NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Opgepakt

2News.be / Trefwoorden / Opgepakt

Zeven mannen opgepakt vanwege grootschalige bankhelpdeskfraude
26 Maart, 00:02 NU.NL - Economie
De politie heeft maandag zeven mannen gearresteerd op verdenking van grootschalige bankhelpdeskfraude. Ze zouden alleen in Oost-Brabant al mensen voor meer dan 125.000 euro hebben opgelicht. Ook zijn er sieraden gestolen.


Verijdelde aanslag op concertzaal in Brussel: drie adolescenten opgepakt in Frankrijk
6 Maart, 00:02 HLN.BE
In Frankrijk zijn maandag drie adolescenten opgepakt in verband met de verijdelde aanslag op de Brusselse concertzaal Botanique. Dat is dinsdag vernomen van een bron dichtbij het dossier.


Nog een verdachte (15) opgepakt voor fatale schietpartij Purmerend
23 Februari, 00:05 NOS nieuws

De politie heeft een 15-jarige jongen uit Amsterdam aangehouden in het onderzoek naar de dodelijke schietpartij bij station Purmerend vorige week maandag. Het is de vierde verdachte die is aangehouden in de zaak.

De jongen werd gistermiddag opgepakt en mag op dit moment alleen contact met zijn advocaat hebben, laat de politie weten.

De mogelijke aanleiding van het schietincident op de avond van 12 februari was een conflict tussen jongeren. Een 19-jarige man uit Purmerend raakte zwaargewond en overleed 's nachts in het ziekenhuis. Een andere man van 19 jaar raakte ook zwaargewond, hij ligt nog steeds in het ziekenhuis. Het is niet bekend hoe het met hem gaat.

De dag na de schietpartij werd al een 16-jarige jongen uit Purmerend aangehouden in verband met het schietincident. Hij zit nog steeds vast. De dag daarna hield de politie nog eens twee verdachten aan, onder wie een 18-jarige man uit Amsterdam die ook nog vastzit. De andere arrestant, een 16-jarige jongen uit Purmerend, is inmiddels weer op vrije voeten. Hij is nog wel verdachte in het onderzoek, schrijft NH.
Nederlands kopstuk drugshandel opgepakt in Spanje, OM wil hem hier vervolgen
26 Januari, 00:06 NOS nieuws

De Spaanse politie heeft een bekende naam uit de Nederlandse onderwereld gearresteerd. Deze Karim B. is met vijf anderen aangehouden op verdenking van witwassen en lidmaatschap van een criminele organisatie. Het Nederlandse Openbaar Ministerie bevestigt de aanhouding van de 46-jarige Amsterdammer.

Karim B. is de oudere broer van Samir B., die in 2014 werd geliquideerd in Spanje. Justitie vermoedt dat Samir B. voorafgaand aan de moord een conflict had met de organisatie van Ridouan Taghi en Rico R., die ook wel Rico de Chileen wordt genoemd. Net als zijn broer is Karim volgens het OM vermoedelijk in een conflict verwikkeld met Taghi en R.

De politie in Spanje omschrijft Karim B. als "een van de meest gezochte criminelen van Nederland". Zijn arrestatie is onderdeel van een jarenlang onderzoek naar internationale drugsactiviteiten in Spanje. B.'s naam duikt volgens de Spaanse politie op in tal van politieonderzoeken en de organisatie waarvan hij deel zou uitmaken wordt gezien als belangrijke schakel tussen bendes die zich bezighouden met drugshandel en witwassen.

Nederlands OM wil B. vervolgen

Een woordvoerder van het Nederlandse OM zegt dat Karim B. zich op 9 januari heeft gemeld bij de Spaanse politie. Hij wordt in Nederland al langer verdacht van grootschalige handel in hard- en softdrugs. Het OM in Nederland heeft dan ook gevraagd om zijn overlevering. Of B. naar Nederland komt, is nog niet bekend.

Ook uit de politieoperatie in Spanje komt een beeld naar voren van een groot internationaal drugsnetwerk. De Spaanse politie meldt dat de organisatie actief was in Nederland, Spanje, Marokko, de Dominicaanse Republiek en de Verenigde Arabische Emiraten. Via een informeel banksysteem zou er geld zijn witgewassen.

De Spaanse politie deelde deze beelden van een inval en verschillende arrestaties:

Voor zover bekend heeft de groep sinds het begin van het onderzoek in 2018 ongeveer 6 miljoen euro witgewassen, al houdt de politie er rekening mee dat dat bedrag hoger ligt. In totaal nam de politie de afgelopen weken tienduizenden euro's in contanten en twee vuurwapens in beslag. Ook werd beslag gelegd op 172 panden, met een waarde van 50 miljoen euro. Verder werden 148 bankrekeningen met samen 3 miljoen euro geblokkeerd.
Tweede verdachte diefstal Banksy-kunstwerk opgepakt
25 December 2023, 00:03 NOS nieuws

De politie in London heeft een tweede verdachte opgepakt voor het stelen van een kunstwerk van de Britse straatkunstenaar Banksy. Het kunstwerk werd vrijdag in het Londense stadsdeel Southwark onthuld, en na een uur al gestolen.

De BBC meldt dat het gaat om een man van in de veertig. Gisteren werd al een twintigjarige man opgepakt op verdenking van de diefstal. Hij is op borgtocht vrijgelaten in afwachting van verder onderzoek.

Getuigen filmden hoe de dief op een fiets klom, terwijl een ander de fiets vasthield en het bord probeerde los te rukken. Toen dat niet lukte, ging hij weg en kwam twee minuten later terug met een boutenschaar. Dat lukte wel. Een van de mannen rende vervolgens weg met het kunstwerk.

Klaarlichte dag

De diefstal vond op klaarlichte dag plaats. Beide mannen zijn duidelijk herkenbaar en nu overal in de Britse pers terug te vinden.

Het kunstwerk bestaat uit drie drones, die op een stopbord zijn afgebeeld. Het werk hing boven het bord met de straatnaam Commercial Way, wat handelsweg betekent. Dat doet vermoeden dat we het werk als een aanklacht tegen wapenhandel moeten zien.

Banksy is een wereldberoemde kunstenaar van wie de identiteit niet bekend is. Zijn werk heeft vaak een politieke boodschap.

Banksy's werk wordt geregeld gestolen. Een galeriehouder zei tegen de BBC dat het bord op een veiling tussen de 290.000 en 575.000 euro zou opbrengen. De aandacht die het werk nu krijgt, drijft de prijs mogelijk verder op. Maar vermoedelijk is het moeilijk een koper te vinden, omdat het om een gestolen kunstwerk gaat.
Verdachte opgepakt voor moorden op daklozen in LA
4 December 2023, 00:04 NOS nieuws

De politie van Los Angeles heeft een verdachte opgepakt voor een reeks moorden op daklozen. De 33-jarige man was woensdag opgepakt voor een andere moord.

De moordtocht begon afgelopen zondag, toen een 37-jarige man 's nachts werd doodgeschoten in een steegje. Een dag later werd een 62-jarige dakloze vermoord terwijl hij een winkelwagentje met zijn bezittingen voortduwde in het centrum van de stad. Woensdag kwam daar nog een 52-jarig slachtoffer bij.

Alle drie de slachtoffers werden diep in de nacht of in de vroege ochtend in hun eentje overvallen terwijl ze bezig waren een slaapplek te zoeken. De politie riep daklozen daarom op voor hun eigen veiligheid niet alleen te slapen. Speciaal daarvoor ging er extra noodopvang open.

In Los Angeles wonen naar schatting 75.000 daklozen op een bevolking van 10 miljoen. De stad huisvest daarmee ongeveer een van elke vijf Amerikaanse daklozen.

Moordwapen gevonden

Een ander incident afgelopen dinsdag leidde de politie uiteindelijk naar de verdachte. De auto van de man werd gezien in de omgeving van de moord op een 42-jarige man in San Dimas, tientallen kilometers verderop in het noordwesten van de metropool. Hier zou het zijn gegaan om een roofmoord.

Nadat er videobeelden van de auto van de verdachte waren gevonden, kon de man in Beverly Hills worden aangehouden. Een vuurwapen dat bij hem in het voertuig werd gevonden bleek te zijn gebruikt bij de andere moorden.

Het is nog niet bekend wat het motief was voor de moorden. De slachtoffers en de verdachte kenden elkaar niet volgens de politie. Agenten onderzoeken nog of de dader meer slachtoffers heeft gemaakt en roept getuigen op zich te melden.
President Sierra Leone: meeste leiders van groep die kazerne aanviel opgepakt
27 November 2023, 00:03 NOS nieuws

Volgens de president van Sierra Leone zijn de meeste leiders opgepakt van de gewapende groep die eerder vandaag een legerkazerne aanviel in de hoofdstad Freetown. De groep zou ook meerdere gevangenissen hebben aangevallen en gevangenen hebben bevrijd. Na de aanval op de kazerne kondigde president Bio een avondklok af.

"Wij zullen ervoor zorgen dat de daders verantwoordelijk worden gehouden", zei Bio op de nationale televisie over de opgepakte leiders. Hij voegde eraan toe dat er veiligheidsoperaties en een onderzoek gaande zijn.

Eerder zei de regering dat veiligheidstroepen 'opstandige militairen' hadden afgeweerd, die op zondagochtend probeerden in te breken in een militaire kazerne in Freetown. Hij beweerde al snel dat de aanvallers waren verdreven naar de buitenwijken van de hoofdstad en dat de rust was teruggekeerd, maar volgens de BBC werden er daarna nog gevangenissen aangevallen.

Gespannen

Sinds president Bio afgelopen juni werd herkozen, is de politieke situatie in het land gespannen. Volgens onafhankelijke waarnemers was er sprake van intimidatie van mensen die niet op de zittende president zouden stemmen en was er een gebrek aan transparantie bij het tellen van de stemmen.

De grootste oppositiepartij, All People's Congress (APC), had twijfels bij de uitslag en weigerde lang om ook maar iets met de regering te maken te hebben.

Sinds augustus vorig jaar zijn er meerdere coups geweest in West-Afrika. Mali, Burkina Faso, Niger en Guinee, dat een grens deelt met Sierra Leone, staan nu onder militair bewind. Twee maanden na de verkiezingen arresteerde de politie in Sierra Leone een aantal militairen die volgens de regering een coup aan het voorbereiden waren.
Busje ramt stadhuis Rhenen meermalen, man (23) opgepakt
5 November 2023, 00:06 NOS nieuws

De politie heeft een 23-jarige man opgepakt die ervan wordt verdacht dat hij vanochtend vroeg meermaals met een bestelbus op het stadhuis van Rhenen is ingereden. Daarbij ontstond grote schade aan de pui, ook een deel van de raadszaal is beschadigd.

Het incident in het Utrechtse stadje vond rond 06.30 uur plaats. Het busje werd niet veel later leeg teruggevonden een paar straten verderop in Rhenen.

"We hebben camerabeelden bekeken, buurtonderzoek gedaan en toen kwamen we vrij snel achter de identiteit van verdachte", aldus een politiewoordvoerder. Het gaat om een 23-jarige man uit Rhenen.

Of de verdachte thuis is opgepakt, wil de woordvoerder niet zeggen. Wel benadrukt hij dat de man weliswaar bewust op het stadhuis is ingereden, maar dat geen sprake zou zijn van een "gerichte actie" tegen de gemeente Rhenen. Wat dan wel het motief is, moet uit verder onderzoek blijken.

Niemand gewond

In het stadhuis was niemand aanwezig vanochtend vroeg, daar raakte niemand gewond.

Burgemeester Hans van der Pas laat bij RTV Utrecht weten geschrokken te zijn door het incident. Hij noemt de situatie "onwerkelijk".

De schade aan de pui van het gemeentehuis is groot:
Man van Belgische afkomst, bekend als rekruteerder jihadisten, opgepakt in Spanje
25 Oktober 2023, 00:04 Skynet
De Spaanse politie heeft een Spanjaard van Belgische afkomst opgepakt, die bekendstaat als een van de grootste rekruteerders voor jihadisten in Europa. Dat melden HLN.be en verschillende Franstalige nieuwssites dinsdag.


Man opgepakt in Frankrijk die ?enkele minuten voor de aanslag? een video van de dader uit Brussel kreeg
20 Oktober 2023, 00:02 HLN.BE
In Nantes, in het westen van Frankrijk, is donderdag een man gearresteerd die van de dader van de schietpartij in Brussel een video had ontvangen. Dat melden verschillende Franse media. Abdesalem Lassoued bracht maandagavond twee Zweedse mannen om het leven en verwondde een derde.


Advocaten van Russische oppositieleider Navalny opgepakt
14 Oktober 2023, 00:02 NOS nieuws

De Russische autoriteiten hebben drie advocaten van oppositieleider Aleksej Navalny opgepakt. Ze worden volgens aanhangers van Navalny verdacht van betrokkenheid bij een "extremistische groepering", een aanklacht die vaker is gebruikt om Navalny-bondgenoten de mond te snoeren. Als ze schuldig worden bevonden, kunnen ze tot zes jaar cel krijgen.

Het gaat om advocaten Vadim Kobzev, Igor Sergoenin and Aleksej Liptser. De Russische rechtbank zegt dat Sergoenin in ieder geval tot 13 december in de cel moet blijven vanwege het onderzoek. De Russische krant Vedomosti meldt dat de zitting achter gesloten deuren werd gehouden "om het onderzoek niet te schaden". Ook de andere twee advocaten zitten vast.

Navalny verder isoleren

Volgens bondgenoten van Navalny is de stap bedoeld om hem verder te isoleren. De 47-jarige oppositieleider werd in augustus veroordeeld tot 19 jaar cel vanwege "extremistische activiteiten". Eerder al kreeg hij 11,5 jaar cel. In theorie kan hij pas in 2051 op vrije voeten komen.

Navalny wordt waarschijnlijk binnenkort overgebracht naar een nog strenger gevangenisregime, waar volgens Russische onderzoeksjournalisten gevangenen worden gemarteld.

"Als hij geen toegang heeft tot advocaten, zal hij in een compleet isolement terechtkomen", zegt een woordvoerder van Navalny tegen persbureau AP. Voor veel politieke gevangenen in Rusland is hun advocaat nog de enige manier om contact te hebben met de buitenwereld.

Sovjettijd

Een van de drie nu opgepakte advocaten zou gisteren nog samen met Navalny verschijnen bij een rechtbank. De oppositieleider heeft een zaak aangespannen tegen de strafkolonie waar hij momenteel verblijft. "Net als in de Sovjettijd worden niet alleen activisten, maar ook hun advocaten vervolgd", zei Navalny tijdens die zitting.

Navalny is een van de bekendste tegenstanders van president Poetin. De oppositieleider werd in januari 2021 opgepakt op de luchthaven Sjeremetjevo bij Moskou. Enkele maanden daarvoor werd hij vergiftigd met het zenuwgas novitsjok en kreeg hij een behandeling in Duitsland.
'Bitterzoet' dat verdachte van moord Tupac na 27 jaar is opgepakt volgens broer
4 Oktober 2023, 00:04 NU.NL - Muziek
Mopreme Shakur, de broer van Tupac, noemt het "bitterzoet" dat er na 27 jaar een verdachte is opgepakt voor de moord op de rapper. De arrestatie haalt het trauma van de dood van zijn broer weer omhoog, vertelde hij zaterdag aan TMZ.


Ruim 120 klimaatactivisten opgepakt op zeventiende dag protest op A12 in Den Haag
26 September 2023, 00:03 Skynet Buitenland
Klimaatactivisten van Extinction Rebellion hebben maandag voor de zeventiende dag op rij een gedeelte van de A12 naast het Malieveld in het Nederlandse Den Haag geblokkeerd. De politie pakte meer dan 120 mensen op die niet uit zichzelf wilden vertrekken.


Ruim 140 klimaatactivisten opgepakt bij tiende opeenvolgende blokkade A12 in Den Haag
19 September 2023, 00:02 Skynet Buitenland
Ruim 140 klimaatactivisten van Extinction Rebellion zijn maandag opgepakt door de politie op de snelweg A12 in het Nederlandse Den Haag. De betogers blokkeerden de weg voor de tiende dag op rij. Nadat de politie het waterkanon had ingezet, werden de demonstranten van de weg gehaald en in bussen afgevoerd. Na ruim een uur was de weg weer vrij.


Valse bommelding in Mariakerke, verdachte opgepakt
31 Augustus 2023, 00:02 HLN.BE
Een persoon is woensdagavond opgepakt in de nasleep van een valse bommelding in Mariakerke. De Brugsesteenweg was even afgezet door de melding, ondertussen is de baan opnieuw vrij.


Iraanse zanger opgepakt omdat hij in lied vrouwen oproept hoofddoek af te doen
30 Augustus 2023, 00:08 NU.NL - Muziek
De Iraanse zanger Mehdi Yarrahi is opgepakt vanwege een uitgebracht liedje. In Roosarito, dat in het Farsi 'jouw hoofddoek' betekent, roept hij vrouwen op hun verplichte hoofddoek af te doen. Met de oproep zou Yarrahi de strenge islamitische kledingvoorschriften schenden.


Starfield-leaker is opgepakt voor stelen en verkopen van exemplaren van de game
27 Augustus 2023, 00:00 Tweakers
Een man is opgepakt voor het stelen en verkopen van exemplaren van Starfield, zo'n twee weken voor de release van het spel. Begin deze week deelde hij beelden van de game op sociale media. Op Reddit wordt beweerd dat enkele kopers de game al hebben ontvangen van de leaker.


'Man in 2022 opgepakt om bedreiging Amalia, niet meer verdacht'
19 Augustus 2023, 00:04 NOS nieuws

De autoriteiten hebben in 2022 een 40-jarige man gearresteerd die ervan werd verdacht kroonprinses Amalia te hebben willen ontvoeren of vermoorden. Dat schrijft het Parool. Volgens de krant gaat het om de 40-jarige Mohamad E., die in november 2022 werd aangehouden in Amsterdam-Zuidoost. Inmiddels is hij geen verdachte meer in de zaak, maar hij zit nog vast in verband met verdenkingen van drugshandel.

De krant schrijft dat de opsporingsdiensten E. in verband brachten met een account bij een berichtendienst waarmee versleutelde berichten verstuurd konden worden, Sky ECC. Die berichtendienst werd door criminelen geregeld gebruikt om boodschappen uit te wisselen. In 2021 zouden vanaf het account berichten zijn gestuurd die te maken hadden met de kroonprinses en drie bekende misdaadjournalisten, onder wie de vermoorde Peter R. de Vries. In de berichten werd geprobeerd informatie over hen te verkrijgen.

Volgens het Parool vermoedde de recherche dat de informatie over Amalia werd ingewonnen met het doel "een ernstig geweldsmisdrijf" te plegen. Bovendien zou de recherche hebben vermoed dat E. was gelinkt aan de organisatie van Ridouan Taghi.

E. werd vanwege de verdenkingen een tijd lang afgeluisterd en geobserveerd. In november van 2022 werd hij gearresteerd. Maar al in de eerste dagen na zijn arrestatie kwamen de aanklachten van ontvoering en moord te vervallen, meldt de krant. Er zou niet genoeg bewijs zijn dat E. dergelijke plannen had. Wel bleven er verdenkingen tegen E. staan die te maken hebben met de handel in vuurwapens, explosieven en drugs. Hij bleef dan ook vastzitten.

Verhoren

In latere verhoren bleef E. desondanks ondervraagd worden over de verdenkingen, schrijft het Parool. Zijn raadsman, Yehudi Moszkowicz, is kritisch over de verhoren. Hij roept het OM "met klem op kenbaar te maken of er meer is dat de dreiging jegens de kroonprinses onderbouwt", schrijft de krant. De link die justitie legt tussen E. en de veronderstelde organisatie van Taghi noemt de advocaat daarnaast "gezocht".

Naar aanleiding van bedreigingen aan het adres van de kroonprinses wordt Amalia sinds het najaar van 2022 zwaar beveiligd. De bedreigingen leidden er onder meer toe dat de kroonprinses geen intrek kon nemen in haar Amsterdamse studentenhuis. Tegen het Parool zegt E. het "heel heftig" te vinden dat de kroonprinses zwaar beveiligd wordt.

De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) reageert tegenover de NOS niet op de aanhouding en kan ook niet zeggen of die gevolgen heeft voor de beveiliging van Amalia. Het Openbaar Ministerie laat daarnaast weten niet te kunnen zeggen of de aanhouding aanleiding was voor de zware beveiliging van de kroonprinses.
Negatieve recensie over verhuurde kamer leidt tot poging moord: Nederlander (75) opgepakt in Griekenland
27 Juli 2023, 00:01 HLN.BE
Een 75-jarige Nederlander wordt in Griekenland vervolgd voor poging moord en verboden wapenbezit. De man zou een Britse bewoner met een machete hebben aangevallen, nadat die een negatieve recensie had achtergelaten over zijn verhuurde kamer.


Mogelijk grootste Nederlandse gebruiker opgepakt in wereldwijde cybercrimezaak
26 Juli 2023, 00:04 NU.NL - Economie
De politie zegt de grootste Nederlandse gebruiker van de criminele handelswebsite Genesis Market te hebben opgepakt. Met die aanhouding denken ze "een grote slag" in het onderzoek te hebben geslagen.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn