NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Openbaar

2News.be / Trefwoorden / Openbaar

OVpay stelt inchecken met betaalpas in openbaar vervoer tot eind dit jaar uit
5 Augustus, 00:01 Tweakers
OVpay stelt de landelijke uitrol voor het inchecken met een pinpas, creditcard of aan een smartphone of wearable gekoppelde betaalpas in elk geval tot eind 2022 uit. Het bedrijf noemt 'tegenslagen aan de techniekkant' als oorzaak voor de vertraging.


Nederlands Openbaar Ministerie seponeert zaak tegen 16-jarige na incident Herenveen
10 Juli, 00:08 Skynet Economie
Het Nederlandse Openbaar Ministerie heeft de zaak tegen de 16-jarige Jouke uit de gemeente Heerenveen geseponeerd. Hij werd afgelopen dinsdag, 5 juli, tijdens een protestactie langs de snelweg A32 bij Heerenveen aangehouden en gisteren door het Openbaar Ministerie op vrije voeten gesteld.


Openbaar aanklager eist 25 jaar cel tegen R. Kelly
13 Juni, 00:08 NU.NL - Muziek
Als het aan de openbaar aanklagers van New York ligt, gaat R. Kelly voor ruim 25 jaar de gevangenis in. De zanger werd vorig jaar schuldig bevonden aan het misbruik maken van minderjarige meisjes. Ook heeft hij ze illegaal naar verschillende staten in de VS gebracht. Op 29 juni krijgt de artiest te horen wat zijn straf daarvoor is.


Aangepaste dienstverlening bij openbaar vervoer en bpost tijdens hemelvaartweekend
29 Mei, 00:07 Skynet Economie
Morgen/vrijdag is een brugdag tussen de feestdag van Hemelvaart en het weekend. Daardoor is er onder meer een aangepaste dienstverlening bij het openbaar vervoer, bpost, de banken en de stadsdiensten.


12 Mei, 00:08 Volkskrant
Meta maakt zeer groot LLM AI-model OPT-175B openbaar
De AI-onderzoekers van Meta hebben hun zeer grote trainingsmodel, het Open Pretrained Transformer (OPT-175B)-model, openbaar gemaakt. Hierdoor kunnen academische wetenschappers het model gebruiken voor hun onderzoek. Met het openbaar maken van het OPT-175B-model wil de techgigant het gebruik van zogenoemde large language modellen (LLM?s) stimuleren. LLM?s zijn AI-trainingsmodellen op basis van Natural Language Processing (NLP) […]


28 April, 00:08 Volkskrant
Raadinformatieavond over Meta-datacenter in Zeewolde is toch niet openbaar
22 April, 00:00 Tweakers
Een raadinformatieavond over het datacenter van Meta in Zeewolde is toch niet openbaar. De partijen Leefbaar Zeewolde en ChristenUnie hebben dinsdag gemeld dat de bijeenkomst donderdagavond achter gesloten deuren plaatsvindt, vanwege de bespreking van geheime stukken.


Mishandeling door Lil Kleine heeft nog weinig effect op zijn Spotify-hits
17 Februari, 01:31 NU.NL - Muziek
Lil Kleine beheerst het nieuws omdat hij is opgepakt op verdenking van mishandeling van zijn verloofde Jaimie Vaes. Maar de negatieve publiciteit lijkt nog weinig invloed te hebben op de populariteit van zijn hits van dit moment op Spotify. Drie dagen na zijn arrestatie staat de artiest nog steeds met drie nummers in de top vijftig van meest afgespeelde nummers in Nederland.


Nieuws: Klimaatwaanzin in Frankrijk: automerken moeten openbaar vervoer en fiets promoten
6 Januari, 00:00 Auto55
Na jarenlang lobbywerk van milieugroeperingen heeft de Franse overheid besloten om autoreclames te censureren. Vanaf maart 2022 moeten ze namelijk voorzien worden van een boodschap die andere, ?milieuvriendelijkere? vervoerswijzen stimuleert.Automerken die in Frankrijk nog reclame willen maken, worden verplicht om daar altijd een boodschap aan toe te voegen. Vergelijk het met de ver...

Lees meer


NotLegit-kwetsbaarheid Azure App Sevice maakt broncode openbaar
26 December 2021, 00:08 Techzine
Securityspecialist Wiz waarschuwt voor een kwetsbaarheid in Azure App Service van Microsoft. De kwetsbaarheid maakt honderden repositories met broncode openbaar. Microsoft heeft het lek inmiddels gedicht. Wiz ontdekte de zogenoemde NotLegit-kwetsbaarheid in Azure App Service. De dienst, ook bekend als Azure Web Apps, is een platform voor het hosten van websites en webgebaseerde applicaties. Broncode […]


Problemen bij Openbaar Ministerie door ernstige computerstoring
16 December 2021, 00:06 NU.NL - Tech
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft last van technische problemen, waardoor ruim duizend werknemers hun werk niet goed kunnen doen. Dat blijkt uit een e-mail van het OM aan personeelsleden die NRC heeft gezien.


Alec Baldwin verschijnt voor het eerst in het openbaar na dodelijk schietincident
16 December 2021, 00:06 NU.NL - Film
Alec Baldwin is donderdag voor het eerst sinds het dodelijke schietincident op de set van de film Rust weer in het openbaar verschenen. De acteur presenteerde het liefdadigheidsevenement Ripple of Hope Award Gala.


Video | Alle geheimen van vriendengroep openbaar in trailer Alles Op Tafel
25 Augustus 2021, 00:06 NU.NL - Film
Alles Op Tafel is een remake van de Italiaanse film Perfetti Sconosciuti en gaat over een vriendengroep die tijdens een diner thuis een spel gaat spelen. Elk berichtje dat iemand op de eigen telefoon ontvangt, moet worden gedeeld met de groep. Daardoor verloopt de avond anders dan gepland.


Openbaar Ministerie begint toch eigen onderzoek naar fatale mishandeling Mallorca
24 Juli 2021, 00:05 Volkskrant
Nederlandse justitie gaat toch zelf onderzoek doen naar de fatale mishandeling op Mallorca. Vorig week kwam een Nederlandse man (27) om, nadat hij werd aangevallen door andere Nederlanders. Eerder liet het OM nog weten een rechtshulpverzoek uit Spanje af te wachten.


Kamer: archieven over Suriname moeten openbaar worden
2 Februari 2021, 16:14 NOS nieuws

De Tweede Kamer wil dat de Nederlandse archieven opengaan over de relatie met Suriname in de jaren tachtig van de vorige eeuw. Op die manier moet meer duidelijk worden over mogelijke Nederlandse betrokkenheid bij de staatsgreep van Desi Bouterse in 1980. Onder leiding van SP-Kamerlid Karabulut benadrukt een grote Kamermeerderheid dat er nog veel vragen onbeantwoord zijn en dat de antwoorden misschien gevonden kunnen worden in documenten die nu nog geheim zijn.

Al jaren doen geruchten de ronde over een mogelijke rol van Nederland bij de staatsgreep. Die gaan onder meer over de betrokkenheid van kolonel Valk, destijds hoofd van de Nederlandse missie in Suriname. Die zou Bouterse adviezen hebben gegeven. Volgens de nu geldende regels blijven documenten hierover in principe geheim tot 2060. Een van de vaak gebruikte argumenten daarvoor is het belang van de privacy van mensen die erbij betrokken waren.

De Kamer vraagt het kabinet nu de documenten toch openbaar te maken, "met waarborging van de privacy". Overigens zei minister Blok vorige week dat Kamerleden of wetenschappers nu ook al aan het Nationaal Archief om inzage kunnen vragen. Hij wees erop dat binnenkort ook een boek uitkomt van een wetenschapper die de archieven heeft onderzocht.

Anton de Kom

Vorige week werd al duidelijk dat de Kamer een gebaar van het kabinet wil in de richting van de Surinaamse verzetsstrijder Anton de Kom. Daarmee moet worden erkend dat de overheid De Kom foutief heeft behandeld.

Die streed tegen kolonialisme en racisme en deed in de Tweede Wereldoorlog verzetswerk in Nederland. De Kom werd in 1932 door de Nederlandse koloniale autoriteiten als staatsgevaarlijk beschouwd en hij kwam zonder proces in de cel terecht. Later werd hij door de nazi's omgebracht in het concentratiekamp Neuengamme.

Minister Blok beloofde de Kamer vorige week dat hij wel met een gebaar zal komen en dat hij daarover met de nabestaanden van De Krom gaat praten. Maar hij zei ook dat hij juridisch niet voor zijn rekening wil nemen dat de overheid destijds foutief heeft gehandeld. Blok stelde wel dat dat een dergelijke zaak nu anders aangepakt zou worden dan toen.
Plooit NMBS na hevige reacties op sluiting 44 stationsloketten in Vlaanderen?: ?Het openbaar vervoer moet er voor iedereen zijn, niet voor de happy few?
2 Februari 2021, 13:54 HLN.BE
Moeten ze nu wel of niet dicht, de 44 stationsloketten? Maandag deelde vervoersmaatschappij NMBS haar beslissing per mail mee aan de betrokken stads- en gemeentebesturen en dat zette meteen kwaad bloed. Er kwamen zelfs zoveel heftige reacties op, dat federaal mobiliteitsminister Georges Gilkinet (Ecolo) in een brief aan de raad van bestuur van de spoormaatschappij nu vraagt om de beslissing te herbekijken. Ontdek hieronder de reacties van de Vlaamse steden en gemeenten op de sluiting van ?hun? loketten.


Openbaar leven stilgevallen en vaccinaties uitgesteld door zware sneeuwstorm in VS
2 Februari 2021, 08:00 Gazet v. Antwerpen

New York, en bij uitbreiding heel het noordoosten van de Verenigde Staten, kreunt onder een dik pak sneeuw en ijzige kou. Maandag trok een sneeuwstorm over de stad waardoor het openbare leven zo goed als helemaal stil viel. De scholen gingen dicht, en ook vaccinatiecentra gaan een paar dagen dicht.
Mondmasker vanaf dinsdag verplicht op openbaar vervoer in VS
30 Januari 2021, 19:38 Skynet
Het mondmasker wordt vanaf dinsdag verplicht in het openbaar vervoer in de Verenigde Staten, zo heeft het federale gezondheidsagentschap aangekondigd.


Nu pas mondmaskerplicht op Amerikaans openbaar vervoer, Trump lag vorig jaar dwars
30 Januari 2021, 08:42 HLN.BE
De Verenigde Staten stellen (nu pas) het dragen van mondmaskers verplicht in bijna alle vormen van openbaar vervoer. Reizigers in vliegtuigen, treinen, veerboten, metro?s en taxi?s moeten vanaf maandag hun neus en mond bedekken.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn