NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Overstromingen

2News.be / Trefwoorden / Overstromingen

Stormweer en overstromingen kosten al aan 56 mensen het leven in Iran
31 Juli, 00:06 Skynet Buitenland
Stormweer en overstromingen in de buurt van de Iraanse hoofdstad Teheran hebben sinds woensdag aan minstens 56 mensen het leven gekost. Tientallen anderen zijn vermist. Dat heeft het Iraanse Rode Kruis vandaag meegedeeld.


28 Juli, 00:06 Volkskrant
Minstens zeventien doden bij overstromingen in zuiden van Iran
Bij overstromingen door hevige regenbuien in het zuiden van Iran zijn minstens zeventien doden gevallen. Zes mensen zijn vermist. Dat heeft het Iraanse staatspersagentschap Irna zaterdag gemeld.


Jaar na overstromingen Limburg en Brabant is nog niet alle schade geregeld
11 Juli, 00:03 NU.NL - Economie
Ongeveer een jaar na de watersnood in Limburg en delen van Noord-Brabant is nog niet alle schade door verzekeraars afgehandeld. Volgens het Verbond van Verzekeraars is van de particuliere schade 95 procent geregeld. Bij de zakelijke schades is dit 90 procent. In enkele gevallen is er een (juridisch) geschil of loopt er een fraudeonderzoek, aldus het Verbond.


Minstens 16 doden bij overstromingen tijdens pelgrimstocht in Kasjmir
10 Juli, 00:06 Skynet Buitenland
In Indiaas Kasjmir zijn minstens zestien mensen om het leven gekomen bij overstromingen tijdens een pelgrimstocht naar een grot in het Himalayagebergte. Dat meldt persagentschap Associated Press. Duizenden mensen moesten gered toen hun kampen overspoeld werden, tientallen mensen raakten gewond.


Vooral overstromingen Limburg zorgden voor vloedgolf aan schadeclaims in 2021
4 Juli, 00:04 NU.NL - Economie
Het aantal meldingen bij verzekeraars over schade door extreme weersomstandigheden is in 2021 weer toegenomen, meldt het Verbond van Verzekeraars donderdag. Vooral de overstromingen in Limburg en delen van Noord-Brabant zorgden in juli vorig jaar voor een piek in de schadeclaims. Er werd voor een bedrag van zeker 180 miljoen euro aan schade aangericht.


21 April, 00:07 Volkskrant
Zuid-Afrika kondigt nationale ramptoestand af na overstromingen
19 April, 00:01 HLN.BE
De Zuid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa heeft maandagavond een nationale ramptoestand afgekondigd wegens de verwoestende overstromingen in het land. Daarbij vielen zeker 443 doden, terwijl nog tientallen mensen vermist zijn.


Balans van overstromingen in Braziliaanse Petropolis loopt op tot 78 doden
17 Februari, 00:25 Skynet
De balans van de overstromingen en aardverschuivingen door stortregens in het Braziliaanse Petropolis, de stad nabij Rio de Janeiro, is opgelopen tot 78 dodelijke slachtoffers. Dat zei de gouverneur van deelstaat Rio de Janeiro, Claudio Castro.


Meer dan 5.000 gezinnen nog altijd zonder verwarming na overstromingen van juli: ?Winter dreigt catastrofe te worden?
12 November 2021, 00:00 HLN.BE
De eerste koude dagen komen hard aan in de Vesdervallei. Meer dan 5.000 gezinnen zitten daar nog altijd zonder verwarming na de overstromingen in juli. En de ramen moeten elke dag open om te verluchten want de huizen zijn nog altijd niet droog. ?Als het gas niet opnieuw wordt aangesloten of het elektriciteitsnet het niet houdt, dreigt de winter hier een catastrofe te worden?, klinkt het.


"De 41 doden bij overstromingen waren eerste Belgische klimaatslachtoffers"
3 November 2021, 00:03 Skynet Belgie
Premier Alexander De Croo heeft vandaag de wereldleiders toegesproken op de klimaatconferentie van de Verenigde Naties (COP26) in Glasgow. "De klimaatverandering slaat hard toe, ook in Europa", wond hij er geen doekjes om. "Het is tijd voor actie, vanaf vandaag."


Duitse vrouw die na overstromingen werd vermist, aangespoeld in Rotterdam
16 Oktober 2021, 00:04 NOS nieuws

Het lichaam van een Duitse vrouw die sinds de overstromingen van deze zomer werd vermist, is enkele weken geleden in Rotterdam aangespoeld. Dat bevestigt de Rotterdamse politie na berichten in Duitse media.

Het stoffelijk overschot van de vrouw van ruim 60 jaar uit Bad Neuenahr is vermoedelijk via de rivier de Ahr in de Rijn beland, die het zo'n 300 kilometer heeft meegevoerd. Pas eind september ontdekten onderzoekers na dna-onderzoek van wie de resten waren, schrijft Rijnmond.

Bij de overstromingen kwamen in Rijnland-Palts, waarin ook Bad Neuenahr ligt, 134 mensen om. Twee slachtoffers worden nog vermist.
Vier ministers geven toelichting over federale aanpak bij overstromingen
6 Oktober 2021, 00:03 Skynet Belgie
Niet minder dan vier ministers hebben vandaag in de gezamenlijke commissies Binnenlandse Zaken en Volksgezondheid toelichting gegeven aan de tussenkomst van de federale autoriteiten bij de overstromingen in juli: premier Alexander De Croo en de ministers van Volksgezondheid, Defensie en Binnenlandse Zaken, Frank Vandenbroucke, Ludivine Dedonder en Annelies Verlinden. Tegelijkertijd antwoordde minister Gilkinet in de commissie Mobiliteit vragen over de gevolgen van de ramp op het spoor.


Noodweer - Rode Kruis gaat 11 miljoen verdelen onder de meest kwetsbare slachtoffers overstromingen
15 September 2021, 00:02 Skynet Belgie
Het Rode Kruis Vlaanderen en zijn Waalse tegenhanger Croix-Rouge de Belgique (CRB) hebben bijna 40 miljoen euro ingezameld na de overstromingen in juli. Dat heeft het CRB dinsdagavond bekend gemaakt.


Meer dan 80 doden na overstromingen in Soedan
14 September 2021, 00:04 Skynet
Overstromingen als gevolg van hevige regens hebben in Soedan aan meer dan 80 mensen het leven gekost en duizenden huizen beschadigd of vernield. Dat heeft een Soedanese ambtenaar maandag bekendgemaakt.


2.000 door overstromingen getroffen Limburgers vragen om gift van Giro 777
18 Augustus 2021, 00:03 NU.NL - Economie
Bij Giro 777 zijn in verband met de overstromingen in Limburg ongeveer tweeduizend aanvragen voor een gift van 1.000 euro uit het Nationaal Rampenfonds binnengekomen. Dat heeft een woordvoerder van het fonds dinsdagavond bekendgemaakt. De aanvragen konden tot en met maandag 16 augustus worden ingediend.


Hevige regen zorgt opnieuw voor overstromingen in Oostenrijk
17 Augustus 2021, 00:03 Skynet
In Oostenrijk heeft een onweersfront met hevige regen en hagel maandagavond in delen van het land opnieuw aardverschuivingen, modderige wegen en overstromingen veroorzaakt. In verschillende regio's moest de brandweer in actie komen om kelders leeg te pompen en bomen uit de straten te verwijderen.


Duitsland trekt 30 miljard euro uit voor herstel na overstromingen
11 Augustus 2021, 00:02 NU.NL - Economie
Duitsland trekt 30 miljard euro uit voor de heropbouw na de rampzalige overstromingen van half juli in het westen van Duitsland. Het bedrag is ongeveer gelijk aan de geschatte schade.


Aantal doden na overstromingen bijgesteld naar 36, nog 11 mensen vermist
24 Juli 2021, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Na de verwoestende overstromingen zijn er in ons land ondertussen 36 dodelijke slachtoffers gevallen. Ook zijn er nog steeds elf mensen waar momenteel geen spoor van is.
Eerste dorpje start met evacuatie, ook elders waakzaamheid: ?Bereid je voor op mogelijke overstromingen?
24 Juli 2021, 00:00 Gazet v. Antwerpen

De straten zijn nog niet opgedroogd of er wordt al opnieuw regen voorspeld. Weliswaar niet in dezelfde mate als vorig weekend, maar of de reeds geteisterde riolen, dijken en waterlopen een nieuwe regenvlaag kunnen slikken, blijft de vraag. In de rampgebieden houden ze het hart vast en staan hulpdiensten op stand-by. Het Waalse dorp Limbourg neemt het zekere voor het onzekere en vraagt zijn bewoners te evacueren.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn