NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Openai

2News.be / Trefwoorden / Openai

Elon Musk klaagt OpenAI aan voor 'het verkiezen van winst boven zijn missie'
Zaterdag, 00:00 Tweakers
X-eigenaar Elon Musk is een rechtszaak begonnen tegen OpenAI en Sam Altman, de ceo van het bedrijf. Volgens Musk heeft OpenAI 'winst boven zijn missie verkozen' door onder andere de interne details van GPT-4 niet openbaar te maken.


WordPress in onderhandeling met OpenAI en Midjourney over AI-deal
Vrijdag, 00:08 Techzine
Automattic maakte bekend in de onderhandelingsfase te zijn met OpenAI en Midjourney voor een AI-deal. Op die manier zou de gebruikersdata van onder andere WordPress-gebruikers in trainingsdata voor LLM’s van deze bedrijven komen. WordPress heeft verklaard dat het geen data van zijn betalende WordPress VIP-gebruikers gaat delen. Onlangs staken geruchten de kop op dat het […]


OpenAI beschuldigt The New York Times van ?hacken? ChatGPT
Woensdag, 00:02 HLN.BE
OpenAI beschuldigt The New York Times van het ?hacken? van zijn chatbot ChatGPT. Daarmee zou de Amerikaanse krant misleidend bewijs willen verzamelen in een rechtszaak die is aangespannen tegen het AI-bedrijf om het schenden van auteursrechten. OpenAI heeft de rechter daarom gevraagd om delen van de aanklacht te verwerpen.


20 Februari, 00:13 NU.NL - Tech
OpenAI zou door speciale deal opeens 80 miljard euro waard zijn
20 Februari, 00:03 NU.NL - Economie
ChatGPT-moederbedrijf OpenAI heeft een deal gesloten waardoor werknemers hun aandelen in het bedrijf kunnen verkopen. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van een bron. Door de deal komt de waarde van OpenAI nu uit op 86 miljard dollar, omgerekend bijna 80 miljard euro.


?OpenAI werkt aan zoekmachine?
19 Februari, 00:00 Emerce
OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT, wil rechtstreeks met Google concurreren en ontwikkelt naast een spraakassistent nu ook een eigen zoekmachine. Dat blijkt uit informatie die The Information in handen kreeg.


OpenAI onthult tool om video's te maken van tekstinput, nog niet voor gebruikers
17 Februari, 00:00 Tweakers
OpenAI heeft Sora onthuld, een tool om tekstprompts om te zetten in korte video's. De tool is vooralsnog alleen beschikbaar voor onderzoekers om zo feedback te verzamelen en de risico's van de tool in kaart te brengen.


OpenAI werkt aan systeem om 'biorisico's' van AI-modellen te kunnen detecteren
3 Februari, 00:01 Tweakers
OpenAI heeft een onderzoek gepubliceerd naar mogelijke 'catastrofale risico's' van zijn AI-modellen, waarbij gekeken werd of ze gebruikt kunnen worden bij het fabriceren van biowapens. Het bedrijf laat weten aan een systeem te werken dat dergelijke risico's vroegtijdig in kaart brengt, zodat ze beperkt kunnen worden.


OpenAI-topman Sam Altman zou netwerk van chipfabrieken willen financieren
23 Januari, 00:04 NU.NL - Economie
Topman Sam Altman van ChatGPT-moederbedrijf OpenAI zou gesprekken voeren met investeerders in onder meer het Midden-Oosten over financiering van een netwerk van chipfabrieken.


AI-bedrijven als OpenAI overlegden met Chinese instellingen over AI-regels
13 Januari, 00:01 Tweakers
AI-bedrijven als Anthropic en OpenAI hebben met Chinese instellingen overlegd over regels en wetten rond kunstmatige intelligentie. China en de VS zitten in een handelsconflict en een wedloop rondom AI-ontwikkelingen.


OpenAI lanceert GPT Store en nieuw zakelijk abonnement voor kleine bedrijven
12 Januari, 00:05 Techzine
Update, Laura Herijgers, 11/1/2024, 14u25: De GPT Store van OpenAI werd gisteren later op de dag alsnog officieel gelanceerd. Eerder ontdekte onze redactie al enkele aanwijzingingen voor de mogelijke lancering, maar een woord van OpenAI was er nog niet. Er is eveneens een nieuwe, betaalde versie van de chatbot: ChatGPT Team. Het aanbod richt zich […]


OpenAI-appwinkel voor GPT?s wordt komende week gelanceerd
9 Januari, 00:00 Emerce
OpenAI is van plan om zijn eerder aangekondigde winkel voor GPT's, aangepaste AI apps, komende week te lanceren.


OpenAI lanceert GPT Store volgende week
6 Januari, 00:07 Techzine
OpenAI gaat volgende week de eerder aangekondigde GPT Store lanceren. Dat blijkt uit een gelekte e-mail naar gebruikers. Zowel TechCrunch als The Information melden dat OpenAI een e-mail naar gebruikers heeft verzonden waarin de lancering van de GPT Store wordt bevestigd. De GPT Store, dat oorspronkelijk in november beschikbaar zou komen, maakt het mogelijk voor […]


OpenAI biedt publicaties 1 tot 5 miljoen om content voor AI-training te gebruiken
6 Januari, 00:07 Techzine
OpenAI biedt publicaties slechts 1 tot 5 miljoen dollar per jaar om hun artikelen voor AI-training te gebruiken. Dit in tegenstelling tot Apple, dat onder meer deals van tenminste 50 miljoen met nieuwsorganisaties heeft gesloten. Onlangs sloot OpenAI een overeenkomst met Axel Springer, dat onder andere Politico en Business Insider publiceert. Hoewel niet officieel bekend […]


New York Times klaagt OpenAI en Microsoft aan: ?miljarden dollars aan schade?
30 December 2023, 00:10 Techzine
The New York Times (NYT) heeft OpenAI en Microsoft aangeklaagd wegens een schending van de auteursrechten. Volgens de nieuwsorganisatie gebruiken beide bedrijven modellen die getraind zijn op miljoenen NYT-artikelen. The Times heeft geen specifieke schadeclaim in gedachten, maar stelt dat OpenAI en Microsoft verantwoordelijk gesteld moeten worden voor “miljarden dollars aan bij de wet bepaalde […]


New York Times klaagt Microsoft en OpenAI aan wegens schending auteursrechten
28 December 2023, 00:18 Skynet Buitenland
De Amerikaanse krant The New York Times is een rechtszaak gestart tegen de bedrijven Microsoft en OpenAI wegens schending van het auteursrecht. Volgens de aanklacht gebruikten de bedrijven zonder toestemming miljoenen artikels van het dagblad om chatbots als ChatGPT te trainen.


NU+ | Googles nieuwe AI moet OpenAI voorbijstreven: 'Marathon met hordes'
22 December 2023, 00:08 NU.NL - Tech
Grote techbedrijven proberen met man en macht ChatGPT-maker OpenAI bij te benen. De ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie gaan alleen ongekend snel. Google waagt nu een poging met een nieuw AI-model: Gemini.


'TikTok-moederbedrijf ByteDance gebruikte OpenAI-api voor trainen eigen chatbot'
19 December 2023, 00:01 Tweakers
ByteDance, het Chinese moederbedrijf van TikTok, zou de api van OpenAI hebben gebruikt om zijn eigen large language model te ontwikkelen. Dat is verboden volgens de gebruiksvoorwaarden van laatstgenoemde. OpenAI heeft het account van ByteDance voorlopig opgeschort.


CMA en mogelijk ook FTC onderzoeken Microsofts miljardeninvestering in OpenAI
12 December 2023, 00:01 Tweakers
De Britse toezichthouder Competition and Markets Authority en naar verluidt ook de Amerikaanse Federal Trade Commission doen verkennend onderzoek naar de miljardeninvestering van Microsoft in OpenAI. Het onderzoek komt na het plotse vertrek en de terugkeer van OpenAI-oprichter Sam Altman.


OpenAI stelt komst online chatbotwinkel uit na chaos rond topman Altman
8 December 2023, 00:10 NU.NL - Tech
OpenAI, het Amerikaanse bedrijf achter chatbot ChatGPT, stelt de lancering van zijn GPT Store uit tot begin volgend jaar. Eigenlijk had de nieuwe online winkel met door gebruikers aangepaste chatbots eind dit jaar al gereed moeten zijn.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn