NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Ouders

2News.be / Trefwoorden / Ouders

Zaterdag, 00:05 Volkskrant
Willow Smith ervaart druk door prestaties ouders
21 Juli, 00:05 NU.NL - Muziek
Zangeres Willow Smith (20) ervaart veel druk om in de voetsporen van haar ouders, acteur Will Smith en actrice Jada Pinkett Smith, te treden. Dit vertelt ze in een interview met Apple Music 1.


Nederlandse ouders hebben steeds later een leeg nest. Hoe kan dat?
10 Juli, 00:05 Volkskrant
Nederlandse twintigers gaan steeds later op kamers. En dat komt niet alleen door het gebrek aan woonruimte.


"Informatie- en meldpunt nodig voor wie zich tegen wil ouders wil laten vaccineren?
8 Juli, 00:04 HLN.BE
De 12- tot 15-jarigen die zich willen laten vaccineren zullen daarvoor de toestemming nodig hebben van hun ouders. Maar wat met jongeren die zich, tegen de wil van hun ouders, toch willen laten vaccineren? Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) gaf vandaag in het Vlaams Parlement aan dat de stem van het kind dan doorslaggevend zal zijn. Kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens denkt daarvoor aan een informatie- en meldpunt.


RIVM: 72 procent van de jongeren wil een prik, meer weerstand bij ouders
3 Juli, 00:07 Volkskrant
Zo?n 72 procent van de 12- tot 18-jarige deelnemers aan een RIVM-onderzoek zegt zich te willen laten vaccineren. 21 procent stelt dit niet te willen, en 8 procent twijfelt nog.


Studenten door leenstelsel steeds vaker financieel afhankelijk van ouders
30 Juni, 00:02 NU.NL - Economie
Studenten zijn de afgelopen jaren steeds vaker financieel afhankelijk geworden van hun ouders, mede als gevolg van de invoering van het leenstelsel. Dat stelt het Nibud op basis van een vierjarig onderzoek onder ruim vijftienhonderd studenten.


Speciaal opgericht expertteam: ?Ouders moeten niet ongestraft kinderen bij hun ex kunnen weghouden?
5 Februari, 09:04 Volkskrant
Er moet eerder en veel harder opgetreden worden tegen ouders die na een scheiding de kinderen weghouden bij de ex-partner. Dat is het advies van een speciaal opgericht expertteam aan de overheid. De tijd van aanmodderen moet voorbij zijn, stelt familierechter en teamvoorzitter Cees van Leuven.


Tachtig gedupeerde ouders doen nu ook aangifte tegen Rutte in toeslagenschandaal
3 Februari, 17:16 Volkskrant
Een groep van tachtig gedupeerde ouders in de toeslagenaffaire rond kinderopvang, hebben nu ook aangifte gedaan tegen premier Mark Rutte wegens drie ambtsmisdrijven. Dat heeft hun advocaat Vasco Groeneveld woensdag bekendgemaakt.


Bekende ouders vragen om jongeren voorrang te geven bij vaccinatie

Verschillende bezorgde ouders en volwassenen onder wie Heidi De Pauw van Child Focus, kinderpsychiater Peter Adriaenssens en federaal procureur Frederic Van Leeuw trekken in een open brief aan de alarmbel over de situatie van de jongeren tijdens de coronapandemie. In de brief, die maandag is gepubliceerd in De Morgen en Het Laatste Nieuws, roepen ze op om jongeren bij versoepelingen van de coronamaatregelen en bij de vaccinatie voorrang te geven.
Infographic: Bijna zes op de tien ouders maakt zich zorgen om online veiligheid kind
30 Januari, 06:43 Emerce
Ruim zes op de tien van ouders met kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar vindt dat hun kind het afgelopen jaar te veel op de tablet heeft gezeten. Daarvan maakt 58 procent zich zorgen over de online veiligheid van hun kind, zo blijkt uit onderzoek van Kaspersky.


OPROEP. Leegstand bij rusthuizen: wonen jouw ouders door de coronacrisis bij jou?
29 Januari, 16:54 Gazet v. Antwerpen

Door corona zijn de wachtlijsten in heel wat woonzorgcentra in de Antwerpse en Kempense regio gekrompen of verdwenen. Hier en daar is er zelfs sprake van leegstaande bedden. In de Mechelse regio is er weinig leegstand, maar nieuwkomers aarzelen wel om te komen.
Drie valse agenten plegen home-invasion in Vorst: ouders en drie kinderen vastgebonden
28 Januari, 19:24 HLN.BE
Drie mannen die zich voordeden als politie-agenten, hebben vanochtend een home-invasion gepleegd in de Brusselse gemeente Vorst. Dat meldt Sudinfo en het nieuws wordt bevestigd door de lokale politie van de zone Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst). Een gezin met drie kinderen werd daarbij overvallen, maar bleef ongedeerd.


Beke wil adoptieprocedure bijsturen en kandidaat-ouders ook naar pleegzorg laten kijken
28 Januari, 14:40 HLN.BE
Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke erkent dat de adoptieprocedure in Vlaanderen "klantvriendelijker en transparanter" moet worden. Dat zegt de CD&V-minister in reactie op een erg kritisch rapport van de Vlaamse Ombudsdienst. Maar die bijsturingen zullen de bestaande wachtlijst niet drastisch inkorten. Daarom wil Beke kandidaat-ouders doen nadenken over de mogelijkheden van pleegzorg.


Negen op de tien ouders willen dat kinderen alle hobby's kunnen blijven uitoefenen
28 Januari, 11:26 Skynet
De helft van de kinderen doen minstens twee hobby's in groep en bijna negen op de tien ouders vinden het ook belangrijk dat alle hobby's kunnen doorgaan. Dat blijkt uit resultaten van de Grote Coronastudie.


Geen afkoelingsweek in lager onderwijs
27 Januari, 14:06 De Tijd
14:58 De onderwijswereld heeft beslist de krokusvakantie in de lagere scholen niet met een week te vervroegen. Ook van mondmaskers of strikte klasbubbels is voorlopig geen sprake.


Ouders schakelen 14-jarige zoon in bij drugshandeltje

Een 14-jarige zoon van een koppel uit Wechelderzande (Lille) werd mee ingeschakeld in de drugshandel van zijn moeder en vader. De ouders riskeren celstraffen tot twee jaar effectief. ?Het is schrijnend dat ze hun kinderen grootbrengen in een omgeving waar drugsgebruik normaal is?, zei openbare aanklager Ellen De Ketelaere op de rechtbank.
DISCUSSIE. Vind jij dat alle scholen de deuren moeten sluiten?

Er zijn momenteel vijftig scholen in Vlaanderen volledig of gedeeltelijk gesloten door besmettingen met het coronavirus. Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) wil alle andere scholen openhouden. Ondanks de waarschuwingen uit verschillende hoeken dat de derde golf op komst is.
Buitenlandse media verbazen zich over rellen in Nederland
25 Januari, 22:26 Volkskrant
Buitenlandse media berichten uitgebreid over de rellen dit weekeinde in Nederland na de invoering van de avondklok. De Duitse krant Bild opende haar website maandagochtend met de uitspraak van de burgemeester van Eindhoven, John Jorritsma: ?Als het zo doorgaat bewegen we richting een burgeroorlog?.


Coronavirus - Edegem schrapt buitenschoolse groepsactiviteiten en informeert ouders opnieuw
19 Januari, 22:31 Skynet
De gemeente Edegem schort tot en met zondag de buitenschoolse groepsactiviteiten voor -12-jarigen op. Dat is dinsdagavond beslist tijdens crisisoverleg naar aanleiding van de testronde in het kader van de besmettingen met de Britse variant van het coronavirus in basisschool OLFA Elsdonk. De ouders van alle leerlingen worden in een brief ook op de hoogte gebracht van de laatste stand van zaken in de school.


Ouders en leerlingen naar mobiel testteam in Edegem: ?Alsof we proefkonijnen zijn?
18 Januari, 19:36 Gazet v. Antwerpen

In basisschool Olfa Elsdonk in Edegem werden maandagnamiddag de meer dan vijfhonderd leerlingen onderworpen aan een test. We peilden bij enkele ouders naar de impact van deze beslissing waarmee ze plots werden geconfronteerd: ?Niet aangenaam, maar wel goed aangepakt.?Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn