NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Ooit


IDC: smartphoneleveringen maakten vorig kwartaal grootste daling ooit door
Vrijdag, 00:00 Tweakers
Smartphoneleveringen maakten in het afgelopen kwartaal zijn grootste daling ooit mee. Dat meldt marktonderzoeksbureau IDC. Het aantal geleverde smartphones daalde in het vierde kwartaal van 2022 met 18,3 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2021.


Ronde van San Juan - Ritwinnaar Jakobsen looft Evenepoel en co: "Misschien wel mijn snelste lead-out ooit"
Dinsdag, 00:12 Skynet
De Nederlander Fabio Jakobsen van het Belgische Soudal - Quick-Step heeft maandag de tweede etappe van de Argentijnse Ronde van San Juan (Pro Series) gewonnen. Na afloop van zijn sprintoverwinning loofde hij onder meer zijn Belgische ploegmaats Remco Evenepoel, Yves Lampaert en Pieter Serry.


Alpina B5 GT is de krachtigste Alpina ooit
Dinsdag, 00:12 AutoBlog

Het GT-label hebben we nog niet eerder gezien op een Alpina, maar hier is nu de B5 GT. Alpina maakt bijzonder gave auto’s, maar ze zijn wel een beetje voorspelbaar. […]

Dit artikel Alpina B5 GT is de krachtigste Alpina ooit verscheen eerst op Autoblog.nl.
2022 was samen met 2020 het warmste jaar ooit
2 Januari, 00:02 De Tijd
15:25 Naast uitzonderlijk warm was 2022 vooral ook een uitzonderlijk droog jaar.


Boomse ijsberen duiken het water in op warmste nieuwjaarsdag ooit: ?Normaal snel erin en eruit, nu kan je lengtes zwemmen?
2 Januari, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Het was de warmste nieuwjaarsdag ooit, met 15,2 graden meteen na middernacht. Nooit eerder was het zo warm in de maand januari en 2023 wordt daarmee met een stevig record ingezet. De ijsberen in Boom zijn gewend om in het water te springen bij een temperatuur onder de 5 graden, maar dit keer leek het er wel even lente. ?Het is een warme dag, maar het blijft koud water om in te springen met een temperatuur tussen de 5 en maximum 10 graden?, zegt Jo Jacobs van de Koninklijke Zwemclub IJsberen Boom.
Is dit de schattigste schoolbus ooit? Deze honden stappen maar al te graag op
2 Januari, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Een schoolbus kennen we allemaal, maar in Alaska rijdt ook een hondenbus rond. Hondenschool Mo Mountain Mutts ging in 2022 viraal met enkele video?s waar de schattigheid van de honden zo van je scherm spat.
Krol mag titel niet verdedigen: 'Wonder dat ik dat EK sprint ooit heb gewonnen'
31 December 2022, 00:04 NU.NL - Sport
Thomas Krol schaatste uitstekende 1.000 meters bij het NK sprint, maar in het eindklassement eindigde hij slechts als zesde. De titelverdediger mag daardoor volgende week in het Noorse Hamar niet meedoen aan het Europees kampioenschap.


Vlak voor Kerst betaalden Nederlanders vaker met pas dan ooit tevoren
25 December 2022, 00:02 NU.NL - Economie
Nederlanders hebben vrijdag in de aanloop naar Kerst vaker met een pas afgerekend dan ooit. Ook zaterdag was het druk in de winkelstraten, waardoor het dagrecord mogelijk nog wordt overtroffen.


Vogelgriep grijpt harder om zich heen dan ooit
21 December 2022, 00:03 De Tijd
21:16 Europa beleeft 'het meest verwoestende' seizoen van vogelgriep in zijn geschiedenis. In totaal zijn ongeveer 50 miljoen vogels geslacht in besmette bedrijven.


Minste WW-uitkeringen ooit, beroepsbevolking voor het eerst boven 10 miljoen
18 December 2022, 00:02 NU.NL - Economie
Nederland telde nog nooit zo weinig WW-uitkeringen als nu. Het aantal werkloosheidsuitkeringen daalde vorige maand tot onder de 145.000, zegt statistiekbureau CBS desgevraagd. De beroepsbevolking bereikte juist een recordomvang van meer dan 10 miljoen.


PDC WK darts - Beau Greaves, jongste vrouw ooit op WK darts, onderuit in eerste ronde
17 December 2022, 00:04 Skynet
Dartssensatie Beau Greaves heeft zich vrijdag in het Alexandra Palace in Londen niet kunnen onderscheiden op het WK darts. "Beau 'n' Arrow", met haar 18 lentes de jongste vrouwelijke deelnemer in de geschiedenis, bleek in de eerste ronde niet opgewassen tegen William O'Connor (PDC-37). De ervaren Ier versloeg de Engelse tiener met 3-0.


Deze kerstboom heeft de duurste accuvoeding ooit
17 December 2022, 00:02 AutoBlog

Je kerstboom van stroom voorzien met een 33.000 euro kostende accu, dat moet toch voordeliger kunnen? De accu is waar het meeste om te doen is bij een EV. In […]

Dit artikel Deze kerstboom heeft de duurste accuvoeding ooit verscheen eerst op Autoblog.nl.
8 December 2022, 00:36 Volkskrant
Oudste dna ooit geanalyseerd toont het Groenland van 2 miljoen jaar geleden
8 December 2022, 00:27 NOS nieuws

Door middel van dna hebben wetenschappers een beeld gekregen van hoe Groenland er 2 miljoen jaar geleden moet hebben uitgezien. Het is voor het eerst dat zulke oude dna-monsters met succes zijn geanalyseerd. De bevindingen zijn gepubliceerd in het toonaangevende wetenschappelijke tijdschrift Nature.

Het gaat om dna-stalen die werden verkregen uit de bodem in het noorden van het eiland. Zulk materiaal geeft inzicht in het hele ecosysteem van een bepaalde periode. In de monsters lagen dna-sporen van allerlei planten en dieren besloten.

Nu is het gebied een poolwoestijn waar vrijwel geen begroeiing is, maar miljoenen jaren geleden kende het eiland een grote verscheidenheid aan flora en fauna. De dna-staaltjes geven inzicht in een uniek prehistorisch landschap, zeggen de wetenschappers.

'Niet te vergelijken met nu'

Het ecosysteem van toen is niet te vergelijken met enig ander ecosysteem van nu, stelt hoogleraar Willerslev van de universiteiten van Cambridge en Kopenhagen.

Onder meer de uitgestorven mastodont - een mix tussen een mammoet en olifant - bewoonde ooit Groenland. Ook groeiden er naaldbomen, berken en populieren.

Het materiaal laat bovendien zien dat er in die periode ook klimaatverandering gaande was. De temperatuur was een stuk hoger dan nu, naar schatting was het zo'n 11 tot 19 graden warmer. Als er in de toekomst meer onderzoek wordt gedaan, kan dat inzicht bieden in wat de wereld te wachten staat als het gaat om klimaatverandering.

Tot op heden hadden wetenschappers weinig kennis over hoe Groenland er miljoenen jaren geleden uitzag, doordat dna in de loop der tijd vergaat en fossielen van dieren en planten er zelden worden gevonden. Voor dit onderzoek werd uitgevoerd, was uit fossielen alleen gebleken dat in het gebied ooit mestkevers en hazen hebben geleefd, zei Willerslev tegen de BBC.

Door technologische ontwikkelingen slaagde het onderzoeksteam erin uit beschadigde stukjes dna toch informatie te halen. Die werd vervolgens vergeleken met genetisch materiaal van al bekende diersoorten en planten.

Al in 2006 gevonden

De monsters zijn afkomstig uit afzettingen van een rotsformatie in het noordelijkste puntje van Groenland. Ze werden al in 2006 afgenomen uit een ondiepe fjord, maar de technologie was toen nog niet ver genoeg om ze te kunnen analyseren.

"Je krijgt echt een breder beeld van hoe het ecosysteem er op een bepaald moment heeft uitgezien", aldus een van de onderzoekers.
Hardwell na jaren terug op podium: 'Ik voel me sterker dan ooit"
5 December 2022, 00:05 NU.NL - Muziek
Het werd hem te veel. Na jaren draaien en tot twee keer uitgroepen te worden als beste dj van de wereld, kapte Hardwell er in 2018 mee. Dat was toen "voor onbepaalde tijd". Dit weekend keert Hardwell terug. Hij staat vanavond met zijn comebacktour Rebels Never Die in de Ziggo Dome, waar hij vier jaar geleden zijn laatste optreden gaf.


Keniaan Kiptum loopt bij marathondebuut in Valencia vierde tijd ooit
5 December 2022, 00:02 NU.NL - Sport
De Keniaan Kelvin Kiptum heeft bij zijn debuut in Valencia de vierde tijd op de marathon ooit gelopen. De langeafstandsloper noteerde een indrukwekkende 2:01.53 in de Spaanse badplaats.


Laagste werkloosheid ooit in Europa door krapte op arbeidsmarkt
5 December 2022, 00:02 NU.NL - Economie
De werkloosheid in Europa is in oktober naar het laagste niveau ooit gedaald als gevolg van de krapte op de arbeidsmarkt. Volgens statistiekbureau Eurostat kwam de werkloosheid in de Europese Unie die maand uit op 6,0 procent, tegen 6,1 procent een maand eerder.


1 December 2022, 00:07 Volkskrant
Donkervoort F22 wordt sneller en lichter dan ooit
13 November 2022, 00:03 AutoBlog

We beginnen steeds meer info te krijgen over de aankomende gloednieuwe Donkervoort, de F22. Verwacht een zeer heftig apparaat! Vorige maand werd duidelijk dat Donkervoort binnenkort de D8 GTO gaat […]

Dit artikel Donkervoort F22 wordt sneller en lichter dan ooit verscheen eerst op Autoblog.nl.
Nieuws: Exclusief en de duurste Alpine ooit: A110 R Alonso
7 Oktober 2022, 00:02 Auto55
Enkele dagen geleden introduceerde Alpine een nieuwe variant van z?n sportautootje met middenmotor: de A110 R. Met de ?R? van Radicaal. Een versie die de lichtgewichtfilosofie van het merk onder Renault-vleugels nog wat extremer aanpakt, door onder meer in het interieur en aan het koetswerk enkele cruciale elementen te vervangen door carbon. De achterruit verdwijnt erdoor, de motork...

Lees meer

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn