NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Opgepakt

2News.be / Trefwoorden / Opgepakt

Donderdag, 00:06 Volkskrant
Tientallen mensen opgepakt in onrustig Rotterdam na nederlaag Feyenoord
Donderdag, 00:03 NOS nieuws

De politie in Rotterdam heeft na de nederlaag van Feyenoord in de finale van de Conference League bij ongeregeldheden tientallen mensen opgepakt. Op verschillende plaatsen greep de politie in, zoals op de Coolsingel, het Hofplein en het Weena. Inmiddels is de rust in de stad teruggekeerd en is de Mobiele Eenheid weer van straat.

De politie zette onder meer vier waterkanonnen in om mensen te verdrijven. Ook werd de politie te paard ingezet en werden charges uitgevoerd door de ME. Op verschillende plekken in de stad werd zwaar vuurwerk afgestoken en werd met fakkels gegooid. Meerdere winkelruiten zijn gesneuveld.

Beelden

Ook zijn er een tram en een bus vernield. Op straat liggen her en der fietsen en deelscooters. De woordvoerder kan nog niet zeggen hoeveel mensen exact zijn aangehouden. Een agent raakte gewond vanwege een steen in de nek, maar diegene hoefde niet naar het ziekenhuis.

"De volgende stap is om beelden veilig te stellen, zodat we kunnen uitzoeken wie er verantwoordelijk is", zegt de woordvoerder. "Daar zijn we nu mee bezig."

In Rotterdam waren meerdere grote schermen opgehangen om de wedstrijd te kunnen kijken. Feyenoords eigen stadion, De Kuip zat helemaal vol. Ook op onder meer het Stadhuisplein en het Willemsplein waren evenementen georganiseerd. Voor grote evenementen rondom de wedstrijd was een toegangskaart vereist.
Twee Nederlanders opgepakt voor aanslag met vuurwerkbom in Deurne
17 Mei, 00:01 HLN.BE
In Nederland zijn twee verdachten opgepakt voor de granaataanslag van afgelopen vrijdag aan de woning van de familie El B. in de De Gilmanstraat in Deurne. Het Antwerpse parket laat weten dat het de overlevering vraagt van de twee Nederlanders.


12 Mei, 00:08 Volkskrant
Verdachte van metroaanslag New York na tip opgepakt
14 April, 00:04 NOS nieuws

De man die gezocht werd vanwege de aanslag gisteren in de metro in New York, is in Manhattan aangehouden. Dat gebeurde na een tip van iemand die hem in een fastfoodrestaurant had gezien, zei de politie. Volgens persbureau AP kwam de tip van de verdachte zelf. Nadat de omgeving was afgezet, kon hij op straat worden aangehouden. Er was een beloning van 50.000 dollar (46.000 euro) uitgeloofd voor de tip die tot zijn aanhouding zou leiden.

De 62-jarige Frank R. James wordt aangeklaagd voor een terroristische aanslag in het openbaar vervoer. Hij zou de man zijn die gisteren tijdens de ochtendspits tien mensen neerschoot in een wagon bij een metrostation in Brooklyn. Vijf van hen raakten zwaargewond, hun toestand is stabiel. Amerikaanse media schrijven dat zijn wapen vermoedelijk blokkeerde, anders waren er mogelijk meer slachtoffers gevallen.

De schutter liet ook rookgranaten afgaan. Daarna ging hij ervandoor, met achterlating van het wapen, een hakmes en een bus of blik met benzine. In de paniek die uitbrak, raakten dertien mensen gewond.

Een omstander filmde het moment dat de verdachte door de politie werd vastgezet:

De politie kwam James op het spoor door de vondst van een sleutel van een huurauto op de plaats delict. Die bleek door James te zijn gehuurd en werd teruggevonden bij het station waar hij op de metro moet zijn gestapt. Het vuurwapen is in 2011 door James in de staat Ohio aangeschaft.

Wat zijn motief is geweest, is nog onduidelijk. De man plaatste berichten op sociale media waarin hij zich opwindt over racisme in de VS en te keer gaat tegen burgemeester Adams van New York. De politie noemt de berichten "zorgwekkend" en heeft de beveiliging van de burgemeester aangescherpt. De politie heeft geen aanwijzingen dat James banden had met terroristische organisaties.

Het metrostation waar het incident plaatsvond ging vanmorgen weer open. Een passagier zei tegen persbureau AP dat hij elke ochtend bidt, maar vanochtend een speciaal gebed had opgezegd. "Ik was gespannen, je kunt je wel voorstellen waarom. Iedereen is bang omdat het zo kort geleden is."

De schrik zit er goed in bij buurtbewoners, maar "er gebeurt hier altijd wel iets":
Leider van extreemrechtse ?Proud Boys?-militie opgepakt voor rol in bestorming Capitool
9 Maart, 00:03 HLN.BE
De leider van de Amerikaanse ?Proud Boys?-militie, Henry ?Enrique? Tarrio, is in Miami opgepakt voor zijn rol bij de bestorming van het Capitool begin 2021. Dat meldt federaal procureur Matthew Graves, die het grootschalige onderzoek naar de bestorming leidt. ?Proud Boys? wordt beschouwd als een van de belangrijkste extreemrechtse milities in de Verenigde Staten. Samen met vijf andere leden van de organisatie wordt de 38-jarige Tarrio vervolgd voor samenzwering.


?Voortvluchtige Belgische magistraat opgepakt in hotel in Parijs?
23 Februari, 00:02 HLN.BE
In een hotel in het centrum van Parijs is dinsdag een Belgische magistraat gearresteerd. Dat meldt de Franse radiozender Europe 1. De magistraat werd door het Belgische gerecht gezocht voor afpersing, fraude en witwassen.


'Lil' Kleine in Amsterdam gearresteerd na mishandeling vriendin'
14 Februari, 00:04 NOS nieuws

Rapper Lil' Kleine is aangehouden vanwege een mishandeling, melden onder meer NH Nieuws en Shownieuws. Eerder vanavond doken op sociale media beelden op waarop te zien zou zijn dat hij zijn vriendin Jaimie Vaes uit een auto trekt en mishandelt.

De politie zegt alleen dat er een 27-jarige Amsterdammer is aangehouden vanwege mishandeling. De verdachte reed weg, maar werd later alsnog opgepakt.

Het management van Jorik Scholten, zoals Lil' Kleine eigenlijk heet, laat aan Shownieuws weten de beelden te hebben gezien, die onder meer werden verspreid via het roddelkanaal van Yvonne Coldeweijer. Het management zal later met een verklaring komen.

Eerdere incidenten

De rapper kwam de afgelopen jaren regelmatig in aanraking met politie en justitie. Afgelopen vrijdag kreeg hij nog een taakstraf van 120 uur opgelegd vanwege de mishandeling van een bezoeker van een Amsterdamse club in 2019.

Vorig jaar bracht hij een nacht in in de cel op het Spaanse eiland Ibiza door nadat zijn vriendin aangifte tegen hem had gedaan voor mishandeling. Later ontkende het stel in een gezamenlijke videoverklaring dat er sprake was geweest van fysiek geweld. Spanje liet hem daarna vrijuit gaan.

Lil' Kleine brak in 2015 door met de nummer 1-hit Drank & Drugs, samen met Ronnie Flex. Ook speelde hij in een aantal films en was hij jurylid in The Voice of Holland. Op dit moment staat zijn album Ibiza Stories, waarin hij rapt over de vermeende mishandeling op Ibiza, op de eerste plaats in de Album top 100.
Fraudeurs opgepakt die 62.000 nepvaccinatiepassen maakten in Frankrijk
29 Januari, 00:12 NU.NL - Tech
De Franse autoriteiten hebben vijf verdachten gearresteerd die zo'n 62.000 nepvaccinatiebewijzen zouden hebben gemaakt. Drie van de vermeende fraudeurs zouden 35 artsen hebben gehackt om de bewijzen te kunnen maken.


?Als rund paleis binnengaat wordt het een stal?: Turkse journaliste opgepakt nadat ze president Erdogan beledigde
23 Januari, 00:02 HLN.BE
De bekende Turkse journaliste Sedef Kaba? is in voorlopige hechtenis geplaatst omdat ze tijdens een televisie-uitzending president Recep Tayyip Erdogan beledigd zou hebben. Dat maakte haar advocaat bekend.


Hackgroep REvil opgepakt door Russische inlichtingendienst
17 Januari, 00:09 Techzine
REvil is opgepakt. De Russische overheid lanceerde een klopjacht naar leden van de hackgroep. De FSB, een Russische inlichtingendienst, maakt bekend dat de leden zijn gearresteerd. De FSB doorzocht tientallen huizen en hield 14 personen aan. De inlichtingendienst nam 426 miljoen roebels, 600.000 dollar, 500.000 euro en 20 voertuigen in beslag. “De georganiseerde misdaadgroep bestaat […]


Kazachstan: 5000 mensen opgepakt, 164 doden sinds geweldsuitbarsting
10 Januari, 00:04 NOS nieuws

Na de rellen en demonstraties in Kazachstan zijn ruim 5000 mensen gearresteerd, heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken in het land bekendgemaakt. Volgens de Kazachse autoriteiten zijn er 164 doden zijn gevallen. Dit melden verschillende Russische media. In Almaty, de grootste stad van Kazachstan, zijn 103 mensen omgekomen.

"Tot nu toe zijn in heel Kazachstan 5135 mensen gearresteerd", citeert het Russische persbureau Interfax de Kazachse waarnemend minister van Binnenlandse Zaken Jerlan Toergoembajev. Die sprak met het lokale televisiestation Chabar 24. De autoriteiten zijn een onderzoek gestart tegen de gearresteerden die verdacht worden van verschillende strafbare feiten.

Volgens het ministerie zijn 125 vooronderzoeken gestart naar het gebruik van geweld tegen overheidsfunctionarissen, vandalisme, moorden, en naar overvallen en diefstallen. Toergoembajev vertelde ook dat er tijdens de rellen ongeveer 400 voertuigen vernield zijn, voornamelijk politieauto's. Daarnaast zouden politie-uniformen zijn afgepakt en gebruikt om misdaden te plegen en "het gezag van de autoriteiten te ondermijnen".

Hoogverraad

De afgelopen dagen waren er protesten in meerdere steden in Kazachstan waarbij de nationale ordetroepen vaak hard ingrepen. De protesten begonnen als een lokaal verzet tegen een verdubbeling van de brandstofprijzen in het westen van het land, maar sloegen al snel over naar vrijwel heel Kazachstan.

President Tokajev draaide de prijsverhoging terug, maar daarmee was de geest niet terug in de fles. De woede van de demonstranten richtte zich tegen de zware leefomstandigheden in het algemeen, corruptie en een regime dat al decennialang in het zadel zit en geen politieke concurrentie duldt. In Almaty en enkele andere zuidelijke steden liep het protest uit op de bestorming van overheidsgebouwen en schermutselingen met de politie. Daar maakten ook plunderaars massaal gebruik van de ontstane chaos.

Zestien leden van de veiligheidstroepen zouden volgens de binnenlandse autoriteiten zijn omgekomen. Daarnaast raakten ongeveer 1300 politieagenten, militairen en andere leden van de veiligheidsautoriteiten gewond bij de schermutselingen. De Kazachse president Tokajev zei vrijdag dat de orde in zijn land was hersteld na dagen van onrust.

De binnenlandse veiligheidsdienst KNB meldde dat oud-premier Karim Masimov is opgepakt op verdenking van hoogverraad. Ook een onbekend aantal andere voormalige overheidsfunctionarissen is wegens hoogverraad gearresteerd. Het is niet bekend waar de beschuldiging op is gebaseerd. Ook is niet duidelijk hoeveel leden van de politieke elite van het land zijn gearresteerd.
Man opgepakt in verband met overlijden 14-jarig meisje in Leiden
3 Januari, 00:03 NOS nieuws

De politie heeft op Oudejaarsdag een 32-jarige man uit Leiden aangehouden in verband met de dood van een 14-jarig meisje uit Hazerswoude-Rijndijk.

Het meisje werd in de nacht van donderdag op vrijdag als vermist opgegeven. Een zoektocht leverde niets op. Een groepje sporters vond haar lichaam vrijdagochtend in een parkje in Leiden. Ze is door een misdrijf om het leven gekomen, meldt de politie nu.

Bij het onderzoek naar haar dood kwam de verdachte in beeld. Hij zit in beperkingen. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Morgen wordt hij voorgeleid bij de rechter-commissaris. Die beslist of de man langer wordt vastgehouden.

Volgens Omroep West heet het meisje Esmee. Vrienden, kennissen en andere nabestaanden kwamen gisteren bij het park bijeen om te rouwen, bloemen neer te leggen en kaarsjes aan te steken. "Lieve Esmee, veel te jong, rust zacht lieverd", stond op een kaartje tussen de bloemen.

De Delta, de middelbare school van het meisje, heeft een herdenkingsruimte ingericht.
Gewapende man opgepakt op terrein van kasteel waar koningin Elizabeth Kerstmis viert
26 December 2021, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Op kerstochtend is een gewapende man aangehouden die het terrein van Windsor Castle betrad. De Britse koninklijke familie is op de hoogte gesteld van het incident.
Onderzoek naar dronkenschap, twee opvarenden opgepakt
15 December 2021, 00:05 Skynet Buitenland
Twee bemanningsleden van de Britse cargo die maandagmorgen voor de Zweedse kust in aanvaring is gekomen met een Deens vrachtschip zijn maandag in hechtenis genomen in verband met hun rol in het scheepsongeluk, zo heeft de Zweedse justitie bekendgemaakt.


Verdachten opgepakt na lynchen fabrieksmanager in Pakistan
5 December 2021, 00:06 NOS nieuws

De politie in Pakistan heeft zeker dertien verdachten opgepakt die betrokken waren bij het lynchen van een man uit Sri Lanka. Nog eens 120 anderen zitten vast voor onderzoek.

Een menigte van honderden woedende moslims trok naar een sportkledingfabriek in de Oost-Pakistaanse provincie Punjab waar de Sri Lankaan als manager werkte. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan godslastering. Fabrieksmedewerkers vielen de manager aan omdat hij een poster met heilige islamitische spreuken zou hebben verwijderd.

Het slachtoffer werd omgebracht en zijn lichaam publiekelijk in brand gezet. Volgens de politie zijn prominente verdachten opgepakt die de fabrieksmedewerkers zouden hebben aangezet tot geweld. Ook zijn er volgens de politie op een video verdachten te zien die de man doodden, hem naar buiten droegen, selfies namen met zijn brandende lichaam en dat allemaal trots toegaven.

Godslastering is in Pakistan een misdrijf waarop de doodstraf kan staan. Groepen radicale moslims voeren vaker aanvallen uit na beschuldigingen van blasfemie.

Premier Khan reageerde met afschuw op het incident en sprak van een dag van schaamte voor Pakistan. Ook vanuit religieuze hoek en het leger wordt de lynchpartij veroordeeld.
Geweldsverheerlijking in drillrap krijgt steviger aanpak: producer en filmer opgepakt vanwege opruiing
21 November 2021, 00:07 Volkskrant
De politie heeft dinsdag een 21-jarige filmer en verspreider van drillrapvideo?s opgepakt in zijn huis in Purmerend en kort vastgehouden. Het OM verdenkt hem van ?opruiing, dan wel het faciliteren daarvan? en verboden wapenbezit.


Drie tieners opgepakt voor mishandeling Zwaagdijk-Oost
14 November 2021, 00:04 NOS nieuws

In Zwaagdijk-Oost in Noord-Holland zijn vannacht drie tieners opgepakt op verdenking van mishandeling van drie leeftijdsgenoten. Daarbij belandde een van de slachtoffers in een sloot, meldt de politie.

Twee jongens van 17 en 18 fietsten rond 01.30 uur naar huis, toen ze door drie andere jongens werden aangesproken. Twee van hen zaten op een scooter en de ander op een fiets. De twee jongens fietsten door, maar een van hen werd van zijn fiets getrapt door een van de jongens op de scooter. Daardoor belandde hij in de sloot. De twee werden ook geschopt en geslagen.

De politie houdt er rekening mee dat de verdachten de jongens hadden opgewacht. Een jongen van 20 die in de buurt was probeerde de mishandeling te stoppen, maar werd zelf ook in elkaar geslagen.

De drie verdachten sloegen op de vlucht. Agenten troffen hen later aan in de buurt van de plek van de vechtpartij. Daar hielden de drie zich schuil in de bosjes. Het gaat om twee jongens van 16 en 17 uit Zwaag en een jongen van 17 uit Hoorn.
Vijf verdachten gelinkt aan hackgroep REvil opgepakt bij internationale operatie
11 November 2021, 00:09 NU.NL - Tech
Bij een internationale arrestatieactie zijn de afgelopen maanden zeven mensen opgepakt die worden verdacht van cybercriminaliteit, melden Europol en het Amerikaanse ministerie van Justitie. Vijf van de verdachten zouden banden hebben met de Russische hackergroep REvil.


Bredaas echtpaar via phishing bestolen van 300.000 euro, 14 verdachten opgepakt
11 November 2021, 00:08 NU.NL - Tech
De politie heeft de afgelopen maanden na uitgebreid onderzoek veertien verdachten aangehouden die hun bankrekening beschikbaar hebben gesteld om crimineel geld door te sluizen. Dat meldt de politie woensdag.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn