NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Oost


Oost- en West-Cyprus verenigd in strijd tegen bosbranden: "Dit is een goede zaak?
28 Juni, 00:01 HLN.BE
Er is niet veel dat Grieks-Cyprioten en Turks-Cyprioten bij elkaar kan brengen. Maar toen er vorige week bosbranden woedden op het eiland in de Middellandse Zee, zetten ze hun meningsverschillen opzij om samen de vlammen te bestrijden. Dit was zo zeldzaam dat de permanente VN-vertegenwoordiger van het door oorlog verdeelde land maandag zijn lof uitsprak over de ?zeer positieve? blijk van eenheid.


Politie Oost-Nederland legt malwarevorm FluBot plat
2 Juni, 00:08 Techzine
De infrastructuur van malwarevorm FluBot is platgelegd door het cybercrimeteam van de politie in Oost-Nederland. Het cybercrimeteam verwijderde 10.000 slachtoffers uit het netwerk van FluBot. De malware wordt sinds 2020 via sms’jes verspreid in meerdere landen, waaronder Nederland. Door de infrastructuur plat te leggen wist de politie 6,5 miljoen sms’jes te voorkomen. De operatie werd […]


19 Mei, 00:07 Volkskrant
Stormweer - Alle provincies opnieuw in code geel na doortocht Franklin
21 Februari, 00:03 Skynet
In alle Belgische provincies geldt opnieuw code geel na de doortocht van storm Franklin. Dat meldt KMI-weerman David Dehenauw op Twitter.


Oost-Vlaams bedrijf start met massaproductie van "groene" dwarsliggers voor treinsporen
17 Februari, 00:35 Skynet Economie
In de Henegouwse vestiging van het Oost-Vlaamse betonbedrijf De Bonte is woensdag een productielijn opgestart van "groene" dwarsliggers, gemaakt uit zwavelbeton. "Een wereldprimeur", zo klonk het. Het bedrijf mag de komende jaren alvast 200.000 stuks leveren aan spoornetbeheerder Infrabel, maar de ambities gaan over de grenzen.


Assisen Oost-Vlaanderen - Pierre Cornette krijgt 15 jaar cel voor foltering van vriendin
28 Januari, 00:04 Skynet
Pierre Cornette, de 63-jarige gepensioneerde beroepsmilitair die schuldig bevonden werd aan foltering en het toebrengen van slagen en verwondingen, omdat hij zijn hond zijn 71-jarige vriendin J. W. herhaaldelijk liet bijten, is veroordeeld tot vijftien jaar cel. Dat heeft het Gentse hof van assisen donderdag beslist.


Drie tieners opgepakt voor mishandeling Zwaagdijk-Oost
14 November 2021, 00:04 NOS nieuws

In Zwaagdijk-Oost in Noord-Holland zijn vannacht drie tieners opgepakt op verdenking van mishandeling van drie leeftijdsgenoten. Daarbij belandde een van de slachtoffers in een sloot, meldt de politie.

Twee jongens van 17 en 18 fietsten rond 01.30 uur naar huis, toen ze door drie andere jongens werden aangesproken. Twee van hen zaten op een scooter en de ander op een fiets. De twee jongens fietsten door, maar een van hen werd van zijn fiets getrapt door een van de jongens op de scooter. Daardoor belandde hij in de sloot. De twee werden ook geschopt en geslagen.

De politie houdt er rekening mee dat de verdachten de jongens hadden opgewacht. Een jongen van 20 die in de buurt was probeerde de mishandeling te stoppen, maar werd zelf ook in elkaar geslagen.

De drie verdachten sloegen op de vlucht. Agenten troffen hen later aan in de buurt van de plek van de vechtpartij. Daar hielden de drie zich schuil in de bosjes. Het gaat om twee jongens van 16 en 17 uit Zwaag en een jongen van 17 uit Hoorn.
Vaccinatiedorp Spoor Oost roept jongeren op: ?Schrijf nu in en krijg volgende week vaccin?
26 Juni 2021, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Het Antwerpse vaccinatiedorp VacCovid roept jongeren van 16 jaar en ouder uit Antwerpen, Borsbeek, Schoten, Stabroek en Wommelgem op om zich te registreren op de reservelijst voor vaccinaties Qvax als ze nog geen afspraak hebben voor een vaccinatie. Wie zich dit weekend registreert, komt dan al snel volgende week aan de beurt, klinkt het.
Saharazand kleurt hemel in Zuid- en Oost-Frankrijk geel
6 Februari 2021, 20:13 Skynet
Deeltjes zand uit de Saharawoestijn kleuren de hemel boven een groot deel van het zuiden en oosten van Frankrijk zaterdag geel. Het zand wordt richting onze zuiderburen geblazen door een stevige wind uit het zuiden.


Kempense waterlopen treden buiten hun oevers
2 Februari 2021, 18:18 Gazet v. Antwerpen

Wie de voorbije dagen een natuurwandeling wilde maken, kon op sommige plaatsen maar beter lieslaarzen aantrekken. Het waterpeil zakt intussen weer, maar onder meer woensdag volgt nog flink wat regen.
IN KAART. Besmettingen stijgen vooral in Waalse provincies, stabieler beeld in Vlaanderen. Bekijk hier de situatie in uw regio
2 Februari 2021, 09:42 HLN.BE
Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in ons land blijft stijgen. In bijna alle provincies zijn er nu stijgingen, met forse uitschieters in Luxemburg, Waals-Brabant en Henegouwen. In Vlaanderen wordt de grootste stijging in Vlaams-Brabant opgetekend. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.


Meer dan de helft van de Oost-Vlaamse clubs laat spelers en trainers volgend seizoen inleveren
29 Januari 2021, 05:42 Gazet v. Antwerpen

Zorgt de coronacrisis voor een kleine revolutie in het amateurvoetbal? Zou kunnen. Ook de Oost-Vlaamse clubs zijn verplicht om te snoeien in hun kostenstructuur. Dan komt men onvermijdelijk uit bij de eerste ploegen. Ruim de helft (53 procent) geeft aan dat er al werd gekapt in de spelers- en trainerslonen. Meer nog: 55 procent wil hen ook het komende seizoen laten inleveren.
Coronavirus - VLEK-school in Oost-Vlaamse Grembergen dicht wegens coronabesmettingen
29 Januari 2021, 05:20 Skynet
De leerlingen van de VLEK-school in het Oost-Vlaamse Grembergen zullen tot zeker 5 februari afstandonderwijs volgen. De school sluit de deuren nadat verschillende coronabesmettingen zijn vastgesteld bij leerlingen, leerkrachten en begeleidend personeel.


IN KAART. Besmettingen stijgen vooral fors in Limburg, meeste ziekenhuisopnames in Oost- en West-Vlaanderen. Bekijk hier de situatie in uw regio
28 Januari 2021, 06:42 HLN.BE
Het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames in ons land neemt weer toe. Vooral in Vlaanderen zien we nu stijgingen met dubbele besmettingscijfers: Limburg registreert het grootste aantal nieuwe infecties met Covid-19 ten opzichte van de week ervoor. De ziekenhuisopnames tonen dan weer vooral stijgingen in Oost- en West-Vlaanderen. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.


Het blijft rustig in testdorp Spoor Oost: ?Naar schatting zal slechts kwart van alle opgeroepen mensen zich dit weekend laten testen?
24 Januari 2021, 12:54 HLN.BE
Ook vandaag blijft het relatief rustig in testdorp Spoor Oost in Antwerpen. Hoewel 6.500 Antwerpenaren werden opgeroepen om zich te laten testen dit weekend, kwamen er zaterdag slechts 998 mensen langs. Vandaag stonden er ook een kleine duizend afspraken gepland. Schepen Fons Duchateau is echter maar matig tevreden over de opkomst. ?Ik had gehoopt dat er meer mensen zouden komen.?


Na de uitbraak in Oostende: wat weten we over de Zuid-Afrikaanse variant?
23 Januari 2021, 16:54 Gazet v. Antwerpen

De Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus waart rond in een ziekenhuis, woonzorgcentrum en revalidatiecentrum in Oostende. Het lijkt een kwestie van tijd voor ook elders in ons land gevallen gesignaleerd worden. Maar hoeveel zorgen moeten we ons daarom maken? En is die variant echt besmettelijker dan het ?normale? coronavirus?
Dit Oost-Vlaams bedrijf maakt organische grondstoffen van dierlijke mest en valt daarvoor in de prijzen
20 Januari 2021, 05:12 Gazet v. Antwerpen

Mestverwerkingsbedrijf Fertikal in de Waaslandhaven heeft van de provincie de titel van verdienstelijke Oost-Vlaming gekregen. Dat komt vooral door de stappen in circulaire economie die het bedrijf gezet heeft, ze verwerken namelijk dierlijke mest tot organische grondstoffen.
Vier randgemeenten voor vaccins welkom op Spoor Oost
14 Januari 2021, 21:06 Gazet v. Antwerpen

De Antwerpse eerstelijnszones slaan de handen in elkaar voor de vaccinatie van hun inwoners. Daardoor zullen naast de inwoners van de ?t Stad ook mensen uit Schoten, Stabroek, Wommelgem en Borsbeek op het vaccinatiedorp VacCovid op het Antwerpse Spoor Oost hun spuitje kunnen krijgen. Fons Duchateau (N-VA), Antwerps schepen voor Gezondheidszorg: ?Antwerpen wil als centrumstad zijn verantwoordelijkheid niet ontlopen en ook buurgemeenten ondersteunen. Met gebundelde krachten gaan we voor de bevrijding van onze regio.? Wie niet goed te been is, wordt niet verplicht om grote afstanden af te leggen. Er worden vanop het vaccinatiedorp ?vliegende vaccinatoren? uitgestuurd naar tijdelijke vaccinatieplekken om dichter bij die mensen te komen.
Vaccinatiedorp Spoor Oost zoekt honderden vrijwilligers
14 Januari 2021, 12:42 Gazet v. Antwerpen

Het vaccinatiedorp VacCovid op Spoor Oost zoekt honderden vrijwilligers om mee te helpen bij het inenten van de Antwerpenaars. Er zijn verschillende taken die moeten worden uitgevoerd. Er wordt gezocht naar stewards om bezoekers te begeleiden, mensen voor de registratie, farmaceutische assistenten, logistiek medewerkers, vaccinatoren en artsen.
IN KAART. Spoor Oost, Kursaal en Flanders Expo, maar ook de lokale sporthal en feestzaal: hier kan u binnenkort terecht voor een coronavaccin
14 Januari 2021, 11:48 HLN.BE
Verschillende steden en gemeenten beginnen de knoop door te hakken over waar op hun grondgebied vaccinatiecentra zullen komen. Zo wordt er binnenkort onder meer in grote locaties als Flanders Expo in Gent, de Mechelse Nekkerhal en het Heizelpaleis in Brussel gevaccineerd. Maar ook in lokale feestzalen en sporthallen zullen mensen terecht kunnen voor hun coronavaccin. Hier een eerste voorlopig overzicht van de eerste bekende locaties.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn