NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Ouders

2News.be / Trefwoorden / Ouders

Zondag, 00:08 Volkskrant
Wat doen Vlaamse comedians als er jonge kinderen in de zaal zitten? Alex Agnew: ?Ik waarschuw ouders met een grappige noot?
Zondag, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Vanaf welke leeftijd kan je een kind meenemen naar een comedy show? Moeten organisatoren jonge kinderen aan de ingang weren of ligt de verantwoordelijkheid bij de ouders? En wat doet dat met een comedian? Na het incident waarbij Theo Maassen een driejarige uit zijn show zette, spreken organisatoren en comedians zich uit. ?Een kind van tien is veel erger dan een kind van drie.?
20 Februari, 00:44 Volkskrant
Ouders van ziek of gehandicapt kind krijgen automatisch dubbele kinderbijslag
19 Februari, 00:27 NU.NL - Economie
Het kabinet maakt het eenvoudiger voor ouders van kinderen die langdurige zorg nodig hebben om dubbele kinderbijslag te krijgen. Ongeveer 30.000 gezinnen hebben daar recht op, maar een op de tien maakt er geen gebruik van.


Max Colombie openhartig over worsteling met angsten: ?Ik ben gevlucht in drank en drugs, mijn ouders hadden schrik dat ik zou sterven?
8 Februari, 00:02 Gazet v. Antwerpen

Max Colombie (31) is helemaal terug met Oscar and the Wolf. Onlangs opende hij de MIA?s vanop de hoogste bol van het Atomium in Brussel: ?Ik heb enorme hoogtevrees, daar heb ik me zwaar moeten overzetten.? Deze zomer sluit hij Best Kept Secret af, staat hij op Rock Werchter en tourt hij in het Midden-Oosten. Maar vooral werd hij vorig jaar weer baas over zijn eigen hoofd, over zijn angsten die te fel woelden. ?Bij mij is het glas altijd halfleeg, ik denk in rampscenario?s.?
Ook na de ophef protesteren ouders met hun baby in het Vlaams Parlement: ?Gelieve geen pampers te verversen in de Koepelzaal?
26 Januari, 00:03 Gazet v. Antwerpen

Een huilende baby deed Jean-Jacques De Gucht vorige week gepikeerd reageren in het Vlaams Parlement. Maar woensdag kwamen er opnieuw ouders met hun kleine kinderen protesteren tegen de problemen in de kinderopvang. Voor de negende week op rij al, en met meer dan ooit. ?Jean-Jacques heeft impact gehad, maar allicht niet zoals hij het wou?, zegt een ouder. ?Mag ik hier eigenlijk borstvoeding geven??
Het dilemma van ouders: hoe ga je om met de schermtijd voor je kind?
25 Januari, 00:43 NU.NL - Tech
Veel kinderen willen niets liever dan bijvoorbeeld netflixen, gamen, tiktokken of YouTube-video's kijken. Dat stelt ouders voor een dilemma: hoeveel schermtijd geef ik mijn kind en wat laat ik ze wel of niet doen? Je moet niets verbieden, zeggen experts. Dat werkt averechts.


Ouders wachten al maanden op autopsieverslag van overleden zoontje Finn (4): ?Het is niet te vatten. Wat was er mis met ons ?manneke???
16 Januari, 00:03 HLN.BE
Op 26 september overleed het energieke zoontje van Vicky Van Wallendael (34) en Stijn Philips (33) plotsklaps. De vierjarig Finn was opeens ziek geworden, kreeg drie hartstilstanden en een hersenbloeding en overleed de volgende ochtend. Omdat de doodsoorzaak niet duidelijk was, volgde een autopsie. De resultaten daarvan hebben de ouders drie maanden later nog steeds niet mogen ontvangen. ?Communiceer alsjeblieft met ons", zo smeken de ouders bij VTM Nieuws.


Kinderspaarrekening komt vrij als je kind 18 wordt: 'Spannend voor veel ouders'
15 Januari, 00:02 NU.NL - Economie
Bij veel ouders staat het op het lijstje bij de geboorte: een spaarrekening openen voor je kind. Bijna elke bank heeft een speciale kinderspaarrekening. Ze zijn vaak gratis en hebben meestal een ietsje hogere rente dan reguliere rekeningen. Hoe werkt dat precies?


Canadese ouders kunnen makers Fortnite aanklagen om gameverslaving
12 December 2022, 00:02 NU.NL - Tech
Een Canadese rechter heeft de weg vrijgemaakt voor een collectieve rechtszaak tegen Epic Games, de maker van het populaire schietspel Fortnite. Kinderen zouden zichzelf hebben verwaarloosd omdat ze verslaafd waren aan de game, meldt BBC News.


Ouders nemen afscheid van Natacha de Crombrugghe (28): ?Je leefde voor 200%. Alsof je al wist dat je leven kort zou zijn?
1 December 2022, 00:02 Gazet v. Antwerpen

?Tot op het allerlaatste moment hebben we gehoopt om je levend terug te vinden, en om je in onze armen te kunnen sluiten. De gedachte dat we je nooit meer zouden terugzien, was ondraaglijk.? Op een emotionele plechtigheid hebben de ouders en broers van Natacha de Crombrugghe (28), samen met 500 vrienden, afscheid genomen van de jonge vrouw uit Linkebeek die om het leven kwam in Peru. ?Je leefde vol passie en je wilde overal van genieten. Alsof je wist dat je leven kort zou zijn.?
Hoe kom jij rond? Jack (25): 'Mijn ouders bewaren m'n geld soms voor me'
7 November 2022, 00:02 NU.NL - Economie
De boodschappen worden duurder, net als energie en benzine. Voor starters is het moeilijk om een huis te vinden. En studenten bouwen soms torenhoge studieschulden op. In deze rubriek vertellen jonge mensen hoe zij rondkomen en geeft het Nibud tips. Zo regelt Jack (25) zijn geldzaken.


Ouders Tanja Groen over mogelijke match met Dutroux: "We hopen het stiekem wel"
11 Oktober 2022, 00:01 Skynet Belgie
"We zeggen niet: 'Dit wordt 'm'. Maar we hopen het stiekem wel", zo citeert de Nederlandse krant de Telegraaf de vader van Tanja Groen, het achttienjarig meisje dat in 1993 mysterieus verdween in Maastricht. Op vraag van Nederland zal de Belgische justitie aan de hand van dna onderzoeken of er al dan niet een verband is met Marc Dutroux.


Hoe kom jij rond? Lisa (21): 'Door thuis te wonen bespaar ik mijn ouders geld'
5 September 2022, 00:03 NU.NL - Economie
De boodschappen worden duurder, net als energie en benzine. Voor starters is het moeilijk om een huis te vinden. En studenten bouwen soms torenhoge studieschulden op. In deze rubriek vertellen jonge mensen hoe zij rondkomen, en geeft het Nibud tips.


Hoe kom jij rond? Nadine (23): 'Ik ben mijn ouders heel dankbaar'
29 Augustus 2022, 00:01 NU.NL - Economie
De boodschappen worden duurder, net als energie en benzine. Voor starters is het moeilijk om een huis te vinden. En studenten bouwen soms torenhoge studieschulden op. In deze rubriek vertellen jonge mensen hoe zij rondkomen en geeft het Nibud tips.


18 Augustus 2022, 00:06 Volkskrant
Ouders krijgen geen gegevens van deelnemers seance op begraafplaats
11 Augustus 2022, 00:06 NOS nieuws

Ouders van kinderen die begraven liggen op begraafplaats Rusthof in Leusden krijgen geen persoonsgegevens van de groep die hier vorig jaar een seance hield. De rechter heeft geoordeeld dat de gemeente Amersfoort deze informatie niet aan de nabestaanden hoeft te geven. De vader en moeder van twee zusjes die daar begraven liggen, hadden hierom gevraagd.

Een groep van zes volwassenen kwam vorig jaar september samen op een gedeelte van de begraafplaats waar kinderen begraven liggen. De deelnemers zochten naar eigen zeggen contact met de overleden kinderen. Een vader van de kinderen ontdekte de seance, doordat een van de deelnemers een camera met beelden op de begraafplaats had achtergelaten.

Psychische klachten

De ouders willen in contact komen met de leden van de seancegroep, zodat zij hen eventueel aansprakelijk kunnen stellen voor geleden schade. De moeder zegt dat zij ernstige psychische klachten ervaart sinds zij hoorde over de seance. Hierbij speelde volgens de islamitische vrouw mee dat het in haar cultuur niet is toegestaan om geesten op te roepen bij graven.

Eerder besloten enkele nabestaanden naar aanleiding van de seance om hun dierbaren op een andere plek opnieuw te begraven, op kosten van de gemeente Amersfoort. Ook deed een groep ouders aangifte van grafschennis.

De leden van de seancegroep willen niet dat hun persoonsgegevens bekend worden, onder andere vanwege bedreigingen aan hun adres. Bij de zaak gaat het volgens de rechter om een botsing tussen het recht op privacy en het recht op waarheidsvinding. De veiligheid van de groep weegt in dit geval zwaarder dan de belangen van de ouders, stelt de rechter.

Enkele beelden van de seance werden vrijgegeven na een WOB-verzoek van RTV Utrecht:

De seancegroep had voor de bijeenkomst toestemming gekregen van de directeur van de begraafplaats. De gemeente Amersfoort zou daarentegen niets hebben geweten van het plan. De gemeente zette de directeur van de begraafplaats in december 2021 op non-actief. Afgelopen maart werd duidelijk dat hij definitief niet meer aan het werk gaat.

De Nationale ombudsman deed op verzoek van de gemeente Amersfoort onderzoek naar de zaak. Die oordeelde dat er te weinig rekening was gehouden met de gevoelens van nabestaanden bij de bijeenkomst.
28 Juli 2022, 00:06 Volkskrant
Ouders mogen straks naast baby ook jonge kinderen dubbele achternaam geven
30 Juni 2022, 00:06 NOS nieuws

Als het over enige tijd mogelijk is om pasgeboren baby's een dubbele achternaam te geven, moet dat ook worden toegestaan bij jonge kinderen. Minister Weerwind voor Rechtsbescherming heeft daarvoor een wijzigingsvoorstel naar de Tweede Kamer gestuurd.

Sinds vorig jaar ligt er een wetsvoorstel om ouders de mogelijkheid te geven om hun kinderen de achternamen van allebei de ouders te geven. De Tweede en Eerste Kamer moeten er nog mee akkoord gaan. Maar veel ouders hebben al laten weten dat ze het jammer vinden dat de wet alleen voor pasgeborenen geldt.

Kinderen die nu -voor de inwerkingtreding van de wet- geboren worden, komen er niet voor in aanmerking. Dat zou kunnen betekenen dat kinderen in hetzelfde gezin een verschillende achternaam krijgen. Om dat te voorkomen komt er nu een overgangsregeling in de wet.

Wens is groot

"De wens van veel ouders om de kinderen in hun gezin een dubbele naam te geven is groot", zegt Weerwind. "Met deze overgangsregeling geven we daar gehoor aan."

Voor ieder kind dat op of na 29 januari 2019 geboren is, krijgen ouders de mogelijkheid om na de inwerkingtreding van de wet alsnog een naamsverandering aan te vragen. Daarvoor kunnen ze dan gewoon naar de burgerlijke stand van de gemeente. De regeling blijft geldig tot een jaar na de inwerkingtreding van de wet.

Voor de datum van 29 januari 2019 is gekozen, omdat er toen een motie van D66 werd aangenomen, waarin het kabinet werd opgeroepen om de dubbele achternaam voor kinderen mogelijk te maken.

Weerwind wil de kinderen maximaal twee achternamen geven zonder koppelteken, dus bijvoorbeeld De Jong Van Vliet of Van Vliet De Jong. Uitzondering zijn kinderen van wie een van de ouders, of allebei, al een dubbele naam hebben, zoals Van Bergen Henegouwen of Korthals Altes. Die dubbele namen worden als enkelvoudige achternaam gezien. Dus die ouders mogen hun kinderen Korthals Altes Van Bergen Henegouwen als achternaam geven.
21 April 2022, 00:07 VolkskrantGerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn