NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Opgepakt

2News.be / Trefwoorden / Opgepakt

Nederlandse complotdenker Micha K. opgepakt in Noord-Ierland
Zaterdag, 00:05 Volkskrant
De Nederlandse complotdenker Micha K. is woensdag opgepakt in Noord-Ierland. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie. K. raakte recentelijk in opspraak vanwege een complottheorie over een pedofielennetwerk in Bodegraven.


Brit opgepakt voor grote Twitterhack van vorig jaar, waaronder accounts van Joe Biden en Bill Gates
22 Juli, 00:03 HLN.BE
De Spaanse politie heeft woensdag een 22-jarige Brit gearresteerd voor zijn rol bij de grootschalige hacking van prominente Twitter-accounts vorig jaar. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Justitie bekend.


In drie dagen tijd al meer dan 5.000 mensen opgepakt in Cuba
15 Juli, 00:00 HLN.BE
Drie dagen na het begin van de protesten tegen de regering op Cuba zijn volgens onafhankelijke journalisten intussen meer dan 5.000 mensen opgepakt. Onder hen zouden ook ruim 120 activisten en journalisten zijn, zo berichtte nieuwssite 14ymedio woensdag.


Minderjarigen opgepakt die drugs verkopen op speelpleintje
7 Februari, 14:24 Gazet v. Antwerpen

In de Tweegezusterlaan in Deurne zijn vrijdag enkele minderjarigen opgepakt. Ze worden ervan verdacht drugs te verkopen op het speelpleintje.
Minderjarigen opgepakt die drugs verkopen op speelpleintje
7 Februari, 14:24 Gazet v. Antwerpen

In de Tweegezusterlaan in Deurne zijn vrijdag enkele minderjarigen opgepakt. Ze worden ervan verdacht drugs te verkopen op het speelpleintje.
Jongeren met handeltje in lachgas opgepakt
7 Februari, 14:23 Gazet v. Antwerpen

De politie zette zaterdagavond een wagen aan de kant na verschillende verkeersovertredingen. Bij controle bleek dat de twee inzittenden een handel hadden opgezet in lachgas en klanten bezochten om een of meerdere flessen te leveren.
Zeven mensen opgepakt bij actie Extinction Rebellion op Schiphol
6 Februari, 12:03 NOS nieuws

Actievoerders van Extinction Rebellion hebben vanochtend gedemonstreerd op Schiphol. Op verschillende plekken op de luchthaven rolden ze spandoeken uit waarin ze rol van de luchtvaart in de klimaatcrisis aan de orde stelden.

Om 12.00 uur pakte de Marechaussee zeven mensen op in de vertrekhal. Een demonstratie met enkele tientallen actievoerders op Schiphol Plaza (het winkelcentrum) werd ongemoeid gelaten omdat daarvoor een vergunning was aangevraagd.

Opvallend genoeg vond een deel van de actie vanochtend ook plaats achter de paspoortcontrole. De demonstranten konden daar ongehinderd naar binnen omdat ze een ticket van 44 euro hadden gekocht voor de vlucht naar de Roemeense hoofdstad Boekarest, meldt NH Nieuws. De vlucht is zonder hen vertrokken.

Als gevolg van de coronamaatregelen is het luchthavengebouw op dit moment alleen toegankelijk voor passagiers met een geldig ticket en lang niet alle actievoerders hadden dat. Schiphol laat in een reactie weten dat de actievoerders die de paspoortcontrole zijn gepasseerd "niets illegaals bij zich hadden" en daarom zijn doorgelaten.
Acteurs van Netflix-docu ?Cheer? opgepakt om seksueel misbruik: ?Deze zaak is een nachtmerrie?
6 Februari, 08:08 HLN.BE
De Amerikaanse politie heeft twee acteurs gearresteerd die meespeelden in de Netflix-docuserie ?Cheer?. Volgens verscheidene media worden Robert Joseph Scianna Jr. (25) en Mitchell Ryan (23) verdacht van online seksueel misbruik. Hun slachtoffers zouden minderjarig zijn geweest.


Leider al-Qaida op Arabisch Schiereiland opgepakt
5 Februari, 11:02 HLN.BE
De leider van al-Qaida op het Arabische Schiereiland (AQAS), Khalid ben Omar Batarfi, is in oktober vorig jaar in het oosten van Jemen opgepakt. Dat blijkt uit een rapport van de Verenigde Naties dat donderdag werd vrijgegeven.


Leger Myanmar arresteert prominent lid van partij afgezette Aung San Suu Kyi
5 Februari, 08:29 Volkskrant
De rechterhand van de afgezette regeringsleider Aung San Suu Kyi is vrijdag opgepakt, enkele dagen nadat het leger van Myanmar de macht greep en Suu Kyi arresteerde.


Franse moordzaak met hoofd in doos: tweede man opgepakt, marineofficier opgenomen in psychiatrie
4 Februari, 16:24 HLN.BE
In het onderzoek naar de onthoofding van een man in Toulon van wie het hoofd door een raam werd gegooid, is donderdag een tweede verdachte opgepakt, zo is uit politiebron vernomen. De hoofdverdachte, een marineofficier, werd eerder ingerekend en in een psychiatrisch ziekenhuis opgenomen.


Twaalf agenten Mexico opgepakt voor moordpartij migranten die naar de VS trokken
3 Februari, 13:21 Volkskrant
In Mexico zijn twaalf agenten opgepakt voor de moordpartij vorige maand op een groep burgers vlakbij de grens met de VS. Onder de slachtoffers waren migranten uit Guatemala. Hun lichamen waren doorzeefd met kogels waarna ze in brand werden gestoken.


Aung San Suu Kyi aangeklaagd voor bezit illegale walkietalkies
3 Februari, 16:33 Volkskrant
De door het leger afgezette regeringsleider van Myanmar Aung San Suu Kyi is aangeklaagd voor het illegaal importeren van walkietalkies. Ze blijft de komende twee weken vastzitten. Dat blijkt uit een woensdag vrijgegeven politiedocument.


Rapper Silento (23) opgepakt voor moord op oudere neef
2 Februari, 18:48 HLN.BE
De Amerikaanse rapper Silento (23), bekend van de hit ?Watch Me (Whip/Nae Nae)?, is maandag gearresteerd voor de moord op z'n oudere neef, Frederick, vorige maand.


Man (52) opgepakt voor misbruik jong kind in Roden
2 Februari, 13:26 NOS nieuws

De politie heeft een 52-jarige man uit de gemeente Noordenveld opgepakt voor het seksueel misbruiken van een jong meisje. Het misdrijf vond vorig jaar juni plaats in het Drentse Roden.

Het 5-jarige slachtoffer was met een vriendinnetje aan het spelen in een steegje vlak bij een speeltuin toen een man hen aansprak. Hij misbruikte vervolgens een van de meisjes.

In het onderzoek maakten rechercheurs gebruik van een groot aantal tips. Die volgden na de vertoning van camerabeelden in een uitzending van Opsporing Verzocht en een sms-bericht dat werd verstuurd naar 2300 mensen die op het tijdstip van het misbruik in de buurt waren. Ook in het afgelopen halfjaar druppelden er nog bruikbare tips binnen.

Hoewel er een verdachte is aangehouden, gaat het politieonderzoek verder. Volgens RTV Drenthe gebeurt dat omdat er nog veel openstaande vragen zijn.
Meer dan 150 studenten opgepakt bij protest in Istanbul voor academische vrijheid
2 Februari, 10:37 NOS nieuws

Bij een studentenprotest in Istanbul zijn gisteravond 159 studenten opgepakt. Studenten van de Bogazici Universiteit protesteren sinds vier weken tegen de benoeming van een nieuwe rector.

De rector werd op 1 januari door president Erdogan benoemd. De studenten zien de aanstelling als een politieke benoeming. De rector is een bekende van Erdogan, en was politiek actief in de regerende partij AKP.

Een paar honderd studenten riepen gisteravond slogans als "weg met de politie" en "de universiteit is van ons". Ze weigeren zich neer te leggen bij de benoeming en zien het als nieuwe stap in het inperken van de academische vrijheid in Turkije.

Ook voor vandaag hebben de studenten demonstraties aangekondigd.

Academici protesteren tegen de arrestaties:

De gouverneur van Istanbul, waar de politie onder valt, meldde dat studenten zowel in de campus als daarbuiten zijn aangehouden. Volgens lokale media zijn twee studenten bij hun arrestatie gewond geraakt.

Bogazici is een van de beste universiteiten van Turkije, en staat bekend als een van de laatste onafhankelijke universiteiten in het land.

Protesten sinds 1 januari

Het eerste studentenprotest, begin januari, liep uit op rellen, de politie zette traangas en rubberkogels in. Toen werden verschillende studenten 's nachts door anti-terreurteams van de politie van hun bed gelicht.

Sindsdien houden de studenten dagelijks protestacties op de campus. Ze worden bijgestaan door academici en ander personeel van de universiteit. Academici voeren elke dag zelf actie door in stilte met hun rug naar het kantoor van de rector te staan.

Afgelopen weekend werden vier studenten gearresteerd na ophef over een kunstwerk dat ze hadden gemaakt. Op een poster stond een afbeelding van de Ka'aba, de Islamitische heilige plek in Mekka waar bedevaartgangers tijdens de hadj omheen lopen. De studenten hadden het beeld bewerkt met lhbt-vlaggen. Volgens de autoriteiten is het kunstwerk provocerend en beledigt het de Islam. Twee van de studenten hebben huisarrest, de andere twee zitten nog vast.

De minister van Buitenlandse Zaken Suleyman Soylu noemde de studenten "lhbt-gekken" die vanwege een "respectloze daad" zijn opgepakt.
Hollywood Sign even omgevormd tot 'Hollyboob', zes mensen opgepakt
2 Februari, 08:14 Skynet
Het Hollywood Sign, de beroemde witte letters op de heuvels van het gelijknamige gebied in Los Angeles, heeft gisteren korte tijd een opvallende aanpassing ondergaan. Enkele mensen hebben het steile terrein beklommen en hebben met dekzeilen zowel de letters W als D in een B veranderd, om zo het woord 'Hollyboob' te vormen, zo melden lokale media. Boob is het Engelse woord voor borst.


Coronavirus - 6.600 mensen opgepakt voor overtreden lockdown in Peru
2 Februari, 05:14 Skynet
In Peru zijn op twee dagen tijd 6.645 mensen opgepakt en enkele uren opgesloten omdat ze de lockdown niet respecteerden die er sinds zondag van kracht is wegens de coronapandemie. Dat heeft de regering maandag bekendgemaakt.


Vandaal takelt auto?s en gevel toe: twintiger opgepakt
1 Februari, 10:54 Gazet v. Antwerpen

In Borgerhout heeft de Antwerpse politie zondagavond een twintiger gearresteerd die verschillende voertuigen en de gevel van een woning had gevandaliseerd.
Aangereden voetganger blijkt geseind en wordt opgepakt
1 Februari, 10:54 Gazet v. Antwerpen

Een man die zondagavond werd aangereden tijdens het oversteken op de Jan De Voslei op het Kiel, bleek geseind te staan en werd meteen na zijn behandeling in het ziekenhuis opgepakt.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn