NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Opvang

2News.be / Trefwoorden / Opvang

Opvang voor daklozen Amsterdam enige tijd ontruimd na vondst explosieven
25 December 2023, 00:04 NOS nieuws

Een opvang voor daklozen in Amsterdam-Oost is vanochtend ontruimd geweest vanwege de vondst van explosieven. Volgens NH werden er rond 10.15 uur veel hulpdiensten opgeroepen.

De vondst werd gedaan na een aanhouding. Wie er is aangehouden en waarom, kan een woordvoerder van de politie nog niet zeggen. De politie wil alleen zeggen dat de aanhouding werd gedaan in een "lopend onderzoek". Na de aanhouding is een woning in de opvang doorzocht en daar werden meerdere explosieven gevonden.

Een verslaggever van AT5 meldt dat de omgeving ruim werd afgezet.

Elders opgevangen

Het pand aan de Tweede Boerhaavestraat biedt plek aan maximaal zestig dakloze Amsterdammers. Op het moment van de vondst waren er zo'n vijftig mensen aanwezig. Zij zijn tijdelijk elders opgevangen.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft de explosieven meegenomen. Die worden vernietigd. De bewoners mochten daarna weer terug naar huis.
Crevits verlengt steun voor opvang slachtoffers mensenhandel
11 Juli 2023, 00:04 Skynet Economie
Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits (CD&V) verlengt de steun voor de opvang en de begeleiding van slachtoffers van mensenhandel tot het einde van dit jaar. Het gaat om een grote groep slachtoffers die vorig jaar werd aangetroffen op de werven van Borealis en BASF in Antwerpen. Toen werd het aanbod al versterkt, maar omdat de uitstroom van de slachtoffers stapsgewijs verloopt en er mogelijk nog slachtoffers kunnen bijkomen, is de verlenging nodig, stelt de minister maandag in een mededeling.


Recordaantal vacatures in Vlaamse opvang
20 Februari 2023, 03:51 HLN.BE
In 2022 waren er maar liefst 7.000 vacatures in de Vlaamse kinderopvang - een absoluut record. Dat meldt De Morgen. De cijfers bevestigen de grote crisis in de sector, met een enorm personeelstekort.


21 Oktober 2022, 00:08 Volkskrant
1 September 2022, 00:03 Volkskrant
DISCUSSIE. Hoe ga jij in de verlengde kerstvakantie voor opvang en verstrooiing zorgen voor de kinderen?
5 December 2021, 00:00 Gazet v. Antwerpen

De kerstvakantie voor kinderen in de kleuter- en lagere school zal dit jaar uitzonderlijk geen twee, maar drie weken tellen. Sommige jonge leerlingen zullen daar misschien niet rouwig om zijn, maar minstens evenveel ouders zitten nu al met de handen in het haar. Hoe moet dat praktisch allemaal gebolwerkt worden en hoe gaan we onze koters drie weken lang bezig houden?
Stad zorgt voor extra opvang voor dak- en thuisloze jongeren: ?Ik was bang. Radeloos. Alleen?
26 Juni 2021, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Te veel jongeren leven zonder thuis of dak boven hun hoofd in Antwerpen en vallen tussen de mazen van het opvangnet. Daarom investeert de Stad Antwerpen fors in nieuwe opvangplekken op maat van jonge mensen, zowel voor noodopvang als tijdelijke woongelegenheid. De 20-jarige Nihat Jakkoen getuigt over zijn ervaringen als thuisloze.
Oppositie wil ?veilige? gescheiden naschoolse opvang
2 Februari 2021, 05:36 Gazet v. Antwerpen

Oppositiepartij N-VA wil dat de voor- en naschoolse opvang in Sint-Gillis-Waas verspreid wordt over drie verschillende scholen.
Hof van Justitie: adequate opvang voorwaarde voor afwijzen alleenstaande minderjarige asielzoekers
15 Januari 2021, 22:19 Volkskrant
De Nederlandse staat mag voortaan alleen onbegeleide minderjarige asielzoekers afwijzen als van tevoren is vastgesteld dat de persoon in het land van herkomst kan rekenen op adequate opvang. Dat heeft het Europees Hof van Justitie bepaald, naar aanleiding van een zaak van een jongen uit Guinee die alleen naar Nederland afreisde.


Ouders van 1.333 Antwerpse kinderen moeten door staking alternatief voor opvang vinden
15 Mei 2018, 10:36 Gazet v. Antwerpen

De nationale betogingen van vakbonden ACV, ABVV en ACLVB in Brussel tegen de pensioenhervormingen zullen ook effect hebben op de stedelijke kinderopvang in Antwerpen. Er zullen woensdag kinderopvanglocaties gesloten worden en de openingsuren worden aangepast. ?Ik hoop dat dit de laatste politieke staking zal zijn?, zegt Antwerps schepen voor Kinderopvang Nabilla Ait Daoud (N-VA).
10 Mei 2018, 21:54 Volkskrant
Amerikaanse toestanden: Nederlands eerste hotel voor mensen zonder huis en opvang is een feit
7 Mei 2018, 20:42 Volkskrant
In een oud familiehotel in Hazerswoude woont een Nederlands jongetje van vijf jaar oud al een jaar met zijn moeder op een volgestouwde hotelkamer. Een gang verderop deelt een Nederlands meisje van bijna twee sinds haar geboorte een kamer met haar vader. In dit hotel zijn in drie jaar tijd drie baby?s geboren, er is getrouwd en gescheiden. ?Gelukkig?, zegt hoteleigenaar Don van der Voort, ?is er nog niemand overleden?.


Francken wil factuur voor opvang transitmigranten niet betalen: ?Knuffelpolitiek naar illegalen mag stoppen?

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken is niet van plan de factuur voor de Brusselse opvang van transitmigranten te betalen. ?0 euro?, zo tweet hij in antwoord op het plan van Brussels minister Pascal Smet om de factuur voor het heropenen van een opvangcentrum door te schuiven naar de federale regering. Francken wil die factuur niet betalen en trekt van leer tegen de betrokken burgemeesters en politiediensten. Die weigeren volgens hem op te treden. ?De knuffelpolitiek naar illegalen mag stoppen?, zei Francken in De Ochtend op Radio 1.
Francken niet van plan factuur voor opvang transitmigranten te betalen
4 Mei 2018, 06:42 Skynet Belgie
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken is niet van plan de factuur voor de Brusselse opvang van transitmigranten te betalen. "0 euro", zo tweet hij in antwoord op het plan van Brussels minister Pascal Smet om de factuur voor het heropenen van een opvangcentrum door te schuiven naar de federale regering. Francken wil die factuur niet betalen en trekt van leer tegen de betrokken burgemeesters en politiediensten. Die weigeren volgens hem op te treden. "De knuffelpolitiek naar illegalen stoppen", zei Francken in De Ochtend op Radio 1.


Twintig maanden cel voor ontucht op kinderdagopvang De Bilt
1 Mei 2018, 14:06 NOS nieuws

De rechtbank in Utrecht heeft de 27-jarige pedagogisch medewerker Bart C. veroordeeld tot twintig maanden cel en tbs met voorwaarden voor ontucht met zeven meisjes, meldt RTV Utrecht. C. was medewerker bij buitenschoolse opvang Partou in De Bilt.

Tegen C. was dertig maanden cel en tbs met voorwaarden geëist. Hij mag van de rechter geen contact met de slachtoffers en hun gezinnen hebben en mag ook niet meer in de gemeente De Bilt komen. Ook moet hij een schadevergoeding van 10.000 euro betalen. C was zelf niet bij de uitspraak aanwezig.

Pedagogisch medewerker

De ontucht vond plaats tussen januari 2016 en augustus vorig jaar. C. raakte de kinderen zelf niet aan, maar liet ze wel allerlei seksuele handelingen uitvoeren.

Zo liet hij zich door de meisjes in de leeftijd van 4 tot 10 jaar naakt betasten en in zijn kruis schoppen. Dat gebeurde als hij alleen met ze was in de wc's, tijdens verstoppertje spelen of op een door begroeiing afgeschermd veldje.

De ontucht kwam naar buiten toen twee van de meisjes tijdens het avondeten aan hun ouders vertelden dat ze een geheimpje hadden met meester Bart, "dat ze aan zijn piemel mochten zitten". Uiteindelijk deden de ouders van acht meisjes aangifte.

Impulsen

Volgens een psychiater en psycholoog die C. hebben onderzocht, heeft hij zijn seksuele impulsen niet onder controle en heeft hij een masochistische stoornis. Hij richt zich op kinderen omdat hij zich bij hen minder schaamt en omdat ze minder snel zullen praten.

C. betuigde spijt van het misbruik, maar heeft volgens het OM niet altijd opening van zaken gegeven. Hij gaf in eerste instantie maar twee misbruikzaken toe.
Opvang Leger des Heils zit overvol
30 April 2018, 15:54 NOS nieuws

Het aantal mensen dat een beroep doet op het Leger des Heils groeit nog steeds. En doordat er vanuit de noodopvang nauwelijks uitstroommogelijkheden zijn, krijgen dak- en thuislozen steeds vaker nee te horen aan het loket. Dat zegt het Leger des Heils in hun jaarbericht.

In 2017 brachten voormalige zwervers, ex-gedetineerden, ex-verslaafden en andere dak- en thuislozen gemiddeld acht maanden door in een opvang van het Leger, voordat ze konden doorstromen naar een woonvorm met begeleiding die ze nodig hebben. In 2016 duurde dat gemiddeld nog zeven maanden, in 2013 vier maanden.

Goedkope huizen

"Dat komt in de eerste plaats doordat er bijna geen goedkope huizen meer zijn", zei directeur Cornel Vader in Nieuws en Co op NPO Radio 1. "Daardoor stagneert de doorstroming heel erg."

Als er wel een woning gevonden wordt, lukt het vaak niet om goede begeleiding te vinden. "Dat is nodig, omdat deze mensen niet heel geïsoleerd en eenzaam op een kamer moeten zitten", zei Vader.

Vader roept woningcorporaties opnieuw op meer goedkope huurwoningen te bouwen. "Dat blijft veel te weinig."

Eerder waarschuwde het Leger al dat steeds meer mensen een beroep doen op de noodhulp, omdat ze nergens anders terecht kunnen.

Naast jongeren met problemen, dak- en thuislozen en mensen met complexe problemen, zien de medewerkers van het Leger ook steeds meer slachtoffers van mensenhandel in de opvang. Volgens Vader hebben deze mensen speciale opvang en bescherming nodig, die er nu vaak niet is.
Eis 2,5 jaar en tbs voor ontucht in buitenschoolse opvang De Bilt
17 April 2018, 13:30 NOS nieuws

Tegen de 27-jarige Bart C. uit Utrecht is 2,5 jaar onvoorwaardelijke celstraf en tbs geëist voor ontucht met zeven meisjes en schennispleging (zijn geslachtsdeel laten zien) tegenover een meisje op de buitenschoolse opvang Partou in De Bilt. Ook wil het Openbaar Ministerie dat de rechter C. een locatieverbod oplegt voor de gemeente De Bilt.

De ontucht vond plaats tussen januari 2016 en augustus 2017. C., destijds pedagogisch medewerker bij Partou, raakte de kinderen zelf niet aan maar liet ze allerlei seksuele handelingen uitvoeren. C. heeft onder meer toegegeven dat hij zich liet bevredigen door enkele kinderen en zich door hen in zijn geslachtsdeel liet schoppen.

Volgens psychologen heeft C. een masochistische stoornis, kan een pedofiele stoornis niet worden uitgesloten en is hij verminderd toerekeningsvatbaar. Ze adviseren de man tbs op te leggen omdat ze bang zijn dat hij anders zijn behandeling niet afmaakt. Het Openbaar Ministerie volgt die redenering.
Rutte bezoekt opvang Woerden - vrijwilligers kunnen toestroom spullen niet aan
7 April 2018, 22:24 NRC
Premier Rutte heeft een bezoek gebracht aan de noodopvang voor vluchtelingen in Woerden die vannacht werd aangevallen door zo'n twintig mensen met bivakmutsen.


Beveiliging opvang kan capaciteitsgebrek veroorzaken bij politie
7 April 2018, 22:24 NRC
De inzet van extra agenten ter beveiliging van noodopvanglocaties voor asielzoekers kan lokaal leiden tot capaciteitsproblemen bij de politie. Mogelijk komen andere politietaken dan op de plank te liggen.


Joodse organisatie bezorgd over opvang vluchtelingen
7 April 2018, 22:24 NRC
Het Centraal Joods Overleg (CJO), een koepelorganisatie van joodse organisaties, is bezorgd over de voorgenomen opvang van Syrische en Irakese vluchtelingen in Amstelveen.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn