NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Overstromingen

2News.be / Trefwoorden / Overstromingen

Storm Daniel - Protesten in Derna tegen autoriteiten na overstromingen
Dinsdag, 00:02 Skynet
Honderden mensen hebben maandag in het door de overstromingen zwaar getroffen Derna geprotesteerd tegen de lokale autoriteiten vanwege hun aanpak na de ramp. Ze vragen ook de hereniging van het door de burgeroorlog verdeelde land.


Moesson in India: zeker 29 doden bij overstromingen en aardverschuivingen
11 Juli, 00:04 Skynet Buitenland
Overstromingen en aardverschuivingen als gevolg van hevige moessonregens in het noorden van India hebben minstens 29 mensen het leven gekost en bepaalde gebieden van de wereld afgesneden. Dat hebben lokale autoriteiten maandag bekendgemaakt.


Klimaat - Westen van Canada getroffen door overstromingen en bosbranden
6 Mei, 00:02 Skynet
Het westen van Canada wordt getroffen door overstromingen en tientallen bosbranden, waardoor duizenden mensen hun woningen hebben moeten verlaten. In de regio worden ongewoon hoge temperaturen opgemeten, op sommige plaatsen tien graden Celsius boven de normale temperatuur voor deze tijd van het jaar.


Dode bij hevig onweer en overstromingen in Spanje
13 November 2022, 00:03 Skynet
In Spanje is bij hevig noodweer met veel regen, hagel en rukwinden minstens een dode gevallen. Het slachtoffer was een 17-jarige jongen die werd getroffen door een vallende tak in de stad Zaragoza, meldt de staatszender RTVE zaterdagavond.


Google maakt einde aan Hangouts
3 November 2022, 00:06 Techzine
Google Hangouts is niet meer beschikbaar. Eerder dit jaar kondigde Google aan dat Hangouts werd vervangen met Google Chat, een instant messaging app. Inmiddels is de transitie voltooid. Google Hangouts werd op 1 november ontoegankelijk. Google verzoekt Hangouts-gebruikers sinds juni om over te stappen naar Google Chat. De Android- en iOS-apps zijn sinds juli niet […]


Dodental overstromingen Pakistan opgelopen tot ruim 1.500
18 September 2022, 00:05 Skynet Buitenland
De overstromingen in Pakistan hebben ondertussen al ruim 1.500 slachtoffers gemaakt. Dat meldt het persagentschap Bloomberg vandaag. Bovendien worden er meer overstromingen verwacht in het land, dat voor een derde onder water staat.


Minstens 29 doden bij overstromingen in Afghanistan
16 Augustus 2022, 00:03 HLN.BE
Overstromingen als gevolg van hevige regenval hebben in het oosten van Afghanistan aan tenminste 29 mensen het leven gekost en tientallen huizen verwoest.


Stormweer en overstromingen kosten al aan 56 mensen het leven in Iran
31 Juli 2022, 00:06 Skynet Buitenland
Stormweer en overstromingen in de buurt van de Iraanse hoofdstad Teheran hebben sinds woensdag aan minstens 56 mensen het leven gekost. Tientallen anderen zijn vermist. Dat heeft het Iraanse Rode Kruis vandaag meegedeeld.


28 Juli 2022, 00:06 Volkskrant
Minstens zeventien doden bij overstromingen in zuiden van Iran
24 Juli 2022, 00:07 Skynet Buitenland
Bij overstromingen door hevige regenbuien in het zuiden van Iran zijn minstens zeventien doden gevallen. Zes mensen zijn vermist. Dat heeft het Iraanse staatspersagentschap Irna zaterdag gemeld.


Jaar na overstromingen Limburg en Brabant is nog niet alle schade geregeld
11 Juli 2022, 00:03 NU.NL - Economie
Ongeveer een jaar na de watersnood in Limburg en delen van Noord-Brabant is nog niet alle schade door verzekeraars afgehandeld. Volgens het Verbond van Verzekeraars is van de particuliere schade 95 procent geregeld. Bij de zakelijke schades is dit 90 procent. In enkele gevallen is er een (juridisch) geschil of loopt er een fraudeonderzoek, aldus het Verbond.


Minstens 16 doden bij overstromingen tijdens pelgrimstocht in Kasjmir
10 Juli 2022, 00:06 Skynet Buitenland
In Indiaas Kasjmir zijn minstens zestien mensen om het leven gekomen bij overstromingen tijdens een pelgrimstocht naar een grot in het Himalayagebergte. Dat meldt persagentschap Associated Press. Duizenden mensen moesten gered toen hun kampen overspoeld werden, tientallen mensen raakten gewond.


Vooral overstromingen Limburg zorgden voor vloedgolf aan schadeclaims in 2021
4 Juli 2022, 00:04 NU.NL - Economie
Het aantal meldingen bij verzekeraars over schade door extreme weersomstandigheden is in 2021 weer toegenomen, meldt het Verbond van Verzekeraars donderdag. Vooral de overstromingen in Limburg en delen van Noord-Brabant zorgden in juli vorig jaar voor een piek in de schadeclaims. Er werd voor een bedrag van zeker 180 miljoen euro aan schade aangericht.


21 April 2022, 00:07 Volkskrant
Zuid-Afrika kondigt nationale ramptoestand af na overstromingen
19 April 2022, 00:01 HLN.BE
De Zuid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa heeft maandagavond een nationale ramptoestand afgekondigd wegens de verwoestende overstromingen in het land. Daarbij vielen zeker 443 doden, terwijl nog tientallen mensen vermist zijn.


Balans van overstromingen in Braziliaanse Petropolis loopt op tot 78 doden
17 Februari 2022, 00:25 Skynet
De balans van de overstromingen en aardverschuivingen door stortregens in het Braziliaanse Petropolis, de stad nabij Rio de Janeiro, is opgelopen tot 78 dodelijke slachtoffers. Dat zei de gouverneur van deelstaat Rio de Janeiro, Claudio Castro.


Meer dan 5.000 gezinnen nog altijd zonder verwarming na overstromingen van juli: ?Winter dreigt catastrofe te worden?
12 November 2021, 00:00 HLN.BE
De eerste koude dagen komen hard aan in de Vesdervallei. Meer dan 5.000 gezinnen zitten daar nog altijd zonder verwarming na de overstromingen in juli. En de ramen moeten elke dag open om te verluchten want de huizen zijn nog altijd niet droog. ?Als het gas niet opnieuw wordt aangesloten of het elektriciteitsnet het niet houdt, dreigt de winter hier een catastrofe te worden?, klinkt het.


"De 41 doden bij overstromingen waren eerste Belgische klimaatslachtoffers"
3 November 2021, 00:03 Skynet Belgie
Premier Alexander De Croo heeft vandaag de wereldleiders toegesproken op de klimaatconferentie van de Verenigde Naties (COP26) in Glasgow. "De klimaatverandering slaat hard toe, ook in Europa", wond hij er geen doekjes om. "Het is tijd voor actie, vanaf vandaag."


Duitse vrouw die na overstromingen werd vermist, aangespoeld in Rotterdam
16 Oktober 2021, 00:04 NOS nieuws

Het lichaam van een Duitse vrouw die sinds de overstromingen van deze zomer werd vermist, is enkele weken geleden in Rotterdam aangespoeld. Dat bevestigt de Rotterdamse politie na berichten in Duitse media.

Het stoffelijk overschot van de vrouw van ruim 60 jaar uit Bad Neuenahr is vermoedelijk via de rivier de Ahr in de Rijn beland, die het zo'n 300 kilometer heeft meegevoerd. Pas eind september ontdekten onderzoekers na dna-onderzoek van wie de resten waren, schrijft Rijnmond.

Bij de overstromingen kwamen in Rijnland-Palts, waarin ook Bad Neuenahr ligt, 134 mensen om. Twee slachtoffers worden nog vermist.
Vier ministers geven toelichting over federale aanpak bij overstromingen
6 Oktober 2021, 00:03 Skynet Belgie
Niet minder dan vier ministers hebben vandaag in de gezamenlijke commissies Binnenlandse Zaken en Volksgezondheid toelichting gegeven aan de tussenkomst van de federale autoriteiten bij de overstromingen in juli: premier Alexander De Croo en de ministers van Volksgezondheid, Defensie en Binnenlandse Zaken, Frank Vandenbroucke, Ludivine Dedonder en Annelies Verlinden. Tegelijkertijd antwoordde minister Gilkinet in de commissie Mobiliteit vragen over de gevolgen van de ramp op het spoor.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn