NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Paus


NU+ | De paus in een pufferjas: zo herken je AI-beelden die levensecht lijken
3 April, 00:03 NU.NL - Tech
De arrestatie van Donald Trump en Boris Johnson en de paus in een pufferjas. Afbeeldingen die met kunstmatige intelligentie worden gemaakt, zijn bijna niet meer van echte foto's te onderscheiden. Maar met een geoefend oog kom je een heel eind.


8 Januari, 00:47 Volkskrant
2 Januari, 00:07 Volkskrant
Paus Johannes Paulus wist al veel eerder van kindermisbruik
4 December 2022, 00:04 Skynet Buitenland
Johannes Paulus II was al lang voordat hij paus werd in 1978 op de hoogte van kindermisbruik in zijn bisdom. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse krant Trouw.


Paus geeft mis voor 30.000 mensen in Bahrein
6 November 2022, 00:04 Skynet Buitenland
Ongeveer 30.000 mensen van 111 nationaliteiten hebben zaterdag een mis van paus Franciscus bijgewoond in het nationaal stadion van de golfstaat Bahrein. Dat zeggen de autoriteiten. De paus is er drie dagen op bezoek.


Paus: "Behandeling inheemse kinderen op katholieke internaten in Canada was genocide"
31 Juli 2022, 00:06 Skynet Buitenland
Paus Franciscus heeft vandaag op zijn terugvlucht van een reis door Canada erkend dat de tragedie van de katholieke internaten voor de inheemse kinderen in het Noord-Amerikaanse land neerkomt op "genocide". Op zijn zesdaagse reis had hij de inheemse bevolking al verschillende keren om vergiffenis gevraagd.


Paus Franciscus sluit stap opzij niet uit
31 Juli 2022, 00:06 Skynet Buitenland
Paus Franciscus sluit nog steeds niet uit dat hij aftreedt als hoofd van de katholieke kerk. "De deur staat open. Het is een heel normale optie", zei de 85-jarige gisteravond tegen journalisten toen hij van zijn reis naar Canada terugvloog naar Rome. Hij denkt er niet aan om zijn ambt nu neer te leggen, maar dat betekent niet dat hij daar overmorgen niet aan kan beginnen, voegde hij eraan toe.


Paus door het stof om misstanden met inheemse kinderen in Canada
26 Juli 2022, 00:01 HLN.BE
Paus Franciscus heeft in Canada zijn berouw geuit over de omgang van zijn Rooms-Katholieke Kerk met kinderen van de oorspronkelijke inheemse bevolking van het land. Hij sprak ook over schaamte en pijn over de rol van de kerk bij de misstanden op de internaten waar deze kinderen werden geplaatst. De paus bood excuses aan voor het gedrag van de christenen die de "koloniserende mentaliteit" van de vroegere Canadese regeringen hadden gesteund.


Van Arnold Schwarzenegger tot paus Franciscus: deze bekende personen lieten zich al vaccineren
22 Januari 2021, 13:36 HLN.BE
De meeste landen zijn volop bezig met het vaccineren van hun bevolking tegen Covid-19. Enkele celebrities en bekende politici geven alvast het goede voorbeeld: onder meer Joe Biden, Judi Dench en Steve Martin kregen al hun dosis. ?Ik voel me heel gelukkig met mijn prik en zou het zonder twijfelen het aan iedereen aanbevelen?, liet ook ?The Lord of the Rings?-acteur Ian McKellen weten.


Paus Franciscus en paus emeritus Benedictus XV gevaccineerd
14 Januari 2021, 12:19 Skynet
Paus Franciscus en paus emeritus Benedictus XVI zijn beiden gevaccineerd tegen COVID-19. Dat heeft de woordvoerder van het Vaticaan laten weten.


Paus Franciscus "geschokt"
10 Januari 2021, 14:36 Skynet
Paus Franciscus heeft vandaag gezegd "geschokt" te zijn door de bestorming van het Capitool in Washington woensdag, zo heeft kerknet gemeld.


Paus Franciscus op cover van Vanity Fair
8 Januari 2021, 13:13 Skynet
Op de voorpagina van het modeblad Vanity Fair staan gewoonlijk fotomodellen of knappe mannen met een blote borstkas. Deze keer koos de Italiaanse editie van het blad voor een heel andere beroemdheid: paus Franciscus. Dat meldt het Italiaanse persbureau ANSA.


Paus tegen homoseksuele man: ?God heeft je zo gemaakt en houdt zo van je?
21 Mei 2018, 11:12 Volkskrant
?God heeft je zo gemaakt en houdt zo van je.? Dat zei paus Franciscus tegen een Chileense homo met wie hij vorige week een gesprek had over misbruik in de kerk. Volgens Juan Carlos Cruz kwam zijn seksualiteit bij dat onderhoud ter sprake omdat sommige bisschoppen hem probeerden af te schilderen als een geperverteerd figuur.


Je kunt straks zelf rijden in de Lambo van de paus
18 Mei 2018, 12:06 AutoBlog
Gaat de auto dan eindelijk kilometers maken? Eerder deze week kon je hier lezen dat de paus-Lambo is geveild voor 809.375 euro inclusief veilingkosten. Een pittig bedrag. Je zou denken dat een of andere verzamelaar de supercar heeft gekocht, om het ding vervolgens in een garage te stellen, hopende op waardevermeerdering. Niets is minder waar, […]


Lambo van de paus levert veel meer op dan gedacht
14 Mei 2018, 06:42 AutoBlog
Er werd weer lekker met geld gesmeten. Vorig jaar kreeg paus Franciscus een geschenk vanuit Sant’Agata Bolognese. Het betrof een one-off Lamborghini Huracán LP580-2. De achterwiel aangedreven Lamborghini had een Ad Personam behandeling doorstaan, met onder meer de vlag van het Vaticaan op de auto in de kleur Bianco Monocerus met Giallo Tiberino. De 81-jarige […]


Gezondheid paus Benedictus XVI zienderogen achteruit
8 Mei 2018, 12:30 Het Nieuwsblad Binnenland

Het gaat niet goed met paus Benedictus XVI. Dat zegt kardinaal Joachim Meisner, die de afgetreden paus onlangs een bezoek bracht. ?Benedictus is enorm afgevallen?, zegt Meisner aangedaan.
Kardinaal Eijk beschuldigt paus van onduidelijkheid over het geloof
7 Mei 2018, 18:54 NOS nieuws

Het hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland, kardinaal Eijk, levert op een Amerikaanse katholieke website harde kritiek op paus Franciscus. Eijk vindt dat de paus zich niet duidelijk genoeg uitspreekt over de leer en de wet van de katholieke kerk. "Door niet duidelijk te zijn, is grote verwarring onder gelovigen ontstaan en is de eenheid van de kerk in gevaar gebracht", schrijft hij.

Aanleiding voor zijn artikel is een conflict in de Duitse katholieke kerk. Een overgrote meerderheid van de Duitse bisschoppen wil onder voorwaarden toestaan dat protestantse huwelijkspartners van katholieken de eucharistie ontvangen: brood en wijn die door de woorden van een priester in het lichaam en bloed van Christus zouden zijn veranderd.

Zeven Duitse bisschoppen zijn tegen de deelname van protestanten, omdat het tegen de kerkelijke leer in zou druisen. Zij legden de kwestie voor aan het Vaticaan. Dat oordeelde dat de Duitse bisschoppen er nog eens over moeten praten en tot een unaniem oordeel moeten komen.

Compleet onbegrijpelijk

Eijk noemt dit antwoord "compleet onbegrijpelijk". Volgens hem is de kerkelijke leer heel duidelijk; de eucharistie mag slechts bij hoge uitzondering aan niet-katholieken worden uitgereikt, en dan nog alleen als het om leden van een orthodox-christelijke kerk gaat. Protestanten vallen daar niet onder. Eijk vindt dat paus Franciscus daar geen twijfel over mag laten bestaan.

Om dezelfde reden moet de paus van Eijk kardinalen tot de orde roepen die zich openlijk uitspreken voor het kerkelijk inzegenen van homoseksuele relaties, "iets wat diametraal in gaat tegen de leer van Christus, dat het huwelijk alleen tussen man en vrouw mogelijk is".

Aan het eind van zijn brief beschuldigt Eijk de paus bijna van misleiding. Hij stelt vast dat bisschoppen en de paus het katholieke geloof niet op de juiste manier weet te behouden en door te geven. Dat doet hem denken aan een artikel uit de catechismus, het boek waarin de leer van de kerk uiteen wordt gezet. Daarin staat de kerk voor de terugkeer van Christus op aarde door een laatste beproeving zal gaan. Daarbij worden de gelovigen blootgesteld aan "religieus bedrog dat de mensheid een oplossing voor zijn problemen lijkt te bieden, in ruil voor afvalligheid van het geloof".

Heel uitzonderlijk

Hendro Munsterman, theoloog en journalist van het Nederlands Dagblad, noemt de actie van Eijk "heel uitzonderlijk". Hij denkt dat het geen toeval is dat Eijk voor een Engelstalig medium heeft gekozen. "Dit gaat de hele wereld over", zei hij in Nieuws en Co.

Volgens Munsterman schaart Eijk zich met deze actie onder de kleine groep kardinalen die deze paus niet ziet zitten. "Eijk vindt eigenlijk dat Rome onder deze paus de katholieke waarheid laat verwateren door allerlei progressieve bisschoppen en gelovigen die maar doen wat ze willen."

Hij wijst erop dat Eijk eerder al duidelijkheid van de paus eiste op de vraag of gescheiden, hertrouwde katholieken wel de eucharistie mogen ontvangen en te biecht mogen gaan, als hun eerdere huwelijk niet door de kerk ontbonden is.

Voor Eijk is het antwoord duidelijk. "We hebben hier natuurlijk de woorden van Christus zelf: dat het huwelijk één en onverbrekelijk is. Daar houden we in het aartsbisdom aan vast. Als een huwelijk nietig is verklaard door een kerkelijke rechtbank, is officieel bevestigd dat je nooit getrouwd bent geweest. Pas dan staat het je vrij om te trouwen en de biecht en de communie te ontvangen", zei hij in januari in Trouw.
Nieuws: Koop de Lamborghini Huracan van de Paus
2 Mei 2018, 19:48 Auto55
In November kreeg Paus Franciscus een maagdelijk witte Huracan Ad Personam cadeau van Lamborghini. Maar de kerkelijke leider weigerde het geschenk en beval dat die voor het goede doel geveild zou worden. Op 12 mei aanstaande gaat het unieke exemplaar bij veilinghuis Sothebys onder de hamer. De opbrengst, die geraamd wordt op minstens ? 250.000 wordt aan een aantal verschillende inst...

Lees meer


Paus ontmoet drie slachtoffers van Chileense pedofiele priester
30 April 2018, 05:42 Gazet v. Antwerpen

Paus Franciscus heeft het afgelopen weekend drie slachtoffers van een pedofiele priester uit Chili ontvangen. Na zijn bezoek aan het land in januari was heel wat ophef ontstaan, omdat de paus de lokale bisschop Juan Barros ? die de uitspattingen van de betrokken priester zou hebben toegedekt ? had verdedigd. Begin april kwam de paus daar op terug en gaf hij te kennen dat hij fouten had gemaakt.
Paus trakteert 3.000 daklozen op ijsjes om zijn heiligendag te vieren
23 April 2018, 13:48 Skynet
Paus Franciscus gaat zijn naamdag vieren met het kopen van 3.000 ijsjes voor daklozen en minderbedeelden, heeft het Vaticaan bekendgemaakt.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn