dokter bedankt die hem de afgelopen dagen aan zijn keel behandelde. Dankzij "de beste arts in jullie land" kreeg de zanger zijn stem terug, zo vertelde hij het publiek in de Ziggo Dome.


Amsterdamse shows Pearl Jam gaan volgens concertorganisator gewoon door
Concertorganisator MOJO heeft er vertrouwen in dat Pearl Jam zondag en maandag zoals gepland optreedt in de Amsterdamse Ziggo Dome. De Amerikaanse rockband annuleerde eerder de shows in Praag en Wenen vanwege stemproblemen van frontman Eddie Vedder.


Pearl Jam zegt concert in Ziggo Dome toch af om stemproblemen Eddie Vedder
25 Juli, 00:07 NU.NL - Muziek
Het concert van Pearl Jam zondagavond in Ziggo Dome is op het laatste moment afgelast. Zanger Eddie Vedder heeft stemproblemen en kan daardoor niet optreden, meldt concertorganisator MOJO. Het concert van de rockgroep maandagavond in Ziggo Dome gaat vooralsnog wel door.


Netflix schrapt door Meghan Markle bedachte serie Pearl
2 Mei, 00:05 NU.NL - Film
De Netflix-serie Pearl die werd ontwikkeld door Meghan Markle, de vrouw van prins Harry, is door de videostreamingsdienst geschrapt. Dat meldt entertainmentsite Deadline zondag.


Pakistan moet man vrijlaten die veroordeeld was voor moord op Daniel Pearl
2 Februari 2021, 09:55 NOS nieuws

In Pakistan is de man vrijgelaten die aanvankelijk ter dood was veroordeeld voor betrokkenheid bij de moord op de Amerikaanse journalist Daniel Pearl, maar daar later deels van werd vrijgesproken. Ahmad Saeed Omar Sheikh is op bevel van het Pakistaanse hooggerechtshof uit zijn cel gehaald en naar een zogenoemd safe house van de regering gebracht.

Sheikh mag de locatie niet verlaten, hij wordt hij 24 uur per dag bewaakt. Wel mag zijn familie op bezoek komen.

De Amerikaanse familie van Pearl en de Pakistaanse regering zijn overtuigd van de schuld van Sheikh en probeerden zijn vrijlating tegen te houden. Het hooggerechtshof wees een verzoek daartoe afgelopen donderdag echter af. Dat hij nu in een safe house moet blijven, wordt gezien als concessie van het hof aan de regering.

Daniel Pearl onderzocht in 2002 banden tussen islamitische terroristen en Richard Reid, een Amerikaanse terrorist die bekendstaat als de 'shoe bomber'. In de Pakistaanse stad Karachi werd Pearl vervolgens ontvoerd en een aantal dagen later onthoofd.

Een paar maanden later werd Sheikh als brein achter de ontvoering en moord veroordeeld tot de doodstraf. Hij ontkende zijn betrokkenheid echter.

'Een kleine rol'

In april van vorig jaar werd zijn straf door een Pakistaanse rechter teruggebracht tot zeven jaar, omdat hij slechts betrokken zou zijn bij de ontvoering en niet bij de moord. Het hooggerechtshof had de mogelijkheid die beslissing terug te draaien, maar deed dat niet.

Een aantal dagen geleden dook er een handgeschreven brief op van Sheikh uit 2019 waarin hij toegeeft wel betrokken te zijn geweest bij de moord op Pearl. Daarbij zou hij naar eigen zeggen echter maar "een kleine rol" gespeeld hebben. Volgens Sheikhs advocaat heeft hij die brief onder druk geschreven.

De Verenigde Staten hebben eerder gezegd om uitlevering van Sheikh te vragen als hij inderdaad zou worden vrijgelaten. Naast de moord op Pearl is Sheikh in Amerika ook aangeklaagd voor het kidnappen van een Amerikaan in India.
Beroep tegen vrijlating hoofdbeschuldigde van moord op Daniel Pearl
29 Januari 2021, 12:20 Skynet
De Pakistaanse provincie Sindh heeft een verzoek ingediend tot herziening van de beslissing van het Hooggerechtshof om de hoofdverdachte van de ontvoering en moord op de Amerikaanse journalist Daniel Pearl vrij te spreken.


Tracks van de week (11): Pearl Jam, Sigrid, The Bug & Burial
15 Maart 2018, 16:36 Volkskrant
De drie liedjes die u deze week volgens Robert van Gijssel moet hebben gehoord. Met Pearl Jam als headliner op Pinkpop en een nieuw album in aantocht, is het toch een beetje Pearl Jam-jaar. Met natuurlijk ook een verse single, met dikke hardrockriff op z'n Royal Bloods. Ook op Pinkpop, en ook een nieuwe single. De Noorse zangeres Sigrid maakt frisse en sterk concurrerende vrouwenpop, net als bijvo

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn