NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Overheid

2News.be / Trefwoorden / Overheid

Federale overheid heeft 1 miljard veil voor kantoren Europese Commissie
Donderdag, 00:11 De Tijd
01:00 Federale investeringsmaatschappij FPIM onderhandelt over overname van 23 gebouwen in Europese wijk


TikTok is volgens topman geen spion van de Chinese overheid
Woensdag, 00:53 NU.NL - Tech
TikTok heeft nog nooit gegevens van gebruikers met de Chinese overheid gedeeld en zal dat ook nooit doen. Dat gaat topman Shou Zi Chew van de videoapp donderdag verklaren voor het Amerikaanse Congres, blijkt uit de al gepubliceerde verklaringen.


Overheid geeft volgens onderzoek te weinig aandacht aan welvaart in grensregio's
Woensdag, 00:32 NU.NL - Economie
De verschillen tussen regio's in ons land worden steeds groter en zijn op veel plekken zelfs "schrikbarend", schrijven onderzoekers. De overheid zet volgens hen te weinig in op de welvaart in het hele land.


Vlaamse overheid koopt steeds meer landbouwgrond op
22 Maart, 00:07 Skynet Economie
Sinds 2019 kocht het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) 4.268 hectare grond, waarvan een derde landbouwgrond. In 2022 gaat het al over een verdubbeling van de cijfers van 2019, zo blijkt uit cijfers die Vlaams Belang-fractieleider Chris Janssens heeft opgevraagd bij minister van Omgeving Zuhal Demir. Door het opkopen van landbouwgrond ontpopt de regering zich volgens Janssens "steeds meer als vijand van de boer en het platteland".


Overheid legt uit waarom boetebedragen in 2023 toch stijgen
22 Maart, 00:01 AutoBlog

De boetetarieven voor 2023 zijn niet mals, waarom weer zo’n stijging? Het is je vast niet ontgaan dat het leven een stuk duurder is geworden de afgelopen maanden. Inflatie is […]

Dit artikel Overheid legt uit waarom boetebedragen in 2023 toch stijgen verscheen eerst op Autoblog.nl.
SIDN: Nederlandse overheid heeft goed ingerichte DNS-infrastructuur
19 Maart, 00:08 Techzine
Uit onderzoek blijkt dat de Nederlandse overheid over een goed ingerichte DNS-infrastructuur beschikt. Wel kan de overheid in de toekomst enkele verbeteringen doorvoeren, zoals het afnemen van de gebruikte DNS-diensten bij verschillende aanbieders. Het onderzoek naar de DNS-infrastructuur door SIDN Labs en de Universiteit Twente werd aangevraagd door het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC). De […]


12 Maart, 00:07 Volkskrant
Overheid legt striktere deadline op voor belastingaangifte
12 Maart, 00:01 De Tijd
11:21 Zelfs wie beroep doet op een boekhouder zal zijn of haar belastingaangifte ten laatste op 15 juli moeten indienen als er geen sprake is van inkomsten uit zelfstandige activiteiten of buitenlandse ink...


Vlaamse overheid blokkeert TikTok voor overheidspersoneel - update
13 Maart, 00:01 Tweakers
Vlaamse overheidsambtenaren kunnen niet langer de TikTok-site of -app benaderen via werksmartphones of -computers. Daarnaast wordt TikTok geblokkeerd via het IT-netwerk van de Vlaamse overheid. Vlaanderen zegt dit te doen om veiligheidsredenen.


Ook de overheid voelt de arbeidskrapte
2 Maart, 00:04 Skynet Economie
De federale overheid zocht vorig jaar bijna 10.000 nieuwe medewerkers, maar steeds minder sollicitanten voelen zich aangetrokken tot een ambtenarenjob. Dat blijkt uit cijfers van minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter (Groen). Om de aantrekkelijkheid te verhogen verandert Selor van naam. Voortaan heet het selectiebureau van de federale overheid 'Werkenvoor.be'.


Overheid bewaart de gekste gegevens van vliegtuigpassagiers onnodig lang
25 Februari, 00:01 NU.NL - Tech
De overheid moet per direct stoppen met de grootschalige verzameling van gegevens over vliegtuigpassagiers, meldt de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) dinsdag. Deze dataverzameling is een ernstige schending van de privacy van Nederlanders.


Britse verpleegkundigen schorten staking op, overheid bereid om te onderhandelen
24 Februari, 00:02 Skynet Economie
De Britse verpleegkundigen hebben dinsdag aangekondigd dat ze hun stakingsacties opschorten, in het bijzonder de 48 urenstaking die voor volgende week gepland was. De overheid is ermee akkoord gegaan rond de onderhandelingstafel te gaan zitten met de vakbonden, die meer loon en betere arbeidsvoorwaarden eisen.


Miljardenwinsten terwijl rij bij voedselbank groeit: 'Overheid moet ingrijpen'
20 Februari, 02:58 NU.NL - Economie
Veel grote bedrijven behaalden vorig jaar miljardenwinsten. Tegelijkertijd leven steeds meer huishoudens in armoede door hogere prijzen. De bedrijven kregen dan ook van diverse kanten kritiek, maar kun je het ze kwalijk nemen dat ze veel winst maken?


NU+ | Forse ddos-aanvallen en nerdgrapjes tijdens nachtelijke oefening overheid
19 Februari, 01:09 NU.NL - Tech
Bijna dagelijks krijgen overheidsdiensten zoals DigiD en de Belastingdienst ddos-aanvallen voor de kiezen. Die aanvallen kunnen websites en apps platleggen. Overheidsorganisaties en het bedrijfsleven komen twee keer per jaar een hele nacht samen om te trainen op ddos-aanvallen. En dan halen ze alles uit de kast. Dit keer was NU.nl erbij.


Nederlandse overheid: 'Pfas-verwerking door Indaver gevaarlijk voor leefomgeving'
8 Februari, 00:02 De Tijd
20:21 In een niet-openbaar advies maakt het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu zich zorgen over de verwerking van pfas-houdend afval bij Indaver. In de oven van het Antwerpse bedrijf ...


Actiegroepen stellen Lantis en Vlaamse overheid in gebreke: ?Studie over waterzuivering nog niet klaar?
8 Februari, 00:00 Gazet v. Antwerpen

De Actiegroep Leefmilieu Rupelstreek, Climaxi, Red Onze Kleiputten en burgerplatform OnzeMobiliteit stellen Lantis, COTU en de Vlaamse overheid in gebreke vanwege nieuwe informatie van VITO. De onderzoeksinstelling meldde dinsdagnamiddag in een brief dat er geen studie is afgerond over de ?Beste Beschikbare Technieken? (BBT) om water te zuiveren van PFAS. ?Daarmee toont de overheid dat ze niet zorgvuldig handelt?, zeggen de actiegroepen in een persbericht.
Nieuws: Minder ongevallen niet belangrijk: overheid onthult echte reden populariteit Zone 30
6 Februari, 00:00 Auto55
Sinds gemeentes de zone 30 van Vlaanderen mogen gebruiken om de eigen kas te spijzen, schieten ze als paddenstoelen uit de grond. En dat zal niet meteen verbeteren: de helft van de gemeentes is van plan nog meer zones 30 in te voeren. Met verkeersveiligheid heeft het weinig te maken, veel gemeentes evalueren zelfs niet. Gemeentes mogen sinds 1 februari 2021 (mits aanpassing van...

Lees meer


VS overheid eist afsplitsing Google DSP, DFP, AdX
30 Januari, 00:10 Emerce
Het Amerikaanse ministerie van Justitie en acht staten dienen een klacht in tegen Google vanwege machtsmisbruik op de reclamemarkt. Kleinere rivalen krijgen geen kans zich te ontwikkelen en raken gesmoord.


Google voert in India enkele Android-wijzigingen door onder druk van overheid
27 Januari, 00:00 Tweakers
Google heeft na een verloren zaak bij de Indiase Hoge Raad besloten enkele wijzigingen door te voeren in Android. Zo wordt het mogelijk om een ander systeem dan Google Plays betaalsysteem te gebruiken voor in-appaankopen en komt er een zoekmachinekeuzescherm.


Overheid deelt broncode van DigiD-app zodat burgers kunnen meekijken
25 Januari, 00:43 NU.NL - Tech
De broncode van de DigiD-app is maandag online gezet. Het gaat om de achterliggende tekst waarmee programmeurs de app hebben geschreven. Het kabinet wil broncodes van zijn diensten vaker openbaar maken om burgers te laten zien hoe ze werken.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn