NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Opgepakt

2News.be / Trefwoorden / Opgepakt

Minderjarigen opgepakt die drugs verkopen op speelpleintje
7 Februari, 14:24 Gazet v. Antwerpen

In de Tweegezusterlaan in Deurne zijn vrijdag enkele minderjarigen opgepakt. Ze worden ervan verdacht drugs te verkopen op het speelpleintje.
Minderjarigen opgepakt die drugs verkopen op speelpleintje
7 Februari, 14:24 Gazet v. Antwerpen

In de Tweegezusterlaan in Deurne zijn vrijdag enkele minderjarigen opgepakt. Ze worden ervan verdacht drugs te verkopen op het speelpleintje.
Jongeren met handeltje in lachgas opgepakt
7 Februari, 14:23 Gazet v. Antwerpen

De politie zette zaterdagavond een wagen aan de kant na verschillende verkeersovertredingen. Bij controle bleek dat de twee inzittenden een handel hadden opgezet in lachgas en klanten bezochten om een of meerdere flessen te leveren.
Zeven mensen opgepakt bij actie Extinction Rebellion op Schiphol
6 Februari, 12:03 NOS nieuws

Actievoerders van Extinction Rebellion hebben vanochtend gedemonstreerd op Schiphol. Op verschillende plekken op de luchthaven rolden ze spandoeken uit waarin ze rol van de luchtvaart in de klimaatcrisis aan de orde stelden.

Om 12.00 uur pakte de Marechaussee zeven mensen op in de vertrekhal. Een demonstratie met enkele tientallen actievoerders op Schiphol Plaza (het winkelcentrum) werd ongemoeid gelaten omdat daarvoor een vergunning was aangevraagd.

Opvallend genoeg vond een deel van de actie vanochtend ook plaats achter de paspoortcontrole. De demonstranten konden daar ongehinderd naar binnen omdat ze een ticket van 44 euro hadden gekocht voor de vlucht naar de Roemeense hoofdstad Boekarest, meldt NH Nieuws. De vlucht is zonder hen vertrokken.

Als gevolg van de coronamaatregelen is het luchthavengebouw op dit moment alleen toegankelijk voor passagiers met een geldig ticket en lang niet alle actievoerders hadden dat. Schiphol laat in een reactie weten dat de actievoerders die de paspoortcontrole zijn gepasseerd "niets illegaals bij zich hadden" en daarom zijn doorgelaten.
Acteurs van Netflix-docu ?Cheer? opgepakt om seksueel misbruik: ?Deze zaak is een nachtmerrie?
6 Februari, 08:08 HLN.BE
De Amerikaanse politie heeft twee acteurs gearresteerd die meespeelden in de Netflix-docuserie ?Cheer?. Volgens verscheidene media worden Robert Joseph Scianna Jr. (25) en Mitchell Ryan (23) verdacht van online seksueel misbruik. Hun slachtoffers zouden minderjarig zijn geweest.


Leider al-Qaida op Arabisch Schiereiland opgepakt
5 Februari, 11:02 HLN.BE
De leider van al-Qaida op het Arabische Schiereiland (AQAS), Khalid ben Omar Batarfi, is in oktober vorig jaar in het oosten van Jemen opgepakt. Dat blijkt uit een rapport van de Verenigde Naties dat donderdag werd vrijgegeven.


Leger Myanmar arresteert prominent lid van partij afgezette Aung San Suu Kyi
5 Februari, 08:29 Volkskrant
De rechterhand van de afgezette regeringsleider Aung San Suu Kyi is vrijdag opgepakt, enkele dagen nadat het leger van Myanmar de macht greep en Suu Kyi arresteerde.


Franse moordzaak met hoofd in doos: tweede man opgepakt, marineofficier opgenomen in psychiatrie
4 Februari, 16:24 HLN.BE
In het onderzoek naar de onthoofding van een man in Toulon van wie het hoofd door een raam werd gegooid, is donderdag een tweede verdachte opgepakt, zo is uit politiebron vernomen. De hoofdverdachte, een marineofficier, werd eerder ingerekend en in een psychiatrisch ziekenhuis opgenomen.


Twaalf agenten Mexico opgepakt voor moordpartij migranten die naar de VS trokken
3 Februari, 13:21 Volkskrant
In Mexico zijn twaalf agenten opgepakt voor de moordpartij vorige maand op een groep burgers vlakbij de grens met de VS. Onder de slachtoffers waren migranten uit Guatemala. Hun lichamen waren doorzeefd met kogels waarna ze in brand werden gestoken.


Aung San Suu Kyi aangeklaagd voor bezit illegale walkietalkies
3 Februari, 16:33 Volkskrant
De door het leger afgezette regeringsleider van Myanmar Aung San Suu Kyi is aangeklaagd voor het illegaal importeren van walkietalkies. Ze blijft de komende twee weken vastzitten. Dat blijkt uit een woensdag vrijgegeven politiedocument.


Rapper Silento (23) opgepakt voor moord op oudere neef
2 Februari, 18:48 HLN.BE
De Amerikaanse rapper Silento (23), bekend van de hit ?Watch Me (Whip/Nae Nae)?, is maandag gearresteerd voor de moord op z'n oudere neef, Frederick, vorige maand.


Man (52) opgepakt voor misbruik jong kind in Roden
2 Februari, 13:26 NOS nieuws

De politie heeft een 52-jarige man uit de gemeente Noordenveld opgepakt voor het seksueel misbruiken van een jong meisje. Het misdrijf vond vorig jaar juni plaats in het Drentse Roden.

Het 5-jarige slachtoffer was met een vriendinnetje aan het spelen in een steegje vlak bij een speeltuin toen een man hen aansprak. Hij misbruikte vervolgens een van de meisjes.

In het onderzoek maakten rechercheurs gebruik van een groot aantal tips. Die volgden na de vertoning van camerabeelden in een uitzending van Opsporing Verzocht en een sms-bericht dat werd verstuurd naar 2300 mensen die op het tijdstip van het misbruik in de buurt waren. Ook in het afgelopen halfjaar druppelden er nog bruikbare tips binnen.

Hoewel er een verdachte is aangehouden, gaat het politieonderzoek verder. Volgens RTV Drenthe gebeurt dat omdat er nog veel openstaande vragen zijn.
Meer dan 150 studenten opgepakt bij protest in Istanbul voor academische vrijheid
2 Februari, 10:37 NOS nieuws

Bij een studentenprotest in Istanbul zijn gisteravond 159 studenten opgepakt. Studenten van de Bogazici Universiteit protesteren sinds vier weken tegen de benoeming van een nieuwe rector.

De rector werd op 1 januari door president Erdogan benoemd. De studenten zien de aanstelling als een politieke benoeming. De rector is een bekende van Erdogan, en was politiek actief in de regerende partij AKP.

Een paar honderd studenten riepen gisteravond slogans als "weg met de politie" en "de universiteit is van ons". Ze weigeren zich neer te leggen bij de benoeming en zien het als nieuwe stap in het inperken van de academische vrijheid in Turkije.

Ook voor vandaag hebben de studenten demonstraties aangekondigd.

Academici protesteren tegen de arrestaties:

De gouverneur van Istanbul, waar de politie onder valt, meldde dat studenten zowel in de campus als daarbuiten zijn aangehouden. Volgens lokale media zijn twee studenten bij hun arrestatie gewond geraakt.

Bogazici is een van de beste universiteiten van Turkije, en staat bekend als een van de laatste onafhankelijke universiteiten in het land.

Protesten sinds 1 januari

Het eerste studentenprotest, begin januari, liep uit op rellen, de politie zette traangas en rubberkogels in. Toen werden verschillende studenten 's nachts door anti-terreurteams van de politie van hun bed gelicht.

Sindsdien houden de studenten dagelijks protestacties op de campus. Ze worden bijgestaan door academici en ander personeel van de universiteit. Academici voeren elke dag zelf actie door in stilte met hun rug naar het kantoor van de rector te staan.

Afgelopen weekend werden vier studenten gearresteerd na ophef over een kunstwerk dat ze hadden gemaakt. Op een poster stond een afbeelding van de Ka'aba, de Islamitische heilige plek in Mekka waar bedevaartgangers tijdens de hadj omheen lopen. De studenten hadden het beeld bewerkt met lhbt-vlaggen. Volgens de autoriteiten is het kunstwerk provocerend en beledigt het de Islam. Twee van de studenten hebben huisarrest, de andere twee zitten nog vast.

De minister van Buitenlandse Zaken Suleyman Soylu noemde de studenten "lhbt-gekken" die vanwege een "respectloze daad" zijn opgepakt.
Hollywood Sign even omgevormd tot 'Hollyboob', zes mensen opgepakt
2 Februari, 08:14 Skynet
Het Hollywood Sign, de beroemde witte letters op de heuvels van het gelijknamige gebied in Los Angeles, heeft gisteren korte tijd een opvallende aanpassing ondergaan. Enkele mensen hebben het steile terrein beklommen en hebben met dekzeilen zowel de letters W als D in een B veranderd, om zo het woord 'Hollyboob' te vormen, zo melden lokale media. Boob is het Engelse woord voor borst.


Coronavirus - 6.600 mensen opgepakt voor overtreden lockdown in Peru
2 Februari, 05:14 Skynet
In Peru zijn op twee dagen tijd 6.645 mensen opgepakt en enkele uren opgesloten omdat ze de lockdown niet respecteerden die er sinds zondag van kracht is wegens de coronapandemie. Dat heeft de regering maandag bekendgemaakt.


Vandaal takelt auto?s en gevel toe: twintiger opgepakt
1 Februari, 10:54 Gazet v. Antwerpen

In Borgerhout heeft de Antwerpse politie zondagavond een twintiger gearresteerd die verschillende voertuigen en de gevel van een woning had gevandaliseerd.
Aangereden voetganger blijkt geseind en wordt opgepakt
1 Februari, 10:54 Gazet v. Antwerpen

Een man die zondagavond werd aangereden tijdens het oversteken op de Jan De Voslei op het Kiel, bleek geseind te staan en werd meteen na zijn behandeling in het ziekenhuis opgepakt.
'Regeringsleider Aung San Suu Kyi met partijgenoten gearresteerd in Myanmar'
1 Februari, 00:43 NOS nieuws

In Myanmar is regeringsleider Aung San Suu Kyi gearresteerd, zegt een woordvoerder van haar partij tegen persbureau Reuters. Naast de winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede zouden ook andere prominente leden van de partij zijn opgepakt.

Het nieuws komt nadat het leger vorige week had gesuggereerd dat het mogelijk een staatsgreep zou plegen. Volgens de legerleiding is er fraude gepleegd bij de parlementsverkiezingen in november, waar Aung San Suu Kyi's partij wederom de absolute meerderheid behaalde. Volgens waarnemers zijn de verkiezingen eerlijk verlopen.

Leger op straat

Militairen hebben in diverse regio's kabinetsleden meegenomen, zeggen familieleden tegen de BBC. De Britse omroep meldt ook dat er soldaten op straat zijn in grote steden. In hoofdstad Naypyitaw ligt internet en telefonie plat. De staatstelevisie meldt op Facebook dat er vanwege technische problemen geen uitzending mogelijk is.

De partijwoordvoerder zegt dat Aung San Suu Kyi in de vroege ochtend van haar bed is gelicht. "Ik roep onze achterban op niet overhaast te reageren en de wet te volgen", en voegde daar aan toe dat hij waarschijnlijk ook zal worden opgepakt.

Aung San Suu Kyi werd in 2016 de eerste democratisch gekozen regeringsleider na tientallen jaren militair bewind. Jarenlang heeft ze onder huisarrest geleefd. In 1991 kreeg ze de Nobelprijs voor de Vrede toegekend voor haar inzet voor democratie in Myanmar.

Rohingya-crisis

De afgelopen jaren werd de 75-jarige wereldwijd fel bekritiseerd, omdat ze te weinig zou doen tegen de vervolging van de Rohingya-bevolking in haar thuisland. De VN stelde in 2017 dat er sprake was van een etnische zuivering. Ruim 700.000 leden van de moslimminderheid vluchtten de afgelopen jaren het land uit.

Aung San Suu Kyi verdedigde Myanmar in 2019 voor het het Internationaal Strafhof in Den Haag. Het Hof oordeelde vorig jaar dat de Rohingya "extreem kwetsbaar" zijn voor militair geweld in Myanmar.
200 arrestaties in Brussel, 'betogers willen vrijheid terug'
31 Januari, 12:49 NOS nieuws

In Brussel zijn zo'n 200 mensen gearresteerd na oproepen om te gaan demonstreren. Dat gebeurde in de buurt van het Atomium en bij Brussel Centraal.

Verschillende aanwezigen scanderen dat ze hun vrijheid terug willen, schrijven Belgische media over de betogers bij het station. Wie in de buurt blijft hangen of niet wil weggaan, riskeert om ook aangehouden te worden.

De politie had de betogingen verboden en er zijn veel agenten op de been. Onder de arrestanten zijn "heel wat voetbalsupporters", bevestigt de politie.

De acties werden gepland in navolging van de demonstraties tegen coronamaatregelen en rellen in Nederland.
Twee illegalen opgepakt in stationsomgeving
31 Januari, 12:06 Gazet v. Antwerpen

Bij een controle in de stationsomgeving van Sint-Niklaas zijn vrijdag twee illegalen bestuurlijk aangehouden. Na contact met de dienst Vreemdelingenzaken kregen ze het bevel om het grondgebied te verlaten.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn