NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Opgepakt

2News.be / Trefwoorden / Opgepakt

Verdachte opgepakt voor moorden op daklozen in LA
Maandag, 00:04 NOS nieuws

De politie van Los Angeles heeft een verdachte opgepakt voor een reeks moorden op daklozen. De 33-jarige man was woensdag opgepakt voor een andere moord.

De moordtocht begon afgelopen zondag, toen een 37-jarige man 's nachts werd doodgeschoten in een steegje. Een dag later werd een 62-jarige dakloze vermoord terwijl hij een winkelwagentje met zijn bezittingen voortduwde in het centrum van de stad. Woensdag kwam daar nog een 52-jarig slachtoffer bij.

Alle drie de slachtoffers werden diep in de nacht of in de vroege ochtend in hun eentje overvallen terwijl ze bezig waren een slaapplek te zoeken. De politie riep daklozen daarom op voor hun eigen veiligheid niet alleen te slapen. Speciaal daarvoor ging er extra noodopvang open.

In Los Angeles wonen naar schatting 75.000 daklozen op een bevolking van 10 miljoen. De stad huisvest daarmee ongeveer een van elke vijf Amerikaanse daklozen.

Moordwapen gevonden

Een ander incident afgelopen dinsdag leidde de politie uiteindelijk naar de verdachte. De auto van de man werd gezien in de omgeving van de moord op een 42-jarige man in San Dimas, tientallen kilometers verderop in het noordwesten van de metropool. Hier zou het zijn gegaan om een roofmoord.

Nadat er videobeelden van de auto van de verdachte waren gevonden, kon de man in Beverly Hills worden aangehouden. Een vuurwapen dat bij hem in het voertuig werd gevonden bleek te zijn gebruikt bij de andere moorden.

Het is nog niet bekend wat het motief was voor de moorden. De slachtoffers en de verdachte kenden elkaar niet volgens de politie. Agenten onderzoeken nog of de dader meer slachtoffers heeft gemaakt en roept getuigen op zich te melden.
President Sierra Leone: meeste leiders van groep die kazerne aanviel opgepakt
27 November, 00:03 NOS nieuws

Volgens de president van Sierra Leone zijn de meeste leiders opgepakt van de gewapende groep die eerder vandaag een legerkazerne aanviel in de hoofdstad Freetown. De groep zou ook meerdere gevangenissen hebben aangevallen en gevangenen hebben bevrijd. Na de aanval op de kazerne kondigde president Bio een avondklok af.

"Wij zullen ervoor zorgen dat de daders verantwoordelijk worden gehouden", zei Bio op de nationale televisie over de opgepakte leiders. Hij voegde eraan toe dat er veiligheidsoperaties en een onderzoek gaande zijn.

Eerder zei de regering dat veiligheidstroepen 'opstandige militairen' hadden afgeweerd, die op zondagochtend probeerden in te breken in een militaire kazerne in Freetown. Hij beweerde al snel dat de aanvallers waren verdreven naar de buitenwijken van de hoofdstad en dat de rust was teruggekeerd, maar volgens de BBC werden er daarna nog gevangenissen aangevallen.

Gespannen

Sinds president Bio afgelopen juni werd herkozen, is de politieke situatie in het land gespannen. Volgens onafhankelijke waarnemers was er sprake van intimidatie van mensen die niet op de zittende president zouden stemmen en was er een gebrek aan transparantie bij het tellen van de stemmen.

De grootste oppositiepartij, All People's Congress (APC), had twijfels bij de uitslag en weigerde lang om ook maar iets met de regering te maken te hebben.

Sinds augustus vorig jaar zijn er meerdere coups geweest in West-Afrika. Mali, Burkina Faso, Niger en Guinee, dat een grens deelt met Sierra Leone, staan nu onder militair bewind. Twee maanden na de verkiezingen arresteerde de politie in Sierra Leone een aantal militairen die volgens de regering een coup aan het voorbereiden waren.
Busje ramt stadhuis Rhenen meermalen, man (23) opgepakt
5 November, 00:06 NOS nieuws

De politie heeft een 23-jarige man opgepakt die ervan wordt verdacht dat hij vanochtend vroeg meermaals met een bestelbus op het stadhuis van Rhenen is ingereden. Daarbij ontstond grote schade aan de pui, ook een deel van de raadszaal is beschadigd.

Het incident in het Utrechtse stadje vond rond 06.30 uur plaats. Het busje werd niet veel later leeg teruggevonden een paar straten verderop in Rhenen.

"We hebben camerabeelden bekeken, buurtonderzoek gedaan en toen kwamen we vrij snel achter de identiteit van verdachte", aldus een politiewoordvoerder. Het gaat om een 23-jarige man uit Rhenen.

Of de verdachte thuis is opgepakt, wil de woordvoerder niet zeggen. Wel benadrukt hij dat de man weliswaar bewust op het stadhuis is ingereden, maar dat geen sprake zou zijn van een "gerichte actie" tegen de gemeente Rhenen. Wat dan wel het motief is, moet uit verder onderzoek blijken.

Niemand gewond

In het stadhuis was niemand aanwezig vanochtend vroeg, daar raakte niemand gewond.

Burgemeester Hans van der Pas laat bij RTV Utrecht weten geschrokken te zijn door het incident. Hij noemt de situatie "onwerkelijk".

De schade aan de pui van het gemeentehuis is groot:
Man van Belgische afkomst, bekend als rekruteerder jihadisten, opgepakt in Spanje
25 Oktober, 00:04 Skynet
De Spaanse politie heeft een Spanjaard van Belgische afkomst opgepakt, die bekendstaat als een van de grootste rekruteerders voor jihadisten in Europa. Dat melden HLN.be en verschillende Franstalige nieuwssites dinsdag.


Man opgepakt in Frankrijk die ?enkele minuten voor de aanslag? een video van de dader uit Brussel kreeg
20 Oktober, 00:02 HLN.BE
In Nantes, in het westen van Frankrijk, is donderdag een man gearresteerd die van de dader van de schietpartij in Brussel een video had ontvangen. Dat melden verschillende Franse media. Abdesalem Lassoued bracht maandagavond twee Zweedse mannen om het leven en verwondde een derde.


Advocaten van Russische oppositieleider Navalny opgepakt
14 Oktober, 00:02 NOS nieuws

De Russische autoriteiten hebben drie advocaten van oppositieleider Aleksej Navalny opgepakt. Ze worden volgens aanhangers van Navalny verdacht van betrokkenheid bij een "extremistische groepering", een aanklacht die vaker is gebruikt om Navalny-bondgenoten de mond te snoeren. Als ze schuldig worden bevonden, kunnen ze tot zes jaar cel krijgen.

Het gaat om advocaten Vadim Kobzev, Igor Sergoenin and Aleksej Liptser. De Russische rechtbank zegt dat Sergoenin in ieder geval tot 13 december in de cel moet blijven vanwege het onderzoek. De Russische krant Vedomosti meldt dat de zitting achter gesloten deuren werd gehouden "om het onderzoek niet te schaden". Ook de andere twee advocaten zitten vast.

Navalny verder isoleren

Volgens bondgenoten van Navalny is de stap bedoeld om hem verder te isoleren. De 47-jarige oppositieleider werd in augustus veroordeeld tot 19 jaar cel vanwege "extremistische activiteiten". Eerder al kreeg hij 11,5 jaar cel. In theorie kan hij pas in 2051 op vrije voeten komen.

Navalny wordt waarschijnlijk binnenkort overgebracht naar een nog strenger gevangenisregime, waar volgens Russische onderzoeksjournalisten gevangenen worden gemarteld.

"Als hij geen toegang heeft tot advocaten, zal hij in een compleet isolement terechtkomen", zegt een woordvoerder van Navalny tegen persbureau AP. Voor veel politieke gevangenen in Rusland is hun advocaat nog de enige manier om contact te hebben met de buitenwereld.

Sovjettijd

Een van de drie nu opgepakte advocaten zou gisteren nog samen met Navalny verschijnen bij een rechtbank. De oppositieleider heeft een zaak aangespannen tegen de strafkolonie waar hij momenteel verblijft. "Net als in de Sovjettijd worden niet alleen activisten, maar ook hun advocaten vervolgd", zei Navalny tijdens die zitting.

Navalny is een van de bekendste tegenstanders van president Poetin. De oppositieleider werd in januari 2021 opgepakt op de luchthaven Sjeremetjevo bij Moskou. Enkele maanden daarvoor werd hij vergiftigd met het zenuwgas novitsjok en kreeg hij een behandeling in Duitsland.
'Bitterzoet' dat verdachte van moord Tupac na 27 jaar is opgepakt volgens broer
4 Oktober, 00:04 NU.NL - Muziek
Mopreme Shakur, de broer van Tupac, noemt het "bitterzoet" dat er na 27 jaar een verdachte is opgepakt voor de moord op de rapper. De arrestatie haalt het trauma van de dood van zijn broer weer omhoog, vertelde hij zaterdag aan TMZ.


Ruim 120 klimaatactivisten opgepakt op zeventiende dag protest op A12 in Den Haag
26 September, 00:03 Skynet Buitenland
Klimaatactivisten van Extinction Rebellion hebben maandag voor de zeventiende dag op rij een gedeelte van de A12 naast het Malieveld in het Nederlandse Den Haag geblokkeerd. De politie pakte meer dan 120 mensen op die niet uit zichzelf wilden vertrekken.


Ruim 140 klimaatactivisten opgepakt bij tiende opeenvolgende blokkade A12 in Den Haag
19 September, 00:02 Skynet Buitenland
Ruim 140 klimaatactivisten van Extinction Rebellion zijn maandag opgepakt door de politie op de snelweg A12 in het Nederlandse Den Haag. De betogers blokkeerden de weg voor de tiende dag op rij. Nadat de politie het waterkanon had ingezet, werden de demonstranten van de weg gehaald en in bussen afgevoerd. Na ruim een uur was de weg weer vrij.


Valse bommelding in Mariakerke, verdachte opgepakt
31 Augustus, 00:02 HLN.BE
Een persoon is woensdagavond opgepakt in de nasleep van een valse bommelding in Mariakerke. De Brugsesteenweg was even afgezet door de melding, ondertussen is de baan opnieuw vrij.


Iraanse zanger opgepakt omdat hij in lied vrouwen oproept hoofddoek af te doen
30 Augustus, 00:08 NU.NL - Muziek
De Iraanse zanger Mehdi Yarrahi is opgepakt vanwege een uitgebracht liedje. In Roosarito, dat in het Farsi 'jouw hoofddoek' betekent, roept hij vrouwen op hun verplichte hoofddoek af te doen. Met de oproep zou Yarrahi de strenge islamitische kledingvoorschriften schenden.


Starfield-leaker is opgepakt voor stelen en verkopen van exemplaren van de game
27 Augustus, 00:00 Tweakers
Een man is opgepakt voor het stelen en verkopen van exemplaren van Starfield, zo'n twee weken voor de release van het spel. Begin deze week deelde hij beelden van de game op sociale media. Op Reddit wordt beweerd dat enkele kopers de game al hebben ontvangen van de leaker.


'Man in 2022 opgepakt om bedreiging Amalia, niet meer verdacht'
19 Augustus, 00:04 NOS nieuws

De autoriteiten hebben in 2022 een 40-jarige man gearresteerd die ervan werd verdacht kroonprinses Amalia te hebben willen ontvoeren of vermoorden. Dat schrijft het Parool. Volgens de krant gaat het om de 40-jarige Mohamad E., die in november 2022 werd aangehouden in Amsterdam-Zuidoost. Inmiddels is hij geen verdachte meer in de zaak, maar hij zit nog vast in verband met verdenkingen van drugshandel.

De krant schrijft dat de opsporingsdiensten E. in verband brachten met een account bij een berichtendienst waarmee versleutelde berichten verstuurd konden worden, Sky ECC. Die berichtendienst werd door criminelen geregeld gebruikt om boodschappen uit te wisselen. In 2021 zouden vanaf het account berichten zijn gestuurd die te maken hadden met de kroonprinses en drie bekende misdaadjournalisten, onder wie de vermoorde Peter R. de Vries. In de berichten werd geprobeerd informatie over hen te verkrijgen.

Volgens het Parool vermoedde de recherche dat de informatie over Amalia werd ingewonnen met het doel "een ernstig geweldsmisdrijf" te plegen. Bovendien zou de recherche hebben vermoed dat E. was gelinkt aan de organisatie van Ridouan Taghi.

E. werd vanwege de verdenkingen een tijd lang afgeluisterd en geobserveerd. In november van 2022 werd hij gearresteerd. Maar al in de eerste dagen na zijn arrestatie kwamen de aanklachten van ontvoering en moord te vervallen, meldt de krant. Er zou niet genoeg bewijs zijn dat E. dergelijke plannen had. Wel bleven er verdenkingen tegen E. staan die te maken hebben met de handel in vuurwapens, explosieven en drugs. Hij bleef dan ook vastzitten.

Verhoren

In latere verhoren bleef E. desondanks ondervraagd worden over de verdenkingen, schrijft het Parool. Zijn raadsman, Yehudi Moszkowicz, is kritisch over de verhoren. Hij roept het OM "met klem op kenbaar te maken of er meer is dat de dreiging jegens de kroonprinses onderbouwt", schrijft de krant. De link die justitie legt tussen E. en de veronderstelde organisatie van Taghi noemt de advocaat daarnaast "gezocht".

Naar aanleiding van bedreigingen aan het adres van de kroonprinses wordt Amalia sinds het najaar van 2022 zwaar beveiligd. De bedreigingen leidden er onder meer toe dat de kroonprinses geen intrek kon nemen in haar Amsterdamse studentenhuis. Tegen het Parool zegt E. het "heel heftig" te vinden dat de kroonprinses zwaar beveiligd wordt.

De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) reageert tegenover de NOS niet op de aanhouding en kan ook niet zeggen of die gevolgen heeft voor de beveiliging van Amalia. Het Openbaar Ministerie laat daarnaast weten niet te kunnen zeggen of de aanhouding aanleiding was voor de zware beveiliging van de kroonprinses.
Negatieve recensie over verhuurde kamer leidt tot poging moord: Nederlander (75) opgepakt in Griekenland
27 Juli, 00:01 HLN.BE
Een 75-jarige Nederlander wordt in Griekenland vervolgd voor poging moord en verboden wapenbezit. De man zou een Britse bewoner met een machete hebben aangevallen, nadat die een negatieve recensie had achtergelaten over zijn verhuurde kamer.


Mogelijk grootste Nederlandse gebruiker opgepakt in wereldwijde cybercrimezaak
26 Juli, 00:04 NU.NL - Economie
De politie zegt de grootste Nederlandse gebruiker van de criminele handelswebsite Genesis Market te hebben opgepakt. Met die aanhouding denken ze "een grote slag" in het onderzoek te hebben geslagen.


Rechterhand van drugsbaron ?Bolle Jos? opgepakt in Turkije
26 Juni, 00:07 HLN.BE
Isaac B., de vermeende rechterhand van de Nederlandse drugsbaron ?Bolle? Jos Leijdekkers is zondag opgepakt in Turkije. Volgens bronnen is hij aangehouden in Istanboel. De Nederlander, in het criminele milieu bekend als ?Bom?, moet in ons land zes jaar celstraf uitzitten.


Zeven klimaatactivisten opgepakt bij A12, 'permanente blokkade' aangekondigd
21 Juni, 00:04 NOS nieuws

In Den Haag zijn zeven klimaatactivisten van Extinction Rebellion aangehouden nadat zij de snelweg A12 waren opgelopen. Zes van hen spoten met graffiti leuzen op de wanden van de tunnelbak, meldt de politie.

Op dit stuk snelweg, de Utrechtsebaan, demonstreerde Extinction Rebellion al zeven keer tegen subsidies voor fossiele energie. Vanmiddag hield de club een persconferentie boven de tunnelbak.

Na ongeveer een kwartier liepen zeven mensen van beide kanten de A12 op, met volgens de politie een gevaarlijke situatie tot gevolg. De actievoerders werden aangehouden voor het lopen op de snelweg. En mogelijk worden de graffitispuiters vervolgd voor vernieling.

'Cruciaal moment'

Op de persconferentie kondigde de groep aan dat ze vanaf zaterdag 9 september de A12 'permanent' gaan blokkeren, "dit keer met meer dan 10.000 mensen".

"Worden we weggehaald? Dan blijven we iedere dag terugkomen", schrijft Extinction Rebellion. "Steeds om 12.00 uur, tot de fossiele subsidies zijn afgeschaft."

Volgens de groep is dit een cruciaal moment. "Wat we nu doen, bepaalt voor duizenden jaren hoe de aarde eruit gaat zien en hoe leefbaar die nog gaat zijn."

Voor de A12/Utrechtsebaan is gekozen omdat die weg tussen de tijdelijke Tweede Kamer en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat ligt.
Nederlander opgepakt op verdenking van fraude met dividendbelasting
7 Juni, 00:05 NOS nieuws

In een groot internationaal onderzoek naar dividendfraude is voor het eerst een Nederlander opgepakt. Het Openbaar Ministerie verdenkt de man van het opzettelijk doen van onjuiste aangiften dividendbelasting en van dividendstrippen. De Belastingdienst zou daardoor ruim 4 miljoen euro zijn misgelopen.

De Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) heeft het kantoor en huis van de man doorzocht. Ook is er gezocht in het kantoor van zijn belastingadviseur.

Dividend is de winstuitkering van een bedrijf aan zijn aandeelhouders. Er wordt belasting betaald aan de overheid over dat dividend. Bij de fraude worden aandelen tijdelijk aan het buitenland 'verkocht' zodat in Nederland betaalde dividendbelasting kan worden teruggevraagd. De opgepakte Nederlander zou daarvoor gebruik hebben gemaakt van partners in Canada en Dubai.

Het OM zegt dat deze manier van witteboordencriminaliteit vooral profijtelijk is als je veel aandelen hebt.

Volgens het FD en Follow the Money gaat het om oud-Fortis bankier Frank V. Hij zou de bedenker zijn van het dividendstrippen.

Eerder werd een Britse bankier veroordeeld voor het gebruiken van de cum/ex methode. Hij moet Denemarken 1,7 miljard dollar plus 5 procent rente terugbetalen. Het OM noemt het dividendstrippen een "ernstige vorm van witteboordencriminaliteit".

De arrestatie van de Nederlander is onderdeel van een grotere, internationale, samenwerking. Er is ook iemand gearresteerd in Finland. De twee zouden overheden voor 17 miljoen euro hebben opgelicht. Ook in Duitsland worden ze verdacht van oplichting.

Volgens het OM lopen er in Nederland nog twee andere soortgelijke strafrechtelijke onderzoeken.
Twaalf uithalers opgepakt in Waaslandhaven
3 Juni, 00:05 Skynet Economie
De voorbije dagen zijn in de Waaslandhaven twaalf uithalers gearresteerd. Het ging telkens om Nederlanders. Dat meldt het parket Oost-Vlaanderen.


KIJK. Baas bouwbedrijf Arizona opgepakt nadat TikTok viraal gaat waarin hij vrouwelijke medewerker slaat
22 Mei, 00:01 HLN.BE
In de Amerikaanse staat Arizona is de baas van een bouwbedrijf opgepakt door de politie omdat hij een vrouwelijke collega geslagen heeft. De video op TikTok toont hoe de 46-jarige Brent Michael Hospelhorn zijn medewerker in het gezicht slaat omdat er krassen zitten op kasten. Eind deze maand moet hij verantwoording afleggen voor de rechtbank. Bekijk hierboven de volledige video.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn