NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Paus


Paus heeft luchtweginfectie, toespraak niet op Sint-Pietersplein
27 November 2023, 00:04 NOS nieuws

Paus Franciscus heeft het lezen van zijn zondagse boodschap vanochtend grotendeels overgelaten aan een assistent. Gisteren bleek al dat hij griep had, nu heeft hij laten weten dat hij een luchtweginfectie heeft.

Franciscus verscheen in een rolstoel in de kapel van het Vaticaan, vanwaar hij de zegen gaf. Normaal gesproken doet hij dat bij het gebruikelijke raam aan het Sint-Pietersplein. Daarvoor verontschuldigde hij zich bij de mensen die voor hem waren gekomen. De zegen en de toespraak door een priester waren op grote schermen te volgen.

De paus liet voorlezen dat hij vrijdag gewoon naar Dubai zal gaan om de VN-klimaatconferentie COP 28 bij te wonen. Zaterdag zal hij daar een toespraak houden. Hij noemde de klimaatverandering een groot probleem, vooral voor jonge mensen.

Scan

Gisteren werd bij Franciscus, die volgende maand 87 wordt, een longscan gemaakt. Er werd geen longontsteking geconstateerd. Het Vaticaan ging daar vandaag niet verder op in. De paus had een verband om zijn hand met een infuus eraan. Vragen van persbureau AP of hij via een infuus medicatie krijgt, zijn tot dusver niet beantwoord.

In maart lag de paus drie dagen in het ziekenhuis met een longontsteking en bronchitis. Hij werd ook al op zijn 21ste geopereerd aan een longontsteking, bij gebrek aan antibiotica. Toen werd een klein deel van zijn rechterlong verwijderd.
Paus ontslaat ultraconservatieve Amerikaanse bisschop
12 November 2023, 00:03 NOS nieuws

Paus Franciscus heeft de Amerikaanse bisschop Joseph Strickland (65) ontslagen. De bisschop van het bisdom Tyler in Texas gold als de spreekbuis van de ultraconservatieve katholieken in de VS. Hij keerde zich op sociale media op luide toon tegen het vernieuwen van de Rooms-Katholieke Kerk, zoals Franciscus dat wil.

Strickland beschuldigde Franciscus begin dit jaar nog van het "ondermijnen van het erfgoed van het geloof". Ook verzette hij zich tegen de synode over de toekomst van de kerk, waarvan in oktober de eerste sessie plaatsvond.

Bij deze ruim drie weken durende vergadering hadden behalve bisschoppen voor het eerst ook gewone gelovigen stemrecht, onder wie 54 vrouwen. Er werd onder meer gesproken over het toelaten van vrouwen tot het ambt van diaken en over de vraag hoe lhbti'ers een plaats in de kerk konden krijgen. Strickland noemde het bespottelijk dat deze onderwerpen zelfs maar op de agenda stonden.

Team naar Texas

Het gebeurt vrijwel nooit dat een paus een bisschop ontslaat. Bijna altijd neemt een bisschop die weg moet zelf ontslag, waarna de paus dat aanvaardt.

Strickland zei eerder dit jaar dat hij nooit zelf ontslag zou nemen, omdat hij van de vorige, conservatieve paus Benedictus XVI een mandaat had gekregen en dat hij van die verantwoordelijkheid geen afstand wilde doen.

Begin dit jaar stuurde het Vaticaan een team naar Texas om de boeken van het bisdom te onderzoeken. Het is onduidelijk wat dit heeft opgeleverd en of dit een rol heeft gespeeld bij het ontslag.
9 September 2023, 00:05 Volkskrant
Ex-politieman: verdwenen dochter (15) van medewerker Paus ligt begraven onder burcht in Vaticaan
5 Juni 2023, 00:02 HLN.BE
Emanuela Orlandi ligt begraven onder de Engelenburcht, dat beweert een ex-politieman in een brief aan het OM in Rome. Veertig jaar geleden verdween de dochter van een medewerker van de Paus spoorloos.


NU+ | De paus in een pufferjas: zo herken je AI-beelden die levensecht lijken
3 April 2023, 00:03 NU.NL - Tech
De arrestatie van Donald Trump en Boris Johnson en de paus in een pufferjas. Afbeeldingen die met kunstmatige intelligentie worden gemaakt, zijn bijna niet meer van echte foto's te onderscheiden. Maar met een geoefend oog kom je een heel eind.


8 Januari 2023, 00:47 Volkskrant
2 Januari 2023, 00:07 Volkskrant
Paus Johannes Paulus wist al veel eerder van kindermisbruik
4 December 2022, 00:04 Skynet Buitenland
Johannes Paulus II was al lang voordat hij paus werd in 1978 op de hoogte van kindermisbruik in zijn bisdom. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse krant Trouw.


Paus geeft mis voor 30.000 mensen in Bahrein
6 November 2022, 00:04 Skynet Buitenland
Ongeveer 30.000 mensen van 111 nationaliteiten hebben zaterdag een mis van paus Franciscus bijgewoond in het nationaal stadion van de golfstaat Bahrein. Dat zeggen de autoriteiten. De paus is er drie dagen op bezoek.


Paus: "Behandeling inheemse kinderen op katholieke internaten in Canada was genocide"
31 Juli 2022, 00:06 Skynet Buitenland
Paus Franciscus heeft vandaag op zijn terugvlucht van een reis door Canada erkend dat de tragedie van de katholieke internaten voor de inheemse kinderen in het Noord-Amerikaanse land neerkomt op "genocide". Op zijn zesdaagse reis had hij de inheemse bevolking al verschillende keren om vergiffenis gevraagd.


Paus Franciscus sluit stap opzij niet uit
31 Juli 2022, 00:06 Skynet Buitenland
Paus Franciscus sluit nog steeds niet uit dat hij aftreedt als hoofd van de katholieke kerk. "De deur staat open. Het is een heel normale optie", zei de 85-jarige gisteravond tegen journalisten toen hij van zijn reis naar Canada terugvloog naar Rome. Hij denkt er niet aan om zijn ambt nu neer te leggen, maar dat betekent niet dat hij daar overmorgen niet aan kan beginnen, voegde hij eraan toe.


Paus door het stof om misstanden met inheemse kinderen in Canada
26 Juli 2022, 00:01 HLN.BE
Paus Franciscus heeft in Canada zijn berouw geuit over de omgang van zijn Rooms-Katholieke Kerk met kinderen van de oorspronkelijke inheemse bevolking van het land. Hij sprak ook over schaamte en pijn over de rol van de kerk bij de misstanden op de internaten waar deze kinderen werden geplaatst. De paus bood excuses aan voor het gedrag van de christenen die de "koloniserende mentaliteit" van de vroegere Canadese regeringen hadden gesteund.


Van Arnold Schwarzenegger tot paus Franciscus: deze bekende personen lieten zich al vaccineren
22 Januari 2021, 13:36 HLN.BE
De meeste landen zijn volop bezig met het vaccineren van hun bevolking tegen Covid-19. Enkele celebrities en bekende politici geven alvast het goede voorbeeld: onder meer Joe Biden, Judi Dench en Steve Martin kregen al hun dosis. ?Ik voel me heel gelukkig met mijn prik en zou het zonder twijfelen het aan iedereen aanbevelen?, liet ook ?The Lord of the Rings?-acteur Ian McKellen weten.


Paus Franciscus en paus emeritus Benedictus XV gevaccineerd
14 Januari 2021, 12:19 Skynet
Paus Franciscus en paus emeritus Benedictus XVI zijn beiden gevaccineerd tegen COVID-19. Dat heeft de woordvoerder van het Vaticaan laten weten.


Paus Franciscus "geschokt"
10 Januari 2021, 14:36 Skynet
Paus Franciscus heeft vandaag gezegd "geschokt" te zijn door de bestorming van het Capitool in Washington woensdag, zo heeft kerknet gemeld.


Paus Franciscus op cover van Vanity Fair
8 Januari 2021, 13:13 Skynet
Op de voorpagina van het modeblad Vanity Fair staan gewoonlijk fotomodellen of knappe mannen met een blote borstkas. Deze keer koos de Italiaanse editie van het blad voor een heel andere beroemdheid: paus Franciscus. Dat meldt het Italiaanse persbureau ANSA.


Paus tegen homoseksuele man: ?God heeft je zo gemaakt en houdt zo van je?
21 Mei 2018, 11:12 Volkskrant
?God heeft je zo gemaakt en houdt zo van je.? Dat zei paus Franciscus tegen een Chileense homo met wie hij vorige week een gesprek had over misbruik in de kerk. Volgens Juan Carlos Cruz kwam zijn seksualiteit bij dat onderhoud ter sprake omdat sommige bisschoppen hem probeerden af te schilderen als een geperverteerd figuur.


Je kunt straks zelf rijden in de Lambo van de paus
18 Mei 2018, 12:06 AutoBlog
Gaat de auto dan eindelijk kilometers maken? Eerder deze week kon je hier lezen dat de paus-Lambo is geveild voor 809.375 euro inclusief veilingkosten. Een pittig bedrag. Je zou denken dat een of andere verzamelaar de supercar heeft gekocht, om het ding vervolgens in een garage te stellen, hopende op waardevermeerdering. Niets is minder waar, […]


Lambo van de paus levert veel meer op dan gedacht
14 Mei 2018, 06:42 AutoBlog
Er werd weer lekker met geld gesmeten. Vorig jaar kreeg paus Franciscus een geschenk vanuit Sant’Agata Bolognese. Het betrof een one-off Lamborghini Huracán LP580-2. De achterwiel aangedreven Lamborghini had een Ad Personam behandeling doorstaan, met onder meer de vlag van het Vaticaan op de auto in de kleur Bianco Monocerus met Giallo Tiberino. De 81-jarige […]


Gezondheid paus Benedictus XVI zienderogen achteruit
8 Mei 2018, 12:30 Het Nieuwsblad Binnenland

Het gaat niet goed met paus Benedictus XVI. Dat zegt kardinaal Joachim Meisner, die de afgetreden paus onlangs een bezoek bracht. ?Benedictus is enorm afgevallen?, zegt Meisner aangedaan.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn